学霸学习网 这下你爽了
当前位置:首页 >> 英语 >>

【红对勾】2015-2016学年高中英语 Unit1 Cultural relics单元水平测试 新人教版必修2

(时间:120 分钟 满分:150 分) 第Ⅰ卷(选择题,共 100 分) 第一部分 听力理解(共两节,满分 30 分) 第一节 (共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳 选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和 阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 Text 1 W: What's the time by your watch? M: It's 9:25. But my watch is 5 minutes slow. 1.What time is it now? A.9:30. C.9:20. 答案 A Text 2 W: Excuse me, could you please show me the way to the railway station? M: Oh, it's quite far from here. I'm afraid you'll have to take a bus. 2.Where is the woman going? A.To the bus station. C.To the museum. 答案 B Text 3 W: Do you think Helen can spend Christmas with us this year? M: Not a chance. It's Dec. 23rd already. W: Well, she might want to give us a pleasant surprise. 3.What does the woman mean? A.Helen can't spend Christmas with them. B.Helen might turn up at the last minute. C.She is surprised that Helen has not come. 答案 B Text 4 M: Hello, Mary. I'd like to invite you to join in my birthday party on Saturday this week. W: Oh, Tom. Happy birthday to you! I'll be glad to. 4.When will the man's birthday party be held? A.On Sunday this week. B.On Saturday next week. C.On Saturday this week. B.To the train station. B.9:25.

答案 C Text 5 W: I'll get someone to help you carry your luggage to your car. M: If you don't mind, I'd like to have it delivered. 5.What does the man mean? A.He'll deliver the luggage by car. B.He won't take the luggage with him. C.He doesn't need any help with the luggage. 答案 B 第二节 (共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分) 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选 项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小 题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第 6 段材料,回答第 6 至 8 题。 Text 6 W: My daughter loves to read novels on the Internet recently, which makes her eyes bad. But she won't listen to me at all when I tell her not to do so. M: Don't lose heart. You should have a talk with her and sometimes some real examples are better for her to understand; after all, she is only 16 years old. W: You are right. I often get angry when I talk with her about the problem. I should have remembered teenagers like her have strong self?respect. M: Patience is also important when you talk to children. 6.How does the woman's daughter read novels? A.On TV. C.On the Internet. 答案 C 7.How old is the woman's daughter? A.16 years old. C.17 years old. 答案 A 8.How does the woman get when she talked with her daughter about that problem? A.Happy. C.Angry. 答案 C 听第 7 段材料,回答第 9 至 11 题。 Text 7 W: Won't you have some of this? M: Yes, please. W: It's my mother's favorite. B.Surprised. B.15 years old. B.On magazines.

M: It's really very good. How does she make it? W: Sorry, I don't know. M: This fish looks so nice. It's just right for a hot day. W: I'm glad you like it. M: You Americans usually have good food. W: Oh, but Chinese food is so delicious! M: I'll cook you a Chinese meal one day. W: Oh, that's a great idea. 9.What kind of food does the woman invite the man to have? A.Fish. C.Chinese food. 答案 A 10.Who can cook a Chinese meal? A.The woman. C.The woman's mother. 答案 B 11.Where did the conversation probably take place? A.At the man's house. C.At the woman's house. 答案 C 听第 8 段材料,回答第 12 至 14 题。 Text 8 W: What are your hobbies, Mr. Michael? M: I play chess, and I like taking pictures. W: But the trouble with photography is that it's an expensive hobby, isn't it? M: Yes, I guess you're right. What do you like to do in your spare time? W: I'm fond of fishing and hiking. In summer, I like swimming best. M: Do you play tennis? W: Yes, but I'm not very good at it. I play just for the fun of it. M: Shall we have a game together some day? W: Yes, that'd be very nice. Let's fix it for next week. M: You've got it. Oh, by the way, besides your hobbies mentioned above, what's your other favorite pastime? W: I like watching TV. M: What TV programs do you like most? W: I like soap operas. 12.What does the man love to do in his spare time? A.To take photographs and play chess. B.To take photos and hiking. B.In a restaurant. B.The man. B.Good food.

