2014 高考英语阅读理解基础精品题练习（7）及答案 阅读理解 There are many ways to find a job. It can be as easy as walking into a neighborhood store to look at its announcement board（布告板）. Local stores often have areas where people can put small signs telling what kind of service they need or can provide. Such services include caring for children or cleaning houses. Or, job searchers can look in the newspaper. Local newspapers have employment announcements placed by companies seeking workers. Another popular tool for finding jobs is the Internet. For example, people in four hundred and fifty cities around the world can use the Craigslist Web site to buy objects(物品), meet people or find a job. Craigslist says that it receives two million new job listings（表） each month. Another useful way to find a job is through a college or university. For example, students at the University of Texas in Austin can go to the Career Exploration Center to get help in finding a job. Of course, looking for a job requires knowing what kind of work you want to do. For example, there is a book called “What Color is Your Parachute (降落伞)?” by Richard Bolles. This book has been helping people choose a career (职业) since it was first published in nineteen seventy. Some experts also help people find jobs. Susan W. Miller owns a company called California Career Services in Los Angeles. She says her company helps people find jobs by first helping them understand their strengths, goals and interests. Then she provides them with methods and resources to help them find the right job. 59. What is the passage mainly about? A. Finding a job. B. College students’ part-time jobs. C. Craigslist Web site. D. The relation between study and work. 60. By logging on the Craigslist Web site, you can ______. A. sell your old things B. do some shopping online C. create your own announcement board
D. get useful information about 450 cities 61. It can be learned from the passage that ______. A. companies often put job information in local shops B. the Internet is the most popular tool for job hunters in the USA C. Susan W. Miller’s company is helping people choose careers D. California Career Services mainly serves university students 62. How many ways of finding a job are mentioned in the passage? A. Three. 参考答案 59.ABCC B. Four. C. Five. D. Six.
第一节 阅读理解(共 20 小题；每小题 2 分，满分 40 分) 阅读下列短文，从每题所给的 A、B、C 和 D 项中，选出最佳选项，并在答题卡上 将该项涂黑。 A Linda Evans was my best friend — like the sister I never had. We did everything together: piano lessons, movies, swimming, horseback riding. When I was 13, my family moved away. Linda and I kept in touch through letters, and we saw each other on special times — like my wedding and Linda’s. Soon we were busy with children and moving to new homes, and we wrote less often. One day a card that I sent came back，stamped “Address Unknown”. I had no idea about how to find Linda. Over the years, I missed Linda very much. I wanted to share happiness of my children and then grandchildren. And I needed to share my sadness when my brother and then mother died. There was an empty place in my heart that only a friend like Linda could fill. One day, I was reading a newspaper when I noticed a photo of a young woman who looked very much like Linda and whose last name was Wagman — Linda’s married name. “There must be thousands of Wagmans.” I thought, but I still wrote to her. She called as soon as she got my letter. “Mrs. Tobin!” she said excitedly, “Linda Evans Wagman is my mother.” Minutes later I heard a voice that I recognized at once, even after 40
