tceic.com
简单学习网 让学习变简单
当前位置:首页 >> 英语 >>

2012 天津高考英语听力试题、答案、原文


2012 年天津高考听力试卷
试卷 A 第一节(共 5 小题;每小题 1 分,满分 5 分) 1. Why was George at the hospital? A. His wife was sick. B. His wife just had a baby. C. He was visiting his daughter. 2. What is Robert’s

occupation now? A. Novelist. B. Reporter. C. Secretary. 3. What does the man plan to do in five years? A. To leave the company. B. To manage the company. C. To start his own company. 4. What does the woman imply? A. She doesn’t appreciate John’s humor. B. She used to understand John’s humor. C. She doesn’t have any sense of humor. 5. What is the man’s reaction to the woman’s words? A. Anger. B. Impatience. C. Surprise. 第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分) 听下面一段对话,回答第 6 至第 8 小题。 6. What are the speakers talking about? A. The cause of their discomfort. B. The taste of the food. C. The division of housework. 7. What did they both eat? A. Meat, fish and soup. B. Fish, meat and pears. C. Soup, pears and meat.

.

1

8. What did they finally find out? A. They bought the wrong fruit. B. They lost a pair of sunglasses. C. Neither of them washed the pears. 听下面一段对话,回答第 9 至第 11 小题。 9. When would Mr. Johnson like to talk to the woman? A. Before the weekend. B. During the weekend. C. After the weekend. 10. What is Mr. Johnson doing when the woman comes to see him? A. Writing a letter. B. Checking his emails. C. Reading students’ writings. 11. What does Mr. Johnson want to tell the woman? A. She needs to pass on a message. B. She has got some financial aid. C. She has been offered a job by a fund.

听下面一段独白,回答第 12 至第 15 小题。 12. What is the main purpose of Mr. Brown’s remarks? A. To introduce a well-known conductor. B. To introduce a visiting professor. C. To introduce a famous pianist. 13. When did Mr. Robertson begin to play his own composition? A. At the age of 5. B. At the age of 10. C. At the age of 40. 14. What is the most unbelievable adventure for Mr. Robertson? A. No hotel rooms. B. Losing his instruments. C. Locked concert halls. 15. What will Mr. Robertson mainly do tonight? A. To deliver a speech. B. To give a concert. C. To promote his new book. 答案: 1.C 2.A 3.B 4.A 5.C

6.A 7.B 8.C

9.A 10.C
2

11.B 12.C

13.B 14.B 15.A

试卷 B 第一节(共 5 小题;每小题 1 分,满分 5 分) 1. How is the woman feeling? A. Ill. B. Hot. C. Cold. 2. Why does the man apologize? A. He has lost the book. B. He has forgotten to bring the book. C. He has brought the wrong book. 3. What does the man imply? A. The woman speaks English very well. B. The woman has a strong French accent. C. The woman must be from France. 4. What does the man think the weather will be like? A. Fine. B. Rainy. C. Cloudy. 5. What do we learn about the speakers? A. They are unwilling to wait for Jack. B. They can’t see Jack’s grade. C. They are eager to see Jack’s reaction. 第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分) 听下面一段对话,回答第 6 至第 8 小题。 6. What is the woman’s problem? A. Her passport is out of date. B. Her password is not recognized. C. Her past work is left unfinished. 7. Where should the woman go to solve her problem? A. The IT Center. B. Frost Hall. C. The Student Center. 8. On what day does the conversation take place? A. Monday. B. Tuesday. C. Wednesday.
3

听下面一段对话,回答第 9 至第 11 小题。 9. How did the woman sleep last night? A. She slept well. B. She woke up once. C. She had bad dreams. 10. What does the woman worry about this morning? A. Her difficulty in breathing. B. The meeting at school. C. The rush-hour traffic. 11. What does the woman probably decide to do this weekend? A. To work on her paper. B. To teach a few classes. C. To attend a writing course. 听下面一段独白,回答第 12 至第 15 小题。 12. When were the first amusement parks built in the U. S.? A. In the 1700s. B. In the 1800s. C. In the 1900s. 13. What can we know about Coney Island? A. It was an attraction for the rich in the early 1800s. B. It's no longer popular with people today. . C. It began to appeal to the working class in the 1820s. 14. What does the entrance fee cover in most U. S. theme parks? A. Gifts and souvenirs. B. Food and drinks. C. Shows and rides. 15. What is the talk mainly about? A. Amusement parks on Coney Island. B. The facilities in U. S. amusement parks. C. The development of U. S. amusement parks.

