tceic.com
简单学习网 让学习变简单
相关文档
当前位置:首页 >> 英语 >>

【备考2014】(江苏专用)2013版高中英语 素能提升演练(十八) Unit3 Understanding each other 译林牛津版


素能提升演练(十八)
选修 6 Ⅰ. 单词拼写 1. We held a________ (庆祝活动) to celebrate the National Day. 2. It took her a long time to ________ (使适应) herself to the new environment. 3. You must confront these

difficulties with________ (勇敢). 4. The poor weather may ________ (解释)for the small crowd. 5. Let me________ (祝贺) you on the birth of your daughter. 6. I’m not________ (习惯于) to being treated like this. 7. She performed so well in the competition that the result is totally out of my wildest ________ (期望). 8. Most young people are________ (熟悉的) with pop singers. 9. It is not necessary for you to bring your cellphone with you since the________ (接收效果) is bad at that area. 10. To________ (确保) safety, the maglev train is controlled by an advanced computer system. Ⅱ. 单项填空 1. My camera can be______to take pictures in cloudy or sunny conditions. A. treated B. adjusted C. adopted D. relieved Unit 3

2. —Are you getting on well with your workmates? —Well. Almost none is______with me up till now. A. familiar C. similar B. aware D. known

3. Why not______tennis? It will help you keep fit. A. take up C. take on B. take in D. take after

4. [2012 三明模拟]—Jimmy had a lot of parties recently. —Yes, that might______why he didn’t do well on the test. A. come up with B. bring about

1

C. account for

D. make sense of

5. [2012 桐城模拟]If they______what I was saying, they’d know what I was talking about. A. took the trouble to listen to B. had trouble listening to C. take the trouble to listen to D. have trouble listening to 6. [2012 济南模拟]When he returned from his vacation, he found his apartment ______with a lot of things______. A. breaking into; stealing C. breaking in; stolen B. broken into; stolen D. broken in; stealing

7. We must______our children against bad ideas. A. ensure B. sure C. unsure D. assure

8. He took______because I said his spelling was bad. A. action C. notice B. care D. offence

9. We are_______from drinking alcohol during working hours. A. programmed C. prohibited B. protected D. prolonged

10. Children are not permitted______the film designed for adults. A. to see C. seen B. seeing D. to be seen

11. Looking back, she______ herself on this decision. A. celebrated C. contributed 12. —They are quiet, aren’t they? —Yes. They are accustomed______at meals. A. to talk C. to talking B. to not talk D. to not talking B. convinced D. congratulated

13. I haven’t decided on the menu yet, let alone______the food.
2

A. buying

B. to buy

C. bought

D. buy

14. [2012 荆州模拟]—I’m going to London next Monday. —What a______! So am I. A. conclusion C. coincidence B. consequence D. celebration

15. I owe______ to you that I finished my work in time. A. one Ⅲ. 阅读理解 [2012 南昌模拟] Laws that would have ensured pupils from 5 to 16 received a full financial education got lost in the ‘wash up’ . An application is calling on the next government to bring it back. At school the children are taught to add up and subtract ( 减 法 ) but, extraordinarily, are not routinely shown how to open a bank account — let alone how to manage their finances in an increasingly complex and demanding world. Today the parenting website Mumsnet and the consumer campaigner Martin Lewis have joined forces to launch an online application to make financial education a compulsory element of the school curriculum(课程) in England.Children from 5 to 16 should be taught about everything from pocket money to pensions, they say.And that was exactly the plan preserved in the Children, Schools and Families bill that was shelved by the government in the so-called “wash-up” earlier this month — the rush to legislation before parliament was dismissed.Consumer and parent groups believe financial education has always been one of the most frustrating omissions of the curriculum. As the Personal Finance Education Group (Pfeg) points out, the good habits of young children do not last long.Over 75% of seven- to-11-year-olds are savers but by the time they get to 17, By this age, over half of them are in debt to family and friends. B. it C. that D. which

