tceic.com
学霸学习网 这下你爽了
赞助商链接
当前位置:首页 >> 其它课程 >>

高考英语一轮复习 阅读理解选编(9)1


山西应县 2017 高考英语一轮阅读理解选编
【2016 年沈阳市高中三年级教学质量监测(一)】阅读理解。阅读下面短文,选择最佳答案填空。C In 2013 alone at least 20,000 African elephants were killed for their teeth. In South Africa over the last two years more than 2,200 rhinos were killed for their horns. These numbers are alarming, because current rates of illegal hunting are faster than birth rates,which could lead to extinction for these ecologically important creatures in their environment. Indeed, some elephant and rhino populations are on track to be locally extinct within the next decade. If you are reading this, you may already be aware of these facts. But you might not know that wildlife trafficking(走私) not only threatens the existence of elephants and rhinos but is also leading to extinction of other species, such as tigers, tortoises, sea turtles world’s most trafficked mammal(哺乳动物)— pangolins. — and the

Pangolins are the only mammals that are entirely covered in tough scales(鳞), which makes them look very strong. But actually they are endangered mammals. There are eight different species of pangolins, four in Asia and four in Africa, and all are threatened with extinction. Although pangolins are protected throughout most of the countries where they live, high demand in East Asia, where the delicious pangolin meat is considered a delicacy and where their scales are used in traditional medicines, is driving an illegal trade in both live animals and pangolin parts. The number of pangolin trafficking is shocking. Experts believe that over the last 10 years more than 1 million pangolins were taken from the wild. It is estimated that between 40,000 and 81,250 pangolins were killed for the illegal trade in 2013 alone. In February, the United States released a plan to deal with wildlife trafficking, which lays out the steps we will take to fight the illegal trade in wildlife, including pangolins. We are strengthening the carrying out of the plan; building international cooperation and contribution to protect wildlife; raising awareness to drive down the demand that is fuelling the illegal trade. Get involved and remember World Wildlife Day (March 3) by spreading the plan. Use social is the time to get serious about wildlife crime and end the media and tell everyone that now

demand that threatens species, big and small, from the huge elephant to the shy pangolin. 1. How many endangered creatures are mentioned in the passage? A. 4. B. 5. C. 6. D. 7. 2. Which of the following is TRUE according to Paragraph 3? A. Eight species of pangolins live on the same continent. B. Pangolins are not protected in most of their natural habitats. C. The scales of pangolins can be used as an ingredient for cooking. D. High demand contributes to the illegal trade of pangolins in East Asia. 3. What can we know about the plan released by the US? A. Social media will be used to spread World Wildlife Day. B. Whether the plan will be worked out remains to be seen. C. The US will work together with other countries to protect wildlife. D. More and more people are advised to increase their needs of pangolins. 4. What is the author’s intention of writing the passage?

1

A. To inform us something about World Wildlife Day. B. To raise awareness of protecting endangered wildlife. C. To explain why pangolins are illegally traded in East Asia. D. To show how the United States is to fight the illegal trade in wildlife. 参考答案 1—4、CDCB

【2013】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。 According to sociologists(社会学家), every modern industrial society has some form of social stratification(阶层).Class, power and status are important in deciding people's rank in society. Class means a person's economic position in society.A commonly used classification is lower class, middle class and upper class.While sociologists disagree on how these terms should be exactly defined, they do describe societies like the United States quite well.One study shows that 53% of Americans belong to the lower class, 46% the middle class, and 1% the upper class.Interestingly, a surgeon earning $ 500,000 a year and a bus driver earning $ 50,000 a year both regard themselves as the middle class! Power refers to the amount of control a person has over other people.Obviously, people in positions of great power(such as governors) exercise(行使) big power, but people who take orders from others have less power.Power and class do not always go hand in hand, however.For example, the governor of a state has great power, but he or she may not belong to a corresponding(相应 的) economic class.Generally, however, there is a relationship between power and class. To our knowledge, there aren't too many people who aren't millionaires in the U.S.Senate! Status is the honor or respect attached to a person's position in society.It can also be affected by power and class, but not necessarily so.For example, a university professor may have a high status but not belong to a high social class or have a lot of power over others. 54.What can we learn about “the middle class” from Paragraph 2? A.People earning $50,000 a year belong to the middle class. B.Nearly half Americans belong to the middle class. C.People generally consider bus drivers as the middle class. D.Sociologists have a clear definition of the middle class. 55.According to the text, we know that ________.

