tceic.com
学霸学习网 这下你爽了
相关标签
当前位置:首页 >> >>

北京市海淀区2010届高三一模(2010海淀一模)(英语)word版含答案


北京市海淀区高三年级第二学期期中练习 英 语

本试卷共 12 页,共 150 分。考试时长 120 分钟。考生务必将答案写在答题卡和答题纸上, 在试卷上作答无效。考试结束后,将本试卷、答题卡、答题纸一并交回。

第 I 卷(共 115 分)
第一部分:听力理解(共三节,30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一道小题,从每题所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳 选项。听完每段对话后,你将有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话你 将听一遍。 1.When did the man probably leave the gate? A.At 12:00 B.At 12:30. C.At 1:00. 2.What does the woman suggest? A.Seeing the movie. B.Going to bed early C.Staying up till eleven 3.Where does this conversation most probably take place? A.In a restaurant. B.In a grocery C.In a library. 4.How does the man feel about the bus service? A.Dissatisfied. B.Pleased. C.Puzzled 5.What is the man doing? A.Making a phone call. B.Making a visit. C.Making an appointment. 第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,共 15 分) 听下面 4 段对话。每段对话后有几道小题,从每题所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳 选项。听每段对话前,你将有 5 秒钟的时间阅读每小题。听完后,每小题将给出 5 秒钟的作 答时间。每段对话你将听两遍。 听第 6 段材料,回答第 6 至 7 题。 6.What are the speakers mainly talking about? A.Dinner. B.TV program. C.Weather. 7.Why have they decided to go inside? A.They feel rather cold outside. B.They try to avoid the sunshine C.They want to watch a TV program. 听第 7 段材料,回答第 8 至 9 题。 8. How does the man seem to feel after this job interview? A.Anxious B.Hopeful. C.Desperate. 9.How many candidates were able to go to the second interview? A.4 B.12. C.16. 听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。 10.How long have the two speakers not seen each other? A.Two years. B.Three years. C.Five years.

11.Which of the following pictures shows Gerry?

12.What is he relationship between the two speakers? A.Husband and wife. B.Teacher and student C.Former classmates. 听第 9 段材料,回答第 13 至 15 题。 13.What is the purpose of Diana’s new project? A.To teach students some basic writing skills. B.To write articles for the Campus Literature Review C.To help those who want to get their works published. 14.What is Diana’s suggestion to Tom? A.Keep trying even if he is turned down. B.Ask an experienced writer to be his consultant. C.Try to polish his works in the creative writing class. 15.Why does Tom agree to join the group? A.He can get his poems published. B.He can contribute essays to the group. C.He can get some advice from other members. 第三节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7 5 分) 听下面一段独白,完成第 16 至 20 题,每小题仅填写一个词。听独白前,你将有 20 秒钟 的时间阅读试题,听完后你将有 60 秒钟的作答时间。这段独白你将听两遍。 SCHOOL TRIP PERMISSION NOTE Class:3A School Trip to:Blue 16 Date:Monday,June 10th Leaving Time: 17 am Bus will start from the 18 gate. Students must bring 19 and wear strong shoes. This note is signed for 20 purpose. Signature of guardian (请将你听到的关键信息写在答题纸指定区域) 第二部分:知识运用(共两节,45 分) 第一节单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,共 15 分) 从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题 卡上将该项涂黑。 21. Jack had feeling of excitement when hearing his article had been published in school magazine. A.the;a B.a;the C./;the D the;/