C.To play chess and fish. 答案 A 13.Why does the woman play tennis? A.Because she wants to practice more. B.Because she enjoys playing it. C.Because she is good at playing it. 答案 B 14.What else does the woman prefer besides the hobbies mentioned above? A.Sitting before the TV set. B.Listening to the radio. C.Swimming in summer. 答案 A 听第 9 段材料,回答第 15 至 17 题。 Text 9 M: What shall we do this weekend? W: Did you have something special in mind? M: No, not really. I just thought it might be fun to do something new. W: Do something for a change, you mean? M: Yes, something different. I need a change. W: I usually go shopping and have my hair done during the weekend. And you usually watch football on TV. M: Yes. You often have tea with your friends and I sometimes play cards with my friends. We seldom do anything together. It's quite unlike when we were first married. W: Now, I've got an idea! Autumn is the best season in Beijing. Why don't we go for a picnic this weekend? You'll invite your friends and I'll invite mine. We'll go together. M: Good idea! I'll see about the car and you will prepare the food. But are you really sure you want all our friends to come? 15.What does the man usually do during the weekend? A.Go shopping. B.Watch football on TV. C.Have tea with friends. 答案 B 16.Why is the man unhappy about the weekend? A.They seldom invite their friends. B.They seldom go out on a picnic. C.They seldom spend weekends together. 答案 C

17.What is the relationship between the two speakers? A.Husband and wife. C.Boss and secretary. 答案 A 听第 10 段材料,回答第 18 至 20 题。 Text 10 A very rich man bought a big farm. He paid a lot of money for it because there was a great tree on the farm. People said that the tree was about 3 hundred years old, and it was famous. But many of his men did not believe that the tree was so old. The new owner of the farm heard that. Zeke, one of his men, was very clever. He called him to try to make sure how old the tree really was.,Four days later Zeke came to the new owner and told him that the tree was even older than they thought. It was 332 years old!,“Great! Good news! How clever you are!” said the owner. “But I want to know how you could tell that tree was so old.”,“Very easy! I cut down the tree and counted the rings.” answered Zeke. 18.Why did the rich man buy the farm? A.Because he was interested in the big tree on the farm. B.Because he was going to plant trees on the farm. C.Because it was a famous farm. 答案 A 19.How did the new owner probably feel when he knew Zeke cut down the tree? A.Glad. C.Worried. 答案 B 20.What kind of person was Zeke according to the passage? A.A clever man. C.Not a really clever man. 答案 C 第二部分 阅读理解(共两节,满分 40 分) 第一节 (共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项。 A B.A bad man. B.Sad and angry. B.Brother and sister.

Say you are a 17th century construction (建筑) worker who's worked long and hard to build a splendid tower for the dead wife of your emperor (皇帝). Now say that the emperor orders you to cut off your fingertips so you can never build another one. Yes, that is the Taj Mahal, one of the most famous buildings in the world. And the tale (传说) behind the construction is just as impressive (印象深刻的) as the building itself. First, there's the emperor of northern India, Shah Jehan, also called the King of the World. In 1612, Shah Jehan married Mumtaz Mahal. Madly in love, they had 14 children over the next 20 years. But then sadness came. As Mumtaz was about to give birth to child Number 14, she said she had heard her unborn baby cry out. It was a sign of death. And as Mumtaz lay dying, she asked Jehan to build a lasting memorial (纪念物) to celebrate their love. When the heartbroken Jehan appeared eight days after his wife's death, his people were shocked to see that his coal?black hair had turned snow?white. Putting away his sadness, Jehan ordered his wife's dying wish be carried out (执行). More than 20,000 workers labored nearly 22 years to complete the construction. In 1653, Jehan placed Mumtaz's remains in the center under the building. And then, son Number five, Aurangzeb, murdered his brothers and took over the power from his aging father. Jehan lived the rest of his days?eight years, to be exact-imprisoned not far from the Taj Mahal. Jehan was only allowed to climb onto the top of his prison to see the timeless treasure from a distance (从远处). But never again would he be allowed to visit it—until he was buried next to his wife. Today 25,000 people visit the Taj Mahal each day. Though the reason for building the tower was a strange, sad story, those who see its breathtaking beauty are reminded (使想起) of the happiness that inspired (激发??的灵感) its construction. 这是一篇传说。 世界上最著名的建筑之一——泰姬陵, 背后的传说与建筑本身同样令人 印象深刻。 21.The first two paragraphs were written to show that________. A.the Taj Mahal is an unusual historic building B.ancient Indian emperors were cruel workers led a hard life in ancient India

