tceic.com
学霸学习网 这下你爽了
赞助商链接
当前位置:首页 >> 英语 >>

2015年北京市夏季高中会考英语试卷(包含答案解析)


2015 年北京市夏季普通高中会考 英语试卷
一、听力理解 (共 20 小题,20 分。每小题 1 分)
第一节:听下面八段对话或独白,从各题 A、B、C 三个选项中, 选出能回答问题的最佳答案。每段对话或独白你将 听两遍。 听下面一段对话,回答第 1 题。 1. What’s the man looking for? A. A jacket. B. A wallet. C. A schoolbag. 听下面一段对话,回答第 2 题。 2. What’s the man going to do tomorrow? A. Take a vacation. B. Listen to a concert. C. Go for a meeting. 听下面一段对话,回答第 3 题。 3. Where does the man come from? A. America. B. Canada. C. Germany. 听下面一段对话,回答第 4 题至第 5 题。 4. What problem does the man probably have? A. Talking too fast. B. Talking too loud C. Talking too much. 5. What does the woman doing? A.Making an invitation. B.Giving advice. C.Expressing wishes. 听下面一段对话,回答第 6 题至第 7 题。 6. What’s the woman going to do? A. Take a boating trip. B. Do a little gardening. C. Play golf with friends. 7. What’re the speakers looking forward to? A. A great party. B. A good job. C. A relaxing weekend. 听下面一段对话,回答第 8 题至第 10 题。 8. What’s the book about? A. A musician B. A writer C. A publisher 9. Which chapter is the woman reading? A. 19. B. 18. C. 16. 10. When can the woman lend the book to the man? A. In two weeks B. By Friday. C. Right now. 听下面一段独自,回答第 11 题至第 13 题。 11. What’re the speakers doing now? A. Discussing a travel plan. B. Making a shopping list. C. Preparing a dinner. 12. Which of the following are the speakers going to buy? A. Onions. B. Cheese. C. Tea. 13. How will the speakers probably pay? A. By credit card. B. By cash. C. By cheque. 听下面一段对话,回答第 14 题至第 16 题。 14. What does the woman think of her job? A. Tiring. B. Disappointing C. Boring. 15. What do the speakers decide to do? A. See a movie. B. Fly a kite. C. Watch a game. 16. What’re the speakers going?
1/7

A. To a parking lot.

B. To a theater.

C. To a city park.

第二节:听下面一段对话,根据题目要求在答题卡相应题号后的横线上写下第 17 题至第 20 题的关键信息。此段对 话你将听两遍。 Restaurant Reservation Name: (17) Phone Number: (18) Time: at 6:30 this (19) evening Requirements:a table by the (20) the seafood buffet

二、单项填空 (共 15 小题,15 分。每小题 1 分)
从各题 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳答案。 21. This project requires close teamwork. _______ can be achieved unless we work well together. A. Nothing B. Anything C. Something D. Everything 22. This is by far ______movie that I’ve ever seen. A. a more inspiring B. a much inspiring C. the most inspiring D. the more inspiring 23. It was ______ cool summer night and the moon was shining brightly across _____night sky. A. a; a B. a; the C. 不填;a D. 不填;the 24. The library will open only in the morning ______ further notice. A. with B. at C. for D. until 25. I felt very tired when I got home, and I ______ straight to bed. A. go B. went C. had gone D. have gone 26. I stopped the car _____ a short break after three hours’ driving. A. take B. taking C. to take D. taken 27. –What are you doing this Saturday? –I’m not sure, but I ______ go to the Black Eyed Peas concert. A. must B. need C. should D. might 28. Hurry up, kids! The school bus _____ for us! A. waits B. was waiting C. waited D. is waiting 29. You can cancel the ticket _____ you tell the airline 48 hours in advance. A. while B. until C. if D. though 30. There have been productive discussion over the last few days and I think some real progress ___. A. has made B. has been made C. had made D. had been made 31. –How do you like your new job? –Well, I don’t earn as much, _____ I like what I’m doing. A. and B. for C. or D. but 32. The witnesses______ by the police just now gave very different descriptions of the fight. A. questioned B. being questioned C. to be questioned D. having questioned 33. Success often comes to those ______ are good at recognizing their own strengths. A. whom B. who C. what D. which 34. We moved the piano ____ there would be room for the Christmas tree. A. so that B. so long as C. now that D. as far as 35. Don’t let any failures discourage you, for you can never tell _____ close you may be to vitory. A. how B. that C. which D. where 三、完形填空 (共 15 小题,15 分。每小题 1 分)
2/7

