tceic.com
学霸学习网 这下你爽了
相关标签
当前位置:首页 >> 英语 >>

【走向高考】2017版高考英语一轮复习 Module 3 Music练习 外研版必修2


Module 3
Ⅰ.阅读理解 A (2015·山西省太原五中高三月考) 导学号 02280220 Both of Jessica's parents were lawyers and expected her to follow suit. So she went to law school, got a job at a great firm in Wash

ington, DC, and worked as a lawyer for a decade. But her heart was never in it. “I had a big salary but no personal satisfaction,” she says. Jessica found pleasure in the same thing that had brought her joy since joining the church choir at the age of 12. “Singing always felt like communicating something real at a spiritual and emotional level,” says Jessica. Yet she never considered it a career option. “That seemed like something people did in fairy tales, and I would never let my parents down,” she says. It was her mom's diagnosis of brain cancer in 2009 that made Jessica realize she had to write her own happy?ever?after. “Work was busy and my mother was ailing. So I was flying back and forth from Washington, DC to Houston to see her,” Jessica says. “I finally said,‘Enough!’ and quit.” While caring for her mom, Jessica made a plan. She would spend her savings and study music for a year, and then open a part?time law practice so she could pursue her passion. Before her mother passed away two years later, she encouraged Jessica to follow her dream. Her song Live This Life was inspired by her mom, and her dad came to watch her perform at clubs. In 2012, Jessica moved to Nashville to try singing and songwriting. A decade of presenting cases in court gave her the confidence to sing for a crowd. “At 20, I would have been too shy to perform,” says Jessica. “Doing music is so free,” Jessica says. “There's no pressure to be a star. Success, to me, isn't a dollar amount or a record deal; it's doing what I love.” 语篇解读: 本文讲述了 Jessica 听从当律师的父母的话成为一名律师, 虽然工资高可是 她并不开心。 她加入唱诗班后发现自己的兴趣所在, 特别是妈妈得了癌症后也鼓励她追求自 己的梦想。 1.Which of the following is TRUE? A.Jessica didn't really like working as a lawyer. B.Jessica didn't know what she truly loved for ten years. C.Jessica wasn't satisfied with the pay she got as a lawyer.

1

D.Jessica was grateful for her parents' arrangement for her. 答案:A 细节理解题。 根据第一段最后一句“I had a big salary but no personal satisfaction”,可知 Jessica 虽然薪水很高,但是没有满足感。 2.What does the underlined word “ailing” in Paragraph 3 mean? A.Sick. C.Worried. B.Crazy. D.Unhappy.

答案:A 词义猜测题。 根据第三段第一句“It was her mom's diagnosis of brain cancer in 2009”根据妈妈患了脑癌,可推出这里是“疾病”的意思。 3.What was Jessica's mother's attitude towards her singing? A.Unknown. C.Supportive. B.Doubtful. D.Negative.

答案:C 判断推理题。 根据第三段倒数第二句“Before her mother passed away two years later, she encouraged Jessica to follow her dream.”在妈妈去世前的两年里, 妈妈鼓励她追求自己的梦想。 4.By telling Jessica's story, the writer most probably wants to ________. A.encourage us to pursue our dreams B.show that singing can be a practical career C.tell us the importance of choosing a right job D.show that family members' support is important 答案:A 主旨大意题。 本文讲述了 Jessica 听从当律师的父母的话成为一名律师,虽 然工资高可是她并不开心。 她加入唱诗班后发现自己的兴趣所在, 特别是妈妈得了癌症后也 鼓励她追求自己的梦想。 B 导学号 02280221 If you're considering having your children learn how to play an instrument, you may want your children to start out with piano lessons. Learning the piano can help to provide many surprising benefits to children. For example, the following are several great benefits your children will enjoy while learning to play the piano. One great benefit of taking piano lessons is developing better hand?eye coordination(协调). Having good skills in hand?eye coordination is an important skill to have in life, and these skills are especially useful when it comes to writing. Also taking piano lessons will help improve your children's concentration. When children learn to play the piano, it takes quite a bit of concentration, especially when they have to concentrate on playing with both hands. Also, it takes
2