D.India has some of the most famous buildings in the 答案 性建筑。故答案为 A。 22.The Taj Mahal was first built as ________. A.a prison B.a gift to Mumtaz C.a memorial building D.a tourist attraction (景点)


A 推理判断题。由前两段内容可知作者是想表明泰姬陵是一座不同寻常的历史

答案 C 细节理解题。 由第三段最后一句“And as Mumtaz lay dying, she asked Jehan to build a lasting memorial to celebrate their love.”可知,答案为 C。 23.We learn from the text that Mumtaz probably died in ________. A.1626 C.1634 14 个孩子时死去。1612+20=1632。故选 B。 24 . The underlined word “happiness” in the last sentence refers to ( 指 代)________. A.the married happiness of the emperor and his wife B.the great pleasure Jehan once found in exercising his power C.the happiness Jehan felt on completing the Taj Mahal D.the pleasure tourists experience when visiting the Taj Mahal 答案 A 词义理解题。 因为 Mumtaz Mahal 在去世前要求她丈夫建一座永久性的建筑以 纪念他们的爱情, 所以参观泰姬陵的游客们会得到提醒, 不要忘了他们的爱情。 故答案为 A。 B I walked quickly out of my church. It was late. My dad was waiting. I scanned the parking lot. Then I saw my dad's little red Honda. “Get in! Get in! Why are you so late all the time?” The ride home was not much more than five minutes but each minute dragged. We were stuck behind an old man. He wasn't going more than 15 kilometers an hour. My dad started to shout,“Learn how to drive,Grandpa!” He hit the steering wheel with his hands. He was really angry. “Dad,stop it. Why do you always ... ?” He cut me off,“I'd better not get stuck at the light because of this fellow!” The old man got to the light just as it was changing. “You're free! Drive away quickly”, I thought. I looked over my dad. “Can you believe that,Steph? I get stuck at every light. There are so many stupid drivers out there,” he said angrily. Who gives him the right to shout at someone? Anger built inside me. “What if I shouted at my friends when they asked me for help?” I said. I looked out of the window,trying to catch my breath. B.1632 D.1653

答案 B 推理判断题。Mumtaz 于 1612 年结婚,其后 20 年里生下了 14 个孩子,生第

“You know,Steph,I think you are going to be a psychologist (心理学者),” he said. The last time I tried to say something,he had fumed,“Don't tell me how to drive! If I want your opinion, I'll ask for it! Think about what you say before you talk.” Usually,he'd be angry that I would doubt his authority(权威),but this time, he accepted what I had said. A sense of pride rose up in me. It had been a short drive,but it had been the best car ride of my life. 这是一篇夹叙夹议文。 本文通过描述和父亲开车回家路上由于有个老人开车慢而把回家 时间拖长的故事,说明一个道理。 25.From the whole passage,we could see the father was a(n)________. A.impatient and bad?tempered man B.generous and kind?hearted man C.polite and easy?going man D.mean and cold?blooded man 答案 A 推理判断题。从第一段的最后一句“Get in! Get in! Why are you so late all the time?”和第二段的最后三句“‘Learn how to drive, Grandpa!’He hit the steering wheel with his hands. He was really angry.”可以看出这位父亲是一个没有 耐心、脾气有点儿暴躁的人。 26.Why did each of the five minutes drag on the way ride home? A.There were too many traffic lights all the way. B.There were too many cars on the way back. C.There was something wrong with their car. D.Because the old man before them drove very slowly. 答案 D 细节理解题。第二段提到本应是短短的五分钟的路程,时间却被拖得很长, 因为在他们车子的前面,有一位老人开车很慢。 27.It can be inferred from the third paragraph that________. A.the father was not stuck at the light B.the father got stuck at the light C.the old man didn't pass the light D.the father got stuck at every light 答案 B 推理判断题。根据“I get stuck at every light...”he said angrily. 可判断,这位父亲的车被挡在信号灯前而没有通过。 28.The underlined word “fumed” in paragraph 5 probably means “________”. angry excited 答案 persuaded disappointed

