tceic.com
学霸学习网 这下你爽了
赞助商链接
当前位置:首页 >> 语文 >>

阅读理解自主练习题(5)


阅读理解自主练习题(5)

Reading Comprehension (Multiple Choice) (每小题:1 分)
Directions: Read the following passages carefully and choose the best answer from the four choices marked A, B, C and D. Questions 1 to 5 are based on the following passage or dialog. The AIDS virus is carried in a person's body fluids . The virus can be passed during sex with an infected partner or by sharing instruments used to take intravenous (静脉注射 的) drugs. It can also be passed in blood or fluids made from blood or from a pregnant (怀孕 的) woman with AIDS to her developing baby. Many stories about the spread of AIDS are false. You cannot get A IDS from working or attending school with someone who has the disease. You cannot get it from drinking glasses or other objects used by such persons. Officials say no one has caught AIDS by living with, caring for, or touching an AIDS patient. There are several warning signs of being infected with AIDS. They include always feeling tired, unexplained (无 法解释的) weight loss, and uncontrolled expulsion (排 泄) of body wastes. Other warning signs are the appearance of white areas on the mouth, dark red areas of skin tha t do not go away, and a higher than normal body temperature. However, just because you have one or more of these conditions does not mean you have AIDS. Always go to a d octor or health center for a complete examination. The doctor may give you an AIDS blood test. When a virus ent ers the body, the body's defenses against disease produce antibodies (抗 体) to fight the virus. The test shows if the body has produced antibodies to the AIDS virus. Results of the test are known after a few hours. The test tells only if your body has produced AIDS antibodies. It cannot tell if you have AIDS or if you will ever get the disease. In December (1988), the United States government approved (批 准) a simpler and faster AIDS blood test. The newer test can confirm (证实) the presence (出 现) of the AIDS antibodies in about five minutes. 1. The AIDS virus can spread ___________. A. only from a man to woman B. among those who share drug instruments C. by shaking hands with someone who has the virus D. by touching an AIDS patient 2. It is wrongly thought that ___________. A. the AIDS virus can be passed during sex B. the AIDS virus can spread from an expecting mother to her baby C. the AIDS virus can be passed by touching infected blood D. one can get AIDS by working or attending school with someone who has the disease 3. The warning signs of being infected with AIDS do not include ____________. A. weight loss B. uncontrolled expulsion of body wastes C. the appearance of red areas of skin D. a body temperature lower than a normal one 4. If a person is worried that he might have AIDS, he should go to _____________. A. a government office B. a defense system C. an antibody production center D. a doctor or health center 5. _________ can show if one has AIDS. A. Whether one has a defense method against AIDS B. Whether one has unexplained weight loss C. Whether the AIDS antibodies are produced in the body D. The doctor's complete examination Questions 6 to 10 are based on the following passage or dialog. In the United States, about 750,000 persons have suffered from AIDS. More than one half of them have died.
1

