tceic.com
简单学习网 让学习变简单
相关文档
相关标签
当前位置:首页 >> 英语 >>

【三维设计】2017版高考英语大一轮复习 Module 2 Developing and Developed Countries跟踪检测 外研版必修3


Module 2 Developing and Developed Countries
“阅读+七选五+完形”组合练——练题型 (限时:35 分钟) Ⅰ.阅读理解 (2016·银川二中高考模拟) Parents on South Australia's Aboriginal (澳大利亚土 著的) lands may lose some of their fina

ncial aid if they do not send their children to school. The new rules draw wide concern. Mundine is Prime Minister Tony Abbott's top advisor on issues concerning Aboriginals, native Australians. “Now, I know the government needs some necessary measures but I think punishing the parents is really the last choice.” Mr. Mundine says the situation can be changed if the tribal leaders support education. “We need to work with parents and communities because we are making a huge cultural change here.” But other officials say they believe the threat of stopping aid will force families to take education more seriously. The State of South Australia says it has special programs for Aboriginal children. The students work with their parents and teachers first to develop a personal learning plan and the public schools provide special workers to work individually with Aboriginal students. At the age of seven, Aboriginal students can join a program called Enter for Success designed to attract students to school. The students can choose which high school to attend and receive support in reaching the goals on their individual learning plans. The State of Western Australia also has special programs for Aboriginal and other ethnic (种族的) groups. The state operates a program called Focus Schools which centers on basic skills like reading, writing and counting. 67% of these public focus schools serve the students in 79 very rural areas. Most of them are primary schools. The Focus Schools program also includes 118 coaches working with students in 134 schools. 语篇解读: 本文是一篇新闻报道, 报道了西澳大利亚州政府和南澳大利亚州政府为提高土著 儿童的入学率而采取的一系列措施。 1.What's the aim of the new regulations? A.To develop advanced education. B.To improve Aboriginal children's school attendance. C.To get tribal chiefs to support education. D.To punish parents on South Australia's Aboriginal lands.
1

解析:选 B 推理判断题。根据第一段的第一句可推知,限制经济援助的新规定是为了 提高土著儿童的入学率,故选 B 项。 2.To change the situation, Mr. Mundine may not agree with ________. A.cooperating with the parents B.limiting the economic aid of the families C.winning the favor of the communities D.making a cultural change in the communities 解析:选 B 细节理解题。根据第二段的第二句可知,Mundine 先生对限制一些家庭的 经济援助持不赞成的态度,故选 B 项。 3.It is known from the statistics in the last paragraph that ________. A.the special program is a success B.the special program covers every area of Australia C.the government has tried to help with the Aboriginal education D.the government has taken action to promote the elementary schools 解析:选 C 推理判断题。根据最后一段后半部分的内容可推知,西澳大利亚州政府为 促进土著儿童的基础教育做出了很大的努力,故选 C 项。 Ⅱ.阅读七选五 (2016·南宁第二次适应性考试)Trees around us are extremely important and have always been necessary for improving the human conditions. Our existing forests and trees we plant work to make a better world. __1__. Here is a short list of main reasons trees are necessary for improving our living conditions. ●Trees produce oxygen __2__. A leafy tree produces as much oxygen in a season as 10 people inhale in a year. What many people don't realize is that the forest also acts as a giant filter (过滤器) that cleans the air we breathe. Trees help clean the air by preventing airborne particles, reducing heat, and absorbing such pollutants. ●Trees clean the soil The term phytoremediation is a fancy word for the absorption of dangerous chemicals and other pollutants that have entered the soil. __3__. Trees filter sewage and farm chemicals, reduce the effects of animal wastes, clean roadside spills and so on. ●Trees are carbon sinks To produce its food, a tree absorbs and locks away carbon dioxide in the wood, roots and leaves. Carbon dioxide is a global warming suspect. __4__. This locking?up
2

