tceic.com
简单学习网 让学习变简单
当前位置:首页 >> 英语 >>

2016届高考英语 专题十四 阅读七选五(全国通用)


专题十四 阅读七选五

A 组 2015~2013 模拟基础题 Passage 1 根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。 选项中有两项为多余 选项。 (2015·河北正定中学月考)Although problems are a part of our lives,it certainly doesn't mean that we

let them rule our lives forever.One day or the other,you'll have to stand up and say—problem,I don't want you in my life. 1 Problems with friends,parents,girlfriends,husbands,and children—

the list goes on.Apart from these , the inner conflicts within ourselves work , too.These keep adding to our problems.Problems come in different shapes and colors and feelings. But good news is that all problems can be dealt with.Now read on to know how to solve your problems. Talk,it really helps.What most of us think is that our problem can be understood only by us and that no talking is going to help. 2 let go. Write your problems. 3 When you write down your problems,you are setting Talking helps you move on and

free all the tension from your system.You can try throwing away the paper on which you wrote your problems.By doing this,imagine yourself throwing away the problems from your life. Don't lose faith and hope.No matter what you lose in life,don't lose faith and hope.Even if you lose all your money,family...you should still have faith. 4 Your problems aren't the worst.No matter what problem you get in life,there're another one million people whose problems are huger than yours. 5 might just seem big and worse,but in reality they can be removed. Go about and solve your problems because every problem,however big or small, always has a way out. Your problems

A.But the truth is that when you talk about it,you're setting free the negative energies that have been gathering within you. B.When we have a problem,a pressing,critical,urgent,life-threatening problem, how do we try and solve it? C.Tell yourself:when they can deal with them,why can't I? D.Of course,we've been fighting problems ever since we were born. E.We can often overcome the problem and achieve the goal by making a direct attack. F.Having a personal diary can also be of huge help if you don't want a real person to talk with. G.With faith and hope,you can rebuild everything that you lose. 【语篇导读】 本文中作者主要介绍了如何处理生活中遇到的问题,比如,要取得别人

的帮助,要有信心,碰到问题不要灰心泄气等。 1.解析 根据第一段 you'll have to stand up and say—problem,I don't want you in my life. 和第二段 Problems with friends , parents , girlfriends , husbands , and children—the list goes on.可知,问题伴随一个人的一生,D 项“当然,自从我们出 生的那一刻起,我们就在和麻烦作斗争”起到了衔接上下文的作用,故选 D。 答案 D 2.解析 根据本段中 What most of us think is that our problem can be understood only by us and that no talking is going to help.(大多数人都会认为,自己的问题只有自 己能够解决,说出来也没有用。)而 A 项内容是强调把问题说出来能够释放内心积压的消 极情绪,表示一种转折,选 A。 答案 A 3.解析 本段的建议是人们可以通过写日记来排解内心的紧张, 而 F 选项 Having a personal diary can also be of huge help if you don't want a real person to talk with. 内容符合语境,而且 diary 是信息词。 答案 F 4.解析 本段强调的是无论何时都不要失去信念和希望,而 G 选项 With faith and hope, you can rebuild everything that you lose 也是告诫人们只要有信念和希望,就能重 建生活。 答案 G

5.解析 本段讲的是自己遇到的问题不会比他人的严重。 而 C 项“告诉自己: 他们都能把问 题解决掉,自己为什么不能?”符合语境。 答案 C Passage 2 根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。 选项中有两项为多余 选项。 (2015·河南郑州二模)Speaking in front of people can be a rewarding and engaging experience,but it can also be terrifying.The power of public speaking is a key leadership skill. 1 Communicate effectively and communicate your message so that

others listen,understand and act. You've been asked to speak in front of others because you know something about the subject at hand.Those who invited you to speak already have confidence in your ability. 2 You know the subject and have been successful with it so be sure to

be enthusiastic about your work.It's fun for an audience to listen and engage with someone who is excited about the subject at hand. 3 Have a clear understanding about your audience before you begin crafting

your speech.Your approach will vary if the audience members are experts in the field, students,or just people who are interested in the subject matter. Get your facts straight. 4 Don't lie and pretend to know something you do

not.So spend time collecting and confirming your information.Too many public speakers are quick to present their opinions without providing clear substance.Avoid that trap. Know your speech so well that you could give it from memory—but be sure to still keep your notes on you in case you forget key points. 5 speech by speaking slowly,clearly,and comfortably. A.Learn from other great speech makers,adopt their skills and make them your own. B.The more you learn and practice the science,the easier the art will work for you. C.Never keep the key message till the end of your speech. D.The skill of public speaking is both an art and a science. E.Don't stand there saying, “I think so” or “I'm not sure.” Be sure to practice your

