tceic.com
学霸学习网 这下你爽了
赞助商链接
当前位置:首页 >> 英语 >>

【金版新学案】2014高考英语一轮总复习 课时作业32 Module 2 Fantasy Literature 外研版选修6


课时作业(三十二)
Ⅰ.单项填空

选修 6

Module 2

Fantasy Literature

1. (2012·江西丰、 樟、 高、 宜四市联考)—Thank you for picking me up in this remote area! —________.I’m just going in the same direction. A.With pleasure C.Think nothing of it B.None of your business D.There’s nothing in it

2.(2013·天津十二区县联考)Criticized as online games are,they never fail to________a large number of teenagers. A.appeal to C.refer to B.object to D.turn to

3.You can’t be________careful to make the decision as it was such a critical case. A.very C.too B.quite D.to

4.Frankly,we really doubt________Robert will pass the rock climbing test, for he missed a lot of training. A.that C.which B.whether D.what

5. (2013·山师大附中质检)Whenever I ask him for help, doesn’t________to help he me,which moves me a lot. A.want C.punish B.hesitate D.bend

6.I punished my son for his fault this morning.But I would rather not________it; after all,he is only 5 years old. A.to do C.to have done B.do D.have done

7.________I admit the boy has a gift for music,I don’t think he will make a good singer. A.Since C.Until E.Unless 8.In severe weather,traffic is restricted________certain roads that have been cleared of snow. A.to C.in B.with D.on
1

B.While

9.(2013·金华十校模考)—I hear that Tom can’t afford his schooling this fall. —________,let’s do something for him. A.If so C.When possible B.When necessary D.If any

10.He stood there,his eyes________on the picture on the wall,lost in thought. A.fixing C.fixed B.to fix D.having fixed

11.Don’t blame those poor boys any more;I know they didn’t break your glasses________. A.on average C.by accident B.on purpose D.by mistake

12.Health is frequently thought to be________with a balanced diet and plenty of exercise. A.stupefied C.blessed B.laden D.associated

13.The old man sitting opposite me cleared his throat as if________something. A.said C.having said B.to say D.saying

14.Don’t be so discouraged.If you________such feelings,you will do better next time. A.carry on C.break down B.get back D.put away

15. old couple________for more man 40 years and never once have they quarreled The with each other. A.married C.have got married Ⅱ.阅读理解 A (2013·福建普通高中毕业班质量检查) Finally,I entered the university.Because of my careful savings,I did not have to work during the school years.Then,summer came and it was time to work harder than ever.I continued working as a waitress at night,instructed tennis camps several mornings a week and worked as a secretary for a few hours in the afternoons.I even decided to take a class at a community (社区) college.This class at the community college saved me $650.It was an extremely tiring summer and made me anxious to
2

B.have married D.have been married

return to my relatively easy life at the university. During my second and third years of undergraduate schooling,I decided to work about five hours per week in the campus ( 校 园 )admissions office answering phones.This provided a little spendi ng money and kept me from drawing my savings out.The overall situation looked hopeful as I approached my senior year as

long as I could make as much money as I had the previous summer.I wanted to go to Israel to study for 3 weeks,but I hesitated in making this decision because it would cost me $1,600 more to get the credits in Israel.About two weeks later my mom called to tell me that I had $1,600 in the bank that I had forgotten about!One of my concerns about this trip was not only the cost,but the loss of time to make money;however, I made as much that summer in the ten weeks when I was at home as I had made during the fourteen weeks when I was at home the summer before.The way everything worked together to make this trip possible was one of the most exciting things that have ever happened to me. This experience has shaped me in many important ways.The first thing that I learned was the importance of a strong work ethic (道德准则).Working long hours did a lot to develop my character and helped me learn the value of a dollar.It also made me learn how to search for creative ways to settle diffic ult situations. 1.Where did the writer probably work part?time before attending the university? A.In a restaurant. B.In the tennis camps. C.In a compan y. D.In the campus admissions office. 2 .The writer took a class at a community college mainly A.she wanted to save money B.life there was relatively easy C.summer time was tiring D.it was required by the university 3.The writer’s major concern about the trip to Israel was that________. A.her mother would not give her approval B.she would fail to get credits in Israel C.a well?paid summer job would be lost D.$1,600 couldn’t be drawn out in time 4.The passage is mainly about how the writer________ . A.made money on the college campus
3

because________.