22.The 16th Asian Games in Guangzhou from November 12 to November 27,2010. A.was held B.was holding C.will be held D.will be holding 23.—It’s reported that the new underground line has been completed. —Yes but it hasn’t been made clear it’s to be opened to traffic. A.that B.who C.what D.when 24.The soccer team has been doing well this season,so they win the championship. A. should B.might C.would D.could 25.—Why didn’t you come to the cinema with us last Saturday? —Oh,sorry.But I the film. A.see B.saw C.have seen D.had seen 26.A few days after the interview.I received a letter me admission to the university. A.offering B.offered C.having offered D.to be offered 27.—Our women athletes achieved great success in the Vancouver Olympic Winter Games. —Yes No one could perform , I think. A.well B.better C.best D. best the 28.Thousands of Haitians cheered as the Chinese medical team arrived,many of even cried with joy. A.those B.them C.whom D.who 29.If we had taken such effective measures much earlier, the fiver so seriously now. A.is not polluted B.would not be polluted C.had not been polluted D.would not have been polluted 30. a diary every day and you’ll improve your writing. A.Keeping B.To keep C.Keep D.If you keep 31.—Bob! How’s your project? I heard you started it last Friday,right? —Oh!I for it.But I haven’t decided when to do it. A.have prepared B.had prepared C.have been preparing D.was preparing 32. all kinds of difficulties,the workers have made rapid progress in the construction of the World Expo 2010 Shanghai. A.With B.For C.Under D.Beyond 33.Too high house prices can be brought under control, the authorities introduce a series of regulatory policies. A.even if B.as if C.so that D.provided that 34. The scientist was rewarded by the government for such a great, contribution to the country. A.make B.making C.being made D.having made 35.Low-carbon lifestyle is of great benefit to improve the world environment. can be enjoyed from it until you have a deep under, standing of it,however. A.Something B.Nothing C.Few D.Much 第二节完形填空(共 20 小题;每小题 1 5 分,共 30 分) 阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项。 I believe in miracles(奇迹)because I've seen so many of them. One day, patient was referred a

to me who was one hundred and two years old. “There’s a 36 in my upper jaw, she said. told ” “I my own dentist it's nothing,but he 37 I come to see you” Her eighty-year-old son accompanied her.He would 38 to add something,but she stopped him.She wanted to tell everything herself.I found a large cancer that spread over much of the 39 of her mouth.A careful examination later 40 that it was a particularly bad sort of cancer. During her next appointment,I explained to her the 41 of the problem She clasped my hand in hers and said, know you’re worried about me,but I’m just 42 . “I ” I thought otherwise. After considerable 43 on my part, kindness on her part because she and wanted to 44 me,she agreed to have me refer her to a cancer surgeon.She saw him,but as I expected, 45 treatment. About six months later she returned to my office,still energetic and 46 . “How are you?”I asked. “I’m just fine,honey, ”she responded 47 high spirits. “When can I get stared on fixing my dentures(假牙)?” Surprised to see her at all,I answered 48 , “Let me take a look in your mouth and we’ll see about it. ” I couldn’t believe my eyes.The cancer that had 49 nearly the entire roof of her mouth was gone—only one small area of redness 50 . I had read of such things happening,but had 51 seen them with my own eyes.That was my first miracle.Since then I've seen many others,because they keep getting 52 to see.In fact, miracles are daily events for me now.And people are n miracle, 53 through them we have a chance to know ourselves and to 54 the miracles of one another. Since my first miracle,I've come to understand that the time and place for a miracle is 55 we choose to find it. 36.A.cut B.pain C.wound D.cancer 37.A.declared B.suspected C.promised D.insisted 38.A.refuse B.continue C.attempt D.manage 39.A.roof B.coiner C.bottom D.surface 40.A.confirmed B.convinced C.considered D.concluded 41.A.possibility B.importance C.seriousness D.resolution 42.A.old B.sick C.fine D.glad 43.A.permission B.support C.approval D.effort 44.A.persuade B.please C.encourage D.astonish 45.A.declined B.provided C.received D.required 46.A.healthy B.elegant C.optimistic D.humorous 47.A.to B.in C.with D.by 48.A.worriedly B.confusedly C.patiently D.confidently 49.A.covered B.reached C.spread D.grown 50.A.cured B.faded C.expanded D.remained 51.A.ever B.also C.never D.already 52.A.easier B.rarer C.happier D.closer 53.A.or B.so C.yet D.for 54.A.read B.make C.keep D.see 55.A.whatever B.wherever C.whoever D.whichever