F.Understand your audience. G.Be confident in yourself. 【语篇导读】 本文是一篇说明文, 主要介绍的是在大众面前演讲是一门科学也是一门 艺术,为了达到良好的演讲效果需要注意的一些问题。 1.解析 考查句际关系。根据前一句 The power of public speaking is a key leadership skill.和 D 项“公众演讲是一门科学也是一门艺术”相符。 答案 D 2.解析 考查句际关系。根据关键词 have confidence in your ability 可知,此处“相 信自己”符合语境。 答案 G 3.解析 考查主题句。根据后面的 Have a clear understanding about your audience... 可知,本段谈论的是“理解观众”。 答案 F 4.解析 考查句际关系。根据主题句 Get your facts straight.和后面的 Don't lie and pretend to know something you do not.可知, “不要站在那里说:我认为这样或我不清 楚”,符合语境。 答案 E 5.解析 考查句际关系。根据关键词 practice your speech 再结合段意可知,你学习且实 践的越多,你的演讲艺术就会越高。 答案 B Passage 3 根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。 选项中有两项为多余 选项。 (2014· 黑 龙 江 大 庆 一 中 段 考 )How do you stay true to yourself when you're surrounded by friends and/or family that have an opinion on everything you do? It's not easy! 1 Here are 4 tips which can help you live a dynamic life. 2 Stay true to yourself by listening to the only opinions that really matter -your own and those from people who believe in and encourage you.Deep down you know yourself better than anybody else.

Don't fear people 3 The reason most people don't take risks,or live on the edge is the fear

of what others might think of them.If you want to live the life you truly deserve, you must give up the need to be liked by everybody. Value yourself and your choices When you do,others will too.Own the choices you make in your life. 4 When

you believe in yourself,in time,others will believe in you too.Show confidence in your choices,and what you stand for whether others agree or not. Focus on appreciation No matter what the circumstances are,there is always something to be grateful for.All successful people ask:What am I grateful for?How can I improve my situation

and use these tough times to inspire others? 5
These steps,if applied,will help you transform your peace of mind,lifestyle, and productivity. A.Focus on your own talents and strengths. B.Never let others' opinions guide your choices. C.Treat every person like they are important. D.When you doubt yourself,others will doubt you. E.Stay fearless in everything you will have to do. F.Be thankful to life and be helpful to others,and you'll lead a successful life. G.However,there are great possibilities that you can lead the life you really want. 【语篇导读】 本文是一篇说明文,当你和家人、朋友在一起的时候,想要坚持按照自 己的信念去做事是不容易的。那怎么办呢?作者在本文中给我们提出了四点建议。 1.解析 考查句际关系。 前面提到当和别人在一起的时候, 坚持按自己的信念办是不容易的。 而后面又给出了几条关于如何过充满活力、自主生活的建议,由此判断此空为过渡句,纵 观选项,G 项内容恰好能起到承接上下文的作用。 答案 G 2.解析 考查主旨句。本段内容是建议人们要忠实于自己的选择判断,倾听那些相信你、鼓 励你的人的建议,由此判断作者劝告人们不要随便听别人的建议,不要受别人的影响。 答案 B

3.解析 考查句际关系。根据本段主题句 Don't fear people 可知,此处建议人们不要惧怕 需要做的事情。 答案 E 4.解析 考查句际关系。本段首先提出人们要相信自己、相信自己的选择,然后在下文进行 解释论证,而在所有选项中 D 项和空后的句子内容相反,构成正反的对比,来支持论点。 答案 D 5.解析 考查总结句。 根据上文人们提出的问题 What am I grateful for? How can I improve my situation and use these tough times to inspire others?可知,此处是作者对这 两个问题的回答。 答案 F Passage 4 根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。 选项中有两项为多余 选项。 (2014·贵州遵义省级示范高中联考二)Tracking animal migrators is a little like trying to solve a mystery.You have to be pretty creative to collect the information you need.Some animals fly through the air. 1 Still others travel across remote lands where few people go.For these different migrators,you need different ways to collect information. But that's only the start to solving the mystery.Once you get the information, you need to put the pieces together and figure out what it means. 2