26% see a credit card or overdraft (透支) as a way of extending their

spending power.Pfeg predicts that these young people will find it much harder to avoid the serious unexpected dangers that have befallen many of their parents’
3

generation unless they receive good quality financial education while at school.It does seem odd that — unless parents step in — young people are left in the dark until they are cruelly introduced to the world of debt when they turn up at university. In a recent poll of over 8, 000 people, 97% supported financial education in schools, while 3% said it was a job for parents. 1. The passage is mainly about______ . A. how to manage school lessons B. how to deal with the financial crisis C. teaching young people about money D. teaching students how to study effectively 2. It can be inferred from the first two paragraphs that______. A. the author complains about the school education B. pupils should not be taught to add up and subtract C. students have been taught to manage their finances D. laws on financial education have been effectively carried out 3. The website and the consumer campaigner joined to______ . A. instruct the pupils to donate their pocket money B. promote the connection of schools and families C. ask the government to dismiss the parliament D. appeal for the curriculum of financial education 4. According to Pfeg, ______ . A. it is easy to keep good habits long B. teenagers spend their money as planned C. parents are willing to pay the debt for their kids D. it will be in trouble if the teenagers are left alone 5. A poll is mentioned to______ . A. stress the necessity of the curriculum reform B. show the seriousness of the financial recession C. make the readers aware of burden of the parents D. illustrate some people are strongly against the proposal
4

Ⅳ. 任务型阅读 请认真阅读下列短文,并根据所读内容在文章后表格中的空格里填入一个最恰当的单 词。 注意:每个空格只填一个单词。 [2012 镇江模拟] You probably already know that you can lose weight by taking less food. But if you’re an emotional eater, you’ll still turn to food if you don’t deal with your feelings. What Is Emotional Eating? Basically, emotional eating is eating for reasons other than hunger. In other words, you reach for food not because your body tells you it needs food but because your emotions need to be satisfied. Instead of the gradual urge you get when you’re physically hungry, emotional eating strikes you suddenly. Instead of filling the empty space with healthy choices, emotional eaters use food for comfort. For women, it’s usually ice cream or chocolate, while men reach for steak and French fries. Emotional Eating Leaves You Feeling Guilty Besides blowing up your stomach, emotional eating does harm to your mind. When you eat for physical reasons, you don’t feel guilty. But when you eat food just because you’re feeding your emotions, you feel guilty afterward. Recognizing the “Red Lights” with “HALT” When you’re lured(诱惑)into emotional eating, please remember to HALT. Besides being reminded to stop before you do any damage, remember what HALT represents. “H” is for hungry—Sometimes you can feel physical hunger when you’re on the point of emotional eating. But rather than reaching for those comfort foods rich in fat and sugar, make better choices such as proteins, fruits and vegetables. “A” is for anxious—It’s easy to fall into emotional eating when you’re worried and tense. Do whatever is effective to calm down. Call a friend, pray, or keep a record of your feelings. Just don’t reach for food. “L” is for lonely—Too often emotional eaters use food for companionship. Instead of comforting yourself with food, join a group of caring people who
5

understand your problem. “T” is for tired—When tired, either physically or emotionally, emotional eaters turn to food. Instead, get some rest or eat something good for you. Breaking the Addiction Often emotional eaters aren’t even aware that they’re overeating because something is troubling them. Whenever you feel the desire to eat out of your emotions, replace it with helpful activities such as calling a friend, walking your dog, gardening or exercising. . . Most importantly, find out the reason(s) why you overeat. You won’t break your food addiction unless you get to the root of why you overeat. (1) ______Eating ★Eating for (2) ____other than hunger Definit ion and symptom s ★Reaching for food because of addiction or emotional needs ★Getting (3) ____suddenly instead of the gradual urge from hunger ★Turning to unhealthy food (4) ____ice cream and chocolate, or steak and French fries

Bad effects you Possible causes on

★(5) ____up your stomach and adding pounds ★Giving you a (6) ____of guilt

★Being worried and tense ★Feeling (7) ____ ★Being tired ★(8) ____healthy foods such as proteins, fruits and vegetables, if

Suggestions

you can’t help it. ★Turn to helpful activities, such as (9) ____a friend, praying, writing down your feelings and so on. ★Join groups of caring people who share this problem with you. ★Get more rest.

6

★(10) ____all, find your particular problem in your case so you can finally conquer emotional eating.

