tceic.com
学霸学习网 这下你爽了
赞助商链接
当前位置:首页 >> 英语 >>

【步步高】2017高考英语一轮复习 Unit 2 The Olympic Games习题 新人教版必修2


Unit 2
Ⅰ.单项填空

The Olympic Games

1.I had no choice but________the window. A.admit breaking C.admit to have broken B.to admit breaking D.to admit to break

解析 have no choice but to do“别无选择,只好” ;admit doing sth“承认干过某 事” 。句意:我别无选择只得承认自己打破窗户的事。 答案 B 2. Teachers have to constantly update their knowledge in order to maintain their professional___. A.consequence C.competence 解析 B.independence D.intelligence

考查名词辨析。句意:教师必须不断地更新自己的知识来保持专业技能水平。

professional competence 专业技能, 符合句意。 consequence 后果, 推论; independence 独立;intelligence 智力,均不符合题意。 答案 C 3.The patient is supposed to go to the hospital for________checks. A.common B.normal C.regular D.usual

解析 句意:那位病人应定期到医院去做检查。regular 意为“定期的;有规律的” ,符 合题意。 答案 C 4.Passengers are permitted______only one piece of hand luggage onto the plane. A.to carry C.to be carried B.carrying D.being carried

解析 考查非谓语动词作主语补足语。 句意: 旅客被允许只带一件手提行李登机。 permit sb.to do sth.允许某人做某事,其被动语态为:sb.be permitted to do sth.某人被 允许做某事,所以 A 项正确。注意 permit 的另一用法:permit doing sth.允许做某事。 答案 A 5.Pieces of exciting news came to the city________. A.step by step C.side by side B.little by little D.one after another

解析 one after another 意为“一个接一个地” ;step by step“一步一步地” ;little by little“逐渐地” ;side by side“肩并肩地” 。根据题意选 D 项。 答案 D
1

6.Bill wasn’t happy about the delay of the report by Jason,and______. A.I was neither C.I was either B.neither was I D.either was I

解析 句意:比尔对贾森做报告推迟这件事表示不高兴,我也不高兴。根据题意可知, 我也不(高兴),neither/nor+系动词/助动词/情态动词+sb.表示某人也不(同意或赞 成上文的观点),易把 either 看作 neither,无 either was I 句式,故 B 项正确。 答案 B 7.—I want to know why they were late. —They________the train. A.can have missed C.might miss B.could miss D.must have missed

解析 must have done sth 意为“肯定已经做了某事” ,表示对过去情况的肯定推测。 答案 D 8.Customers are asked to make sure that they________the right change before leaving the shop. A.will give C.have given B.have been given D.will be given

解析 give 后接双宾语,the right change 作直接宾语,customers 作间接宾语,所以 当 customers 作主语时,其谓语动词要用被动语态。根据题意,故选 B。 答案 B 9.Do you________that he enjoys living there and he will bring us good? A.doubted C.make sense B.make sure D.felt like

解析 句意:你确信他喜欢住在这里,而且能给我们带来好处吗?doubt 表示“怀疑” ; make sure 表示“确信” ;make sense 表示“有意义,有道理” ;feel like 表示“喜欢” 。 根据句意,故选 B。 答案 B 10.The director had her assistant______some hot dogs for the meeting. A.picked up C.pick up B.picks up D.picking up

解析 句意: 主任让她的助手为会议买了些热狗(香肠面包)。 have 的用法: ①have sb.do sth.让某人干某事。 ②have sth.done 使/让某事由别人去做(叫/让某人做某事)。 ③have sb./sth.doing 使/让某人/物持续地做某事。 答案 C
2

11.The flowers were so lovely that they________in no time. A.sold C.were sold B.had been sold D.would sell

解析 根据主句所提供的时态信息 The flowers were so lovely 可判断出从句也应该 用一般过去时,表示过去发生的动作或存在的状态。再根据 The flowers 与 sell 之间 为动宾关系,故用被动语态。 答案 C 12.The car began to________the moment the vehicle got into the highway. A.take up C.make up B.give up D.pick up