To understand migrating animals , scientists synthesize ( 综 合 )lots of information. 3 After that,they synthesize some data with other information they

have gathered.Putting all these details together,they can better understand how whales swim through the sea. 4 But what happens when you are in unfamiliar areas? How do you get back

to your starting point? You will need to put the bits of information and clues you collect to find your way.The first step is to identify the problem. 5 They can help you figure out where you are and where you need to go.So pay

attention!Look around carefully.Think of what kinds of information you need in order to solve your problem.

A.Finding your way is easy in familiar places. B.How to track the migrators needs further discussing. C.Scientists first use observations. D.Others swim in the deep seas. E.It is a skill known as synthesizing. F.Some scientists believe scientific investigation. G.Your surroundings are full of clues. 【语篇导读】 本文是一篇说明文,追踪迁徙的动物有点象解决一个谜题,对于不同的 迁徙者,你需要不同的收集信息的方法,之后要对这些信息进行综合判断。 1.解析 考查句际关系。根据前面的 Some animals fly through the air 和后面的 Still others travel across remote lands 可知, “另外一些在深海里游”符合语境。 答案 D 2.解析 考查总结句。根据 put the pieces together and figure out what it means.可 知, “它是一种信息综合技能”符合语境。 答案 E 3.解析 考查句际关系。根据后面的 After that,they synthesize some data...可知, “科 学家们首先进行观察”符合语境。 答案 C 4.解析 考查主旨句。根据关键词 unfamiliar areas,find your way 可知, “在熟悉的地 方找到路是容易的”符合语境。 答案 A 5.解析 考查主旨句。根据段意可知,本段谈论的是“你的周围充满了线索”。 答案 G Passage 5 根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。 选项中有两项为多余 选项。 (2013·沈阳二中月考)If something that you're doing doesn't challenge you,then it doesn't change you.We all need some normal stress in our lives,after all. 1 So challenge the following limits: 1.Figure out what you're scared of and do it continuously.

If you're a salesman,and you're scared of talking to people personally or over the phone,now,instead of being scared and thinking you'll fail,spend at least five minutes a day to pick up the phone and make a call. 2 But don't stop on the

first try!Eventually,you can look at fear in the eyes and say, “Go on,I'm not scared!” 2. 3

Make sure this hobby is not linked to your career;you have to relax and relieve your stress while performing this.Some examples might be cooking,sewing,painting and so on.Apart from helping you challenge yourself,taking a class for your hobby may also give you extra income. 3.Set aside at least nine minutes a day for physical exercise. 4 A simple 9 - minute run around your neighborhood can do wonders for

yourself.Exercise can not only help you maintain your regular weight,but also make you feel better about yourself. 4.Travel and allow yourself to be interested in new people. Don't just limit yourself to your fellow travelers—try to connect with the service staff.You never know what kind of people they're going to be.Get out of your house or go online right now to book your class. 5 A.You should do it continuously. B.Someone may hang up on you. C.You don't need to go to the gym. D.Running in the gym may be a better choice. E.Start to travel now and learn to challenge yourself. F.Take a class for a hobby you've been wanting to develop. G.You can never see any improvement if you stick to your comfort zone. 【语篇导读】 本文主要介绍了几种勇敢跳出舒适区挑战自我的方法。 1.解析 根据前面的内容可知, “如果你坚持你的舒适, 你绝不会看到任何提高”符合语境。 答案 G 2.解析 根据前面的内容可知, “有人可能会让你精神不安”符合语境。 答案 B