答案解析 Ⅰ. 1. celebration 5.congratulate 9. reception 2. adjust 6. accustomed 10. ensure 3. bravery 7. expectation 4.account 8. familiar

Ⅱ. 1. 【解析】选 B。考查动词辨析。句意:我的相机可以被调整在多云或晴朗的情况下 拍照。treat 治疗,招待;adjust 调整,使适应;adopt 采纳,收养;relieve 解除,减轻。 根据句意可知答案选 B。 2.【解析】选 A。考查形容词辨析。句意:你和同事们相处得好吗?——哦,我和他们到现 在都还不太熟。familiar 熟悉的,be familiar with 熟悉,通晓,符合句意。aware 意识 到的,知道的,常和 of 搭配;similar 相似的,和 to 搭配;known 已知的,均不是正确选 项。 3.【解析】选 A。考查动词短语辨析。句意:为什么不学着打网球?它会让你保持身体健康。 take up 学着做,开始做;take in 吸收,领会,欺骗;take on 呈现,承担;take after 与??相像。 【变式备选】 If the consequence appears unimportant, then why not just________the challenge of making the decision? A. pick up C. look up B. take up D. bring up

【解析】选 B。考查动词短语辨析。句意:如果它的后果是无足轻重的话,那么为何不为做 这个决定冒一次险呢?take up 在此处意为“接受(打赌、挑战、建议等)”。 4.【解析】选 C。考查动词短语辨析。句意:——Jimmy 最近参加了很多宴会。——是的, 那可能是他考试成绩不佳的原因。 come up with 想出, 提出; bring about 引起; 带来; account for 说明,解释;(在数量、比例上)占??; make sense of 理解,弄懂。根据句意选 C。

7

【变式备选】 How can you________for your absence from the symposium ( 专 题 讨 论 会 ) about environmental protection this morning? A. reason C. account B. excuse D. explain

【解析】选 C。句意:你怎么解释今天上午你没有参加环保专题讨论会的事情?account for 说明??的原因或理由,符合句意。 5.【解析】选 A。考查固定句式。句意:如果他们不怕麻烦来听一听我在说什么,他们就会 知道我正在谈论的内容。take the trouble to do sth. 不辞辛苦做某事;不怕麻烦做某事, 符合句意。have trouble doing sth. 做某事有困难,与题意不符。 【变式备选】 You can hardly imagine the great trouble they took________ those injured in the traffic accident. A. to rescue C. rescued B. rescuing D. having rescued

【解析】选 A。考查固定搭配。take trouble to do sth. 不辞辛苦做某事。句意:你简直 难以想像他们救车祸中那些伤者所付出的辛苦。 6.【解析】选 B。考查非谓语动词。句意:当他度假返回时,他发现有人闯进了自己的公寓 并且偷走了很多东西。apartment 与 break into 之间是动宾关系,用过去分词表被动。在 “with+宾语+宾补”结构中,宾语 things 与 steal 之间也是动宾关系,故答案选 B。 7.【解析】 A。 选 考查词义辨析。句意:我们必须保护我们的儿童不受坏思想的影响。ensure sb. against 保护??免受??,符合句意。sure 确信;unsure 无把握;assure 使确信。 8.【解析】选 D。考查名词辨析。句意:我说他拼写很差,他就生气了。take offence 生气, 发怒,符合句意。take action 采取行动;take care 当心;take notice 注意。 9.【解析】选 C。考查动词短语辨析。句意:工作时间内我们不准喝酒。prohibit sb. from doing sth. 禁止某人做某事,符合句意。programme 规划, 编程序;protect 保护;prolong 延长。 10. 【解析】 A。 选 考查 permit 的用法。 句意: 儿童不准看那部专为成年人拍摄的电影。 permit sb. to do sth. 的被动形式为:sb. be permitted to do sth. ,故答案选 A。 11.【解析】选 D。考查动词辨析。句意:每当想起往事,她总是为自己的这项决定感到自
8

