So what will bring us happiness？Luckily， it's these three things that don't cost a thing.These three things have been proven by surveys of hundreds of thousands of people about what they have，what their lives are like，and how happy they are. Here they are，the Three Secrets to Happiness： 1．Good relationships.We have a human need to be close to and to be intimate with other human beings.Having good and supportive friendships，a strong marriage or close and loving relationships with our family members will make us much more likely to be happy. Action steps： Take time， today， to spend time with your loved ones， to tell them what they mean to you，to listen to them，and to develop your relationships with them. 2．Positive thinking.I'm obviously a big proponent of positive thinking as the best way to achieve your goals，and it turns out that it can lead to happiness too.Optimism and selfesteem are some of the best indicators of people who lead happy lives.Happy people feel empowered，take control of their lives，and have a positive outlook on life. Action steps：Make positive thinking a habit.In fact，this should be one of the first habits you develop.Get into the habit of squashing all negative thoughts and replacing them with positive ones.Instead of “I can't”think “I can”．It may sound silly，but it works for me，every time. 3．Flow.This is a popular concept on the Internet these days—a state we enter when we are completely focused on the work or task before us.We are so buried in our task that we lose track of time.Having work and leisure that get you in this state of flow will almost undoubtedly lead to happiness. People find greatest enjoyment not when they're passively mindless，but when they're absorbed in a mindful challenge. Action steps ： Find work that you have a passion for.Seriously—this is an extremely important step.Find hobbies that you have a passion for.Turn off the TV—this is the opposite of flow—and go outside and do something that truly engages you. You've been given the Three Secrets to Happiness.Don't waste them! 【语篇解读】 本文是一篇议论文。 作者阐述了金钱和财富不会给人们带来幸福的观点， 同时就如何得到幸福这个问题给我们提供了三个秘诀。 1．Which of the follwing is the most proper title of this passage? A．The Secrets to Happiness B．What is happiness?
C．Money vs Happiness
D．Who are happy?
答案 A [标题归纳题。本文第三段中的第一句“So what will bring us happiness？”已点 明了主题， 最后一段中的“You've been given the Three Secrets to Happiness.”又再次点明主 题。故选 A。] 2．The writer expresses his ________ attitude towards money and wealth. A．negative C．objective B．supportive D．respective
答案 A [作者态度推断题。根据第一段和第二段的内容可知，作者认为金钱和财富不 会给我们带来幸福，更糟糕的是，往往是在追求金钱和财富几十年后我们才认识到这一 点。A 项“否定的”符合题意。] 3．Which of the following doesn't belong to the advice given by the writer? A．Being engaged in what you are interested in. B．Having good relationships with others. C．Watching TV. D．Being optimistic about your life. 答案 C [细节理解题。A、B 和 D 项与作者给出的三条忠告正好相符，C 项是作者不 赞成做的。故选 C。] 4．The underlined word“squashing” can be replaced by “________”． A．removing C．repairing B．scolding D．reducing
答案 A [词义猜测题。根据这一段的意思可知，作者劝我们养成积极思考的习惯，摒 弃消极的态度，故 squashing 的意思应该是“removing”。] B Are you the type of person who always says “yes”？I’ve come to learn that it is very important to learn to say “no”．It’s okay.People are still going to like you.They may even respect you more because they know you are honest. I’m not saying to say “no” to someone who really needs your help.I’m talking about turning down that meeting that you really do not want to attend or that birthday party that you don’t want to be a guest at. Think for a moment how you feel when you say “yes” to something that you really don’t want to do.If you’re like I once was，you can’t sleep at night and you think about it too much.It weighs on your mind.You try to find ways out.Whatever you’re saying to yourself，if you really wanted to go，you wouldn’t have all of these thoughts. So，why not just say “no” from the beginning？Maybe you feel like if you don’t show up at the meeting (by the way，it is not one you must attend)，your boss isn’t going to like you or your