3.解析 本段主要讲的是业余爱好的问题,故选 F。 答案 F 4.解析 根据 A simple 9-minute run around your neighborhood can do wonders for

yourself.Exercise can not only help you maintain your regular weight,but also make you feel better about yourself.可知,你没有必要去健身房。 答案 C 5.解析 根据前面的内容可知, “现在开始旅行并且学会挑战自我”符合语境。 答案 E B 组 2015~2013 模拟能力题 Passage 1 根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。 选项中有两项为多余 选项。 (2015·东北三省四市二模)Kids with special needs refer to any kid who might need extra help because of a medical, emotional(情感的), or learning problem.For example, kids who can not walk need wheelchairs.They not only need equipment that helps them get around,but they might need to have ramps(坡道) or elevators available. 1 Kids with an illness would have special needs, too. 2 Kids with sight problems

might need Braille books to read.Kids with hearing problems might need hearing aids. 3 It might be harder to do normal things—like learning to read or just

getting around the school.The good news is that parents,doctors,nurses,teachers, and others can help.The goal is to help kids be as independent as possible. Other kids also can be a big help.How? By being a friend.Kids who use a wheelchair or have lots of health problems want friends just as you do.But meeting people and making friends can be difficult. 4 being bullied(欺辱)or teased. Also,try to be helpful if you know someone with special needs. 5 As you get Be sure to tell a teacher if you see someone

to know them,they may help you understand what it's like to be in their shoes.And you'll be helping fill a very special need,one that everybody has—the need for good friends. A.Some kids might laugh at or make fun of them.

B.They also might need to get a special bus to school. C.Life can be challenging for a kid with special needs. D.It is good manners to offer help to kids with special needs. E.Being friendly to kids with special needs is one of the best ways to be helpful. F.They might need medicine or other help as they go about their daily activities. G.Someone could have trouble with anxiety,but you wouldn't know it unless told about it. 【语篇导读】 本文是一篇说明文,某些孩子由于身体、情感等其他方面的原因需要特

殊的帮助, 文章对这些需要特殊帮助的孩子具体需要哪些帮助进行了详细而又建设性的说 明。最重要的是,对待他们要友好,不可欺负他们。 1.解析 考查总结句。根据前面的内容可知,某些孩子需要一些特别的帮助,并举例说明需 要哪些帮助,故 B 项“他们也可能需要特殊的汽车去上学”符合语境。 答案 B 2.解析 考查句际关系。根据关键词 illness 可知,F 项“当他们进行日常活动时,可能需 要药物或其他的帮助”符合语境。 答案 F 3.解析 考查主题句。根据后面的 It might be harder to do normal things...可知,本 段谈论的是“对有特殊需要的孩子来说生活是不容易的”。 答案 C 4.解析 考查句际关系。根据后面的关键词 bullied or teased 可知, “有些孩子可能嘲笑 或取笑他们”符合语境。 答案 A 5.解析 考查句际关系。根据段落主题句 Also,try to be helpful if you know someone with special needs.可知, “对有特殊需要的孩子友好是最佳的帮助方式之一”符合语境。 答案 E Passage 2 根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。 选项中有两项为多余 选项。 (2015·河北石家庄外国语学校月考)Here are tips for a successful speech from a professional speechwriter:

No speech should last more than 20 minutes.

1

The Sermon on the Mount ,a

collection of sayings and teachings of Jesus,for example,lasted hardly more than three minutes. Focus on one topic.We're human and tend to have lots of thoughts,opinions and ideas.You have to make proper selection. 2 explain and support your viewpoint(观点). 3 It's important to remember that your words must be hearable and Include and expand only those that

understandable the first time out. Humour is vital. 4 Ronald Reagan always wanted to joke at the start of a speech

because he needed the quick victory of laughter.It helped him relax.It also helped the audience relax. Don't forget to say thanks.You should always,at the beginning of the speech, thank the person who invited you and introduced you. 5 While you're doing it, the audience gets a chance to daydream and settle down.They're going to daydream at some point anyway, and it may as well be before you get to the heart of your remarks. A.Choose your words carefully. B.And saying thanks at the beginning has a practical purpose. C.First you have to work out what you're going to say. D.Every speech needs it,and you need it,too,probably at the beginning. E.Stick to one subject—the future of the soccer club,for example. F.This process takes time,so start once you begin thinking about the speech. G.The more important the message is,the less time it requires to say it. 【语篇导读】 本文介绍的是如何做专业的演讲,并谈到五点建议。 1.解析 根据 No speech should last more than 20 minutes.(演讲最好不要超过 20 分钟), 故选 G 项“信息越重要,需要的时间就越短” 。 答案 G 2.解析 根据 We're human and tend to have lots of thoughts,opinions and ideas.You have to make proper selection(我们有许多的想法,意见,你不得不做一个选择),故 选 E 项“坚持一个主题,比如俱乐部的未来”。 答案 E