阅读下面短文,从各题 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳答案。 My daughter and I were driving from Los Angeles to Dallas. We were running low on gas somewhere in New Mexico and figured we’d see a 36 soon enough to fill up. But that didn’t happen and we 37 we were not going to make it to the next town. So my daughter mad up a 38 “Low on gas, Can u help?” and held it outside the car hoping that a driver in the next lane(车道)would notice it and stop. There weren’t too many vehicles passing us at the time. About 3:30 pm on a weekday, the road was quite empty. Then, a car was driving along happily in the neighboring lane 39 us. We caught up with it in the hope that the driver would 40 the sign. An elderly gentleman was driving it and after a brief expression of 41 on his face, he seemed to have seen the sign and slowed down to 42 over. We stopped just right behind him. He was friendly and was eager to help us. At first he 43 we didn’t have enough money, 44 he offered to buy u s gas at the next town Roswell that was about 10 mile away! When we explained our 45 situation of not having enough gas to get to Roswell, he said he was a farmer who was returning home from work. His farm was about 10 minutes away and they had a gas pump on there, so if we could give h im 20 minutes, he 46 head back there, get a can of gas and fill up our tank. We could not believe our good fortune! We were filled with gratitude for the 47 of strangers such as this person as w e waited for him to 48 . Sure enough, he was back with the can and immediately filled our 49 . He refused to take p ayment for the gas saying “what good is a man who cannot 50 another in need”. Tears flowed, as did our gratitude. 36. A. bus stop B. gas station C. railway station D. restaurant 37. A. realized B. decided C. hoped D. remembered 38. A. song B. story C. sign D. scene 39. A. ahead of B. above C. beside D. close behind 40. A. make B. show C. give D. notice 41. A. nervousness B. disappointment C. confusion D. excitement 42. A. come B. pull C. get D. jump 43. A. heard B. knew C. discovered D. thought 44. A. so B. while C. but D. for 45. A. familiar B. dangerous C. similar D. difficult 46. A. would B. should C. might D. must 47. A. carefulness B. kindness C. cautiousness D. seriousness 48. A. agree B. respond C. return D. start 49. A. mind B. heart C. gap D. tank 50. A. trust B. thank C. help D. accept 四、阅读理解 (共 15 小题,30 分。每小题 2 分) 第一节:阅读下面短文,从各题 A、B、C、D 四个选项中选出最佳答案。 A visitors guide The Beaches of Fort Myers & Sanibel Discover the beaches of Fort Myers & Sanibel with the guidebook form Lonely Planet. It’s packed full of informatio n on what to do and see plus advice on the top places to travel around. Visit or call: formyers-sanibel.com 800-237-6444 Summer County Tennessee Take in the history, country music heritage( 遗 产 ) and the simplicity of the lake, parks and farms, just minutes from Nashville. After adventures in Summer County, you’ll feel like yo u are returning home. FREE Visitors Guide 888-300-7866 Outer Banks of North Carolina Get your free 2015 travel guide, filled with pages of adventures, festivals, places to eat and
3/7