答案: 1.C 2.B 3.A 4.B 5.C

6.B 7.A 8.B 9.A 10.C 11.A 12.B 13.A 14.C

15.C

4

听力原文 A卷 第一节 Text 1 W: I saw George at the hospital today. I wonder if his wife is ill. M: No, his wife is fine. His daughter just had a baby and he was visiting her. Text 2 W: Robert worked as a secretary for three years. Then he became a reporter. After that, he started writing novels full time. M: I know. And he has been doing nothing else ever since. Text 3 W: So, Mr. Smith, where do you see yourself in five years? M: To tell you the truth, I see myself running this company. Text 4 M: John is certainly the funniest person in class. He can always make us laugh. W: Really? I think I still have to get used to his sense of humor. Text 5 W: Can you believe Tom from our class acted in the movie I watched last night? M: Are you kidding? You mean Tom? The Tom who couldn’t even remember a line in the play we put on at the arts festival? 第二节 Text 6 M: Maybe it was the fish or meat we ate. W: Yes, it might have been. M: Or the soup. W: No, it couldn’t have been the soup because I didn’t have any. M: Of course. We sat in the sun for a long time, I suppose it could have been the sun. W: Yes, it might have been. But we’ve got used to sitting in the sun. M: That’s true. Now what else did we both eat? Only those lovely peers I bought. It couldn’t have been them. We are used to eating peers, and you washed them. W: No, I didn’t. I thought you had! M: I didn’t wash them, I was sure you did. It must have been the peers then! Text 7 W: Hello, Mr. Johnson. You wanted to talk to me? M: Eh, yeah, come on in. I’m glad you were able to make it in such a short time. I was worried I wouldn’t get a chance to talk with you before the weekend. W: Luckily I checked my email and got your message before leaving the campus. I thought it would be good to drop by and I am surprised you are here at such a late hour. M: Oh, I usually am on Fridays. I like to review the weekly writings my students turned in before I leaving for the seaside on weekends.
5

W: To be frank, I am a little bit nervous. M: Don’t be nervous. Actually, it’s very good news. W: Oh, what is it? M: I received a letter from the National Youth Funds. It says you have won a scholarship for your further studies. Text 8 Good evening, ladies and gentlemen. My name is Michael Brown. As you know, we hold a series of events during the school year on various cultural topics. Tonight, we are lucky to have, as our guest, a man of considerable fame in the world of music. He began to play the piano at 5. By the time he was 10, he was composing and playing his own pieces. He’s a graduate of the famous Juilliard School and playing his spent the last 40 years of his very successful career touring the world playing in concerts. We are fortunate that he’s come to share some of his experiences with us. He’s had many adventures along the way, missed connections, no hotel rooms, and locked concert halls. Most unbelievably, he even lost his instruments. He’s played for all of the most well-known conductors all over the world. The title of his talk is “The Concert Tour-40Years on 4 Continents”. Please join me in welcoming Mr. Daniel Robertson, one of the most famous pianists… (fading)

B卷 第一节 Text 1 M:Are you alright? You don’t look well. W: Er, I’m sure I’m OK, really-just not very warm. M: How about a hot drink? Text 2 W: Did you remember to bring the boom you promised me? M: I’m sorry. It completely slipped my mind. I’ll bring it tomorrow. Text3 W: I can’t remember whether I told you or not, but I’m from France. M: Really? You hardly have an accent. Text 4 W: Hey, Joe, do you think it’s going to rain today? M: Well, see the dark clouds over there? It’s very likely. But the weather forecast says it’s going to be a good day. I think they will make another mistake this time. Text 5 M: I can’t wait to see the look on Jack’s face when he sees his grade. W: Neither can I.