3. 解析

根据 It's important to remember that your words must be hearable and

understandable the first time out.(忘记第一次时,你的话必须是易懂的,容易理解 的),故选 A 项“谨慎的选择你的语言”。 答案 A 4.解析 根据标题 Humour is vital.(幽默是重要的),和 Ronald Reagan always wanted to joke at the start of a speech because he needed the quick victory of laughter.(演 讲以玩笑开始),故选 D 项“你也需要它”。 答案 D 5.解析 根据 You should always,at the beginning of the speech,thank the person who invited you and introduced you.(你在开始演讲的时候就感谢那些邀请你的人), 故选 B 项“在开始时表示感谢”。 答案 B Passage 3 根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。 选项中有两项为多余 选项。 (2015·山西四校联考三) The Transport Industry In the UK The transport industry employs around 2.3 million people in the UK across some 196,000 companies.Worth over £75 billion to the economy,it ensures that goods, services and people can move as efficiently as possible. 1 Traffic and transport

construction jobs are essential to ensure that there are no long - term disruptions(中断) in transport.Without traffic and transport construction jobs, the Transport for London Organization wouldn't be able to maintain its train or tube lines. 2 Opportunities involve construction work and building services to maintain

facilities(设施) such as airports and train stations.It also involves anything from designing and creating a new bridge or road,to developing a new harbor to increase sea freight(海运). Some roles require shift work. 3 .Depending on the role,travel may also be

required either locally,nationally,or in some cases,internationally.

Traffic and transport construction jobs have not escaped the effects of a global economic downturn.However,rising fuel costs have seen a huge increase in the number of people using public transport. 4 Traffic and transport construction jobs were important during the 2012 Olympic Games.Billions of pounds were invested into improving the capital's transport facilities. 5 It was a 12-carriage train that linked King's Cross St.Pancras stations to the heart of London in just seven minutes. A.With the transport industry,many people would be unemployed in the UK. B.This included the “Olympic Javelin”. C.This can mean working evenings,nights and possibly weekends. D.Because of the size of the industry, a number of career opportunities are available. E.Many stadiums were built at that time. F.This is because transport construction jobs carry out all the necessary maintenance required to keep public transport safe and running. G.The industry can be divided into three main sectors: surface, sea and air transport. 【语篇导读】 本文是一篇说明文,介绍的是英国的交通运输业。该行业可分为三个方 面:陆地、海上和空中运输。伦敦市政府为了保证公共设施的正常运转投入了大量的财力物 力。 1.解析 考查句际关系。根据下文说的机场、火车站和海口可知,该行业可分为三个方面: 陆地,海上和空中运输。 答案 G 2.解析 考查主旨句。根据后面的 career opportunities 可知,这里的意思应该是“因为 行业规模的扩大,有大量的就业机会”。 答案 D 3.解析 考查句际关系。前一句是“有一些工作需要轮班工作”,后一句是“根据角色,旅 行也可能需要在本地、在全国范围内、或在某些情况下在国家之间”。故“这可能意味着 晚上、夜里和周末都要工作”符合语境。 答案 C 4.解析 考查总结句。 根据上文可知, 不断上涨的燃料成本使越来越多的人使用公共交通工 具。下文提到:数十亿英镑被投入到改善首都的交通设施。所以“这是因为交通建设工作

进行所有必要的维护以保证公共交通的安全运行”符合语境。 答案 F 5.解析 考查句际关系。 在 2012 年奥运会期间, 数十亿英镑被投入到改善首都的交通设施。 其中包括“Olympic Javelin”,一个有着 12 节车厢的火车,使得从国王的十字圣潘克拉 斯车站到伦敦市中心仅仅需要 7 分钟的时间。 答案 B Passage 4 根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。 选项中有两项为多余 选项。 (2014·海南华侨中学月考) How to Keep a Relationship Healthy and Strong Are you new to experiencing relationships? Well,let me give you advice on having a healthy and possibly long-term relationship. 1 Do not hide things from them,do not lie.Don't be afraid to say things

