tceic.com
学霸学习网 这下你爽了
相关标签
当前位置:首页 >> 英语 >>

【走向高考】2017年高考英语一轮复习 第一部分 基础知识聚焦 Unit 4 Wildlife protection习题


Unit 4 Wildlife protectio
Ⅰ.阅读理解 A (2015·石家庄市二模) 导学号 01830360 Upon entering college, Yang Yi was uncertain about a lot of things. However, the 19?year?old international economics and trade student was certain about one thing: She wanted to participate in animal welfare efforts. “I'm always a nature and animal lover.” she said. She joined the environmental protection association at her school. Now being president of a group of 25, she leads its efforts to help stray(流浪) cats and dogs by raising money to buy them food and collecting old clothes to make them homes. However, sometimes the association raises doubts. Some students have questioned whether helping stray animals breaks the laws of nature. “We tried to resolve the controversy,” Yang said. “For wild animals, the best way to protect them is to preserve their environment and their natural habitat, and to let them live their own way. However, for animals that depend heavily on humans, such as dogs and cats, the proper way to treat them is to respect them and take care of them.” Besides, if not accommodated properly, stray animals can bring threats to public health, as they are the main cause of rabies(狂犬病) in cities. “Now, many young people in China have agreed upon the need to strike a balance between humans and nature. The only problem is how,” said Yang. Yang and her fellow volunteers are cautious about what they do to help. For instance, sometimes people feed stray cats human food such as chocolate. But Yang and her friends point that such food can be dangerous to stray cats. Yang also cooperates with Non?Governmental Organizations to spread animal protection knowledge. One of their recent exhibits was about animals in the entertainment industry, “We are still figuring out the best way to protect animals, but simple deeds such as saying no to animal performances can prevent wildlife from being captured and tamed. Step by step, we'll eventually reach our goal,” she said. 文章大意:这篇短文主要介绍:十九岁的国际经济贸易系的女大学生杨毅,她很喜欢大 自然,是动物爱好者。为了不让那些流浪的狗、猫等动物受到侵害,避免狂犬病的扩展,她 和她的朋友们加入了环境和动物保护协会。 1.Why did Yang Yi join the environmental protection association?

1

A.She majored in a relevant field. B.She wanted to protect nature and animals. C.She was uncertain about her life. D.She intended to know about animal welfare. 答案: B 细节理解题。 She majored in a relevant field. 她主修相关领域; She wanted to protect nature and animals.她想保护自然和动物;She was uncertain about her life. 她对于她的生活很迷惑。 She intended to know about animal welfare. 她想知道关于动 物福利的情况。根据第二自然段的描述和题干辨析,可知答案选 B。 2.What do the group members do for stray animals? A.They shelter them with old clothes. B.They feed human food to them. C.They train them for entertainment. D.They donate money to the association. 答案:A 细节理解题。They shelter them with old clothes.他们用旧衣服保护它们。 They feed human food to them. 他 们 喂 养 它 们 人 类 的 食 品 。 They train them for entertainment.他们为了娱乐训练他们。They donate money to the association.他们捐 钱给协会。 根据第二自然段最后一句话“...collecting old clothes to make them homes.” 描述和题干辨析,可知答案选 A。 3.In paragraph 3, Yang believes that ________. A.all animals should live naturally B.young people have known how to balance human and nature C.stray animals are bound to spread rabies D.chocolate is not a proper food for stray cats 答案:D 细节理解题。all animals should live naturally 所有的动物都应该自然 地生活;young people have known how to balance human and nature 年轻人知道如何平 衡人与自然;stray animals are bound to spread rabies 流浪动物注定要传播狂犬病; chocolate is not a proper food for stray cats.巧克力不是一个适当的流浪猫的食物。 根据第三自然段的最后两句话“For instance, sometimes...But Yang and her friends point that such food can be dangerous to stray cats.” 描述和题干可知答案选 D。 4.What does Yang Yi think of her work? A.Enjoyable. C.Hopeful. B.Doubtful. D.Awful.

