tceic.com
简单学习网 让学习变简单
相关标签
当前位置:首页 >> 英语 >>

高中英语被动语态讲解与练习(含答案)


高中英语被动语态总结
三、 It is said that+从句及其他类似句型 一些表示“据说”或“相信”的动词如 believe, consider, expect, report, say, suppose, think 等可以用于句型“It+be+ 过去分词+that 从句”或“主语+be+过去分词+to do sth.”。有: It is said that?

据说,It is reported that?据报道,It is believed that?大家相信,It is hoped that?大家希望,It is well known that?众所周知,It is thought that?大家认为,It is suggested that?据建议。 例 It is said that the boy has passed the national exam. (=The boy is said to have passed the national exam. ) 四、谓语动词的主动形式表示被动意义 1.英语中有很多动词如 break,catch,clean,drive,lock,open,sell,read,write,wash 等,当它们被用作不及物动词来描 述主语特征时,常用其主动形式 表达被动意义,主语通常是物。 例 This kind of cloth washes well. 注意:主动语态表被动强调的是主语的特征,而被动语态则强调外界作用造成的影响。 试比较:The door won't lock. (指门本身有毛病) The door won't be locked. (指不会有人来锁门, 指“门没有锁”是人的原因) 2. 表示“发生、进行”的不及物动词和短语,如:happen, last, take place, break out, come out, come about, come true, run out, give out, turn out 等以主动形式表示被动意义。 例 How do the newspapers come out? 这些报纸是如何引出来的呢? 3. 系动词没有被动形式, 但有些表示感受、感官的连系动词 feel, sound, taste, book, feel 等在主系表结构中常以主动形式表 示被动意义。 例 Your reason sounds reasonable. 五、非谓语动词的主动形式表被动意义 在某些句型中可用动名词和不定式的主动形式表被动意义 。 1. 在 need,want,require, bear 等词的后面,动名词用主动形式表示被动意义,其含义相当于动词不定式的被动形式。 例 The house needs repairing(to be repaired) .这房子需要修理。 2. 形容词 worth 后面跟动名词的主动形式表示被动含义,但不能跟动词不定式;而 worthy 后面跟动词不定式的被动形式。 例 The picture-book is well worth reading. (=The picture-book is very worthy to be read. ) 3. 动词不定式在名词后面作定语,不定式和名词之间有动宾关系时,又和句中另一名词或代词构成主谓关系, 不定式的主动形式 表示被动含义。 例 I have a lot of things to do this afternoon. (to do 与 things 是动宾关系,与 I 是主谓关系。) 试比较:I’ll go to the post office. Do you have a letter to be posted? ( 此处用不定式的被动语态作定语表明 you 不是 post 动作的执行者。) 4. 在某些“形容词+不定式”做表语或宾语补足语的结构中,句子的主语或宾语又是动词不定式的逻辑宾语时,这时常用不定式 的主动形式表达被动意义。这些形容词有 nice,easy,fit,hard,difficult,important,impossible,pleasant,interesting 等。 例 This problem is difficult to work out .(可看作 to work out 省略了 for me). 5. 在 too? to?结构中,不定式前面可加逻辑主语,所以应用主动形式表示被动意义。 例 This book is too expensive (for me) to buy. 6. 在 there be?句型中,当动词不定式修饰名词作定语时,不定式用主动式作定语,重点在人,用被动形式作定语,重点在物。 例 There is no time to lose(to be lost)(用 to lose 可看成 for us to lose;用 to be lost,谁 lost time 不明确。 . ) 7. 在 be to do 结构中的一些不定式通常应用主动表主动, 被动表被动。然而,由于古英语的影响,下列动词 rent,blame,let 等仍 用不定式的主动形式表示被动意义。 例 Who is to blame for starting the fire? 六、介词 in, on, under 等+名词构成介词短语表被动意义