阅读理解自主练习题(5) But doctors say evidence (证据) also shows there is no reason for persons to become terrified (惊 吓) by the disease. The AIDS virus is spread during sex with an infected partner, or by infected blood. But doctors say their studies show the disease is not spread through normal, close social activities. A study by one research team was printed in the New England Journal (杂 志) of Medicine. The doctors studied 101 family members who lived with AIDS and lived in crowded conditions. The family members shared many personal goods with the patients. These included toothbrushes, drinking glasses ,beds, towels, and toilets. Doctors said only one family member—a five-year-old girl—got the AIDS virus. They note, however, that the girl's mother had the disease. They believe the girl probably was born with the virus. No other family member in the study got the AIDS virus or showed any signs of the disease. The head of the study, Gerald Friedland, said if the disease is not easily spread in crowded homes, it also will not spread easily in factorie s, offices, schools, and other public places. Doctor Friedland said the study also shows there is no reason to punish AIDS patients and to force them to live separately from other persons. American health officials recently warned, however, that some health care workers should take special care. The report noted the AIDS virus is carried in blood and other body fluids. It said health care workers should put protec tive (保护性的) covers over their eyes and skin during medical operations, dental (牙科 的) work, or other times when the patient may bleed. In the United States, most AIDS patients are homosexual (同性恋 的) men, people taking drugs who used infected needles and people who received infected blood. More recent stu dies show the AIDS virus also can be spread during heterosexual (异性的) relations. It can spread either from A. Whether one has a defense method against AIDS the man to the woman or from the woman to the man. 6. Doctors say there is no reason for people to be frightened about AIDS because _________. A. it is not deadly B. few people are infected with AIDS C. the AIDS virus is not spread in everyday social activities. D. the AIDS virus is not spread during sex 7. The study of 101 family members who lived with AIDS patients shows that ________. A. AIDS is not spread by using the same personal items B. women are more likely to get the AIDS virus than men C. married men are less likely to get AIDS than unmarried ones D. the AIDS virus is passed by drinking glasses 8. According to Doctor Friedland, there is no reason to _______. A. stop meeting AIDS patients B. stop living with AIDS patients C. fear that AIDS can be passed from a mother to a baby D. fear that the AIDS virus can be passed during sex 9. Health workers were warned to take special care when the patient bleeds because _______. A. AIDS can be passed by touching the patient's body B. AIDS can be spread by touching the patient's skin C. the AIDS virus can be carried in blood or other body fluids D. the health care workers may be infected by the blood 10. _______ are least likely to be infected with the AIDS disease. A. People who use drugs B. Persons who offer infected blood to others C. Men who are gay D. Married men
2

阅读理解自主练习题(5) Questions 11 to 15 are based on the following passage or dialog. Everyone knows what happens when you catch a cold. First you get a sore throat. Then you sneeze . After coughi ng and blowing your way through the next few days, it's over... until the next time. Every year 69% of Canadians will suffer at least one cold. Colds are responsible for a great deal of lost time at work and at school. There is no known cure for the common cold. Once you catch a cold, your body usually makes antibodies (抗 体) against the virus. These antibodies help the body develop a resistance (抵抗 力) to the virus if you catch it again. Unfortunately, the common cold is caused by over 200 different viruses. The large number of viruses and the fact that they change help explain why there is no cure for the common cold. Adul ts, who have been exposed (遭 受) to more viruses, tend to suffer fewer colds than children. The occurrence of colds tends to increase in the wint er but NOT because of the cold! Cold weather has not been shown to increase the number of colds. People spend more time indoors in winter. They are therefore more likely to come into physical contact with each other and spre ad the disease. Common colds are spread by sneezes or by direct contact with a cold sufferer. Sneezing spreads colds when some one sneezes near other people, or sneezes on objects which others later touch. Once the virus is on someone's hand , and the unsuspecting (毫无戒心 的) victim touches his or her nose or eyes, the virus is spread and trouble begins. The simplest and most effective way to lower the risk of catching a cold is to wash your hands frequently. 11. At the very beginning of the passage, the writer talks about ________. A. what a cold is like B. what a cold virus is like C. how to cure a cold D. how to prevent a cold from spreading 12. There is no cure for the common cold because ________. A. the nature of colds remains unknown B. the large number of cold viruses keeps changing C. your body can't develop antibodies D. your resistance isn't strong enough 13. Which of the following products would have increased sales if more people became aware of the real reason for the spread of colds? A. Sweaters (毛衣). B. Paper napkins (餐巾). C. Soap. D. Bottles of water. 14. People are more likely to catch a cold if they ________. A. go outside in the cold winter B. talk to those who once had colds C. often wash their hands D. always stay indoors and have physical contact with each other 15. Colds are spread by ________. A. sneezes B. direct contacts with a cold sufferer C. touching objects with viruses D. All of the above 答案 1. B 2. D 3. D 4. D 5. C 6. C 7. A 8. B 9. C 10. D 11. A 12. B 13. C 14. D 15. D

3


推荐相关:

阅读理解自主练习题(5).doc

阅读理解自主练习题(5) - 阅读理解自主练习题(5) Reading Comp


五年级阅读理解练习题(附答案).doc

年级阅读理解练习题(附答案) - 五年级阅读理解练习题(附答案) 《》 1 小


必修五学生自主练习题目(有答案).doc

暂无评价|0人阅读|0次下载 | 举报文档 必修五学生自主练习题目(答案)_数


2014高考英语阅读理解抓分练习题(5)及答案.doc

2014高考英语阅读理解抓分练习题(5)及答案 - 2014 高考英语阅读理解抓分练习题(5)及答案 阅读理解 (共 20 小题;每小题 2 分,满分 40 分) 阅读下列短文,...