A.power and class do not always correspond with each other B.status refers to a person's economic position in society

2

C.people with high status have a lot of control over others D.class is less important in deciding a person's social rank 56.Which of the following shows the structure of the whole text?

A.

B.

C.

D.

【要点综述】 本文说明了一个社会现象:每个现代工业社会都有其社会阶层。阶级﹑权力和社会地位 是判断一个人的社会阶层的重要标准。 54.B 推理判断题。由第二段倒数第二句中的“?46% the middle class”一句可知在美国,有差不 多一半的人属于中产阶级,选 B。 55.A 细节理解题。由第三段中的“Power and class do not always go hand in hand, however.” 可知,权力和阶级并不总是保持一致。选 A。 56.A 篇章结构题。本文第一段是主题段,“Class, power and status are important in deciding people's rank in society.”是本文的主题句,后三段分别从这三个方面来论述,故本篇文章是总分的结 构。选 A。

【2013】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。 Home to me means a sense of familiarity and nostalgia(怀旧).It's fun to come home. It looks the same. It smells the same. You'll realize what's changed is you. Home is where we can remember pain, love, and some other experiences: We parted here; My parents met here; I won three championships here. If I close my eyes, I can still have a clear picture in mind of my first home. I walk in the door and see a brown sofa surrounding a low glass-top wooden table. To the right of the living room is my first bedroom. It's empty,but it's where my earliest memories are.

3

There is the dining room table where I celebrated birthdays, and where I cried on Halloween—when I didn't want to wear the skirt my mother made for me.I always liked standing on that table because it made me feel tall and strong. If I sit at this table, I can see my favorite room in the house,my parents' room. It is simple: a brown wooden dresser lines the right side of the wall next to a television and a couple of photos of my grandparents on each side. Their bed is my safe zone. I can jump on it anytime—waking up my parents if I am scared or if I have an important announcement that cannot wait until the morning. I'm lucky because I know my first home still exists. It exists in my mind and heart, on a physical property(住宅)on West 64th street on the western edge of Los Angeles. It is proof I lived, I grew, and I learned. Sometimes when I feel lost,I lie down and shut my eyes, and I go home. I know it's where I'll find my family,my dogs, and my belongings.I purposely leave the window open at night because I know I'll be blamed by Mom. But I don't mind, because I want to hear her say my name,which reminds me I'm home. 43.Why does the author call her parents' bed her “safe zone”(Paragraph 3)? A.It is her favorite place to play. B. Her needs can be satisfied there. C. Her grandparents' photos are lined on each side. D. Her parents always play together with her there. 44.What can be learned from the passage? A. The old furniture is still in the author's first bedroom. B. The author can still visit her first physical home in Los Angeles. C. The author's favorite room in her first home is the dining room. D. Many people of the author's age can still find their first physical homes. 45.Sometimes when she feels lost,the author will A. open the window at night B. lie down in bed to have a dream C. try to bring back a sense of home D. go to Los Angeles to visit her mom 46.What is the author's purpose of writing this passage? A. To express how much she is attached to her home.
4

________.

B. To declare how much she loves her first house. C. To describe the state of her family. D. To look back on her childhood. 【要点综述】 这是一篇记叙文。作者采用回忆的手法,描写了对家的记忆和感怀。 43.B 推理判断题。根据第三段“Their bed is my safe zone.I can jump on it anytime—waking up my parents if I am scared or if I have an important announcement that cannot wait until the morning.”可知,他们的床是作者的安全地带,如果作者害怕的话,随时可以跳上床——叫醒父母;如果 作者有重要的事要宣告,不必等到早上(作者可以随时叫醒父母)。故可以判断选 B。 44.B 推理判断题。根据第四段“I'm lucky because I know my first home still exists.It exists in my mind and heart, on a physical property(住宅)on West 64th street on the western edge of Los Angeles.It is proof I lived, I grew, and I learned.”可知,作者很幸运,因为作者知道她的第一个 家仍然存在,它存在于她的头脑和心里。故可以判断选 B。 45.C 细节理解题。根据最后一段“Sometimes when I feel lost, I lie down and shut my eyes, and I go home.I know it's where I'll find my family, my dogs, and my belongings.”可知,有时, 当作者感到失落,就躺下,闭上她的眼睛,回家。作者知道在那里她会找到她的家人、她的狗、她的财物 及回家的感觉。故选 C。 46.A 归纳概括题。文章通篇描绘对家的思念,落脚点在对家的无限牵挂上。故选 A。