years. We laughed and cried and caught up on each other’s lives. Now the empty place in my heart is filled. And there’s one thing that Linda and I know for sure: We won’t lose each other again! 26. The writer went to piano lessons with Linda Evans ________. A. at the age of 13 away 【答案】D 【解析】细节理解题。根据开始的时候作者与 Linda 总是一起去上钢琴课、看电影、游 泳、骑马等，但后来在作者 13 岁的时候，作者一家搬走了，两人只能通过书信联系。 故选 D。 27. They didn’t often write to each other because they ________. A. got married C. didn’t like writing letters 【答案】B 【解析】细节理解题。根据文章第 2 段中的 Soon we were busy with children and moving to new homes, and we wrote less often 根据文可知，她们之所以没经常 写信，是因为她们要忙于照顾孩子，又要搬新家，也就是说，她们没有时间写信。 28. There was an empty place in the writer’s heart because she ________. A. was in trouble B. didn’t know Linda’s address C. received the card that she sent D. didn’t have a friend like Linda to share her happiness and sadness 【答案】D 【解析】细节理解题。根据 I wanted to share happiness of my children and then grandchildren. And I needed to share my sadness when my brother and then mother died.作者没有像琳达这样的朋友来分享她的快乐和悲伤，故选 D。 29. The writer was happy when she ________. A. read the newspaper B. heard Linda’s voice on the phone C. met a young woman who looked a lot like Linda D. wrote to the woman whose last name was Wagman 【答案】B 【解析】细节理解题。真正让作者感到高兴的是当她在电话上听到老朋友 Linda 的声音
B. before she got married D. before the writer’s family moved
C. after they moved to new homes
B. had little time to do so D. could see each other on special time
的时候。而读到报纸的时候和写信的时候都还只是在猜测，那时还谈不上高兴。故选 B。 30. They haven’t kept in touch ________. A. for about 40 years C. since they got married 【答案】A 【解析】细节理解题。根据文章最后一段中的 Minutes later I heard a voice that I knew very much, even after 40 years…可知她们 40 年没有联系了，故选 A。 B. for about 27 years D. since the writer’s family moved away
阅读理解 Remembering names is an important social skill. Here are some ways to master it. Recite and repeat in conversation. When you hear a person’s name, repeat it. Immediately say it to yourself several times without moving your lips. You could also repeat the name in a way that does not sound forced or artificial. Ask the other person to recite and repeat. You can let other people help you remember their names. After you’ve been introduced to someone，ask that person to spell the name mad pronounce（发音） it correctly for you. Most people will be pleased by the effort you’re making to learn their names. Admit you don’t know. Admitting that you can’t remember someone’s name can actually make people relaxed. Most of them will feel sympathy（同情） if you say, “I’m working to remember names better. Yours is right on the tip of my tongue （一时想不起来）. What is it again?” Use associations（联想）. Link each person yon meet with one thing you find interesting or unusual. For example, you could make a mental note: "Vicki Cheng－tall, black hair.” To reinforce (加强) your associations, write them on a small card as soon as possible. Limit the number of new names you learn at one time. When meeting a group of people, concentrate on remembering just two or three names. Free yourself from remembering every one. Few of the
people in mass introductions expect you to remember their names. Another way is to limit yourself to learning just first names. Last names can come later. Go early. Consider going early to conferences, parties and classes. Sometimes just a few people show up on time. That's fewer names for you to remember. And as more people arrive, you can hear them being introduced to others -an automatic(自动的) review for you. 63. How will most people feel when you try hard to remember their names? A. They will be moved. C. They will be angry. A. ask others to help you C. ask him for pity __________. A. a couple of names first C. just their last names 66. What does the text mainly tell us? A. How to recite and repeat names. parties. C. How to make use of associations. skill. 参考答案 63. BDAD D. Tips on an important social B. Importance of attending B. all their names D. as many names as possible B. They will be happy. D. They will be discouraged. B. tell him a white lie D. tell him the truth