答案:C 细节理解题。Enjoyable 令人愉快的;Doubtful 可疑的;Hopeful 有希望的; Awful 可怕的。根据短文最后一自然段最后一句话“Step by step,we'll eventually reach
2

our goal.”的描述可知杨毅觉得她的工作是有希望的,故选 C。 B (2015·长春市质监三) 导学号 01830361 I have been teaching animal behavior at the Boulder County Prison in Colorado for 10 years. The course is one of the most popular in the prison. Prisoners have to earn the right to attend the course and they work hard to get in. One reason why the course is so popular is that many prisoners find it easier to connect with animals than with people, because animals don't judge them. They trust animals in ways they don't with humans. Yet, they hold a misunderstanding of how animals treat one another. Many admit that their own “animal behavior” is what got them into trouble in the first place. I teach that though there is competition and aggression in the animal kingdom, there is also a lot of cooperation(合作)and sympathy. Many of the students want to build healthy relationships, and they find that the class helps them. I use examples of the social behavior of group?living animals such as wolves as a model for developing and maintaining(维持)friendships among people who must work together for their own good and also for the good of the group. It's clear that science inspires the students here and it also gives them hope. I know some students have gone back into education after their being set free while others have gone to work for humane(人道)societies or contributed time and money to conservation organizations. One went on to receive a master's degree in nature writing. Science and humane education help the prisoners connect with values that they otherwise would not have done. It opens the door to understanding, trust, cooperation and hope. There's a large population of people to whom science could mean a lot, if only they could have access to it. The class helps me, too. I get as much out of it as the students and it has made me a better teacher. 文章大意:本文是教育类小故事阅读。作者用和动物之间的关系来教育那些囚犯们,没 想到却让他们的生活翻开了新的一页。人是可以教得好的。 5.The author's course is welcomed by the prisoners because ________. A.they consider animals their best friends B.they are curious about animal kingdom C.they feel it easier to get along with animals D.they are more familiar with animal behavior
3

答案:C 细节理解题。根据文章第二段的 One reason why the course is so popular is that many prisoners find it easier to connect with animals than with people 可知犯人们喜欢作者的课程因为他们发现和动物交流更容易。A 项他们认为动物是他们的最 好朋友;B 项他们对动物王国感到好奇;C 项他们感到和动物交流更容易;D 项他们对动物 行为更熟悉。故选 C。 6.The author used wolves as an example to ________. A.provide the prisoners with more knowledge B.explain the cruel side of group?living animals C.help the prisoners realize the importance of teamwork D.inform the prisoners that animals get people into trouble 答案:C 细节理解题。根据文章第四段 I use examples of the social behavior of group?living animals such as wolves as a model for developing and maintaining(维 持)friendships among people who must work together for their own good and also for the good of the group 可知作者把狼作为范例是想帮助囚犯意识到团队工作中合作的重要 性。A 项给囚犯提供更多的知识;B 项解释群居动物的残酷性;C 项帮助囚犯理解团队工作 的重要性;D 项告诉囚犯动物让人陷入麻烦之中。故选 C。 7.We can infer from the text that some prisoners ________. A.have turned over a new leaf B.are required to attend the course C.are willing to learn working skills D.prefer humane education to science 答案:A 判断推理题。根据文章第五段的 I know some students have gone back into education after their being set free while others have gone to work for humane(人 道)societies or contributed time and money to conservation organizations 中的关 键词 set free 释放,可推断一些囚犯的生活翻开了新的一页。A 项已经翻开了新的一页;B 项被要求参加课程;C 项更愿意学习劳动技能;D 项和科技相比更喜欢人道教育。故选 A。 Ⅱ.七选五 导学号 01830362 根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。 选项中有两项为多余 项。 (2015·东北三省四市二模) You often find somebody who works around you complaining(抱怨) all the time, don't you? ___1__ About 70% of Americans say being around nonstop complainers sometimes has a bad influence on them. Luckily, here are 4 tips to help form positive patterns.
4