第三部分:阅读理解(共两节,40 分)
第一节(共 15 小题;每小题 2 分,共 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将 该项涂黑。 A Summer Holiday Fun 2010 ! The summer holidays are upon us again Here is our guide to summer holiday fun in Peterborough! Peterborough Museum The Age of the Dinosaurs’is the museum’s main attraction this summer.Get up close to prehistoric creatures via some great hands—on exhibits! Watch out for monsters lurking around every ember! The museum is open from 10:00am to 5:00pm Monday to Saturday,and from 12: 00pm to 4:00 pm on Sundays in August. Call 01733 864663 for details Saxon Youth Club School holiday fun:Young people aged 13—19 will be able to produce their own music, compete in spots activities,or try their hand at cooking at Saxon Youth Club,Saxon Community Centre, Norman Road.Peterborough every Monday and Wednesday from 3:00pm.PLUS an aero ball tournament will take place on Thursday 12th August between 3:30pm and 6:30pm. Call 01 353 720274 for details Houghton Mill Alice through the Looking Class—a new production of the family favorite on Monday 30th.August.Bring rugs or chairs to sit on and a picnic if you wish to eat during the play.Gates open 5:30pro,performance 6:30pm—8:30pm.Tea room will be open until end of the interval.Adult £10.Child£7.Family £20. Booking advisable on 0845 4505157. Farmland Museum and Denny Abbey Farmland Gaines:From Wellie Wanging to Pretend Ploughing matches,come and join the Farmland Team.Collect your sporting stickers and create a colorful rosette that is fit for a winner! No need to book,just turn up between 12:00pm and 4:00pm on Thursday 19th August Suitable for children aged four and above,each child should be accompanied by an adult and all activities are included in the normal admission price Tickets Cost£7 per child. For further information,call 01223 810080. 56.If you are interested in cooking, you can go to . A.Peterborough Museum B.Houghton Mill C.Saxon Youth Club D.Farmland Museum 57.You want to watch the new play with your parents,so it will cost you . A.£7 B.£17 C.£27 D.£20 58.Which of the following activities needs parents’company? A.Playing farmland games B.Watching a new play. C.Competing in spots activities. D.Visiting the dinosaur exhibition.

59.If Tom comes to Peterborough for amusement on August 19,he will have choose from for himself. A.one activity B.two activities C.three activities D.four activities B

activities to

Joanne was stuck in a traffic jam in central Birmingham at 5: and at 6: she was expected 30. 30 to be chairing a meeting of the tennis club. last, traffic was moving. swung quickly racing At the She to her house As she opened the door,she nearly tripped over Sheba. “Hey,Sheba, ”she said, “I've got no time for you now,hut I'll take you out as soon as I get back from tennis club. ”Then she noticed Sheba seemed to be coughing or choking Obviously,she could hardly breathe.Immediately.Joanne realized she would have to take her to the vet(兽医) When she got there,the vet was just about to close for the day Seeing the state of Sheba, Dr.Sterne brought her quickly into his office. “Listen,doctor,I'm really in a rush to get to a meeting can I leave her with you,and go and get changed? I'll be back in ten minutes to pick her up,and then I'll take her on to the meeting with me Is that OK?” “Sure. ”said the doctor Joanne made the quick trip back to her house in a couple of minutes'.As she was once more entering the hallway,the phone by the door began to ring. “This is Dr.Sterne, ”said an anxious voice. want you to get out of that house “I immediately, ”said the doctor's voice. “I'm coming round fight away,and the police will be there any time now.Wait outside!” At that moment,a police car screeched to a stop outside the house.Two policemen got out and ran into the house.Joanne was by now completely confused and very frightened.Then the doctor arrived. “Where’s Sheba? Is she OK?”shouted Joanne. “She’s fine,Joanne.I took out the thing which was choking her,and she’s OK now. ” Just then,the two policemen reappeared from the house,half-carrying a white—faced man, who could hardly walk.There was blood all over him. “My God, ”said Joanne, “how did he get in there? And how did you know he was there?” “I think he must be a burglar. ”said the doctor. knew he was there because when I finally “I removed what was stuck in Sheba’s throat:it turned out to be three human fingers” 60.What was Joanne supposed to do at 6:30? A.To walk her dog. B.To see her doctor. C.To attend a club meeting. D.To play tennis with her friends. 61.Joanne wanted to get back to her home again . A.to dress up for the meeting B.to phone the police station C.to catch the badly hurt burglar D.to wait for her dog to be cured 62.From the passage,we can infer that . A.Sheba fought against the burglar

B.the police found the burglar had broken in C.Joanne had planned to take her dog to the meeting D.the doctor performed a difficult operation on the dog 63.In this passage,the writer intends to tell us that the dog is A.clever B.friendly C.frightening C