2016 高考英语----阅读理解训练。 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。 An Ofsted (英国教育标准办公室)study reports that teachers are discouraging students who want to leave school and work as apprentices (学徒)in beauty salons (美容中心)or hair dressers. Inspectors questioned 105 young people for a report on apprenticeships published on Wednesday. They found several examples of young people who felt they had been laughed at by their teachers for wanting to progress to work-based learning, particularly in care or hairdressing, rather than stay on at school. Right or wrong, is it any surprise that this is happening? From 2014,the government will measure schools according to the rate of their pupils who go to university. Brian Lightman , general secretary of the Association of School and College Leaders, says the government has already put teachers under “very great pressure to focus on academic subjects”.
5

On the other hand, the Education Act 2011,which came into force in November, places schools under a duty to give fair career advice to pupils. This advice must include information on all post-16 education and training choices, including apprenticeships. This doesn’t appear to be happening in several schools, according to Ofsted9S report. Many of the young people the inspectors talked to said the advice they had received on apprenticeships was “unsatisfactory”. Schools were also blamed for lack of work experience courses, which are particularly important for teenagers considering an apprenticeship. They help students decide whether they enjoy a line of work and enable employers to see whether those on work experience have the potential to be hired as apprentices in future years. But there is a good reason why they can’t do this: they’d be unable to adapt to GCSE (英 国普通中等教育证书)exams if they did. Sometimes, it seems, schools just can’t win. 13. Why do teachers oppose the students’ leaving school and working as apprentices? A. The government urges teachers to concentrate on academic subjects. B. The students are only wasting time working as apprentices. C. Employers are under great pressure of taking GCSE exams. D. Employers don’t give students chances to work as apprentices 14. Pressure for schools to provide pupils with career advice comes from ______. A. Association of School and College Leaders C. GCSE exams D. OFSTED B. Education Act 2011

15. What does the author think of teachers’ discouraging students working as apprentices? A. Surprising 参考答案 13--15 A B B B. Understandable C. Wrong D. Right

【社会生活类】阅读理解。

Homeownership has let us down. For generations, Americans believed that owning a home was undoubtedly good. Our political leaders hammered home the point. Franklin Roosevelt held that a country of homeowners was “unconquerable.” Homeownership could even save babies, save children, save families and save America. A house with a lawn and a fence wasn’t just a nice place to live

6

in or a risk-free investment; it was a way to transform a nation.No wonder leaders of all political types wanted to spend more than $100 billion a year on subsidies and tax breaks to encourage people to buy.

But the dark side of homeownership is now all too apparent: Indeed, easy lending stimulated by the cult of homeownership may have triggered the financial crisis. Housing remains a drag on the economy. Existing-home sales in April dropped 27% from the prior month, worsening fears of a double-dip. And all that is just the obvious tale of a housing bubble and what happened when it popped.The real story is deeper and darker still.

For the better part of a century, politics, industry and culture lined up to create a fetish of the idea of buying a house.Homeownership has done plenty of good over the decades; it has provided stability to tens of millions of families. Yet by idealizing the act of buying a home, we have ignored the downsides. In the bubble years, lending standards slipped dramatically, allowing many Americans to put far too much of their income into paying for their housing. And we ignored longer-term phenomena too.Homeownership contributed to the hollowing out of cities and kept renters out of the best neighborhoods. It fed America’sover use of energy and oil. It made it more difficult for those who had lost a job to find another. Perhaps worst of all, it helped us become casually self-deceiving: By telling ourselves that homeownership was a pathway to wealth and stable communities and better test scores, we avoided dealing with these frightening issues head-on.

Now, as the U.S. recovers from the biggest housing bust(破产)since the Great Depression, it is time to rethink how realistic our expectations of homeownership are—and how much money we want to spend chasing them. Many argue that homeownership should not be a goal pursued at all costs.

1. Political leaders wanted to spend money encouraging people to buy houses because ______.

A. owning a home was undoubtedly good

B. homeownership was unconquerable

7

C. houses could save families and America

D. homeownership could shape a country

2.The underlined sentence in Para. 2 means ______.

A. homeownership has quite a lot of bad effects

B. there might be another housing break down in the U.S.

C. the existing-home sales will keep decreasing in the U.S.

D. the result of homeownership is much worse than it appears

3.It can be inferred from Para. 3 that ______.

A. it is hard for Americans to get a home loan

B. it is the way to wealth to have one’s own house

C. many Americans choose to live out of urbanareas

D. homeownership has made many people out of work

4.What is the author’s attitude towards homeownership?

