tceic.com
简单学习网 让学习变简单
当前位置:首页 >> 英语 >>

浙江省瑞安八校2014-2015学年高二英语下学期期中联考试题


2014 学年第二学期瑞安八校高二期中联考 英语试卷
选择题部分 一、单项填空(本大题共 10 小题,每小题 1 分,共 10 分。从给出的选项中选出可以填入空格 处的最佳选项) 1. After watching ____TV, she played ____violin for an hour. A. /; / B. the; the C. the; / D. /;

the 2. —Shall I pick you up at the school gate tomorrow morning? —No, you _______. I will go there in my own car. A. should B. needn’t C. must D. can’t 3. Forrest Gump is the first English film I have ever seen. A.which B.that C.when D.what 4. They won't buy new clothes because they money to buy a color TV set. A. save B. are saving C. has saved D. were saving 5. I hurried ________ I wouldn’t be late for class. A. since B. as if C. so that D. unless 6. the house on fire, he dialed 119. A. To see B. Seeing C. Having seen D. Being seen 7. —Susan, go and join your sister cleaning the yard. —Why ____? John is sitting there doing nothing. A. him B. he C. I D. me 8. Please remember nothing can be learned ______ hard work. A. by B. at C. without D. for 9. This ruler is too short. I need a one. A. long B. longer C. more long D. more longer 10. —If you are free,I’ll invite you to see a film tomorrow. — .It couldn’t be better. A. I’m sorry B.Thank you C.That’s right D.Don’t mention it 二、完形填空(本大题共 15 小题,每小题 2 分,共 30 分。阅读下列材料,掌握其大意,然后 在 11-25 题给出的选项中选出最佳选项) My parents had some strange rules when my sister and I were growing up.For example they never 11 us soda or juice.Our choice was water or iced tea 12 no sugar.My mom's 13 for it was that she didn't like kids who only drank sweet drinks,or worse,kids who did not like 14 ! She wanted to teach us to like water or 15 unsweetened drinks that did not come in a bottle.We,on the other hand,wanted to 16 a coke when we ate out.Now I can make my own decision,but I 17 choose juice or soda.I don't 18 it.It's not because I don't like it. I' m just used to drinking water. Many people 19 to think that a kid needs juice. If the child can't get it,he or she will secretly buy this kind of drink elsewhere.I found this really 20 , since I was raised 21 no juice or soda, and I didn't really 22 only having water. Now people 23 kids to make their own choice, 24 I grew up in a family where the children's opinions were seldom 25
-1-

for,and the parents made the final decision. 11.A.needed B.sold C.bought D.left 12.A.with B.of C.off D.without 13.A.decision B.reason C.hobby D.experience 14.A.soda B.juice C.water D.milk 15.A.another B.the other C.others D.other 16.A.order B.reply C.obey D.achieve 17.A.ever B.never C.always D.sometimes 18.A.think about B.take care C.pay for D.think out 19.A.like B.seem C.study D.get 20.A.excited B.difficult C.interesting D.necessary 21.A.on B.with C.for D.by 22.A.give up B.care about C.take pride in D.agree with 23.A.allow B.design C.teach D.cause 24.A.as B.since C.but D.though 25.A.added B.asked C.influenced D.regarded 三、阅读理解(本大题有两节,共 16 小题,每小题 2 分,共 32 分) 第一节:阅读下列材料并做 26—37 题。从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选 项。 A Waste can be seen everywhere in the school. Some students ask for more food than they can eat and others often forget to turn off the lights when they leave the classroom. They say they can afford these things. But I don’t agree with them. Waste can bring a lot of problems. Although China is rich in some resources(资源), we are short of others, for example, fresh water. It is reported that we will have no coal or oil to use in 100 years. So if we go on wasting our resources, what can we use in the future and where can we move? Think about it. I think we should say no to the students who waste things every day. Everybody should stop wasting as soon as possible. In our everyday life, we can do many things to prevent waste from happening, for example, turn off the water taps when we finish washing, turn off the lights when we leave the classroom, try not to order more food than we need, and so on. Little by little, everything will be changed. Waste can be stopped one day, if we do our best. 26. Which is not mentioned in this passage? A. Fresh water. B. Forest. C. Oil. D. Coal. 27. What may happen in 100 years? A. We may still have enough oil. B. We may still have enough coal. C. We may have a little oil. D. We may have no coal or oil to use. 28. Which of the following is right? A. Waste brings problems. B. Waste can bring no problem. C. China is rich in fresh water. D. Students never waste things. 29. Which is the best title of this passage? A. Stop Wasting B. School life C. Waste in the School D. Rich Resources in China
-2-