process “stores” carbon as wood and not as a “greenhouse” gas. ●__5__ Trees block urban noise almost as effectively as stone walls. Trees, planted at strategic points in a neighborhood or around your house, can reduce major noises from freeways and airports. A.We could not exist as we do if there were no trees B.Trees help clean the sky C.A forest is a carbon storage area that can lock up as much carbon as it produces D.Trees control noise pollution E.Man has been planting trees to make the planet a more beautiful world F.The modern human community has other more practical reasons to admire and honor trees G.Trees can either store harmful pollutants or change the pollutants into less harmful forms 答案:1~5 FAGCD Ⅲ.完形填空 A Brick in Life A young and successful manager was traveling down a neighborhood street, going a bit too fast in his new Jaguar. He was __1__ kids rushing out from __2__ parked cars and slowed down when he thought he saw something. __3__ his car passed, one child appeared, and a brick smashed into the Jaguar's side door. He slammed on the __4__ and turned the Jaguar back to the spot from where the brick had been thrown. He jumped out of the car, grabbed the kid and __5__ him up against a parked car, shouting, “What was that all about and who are you? Just what __6__ are you doing?” Then he went on, “Didn't you know that brick you threw is going to __7__ a lot of money. Why did you do it?” “Please, sir. Please, I'm sorry. I didn't know __8__ else to do!” begged the youngster. “__9__ my brother,” he said. “He rolled off the sidewalk and fell out of his __10__ and I can't lift him up.” Sobbing, the boy asked the manager, “Would you please help me get him __11__into his wheelchair? He's hurt and he's too __12__ for me.” Moved __13__ words, the driver tried to swallow the rapidly swelling lump in
3

his throat. He lifted the young man back into the wheelchair and __14__ his handkerchief and wiped the scrapes and cuts, checking to see __15__ everything was going to be okay. “Thank you, sir. And God bless you,” the __16__ child said to him. The man then __17__ the little boy push his brother to the sidewalk toward __18__ home. It was a long __19__ back to his Jaguar — a long, slow walk. He never did repair the side door. He kept the dent (凹痕) __20__ him not to go through life so fast that someone has to throw a brick at you to get your attention. 语篇解读:本文是一篇夹叙夹议文。文章通过一个小故事告诉我们:生活的道路上不要走得 太匆忙,我们需要其他人的敲打来引起我们的注意。 1.A.watching for C.heading for B.looking for D.leaving for

解析:选 A watch for “密切注意,留意”;look for “寻找”;head for “朝?? 前进”;leave for “出发去某地”。经理留意着从车子间跑出来的孩子。由此可知 A 项符 合语境。 2.A.among C.in B.between D.through

解析:选 B 从车子之间跑出来,根据语境可知选 B 项。 3.A.While C.As B.Before D.After

解析:选 C 当经理的车通过的时候,一个小孩儿丢了一块砖头打到了他车的侧门,由 此可知 C 项 as“当??时”,符合语境。 4.A.window C.wheel B.door D.brake

解析:选 D 经理猛踩刹车并后退到被扔砖头的地方。brake “刹车”,符合语境。 5.A.pushed C.held B.guided D.caught

解析:选 A 经理抓住那个小孩儿并把他推向一辆停着的车子。push “推”,符合语 境。 6.A.in earth C.after all B.on earth D.above all

解析:选 B 经理质问小孩儿到底想干什么,what on earth “到底,究竟”,符合语 境。 7.A.spend B.charge
4

C.cost

D.pay

解析:选 C 经理质问小孩儿:“你知不知道你扔那块砖要付很多钱,你为什么要这样 做?”此处 cost 意为“需付费”,符合语境。 8.A.which C.that B.who D.what

解析:选 D 此处表示“我不知道我还能怎么办”,考查名词性从句,do 后面缺宾语, 因此用 what。 9.A.It's C.That's B.Which's D.Who's

解析:选 A 根据下文可知,此处小孩儿在说明情况,是他的哥哥从轮椅上摔了下来, 他没有办法把他抬回去。此处 It's 用以明确身份,故选 A 项。 10.A.Jaguar C.sidewalk B.wheelchair D.bike

解析:选 B 根据下文中的“get him __11__ into his wheelchair”可知,他哥哥从 轮椅上摔了下来。 11.A.up C.back B.down D.forward

解析:选 C 此处表示“你可以帮我把他抬回轮椅上吗?”,back 符合语境。下文中的 “lifted the young man back into the wheelchair”也是提示。 12.A.light C.terrible B.funny D.heavy

解析: 选 D 根据上文可知, 此处表示“他受伤了, 而且对我来说他太重了”。 D 项 heavy “重的”,符合语境。 13.A.beyond C.outside B.inside D.around

解析:选 A 这些话让这位年轻的经理深受感动,没法用语言表达。beyond “超出?? 之外,非??所能及”,符合语境。 14.A.broke out C.run out B.took out D.gave out