解析 take up 开始从事;give up 放弃;make up 编造;弥补;pick up 拾起;恢复(健 康);开始加速。句意:车一进入高速就开始加速。 答案 D 13.—It often rains in that area.Please take an umbrella with you. —______. A.Well,it just depends C.Yes,take one with me B.All right,go ahead D.OK,just in case

解析 句意:——那个地区经常下雨。请随身带把雨伞吧。——好,以防万一。in case 以防万一;it just depends 看情况;All right,go ahead 行,请吧(用以回应对方的 请求);C 项不符合英语表达习惯。 答案 D 14.The old man would sell his car for 2,000 dollars,but the young lady________1.5 thousand dollars. A.offered B.sold C.asked D.charged

解析 考查动词词义的辨析。offer 出价;报价,符合语境。句意:那位老人要 2 000 元卖这辆车,但那位年轻的女士只出价 1 500 元。 答案 A 15.Some people like to do the shopping on Sundays since they expect to pick up wonderful___in the market. A.batteries C.balloons B.baskets D.bargains

解析 考查名词词义的辨析。battery 电池;basket 篮子;balloon 气球;bargain 便 宜货;讨价还价。 答案 D
3

Ⅱ.阅读理解 A For thousands of years,man has enjoyed the taste of apples.Apples,which are about 85 percent of water,grow almost everywhere in the world but the hottest and coldest areas.Among the leading countries in apple production are China, France and the United States. There are various kinds of apples.But a very few make up the majority of those grown for sale.The three most common kinds grown in the United States are Delicious,Golden Delicious,and McIntosh. Apples are different in colour,size and taste.The colour of the skin may be red,green,or yellow.They have various sizes,with Delicious apples being among the largest.The taste may be sweet or tart.Generally,sweet apples are eaten fresh while tart apples are used to make apple sauce. Apple trees may grow as tall as twelve metres.They do best in areas that have very cold winters.Although no fruit is yielded during the winter,this cold periold is good for the tree. 1.It can be learned from the text that Delicious apples are________. A.grown in France C.very big B.sold everywhere D.quite sweet

解析 细节理解题。根据文中第三段第三句可知,Delicious 是苹果品种中个头儿最大 的,故选 C。 答案 C 2.Cold winter weather is good for________. A.the growth of apple trees B.producing large apples C.improving the taste of apples D.the increase of water in apples 解析 细节理解题。由文章结尾一句可知,冬季对苹果树的生长有好处,故选 A。 答案 A 3.China,France and the United States are considered to________. A.be large producers of apples B.be large producers of apple sauce C.have the longest history in apple production D.have the coldest winter among apple producing countries
4

解析 细节理解题。由第一段末句可知,中国、法国和美国是苹果产量最大的国家,故 选 A。 答案 A 4.The underlined word“yielded”in the last sentence means“________”. A.improved B.increased C.produced D.sold

解析 推理判断题。该词所在句的句意为“尽管冬季不产苹果,但寒冷期有益于果树的 生长” 。由此可知 yield 意为“生产” ,故选 C。 答案 C B More than half of rich Americans have not shown their full wealth to their children,a new survey showed last Tuesday. The survey,published by the Bank of America,studied the rich with $3 million or more in assets.It found that “ surprisingly few of those surveyed have well?developed plans to preserve and pass on their assets to their children” . The majority of the 457 people surveyed are self?made , first?generation rich.Fifty?two percent of parents have chosen not to tell their children just how wealthy they are,and 15 percent have given away nothing about the family wealth.One in three parents said they had never thought to do it. They are worried that their children would become lazy,spend money freely, make bad decisions and even become a target for gold diggers. Only 34 percent strongly agreed that their children would be able to handle any inheritance (遗产) they plan to leave them. “ There is an expectation about the wealthy parents that they have a responsibility to pass down their fortune to the next generation, ” said Sallie Krawcheck,president of the Global Wealth and Investment Management of the Bank of America.“Our research,however,uncovered changing views of what one generation owes the next.” The trend is led by the world’s richest man Bill Gates,who promised in 2008 that he would leave his $58 billion fortune to the charity started by him and his wife,the Bill and Malinda Gates Foundation (基金会),and not to his children. “We want to give it back to society in the way that it will have the most positive impact, ” he said. Of his plans for his children,Gates said:“I will give the kids some money but not a meaningful percentage...they will need to work but they will feel
5