B One of the most difficult problems a young person faces is deciding what to do.Some people, however, from the time they are six years old“know”that they want to be doctors or teachers or firefighters.but most of us do not get around to making a decision about a job until someone or something forces us to face the problem. Choosing a job takes time,and there are a lot of things you have to think about as you try to decide what you would like to do.You may find that you will have to take special courses for a particular kind of work,or you may find out that you will need to get enough knowledge for a particular job. Fortunately,there are a lot of people you can turn to for advice and help in making your decision.At most schools,there are teachers to give you information about jobs.And you can talk over your ideas with family members and friends who are always ready to listen and to offer suggestions. 30.In the first paragraph“get round to”means ________. A.consider B.go all the way C.arrive at D.remain he same 31.The passage tells you that ________ for a particular job. A.you should have ideas when you are a child B.it’s impossible for you to get enough knowledge C.you have to face the problem D.you may enter a class to study 32.Making a decision about your job ________. A.needs friends B.needs time C.cost money D.cost your ability C Last week,all the teachers and students of our school watched a special performance by some disabled people.The first program was a dance named “The light of life”.To my surprise,all the dancers had lost one of their legs.As they were performing,I could see how they had to face so many difficulties.However,they showed us many wonderful programs.From these programs,I could see how lively their minds were. The two persons who came out next shocked us all.The first one was a singer.He was very young but unfortunately he had lost both of his hands in a big fire.The song he brought us was “Late Autumn” and he sang it in such a low and sweet voice.Though it was warm spring, I felt a little cold when I heard the song as if it was really late autumn.“How much love and feeling is hidden in my heart? I wish to hold your hands again.” Hearing this,I couldn’t keep back my tears. The other one was also a young man.He lost both of his arms when he was six.From then on,his feet became his “hands”. However, he could manage a number of things with his feet. What moved us most was his feet writing.The two words “Flying High” expressed his wishes. “If your wings are gone,your heart can still fly,” said Zhang Haidi,a disabled writer. In the world,there are many disabled people,yet most of them don't give in.They have strong wishes and beautiful dreams.Just as Zhang Haidi said they could fly. Disability doesn't mean complete failure.Once you try hard,miracles(奇迹)will happen sooner or later.I believe where there is a will,there is a way. 33.The teachers and students last week. A.saw a film B.held a party C.watched a football match D.watched a performance 34.Why did the writer feel cold when he heard the song “Late Autumn”?
-3-