. D.devoted

Apparently,we are safe neither at home nor in the business office.We use water in both places,but the research shows that chemicals added to our local water supply to kill harmful bacteria can have unwanted side effects.These chemicals can cause potential harm through drinking and in seemingly harmless activities as cleaning one’s house.They are released(set free)from water by daily actions like water running out of tap,spraying from garden pipes,or splashing in dishwashers and washing machines.As the water is moving.these chemicals are released into the air and then breathed in. Once inside our bodies, they start to affect our health. Does this mean we should stop bathing? No, say the scientists, but we should put all pollution into perspective. Activities at home such as the burning of coal, cooking oil, or even candles release carbon monoxide and particulates such as cigarette ashes which have been proven as harmful to health as working or living near heavy traffic. New tugs, bedding, and even clothing give off that “new smell, ” which is a sure sign of chemicals. In the office, newly applied paint, newly purchased telephones and other telecommunications equipment, and computers release polluting chemicals, too. As offices and homes often have inadequate ventilation (通风), these chemicals can build up to become health problems. Their poisonous effects are only now being slowly recognized. These facts suggest that, at a minimum, proper airing of newly purchased goods with an obvious chemical smell is a wise warning. Home and office windows should be opened during good weather. Even one’s car needs to be ventilated as well while in the garage. We need further research to understand better other potential health dangers, too. For example, the effects of overcrowding of schools (carbon dioxide build-up ), the factory work environment ( an endless list of potentially dangerous substances ), and even home heating and cooling (the air conditioner may be our enemies, not our friends) have only recently started to come to light. Until we understand the effects of our new technological environment better, we can only hope that“there is no place like home.” 64.What is the main idea of the first paragraph? A.The air we breathe in is harmful. B.The water in everyday use is unsafe. C.Chemicals are added to the drinking water. D.Chemicals are released in the running water. 65.In Paragraph 2, the underlined sentence means that . A.bathing should be done with caution B.homes and offices should be aired often C.any pollution should be taken into consideration D.we should prevent any pollution from doing harm to us 66.What is the purpose of the passage? A.To call on us to guard our water. B.To show us that no place is like home. C.To make us aware of the pollution around us.

D.To argue that neither homes nor offices are safe. D Habits are a funny thing. We reach for them mindlessly, setting our brains on auto-pilot and relaxing into the unconscious comfort of familiar routine.“Not choice, but habit rules the unreflecting creatures,”William Wordsworth said in the 19th century. In the ever-changing 21st century, even the word“habit”carries a negative meaning. So it seems contradictory to talk about habits in the same context as innovation (创新). But brain researchers have discovered that when we consciously develop new habits, we create parallel paths, and even entirely new brain cells, that can jump our trains of thought onto new, innovative tracks. Rather than dismissing ourselves as unchangeable creatures of habit, we can instead direct our own change by consciously developing new habits. In fact, the more new things we try, the more creative we become. But don’t bother trying to kill off old habits; once those ruts of procedure are worn into the brain, they’re there to stay. Instead, the new habits we deliberately press into ourselves create parallel pathways that can bypass those old roads. “The first thing needed for innovation is attraction to wonder,”says Dawna Markova, author of The Open Mind.“But we are taught instead to‘decide’, just as our president calls himself‘the Decider’”She adds, however, that“to decide is to kill off all possibilities but one. A good . innovational thinker is always exploring the many other possibilities.” “All of us work through problems in ways of which we’re unaware,”she says. Researchers in the late 1960s discovered that humans are born with the ability to approach challenges in four primary ways: analytically, procedurally, collaboratively (合作地) and innovatively. At the end of adolescence, however, the brain shuts down half of that ability, preserving only those ways of thought that have seemed most valuable during the first decade or so of life. The current emphasis on standardized testing highlights analysis and procedure, meaning that few of us use our innovative and collaborative ways of thought.“This breaks the major rule in the American belief system—that anyone can do anything,”explains M. J. Ryan, author of the 2006 book This Year I Will?and Ms. Markova’s business partner. “That’s a lie that we have preserved, and it fosters commonness. Knowing what you’re good at and doing even more of it creates excellence.” This is where developing new habits comes in. 67.Brain researchers have discovered that . A.the forming of new habits can be guided B.the development of habits can be predicted C.the regulation of old habits can be transformed D.the track of new habits can be created unconsciously 68.The underlined word“ruts”in Paragraph 4 is closest in meaning to . A.zones B.connections C.situations D.tracks 69.Which of the following statements most probably agrees with Dawna Markova’s view? A.Decision makes no sense in choices. B.Curiosity makes creative minds active. C.Creative ideas are born of a relaxing mind. D.Formation of innovation comes from fantastic ideas. 70.The purpose of the author writing this article is to persuade us .