concentration to read the notes and translate the rhythm(节奏) at the same time too. As your children learn to play the piano and how notes make up music, they'll further understand how wonderful music can be. This musical appreciation early in their life will lead to a lifetime of musical appreciation. When children learn to play the piano, they develop more confidence in themselves. Piano lessons are a challenge to your children and as they learn to practice and improve their performance, they'll build up even more confidence in themselves. Believe it or not, studies have shown that children taking piano lessons actually perform better in school. When they learn to play the piano, it helps them understand many other ideas that are behind subjects like math and science. As you can see, taking piano lessons can greatly benefit your children. Therefore, consider the benefits and give piano lessons to your children. 5.Compared with those taking no piano lessons, a child who takes piano lessons ________. A.has better performance at school B.does better in math and science C.is better at appreciating beauty D.is better at other musical instruments 答案:A 细节理解题。根据第五段第一句可知,与不学习弹钢琴的孩子相比,学习弹 钢琴的孩子在学校的表现会更好。 6.What can we infer from the passage? A.Learning to play the piano is a difficult task. B.Playing the piano is good for children's eyes. C.Taking piano lessons is a great way to help kids develop. D.Music is a great way to help people to get great achievements. 答案:C 推理判断题。本文主要论述了学习弹钢琴对孩子的益处。结合第二至五段中 所给出的具体论述可知, 让孩子学习弹钢琴不仅可训练孩子们的手眼协调能力, 进而改善他 们的写作能力,还可以培养他们的自信、专注的注意力、对音乐的欣赏能力等。这些都说明 了让孩子学习弹钢琴能够促进孩子的发展。 7.How many benefits of children's learning to play the piano are mentioned in the passage? A.Four. C.Six. B.Five. D.Seven.

答案:B 细节理解题。第二段论述了学习弹钢琴的两个好处:提高手眼协调能力和改
3

善注意力; 第三段论述了一个好处: 提高音乐鉴赏能力; 第四段论述了一个好处: 增强自信; 第五段论述了一个好处:改善在学校的表现。综上可知,全文共论述了学习弹钢琴的五个好 处。 8.The purpose of the last paragraph is to ________. A.call on people of all ages to take piano lessons B.stress the great benefits of musical education C.remind readers of the advantages of taking piano lessons D.encourage parents to have their children take piano lessons 答案:D 主旨大意。上文中论述了学习弹钢琴的好处后,最后一段第一句先进行了总 结,接着给出了“Therefore,consider the benefits and give piano lessons to your children.”这一号召性的结语。由此可推知,作者是在鼓励家长让孩子上钢琴课。 Ⅱ.完形填空 导学号 02280222 (2015·甘肃兰州、张掖联合诊断) As a music teacher, I have always known that music touches the soul. It can __1__ all kinds of barriers to reach students in a very special way. It can be the __2__for each child to find their light. I would like to __3__ a story about it. For a few years I was __4__ with the opportunity to teach disabled students. One of my most __5__ students was a five?year?old girl called Vanessa, who had difficulty walking, and could not speak. We __6__ sat on the floor for our music lessons and Vanessa liked to __7__ on my lap (膝盖). One of her favorite songs was “John the Rabbit” . It was a call and response song where I sang the call and the students __8__ twice while singing the repeating phrase, “Oh, yes!” Vanessa liked to __9__ her hands together with mine and clap with me. We probably performed that song during every class, Vanessa and I clapping together. But she __10__ said or sang a word. One day, when the song was finished, Vanessa turned around, __11__ me in the eye, clapped her tiny hands twice and said the words “Oh, yes!” I opened my mouth in __12__and for that moment I was the one who could not speak. When my heart __13__ started beating again I looked over at the assistant teacher to find her also __14__. Through music we had made an awesome connection. Several years later, I met Vanessa on the street in town. She waved with a big __15__ on her face and then clapped her hands twice, imitating the song we had __16__ so many times in our music class. The little girl, __17__ her connection with music, left an impression on me that will last forever. Every child has the __18__ to learn
4

and grow. It is up to us to __19__ the way to teach each and every one of our students. We all must find each child's __20__. 语篇解读:作者是残疾人学校的一名音乐教师。作者认为音乐能够触动学生的心灵、创 造奇迹。一个五岁的小女孩瓦尼莎一直以来都在封闭自己,但是在作者的开导下,她终于突 破了自我。 1.A.get across C.take over 答案:D B.put away D.break through

get across 意为“被理解;把??讲清楚”;put away 意为“将??收起;

积蓄”;take over 意为“接替;控制”;break through 意为“突破,克服(障碍等)”。 根据上一句中“I have always known that music touches the soul”可知此处句意为: 音乐能够用一种特殊的方式突破各种障碍直击学生的心灵。故 D 项正确。 2.A.means C.process B.direction D.effort