stay, today. Visit or call: outerbanks.org 877-629-4386 Kansas City, Kansas Find your happy place here in Kansas City, KS: shopping, history, sports, festivals, waterparks, and the arts. We’ll have y ou smiling from ear to ear. Come On! Get Happy. Ask for a free Visitors Guide at 800-264-1563 Low Country & Resort Islands, SC South of Charleston… North of Savannah… Just Near Heaven. Come experience all the wonders of the South Carolin a Low Country with your loved ones. For more information, call 800-528-6870 or visit lowcountrysc.com 51. With the guidebook from Lonely Planet, you can discover ____. A. beaches B. music heritage C. farms D. waterparks 52. If you are interested in shopping and arts, you can call ______. A. 800-237-6444 B. 877-629-4386 C. 800-528-6870 D. 800-264-1563 53. If you want to experience country life, you can go to ______. A. Kansas City B. North Carolina C. Low Country D. Summer Country 54. Who would read these advertisements? A. Those who want to do sports. B. Those who want to go shopping. C. Those who want to take vacations. D. Those who want to celebrate festivals. B Food is a major part of every culture. After all, everyone needs to eat! But each country has its own traditions on what people eat and when. Egypt Egyptians commonly start the day with a drink, sometimes going with bread. Breakfast can be eaten any time after this but before the day’s main meal. In the past, this main meal was served at around 3:00 p.m. But no w people work longer hours and eat when they get home at around 6:00 p.m. Dinner parties are held later, around 9:00 p.m. Most Egyptian meals include bread or rice, cooked vegetables and beans or meat. France France is known for its fine cooking, and its people take food seriously. Most eat three meals a day at fixed times and n ever snack between meals. Breakfast is a light meal of bread and coffee. They eat lunch at around 1:00 p.m. and a dinner wit h multiple courses after 8:00 p.m. The French consider eating a social activity. Eating alone is hard to see, and eating while doing something else is u nheard-of. The French take time to enjoy their meals and visitors should do the same. Brazil Like the French, Brazilians usually eat a light breakfast. Lunch, the largest meal of the day, usually consists of meat, rice, potatoes, beans and vegetables. Between 6:00 p.m. and 8:00 p.m., people enjoy a smaller meal with their families. Brazilians don’t mind eating a hurried or light meal and sometimes buy food from street carts ( 手 推 车). But they always finish eating before walking away. The United States American’s ancestors came from many countries, so American eating habits differ. Some take time to prepare and eat a hot breakfast. Others take a bagel ( 面 包 圈 ) while rushing out the door or just skip breakfast. For lunch, most Americans eat a sandwich or leftovers. Traditionally, famil ies got together for a large evening meal around 6:00, but now busy schedules force many families to eat in turns. American restaurant servings tend to be huge. But you don’t have to finish th em; taking leftovers home is common. 55. People of Egypt usually start a day with _____. A. a drink B. a bagel C. some meat D. some vegetables 56. In which country do people consider lunch the largest meal?
4/7

A. Egypt B. France C. Brazil D. The United States 57. What do the underlined words “skip breakfast” in the last paragraph mean? A. Cook breakfast. B. Enjoy breakfast. C. Not have breakfast. D. Not serve breakfast. 58. What is the passage mainly about? A. Life styles. B. Eating habits. C. Delicious food. D. Restaurant culture. C Jorge and Maria Ramirez and their six-year-old son are smiling and laughing as they watch the baby giant panda. They are at a zoo as part of a large crowd watching the baby panda learning to walk. Why are people s o attracted by the baby giant panda? Cuteness(可爱)is the answer. Experts say the things we describe as “cute” share several qualities. What makes something “cute” is different from w hat makes something “beautiful”. People often describe pandas as cute, but they don’t usually say they are beautiful. A butte rfly, on the other hand, may be beautiful but not cute. While we tend to admire beautiful things, we do not tend to have the f ondness for them that cute things inspire in us. Scientists have identified some key facial features(特点) and behaviors that cute things have in common. Two important features are a round face and bright eyes. The position of the eyes is also important; the eyes sh ould at least appear to face forward and not be high on the face. There are also certain behaviors that cute things have in co mmon, such as walking and moving arms, legs and wings unsteadily. Other important qualities of cuteness include you th, innocence, and neediness, as well as being vulnerable to possible harm or danger. The baby panda, with its round face, big black eye patches and unsteady movements, has all the key features which a dd up to being cute. Another popular creature that shares many of these cute qualities is the baby emperor penguin. And many of people’s pets can be described as cute. Scientists believe there is an important reason why we are attracted to all these cute qualities. It is because human babi es have all these qualities. They have round faces, bright eyes and unsteady movements. Human babies cannot get by without help from adults. Scientists point out that the cuteness of babies makes adults want to take care of them. This allows babies to survive, become adults and have their own babies. This cycle ensures the human species continues. Advertisers use the special attraction of cute things in their attempts to get us buy their products. In Japan, for example, one of the most popular images is Hello Kitty. Many cartoon animal characters have round faces and large, bright eyes that face forward. In the real world, ducks and mice do not have round faces, and their small eyes are on the side of their heads. The Ramirez family is not aware of all of this. For now, they are too busy taking pictures and admiring the baby panda. 59. Why does the author mention the Ramirez family in the first paragraph? A. To give an example of cuteness. B. To bring readers close to the topic. C. To give readers some idea of admiration. D. To develop the main view of the passage. 60. From the passage, we can learn that being cute ______. A. changes people’s facial features. B. motivates people to give their help. C. inspires people in dangerous situations. D. shares the same qualities with being beautiful. 61. Which of the following is one most important cut quality? A. Beautiful eyes. B. Friendly to people. C. Newly born. D. Unsteady movement. 62. Which is the best title of the passage? A. Being Cute to Survive B. Cute and Beautiful
5/7