B.managed to make full use of her vacation C.was forced to support herself by her mother D.was shaped by working part?time through college B (2013·洛阳第二次统一考试) “Reconstituted” families are more and more common in the UK. Steve and Debbie got married in 2001 and had two children , Lily and Alex.Unfortunately,Steve and Debbie’s marriage didn’t work out and they got divorced in 2006.The children live with Debbie.In 2008,Debbie remarried.Her new husband, Martin, has three children from his previous marriage and they visit Debbie, M artin,Lily and Alex at weekends.In addition,Debbie is pregnant with her third child.She’s expecting a boy who will be a half?brother to Lily and Alex and also to Martin’s three other children. Confused?Debbie’s family arrangements might have seemed strange 30 years ago but nowadays this kind of “reconstituted” family is increasingly common in the UK.Almost half of all marriages in Britain end in divorce and over 40% of marriages are remarriages.More than 10% of all British children live with one birth parent and a stepparent—a parent who isn’t their biological mother or father.The traditional “nuclear” family of two parents and their children is not so traditional any more. What does all of this mean for parents in these “reconstituted” families? “T here are difficulties and challenges , ” says Debbie.“Different

families have different routines and it can be difficult for children to move between their two families.Birthdays and holidays can be tricky.Where do the children go? Who should they spend their time with?Also,when my children are naughty it can be difficult for Martin to tell_them_off.Things that might be simple in a traditional family can be a bit more complicated.” And how about the children?Martin’s eldest child,Ella,is 12.“I like my two families,” she says.“I live with my mum but visit my dad quite often and I’m happy that my mum and dad get along OK.T hey’re not married any more but it’s good that they can still be friends.” Of course divorce and separation are never easy but many families in the UK are finding ways to make family life work in new ways. 5.Why did Steve and Debbie get separated? A.They couldn’t support the children. B.They couldn’t get along well.
4

C.They were both out of work. D.They had serious economic problems. 6.We can learn from the text that a “nuclear” family ________. A.has two birth parents and their children B.has two birth parents and only one child C.is traditional but complicated D.doesn’t have any children 7.What do the underlined words “tell them off” in Paragraph 4 most probably mean? A.make them annoyed C.let out their secrets 8.What’s the text mainly about? A.The difference between “marriage” and “remarriage”. B.More and more people get divorced in the UK. C.“Reconstituted” families are becoming more and more in the UK. D.The marriage situation is becoming severe. B.send them to school D.talk angrily to them

详解答案 课时作业(三十二) Ⅰ.单项填空 1.解析: 句意为:——谢谢你从这么偏僻的地方接我!——没什么。我正好顺路。 此处为感谢的答语,应选择 C 项表示“没什么,不用放在心上”。A 项“乐意,愿意”;B 项“不关你的事”;D 项表示“某事不真实”。 答案: C 2.解析: 句意为:尽管网络游戏遭到批评,但它们吸引了大量的青少年。appeal to 吸引,呼吁,求助于,符合题意。object to 反对;refer to 提及,参考;turn to 转向, 求助于。 答案: A 3.解析: 句意为:在这样紧要的关头,你做决定时再小心也不为过。can’t be

too...to...表示“无论如何??也不过分”。 答案: C 4.解析: doubt 用于肯定句时,其后的宾语从句用 whether 或 if 来引导;doubt 用 于否定句时,其后的宾语从句用连词 that 引导。 答案: B
5

5.解析: 考查动词辨析。句意为:无论我何时求他帮忙,他总是毫不犹豫地帮助我, 这令我十分感动。结合句意,B 项最佳。 答案: B 6. 解析: would rather 后常跟动词原形, 表示的动作已经发生过, do 故用 have done。 答案: D 7.解析: 题中的两个分句之间存在转折关系,故从句用 while(尽管)引导。 答案: B 8.解析: be restricted to 被限制在??。句意为:在严寒的天气里,车辆被限制 在雪已被清除的公路上行驶。 答案: A 9.解析: 考查交际用语。句意为:——我听说今年秋天 Tom 上不起学了。——要是 那样的话, 我们该为他做些什么。 空处用 If so 表示“如果那样的话??”。 When necessary 表示“有必要时??”,When possible 表示“可能的话??”,If any 表示“如果有的 话??”,都与语境不符。 答案: A 10.解析: fix one’s eyes on 意为“注视;凝视”。his eyes 与 fix 之间是被动 关系,因此用其?ed 形式。句意为:他站在那里,凝视着墙上的那幅画,陷入深思。 答案: C 11. 解析: 考查短语辨析。 purpose 故意地, on 符合题意。 average 平均; accident on by 偶然;by mistake 错误地。句意为:别再责备那些可怜的孩子了,我知道他们不是故意弄 坏你的眼镜的。 答案: B 12. 解析: be associated with sth.意为“和??有联系”, 符合句意。 stupefied be with 意为“因疲劳、厌倦或吃惊等而昏昏沉沉、神志不清”;be laden with 意为“(空气 中)充溢着(某种味道)的”;be blessed with 意为“有幸得到,被赋予”。句意为:健康 通常被认为与均衡饮食和足够的锻炼有关。 答案: D 13.解析: 句意为:坐在我对面的那个老人清了清嗓子,像要说什么似的。由句意可 知他还没说,因此用 as if+动词不定式,表示“好像要做??”。as if to say something =as if he was going to say something。此外,当从句的主语和句子主语一致,从句谓 语中又包含动词 be 时,这个主语和 be 可以省略。as if doing 好像正在??;as if done 好像被??。 答案: B 14.解析: 句意为:不要如此泄气,如果你消除这种情绪下次一定会做得更好的。考 查动词短语。carry on 继续进行,从事;get back 回来;break down 出故障,垮掉,分解;
6