答案: A 句意为: 它可能是让每个学生发现自己的闪光点的方法。 means 意为“方式”; direction 意为“方向”;process 意为“过程”;effort 意为“努力”。此处承接上句, 继续讲述音乐的好处,故根据语境可知 A 项正确。 3.A.add C.share B.talk D.write

答案:C 下文是故事的具体内容,故此处指“我”想和大家分享一个故事。share 意 为“分享”,符合语境。 4.A.blessed C.covered 答案:A B.tired D.filled

be blessed with 意为“在??方面有福,具有??”;be tired with 意为

“因??而疲惫”;be covered with 意为“被??覆盖”;be filled with 意为“充满”。 根据下句中 one of my most__5__ students...可推断此处表示在过去的一些年中,“我” 曾经有机会教残疾孩子,故 A 项正确。 5.A.troublesome C.memorable B.hardworking D.sensitive

答案:C troublesome 意为“麻烦的,使人苦恼的”;hardworking 意为“努力工作 的”;memorable 意为“显著的;值得纪念的”;sensitive 意为“敏感的”。根据最后一 段中“The little girl,__17__ her connection with music,left an impression on me that will last forever.”可知此处表示:其中我最难忘的是一个名叫瓦尼莎的五岁的女 孩,故 C 项正确。 6.A.most B.almost
5

C.nearly 答案:D

D.mostly

most 意为“最”;almost 意为“几乎”;nearly 意为“将近”;mostly 意

为“主要地,通常”。根据语境可知此处句意为:我们通常坐在地板上上音乐课,故 D 项正 确。 7.A.stand C.lie B.sit D.jump

答案:B 根据此段第二句中“...who had difficulty walking...”可知这个小女孩 是坐在“我”的大腿上的,故 B 项正确。 8.A.sang C.followed B.said D.clapped

答案:D 根据第 9 空后的“...and clap with me”可知此处 D 项正确。clap 意为“拍 手”。 9.A.strike C.give 答案:B B.put D.shake strike 意为“敲击,罢工”;put 意为“放”;give 意为“给”;shake 意

为“摇动”。根据语境可知此处句意为:瓦尼莎喜欢把她的手和我的手放在一起,然后一起 拍手,故 B 项正确。 10.A.ever C.still B.never D.even

答案: B 根据第二段第二句中的“who had difficulty walking, and could not speak” 可知,她从来不说也不唱一个字,故 B 项正确。 11.A.looked C.glared B.saw D.noticed

答案:A 根据语境可知此处表示瓦尼莎转过身,直视着我的眼睛。是 look sb.in the eye 固定用法,意为“直视某人的眼睛”,符合语境。 12.A.horror C.astonishment B.delight D.embarrassment

答案: C horror 意为“恐惧, 恐怖”; delight 意为“高兴”; astonishment 意为“吃 惊”;embarrassment 意为“尴尬”。一个不会说话的孩子居然说出“Oh,yes!”这使我 非常吃惊地张大了嘴,故 C 项正确。 13.A.immediately C.slowly B.fortunately D.finally

答案: D immediately 意为“立刻”; fortunately 意为“幸运地”; slowly 意为“缓 慢地”;finally 意为“最后,终于”。因吃惊忘了呼吸,忘了心跳,但并不是不呼吸,不
6

心跳了,而是最终回过神来了,所以不能用 slowly,而用 finally,表示作者最终从惊讶中 回过神来。 14.A.happy C.speechless B.grateful D.hopeless

答案:C happy 意为“快乐的”;grateful 意为“感谢的”;speechless 意为“说不 出话的”;hopeless 意为“绝望的”。根据此空前的 also 可知,此处句意为:我发现助理 教师也惊讶得说不出话来了,故 C 项正确。 15.A.greeting C.expression B.smile D.sign

答案:B 根据语境可知此处句意为:她脸上挂着微笑,向我招手,故 B 项正确。 16.A.performed C.trained B.operated D.organized

答案: A perform 意为“表演”; operate 意为“操作”; train 意为“训练”; organize 意为“组织”。根据语境可知此处句意为:她模仿我们在音乐课上表演了很多次的那首歌, 故 A 项正确。 17.A.upon C.from B.through D.beyond

答案:B 根据上文第三段末的“Through music we had made an awesome connection” 可知 B 项正确。 18.A.standard C.plan 答案: B B.ability D.necessity standard 意为“标准”; ability 意为“能力”; plan 意为“计划”;

necessity 意为“必须,必需品”。此处指每个孩子都有学习和成长的能力,故 B 项正确。 19.A.discover C.test 答案:A B.invent D.make discover 意为“发现”;invent 意为“发明”;test 意为“检测”;make

