tceic.com
学霸学习网 这下你爽了
当前位置:首页 >> 中考 >>

江苏省苏州市2013年中考真题英语试题(Word版,含答案)

taoti.tl100.com

你的首选资源互助社区

2013 年苏州市初中毕业暨升学考试试卷





注意事项: 1.本试卷共六大题,满分 l00 分(不合听力口语 30 分),考试用时 l00 分钟; 2.答题前,考生务必将自己的姓名、考点名称、考场号、座位号用 0.5 毫米黑色签字笔填 写在答题卡相对应的位置上,并认真核对条形码上的准考号、姓名是否与本人相符合; 3.答选择题必须用 2B 铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需改动,请用橡皮擦干 净后,再选涂其他答案;答非选择题必须用 0.5 毫米黑色墨水签字笔写在答题卡指定的位 置上,不在答题区域内的答案一律无效,不得用其他笔答题; 4.考生答题必须答在答题卡上,答在试卷和草稿纸上一律无效。 一、单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 从 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂 黑。 1.一 Hurry up,or we’ll be late. 一 Take your time—it’s just______short distance from here to________cinema. A./;the B.the;a C.a;the D./;a 2.Sandy is a real book lover and she often brings home many books to read the library. A.in B.for C.by D.from 3.一 Have you heard about that car accident near the school? 一 Yes,luckily no one________. A.hurt B.was hurt C.has hurt D.were hurt 4.一 Frank,you look worried.Anything wrong? 一 Well,I______a test and I,m waiting for the result. A.will take B.took C.am taking D.take 5.Peter speaks Chinese well indeed,but of Course not ______a local speaker in China. A.so fluently as B.more fluent than C.as fluent as D.much fluently than 6.一 Julie,what ______in your hand? 一 Look! It’s a new iPad for my daughter. A.do you hold B.are you holding C.were you holding D.will you hold 7.Paul made a nice cage _______the little sick bird till it could fly. A.keep B.kept C.keeping D.to keep 8.We’re going to Suzhou Amusement Park in Linda's card. You can come with us______ you can meet us there later. A.or B.but C.and D.then 9.I am sure Cindy will be able to find the hotel-she has a pretty good_____of direction. A.idea B.feeling C.experience D.sense 10.If you ______go,at least wait until the rain stops. A.can B.may C.must D.will 11._______a beautiful car! I've never seen it before. A.What B.Which C.How D.Whether 12.一 Philip has gone to New Zealand.

taoti.tl100.com

你的首选资源互助社区

一 Oh,can you tell me________? A.when did he leave B.when he is leaving C.when he left D.when is he leaving 13.一 Your tea smells great! 一 It,S from India.Would you like ________? A.it B.this C.some D.1ittle 14.一 Have you finished your homework? —________Just half of it.How about you? A.Not at all B.Not likely C.Not a bit D.Not yet 15.I used to quarrel a lot with my parents,but now we_______just fine together. A.get along B.get up C.get away D.get off 二、完形填空(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 先通读下面的短文,掌握其大意,然后在每小题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出 可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 You have probably heard the expression, “It’s raining cats and dogs outside. ”That means 16 it,S raining very hard I not that 17 cats and dogs are falling from the 18 .However, one day in June, 1882, really did rain 19 over Dubuque, it Iowa. frogs 20 falling along The with hailstones(冰雹)during a 21 storm. Hail is formed when drops of rainwater are 22 by heavy winds and are carried high up into the air.There the raindrops become frozen.Many drops may freeze 23 to form balls of ice; these ice balls,or hailstones,then 24 to earth. During the storm in Dubuque, strong winds lifted small frogs from nearby ponds(池塘) 25 the the air along with raindrops.When some of these frogs became covered with ice,both hailstones and“frog-stones”fell onto the ground. 16.A.that B.how C.why D.if 17.A.careless B.blind C.dead D.real 18.A.hill B.tower C.sky D.building 19.A.cats B.frogs C.dogs D.birds 20.A.stopped B.enjoyed C.began D.forgot 21.A.popular B.terrible C.weekly D.common 22.A.divided B.added C.changed D.caught 23.A.together B.alone C.so D.almost 24.A.hold B.lose C.keep D.fall 25.A.from B.into C.after D.by 三、阅读理解(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅 读下列 短文, 从每题 所给的 四个选 项( A、 B、C 和 D)中 ,选出 最佳选 项, 并 在答题 卡 上 将该项 涂黑。 A According to one story the idea for making the first teddy bear came from a newspaper cartoon drawn in 1904. This cartoon showed President Teddy Roosevelt on a hunting trip refusing to shoot (射杀)a young bear. The young bear became a symbol for Teddy Roosevelt.