put away 抛弃,放弃,处理掉。 答案: D 15.解析: 从句中的时间状语 for more than 40 years 可知此处应用现在完成时, 故排除 A 项;marry 和 get married 均为非延续性动词,只表示“结婚”那一时的行为,而 不表示“结婚”后的状态;而 be married 表示该状态的持续。 答案: D Ⅱ.阅读理解 语篇解读: 作者非常勤奋地做着各种兼职工作,既锻炼了自己,又挣到了钱,为以后 自我的发展奠定了良好的基础。 1.解析: 细节理解题。根据第一段中的“I continued working as a waitress at

night”可知,作者上大学前在饭店工作过。 答案: A 2. 解析: 细节理解题。 根据第一段中的“This class at the community college saved me $650.”可知,作者是为了省钱。 答案: A 3.解析: 推理判断题。根据第二段中的“One of my concerns about this trip was not only the cost,but the loss of time to make money”可知,作者主要担心没有时 间赚钱了,一分高薪的暑假工作失去了。 答案: C 4.解析: 主旨大意题。通读全文内容可知,本文主要讲述了作者通过做各种兼职工 作,学到了很多东西,塑造了自己的性格,懂得了金钱的价值。 答案: D 语篇解读: 本文介绍了英国出现越来越多的重组家庭这一社会现象。 5.解析: 考查细节理解。根据第二段中的“Unfortunately,Steve and Debbie’s

marriage didn’t work out and they got divorced in 2006.”可知,Steve 和 Debbie 由于感情破裂而无法维系婚姻,并非因为经济问题或双双失业,更不是因为养不起孩子。 答案: B 6.解析: 考查细节理解。根据第三段最后一句“The traditional ‘nuclear’

family of two parents and their children is not so traditional any more.”可知答 案为 A 项。 答案: A 7.解析: 考查词义猜测。根据画线部分前面的“when my chi ldren are naughty” 和第四段的最后一句“Things that might be simple in a traditional family can be a bit more complicated.”并结合生活常识可推知,由于 Martin 是孩子的继父,所以不能够 对他们大声呵斥。tell sb.off 意为“责骂、斥责某人”。
7

答案: D 8.解析: 考查主旨大意。根据文章首句和全文内容可知,本文意在介绍英国出现越 来越多的重组家庭这一社会现象,故答案为 C 项。 答案: C

8

9


推荐相关:

...课时作业32 Module 2 Fantasy Literature 外研版选....doc

【金版新学案】2014高考英语一轮总复习 课时作业32 Module 2 Fantasy Literature 外研版选修6 - 课时作业(三十二) Ⅰ.单项填空 选修 6 Module 2...


...课时作业(三十二) Module 2 Fantasy Literature 新....doc

(四川专用)2014高考英语一轮复习 课时作业(三十二) Module 2 Fantasy Literature 新人教版选修6_英语_高中教育_教育专区。课时作业(三十二) [选修 6 Module 2...


...课时作业(三十二)Module 2 Fantasy Literature 外研....doc

(全国通用)2014高考英语一轮复习 课时作业(三十二)Module 2 Fantasy Literature 外研版选修6 - (全国通用)2014高考英语一轮复习课时作业(三十二)Mo...


...届高考英语一轮复习 Module 2 Fantasy Literature课....doc

【师说】2017届高考英语一轮复习 Module 2 Fantasy Literature课时作业 外研版选修6_英语_高中教育_教育专区。Module 2 Fantasy Literature 一、单元扣点 Ⅰ.根据句...


...(三十二) [选修6 Module 2 Fantasy Literature].doc

【四川专用】2014高考英语一轮复习课时作业(三十二) [选修6 Module 2 Fantasy Literature]_英语_高中教育_教育专区。课时作业(三十二) [选修 6 Module 2 ...


