tceic.com
简单学习网 让学习变简单
当前位置:首页 >> 高中教育 >>

【成才之路】2014-2015学年高中英语选修六(十二省区)课后强化作业 unit 5 Section 1 Word版含答案]


Unit 5
Ⅰ.单词拼写

Section Ⅰ

1.Beauty cannot be measured by any ________(绝对的) standard. 2.When the train began to move slowly, Helen excitedly w________at her friends on

the platform. 3.I've seen the stream of lava from a v________. 4.The car drew up a________ the policeman who signaled to the driver to stop. 5.The company decided to a________ Mr. Clark as manager. 6.Bruce recognized the ________(潜在性) for error in the method being used. 7.The ________(飓风) destroyed the seaside town. 8.The manager asked me to draw a(n) ________(图表) to show how the machine works. 9.These policemen usually wear ________(头盔) to protect themselves when they are on duty. 10.The parks of this city are famous for their beautiful ________(喷泉). 答案:1.absolute 8.diagram 9.helmets 2.waved 3.volcano 4.alongside 5.appoint 6.potential 7.hurricane

10.fountains

Ⅱ.用所给词的适当形式填空 1.The government has an interest in importing scientific ________(equip). 2.Most researchers believe that, in theory, mobile phones are ________(absolute) safe. 3.These films are ________(suit) for adults only because they are violent. 4.________(actual) ,on second thoughts,I don't think I want to go out tonight. 5.He had to cancel the ________(appoint) because of his poor health. 6.I don't believe their ________(evaluate) at all; it's not scientific. 答案:1.equipment 2.absolutely 3.suitable Ⅲ.完成句子 1.买票之后我们走进了戏院。 ________ ________ ________ ________,we went into the theatre.(buy) 2.他向加油站驶去。 He ________ ________ ________ ________ the filling station.(make) 3.他随身携带街道图。 He ________ ________ ________ a street plan.(equip) 4.我们正要出发突然下起雨来。 We ________ ________ ________ ________ when it began to rain.(start) 5.由于没有上课,他们昨天去公园了。 4.Actually 5.appointment 6.evaluation

________ ________ ________ ________, they went to the park yesterday.(there) 答案:1.Having bought our tickets 2.made his way towards/to 3.equipped himself with

4.were about to start 5.There being no classes Ⅳ.完形填空 Tsunamis(海啸) are usually caused by a sudden rise or fall of part of the earth's crust (地壳) under the ocean. Tsunamis often __1__ in oceans and they are most __2__ in the Pacific. Normally a tsunami __3__ a series of waves. The seaside towns may be simply __4__ aside by the power of the water. Cars, trains and buildings cannot survive, __5__ the people who stand in the __6__. When the ocean is deep, tsunamis can travel unnoticed __7__ a speed of up to 800 kilometres per hour. They can cross the __8__ ocean in a day or less. Tsunamis can be very __9__—as much as 100 kilometres an hour. They are able to cross entire oceans without losing much energy. One ofthe most __10__ facts about tsunamis is __11__ an earthquake on one side of the Pacific Ocean can cause large waves and destruction (破坏) on the other side. The wave may only be a few metres high in the ocean but when it is near the __12__ and reaches shallow (浅的) water, the wave __13__ very quickly in height. Someone is said to have seen up to 10metre high waves crash into the shore. Tsunamis travel outward in all directions from the centre of an earthquake and __14__ coastlines, and they can easily cause flooding and __15__ property.They have caused several __16__ disasters in coastal areas over the years. A powerful example of the sea's power __17__ more than 125,000 people die in 12 different countries on December 26, 2004. The tsunamis were caused by an earthquake __18__ 8.9 on the Richter scale, which occurred off the coast of Indonesia. On July 17, 1998 an off-shore quake triggered (引发) a wave that struck the north coast of Papua New Guinea __19__ some 2,000 people and left thousands more __20__. 1.A.make C.do B.reach D.happen

答案: D “经常发生在大洋中”, 此处需要用不及物动词, happen 表示“爆发; 发生”。 2.A.common C.calm B.popular D.familiar

答案:A C、D 项不符合句意,首先可以排除;popular 意为“流行的;受欢迎的”, 也与句意不符;common 意为“常见的;普遍的”。 3.A.attracts C.buries B.includes D.gains