A 词义猜测题。根据后面的“Don't tell me how to drive! If I want your C

opinion,I'll ask for it.”可以看出父亲生气了。 1.The Video Camera Pen

Item 78431; $129.95 Available for Immediate Shipment Order by Phone: 1?800?321?1484 This is the pen that has a built?in video camera, capturing videos or still images with a click of its button. Ideal for use while secured in a pocket, it can capture up to five hours of video and up to 20,000 images. Its battery provides up to two hours of power before requiring a recharge. 2.The Wristwatch Camcorder Item 78098; $149.95 Available for 3?day Shipment Order by Phone: 1?800?321?1484 This is the men's watch with an unnoticeable camcorder, so you'll always have a camera ready to capture a chance famous person or a pet's ridiculous actions. The camera is located at the two?o'clock position, yet the watch's hands never make it covered. The camera's rechargeable battery provides up to two hours of use from a four?hour charge. 3.The Only 55 Inch Widescreen Personal Movie Theater Item 77918; $24995 Available for Immediate Shipment Order by Phone: 1?800?321?1484 This is the only personal media viewer that provides a private viewing experience just like watching a widescreen 55 inch television from 10 meters away. It connects to a video iPod, iPhone, portable DVD player. Includes two AA batteries that provide up to six hours of continuous operation and iPod cable. 4.The Digital Photo Album Watch Item 77281; $99.95 Available for Immediate Shipment Order by Phone: 1?800?321?1484 This is the watch that vividly displays 120 of your favorite digital photographs. You can download digital photographs to the watch. The watch can be viewed in the Photo Album mode(time and photo view) or digital mode(time and date view). A six?hour charge provides up to 10 days of use. 本文是应用文。 你有没有想过拥有一支可拍照摄像的钢笔或手表, 看看这则广告中介绍 的数码新产品吧,或许你会找到自己心仪的产品。 29.What's the purpose of this passage? A.To compare some creative inventions. B.To advertise some unique goods. C.To teach how to operate the items. D.To show how fashionable the items are.


B 主旨大意题。根据“Available for...Shipment”可知本文是一则广告,故

其目的应该是给一些特别的产品做广告。 30.What do Item 78431 and Item 78098 have in common according to this passage? A.They both sell well. B.They are both cheap. C.They both have unusual appearances. D.They both can take photos. 答案 D 细节理解题。 由 A、 B 两项在文中没有确切的依据, 且文章并未提到产品 78431 和 78098 的外观有何特别之处。 31.If you're a movie fan, you probably show strong interest in ________. A.The Video Camera Pen B.The Wristwatch Camcorder C.The Only 55 Inch Widescreen Personal Movie Theater D.The Digital Photo Album Watch 答案 C 细节理解题。 根据文中的介绍可知, 仅 55 英寸的宽银幕个人影院可令人享受 从 10 米开外看电视的感觉,故作为一个电影迷,会对这个更感兴趣。 32.Which of the following is TRUE according to the passage? A.In fact, Item 78098 cannot tell time. B.Item 77918 works as a DVD player. C.In a way, Item 77281 is user?friendly. D.All the items include rechargeable batteries. 答案 C 细节理解题。根据对产品 77281 的介绍“This is the watch that vividly displays...photographs.”可知,这个产品使用起来非常方便,故 C 项正确。 D Camp 4, the Death Zone (8,000 m / 26,000 ft.) Camp 4 sits on a level land where you are at the edge of the atmosphere and the sky owns a strange, dark blue color. It is surely the closest you can get to space on earth. Only a small climb above camp, you look down the Tibetan Lhotse, Makalu-in the distance. It's all magic and unreal. plateau(高 原)with its vast brown plains, white glaciers and the other giants-Kanchenjunga, Yet, this is also the place where the media, fame and fun definitely are gone. Only fear remains on everyone's face. People don't talk a lot. Resting in your tent, feeling weak already, you try to get some sleep as night falls outside. In a couple of hours you will start to put on your gear for the final part of the adventure -the summit push. The wall towards the summit is steep and dark, you are in the death zone and you can't help thinking that within the next 48 hours, there is a very real risk that you might not live. Go over your gear in daylight. Have everything neatly organized. Drink at