that aren't very flattering about yourself.Getting them to trust you is the most important element in any relationship.If there's no trust,there's nothing there.So please be honest and they'll learn to open up to you. Make sure you give them respect.Now respect isn't just simply treating her or him nicely.There's a lot more to it.You have to learn to adjust to their liking. 2 Don't just think about yourself,think about what your partner needs out of it

as well. 3 Always be willing to help them and give them honesty and positivity at

the same time.Make them feel you are someone they can really count on and build a future with.This is an important step in a relationship.Your partner has to be able to count on you when needed. Make sure you have a good sense of humor with them.Laughter is the key to happiness.Laugh a lot with them,joke with them.Laughter may seem silly,but it's the secret to a lot in life.It will keep the sparks alive. 4 Make sure the communication is good.This goes along with trust , but always communicate how you feel , even if it's something that upsets you.Instead of

screaming,talk to them. 5 it bottled up. A.Show them your personality.

It's important to communicate this to them,not keep

B.Be an honest person with them. C.Make sure you are encouraging to your partner. D.Laughter keeps the relationship strong and lasting. E.Don't start to neglect them and make them feel unwanted. F.Basically,learn to study your partners' moods,wants.and needs. G.If they did something that made you unhappy,tell them about it in a respectful manner. 【语篇导读】 这是一篇说明文,题材是个人情感与人际关系。作者就如何使人际关系

保持健康、持久给出了 5 点建议。 1.解析 考查综合概括能力。空白后的内容是:不要对他们隐瞒实情,也不要说谎。由此可 知这里说的是要诚信待人。 答案 B 2.解析 考查综合概括能力。由“Don't just think about yourself...”可知,善待伙伴 要关注他的情感和需要。 答案 F 3.解析 考查提取关键词的能力。本文的五条建议均是 make sure(务必)开头的祈使句。另 外,由下文可知 ,你要让伙伴感觉到你是他们值得信赖的人,亦即,务必使自己对他们 有鼓励作用(encouraging)。 答案 C 4.解析 考查联系上下文的能力。 本段论述的是幽默和大笑(laughter)在维系人际关系中的 作用。 答案 D 5.解析 考查运用语境的能力。后面一句的意思是:与伙伴交流心理感受是很重要的,如果 有什么烦心事,不要压抑在心里,要向对方倾诉(tell them about it)。 答案 G Passage 5 根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。 选项中有两项为多余

选项。 (2013·河南豫东、豫北十所名校联考四) Three Critical Truths We Forget All Too Soon So much happens in our lives every day that we often forget what we have learned.In effect,the only thing faster than the speed of our thoughts is the speed of our forgetfulness 1

1.Small steps get you to big places. The greatest of all mistakes is to do nothing simply because you can only do a little.In fact,it is far more productive to take many small steps in the make a giant leap. 2 Figure out where you want

right direction than to

to go, take a step, and keep on stepping.Diligence and persistence will get you there. 2. 3 Two people can be affected by the same circumstance but respond in completely different ways.The reason is that it just depends on their attitudes.When you

expect life to be unkind,it will always live up to your expectations.On the other hand, when you consider yourself to be in a fortunate situation, you will find yourself in many more. 4 3.You can only change yourself. Don't wait for someone who hurt you to make it up to you;this kind of thinking only keeps your old wounds from healing. 5 You have no control over them,

and they may never change.Inner peace is found by changing your thinking,not the people who hurt you.So forgive those who have hurt you in the past,and even more importantly,forgive yourself for allowing them to hurt you.Then smile like you've never cried re-open your heart and mind like you've never been hurt,and live the rest of your life like you're running out of time. A.Fear always exists. B.Attitude makes all the difference. C.Waiting for them to change is not the answer. D.Here are some important reminders to jog your memory. E.The path to every goal requires a hundred small steps—one after the other.