答案: B 句意是“通常海啸有连续的波浪”。 attract 意为“吸引”; bury 意为“埋葬”; gain 意为“获得”;只有 include 符合句意,意为“含有,包括”。 4.A.put B.swept

C.taken

D.fled

答案:B be swept aside by 意为“被……冲走”。 5.A.more than C.let go B.other than D.let alone

答案:D let alone 是固定搭配,意为“更不用说了”,承接上文。这两句话的意思是 “海水的力量可以轻而易举地把海边的城镇冲走,更不用说人了”。 6.A.dust C.way B.case D.story

答案:C 和第 5 空在一句话中,in the way 意为“挡路”,也是固定短语。 7.A.in C.at B.by D.for

答案:C 表示“以……的速度”,要用介词 at,即 at a speed of。 8.A.entire C.general B.natural D.lonely

答案: A 此句意为“它们可以在不到一天的时间内跨过整个大洋”, 说明其速度之快。 entire 意为“整个的”; 其他三项: natural“自然的”; general“一般的”; lonely“偏僻的”, 都不符合句意,所以都可排除。 9.A.far C.fast B.high D.big

答案: C 从破折号后面的 as much as 100 kilometres an hour 可以判断, 此处应该用 fast。 10.A.interesting C.aching B.striking D.breaking

答案:B interesting“有趣的”;aching“疼痛的”;striking“异乎寻常的;引人注目 的”;breaking“突然的”。根据句意,首先可以排除 A、C 两项,由上句和空后修饰的名 词 facts,可以排除 breaking,因为不可能是“突然的事实”。 11.A.where C.that B.whether D.when

答案:C 此句意为“关于海啸的一个不寻常的事实是,太平洋一端的地震会引起巨大 的波浪并对另一端形成破坏”。that 引导的是表语从句,陈述一个事实。 12.A.root C.sea B.shore D.bottom

答案:B 由句中的 shallow 和下句话的...to 10metre high waves crash into the shore.” 可以判断此处要用 shore,意为“波浪到岸边时会很快变高”。 13.A.takes up B.explodes up

C.uses up

D.builds up

答案:D 考查短语的意义。take up 意为“占据”;explode up 意为“爆炸”;use up 意为“用光”;build up 意为“增高”。只有 build up 符合句意。 14.A.arrive C.attack B.affect D.add

答案:C attack 意为“袭击”;arrive 后要接介词;affect 意为“影响”;而 add 意为 “增加”。根据句意,可以排除 arrive,affect 和 add。 15.A.attempt C.suffer B.organize D.destroy

答案:D 对财产造成破坏。destroy 意为“破坏”。 16.A.major C.tense B.active D.unknown

答案:A major 表示“重要的;大的”,意为“近几年来海啸在沿海地区造成过几次 大的危害”;tense 意为“紧张的”;active 意为“活跃的”,显然不合句意。 17.A.saw C.invented B.succeeded D.suggested

答案:A 这里 see 是一种拟人化的用法,是“见证”之意;其他三项均不符合句意。 18.A.measuring C.expressed B.figuring D.supposed

答案: A 表示“度量”时, 要用 measure, 后面接的是地震的级数; figure 意为“计算”; express 意为“表达”;suppose 意为“认为;假设”,都可以排除。此处的 measuring 作定 语,相当于定语从句 which measured...。 19.A.died C.forced B.owed D.killed

答案:D a wave... killed some 2,000 people 意为“波浪使两千人死去”,kill 是及物动 词。die 是不及物动词,不能接宾语,所以可以排除。 20.A.winless C.breathless B.homeless D.hopeless

答案:B homeless 意为“无家可归的”。 Ⅴ.阅读理解 Check out our tsunami facts and learn some interesting information related to these great walls of water that can cause so much destruction. Find out what causes tsunamis and read about some recent examples of tsunamis that have occurred around the globe. · The Japanese word for tsunami means harbor wave.