least 3 liters of fluid or more if you can. Bring another 2 liters of hot fluid on the climb. Get your axe ready, prepare the Hot Tronics. You will feel great as long as the day is bright but lose spirit fast when night falls. The cold, scary darkness outside is anything but inviting. You will probably not be able to sleep a wink (小睡). Take it easy. As soon as you start out on the climb you will feel much better. Fear is always worse than reality. 本文是说明文。你听说过冲顶活动吗?需要哪些准备工作呢? 33.The underlined word “gear” in the second paragraph can be replaced by “________”. A.weight C.clothes

答案 B 词义猜测题。从下文要冲顶活动来看,此处应该是准备登山装备。 34.The writer is likely to go on writing about________after this passage. A.the terrible yet little sleep B.the beautiful scenery around C.the adventurous summit push D.the bad situation of the reality 答案 C 推理判断题。本文都是写冲顶活动的准备工作,所以文章接着写的就应该是 冲顶活动了。 35.What does the writer mean when he says“Fear is always worse than reality”? A.He is quite afraid. B.He is not afraid at all. C.He thinks it is no use to be afraid. D.He thinks the reality cannot be worse. 答案 C 推理判断题。恐惧比现实糟糕,现实并不是很值得担心的,所以作者认为不 值得太过于害怕。 第二节 (共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分) 根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。 选项中有两项为多余 选项。 Because of the changes in the American public school system over the last several years, now many parents choose to homeschool their children. That is to say, the children will be educated at home by their parents instead of attending the public school. There are many reasons behind this. ___36___ For some parents, they have religious reasons for homeschooling. The public school system does not have religious teachings, so these parents want to put religion into the children's daily school activities. ___37___ For some parents, they do not feel that their local school system offers their children the best learning opportunities. So they want to take matters into their own hands. This may be because the local school has low educational standards or

for some reason the parents think it necessary to take their children out of the system. ___38___ Some parents may not be rich enough to send their children to a private school, so the next best thing in their eyes is to choose the way of homeschooling. ___39___ The parents should remember that the laws about homeschooling are different from state to state. In some states, the parents are required to hand in monthly attendance records(出勤记录) to their local school system. A.Let's take a look at a few of them. B.Some states try to ban homeschooling. C.This might include teaching religion?based courses. D.What's more, most states require state testing at certain periods. E.A generation ago, homeschooling was rare and, in many states, illegal. F.Thus they can teach their children what they like without costing too much. G.Sometimes the parents just feel the children will get a better education at home. 因为公立学校系统的改革, 美国很多父母选择让孩子在家接受教育。 本文分析了其中几 点原因。 36.A 上文提到父母选择让孩子在家接受教育的原因有很多,下文介绍了三个原因, 因此选择 A 项,承上启下。 37.C 本段分析的是宗教因素,C 项提到以宗教为基础的课程,符合此处的语境。 38.G 上文提到父母认为孩子在学校无法接受高标准的教育,因此他们认为孩子在家 能受到更好的教育。 39.F 本段介绍了经济因素。有些父母不是很富有,无法承担孩子去私立学校就读的 费用,所以他们选择花费不高的家庭教育模式。 40.D 有些州要求父母每月向当地学校上交出勤记录,并且多数州要求学生在特定阶 段参加由州组织的测试。 第三部分 英语知识运用(共两节,满分 45 分) 第一节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分) 阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出可以填入空白处 的最佳选项。 An old woman having lost the use of her eyes visited a doctor to heal (治愈) them. She made this ___41___ with him in the presence of witnesses (证人)that if he could ___42___ her blindness, he should receive a sum of money from her ,but if her disease ___43___, she should give him ___44___. After the agreement was made, the doctor, time after time, ___45___ some of his medicine on her eyes, and on every ___46___ took something away, ___47___ all her property (财产) little by little. And when he had got all she had, he healed her and ___48___ the promised payment. The old woman, when she ___49___ her sight and ___40___