F.In the end,we learn even more from our failures than we do from our successes. G.It's important to remember that there is value in every situation and circumstance. 【语篇导读】 本文是一篇说明文,主要谈论的是我们遗忘太快的三个关键的真相,目 的是快速唤起我们的记忆。 1.解析 考查承上启下。本句起承上启下作用。根据下文内容可知,这里“下面是一些重要 的提醒以唤起你的记忆”符合语境。 答案 D 2.解析 考查句际关系。根据段落标题 Small steps get you to big places 与“通向每一 个目标都需要一百个一个接一个的小步骤”相一致。 答案 E 3.解析 考查主题句。本段谈论的是态度和作用。故与“态度改变一切”相符。 答案 B 4.解析 考查总结句。根据本段的关键词 circumstance,situation 可知, “记住每一种形 势和情况中价值都是存在的,这很重要”符合语境。 答案 G 5.解析 考查句际关系。根据段落标题 You can only change yourself 和 Don't wait for someone...可知, “等待他们改变不是解决问题的办法”符合语境。 答案 C C 组 一年创新导向 Passage 1 根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。 选项中有两项为多余 选项。 Most cars have seat belts as part of their equipment.Seat belts protect drivers and passengers in case of accidents.They also reduce the effect of a crash on the body. 1 Worldwide,the devices have protected up to a million people.

America first recognized the invention of an automobile seat belt in 1849.The government gave a patent to an engineer named Edward Claghorn of New York City so that others would not copy his invention of a safety device. 2 This early

version of safety belt was said to include hooks and other attachments for securing the person to a fixed object.

Other inventors followed with different versions of the seat belt. 3

It

resulted from the work of a Swedish engineer,Nils Bohlin.His three-point,lap and shoulder seat belt first appeared on cars in Europe 50 years ago. Nils Bohlin recognized that both the upper and lower body needed to be held securely in place.His invention contained a cloth strap(带子)that was placed across the chest and another strap across the hips. 4 Volvo was the first company to offer the modern seat belt to its cars.This company also provided use of Nils Bohlin's design to other car-makers. 5 He received a gold medal from the Royal Swedish Academy of Engineering

Sciences in 1995.He died in Sweden in 2002. A.The Swedish engineer won many honors for his seat belt. B.Claghorn was a promising young engineer with many honors all his life. C.The design joined the straps next to the hip. D.There are many companies adopting Nils Bohlin's invention of the belt. E.Safety experts say that seat belts save thousands of lives a year in America alone. F.But more than 100 years passed before the current seat belt was developed. G.Claghorn called his invention a safety belt. 【语篇导读】 本文是一篇说明文,主要说明的是安全带的发展演变,现在的安全带是 其发明 100 多年后才被瑞典的工程师 Nils Bohlin 研发出来的。 1.解析 考查句际关系。根据前面的内容可知,在发生事故时安全带保护司机和乘客,它们 还能减少碰撞对身体的影响。 故 E“安全专家说仅在美国安全带每年就拯救无数的生命” 符合语境。 答案 E 2. 解析 考查句际关系。根据前后的内容可知,本段谈论的是最初安全带的发明,故

“Claghorn 给他的发明命名为安全带”符合语境。 答案 G 3.解析 考查句际关系。根据前后的内容可知,本段谈论的是安全带的发展演变,故“100 多年后现在的安全带才被研发出来”符合语境。 答案 F 4.解析 考查总结句。根据前面的关键词 strap,hips 可很容易地判断出 C“这一设计连接

带子到臀部”符合语境。 答案 C 5.解析 考查主题句。根据后面的 He received a gold medal 可知,本段谈论的是他所获 得的荣誉,故“这位瑞典的工程师因为安全带赢得了许多荣誉”符合语境。 答案 A Passage 2 根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。 选项中有两项为多余 选项。 Saving money while traveling There are a lot of matters to think on before going out on a trip.If you fail to plan the trip properly , then money will simply let itself loose from your pocket.Moreover,if you haven't planned a road map of your tour,then confusion is quite inevitable (必然的). 1 Package tours.Tours and travel agencies have attractive offers for tourists wanting to spend a couple of days on trips. 2 Once you have accepted the package

tour,all your expenses during the travel will be greatly reduced.You can save a lot in lodging(住宿) and traveling. Inexpensive lodging.Never choose expensive lodging if your tour is a low-budget one.People tend to spend a lot booking luxury hotels (豪华旅馆),and save little to enjoy other activities during the trip.This idea is absolutely not wise when spending limited money on the trip is your main aim.Moreover,the expenses increase quickly when your kids are with you. 3 You can use the money saved on good food and amusement. 4 The peak season is the time when rates are sky high due to the increase

of millions of tourists who can afford to spend a lot of money.You,not being amongst this crowd that can spend generously,must book your holidays during the off season. A guide map.Make a guide map about the places to visit,expenses of travel and the activities to try.While planning you should also estimate( 估计 ) your total expenses.Calculate the maximum amount and try to spend less than that. 5 Refer