· Tsunamis are sometimes referred to as tidal (受潮汐影响的) waves but this term has fallen out of favour because tsunamis are not related to tides. · Tsunamis are huge waves of water that are usually caused by earthquakes or volcanic eruptions. · As a tsunami approaches the shore (海岸), water may move back from the coast. If it is shallow (浅的) enough the water may be pulled back hundreds of metres. If you are in the area, you can know that a tsunami is on the way when you see this phenomenon. ·Regions in tsunami danger zones often have warning systems in place to give people as much time as possible to move to a safe place. · When tsunamis hit shallow water (often near the coast) they slow down but increase in height. · An earthquake in the Indian Ocean off Indonesia in December 2004 caused a tsunami that killed over 200,000 people in 14 countries. ·In March 2011, the Tohoku earthquake off the eastern coast of Japan caused a tsunami that was a major factor in the death of over 15,000 people. · The tsunami waves created by the Tohoku earthquake reached heights of over 40 metres in some areas, wiping out coastal towns and causing a number of nuclear accidents. 1. How many causes of tsunamis are mentioned in the text? A.One. C.Three. B.Two. D.Four.

答案:B 细节理解题。由第四段可知,海啸通常是由地震或火山爆发引起的。 2. In the Tohoku earthquake over 15,000 people died mainly because of ________. A.the earthquake itself B.the lack of warning systems C.the tsunami caused by the earthquake D.the nuclear accidents caused by the tsunami 答案: C 细节理解题。 根据倒数第二段“...a tsunami that was a major factor in the death of over 15,000 people”可知,在 2011 年日本大地震中,海啸是造成超过 15,000 人死亡的主要原 因。故 C 项正确。 3. What do we learn from the text? A.The Japanese invented the term “tidal waves”. B.The term “tidal waves” is used more often than tsunami. C.When tsunamis slow down, their waves can reach 40 metres. D.When hitting shallow water, tsunamis will rise higher. 答案:D 细节理解题。根据倒数第四段可知当海啸袭击浅的水域时,它们的高度会增 加。故 D 项正确。

4. Which of the following is TRUE according to the passage? A.Over 200,000 people were killed in 14 countries because of the earthquake in Dec. 2004. B.Sometimes tsunamis are said as tidal waves, because they are related to tides. C.The warning systems in some regions help people move to a safe place. D.If you see water move to the coast, there will be a tsunami on the way. 答案:C 细节理解题。从文章第六段可以看出 C 项正确。由倒数第三段可以看出是由 于地震引起的海啸使 20 万人丧生,而非地震本身,A 项错误。B 项与第三段意思相反,故 为错误选项。文章第五段提到,海啸来时海水会从海岸向后退,而非向前进,故 D 项错误。 5.The text is developed mainly by ________. A.listing some facts B.giving some examples C.providing some numbers D.making some comparisons 答案: A 写作手法题。 本文主要列举了一些关于海啸的基本常识和事实。 故 A 项正确。 Ⅵ.语法填空 阅读下面材料,在空白处填入适当内容(不多于 3 个单词)或括号内单词的正确形式。 【全国新课标卷题型】 Millions __1__ words have been said about young people in the United States. There are reasons for this great interest in their ideas, feelings, and actions. Today there are about eight million __2__ (America) in the colleges and universities. The young under twenty-five make up __3__(near) half of the American population, many of __4__ will be in power in the U.S. Naturally __5__ ideas are important to everyone in the country, and __6__ is necessary for the older people __7__(understand) what they think and feel. College students today have strong opinions about right and __8__.They are deeply interested in making a __9__ (good)life for all the people, especially for those who have never __10__ (give) a fair chance before. 1.______ 2.______ 3.______ 4.______ 5.______ 6.______ 7.______ 8.______ 9.______ 10.______ 答案:1.of 2.Americans 3.nearly 4.whom 5.their 6.it 7.to understand 8.wrong 9.better 10.been given 【辽宁卷题型】 Ryan:Did you have a good vacation, Katie? Katie:Yeah! It was__1__(excite)?Probably my__2__ exciting vacation ever! Ryan:Wow! What did you do? Katie: I took a nature__3__(冒险) tour.For die first part, we went__4__(hike). It was so much fun! We hiked all the way__5__these beautiful waterfalls.I took lots of pictures.