saw ___50___ of her goods in her house, would give him nothing. The doctor ___51___ his payment and as she still refused he finally decided to go to the court and reported his case before the ___52___. The old woman, standing up in the court, ___53___, “This man here speaks the ___54___ in what he says, for I did ___55___ to give him a sum of money if I could recover my sight, but if I continued to be blind, I was to give him nothing. Now he says that I am healed. I ___56___ think that I am still blind, ___57___ when I lost the use of my eyes, I saw in my house a lot of property and ___58___ goods, but now, though he ___59___ that I am cured of my blindness, I am not able to see a(n) ___60___ thing in it.” 一位双目失明的老妇人和一位医生达成了一项协议: 如果医生能治好她的眼疾, 她将支 付给他一笔钱作为报酬。 医生最终如约治好了老妇人的眼疾, 但重见光明的老妇人却拒绝支 付曾经许诺给他的报酬,这到底是什么原因呢? 41.A.agreement C.excuse 答案 B.medicine D.decision

A 结合第二段第一句中的“After the agreement was made”可知,此处指老 B.cure D.operate

妇人和那位医生达成了一项协议。make an agreement“达成一项协议”。 C.prove 答案 笔钱。cure“治愈,治好(疾病)。 43.A.escaped C.remained B.improved D.disappeared

B 结合最后一段中老妇人说的话可知,如果医生治好了她的眼睛,她会给他一

答案 C 结合该空前的 but 及最后一段中的“but if I continued to be blind”可 知,此处指如果老妇人的眼疾还是老样子的话。remain“保持”。 44.A.anything C.something 45.A.used C.made 46.A.point C.visit 答案 都会带走一些东西。visit“拜访”。 47.A.accepting C.examining 答案 D something away”相对应。 B.realizing D.stealing B.nothing D.everything B.tested D.found B.tour D.scene

答案 B 如果那位医生没能治好老妇人的眼疾,她将不会给他任何东西。

答案 A 此处指医生为治愈老妇人的眼疾把一些药物涂到她的眼睛上。

C 结合下文老妇人说自己家里值钱的东西都不见了可知,医生每次到老妇人家

医生一点点地偷走 (steal) 老妇人的财产。此处 steal 与空前的“took

48.A.advised C.measured 49.A.recovered C.balanced 答案 A healed her”相对应。 50.A.all C.either 答案 酬的原因。 51.A.depended on C.insisted on 答案 起”。 52.A.master C.police 下文中的 the court 相对应。 53.A.argued C.laughed 答案 辩”。 54.A.truth C.secret speak the truth“说真话”。 55.A.refuse C.expect 支付给他一笔钱。 the end no means 答案 A

B.demanded D.regretted B.increased D.lost

答案 B 医生治好老妇人的眼疾后开始索要(demand)她曾经许诺给自己的报酬。

recover“恢复”。此处“she recovered her sight”与第 48 空前的“he B.none D.both

B 老妇人恢复视力后,发现自己房中的物品都不见了,这也是她拒绝给医生报 B.gave up D.picked up

C 结合下文中提到的医生将老妇人告上法庭可知,医生“坚持”要得到自己应

得的报酬,而老妇人则拒绝给他报酬。depend on“依赖”;give up“放弃”;pick up“捡 B.officer D.judge

答案 D 医生把老妇人起诉到了法院,他们要见到的自然是法官(judge)。judge 与上 B.shouted D.murmured

结合下文中老妇人说的话可知,站在法庭上的老妇人据理力争。argue“争 B.lie D.answer

答案 A 结合该空后 for 引导的原因状语从句可知, 此处指老妇人说医生说的是实情。 B.remember D.promise

答案 D 结合第一段可知, 老妇人承认自己曾许诺(promise)在他把自己的眼睛治愈后 the way D.on the contrary the way“顺便说一