A.to give up our traditional habits deliberately B.to create and develop new habits consciously C.to resist the application of standardized testing D.to believe that old habits conflict with new habits 第二节(共 5 小题;每小题 2 分,共 10 分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余 选项。 E The Mississippi The Mississippi is a great river whose relationship with man goes way back beyond its discovery in the 16th century. The River Indians used it as a highway and as a source of food, and it was they who gave it its name—“misi”meaning“great”and“sipi”meaning“water” .When the length of its branch, the Missouri, is added to it, the Mississippi becomes greater. 71 . From the source of the Missouri to the tip of the delta (三角洲), it is 2, 480 miles long. Great rivers are likely to suffer floods. In 1927 the Mississippi flooded 26 thousand acres, sweeping away farms, towns, everything in its path. In 1938 its floods drowned or killed 200 people and made millions homeless. Today the river has largely been controlled. 72 . Industries have spread down some of the waterways of the delta, but otherwise the delta is a remote place, the homeland of a little colony of French Canadians that the British drove out of Nova Scotia in the 18th century. They still speak French, mixed with English, Indian, Spanish and Negro idioms. They keep to themselves, fanning the rich soil of the delta. 73 . 74 . Pioneers who first reached its banks wondered not only where it went, but what lay beyond. In 1764 the French founded a city on the right bank of the river, and named it after their king, Louis XV. This city, named St. Louis, became the jumping-off place for the adventurous men and women who opened up the Great Plains, and the way to the Far West. Some 40 years earlier, at the beginning of the 18th century, the French had founded another city just above the Mississippi delta, New Orleans. 75 . New Orleans is one of the great ports of the world, and one of the greatest terminals for both sea and river traffic. A.It was the Mississippi that made the city what it is B.Levees, high banks built of earth, hold back the flood waters C.Therefore, as we know, it’s the third longest river in the world D.It is known that the“Great Water”has also been a frontier river E.However, they paddled up and down the Mississippi in their boats to seek their fortune F.The“Great Water”always remains a thread, for the streets of the city are below the level of the river G.They call themselves Cajuns, who have actually been leading fairly primitive lives and preserving their own traditions (请将答案答在答题纸规定区域内)

第 II 卷(共 35 分)
第四部分:书面表达(共两节,35 分) 第一节 情景作文(20 分) 最近,你校学生会对分类垃圾箱是否进教室一事进行了调查,调查结果见下表。请根据 图表提供的信息用英语写一篇短文,介绍同学们的不同意见和看法,并表达你自己的观点。 注意:词数不少于 60。 提示词:饼状图 pie chart

学生对分类垃圾箱进教室的不同看法及所占比例

(请将情景作文写在答题纸指定区域内)

第二节开放作文(15 分) 请根据下面提示,写一篇短文。词数不少于 50。 In your spoken English class,your teacher shows you the following picture You are asked to describe the picture and explain how you understand it. 提示词:放大镜 magnifying glass

(请务必将开放作文写在答题纸指定区域内)

海淀区高三年级第二学期期中练习 英 语
2010. 4

参考答案及评分标准
第一部分:听力理解(共三节,30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 1. B 6. C 2. B 7. A 3. C 8. B 4. A 9. A 5. B 10. B 11. A 12. C 13. C 14. A 第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,共 15 分)

15. C

第三节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) ★每小题超过一个词不计分; ★拼写错误不计分; ★大小写、单复数错误扣 0.5 分。 16. Mountains 17. 7: 50 18. front 19. lunch 20. insurance 第二部分:知识运用(共两节,45 分) 第一节 单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,共 15 分) 21. B 22. C 23. D 24. A 25. D 26. A 27. B 31. C 32. A 33. D 34. D 35. B 第二节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,共 30 分) 36. B 46. C 37. D 47. B 38. C 48. B 39. A 49. A 40. A 50. D 41. C 51. C 42. C 52. A 43. D 53. D 44. B 54. D 45. A 55. B 28. C 29. B 30. C

第三部分:阅读理解(共两节,40 分) 第一节 (共 15 小题;每小题 2 分,共 30 分) 56. C 66. C 71. C 57. D 67. A 72. B 58. A 68. D 73. G 59. B 69. B 74. D 60. C 70. B 75. A 61. A 62. A 63. D 64. B 65. C