1.Self?awareness When a negative(消极的) thought pops into your mind, immediately correct it. Instead of telling yourself “That's a nice shirt, but I can't afford it,” change the message to “That will look great with my black pants when I can afford it.” ___2__ Of course everyone complains sometimes. But the less frequently you complain, the better you will feel. 2.Distance yourself ___3__ Excuse yourself and go somewhere quiet, somewhere outdoors in the fresh air. Think of something pleasant before returning. You have to take this seriously because negative people can and will pull you into the quicksand. 3.Don't try to change complainers If you find yourself trapped in a group of complainers in a meeting or at a social event, simply choose silence. Let their words bounce off you while you think of something else. Attempting to stop the complaining can make you a target. ___4__ If someone says, “I hate Mondays; weekends are too short,” try to think, “I'm glad I rested up over the weekend, so I'm ready to make some improvement on that big project.” 4.___5__ When someone is shouting at you angrily, throw the responsibility back at them by asking, “So what do you intend to do about it?” In most cases, complainers don't really want a solution(解决方法). They just want to speak them out. If you make them aware that they themselves have to find the solutions, they will leave you alone and find someone else to complain to. If so, you will be happy. A.Find solutions B.Change responsibility C.You have got a lot of company. D.By doing this, it will lead to positive behaviors. E.But you can redirect the discussion in your own mind. F.Whenever possible, escape from negative conversations. G.You will never know what they are going to talk about. 文章大意:本文为说明文。主要介绍了如何应对爱抱怨的人。 1.C 由前一句“You often find somebody who works around you complaining all the time”和后一句“About 70% of Americans say...”可知答案选 C。
5

2.D 根据上文 change the message to “That will look great with my black pants when I can afford it”可知,这种想法会帮助我们建立积极的态度。故答案选 D。 3.F 从标题句 Distance yourself 和本段最后“because negative people can and will pull you into the quicksand”,可知要远离消极的人,故选 F。 4.E 根据本段最后一句的举例“ I'm glad I rested up over the weekend, so I'm ready to...”可知要从不同的角度思考。故答案选 E。 5.B 根据段落内容和关键句“throw the responsibility back at them by”可知答 案选 B。 Ⅲ.短文改错 导学号 01830363 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文, 请你修改你同桌写的以下作文。 文中共 有 10 处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加,删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用(\)划掉。 修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2. 只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。 (2015·甘肃省部分普通高中第一次联考) In China, people and giant pandas had been living together for thousands of years. But China's human population has been great growing. More population means more land is needed for farming. It also mean more forests are cut for wood to build and heat houses. Loss of habitat in lowland areas has forced pandas live only in the mountains. The most damaged result of development has been that it has divided the panda's habitat into little islands of forest. Today, many panda are isolated in these small sections of forest, because of they will cross into areas which people live. The result is that the giant pandas can connect with one another to mate and have babies. Besides, to our relief, there is still some good news that people are trying to help the giant pandas by creating protected areas. 答案: In China, people and giant pandas had been living together for thousands of have years. But China's human population has been great growing. More population means greatly more land is needed for farming. It also mean more forests are cut for wood to build means and heat houses. Loss of habitat in lowland areas has forced pandas ∧ live only to
6

in the mountains. The most damaged result of development has been that it has damaging divided the panda's habitat into little islands of forest. Today, many panda are pandas isolated in these small sections of forest, because of they will cross into areas which people live. The result is that the giant pandas where/in which/live后加in can connect with one another to mate and have babies. can't/cannot Besides, to our relief, there is still some good news that people are trying However to help the giant pandas by creating protected areas. 文章大意:文章讲述了随着人类的发展,熊猫的栖息地越来越小,它们的生活和繁衍受 到严重影响,但让人欣慰的是人们正在帮大熊猫建保护区。 1.命题立意:考查谓语动词的时态和语态。 解析:had→have 此处指人们和大熊猫到“现在”为止已经生活了几千年了。所以谓 语动词应选用现在完成时“have done”。 2.命题立意:考查形容词和副词。 解析:great→greatly 该句意思为:中国人口已经大幅度的增长,此处 greatly 修 饰谓语动词“have been growing”,故用副词。 3.命题立意:考查谓语动词的单复数。 解析:mean→means 故用第三人称单数。 4.命题立意:考查非谓语动词。 解析:live 前加 to 此处为不定式作宾语补足语,force sb./sth. to do sth.,迫使 某人或某物做某事,是固定用法。 5.命题立意:考查非谓语动词。 解析:damaged→damaging damaged 被破坏了的,damaging 有破坏性的,此处为分词 作定语,修饰 result,表示有破坏性的结果。 6.命题立意:考查名词的单复数。 解析:panda→pandas panda 前面由 many 修饰,故用复数。 根据上下文可知此处应为一般现在时,又因该句主语为“it”,