D 结合语境可知,医生说自己治好了老妇人的眼疾,而老妇人却认为自己仍然

是个瞎子。on the contrary“正相反”。in the end“最后”;by 下”;by no means“绝不”。 C.but B.though D.for

答案 D 这里是老妇人解释为什么她认为自己还是瞎子。for 为并列连词,表原因。 58.A.valuable C.necessary 答案 A property 与 valuable goods 构成并列关系。 59.A.praises C.declares 他治好了老妇人的眼疾。 60.A.pretty C.latest 答案 B.single D.important B.suggests D.congratulates B.useful D.modern


答案 C 结合第 56 空前的“he says that I am healed”可知,此处指医生“声称”

B 结合上文可知,医生在给老妇人治病期间将老妇人家中的东西都偷走了,因 第Ⅱ卷(非选择题,共 50 分)

此恢复视力后的老妇人在自己的家里看不到任何东西了。not a single“一个也没有”。 第三部分 英语知识运用(共两节,满分 45 分) 第二节 语法填空(共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分) 阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1 个单词)或括号内单词的正确形式。 It was my first trip to India, alone. One day, as I ___61___ (walk) through a local market, a ten?year?old boy came over and begged me to buy a book, ___62___had the words “Interesting India” on its cover. I bought it, thinking that when I returned home it would remind me___63___my wonderful Indian adventure. The book claimed that India's people were very welcoming of tourists, and never tried to cheat them. As I read I felt___64___ (deep) touched by these warm words. Suddenly, a monkey came down from a nearby tree, snatched the book from my hand and took___65___away, along with my bag which contained all my belongings. I couldn't do anything ___66___stand and stare. Then a man approached me and asked___67___I wanted my belongings back. He said it would cost me five dollars. I had no other choice___68___ (leave), so I agreed to pay, but only after a while my bag was returned. He blew a whistle and___69___monkey immediately threw the bag down. I picked it up and gave him the money. I later learned that the man made his living this way: tricking tourists. This was the___70___(bad) thing I ever experienced in 63.________ 67.________ 64.________ 68.________ “Interesting India”. 61.________ 62.________ 65.________ 66.________ 69.________ 70.________ 本文介绍了我去印度的第一次旅行。 61.was walking 所填词在句中作谓语,描述过去正在发生的事情,故用过去进行时。 62.which 此处引导非限制性定语从句,在从句中作主语,故用 which。

63.of remind sb. of sth.“提醒某人某事”,故此处用 of。 64.deeply 此处表示“深深地被感动”,用 deeply,而 deep 表示具体的“深的”。 所填词在句中作宾语,指代前面提到的 the book,故用 it。 66.but 此处意为“我只能站在那儿盯着”,anything but“根本不”,和 couldn't 构成双重否定。 67.if/whether 所填词引导宾语从句,在从句中不作成分,但表示“是否”之意,故 用 if 或 whether。 68.left 所填词作后置定语修饰 choice,和 choice 为被动关系,故用 left。 69.the 特指上文提到的 a monkey,用 the。 70.worst 所填词作定语修饰 thing,且表示最高级意义,故用 bad 的最高级形式。 第四部分 写作(共两节,满分 35 分) 第一节 短文改错(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文, 请你修改你同桌写的以下作文。 文中共 有 10 处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写上修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。 Dear Dad, You are very busy every day that you never pay enough attention to your health. I was worried about your health all the time. I'd like to give you some advices. I hear that walking is the best sport. Your company isn't far away from home, is it? Why not to walk to the office? You'd better take exercise at most once a week. You can play a basketball in the gym. Going to swim is a nice choice, too. Trying not to stay up too lately. Having enough sleep can help your brain work better. Of course, this is very important to have healthy food. Dad, please receive my advice. I really wish you healthy! Your loving daughter, Mary 答案