C. Feature of Cute Animals

D. Making Babies Cute

第二节: 阅读下面短文和问题, 根据短文内容和每小题后的具体要求, 在答题卡相应题号后的横线上写下相关信息, 完成对该问题的回答。答语要意思清楚,结构正确,书写工整。 My name is Tristan. I am a 19-year-old professional race car driver. Because of my unusual job, I am able to spread the word about the dangers of distracted ( 分 心 的 ) driving all across the country. I give talks at schools in the cities where I race. During 2014, I spoke to almost 50,000 students! When I was 15 years old, I was riding in the car with my mother, who was texting and driving. She nearly ran into the back of someone. I knew at that moment that I had to do something to change people’s actions. Having spoken to thousands of students over the years, I have found that change st arts with one person and can grow really fast. It’s unfortunate that much of the change in ideas about drunk driving, seat belts, and now distracted driving is most influenced by some extremely unpleasant and shocking images and videos of what can happen. I am trying to get to people BEFORE something bad happens. The influence is far-reaching in that we can save lives. To say the least, my mom doesn’t text and drive anymore. Perhaps I save her life – maybe even my own! After three years’ advising against distracted driving and working to raise awareness to prevent texting while driving, I started an organization named Dnt txt n drV. The organization raises awareness about the issue through my professional auto racing career and my efforts to communicate the dangers of distracted driving. The organization plans to hold a series of fundraising events to raise money to support scholarship programs for schools and students who are working to make a difference in their communities to stop texting while driving. 63. Whom does Tristan give talks to? (仅用 1 个单词) __________________ 64. What is the main purpose of the organization? (不多于 6 个单词) _______________________________________________________ 65. What kind of person is Tristan? (仅用 1 个单词) _______________________ 五、书面表达 (共 1 小题,20 分) 根据题目所提出的具体要求,在答题卡上写出一篇连贯完整的短文。词数不少于 60。 假如你是李华,你们学校在 3 月 22 日“世界水日”(World Water Day)举办了一些列活动,号召大家节约用水。请根据下面提供的信息,给校刊 英文板块投稿,介绍活动情况,并就如何在生活中节约用水提出具体建议。 短文的题目和开头已为你写好,不计入总词数。 短文的题目和开头已为你写好,不计入总词数。 Activities: ? ●give a talk on water resources ? ●visit the waste water treatment plant(污水处理厂) ? ●visit the exhibition of saving water On March 22nd, the World Water Day, our school organized various activities to increase students’ awareness of the im portance of water.

6/7

英语试卷答案及评分参考
一、听力理解 (共 20 小题,20 分。每小题 1 分) 第一节 1. B 2. C 3. A 4. C 5. B 6. B 7. C 8. A 9. C 10. B 11. B 12. C 13. A 14. A 15. B 16. A 第二节 17. Jayden 18. 3975-8432 19. Sunday 20. window 二、单项填空 (共 15 小题,15 分。每小题 1 分) 21. A 22. C 23. B 24. D 25. B 26. C 27. D 28. D 29. C 30. B 31. D 32. A 33. B 34. A 35. A 三、完形填空 (共 15 小 题,15 分。每小题 1 分) 36.B 37. A 38. C 39. A 40. D 41. C 42. B 43. D 44. A 45. D 46. A 47. B 48. C 49. D 50. C 四、阅读理解 (共 15 小题,30 分。每小题 2 分) 第一节 51. A 52. D 53. D 54. C 55. A 56. C 57. C 58. B 59. B 60. B 61. D 62. A 第二节 63. Students. 64. To stop people texting while driving. 65. Responsible. 五、书面表达 (共 1 小题,20 分) Possible version: World Water Day On March 22nd, the World Water Day, our school organized various activities to increase students’ awareness of the importance of water. In the morning an expert from the Ministry of Water Resources gave us a talk on limited water resources in China. In the afternoon some students visited the waste water treatment plant where they learned how water w as recycled. Some other students went to an exhibition on water saving devices, and they brought back good ideas and tips for saving water in daily life. For example, we could take shorter shower and turn off the tap while brushing our teeth. We c ould also reuse waste water from the washing machines to clean the floor. At the end of the day, one student suggested we make every day a water saving day. All students supported it.