A.Because it was cold at that moment. B.Because he had a bad cold. C.Because it was late autumn and the weather was cool. D.Because the song was moving. 35.The underlined word “shocked” probably means . A.surprised B.crashed C.warned D.sounded 36.“Flying High” expressed the wish of . A.a blind person B.a person with no arms C.a person without feet D.a person with neither hands nor feet 37.What do you think is the best title for this passage? A.An unforgettable Day B.Some Disabled people C.A Special Performance D.A Strange Writer 第二节:在下面 38—41 小题中,Tom, Emily, Jenny, Dave 和 John 准备参加一项活动。请按各人 兴趣选出符合 38—41 小题的最佳选项。 ______ 38. Tom is studying Chinese medicine in China. He is interested in the traditional art —— paper cutting. ______ 39. Emily got interested in China and lion dances of the country and hopes to attend any event related to her interest. ______ 40. Dave is a student learning in China and hopes to learn more about the ancient philosophy of China such as Taoism. ______ 41. John is a boxing fan. He is now having a trip in China with his parents who are on a business tour in China. A Traditional festival fairs Sales of paintings and calligraphy, antiques, children’s toys, seasonal fruit and vegetables, variety shows(杂耍), cross-talk, traditional lion dances, stilt dances, rickshaw, folk wedding performances and much more besides. B Ditan Temple Fair Folk flower fairs, acrobatic shows, Quyi (story telling with music and performance), Beijing snacks, traditional handcrafts like dough sculpture, paper cutting and shadow play. C Longtan Temple Fair Visitors can compete with national-level athletes at judo, taekwondo, wrestling and boxing. Diabolo displays, face changing and some Guinness World Record attempts will also be featured. D Dongyue Temple Fair An exhibition about “Fu” (happiness) culture (including a walk on a “Fu” road, hanging a “Fu” plate, circling a “Fu” tree and drawing on a “Fu” canvas), and a folk-custom show featuring various traditional folk activities. There will also be other activities, including a Taoist music performance and sports competitions. Various artwork, books and snacks will also be available. 非选择题部分 四、单词拼写(本大题共 8 小题,每小题 1 分,共 8 分。根据下列句子及所给的单词首字母, 写出各单词的完全形式,每空白处限填一词) 42. To be h ,I don’t think we have a chance of winning. 43. A is well-known, the environment in China is badly in need of improvement.
-4-

44. I’m sure you’ll s if you work hard. 45. Mary ’s sister sings b____________ than Susan. 46. —What c__________ is your new dress? —It’s green. 47. I can’t talk now, Pam. I’m in a h___________. Bye! 48. How long will it t you to build the new building? 49.—How do you go to school? —I go to school on f_________. 五、书面表达(本大题 20 分) 50. “中国梦”代表每个中国人的梦想。作为中学生,你对未来有怎样的憧憬?对人生有怎样 的期盼?请你围绕“梦想”这一话题,根据提示信息写一篇英语短文。 内容要点提示: 1.我的梦想是什么? 2.我为什么有这样的梦想? 3.我将怎样实现我的梦想? 注意: 1.文中不能出现真实的人名、地名和校名。 2.短文须包含提示内容,可适当发挥。 3.100 词左右,开头和结尾已给出,不计人总词数。 4.提示词汇:achieve one's dream, hold on to, difficulty, give up China dreams are made up of all Chinese people's dreams. As a middle school student, what's my dream? _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _________________________________________________________________________________ _________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ If everyone does so, I strongly believe our China dreams must come true and China will get better and better.

-5-

2014 学年第二学期瑞安八校高二期中联考英语试卷 答案及评分参考 一、单项填空(本大题共 10 小题,每小题 1 分,共 10 分。 ) 1. D 2. B 3. B 4. B 5. C 6. B 7. D 8. C 9. B 10. B 二、完形填空(本大题共 15 小题,每小题 2 分,共 30 分。 ) 11. C 12. A 13. B 14. C 15. D 16. A 17. B 18. A 19. B 20. C 21. B 22. B 23. A 24. C 25. B 三、阅读理解(本大题共 16 小题,每小题 2 分,共 32 分。 ) 26. B 27. D 28. A 29. A 30. A 31. D 32. B 33. D 34. D 35. A 36. B 37. C 38. B 39. A 40. D 41. C 四、单词拼写(本大题共 8 小题,每小题 1 分,共 8 分。写对一处给 1 分。 ) 42. honest 43. As 44. succeed 45. better 46. colour / color 47. hurry 48. take 49. foot 五、书面表达(本大题 20 分。按 5 个档次给分。 ) 50. One possible version: China dreams are made up of all Chinese people's dreams. As a middle school student, what's my dream? I dream of becoming a teacher when I grow up, and I hope to work in my old school. Because I want to reward my teachers for teaching me so well. I'll also try my beat to teach my students as my teachers taught me. To achieve my dream, I'll have to study harder from now on. I'll never give up my dream no matter what difficulties I meet. I'm sure my dream will come true as long as I hold on to it. If everyone does so, I strongly believe our China dreams must come true and China will get better and better. (一)评分原则 为了培养学生的创新精神和语言实践能力,促进英语写作教学,要严格按 5 个档次给分。 既要敢于打低分,更要敢于打高分;内容和语言共计 20 分。在评分时,要以作文的整体谋篇 和语言水平(看其是否地道)来评判。应当着重考虑考生是否围绕“梦想”这个主题进行阐 述,如恰当、合理,要给高分。要先确定其所属档次,然后以该档次的要求来衡量,微调得 分。最后,看其词数和卷面整洁程度。如词数太少(不到 80 个词的)或书写欠整洁,应酌情 再扣 1-2 分,但不倒扣分。 (二)内容要点 1.我的梦想是什么?
-6-