reasonably taken care of.” 【语篇解读】 调查表明,大部分美国富人不愿向孩子炫富,甚至不打算将丰厚的资产 传给后代。 5.We can learn from the passage that________. A.rich parents may not know how to manage their inheritance B.rich parents don’t equal rich kids,at least in the US C.American children don’t get to inherit their parents’ wealth D.poor children don’t expect themselves to be as rich as their parents 解析 推理判断题。 第二段的后半部分提到在被调查的美国富人中, 几乎没有人计划为 他们的孩子保留资产或者将资产传给孩子, 由此可推断在美国, 父母富有并不意味着孩 子富有。 答案 B 6.According to the survey,most rich Americans________. A.think they owe their children nothing B.think it best to give their money back to society C.doubt their children’s ability to handle wealth D.are confident of their children’s ability to handle wealth 解析 推理判断题。 根据第四段内容可推知, 大部分美国富人怀疑他们的孩子处理财富 的能力。 答案 C 7.The underlined word “they” in Paragraph 6 refers to________. A.responsible children C.first?generation rich B.Bill Gates and his wife D.rich parents

解析 猜测词义题。人们期望富裕的父母把他们的财富传给下一代,此处 they 指代的 是画线词前面的“the wealthy parents”,即“rich parents”。 答案 D 8.From the last paragraph,we can see that Bill Gates wants to show________. A.the trend of leaving no inheritance to children B.the positive impact of charity on society C.the way of giving back to society D.the importance of independence for children 解析 推理判断题。 根据本段中比尔·盖茨所说的话可推知, 他更强调孩子的个人奋斗, 认为培养孩子的自立很重要。 答案 D
6


推荐相关:

...版一轮复习 必修2 Unit 2 The Olympic Games 习题.d....doc

【新步步高】2017高考英语人教版一轮复习 必修2 Unit 2 The Olympic Games 习题.doc_英语_高中教育_教育专区。Unit 2 Ⅰ.单项填空 The Olympic Games 1.I had...

...高考英语一轮复习 Unit 2 The Olympic Games习题 新....doc

2017高考英语一轮复习 Unit 2 The Olympic Games习题 新人教版必修2_英语_高中教育_教育专区。Unit 2 The Olympic Games 【热点话题】 Entertainment and sports...

【步步高】2017高考英语一轮复习 Unit 2 The Olympic G....doc

【步步高】2017高考英语一轮复习 Unit 2 The Olympic Games素材 新人教版必修2_英语_高中教育_教育专区。Unit 2 The Olympic Games 话题词汇 1.athlete n.运动...

2017年高考英语一轮复习Unit2TheOlympicGames习题新人....doc

2017高考英语一轮复习Unit2TheOlympicGames习题新人教版必修2_高考_高中教育_教育专区。2017 Unit 2 The Olympic Games 【热点话题】 Entertainment and sports(...

2017高考英语一轮复习Unit2TheOlympicGames练习新人教....doc

2017高考英语一轮复习Unit2TheOlympicGames练习新人教版必修2_高考_高中教育_教育专区。2017 Unit 2 The Olympic Games 一、单句语法填空 1.(2015江苏,阅读 B)...

2017年高考英语一轮复习Unit2TheOlympicGames课时作业....doc

2017高考英语一轮复习Unit2TheOlympicGames课时作业新人教版必修2_高考_高中教育_教育专区。2017 Unit 2 The Olympic Games Ⅰ.阅读理解 A 体裁:说明文 话题:...

2017高考英语一轮复习Unit2TheOlympicGames课件新人教....ppt

2017高考英语一轮复习Unit2TheOlympicGames课件新人教版必修2_教学案例/设计_教学研究_教育专区。必修 2 Unit 2 The Olympic Games 学生用书见P31 ancient adj. 1...