taoti.tl100.com

你的首选资源互助社区

Morris Michtom owned a small candy and toy store in New York City. He and his wife made many of the toys they sold. When he saw the cartoon, he had a wonderful idea. He decided to make a toy bear with eyes and legs and arms that moved. The bear was put in the store window next to a copy of the cartoon. Mr . Michtom called it “Teddy’s Bear”. Many of these bears were sold. The bears became so popular that Mr . Michtom thought he might need President Roosevelt' permission to use his name. He wrote to the president and sent him a “Teddy Bear”. The president answered,saying that Mr. Michtom could use his name. Mr . Michtom borrowed money so that he could make thousands of toy bears. His company became the Ideal Toy Corporation. Today this is one of the biggest toy companies in the United States. 26.People will remember Morris Michtom because he was_______ A. a candy store owner B . a toy store owner C . the inventor of the teddy bear D . Teddy Roosevelt' friend 27.The idea for making the first teddy bear came from________ A. a movie B . a magazine story C.a TV advertisement D.a newspaper cartoon 28.From this passage we can see that________ A.many people liked Teddy Roosevelt B.many people did not like Teddy Roosevelt C.President Roosevelt cared only about important people D.President Roosevelt did not like young bears B Tony Wheeler was born to travel. His father worked for an airline. For the first 16 years of his life,Wheeler and his family lived in many different countries. In the early 1970s,Wheeler met a young woman named Maureen. They soon married. Before getting jobs, Tony and Maureen wanted to travel. They took a year-long trip from London, through Asia,to Australia. On the trip,they visited places like India, Iran, and Afghanistan. When Tony and Maureen arrived in Australia,people asked many questions about their trip. To answer these questions,Wheeler wrote a guidebook called Across Asia on the Cheap . The book told people about different countries' weather,customs(风俗) and places to see. But unlike , travel guides in the 1970s,Wheeler’s book also talked about places most tourists did not go. He

taoti.tl100.com

你的首选资源互助社区

also wrote about unusual things to see and do. The book was very popular. Wheeler and Maureen started a company called Lonely Planet. They continued travelling. They wrote guidebooks for each place they visited. Today, people work for Lonely Planet. The 400 company has over 650 guidebooks. Wheeler still writes about travel “hot spots” (for example, Cambodia in Asia and Croatia in Europe). For more information,read the books! 29.Which trip was Tony Wheeler’s first guidebook about? A.The United Kingdom. B.From Asia to England. C.From Australia to Afghanistan. D.From England to Australia. 30.Why did Tony Wheeler write his first guidebook? A.He needed the money. B.His wife asked him to do it. C.Many people asked questions about his travels. D.He liked writing books. 31.How was Across Asia on the Cheap different from other travel guides? A.It talked about places most tourists did not go . B. It was longer and more expensive. C.It told people about a country’s weather,customs,and places to see. D . It was the first guidebook about Asia . 32.Which sentence below is true? A.Tony Wheeler still travels and writes guidebooks. B.Tony Wheeler’s first guidebook was not popular. C.After their first trip,Maureen did not travel with Tony . D.Today,Lonely Planet is still a small company. C Computers are good tools(工具).The Internet is also good. But some people spend too much time online. They can’t stop. Doctors say this is a new sickness. They call this sickness Internet
Addiction Disorder (互联网成瘾症) (IAD).