7.命题立意:考查连词。 解析:because of 去掉 of because of 后面接名词、动名词或 what 引导的从句,

because 后面接除 what 以外的词引导的从句。 8.命题立意:考查定语从句。 解析:which→where 或 which 前加 in 或 live 后加 in 此处先行词 areas 在后面的定

语从句中作地点状语,故选用关系副词 where 或 in which 或在不及物动词 live 后加 in。
7

举一反三:1.I grew up in the small village where I was born. (where 引导定语 从句,先行词是 village,且在从句中作地点状语) 2.I grew up in the small village which I was born in.(which 引导定语从句, 先行词是 village, 且在从句中作 in 的宾语) 3.I grew up where I was born.(where 引导地点状语从句,且在从句中作地点状语) 9.命题立意:考查上下文语境。 解析: can→can't 或 can 后加 not 分析上下文可知此处意为“结果就是大熊猫不能够 与另外的配偶联系、不能够繁殖”。 10.命题立意:考查副词。 解析:Besides→However 上文在说不好的结果,但下文说“让人欣慰的是??”,表 转折。

8


推荐相关:

【走向高考】2017年高考英语一轮复习 第一部分 基础知...

【走向高考】2017年高考英语一轮复习 第一部分 基础知识聚焦 Unit 2 Cloning习题 新人教版选修8_英语_高中教育_教育专区。Unit 2 Clonin Ⅰ.阅读理解 导学号 ...


【走向高考】2017年高考英语一轮复习 第一部分 基础知...

【走向高考】2017年高考英语一轮复习 第一部分 基础知识聚焦 Unit 4 Body language习题 新人教版必修4_英语_高中教育_教育专区。Unit 4 Body language Ⅰ.阅读...


【走向高考】2017年高考英语一轮复习 第一部分 基础知...

【走向高考】2017年高考英语一轮复习 第一部分 基础知识聚焦 Unit 4 Earthquakes习题 新人教版必修1_英语_高中教育_教育专区。Unit 4 Earthquakes Ⅰ.阅读理解 A ...


【走向高考】2017年高考英语一轮复习 第一部分 基础知...

【走向高考】2017年高考英语一轮复习 第一部分 基础知识聚焦 Unit 4 Making the news习题 新人教版必修5_英语_高中教育_教育专区。Unit 4 Making the news Ⅰ....


【走向高考】2017年高考英语一轮复习 第一部分 基础知...

【走向高考】2017年高考英语一轮复习 第一部分 基础知识聚焦 Unit 1 Friendship习题 新人教版必修1_英语_高中教育_教育专区。Unit 1 Friendship Ⅰ.阅读理解 A (...


【走向高考】2017年高考英语一轮复习 第一部分 基础知...

【走向高考】2017年高考英语一轮复习 第一部分 基础知识聚焦 Unit 5 First aid习题 新人教版必修5_英语_高中教育_教育专区。Unit 5 First aid Ⅰ.阅读理解 ...


【走向高考】2017年高考英语一轮复习 第一部分 基础知...

【走向高考】2017年高考英语一轮复习 第一部分 基础知识聚焦 Unit 5 Theme parks习题 新人教版必修4_英语_高中教育_教育专区。Unit 5 Theme parks Ⅰ.阅读理解 ...


【走向高考】2017年高考英语一轮复习 第一部分 基础知...

【走向高考】2017年高考英语一轮复习 第一部分 基础知识聚焦 Unit 1 Art习题 新人教版选修6_英语_高中教育_教育专区。Unit 1 Art Ⅰ.阅读理解 A 导学号 ...


【走向高考】2017年高考英语一轮复习 第一部分 基础知...

【走向高考】2017年高考英语一轮复习 第一部分 基础知识聚焦 Unit 5 Meeting your ancestors习题_英语_高中教育_教育专区。Unit 5 Meeting your ancestors Ⅰ.阅读...


【走向高考】2017年高考英语一轮复习 第一部分 基础知...

【走向高考】2017年高考英语一轮复习 第一部分 基础知识聚焦 Unit 3 Computers习题 新人教版必修2_英语_高中教育_教育专区。Unit 3 Computers Ⅰ.阅读理解 导学号...

网站首页 | 网站地图
All rights reserved Powered by 学霸学习网 www.tceic.com
copyright ©right 2010-2021。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit325@126.com