64. If you can’t remember someone’s name, you may __________.
65. When you meet a group of people, it is better to remember
Cheating can happen in a lot of different ways. When people cheat, it’s not fair to other people, like the kids who studied for the test or who were the true winners of a game. Many people like the action of cheating. It makes difficult things seem easy, like getting all the right answers on the test. But it doesn’t solve the problem of not knowing the material and it won’t help on the next test --unless the person cheats again. Some people lose respect for cheaters and think less of them. The
cheaters themselves may feel bad because they know they are not really earning that good grade. And, if they get caught cheating, they will be in trouble at school, and maybe at home, too. Some kids cheat because they’re busy or lazy and they want to get good grades without spending the time studying. Other kids might feel like they can’t pass the test without cheating. Even when there seems to be a “good reason” for cheating, cheating isn’t a good idea. If you were sick or upset about something the night before and couldn’t study, it would be better to talk with the teacher about this. And if you don’t have enough time to study for a test because of swim practice, you need to talk with your parents about how to balance swimming and school. A kid who thinks cheating is the only way to pass a test needs to talk with the teacher and his or her parents so they can find some solutions(解决 办法) together. Talking about these problems and working them out will feel better than cheating. 67．The author thinks that when kids cheat in class, _______. A．it is unfair to other people B．it does harm to their heath C．teachers should punish them D．teachers shouldn’t stop them at once 68．Some students like cheating mainly because_________. A．the material in the test is very difficult B．they want to do better than the others C．cheating can make hard things seem very easy D．they have little time to study their lessons 69．The fourth paragraph mainly tells us______. A．cheating isn’t a good idea B．why kids cheat in the test C．some kids can’t pass the test without cheating D．some kids don’t spend the time studying 70．We can learn from the passage______. A．cheaters are often thought highly of B．people show no respect for those who cheat
C．parents whose kids cheat are often in trouble D．kids cheat in the test because of swim practice
Each new school year brings fresh reminders of what educators call the summer learning gap. Some call it the summer learning setback. Simply speaking, it means the longer kids are out of school, the more they forget. The only thing they might gain is weight. Most American schools follow a traditional nine-month calendar. Students get winter and spring breaks and about ten weeks of summer vacation. Some schools follow a year-round calendar. They hold classes for about eight weeks at a time, with a few weeks off in between. The National Association for Year-Round Education says there were fewer than three thousand such schools at last count. They were spread among forty-six of the fifty states. But many experts point out that the number of class days in a yearround school is generally the same as in a traditional school. Lead researcher Paul von Hippel said, “Year-round schools don't really solve the problem of the summer learning setback. They simply spread it out across the year.” Across the country, research shows that students from poor families fall farther behind over the summer than other students. Experts say this can be prevented. They note that many schools and local governments offer programs that can help. But calling them “summer school” could be a problem. The director of the summer learning center at Johns Hopkins, Ron Fairchild, said research with groups of different parents in Chicago and Baltimore found that almost all strongly disliked the term “summer school”. In American culture, the idea of summer vacation is connected to beliefs about freedom and the joys of childhood. The parents welcomed other terms like “summer camp”, “enrichment”, “extra time” and “hands-on learning”. 31. According to the first paragraph the summer learning gap .
A. helps children to gain weight C. improves children’s memories 【答案】D
B. leads children to work harder D. affects children’s regular studies
【解析】细节理解题。根据 Simply speaking, it means the longer kids are out of school, the more they forget.暑假影响了学生的正常的学习，故选 D。 32. Compared to traditional schools, students in the year-round ones . A. perform better and have more learning gains B. have much less time for relaxation every year C. have generally the same number of class days D. hold more classes with more free weeks off 【答案】C 【解析】细节理解题。根据 But many experts point out that the number of class days in a year-round school is generally the same as in a traditional school.全年的学校与一般的学校都有相同的天数的授课时间，故选 C。 33. Which of the following statements is true? A. Students from poor families often fall behind after the vacation. B. Year-round schools can solve the problem of the learning gap. C. There are schools in each state following a year-round calendar. D. Nothing can help the students who fall behind after the vocation. 【答案】A 【解析】细节理解题。根据 Across the country, research shows that students from poor families fall farther behind over the summer than other students. 来自贫困家庭通常在假期过后学习要落后其他孩子，故选 A。 34. Why did almost all parents dislike the term “summer school”? A. They cherish the children’s rights of freedom very much. B. They are worried about the quality of the “summer school”. C. They want their children to be forced to make up the gap. D. They can’t afford to the further study during vacation. 【答案】A 【解析】细节理解题。根据 research with groups of different parents in Chicago and Baltimore found that almost all strongly disliked the term “summer school”. In American culture, the idea of summer vacation is connected to beliefs about freedom and the joys of childhood.父母认为这样剥夺孩子的自由的
权利，故选 A。 35. What would be the best title of this passage? A. Opening Summer Camps B. Forbidding Summer Schools C. Spreading Year-Round Education D. Minding the Summer Learning Gap 【答案】D 【解析】标题归纳题。根据 Each new school year brings fresh reminders of what educators call the summer learning gap.及短文的内容可知注意暑假假期学 习的退步，故选 D。