表示方位的介词与含动作意义的名词合用,含被动之义,其意义相当于该名词相应动词的被动形式,名词前一般不用冠词。 1. “under +名词”结构,表示“某事在进行中”。常见的有:under control(受控制), under treatment(在治疗中), under repair (在修理中), under discussion(在讨论中), under construction(在施工中) 。 例 The building is under construction( is being constructed). 2.“beyond+名词”结构,“出乎……胜过……、范围、限度”。常见的有:beyond belief (令人难以置信), beyond one’s reach(鞭 长莫及) ,beyond one’s control(无法控制) ,beyond our hope. 我们的成功始料不及。 例 The rumour is beyond belief(=can’t be believed) . 3.“above+名词”结构, 表示“(品质、行为、能力等) 超过……、高于……”。 例 His honest character is above all praise.=His honest character cannot be praised enough. 4.“for+名 词”结构,表示 “适于……、 为着……”。如:for sale(出售), for rent(出租)等。 例 That house is for sale. (= That house is to be sold). 5.“in+名词”结构 ,表示“在……过程中或范围内”常见的有:in print(在印刷中) ,in sight(在视野范围内),等。 例 The book is not yet in print.(=is not yet printed) 6.“on+名词”结构, 表示“在从事…… 中”。常见的有:on sale(出售),on show(展出), on trial(受审) 。 例 Today some treasures are on show in the museum (= are being showed). 7.“out of+名词”结构 ; 表示 “超出…… 之外“,常见的有:out of control (控制不了),out of sight (超出视线之外) ,out of one’s reach(够不着), out of fashion(不流行)等。 例 The plane was out of control (can’t be controlled). 。 8.“within+名词”结构,“在……内、不超过……”。 例 He took two days off within the teacher's permission.

【强化训练】 1. If city noises ____ from increasing,people ____ shout to be heard even at dinner. A. are not kept;will have to B. are not kept;have C. do not keep;will have to D. do not keep;have to 2. The fifth generation computers, with artificial intelligence, are ____and perfected now. A. developed B. have developed C. are being developed D. will have been developed 3. --- ____ the sports meet might be put off. --- Yes,it all depends on the weather. A. I've been told B. I've told C. I'm told D. I told 4. I need one more stamp before my collection ___. A. has completed B. completes C. has been completed D. is completed 5. Rainforests ___ and burned at such a speed that they will disappear from the earth in the near future. A. cut B. are cut C. are being cut D. had been cut 6. The new suspension bridge ___ by the end of last month. A. has been designed B. had been designed C. was designed D. would be designed 7. When a pencil is partly in a glass of water, it looks as if it ____. A. breaks B. has broken C. was broken D. had been broken 8. Great changes ___ in the city, and a lot of factories ___. A. have been taken place; have been set up B. have taken place; have been set up


C. have taken place; have set up D. were taken place; were set up 9. That suit __ over 60 dollars. A. had costed B. costed C. is costed D. cost 10. --- Look! Everything here is under construction. --- What’s the pretty small house that __ for? A. is being built B. has been built C. is built D. is building 11.--- Do you like the material? --- Yes, it ___ very soft. A. is feeling B. felt C. feels D. is felt 12. It is difficult for a foreigner ____ Chinese. A. write B.to write C. to be written D. written 13. I have no more letters ____ ,thank you. A. to type B. typing C. to be typed D. typed 14. Take care! Don’t drop the ink on your shirt, for it __ easily. A. won’t wash out B. won’t be washed out C. isn’t washed out D. isn’t washing out 15. Nobody noticed the thief slip into the house because the lights happened to ___. A. be put up B. give in C. be turned on D. go out 16. The computers on the table ___ Professor Smith. A. belongs B. are belonged to C. belongs to D. belong to 17. --- What do you think of the book? ---Oh, excellent. It’s worth ___ a second time. A. to read B. to be read C. reading D. being read 18. The squirrel was lucky that it just missed ___. A. catching B. to be caught C. being caught D. to catch 19. This page needed ___ again. A. being checked B. checked C. to check D. to be checked 20. ___ many times, the boy still didn’t know how to do the exercises A. Having taught B. Having been taught C. taught D. Teaching key 1--5 ACADC 6--10 BCBDA 11--15 CBCAD 16--20 DCCDB