to the guide map while traveling and follow the money-saving travel tips as much

as possible. A.Reduce shopping. B.Off season travel. C.You must keep yourself updated with such offers. D.This will help you to keep actual expenses below the estimated. E.You can save lots of dollars when you don't have a credit card. F.Therefore,book a fairly low-price lodge to save a few dollars. G.So knowing some money-saving travel tips becomes necessary for you. 【语篇导读】 本文讲述的是如何在旅游中更好地省钱,提出了四条建议。 1.解析 根据标题 Saving money while traveling“旅行中节省钱”可知,知道省钱旅行 是非常有必要的。故选 G。 答案 G 2.解析 根据 Tours and travel agencies have attractive offers for tourists wanting to spend a couple of days on trips.可知,让自己了解这些项目的更新结果。因此选 C。 答案 C 3.解析 选项 F“因此, 预定低价的房间可以节省费用”, 与本段标题 Inexpensive lodging. 相呼应。 答案 F 4.解析 根据 The peak season is the time when rates are sky high due to the increase of millions of tourists who can afford to spend a lot of money.可知,旺季的花 费可能比较高,故选 B“淡季旅游”。 答案 B 5.解析 根据 While planning you should also estimate your total expenses.Calculate the maximum amount and try to spend less than that.可知,计划出你的全部费用, 算出最高金额,并试图花更少的钱,故选 D“这将会帮助你实现最低的消费”。 答案 D


推荐相关:

2016届高考英语 专题十四 阅读七选五(全国通用)

2016届高考英语 专题十四 阅读七选五(全国通用)_英语_高中教育_教育专区。专题十四 阅读七选五 A 组 2015~2013 模拟基础题 Passage 1 根据短文内容, 从短文后的...


2016届高考英语 专题十四 阅读七选五

2016届高考英语 专题十四 阅读七选五_英语_高中教育_教育专区。专题十四 阅读七选五 2015~2011 年各省市高考题 Passage 1 (2015·新课标全国Ⅰ) 根据短文内容, ...


2017版《三年高考两年模拟》英语汇编专题精选:专题十四 阅读七选五

2017版《三年高考两年模拟》英语汇编专题精选:专题十四 阅读七选五_高三英语_英语_高中教育_教育专区。A组 2016~2014 年各省市高考题(改编) Passage 1 (2016·...


高中英语阅读七选五专项练习题(14篇).doc 含答案

高中英语阅读七选五专项练习题(14篇).doc 含答案_英语_高中教育_教育专区。高中英语阅读七选五专项练习题 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选...


2016届高考语文 专题14 文学类文本阅读(选考)练习(全国通用)

2016届高考语文 专题14 文学类文本阅读(选考)练习(全国通用)_语文_高中教育_教育专区。专题 14 文学类文本阅读(选考) 题型频度 分析作品结构,概括作品主题 分析...


2016年高考英语命题猜想 专题14 阅读理解(含解析)

2016年高考英语命题猜想 专题14 阅读理解(含解析)_英语_高中教育_教育专区。专题 14 阅读理解【命题热点突破一】 直接信息题 直接信息题的选项中多采用原文中的...


2016年高考英语仿真押题 专题14 阅读理解(含解析)

2016年高考英语仿真押题 专题14 阅读理解(含解析)_英语_高中教育_教育专区。专题 14 阅读理解 Passage 1 话题:女孩照看重症老人 A girl became a volunteer in ...


2016年高考:专题十四高考阅读理解之细节题

2016年高考:专题十四高考阅读理解之细节题_高三英语_英语_高中教育_教育专区。高考 专题十四:高考阅读理解之细节题 提醒语: 1.确定题干,到原文快速搜索相关信息,...


2016年高考语文联考模拟试题分项版解析 专题14 文学类阅读之小说(含解析)

2016年高考语文联考模拟试题分项版解析 专题14 文学类阅读之小说(含解析)_语文_高中教育_教育专区。专题 14 文学类阅读之小说一、【2016 年高考江苏卷】阅读下面...

网站首页 | 网站地图
All rights reserved Powered by 简单学习网 www.tceic.com
copyright ©right 2010-2021。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit325@126.com