解析:选 B 经理把小孩儿的哥哥抱回轮椅上,并拿出手帕擦拭小孩儿的哥哥的伤口, 确定他哥哥没有什么问题。break out “爆发”;take out “拿出,取出”;run out “用 完”;give out “分发;公布”。故选 B 项。 15.A.what C.that B.where D.which
5

解析:选 C 参见上题解析。see that “确保,务必(做到)”,符合语境。 16.A.angry C.satisfactory B.willing D.grateful

解析:选 D 根据空格前的“Thank you, sir. And God bless you”可知,小孩儿非 常感激这个经理。故选 D 项。 17.A.watched C.noticed B.glared D.witnessed

解析:选 A 然后经理看着小孩儿推着他哥哥回他们的家。watch “注视;看”;glare “怒目而视”;notice “注意到”;witness “目击”。根据语境可知选 A 项。 18.A.his C.her 解析:选 B 参见上题解析。 19.A.journey C.walk B.trip D.running B.their D.its

解析:选 C 经理返回 Jaguar 的路变得很漫长。破折号后面的“a long, slow walk” 也是提示,故选 C 项。 20.A.reminding C.reminds B.reminded D.to remind

解析:选 D 经理保留着车子侧门上的凹痕是为了提醒他自己。此处用动词不定式表示 目的,故选 D 项。

6


推荐相关:

【三维设计】2017版高考英语大一轮复习Module2DevelopingandDevelopedCountries跟踪检测外研版必修3(新)

【三维设计】2017版高考英语大一轮复习Module2DevelopingandDevelopedCountries跟踪检测外研版必修3(新)_英语_高中教育_教育专区。Module 2 Developing and Developed ...


【三维设计】2017版高考英语大一轮复习 Module 2 Developing and Developed Countries跟踪检测 外研版必修3

【三维设计】2017版高考英语大一轮复习 Module 2 Developing and Developed Countries跟踪检测 外研版必修3_英语_高中教育_教育专区。Module 2 Developing and ...


【三维设计】2017版高考英语大一轮复习Module1OurBodyandHealthyHabits跟踪检测外研版必修2(新)

【三维设计】2017版高考英语大一轮复习Module1OurBodyandHealthyHabits跟踪检测外研版必修2(新)_英语_高中教育_教育专区。Module 1 Our Body and Healthy Habits ...


【三维设计】2017版高考英语大一轮复习 Module 2 No Drugs跟踪检测 外研版必修2

【三维设计】2017版高考英语大一轮复习 Module 2 No Drugs跟踪检测 外研版必修2_英语_高中教育_教育专区。Module 2 No Drug “阅读+七选五+完形”组合练——练...


【三维设计】2017版高考英语大一轮复习Module4Music跟踪检测外研版选修6(新)

【三维设计】2017版高考英语大一轮复习Module4Music...developed a clear strategy to promote the duo ...C.developing a good habit D.knowing how to ...


【三维设计】2017版高考英语大一轮复习 Module 5 A Lesson in a Lab跟踪检测 外研版必修1

【三维设计】2017版高考英语大一轮复习 Module 5 A...And more of us seem to count on them now. ...D.developed 由文末的“Maybe you will discover ...


【三维设计】2017版高考英语大一轮复习 Module 2 Fantasy Literature跟踪检测 外研版选修6

【三维设计】2017版高考英语大一轮复习 Module 2 Fantasy Literature跟踪检测 外研...( 根深 蒂 固的 ) learning strategy developed through years of life ...


【三维设计】2017版高考英语大一轮复习Module5NewspapersandMagazines跟踪检测外研版必修2(新)

【三维设计】2017版高考英语大一轮复习Module5NewspapersandMagazines跟踪检测外研版必修2(新)_英语_高中教育_教育专区。Module 5 Newspapers and Magazines “阅读+...


【三维设计】2017版高考英语大一轮复习 Module 3 Music跟踪检测 外研版必修2

【三维设计】2017版高考英语大一轮复习 Module 3 Music跟踪检测 外研版必修2_英语_高中教育_教育专区。Module 3 Music 练(一) 第Ⅱ卷强化增分练——练规范 (...


【三维设计】2017版高考英语大一轮复习 Module 1 Life in the Future跟踪检测 外研版必修4

【三维设计】2017版高考英语大一轮复习 Module 1 ...particularly those from less developed countries, are...developing countries C.people without a college ...

网站首页 | 网站地图
All rights reserved Powered by 简单学习网 www.tceic.com
copyright ©right 2010-2021。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit325@126.com