People with IAD are online a lot. They spend hours chatting to their friends or playing online games. Many people with IAD spend more time on the Internet than with family or friends. Some people with IAD even quit(辞掉)their jobs! Do you have IAD? Think about these questions:How many hours a day are you online? Is it a lot or a little? When you are not online,are you thinking about playing a computer game or checking your messages? When you are online,do you forget the time? Do you get angry when

taoti.tl100.com

你的首选资源互助社区

you can’t play a game? If you have IAD,what can you do? Dr. Ivan Goldberg and Dr. Kimberly S.Young have some ideas. First,ask yourself “Why am I online a lot?” Then try to take a break. For example,use the computer or play games twice a week,not every day. In this way,you can have a good social life with other friends. 33.The passage is mainly about________ A.a new sickness B.an online game C.messages D.computer jobs 34.If you have Internet Addiction Disorder (IAD),you are_______ A.online for an hour a week B.send e-mall messages at work C.are on the Internet more than with friends D.never use the computer 35.According to the passage,which is NOT a sign of IAD? A.Quitting your job to spend more time online. B.Spending time with family and friends. C.Forgetting the time when you are online. D.Getting angry when you can, play a game. t 36.Ivan Goldberg and Kimberly S. Young_______ A.quit their jobs B.are online a lot C.have IAD D.help people with IAD D If you plan to take your pet on a trip,prepare ahead of time. At least two weeks before you leave,take your pet to a vet. See if he or she is tit for travel and ask if he or she should have any medicine before leaving. The vet may suggest certain pills for sickness or for calming the pet. Some states or foreign countries have health laws that say animals must have certain injections(注射)before they can be allowed to enter. Your vet may have this information. You can also get help on the United States and Canadian laws from a book published by the Department of Agriculture which some libraries have. For information on foreign countries , check with their consulates (领事馆) . Y o u can also ask the airlines on which you are travelling. Find out if the places where you plan to stay allow pets because many do not. If you are going by plane or train,ask if pets are allowed. If they are,ask where they will be kept and who will care for them. The big bus lines in this country do not allow pets. Choose your pet’s box carefully. Plastic boxes are better than cardboard or wooden ones because they can' be chewed(嚼碎).

taoti.tl100.com

你的首选资源互助社区

If going by plane or train during warm weather,try to go in the cooler early morning or evening hours. Also try to avoid (避免)very cold winter weather because pets often suffer from cold. Even in your own car, be careful. Do not leave the animal inside with the windows closed because the car may become too hot or too cold. 37.The main idea of this passage is to_________ A.warn people to leave their pets at home B.give general information about pet travel C.tell people how to choose their pet boxes D.tell people about foreign pet laws 38.When taking a pet on a trip,a pet owner________ A.doesn' need to make any special plans B.should stay at friends' homes C.should make plans before leaving home D.should travel by bus instead of plane 39.From the passage,we can learn that________ A. it costs too much to take pets on trips B.some pets may not be well enough to travel C.all train lines treat pets exactly the same D.pets are welcome everywhere 40.Which person would be the most interested in this passage? A. A vet. B. A pet owner . C . A bus driver. D . A pet shop owner. 四、词汇检测(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 根 据下列 句子及 所给汉 语注释 或通过 上下文 ,在答 题卡 上标有 题号的 横线 上 ,写出 空缺处 各单词 的正确 形式。 每空只 写一词 。 41.The local clubs are making every 42.John went out and ▲ ▲ (努力)to interest more young people.

(锁住)the door behind him. ▲ (浪费) !

43.I had to throw away all the food after I left the fridge open. What a
44.UNICEF is one of the best-known

▲ (慈善机构)that help poor children around the world.

45.Do you lie 46.He talked 47.Have you

▲ ▲ ▲

(醒着的)at night,worrying about things? (兴奋地)to the reporters about his hopes of winning the race. (讨论) problem with anyone? the

48.—It’s a top secret . —Yes,I see. I will keep the secret 49.—Shirley,is this your wallet? ▲ you and me.

taoti.tl100.com

你的首选资源互助社区

—Yes,it’s



. Many thanks. I looked for it everywhere. ▲ to travel to Paris?