第二节(共 5 小题;每小题 2 分,共 10 分)

第四部分:书面表达(共两节,35 分) 第一节 情景作文(20 分) 一、评分原则: 1.本题总分为 20 分,按 5 个档次给分。 2.评分时,先根据文章的内容和语言质量初步确定其档次,然后以该档次的要求来衡 量,确定或调整档次,最后给分。 3.评分时应考虑:内容要点的完整性、上下文的连贯、词汇和句式的多样性及语言的准 确性。 4.拼写、标点符号或书写影响内容表达时,应视其影响程度予以考虑。英、美拼写及词 汇用法均可接受。 5.词数少于 60,从总分中减去 1 分。 二、内容要点:

1.调查 2.肯定看法 3.否定看法 4.个人观点 三、各档次的给分范围和要求: 第一档 完全完成了试题规定的任务。 ·覆盖了所有内容要点; ·运用了多样的句式和丰富的词汇; 18 分-20 分 ·语法或用词方面有个别错误,但为尽可能表达丰富的内容所致;体现 了较强的语言运用能力; ·有效地使用了语句间的连接成分,所写内容连贯、结构紧凑。 完全达到了预期的写作目的。 第二档 完全完成了试题规定的任务。 ·覆盖了所有内容要点; ·运用的句式和词汇能满足任务要求; ·语法和用词基本准确,少许错误主要为尽可能表达丰富的内容所致; 15 分-17 分 ·使用了简单的语句间连接成分,所写内容连贯。 达到了预期的写作目的。 (13—16 分) 第三档 基本完成了试题规定的任务。 ·覆盖了内容要点; ·运用的句式和词汇基本满足任务要求; 12 分-14 分 ·语法和用词方面有一些错误,但不影响理解。 基本达到了预期的写作目的。 第四档 未恰当完成试题规定的任务。 ·漏掉或未描述清楚主要内容; 6 分-11 分 ·所用句式和词汇有限; ·语法或用词方面的错误影响了对所写内容的理解。 未能清楚地传达信息。 第五档 1 分-5 分 0分 未完成试题规定的任务。 ·明显遗漏主要内容; ·句式单调、词汇贫乏; ·语法或用词方面错误较多,严重影响了对所写内容的理解。 未能传达任何信息;所写内容与要求无关。

四、One possible version: Recently the student union conducted a survey on whether recycling dustbins should be set in

classrooms. As can be seen from the pie chart, different students hold different opinions on this program. Only a few students care little about it. Surprisingly, about one third of students are totally against the program. They don’t bother to change their old habits. However, over half the students are completely for the program, as it is not only beneficial to recycling of resources, but also it can help students develop their good habits of garbage classification. Besides, 12% of the students partly agree. They hold the opinion that educating people on how to classify the garbage goes first. Personally, I’m in favor of this program. I believe it’s important to raise people’s awareness of garbage classification, from which we will get considerable benefits for the future. 第二节 开放作文(15 分) 一、评分原则: 1.本题总分为 15 分,按 4 个档次给分。 2.评分时,先根据文章的内容和语言质量初步确定其档次,然后以该档次的要求来衡 量,确定或调整档次,最后给分。 3.评分时应考虑:文章是否扣题,结构是否完整,内容是否充实、健康,思维是否活 跃,逻辑是否清晰,语言是否规范,交际是否得体。 4.拼写、标点符号或书写影响内容表达时,应视其影响程度予以考虑。英、美拼写及 词汇用法均可接受。 5.词数少于 50,从总分中减去 1 分。 二、各档次的给分范围和要求: 第一档 完全完成了试题规定的任务。 ·内容充实,体现了活跃的思维和清晰的逻辑; 13 分-15 分 ·交际得体,表达时充分考虑到了交际对象的需求; ·体现出较强的语言运用能力。 完全达到了预期的写作目的。 第二档 基本完成了试题规定的任务。 ·内容、逻辑和交际等方面基本符合要求; 9 分-12 分 ·所用语法和词汇满足了任务的要求; ·语法或用词方面有一些错误,但不影响理解。 基本达到了预期的写作目的。 第三档 4 分-8 分 第四档 1 分-3 分 0分 未恰当完成试题规定的任务。 ·表达未能切题; ·所用词汇有限,语法或用词方面的错误影响了对写作内容的理解。 未能清楚地传达信息。 未完成试题规定的任务。 ·写了少量相关信息; ·语法或用词方面错误较多,严重影响了对写作内容的理解。 未传达任何信息;所写内容与要求无关。