co?workers won’t respect you.Maybe you feel as if your mom，dad or sisters won’t love you as much if you don’t do everything for them what they ask every occasion. If these people are your true friends，family members，or a good boss，they will like or love you the same no matter what.People treat you the way you teach them to，and if you’re someone who always says “yes”，then that’s what they’re expecting. You need to do what is right for you.Of course we do have real obligations in life to fulfill， but we do not have to do everything others want us to do. 【语篇解读】 生活中，我们有义务完成应该做的事情，但是不必出于太多的顾虑，凡 事惟命是从，要学会拒绝，学会说“不”。 5．Which of the following statements would the writer agree with? A．We should try to do what our friends ask us to do. B．We should help others in need. C．Always saying “yes” means you are dishonest. D．Always saying “no” means you are brave. 答案 B [细节理解题。 根据第二段第一句的内容可知， 作者认为我们应该帮助需要帮 助的人，故 B 项正确。] 6．Generally speaking，we agree to do what we hate to do because we________. A．have a bad habit C．have much concern B．have a kind heart D．have obligations
答案 C [推理判断题。 结合第三段第二句中的“you think about it too much”以及本段后 半部分的内容可推知，我们之所以同意做我们讨厌做的事情是因为我们有很多顾虑。] 7．The writer believes that if you say “no” to your family members，you’ll________. A．have the same relationship with them as before B．have a loose relationship with them C．disappoint them D．upset them 答案 A [细节理解题。根据倒数第二段第一句的内容可知，作者认为如果你对你的
家人说“不”，他们与你之间的关系仍然会和以前一样。 ] 8．What would be the best title for the text? A．Learn to Make a Right Choice B．To Be Yourself C．Do What You Want to Do D．Learn to Say “No” 答案 D [主旨大意题。文章第一段就开门见山地点明了本文的中心话题，即要学会
说“不”，所以 D 项作为本文的标题最合适。] Ⅱ .根据短文内容， 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳的选项。 选项中有两项为多余 选项。 How can we all get more laughter into our lives？Here is what the experts suggest： __9__Nancy Alguire， a teacher in Clifton Park， N. Y． ， was once painfully shy and had a hard time laughing，Then she married a circus clown(小丑)．“I became interested in the clowns，” she recalls “One day I put on a costume and paint my face.That afternoon my whole life changed，I learned to laugh and enjoy life in a way I had never done before.” __10__ To this day，she still makes it a rule to be with people who enjoy life and laughing. __11__ It doesn't take you too much time and can be easy.Collect favorite cartoons and jokes.Also，keep a paper for writing down humor you find in everyday life.“Good ideas come and go fast，you have to capture them quickly or they are gone，”says Virginia Tooper. Laugh when you need it most.“__12__” says comedian Bill Cosby.“And once you find laughter，no matter how painful your situation might be，you can survive it，”he insists. Gray Alan，a sociology professor at the University of Minnesota，claims that laughter is a skill we can all gain—because it comes naturally.__13__ Just remember：we are just here for a period，so get a few laughs. A．You can soften the worst blows through humor. B．Mix with people who laugh. C．Practise the art of laughing. D．Keep a laughter file. E．He who laughs last laughs best. F．But it's also something that has to be developed. G．People's joy can affect those around them. 答案 9.B 10.G 11.D 12.A 13.F Ⅲ .短文改错 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文， 请你修改你同桌写的以下作文。 文中每 句中最多有两处错误。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加：在缺词处加一个漏词符号(∧ )，并在其下面写出该加的词。 删除：把多余的词用斜线(﹨)划掉。 修改：在错的词下划一横线(____)，并在该词下面写出修改后的词。 注意：每处错误及其修改均仅限一词； Jack had gone to a university to study the history，but at the end of his first year，his history professors failed him in his examinations.He was told why he would have to leave the
university.But，his father decided to see the professor to urge him to let Jack continue his studies the followed year.“He’s a good boy，if you let him pass this time，I’m sure he’ll improve a lot next year and pass the examinations by the end of it.” said Jack’s father.“No，no，that’s quite impossible， ” replied the professor immediate.“Last month I asked him when Napoleon died.He didn’t know！ ” “Please， sir， give him other chance， ” said Jack’s father.“You see， we didn’t have any newspapers in our house，so none of us even know that Napoleon was ill.” 答案 Jack had gone to a university to study the—— history，but at the end of his first year，his history professors failed him in his examinations.He was told why he would have to leave the professor that university. But ，his father decided to see the professor to urge him to let Jack continue his However
studies the followed year.“He’s a good boy， ∧ if you let him pass this time，I’m sure he’ll following and improve a lot next year and pass the examinations by the end of it.” said Jack’s father.“No， at no， that’s quite impossible， ” replied the professor immediate .“Last month I asked him when immediately Napoleon died.He didn’t know！” “Please，sir，give him other chance，” said Jack’s another father.“You see，we didn’t have any newspapers in our house，so none of us even know that don’t Napoleon was ill.”