6

第二节 Text 6 W:I’m having problems getting into the school email system. It keeps telling me that my password is wrong, M: Hmm, when was the last time you checked your email? W: Beats me –sometime last week, maybe Monday? M: Well, if you keep having the problem, you can go to the school IT Center. Show the teachers there your student card, and they will give you a new password. You can then get in with the new one. W: But where is the IT Center? M: Oh, it’s in the round building behind Frost Hall, over there. You see? W: Yes, thank you very much! M: You’re welcome! Bu the way, the center isn’t open now. It’s closed every Tuesday afternoon. You’d better go there tomorrow. Text 7 M: Good morning, Susan! Did you sleep well last night? W: I fell asleep right away, didn’t wake up once, and didn’t you have any bad dreams! M: Great! You look much more relaxed today. W: Much better, but I’m still worried about something. M: What’s that? W: Well, I have to dive to school for a meeting this morning, and I’m afraid I may get stuck in the rush-hour traffic and I will be pretty upset. M: Don’t worry. Just breathe deeply when that happens. W: Ok, I’ll try that. M: Is there anything else bothering you? W: Just one more thing. A school called me this morning to see if I could teach a few classes this weekend, but I’m supposed to work on a paper that’s due on Monday. M: Try not to take on more than you can handle. W: You’re right. I’ll probably focus on my paper. Thanks! Text 8 In our program today, we’ll talk about amusement parks. As places to have fun, they first appeared in the U.S. in the 1800s. For many years, the most famous amusement parks in the world were on Coney Island, New York. Around the 1820s, Coney Island was a popular place for wealthy people. In the late 1800s, it became popular with working-class people, too. Several amusement parks were built there in the late 1800s and early 1900s. Today, ten million people a year still visit Coney Island, although man tog its attractions are now gone. The U.S. amusement parks began to change in the mid-1900s. Before that time, they were usually found in cities. Now they are mostly in the suburbs. Today, most amusement parks are called “theme parks”. Their rides, shows, restaurants, and shops follow historical or cultural themes. At most U.S. theme parks, people do not have to pay for each ride or show. They pay only to enter the park. Then they can see the shows and go on the rides as many times as they want to in one day. Of course, they must pay for any food or souvenirs they guy in the park. Next, we are going to… (fading)

7


推荐相关:

2012 天津高考英语听力试题、答案、原文

2012 天津高考英语听力试题答案原文_英语_高中教育_教育专区。完整版:2012 试题、答案原文都包括,仔细校对和排版,可以直接打印了哦2012...


天津2010—2015年高考听力试题及原文

天津2010—2015年高考听力试题原文_高三英语_英语_...2012 年普通高等学校招生全国统一考试(天津卷)英语 ...考生均有两分 钟的时间将试卷上的答案转涂到答题...


2012年北京高考英语听力原文及答案

2012年北京高考英语听力原文答案_高三英语_英语_高中教育_教育专区。2012年北京高考英语听力试题,听力原文听力答案第一部分:听力理解(共三节,30 分)第一节(共...


2006-2012 天津高考英语听力【试题+答案】

答案:A 卷:1-5 CABAC B 卷:1-5 CBABC 6-10 ABCAC 11-15 BCBBA 6-10 BABAC 11-15 ABACC 2011 年高考英语听力(天津卷)试题答案 试卷 A 第一节...


2012年全国卷高考英语听力原文-试题-答案

2012年全国卷高考英语听力原文-试题-答案_英语考试_外语学习_教育专区。2012 年普通高等学校招生全国统一考试(课程标准卷) 第一节 (共 5 小题;每小题 1.5 分,...


2012高考英语全国卷听力真题、答案解析及原文

2012高考英语全国卷听力真题答案解析及原文_英语考试_外语学习_教育专区。听力试题: 第一部分听力(共两节,满分 30 分) 做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结...


2012高考英语全国卷听力试题与原文

2012高考英语全国卷听力试题原文_高三英语_英语_高中教育_教育专区。2012高考英语...2012高考英语试题及答案... 11页 免费 2012年湖南省高考英语听... 5页 免费...


2012高考英语全国卷听力试题与原文

2012高考英语全国卷听力试题原文_英语考试_外语学习_教育专区。2012 年普通高等...新课标卷) 第一部分 听力(共两节,满分 30 分) 做题时,先将答案标在试卷上...


2013年天津高考英语听力试题附答案

2013 年高考英语听力天津卷试题答案试卷 A 第一...2012 天津高考英语听力试... 7页 1下载券 喜欢...2009年高考英语听力原文... 6页 免费 ©...


2004-2014年天津高考英语听力试题、答案及听力原文

2004-2014年天津高考英语听力试题答案听力原文_高中教育_教育专区。2004 年...绝密★启用前 2012 年普通高等学校招生全国统一考试(天津卷) 英语 听力 注意...

网站首页 | 网站地图
All rights reserved Powered by 简单学习网 www.tceic.com
copyright ©right 2010-2021。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit325@126.com