50.—Can you tell me how long it —About ten hours by plane.

五 、句子翻译(共 5 小题;每小题 3 分,满分 15 分)
将 下列句 子译成 英语, 并将所 译句子 写在答 题卡上 标有 题号的 横线上 。 51. 我们正 盼着过 周末呢 。

52. 她让我 一连说 了 45 分 钟。

53. 你要是 见到他 ,就把 这个便 条给他 。

54. 小孩最 终被找 到了, 安然无 恙。

55. 对她来 说,像 以前那 样经常 与她父 母亲见 面就 难了。

六、书面表达(共 1 题;满分 20 分) 假 设 你 班 为了 配 合 创建 “宜 居 城 市” , 最 近以 “Life in the future :for better or worse?”为题 进行 了一 次讨 论 。许 多同 学对 未来 表示 乐观 ,但 也有 一些 同学 对未 来有 些 担心。 请你根 据 下 列表格 中的内 容要点 提示, 用英 语写一 篇短文 。 1. 世界变得更好 2. 生活水平提高 3. 人的寿命更长 1. 世界变得更挤 2. 环境问题更多 3. 能源变得更少 考生自拟(至少两点)

乐观者的观点

担心者的观点

你自己的观点

注 意:

taoti.tl100.com

你的首选资源互助社区

1 . 词数 90 左右 。短文 的开头 已为你 写好, 不计入 总词 数; 2 . 短文 须包括 所有要 点,不 要逐词 翻译, 可适当 发挥 ,使短 文连贯 、通顺 ; 3 . 短文 中不得 出现真 实的人 名、校 名等相 关信息 。 参考词汇: 水平、标准 standard n.; 观点、看法 opinion n.

Life in the future:for better or worse? Many students are optimistic(乐观的)about the next fifty years.__________________ _________________________________________________________________________ _________________________________________________________________________ _________________________________________________________________________ _________________________________________________________________________ _________________________________________________________________________ _________________________________________________________________________ _________________________________________________________________________ _________________________________________________________________________ _________________________________________________________________________ _________________________________________________________________________ _________________________________________________________________________ _________________________________________________________________________ _________________________________________________________________________ _________________________________________________________________________

taoti.tl100.com

你的首选资源互助社区

2013 年苏州市初中毕业暨升学考试 英语试题参考答案
一、单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 1.C 2.D 3.B 4.B 5.A 6.B 7.D 8.A 9.D 10.C 11.A 12.C 13.C 14.D 15.A 二、完形填空(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 16.A 17.D 18.C 19.B 20.C 21.B 22.D 23.A 24.D 25.B 三、阅读理解(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 26.C 27.D 28.A 29.D 30.C 31.A 32.A 33.A 34.C 35.B 36.D 37.B 38.C 39.B 40.B 四、词汇检测(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 41.effort 42.10cked 43.waste 44.charities 45.awake 46.excitedly 47.discussed 48.between 49.mine 50.takes 五、句子翻译(共 5 小题;每小题 3 分,满分 15 分) 51.We are looking forward to the weekend. 52.She kept me talking for forty-five minutes. 53.If you see him,give him this note. 54.The child was finally found safe and well. 55.It’s difficult for her to see her parents as often as before. (第四、五大题可用不同方式表达) 六、书面表达(共 1 题;满分 20 分) one possible version: Life in the future:for better or worse? Many students are optimistic(乐观的)about the next fifty years.In fact,they think that the world will be a better place than it is now and our lives will be greatly improved. As a result,people will have a higher standard of living and live longer. However,other students are worried about the future.They say the world will become more crowded.Therefore,we will have even more environmental problems and live in a world with less energy available. But in my opinion,I think we will find ways to solve our problems and everyone will live more happily.