7/7


推荐相关:

2015年北京市夏季高中会考英语试卷(包含答案解析).doc

2015年北京市夏季高中会考英语试卷(包含答案解析) - 2015 年北京市夏季


2012年北京市夏季高中会考英语试卷(包含答案解析).doc

2012年北京市夏季高中会考英语试卷(包含答案解析) - 2012 年北京市夏季


2014年北京市夏季高中会考英语试卷(包含答案解析).doc

2014年北京市夏季高中会考英语试卷(包含答案解析) - 2014 年北京市夏季


2015北京夏季会考英语试题含听力 答案.doc

2015北京夏季会考英语试题含听力 答案_高三英语_英语_高中教育_教育专区。2015 年北京市夏季普通高中会考 一、听力理解 (共 20 小题,20 分。每小题 1 分) 第...


2010年北京市夏季高中会考英语试卷(包含答案解析).doc

2010年北京市夏季高中会考英语试卷(包含答案解析)_英语_高中教育_教育专区。


2011年北京市夏季高中会考英语试卷(包含答案解析).doc

2011年北京市夏季高中会考英语试卷(包含答案解析) - 2011 年北京市夏季


2013年北京市夏季高中会考英语试卷(包含答案解析).doc

2013年北京市夏季高中会考英语试卷(包含答案解析) - 2013 年北京市夏季


2015年北京市夏季普通高中会考(试卷+答案)_图文.doc

2015年北京市夏季普通高中会考(试卷+答案)_理化生_高中教育_教育专区。2015 年...(4)据图分析,半乳糖血症患儿血糖浓度比正常值 ,应给患儿喂食含 的食物以缓解...


2015年北京市夏季普通高中会考英语试题.doc

2015年北京市夏季普通高中会考英语试题 - 2015 年北京市夏季普通高中会考 英语试卷 一、听力理解 (共 20 小题,20 分。每小题 1 分) 第一节:听下面八段对话...


2015年北京夏季高中会考数学试卷(含答案)_图文.doc

2015年北京夏季高中会考数学试卷(含答案)_高三数学_数学_高中教育_教育专区


2015年北京市夏季普通高中会考 历史试卷 含答案_图文.doc

2015年北京市夏季普通高中会考 历史试卷 含答案_其它课程_高中教育_教育专区。2015 年北京市夏季普通高中会考 历考 生须知 史 试 卷 1.考生要认真填写考场号和...


2016年北京市春季高中会考英语试卷(包含答案解析).doc

2016年北京市春季高中会考英语试卷(包含答案解析) - 2016 年北京市春季


北京市2017年夏季普通高中会考英语试题 Word版含答案.doc

北京市2017年夏季普通高中会考英语试题 Word版含答案 - 2017 年北京市夏季普通高中会考 英语试卷 考、 生 须知 1.考生要认真填写考场号和座位序号。 2.本试卷共...


2015年北京市夏季普通高中会考地理试卷(含答案).doc

2015年北京市夏季普通高中会考地理试卷(含答案)_其它课程_高中教育_教育专区。2015 年北京市夏季普通高中会考 地理试卷 1. 考生要认真填写考场号和座位序号。 考生...


2013年夏季北京高中会考英语试卷及答案.doc

2013年夏季北京高中会考英语试卷答案 - 2013 年北京市夏季普通高中会考


北京市普通高中2015年春季会考英语试题 Word版含答案.doc

北京市普通高中2015年春季会考英语试题 Word版含答案 - 2015 年北京市春季普通高中会考 英考生须知 语 试 卷 1.考生要认真填写考场号和座位序号。 2.本试卷共 ...


...学年北京市夏季普通高中会考英语试题(真题附答案).doc

2016-2017学年北京市夏季普通高中会考英语试题(真题附答案) - 2016-2017 学年北京市夏季普通高中会考英语试题(真题附答案) 一、听力理解(共 20 小题,20 分。...


2012年北京市夏季普通高中会考英语试卷答案及评分参考.doc

2012年北京市夏季普通高中会考英语试卷答案及评分参考 - 2012 年北京市夏季普通高中会考英 语试卷答案及评分参考 一、听力理解(共 20 小题,20 分。每小题 1 ...


2011年北京市春季高中会考英语试卷(包含答案解析).doc

2011年北京市春季高中会考英语试卷(包含答案解析) - 2011 年北京市春季


北京市2015年夏季普通高中会考历史试卷含答案_图文.doc

北京市2015年夏季普通高中会考历史试卷含答案 - 2015 年北京市夏季普通高中会考 历考生须知 史 试 卷 1.考生要认真填写考场号和座位序号。 2.本试卷共 8 页,...

网站首页 | 网站地图
All rights reserved Powered by 学霸学习网 www.tceic.com
copyright ©right 2010-2021。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit325@126.com