意为“做”。句意为:得靠我们去发现通往学生心灵的道路,故 A 项正确。 20.A.strength C.light B.dream D.weakness

答案:C 根据上文第一段中“It can be the __2__ for each child to find their light.”可知此处句意为:我们必须找到每个孩子的闪光点,故 C 项正确。 Ⅲ.短文改错 导学号 02280223 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文, 请你修改你同桌写的以下作文。 文中共 有 10 处语言错误,每句中最多有两处。错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:
7

在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用(\)划掉。 修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。 My dream school starts at 8:30 a.m. and ends at 3:30 p.m. They are three lessons in the morning and two in the afternoon. We didn't need to do so many homework. Therefore, we have more time with after?school activities. For example, we can do reading for one and half hour and play sports for one hour every day. My dream school look like a big garden. There are all kinds of the flowers and trees around the classroom buildings. We can lie on the grass for a rest, or sat by the lake listening music. The teachers here are kind and helpfully. They are not only our teachers but also our friends. 答案: My dream school starts at 8:30 a.m. and ends at 3:30 p.m. They are three There lessons in the morning and two in the afternoon. We didn't need to do so many don't much homework. Therefore, we have more time with after?school activities. For example, for we can do reading for one and a half hour and play sports for one hour every day. hours My dream school look like a big garden. There are all kinds of the flowers and looks trees around the classroom buildings. We can lie on the grass for a rest, or sat sit by the lake listening ∧ music. The teachers here are kind and helpfully. They are to helpful not only our teachers but also our friends.

8


推荐相关:

【走向高考】2017版高考英语一轮复习 Module 2 Develop...

【走向高考】2017版高考英语一轮复习 Module 2 Developing and Developed Countries练习 外研版必修3_英语_高中教育_教育专区。Module 2 Ⅰ.阅读理解 导学号 ...


【走向高考】2017版高考英语一轮复习 Module 3 Adventu...

【走向高考】2017版高考英语一轮复习 Module 3 Adventure in Literature and the Cinema练习 外研版必修5_英语_高中教育_教育专区。Module 3 Ⅰ.阅读理解 A (...


【走向高考】2017版高考英语一轮复习 Module 1 Europe...

【走向高考】2017版高考英语一轮复习 Module 1 Europe练习 外研版必修3_英语_高中教育_教育专区。Module 1 Ⅰ.阅读理解 A (2015·湖北 C) 导学号 02280320 ...


【走向高考】2017版高考英语一轮复习 Module 3 The Vio...

【走向高考】2017版高考英语一轮复习 Module 3 The Violence of Nature练习 外研版必修3_英语_高中教育_教育专区。Module 3 Ⅰ.阅读理解 A (2015·四川省成都...


【走向高考】2017版高考英语一轮复习 Module 4 Music练...

【走向高考】2017版高考英语一轮复习 Module 4 Music练习 外研版选修6_英语_...2.but 考查连词。句意:大多数的父母有好的打算而一些是无益的。 3....


【走向高考】2017版高考英语一轮复习 Module 1 Our Bod...

【走向高考】2017版高考英语一轮复习 Module 1 Our Body and Healthy Habits练习 外研版必修2_英语_高中教育_教育专区。Module 1 Ⅰ.阅读理解 A (2015·绵阳市...


【走向高考】2017版高考英语一轮复习 Module 6 Films a...

【走向高考】2017版高考英语一轮复习 Module 6 Films and TV Programmes练习 外研版必修2_英语_高中教育_教育专区。Module 6 Ⅰ.阅读理解 导学号 02280283 Today,...


【走向高考】2017版高考英语一轮复习 Module 3 My Firs...

【走向高考】2017版高考英语一轮复习 Module 3 My First Ride on a Train练习 外研版必修1_英语_高中教育_教育专区。Module 3 Ⅰ.阅读理解 A (2015·课标Ⅰ,...


【走向高考】2017版高考英语一轮复习 Module 6 Old and...

【走向高考】2017版高考英语一轮复习 Module 6 Old and New练习 外研版必修3_...But in America, community service, art and music are also __20__ among...


【走向高考】2017版高考英语一轮复习 Module 2 A Job W...

【走向高考】2017版高考英语一轮复习 Module 2 A Job Worth Doing练习 外研版必修5_英语_高中教育_教育专区。Module 2 Ⅰ.阅读理解 导学号 02280648 (2015·...

网站首页 | 网站地图
All rights reserved Powered by 学霸学习网 www.tceic.com
copyright ©right 2010-2021。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit325@126.com