第二节 书面表达(满分 25 分) 据报道,某历史文化名城为了修建公路,将该市建于唐代的古城墙拆毁了。你班就此现 象进行了辩论。请根据以下辩论结果写一篇 100 个词左右的短文,并谈谈你的看法。 赞成(10%) 1.修建公路是社会发展的需要 2. 文化遗产在必要时应让步于社 会发展 反对(90%) 1.古城墙具有极高的历史价值, 是城市 文明的象征之一 2.文化遗产有利于我国与世界各国的 文化交流 你的观点

___________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ ___________________ ___________________________________________________________ ___________________________________________________________ ___________________________________________________________

One possible version: It is reported that to build a road, a well?known historical and cultural city has recently torn down one of its ancient city walls, which date from/back to the Tang Dynasty. Our class have had a debate on this matter. About 10% of the students , who said building a road was necessary for the development of society, supported this action. In their opinion, cultural relics should give way to the development of society if necessary. However, about 90% have the opposite opinion. They believe the ancient city walls are very valuable and they are the symbols of the city. There is no doubt that cultural relics play an important part in communication between China and the rest of the world. Personally, I think cultural relics are so valuable that we should protect them.



【红对勾】2015-2016学年人教版高中数学必修4课时作业4_高一数学_数学_高中教育_教育专区。课时作业 4 单位圆与三角函数线分值:100 分 时间:45 分钟 一、选择题...


新人教版高中生物必修1全册单元综合测试及答案 - 【红对勾】2015-2016 学年高中生物 第 1 章 走近细胞单元综合测试 新人教版必修 1 时间:90 分钟 满分:100 ...

...1作业题及答案解析Unit 1Cultural relics Period 2

2015-2016年人教版高中英语必修二Unit 1作业题及答案解析Unit 1Cultural relics Period 2_英语_高中教育_教育专区。Period Two Language Points Ⅰ.语境填词 1.The...

2015年高中英语 Unit1 Cultural relics单元测试2 新人...

2015年高中英语 Unit1 Cultural relics单元测试2 新人教版必修2_英语_高中教育_教育专区。必修二笔试部分: Unit 1Cultural relics》单元测试 2 I. 单项选择 21...

2015-2016学年浙江苍南县巨人中学高中英语学案:unit1 R...

2015-2016学年浙江苍南县巨人中学高中英语学案:unit1 Reading(新人教版必修2)_高中教育_教育专区。Unit 1 Cultural relics Period 3 Reading 学习目标: 1 提高...

...2015学年高中英语 Unit 1 Cultural relics单元测评 ...

【名师一号】2014-2015学年高中英语 Unit 1 Cultural relics单元测评 新人教版必修2_高三英语_英语_高中教育_教育专区。单元测评(一) (时间:90 分钟 满分:110 ...

...英语必修2 Unit 1 Cultural Relics知识点加单元检测...

Unit 1 Cultural Relics知识点加单元检测(word版有答案)_英语_高中教育_教育...【红对勾】2015-2016学年... 219人阅读 18页 1下载券 2015-2016学年(人教...

2015-2016学年高中数学 第一章 三角函数单元综合测试 ...

2015-2016学年高中数学 第一章 三角函数单元综合测试 新人教A版必修4_数学_高中教育_教育专区。【红对勾】 2015-2016 学年高中数学 第一章 三角函数单元综合测试...

2015-2016学年高中英语 专题01 Cultural relics单元双...

2015-2016学年高中英语 专题01 Cultural relics单元双基双测(A卷)_英语_高中教育_教育专区。专题 01 Cultural relics (测试时间:60 分钟 满分:100 分) Ⅰ. ...

...2015学年高中英语 Unit 1 Cultural relics综合测评 ...

【名师一号】2014-2015学年高中英语 Unit 1 Cultural relics综合测评 新人教版必修2_高三英语_英语_高中教育_教育专区。【名师一号】2014-2015 学年高中英语 Unit...

网站首页 | 网站地图
All rights reserved Powered by 学霸学习网
copyright ©right 2010-2021。