【金版新学案】2014高考英语一轮总复习 课时作业18 Mod....doc

【金版新学案】2014高考英语一轮总复习 课时作业18 Module 6 Old and New 外研版必修3_英语_高中教育_教育专区。课时作业(十八) Ⅰ.单项填空 必修 3 Module ...


...2017届高考英语一轮复习Module2FantasyLiterature课....doc

【师说】2017届高考英语一轮复习Module2FantasyLiterature课时作业外研版选修6 - Module 2 Fantasy Literature 一、单元扣点 Ⅰ.根据句意...


【金版新学案】2014高考英语一轮总复习 课时作业24 Mod....doc

【金版新学案】2014高考英语一轮总复习 课时作业24 Module 6 外研版必修4_英语_高中教育_教育专区。课时作业(十四) 必修 4 Module 6 Unexplained Mysteries ...


【金版新学案】2014高考英语一轮总复习 课时作业41 Mod....doc

【金版新学案】2014高考英语一轮总复习 课时作业41 Module 5 Ethnic Culture 外研版选修7_英语_高中教育_教育专区。课时作业(四十一) Ⅰ.单项填空 选修 7 ...


【金版新学案】2014高考英语一轮总复习 课时作业17 Uni....doc

【金版新学案】2014高考英语一轮总复习 课时作业17 Unit9 Wheels 北师大版必修3_英语_高中教育_教育专区。课时作业(十七) Ⅰ.单项填空 必修 3 Unit 9 Wheels ...


...安徽版】2014高考英语一轮总复习 课时作业1 Unit1 F....doc

【金版新学案,安徽版】2014高考英语一轮总复习 课时作业1 Unit1 Friendship 新人教版必修1_英语_高中教育_教育专区。课时作业(一) Ⅰ.单项填空 必修 1 Unit 1...


...安徽版】2014高考英语一轮总复习 课时作业23 Unit3 ....doc

【金版新学案,安徽版】2014高考英语一轮总复习 课时作业23 Unit3 Life in the future 新人教版必修5 - 课时作业(十三) Ⅰ.单项填空 必修 5 Unit 3...


2017届高考英语一轮复习Module2FantasyLiterature课时....doc

2017届高考英语一轮复习Module2FantasyLiterature课时作业外研版选修6 - Module 2 Fantasy Literature 一、单元扣点 Ⅰ.根据句意,用所给...


...安徽版】2014高考英语一轮总复习 课时作业3 Unit3 T....doc

【金版新学案,安徽版】2014高考英语一轮总复习 课时作业3 Unit3 Travel journal 新人教版必修1_英语_高中教育_教育专区。课时作业(三) Ⅰ.单项填空 必修 1 ...


...安徽版】2014高考英语一轮总复习 课时作业20 Unit5 ....doc

【金版新学案,安徽版】2014高考英语一轮总复习 课时作业20 Unit5 Theme parks 新人教版必修4_英语_高中教育_教育专区。课时作业(十) Ⅰ.单项填空 必修 4 ...


2018版高考英语一轮复习Module2FantasyLiterature演练....doc

2018版高考英语一轮复习Module2FantasyLiterature演练综合提升 - Module 2 Fantasy Literature Ⅰ.单句语法填空 1.Tom,behave ...


高考英语一轮复习构想Module2FantasyLiterature课时作....doc

高考英语一轮复习构想Module2FantasyLiterature课时作业外研版选修_幼儿读物_幼儿...【金版新学案】2014高考... 10页 1下载券 【金版新学案】2014高考... 暂无...


...轮复习第1部分Module2FantasyLiterature课时作业外....doc

2018版高考英语一轮复习第1部分Module2FantasyLiterature课时作业外研版选修6 - Module 2 Fantasy Literature Ⅰ.阅读理解 A (2016...


...一轮复习配套课件:Module 2 Fantasy Literature_图....ppt

【外研版选修6】2014高考英语一轮复习配套课件:Module 2 Fantasy Literature_英语_高中教育_教育专区。Module 2 Fantasy Literature (2012 江西卷)某英文报社举办...


...届高考英语一轮复习 Module 2 Fantasy Literature课....ppt

2016届高考英语一轮复习 Module 2 Fantasy Literature课件_英语_高中教育_教育...(2014 福建卷 阅读 C) 这家血液中心向 Rhode 岛和新英格兰南部的医院...

网站首页 | 网站地图
All rights reserved Powered by 学霸学习网 www.tceic.com
copyright ©right 2010-2021。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit325@126.com