A. Favorable.

B. Ambiguous.

C. Cautious.

D. Optimistic.

【参考答案】81.DDCC

8


推荐相关:

高考英语一轮复习 阅读理解选编(9)1.doc

高考英语一轮复习 阅读理解选编(9)1 - 山西应县 2017 高考英语一轮阅读

高考英语一轮复习 阅读理解选编(三)9.doc

高考英语一轮复习 阅读理解选编(三)9 - 山西太谷县 2017 高考英语一轮阅

高考英语一轮复习 阅读理解选编1(含解析)1.doc

高考英语一轮复习 阅读理解选编1(含解析)1 - 广西浦北县 2017 高考英语

高考英语一轮复习 九月阅读理解选编(二)1.doc

高考英语一轮复习 九月阅读理解选编()1 - 陕西汉阴县 2017 高考英语九

高考英语一轮复习 阅读理解选编题(一)1.doc

高考英语一轮复习 阅读理解选编题()1 - 南通市通州区 2017 高考英语一轮阅读理解选编题 阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C 和 D) 中, ...

高考英语一轮复习 阅读理解选编(一).doc

高考英语一轮复习 阅读理解选编(一) - 贵州江口县中学 2017 高考英语一轮阅读理解选编(一) (2016 高考阅读理解)阅读下列短文,从每题所给的选项中选出最佳选项...

高考英语一轮复习 阅读理解九月训练选编(二)1.doc

高考英语一轮复习 阅读理解九月训练选编()1_其它课程_高中教育_教育专区。...2014年高考英语一轮复习... 8页 免费 2014届高考英语一轮复习... 9页...

高考英语一轮复习 阅读理解专题选编(一).doc

高考英语一轮复习 阅读理解专题选编(一)_其它课程_高中教育_教育专区。高考英语

高考英语一轮复习 阅读理解专题选编(一).doc

高考英语一轮复习 阅读理解专题选编(一)_六年级语文_语文_小学教育_教育专区。...0人阅读 9页 5下载券 高考英语一轮复习 阅读理... 1人阅读 7页 5下载...

高考英语一轮复习 阅读理解九月选编(四)1.doc

高考英语一轮复习 阅读理解九月选编()1 - 湖北浠水县 2017 高考英语阅读理解九月选编 【健康环保类阅读理解】 (2015 模拟题) Horton At first glance,th...

高考英语一轮复习 阅读理解选编(一)51.doc

高考英语一轮复习 阅读理解选编(一)51 - 浙江临安市 2017 高考英语阅读

高考英语一轮复习 阅读理解选编(7)1.doc

高考英语一轮复习 阅读理解选编(7)1 - 山西应县 2017 高考英语阅读理解

高考英语一轮复习 阅读理解选编(五)11.doc

高考英语一轮复习 阅读理解选编(五)11 - 余姚市(浙江)2017 高考英语一轮阅读理解选编(五) 阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C 和 D) 中,...

高考英语一轮复习 阅读理解九月训练选编1.doc

高考英语一轮复习 阅读理解九月训练选编1 - 贵州大方县 2017 高考英语阅读理解一轮九月训练选编 阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)...

四川省北川县2017高考英语一轮复习阅读理解基础选编(五).doc

四川省北川县2017高考英语一轮复习阅读理解基础选编(五) - 四川北川县 2017 高考英语一轮阅读理解基础选编(五) 【由山东省 2014 模拟改编】 阅读下列短文,从每...

高考英语一轮复习 阅读理解选编(8)1.doc

高考英语一轮复习 阅读理解选编(8)1 - 山西应县 2017 高考英语阅读理解

吉林省北宁市2017高考英语一轮复习阅读理解选编1.doc

吉林省北宁市2017高考英语一轮复习阅读理解选编1 - 吉林北宁市 2017 高考英语一轮阅读理解选编 阅读下列四篇短文,从每小题后所给的 A,B,C 或 D 四个选项中...

高考英语一轮复习 阅读理解基础题选编(二)1.doc

高考英语一轮复习 阅读理解基础题选编()1 - 贵州凤冈县 2017 高考英语一轮阅读理解基础题选编(二) 阅读理解-。阅读下列四篇短文,从每小题后所给的 A,B,C...

广西浦北县2017高考英语一轮复习阅读理解选编1(含解析).doc

广西浦北县2017高考英语一轮复习阅读理解选编1(含解析) - 广西浦北县 20

高考英语一轮复习 阅读理解选编(5)1.doc

高考英语一轮复习 阅读理解选编(5)1 - 山西应县 2017 高考英语(一轮)

网站首页 | 网站地图
All rights reserved Powered by 学霸学习网 www.tceic.com
copyright ©right 2010-2021。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit325@126.com