三、One possible version: In the picture, there is a cup, which is usually presented to the winners in sports competitions. The cup is definitely a symbol of great success. But what makes me puzzled is that a magnifying glass is used to see its light scratch on the cup, which is not at all obvious. What I see in this picture reminds me of people who use a magnifying glass to see the faults in others. Those people are usually very demanding and picky. They only see the “scratches” instead of the whole cup. As we all know, everyone has both strengths and weaknesses. Therefore, we should be objective about others’ achievements rather than find faults with them on purpose. Only in this way can harmony be achieved and conflicts be avoided.

高三英语期中听力录音稿
第一节 Text 1 W: I was at the gate at one o’clock. How did I miss you? M: I got there at twelve o’clock and waited a while. But I left before you got there, around half past twelve, I guess. Text 2 M: I’m really tired, Mary. But I don’t want to miss the Hollywood movie that comes on at eleven. W: If I were you, I wouldn’t do it. We’d better go to bed now, for we have to get up early tomorrow. And anyway, I’ve heard it’s not as exciting as advertised. Text 3 W: Excuse me. I’m looking for the textbook for my geography course. It’s called “Worldwide Climate”. Do you have it? M: Yes, we do. You can find it in Section 24 on the top shelf. Text 4 M: Does this bus go to the City Hall? W: Yes. Please wait for the next one. This bus is overcrowded. M: But I have already waited for about 20 minutes! I can’t wait any longer! Text 5 M: Good afternoon. I’m Robert Anderson. I have an appointment with Mrs. Brown. Is she in? W: Yes, she is. She’s been waiting for you in her office. Please come in. Text 6 M: I’m almost frozen! It was supposed to get warmer today. W: Yeah, I thought so, too. That’s what the weatherman said. M: What’s the temperature? W: The maximum is 15 degrees centigrade, he said. M: It must be the wind that makes it so cold. I’m freezing!

W: Me, too. Let’s go inside. Maybe there’s a live basketball game on TV now. M: OK. And… it’s no fun having dinner out here, even if the sun is shining. Text 7 W: Hi, Mark. Are you in town for another job interview? M: Yes, I’m hopeful this time.I’ve just finished my second interview with this company. W: That sounds great.How many people are they interviewing? M: They interviewed 16 the first time, and now four of us were chosen to go back for this interview. So, you know, twelve failed in the first interview. W: Well, I hope it goes well.John and I would love it if you came back to this area to work, because we are friends. M: I would too. Text 8 M: Hello, Sue…fancy meeting you here! It is Sue Johnson, isn’t it? W: Oh, hi, Jim. It must be ages since we saw each other. What a surprise! How are you? M: Yes, well…I’m fine…just got back from two years of teaching in Hong Kong, actually. W: I thought you’d gone into computer programming or engineering. M: No, I ended up being a teacher after all…And how about you? W: Oh, fine. Things are going quite well in fact. M: So what’ve you been up to over the last three years? W: Working, studying, you know, usual things after graduation…. Oh, and I got married last year. M: Congratulations! Anyone I know? W: Yeah, you might remember him from our college days. Do you remember Gerry? Gerry Fox? M: Gerry… Was he the one with the dark hair and beard? W: No, that was Sam, No. Gerry’s got blond hair with no beard. He wears glasses and… he’s pretty tall. M: Oh, he was on our class basketball team, I remember. Text 9 M: Hello. W: Hi, Tom. This is Diana from the creative writing class. M: Oh, hi, Diana. What’s up? W: Well, I have a new project I thought you might be interested in. I’m setting up a writer’s group, you know, a support group for people who are trying to get published. M: Well, how would it work? W: We get together once a week. I’ve already arranged for a meeting room in the library, and then we share what we were working on and offer each other some advice. M: I could use some advice. I’m working on a short story that I’d like to get published in the Campus Literature Review. You’ve done that, haven’t you? Didn’t I see a poem of yours in the last issue? W: Yes, I was so excited to finally see my work in print. It was presented three times. You just have to keep trying if they turn you down. M: Well, I’m sure the group could help me, but I don’t know how much I can contribute. I’m just starting out.