Ryan:Sounds great.So, what else did you do on the tour? Katie:Well, the best part was at the end of the trip.We went skydiving .Can you believe it? I jumped__6__an airplane. Ryan:Wow! Katie:Yeah, it was just a fantastic vacation.How did you spend your break, Ryan? Ryan:Oh, I__7__(drive) to visit my relatives. Katie:Ohhuh.Did you have a good time? Ryan:Well, it was pretty boring,__8__.It rained every day __9__we had to stay inside.We just stayed home and watched TV a lot. Katie:Oh, that's too bad. Ryan:No, that's OK.It really was very relaxing,__10__it was a little boring. 1.______ 2.______ 3.______ 4.______ 5.______ 6.______ 7.______ 8.______ 9.______ 10.______ 答案:1.exciting 2.most 3.adventure 4.hiking 9.so 10.even though 5.up to 6.out of 7.drove 8.actually


推荐相关:

【成才之路】2014-2015学年高中英语选修六(十二省区)课后强化作业 unit 5 Section 1 Word版含答案]

【成才之路】2014-2015学年高中英语选修六(十二省区)课后强化作业 unit 5 Section 1 Word版含答案]_高中教育_教育专区。【成才之路】2014-2015学年高中英语选修...


【成才之路】2014-2015学年高中英语选修六(十二省区)课后强化作业 unit 5 Section 2 Word版含答案]

【成才之路】2014-2015学年高中英语选修六(十二省区)课后强化作业 unit 5 Section 2 Word版含答案]_高中教育_教育专区。【成才之路】2014-2015学年高中英语选修...


【成才之路】2014-2015学年高中英语选修六(十二省区)课后强化作业 unit 5 Section 3 Word版含答案]

【成才之路】2014-2015学年高中英语选修六(十二省区)课后强化作业 unit 5 Section 3 Word版含答案]_高中教育_教育专区。【成才之路】2014-2015学年高中英语选修...


【成才之路】2014-2015学年高中英语选修六(十二省区)课后强化作业 unit 3 Section 2 Word版含答案]

【成才之路】2014-2015学年高中英语选修六(十二省区)课后强化作业 unit 3 Section 2 Word版含答案]_高中教育_教育专区。【成才之路】2014-2015学年高中英语选修...


【成才之路】2014-2015学年高中英语选修六(十二省区)课后强化作业 unit 3 Section 1 Word版含答案]

【成才之路】2014-2015学年高中英语选修六(十二省区)课后强化作业 unit 3 Section 1 Word版含答案]_高中教育_教育专区。【成才之路】2014-2015学年高中英语选修...


【成才之路】2014-2015学年高中英语选修六(十二省区)课后强化作业 unit 4 Section 1 Word版含答案]

【成才之路】2014-2015学年高中英语选修六(十二省区)课后强化作业 unit 4 Section 1 Word版含答案]_高中教育_教育专区。【成才之路】2014-2015学年高中英语选修...


【成才之路】2014-2015学年高中英语选修六(十二省区)课后强化作业 unit 3 Section 3 Word版含答案]

【成才之路】2014-2015学年高中英语选修六(十二省区)课后强化作业 unit 3 Section 3 Word版含答案]_高中教育_教育专区。【成才之路】2014-2015学年高中英语选修...


【成才之路】2014-2015学年高中英语选修六(十二省区)课后强化作业 unit 4 Section 2 Word版含答案]

【成才之路】2014-2015学年高中英语选修六(十二省区)课后强化作业 unit 4 Section 2 Word版含答案]_高中教育_教育专区。【成才之路】2014-2015学年高中英语选修...


【成才之路】2014-2015学年高中英语选修六(十二省区)课后强化作业 unit 4 Section 3 Word版含答案]

【成才之路】2014-2015学年高中英语选修六(十二省区)课后强化作业 unit 4 Section 3 Word版含答案]_高中教育_教育专区。【成才之路】2014-2015学年高中英语选修...


【成才之路】2014-2015学年高中英语(人教版 十二省区,必修1)课后强化作业:Unit 5 section 4 Word版含答案]

【成才之路】2014-2015学年高中英语(人教版 十二省区,必修1)课后强化作业:Unit 5 section 4 Word版含答案]_高中教育_教育专区。【成才之路】2014-2015学年高中...

网站首页 | 网站地图
All rights reserved Powered by 简单学习网 www.tceic.com
copyright ©right 2010-2021。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit325@126.com