2017高考英语一轮复习Unit2TheOlympicGames素材新人教....doc

2017高考英语一轮复习Unit2TheOlympicGames素材新人教版必修2_高考_高中教育_教育专区。2017 Unit 2 The Olympic Games 话题词汇 1.athlete n.运动员 2.champion ...

2017年高考英语一轮复习 Unit 2 The Olympic Games(讲)....doc

2017高考英语一轮复习 Unit 2 The Olympic Games(讲)(含解析)新人教版必修2_高三英语_英语_高中教育_教育专区。Unit 2 The Olympic Games 单元知识预览 项目...

2017高考英语一轮复习 Unit 2 The Olympic Games练习 ....doc

2017高考英语一轮复习 Unit 2 The Olympic Games练习 新人教版必修2_英语_高中教育_教育专区。Unit 2 The Olympic Games 新题型 Nowadays people use different ...

2017高考英语一轮复习Unit2TheOlympicGames练习新人教....doc

2017高考英语一轮复习Unit2TheOlympicGames练习新人教版必修2 (1)_幼儿读物_幼儿教育_教育专区。2017 Unit 2 The Olympic Games 新题型 Nowadays people use ...

2017年高考英语一轮复习Unit2TheOlympicGames课堂检测....doc

2017高考英语一轮复习Unit2TheOlympicGames课堂检测新人教版必修2_高考_高中教育_教育专区。2017 Unit 2 The Olympic Games Ⅰ.单句语法填空 1.(2015江苏,...

2017年高考英语一轮复习Unit2TheOlympicGames(讲)(含解....doc

2017高考英语一轮复习Unit2TheOlympicGames(讲)(含解析)新人教版必修2_高考_高中教育_教育专区。2017 Unit 2 The Olympic Games 单元知识预览 项目 单词及其...

2017高考英语一轮复习Unit2TheOlympicGames限时特训新....doc

2017高考英语一轮复习Unit2TheOlympicGames限时特训新人教版必修2_高考_高中教育_教育专区。2017 Unit 2 The Olympic Games Ⅰ.完形填空(建议用时 17′) [2016...

2017高考英语一轮复习Unit2TheOlympicGames单元检测卷....doc

2017高考英语一轮复习Unit2TheOlympicGames单元检测卷新人教版必修2_教学案例/设计_教学研究_教育专区。Unit 2 The Olympic Games Ⅰ. .阅读理解 While still in ...

2017年高考英语一轮复习Unit2TheOlympicGames(测)(含解....doc

2017高考英语一轮复习Unit2TheOlympicGames(测)(含解析)新人教版必修2_高考_高中教育_教育专区。2017 Unit 2 The Olympic Games 单元检测卷(时间 50 分钟;...

2018年高考英语一轮复习Unit2TheOlympicGames(练)(含解....doc

2018年高考英语一轮复习Unit2TheOlympicGames(练)(含解析)新人教版必修2_高考_高中教育_教育专区。Unit 2 Ⅰ.词义辨析 The Olympic Games 1.The Olympic winner...

2018年高考英语一轮复习Unit2TheOlympicGames(讲)(含解....doc

2018年高考英语一轮复习Unit2TheOlympicGames(讲)(含解析)新人教版必修2_高考_高中教育_教育专区。Unit 2 The Olympic Games 单元知识预览 项目 单词及其词性变化...

2017高考英语Unit2TheOlympicGames句式总结及练习新人....doc

2017高考英语Unit2TheOlympicGames句式总结及练习新人教版必修2_高考_高中教育_教育专区。2017 Unit 2 The Olympic Games 经典句式 1.I lived in what you call ...

高三英语一轮复习 Unit 2 The Olympic Games练习 新人....doc

【 春走向高考】高三英语一轮复习 Unit 2 The Olympic Games 练习 新人教版必修 2 Ⅰ.语法单句填空 1.What a pity! I missed The Voice of China last ...

网站首页 | 网站地图
All rights reserved Powered by 学霸学习网 www.tceic.com
copyright ©right 2010-2021。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit325@126.com