W: That’s OK. I know from your comments in class that you will be a valuable member. We will get someone more experienced to help us, too. M: Sounds great. You can definitely count me in. Text 10 Good morning students. My name is Mrs. Brown, and I’m in charge of the school trip next week. Please take out your School Trip Permission Note so that you can fill it in. For insurance purpose, this note must be signed by your guardian. First of all, fill in the name of your class. Everyone here is in 3A, aren’t they? And…we’re going to the Blue Mountains. The day we leave is Monday June 10. The bus will leave from the front gate at 7: 50 am. However, we’ll use the side gate when we return. On the way there, we’ll provide fruit on the bus, but you must bring your own lunch. While we’re on the trip we’ll be walking around a lot in some fairly rough country. Be very careful to wear strong shoes. It’s very important that you look after your feet very well. Now does anyone have any questions to ask? No questions? Okay. I’d just like to fill in a few more details. The bus is not a new one but it does carry one piece of special equipment—a first aid case. I certainly hope we won’t have to use it, but it’s nice to know it’s there in case we have a medical emergency. I wish you a good day, and I’m sure it’ll be a thoroughly successful trip.

www.ks5u.com


推荐相关:

北京市海淀区2010届高三一模(2010海淀一模)(文综)word...

北京市海淀区2010届高三一模(2010海淀一模)(文综)word版含答案 北京市海淀区2010届高三一模(2010海淀一模)(文综)北京市海淀区2010届高三一模(2010海淀一模)(文综)...


北京市海淀区2010届高三一模语文试题(WORD精校版)

北京市海淀区2010届高三一模语文试题(WORD精校版)_高考_高中教育_教育专区。海淀区高三年级第二学期期中练习 语文 2010.4 学校 班级 姓名共 27 分) 第Ⅰ卷(选择...


...海淀区2017届高三一模考试英语试题(WORD版含答案)_...

北京市海淀区2017届高三一模考试英语试题(WORD版含答案)_英语_高中教育_教育专区。2017年4月北京市海淀区高三一模考试英语试题(WORD版含答案) ...


北京市海淀区2010届高三一模(数学文)word版含答案_免费...

北京市海淀区2010届高三一模(数学文)word版含答案北京市海淀区2010届高三一模(数学文)word版含答案隐藏>> 海淀区高三年级第二学期期中练习数 学 (文科) 2010.4...


北京市海淀区2010届高三一模(数学理)word版含答案_免费...

北京市海淀区2010届高三一模(数学理)word版含答案北京市海淀区2010届高三一模(数学理)word版含答案隐藏>> 海淀区高三年级第二学期期中练习数 学 (理科) 2010.4...


北京市海淀区2010届高三一模(2010海淀一模)(数学理)(含...

北京市海淀区2010届高三一模(2010海淀一模)(数学理)(含答案) 隐藏>> 北京市海淀区高三年级第二学期期中练习 数学(理科) 本试卷分第 I 卷(选择题)和第Ⅱ卷(...


海淀区2016届高三一模英语试题 Word版含答案

海淀区2016届高三一模英语试题 Word版含答案_英语_高中教育_教育专区。海淀区2016届高三一模英语试题 Word版含答案 海淀区高三年级第二学期期中练习 英语2016.04 本...


...区英语2010届高三一模(2010海淀一模)(英语)附答案_...

北京市海淀区英语2010届高三一模(2010海淀一模)(英语)答案_听力原稿 隐藏>> 北京市海淀区高三年级第二学期期中练习 英 语 分钟。 本试卷共 12 页,共 150 分...


北京市海淀区2010届高三一模(理综)word版含答桉[1]

北京市海淀区2010届高三一模(理综)word版含答桉[1]北京市海淀区2010届高三一模(理综)word版含答桉[1]隐藏>> 北京市海淀区高三年级第二学期期中练习 理科综合能...


北京市海淀区2010届高三一模(理综)word版含答桉

北京市海淀区2010届高三一模(理综)word版含答桉 学习资料学习资料隐藏>> 全国最大家教 家教平台 找家教,到 阳光家教网 全国最大家教平台 家教, 北京市海淀区高三...

网站首页 | 网站地图
All rights reserved Powered by 学霸学习网 www.tceic.com
copyright ©right 2010-2021。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit325@126.com