推荐相关:

江苏省苏州市2013年中考英语试题(Word版_含答案).doc

江苏省苏州市2013年中考英语试题(Word版_含答案) - 2013 年苏州市

2013年江苏省苏州市中考英语试题及答案(word).doc

2013年江苏省苏州市中考英语试题答案(word) - 2013 年苏州市初中

2013年江苏省苏州市中考英语试题及答案解析(word).doc

2013年江苏省苏州市中考英语试题答案解析(word)_中考_初中教育_教育专区。2013 年苏州市初中毕业暨升学考试试卷 英 语 注意事项: 1.本试卷共六大题,满分 l00 ...

江苏省苏州市2014年中考英语试题(word版,含答案).doc

江苏省苏州市2014年中考英语试题(word版,含答案) - 2014 年苏州市

江苏省苏州市2013年中考真题语文卷(Word版,含答案).doc

江苏省苏州市2013年中考真题语文卷(Word版,含答案) - taoti.tl100.com 你的首选资源互助社区 2013 年苏州市初中毕业暨升学考试试卷 语 注意事项: 文 1...

江苏省苏州市2013年中考真题数学试题(Word版,含答案).doc

江苏省苏州市2013年中考真题数学试题(Word版,含答案) - taoti.t

2013年江苏省苏州市数学中考真题(word版含答案).doc

2013年江苏省苏州市数学中考真题(word版含答案) - 2013 年苏州市初

...江苏省苏州市2019年中考英语试题(Word版,含答案)_图....doc

中考真题江苏省苏州市2019年中考英语试题(Word版,含答案) - 201

江苏省苏州市2013年中考语文试题(word版,含答案).doc

江苏省苏州市2013年中考语文试题(word版,含答案) - 新世纪教育网 ww

2014年江苏省苏州市中考英语试题(word版含答案).doc

2014年江苏省苏州市中考英语试题(word版含答案) - 新世纪教育网 www

江苏省苏州市2013年中考真题物理试题(Word版,含答案).doc

江苏省苏州市2013年中考真题物理试题(Word版,含答案) - taoti.t

2019年江苏省苏州市中考英语试卷(WORD版含答案)_图文.doc

2019年江苏省苏州市中考英语试卷(WORD版含答案)_中考_初中教育_教育专区。2019最新中考真题纯文本word版含答案解析 2019 年苏州市初中毕业暨升学考试试卷英语注意事项...

2019年江苏省苏州市中考英语试题(WORD版含答案)word【....doc

2019年江苏省苏州市中考英语试题(WORD版含答案)word【推荐】_中考_初中教育_教育专区。2019 年江苏省苏州市中考英语试题(WORD 版含答案) 2019 年苏州市初中毕业暨...

【真题】2019年江苏省苏州市中考英语试题(WORD版含答案).doc

真题】2019年江苏省苏州市中考英语试题(WORD版含答案)_中考_初中教育_教育专区。2019 年江苏省苏州市中考英语试题(WORD 版含答案) 2019 年苏州市初中毕业暨升学...

江苏省苏州市2013年中考政治试题(word版,含答案).doc

江苏省苏州市2013年中考政治试题(word版,含答案) - 2013 年苏州市

江苏省苏州市2013年中考物理试题(word版,含答案).doc

江苏省苏州市2013年中考物理试题(word版,含答案)_中考_初中教育_教育专区。2013年最新中考试题,希望对2014年的学子能有所帮助!从网络中收集与大家共享! 2013 年...

江苏省苏州市2018年中考英语试题及答案(Word版).doc

江苏省苏州市2018年中考英语试题答案(Word版) - 2018 年苏州市初

2018年江苏省苏州市中考英语试题及答案(word版).doc

2018年江苏省苏州市中考英语试题答案(word版) - 2018 年苏州市初

江苏省苏州市2016年中考英语试题(word版,含扫描答案)(1).doc

江苏省苏州市2016年中考英语试题(word版,含扫描答案)(1)_教学案例/设

【真题】2017年苏州市中考英语试卷含答案解析(Word版).doc

真题】2017年苏州中考英语试卷含答案解析(Word版) - 2017 年江苏省苏州市中考英语试卷 一、第一部分单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分)请...

网站首页 | 网站地图
All rights reserved Powered by 学霸学习网 www.tceic.com
copyright ©right 2010-2021。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit325@126.com