高考英语阅读理解练习题及答案(5).doc

高考英语阅读理解练习题及答案(5) - 学校网址: http://tygdedu.keaedu.com/ 高考英语阅读理解练习题及答案(5) The fiddler crab (蟹) is a...


阅读理解自主练习题(4).doc

阅读理解自主练习题(4) - 阅读理解自主练习题(4) Reading Comp


课外阅读练习题 5.doc

课外阅读练习题 5_语文_小学教育_教育专区。小学六年级语文课外阅读训练 ...老人答: “雪还在下呢。 ” 他不由自主地愣住了。 在寒流乍起的清晨,他深深...


小学五年级阅读分类练习题(含答案).doc

小学年级阅读分类练习题(答案) - 重庆书之香教育 CHONG QING EDUCATION 小学年级阅读 写景类、游记阅读 晋祠 从山西省太原市西行40里,有一座悬瓮山。...


高一语文自主练习题2012.5.doc

高一语文自主练习题2012.5 - 高一( ) 高一(2)部语文自主练习题 20


2014高考英语阅读理解巩固精品题练习(5)及答案.doc

2014高考英语阅读理解巩固精品题练习(5)及答案 - 2014 高考英语阅读理解巩固精品题练习(5)及答案 阅读理解---【细节理解题】常见错误类型: (1)张冠李戴...


(译林版)五上Project1自主练习题.doc

(译林版)五上Project1自主练习题 - 上 Project1 自主练习


阅读理解自主练习题(3).doc

阅读理解自主练习题(3) - 阅读理解自主练习题(3) Reading Comp


阅读理解自主练习题(2).doc

阅读理解自主练习题(2) - 阅读理解自主练习题(2) Reading Comp


公务员考试阅读理解练习题片段阅读带答案(5).doc

公务员考试阅读理解练习题片段阅读带答案(5) - 1.五子棋在日本叫“连珠棋”。


2014高考英语 阅读理解精英练习题(5).doc

2014高考英语 阅读理解精英练习题(5)_英语_高中教育_教育专区。2014 高考英语阅读理解精英练习题(5)及答案阅读理解 People do not analyze every problem they ...


人教版小学五年级下册自主学习练习题.doc

人教版小学年级下册自主学习练习题_人力资源管理_经管营销_专业资料。人教版...谈谈自己的理解阅读冲浪 春雨,古今中外有多少人赞美你! “随风潜入夜,润物...


雅思阅读练习题(5).doc

雅思阅读练习题(5) - 最权威的国际教育服务平台 雅思阅读练习题(5) 本文为大家收集整理了雅思阅读练习题。雅思阅读备考中,同学们需要选择 一些难度恰当的练习题来...


2014高考英语 阅读理解基础练习精品题(5).doc

2014高考英语 阅读理解基础练习精品题(5)_英语_高中教育_教育专区。2014 高考英语阅读理解基础练习精品题(5)及答案阅读理解 It is sometimes said that English is...


小学英语五年级阅读理解练习题 ---含答案.doc

小学英语年级阅读理解练习题 ---含答案_英语_小学教育_教育专区。小学英语五年级阅读理解练习题 ---含答案 专项练习 五年级 阅读理解练习 Passage1 Hello! My ...


英语报刊阅读练习题(五)及答案.pdf

英语报刊阅读练习题(五)答案_英语学习_外语学习_教育专区。英语报刊阅读练习题答案英语报刊阅读练习题(五) I. 1. 3. 5. 7. 9. 11. 13. 15. 17. ...

网站首页 | 网站地图
All rights reserved Powered by 学霸学习网 www.tceic.com
copyright ©right 2010-2021。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit325@126.com