2.我为什么有这样的梦想? 3.我将怎样实现我的梦想? (三)各档次的给分范围和要求 第五档: (16—20 分)包含全部要点;语言基本无误;行文连贯,表达清楚。 第四档: (12—15 分)基本包含要点,遗漏少量次要点;语言有少量错误;行文基本连贯,表 达基本清楚。 第三档: (8—11 分)包含部分要点;语言虽有较多错误,尚能达意。 第二档: (4—7 分) 要点不明确;语言错误多,影响意思表达。 第一档: (0—3 分)白卷或文不对题;错误百出,不知所云。 (四)注意 第五档有 5 分的差距,旨在鼓励考生写出优秀作文。请根据考生佳作把握分寸。

-7-


推荐相关:

浙江省瑞安八校2014-2015学年高二英语下学期期中联考试题

浙江省瑞安八校2014-2015学年高二英语下学期期中联考试题_英语_高中教育_教育专区。2014 学年第二学期瑞安八校高二期中联考 英语试卷选择题部分 一、单项填空(本大...


2014学年第一学期瑞安八校高二期中联考英语试卷(含答案)

2014学年第一学期瑞安八校高二期中联考英语试卷(含答案)_高二英语_英语_高中教育_教育专区。2014 学年第一学期瑞安八校高二期中联考英语试卷考生注意: 1. 本试卷共...


江苏省八校2015-2016学年高二下学期期中联考试题 英语

江苏省八校2015-2016学年高二下学期期中联考试题 英语_高二英语_英语_高中教育_教育专区。2015-2016 学年度高二第二学期期中考试 英语试题一、听力: (20 分) 第...


上海市闵行区2014学年第一学期期中考试八校联考高二英语答案

上海市闵行区2014学年第一学期期中考试八校联考高二英语答案_高二英语_英语_高中教育_教育专区。高二英语参考答案听力: 1—13 DBCAA 14—17 Museum 语法:18---...


山西省古县等三区八校2015-2016学年高二英语下学期第二次适应性考试试题(新)

山西省古县等三区八校2015-2016学年高二英语下学期第二次适应性考试试题(新)_英语_高中教育_教育专区。山西 2016 古县、离石区、高县八校联考第二次适应性考试 ...


江苏省常州市常武地区八校2013-2014学年高一第二学期期中考试英语试题

江苏省常州市常武地区八校2013-2014学年高一第二学期期中考试英语试题_高二英语_...常武2013-2014 学年度第二学期期中考试高一英语试卷(八校联考) 常武 2013-2014...


2014-2015学年第一学期浦东新区高二英语期中联考

2014-2015学年第一学期浦东新区高二英语期中联考_英语_高中教育_教育专区。浦东八校联考,高二英语,有难度,也适合高三学生练习参考。2014...


浙江省宁波市八校2013-2014学年高二上学期期末联考英语试题 Word版含答案

浙江省宁波市八校2013-2014学年高二学期期末联考英语试题 Word版含答案_高二英语_英语_高中教育_教育专区。浙江省宁波市八校2013-2014学年高二学期期末联考英语...


上海市闵行区2014学年第一学期期中考试八校联考高二英语试卷

上海市闵行区2014学年第一学期期中考试八校联考高二英语试卷_英语_高中教育_教育专区。上海市闵行区 2014 学年第一学期期中考试八校联考 高二年级英语学科 试卷满分:...

网站首页 | 网站地图
All rights reserved Powered by 简单学习网 www.tceic.com
copyright ©right 2010-2021。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit325@126.com