豪。congratulate oneself on sth. (为成就或成功)感到自豪,符合句意。celebrate 庆 祝,宾语为有意义的日子或某件事情;convince 使相信,使信服;contribute 贡献,投稿。 12.【解析】选 D。考查非谓语动词。句意:——他们很安静,对吗?——是的。他们习惯 了吃饭时不说话。be accustomed to 意为“习惯于”,其中 to 是介词,后跟名词或动名词。 再结合句意可知答案选 D。 13.【解析】选 C。考查 let alone 的用法。句意:我还没决定吃什么菜呢,更不必说买食 物了。let alone 更别提;更不用说,后跟与前面部分相对应的谓语或名词。这里前面部分 是完成时态,所以用过去分词。 14.【解析】选 C。考查名词辨析。句意:——下周一我要去伦敦。——这么巧啊!我也要 去。conclusion 结论,结束;consequence 结果;coincidence 巧合;celebration 庆典, 庆祝。根据句意可知答案选 C。 15.【解析】选 B。考查代词。it 作形式宾语,代替后面的 that 从句。句意:我及时完成了 工作应归功于你。 Ⅲ. 1.【解析】选 C。主旨大意题。全文围绕青少年理财教育展开论述, 所以 C 项表达了本 文的主要意思。 2.【解析】选 A。推理判断题。作者在前两段提出确保五至十六岁学生在学校接受理财教育 的法案被否决了, 学校的理财教育严重缺失, 实际上是在抱怨学校的教育不到位, 因此 A 项正确。 3.【解析】选 D。细节理解题。根据第三段第一句“Today the parenting website Mumsnet and the consumer campaigner Martin Lewis have joined forces to launch an online application to make financial education a compulsory element of the school curriculum in England. ”可以确定 D 项正确。 4. 【解析】 D。 选 细节理解题。 根据文章最后一段中“Pfeg predicts that these young people will find it much harder to avoid the serious unexpected dangers that have befallen many of their parents’ generation unless they receive good quality financial education while at school. ”可确定答案选 D。 5.【解析】选 A。推理判断题。文章最后一段最后一句讲到问卷调查显示, 97%的人赞同学 校开展理财教育, 所以作者引用这个问卷调查的目的就是想强调学校课程改革的必要性。 Ⅳ. 答案:1. Emotional 5. Blowing 2. reasons 3. struck 7. lonely 4. like 8.
9

6. feeling/sense

Choose/Eat/Have 9. calling/telephoning/phoning/ringing 10. Above

10


推荐相关:

【备考2014】(江苏专用)2013版高中英语 素能提升演练(十八) Unit3 Understanding each other 译林牛津版

【备考2014】(江苏专用)2013版高中英语 素能提升演练(十八) Unit3 Understanding each other 译林牛津版_英语_高中教育_教育专区。素能提升演练(十八)选修 6 Ⅰ....


【广东】2013版高中英语全程复习方略 素能提升演练(三十七)选修8 Unit 2(人教版)

【广东】2013版高中英语全程复习方略 素能提升演练(三十七)选修8 Unit 2(人教...7. You’ve had a great ___(突破)to get better understanding of it. ...


【广东】2013版高中英语全程复习方略 素能提升演练(二十一)必修5 Unit 1(人教版)

【广东】2013版高中英语全程复习方略 素能提升演练(二十一)必修5 Unit 1(人教版)_英语_高中教育_教育专区。温馨提示: 此套题为 Word 版,请按住 Ctrl,滑动鼠标...


高中英语全程复习方略 素能提升演练(二十三)必修5 Unit 3(新人教版)

高中英语全程复习方略 素能提升演练(二十三)必修5 Unit 3(新人教版) 隐藏>>...understanding 体谅的;opposite 相反的;relaxed 放松的。 13. 【解析】选 A。...


【步步高】(江苏专用)2017高考英语一轮复习 Unit 3 Understanding each other讲义 牛津译林版选修6

Unit 3 Understanding each other讲义 牛津译林版选修6_英语_高中教育_教育专区...【备考2014】(江苏专用)... 10页 免费 步步高2015届高考英语(译... 14页...


(江苏专版)2011高考英语一轮复习巩固提升:Unit 3 Understanding each other(详细解析)(牛津译林版·

(江苏专版)2011高考英语一轮复习巩固提升:Unit 3 Understanding each other(详细解析)(牛津译林版· (江苏专版)2011高考英语一轮复习巩固提升(江苏专版)2011高考英语...


【高考领航】最新2014-2015学年高中英语 Unit8 Lesson2 Extreme Sports课时训练 北师大版必修3

【高考领航】最新2014-2015学年高中英语 Unit8 Lesson2 Extreme Sports课时训练 北师大版必修3_高三英语_英语_高中教育_教育专区。【高考领航】最新 2014-2015 学...


2014届高考英语一轮复习作业手册(18)模块6 Unit 3 Understanding each other(附详细解析)

2014届高考英语一轮复习作业手册(18)模块6 Unit 3 Understanding each other(附详细解析)_高三英语_英语_高中教育_教育专区。课时作业(十八) [模块 6 Unit 3 U...


2014届高三英语(译林牛津版)一轮复习题库_模块6_Unit3 Understanding_each_other_Word版含解析

【备考2014】(江苏专用)20... 暂无评价 10页 免费 2013年高考英语一轮复习精...2014届高三英语(译林牛津版)一轮复习题库_模块6_Unit3 Understanding_each_other...

网站首页 | 网站地图
All rights reserved Powered by 简单学习网 www.tceic.com
copyright ©right 2010-2021。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit325@126.com