被动语态专项练习题
1.Our house_____, A . is getting paint B . is getting painted C . is got painted D . has got to paint 2.He arrived in Beijing,where he_____his friend . A . was met by B . was met C . was meeting D . met by 3.The war_____in 1937 A . was broken out B . had been broken out C . has broken out D . broke out 4.The mistakes in the exercises will_____the teacher. A . cross B . be crossing C . be crossed by D . cross by 5.My brother and I have __________her birthday party. A . been invited B . been invited for C . invited to D . been invited to


6.It_______this way A . is had to do B . is had to be done C . had to be done D . has to do 7.It__this way. A used to do B . used to be done C . is used to do D . is used to doing 8._____Chaplin. A . The child's name was called B . The child's name calls C . The child calls D . The child is named 9.The sports meeting____ . A . is put off B . is to put off C . is to be put off D . puts off 10.Mary realized she_________ A . was making fun of B . was made fun C . was being made fun of D . was being made fun 11.______to say a thing in that way A . It is considers wrong B . It is considered wrong C . It is considered it's wrong D . It is consiedring wrong 12.He ordered that the books_______at once. A . would be printed B . would print C . be printed D . print 13.The story______in ChinA . A . was taken place B . was happened C . took place D . has been taken place 14.The house_____my parents A . is belong to B . belong to C . belongs to D . is belonged to 15.He_______by his teacher. A . happened to see B . was happened to see C . happened to be seen D . was happened to be seen 16.Great changes_____in our province.Many tall buildings. A . have been taken place, have been set up B . have taken place, have been set up C . have been taken place, have been set up D . were taken place, were set up 17.The hall's____but it's not yet____with lamps. A . furnished, finished B . been finished, been furnished C . being finished, being furnished D . set up, full 18.The new hall is the tallest building in this town._____from here? A . Can it see B . Can it be seen C . Can it seen D . Can see 19.As soon as we got to the airport,we found that the plane_____. A . had already taken off B . already took off C . was already taking off D . was already taken off 20. Some of the hotels in my hometown_________. A . have now been rebuilding B . are now rebuilding C . are now being rebuilt D . are rebuilt now 21. If city noises ____ from increasing,people ____ shout to be heard even at dinner. A . are not kept;will have to B . are not kept;have C . do not keep;will have to D . do not keep;have to 22. The fifth generation computers, with artificial intelligence, are ____and perfected now. A . developed B . have developed



C . are being developed D . will have been developed 23. --- ____ the sports meet might be put off. --- Yes,it all depends on the weather. A . I've been told B . I've told C . I'm told D . I told 24. I need one more stamp before my collection ___. A . has completed B . completes C . has been completed D . is completed 25. Rainforests ___ and burned at such a speed that they will disappear from the earth in the near future. A . cut B . are cut C . are being cut D . had been cut 26. The new suspension bridge ___ by the end of last month. A . has been designed B . had been designed C . was designed D . would be designed 27.When a pencil is partly in a glass of water, it looks as if it ____. A . breaks B . has broken C . was broken D . had been broken 28. Great changes ___ in the city, and a lot of factories ___. A . have been taken place; have been set up B . have taken place; have been set up C . have taken place; have set up D . were taken place; were set up 29. That suit __ over 60 dollars. A . had costed B . costed C . is costed D . cost 30. --- Look! Everything here is under construction. --- What's the pretty small house that __ for? A . is being built B . has been built C . is built D . is building 31.--- Do you like the material? --- Yes, it ___ very soft. A . is feeling B . felt C . feels D . is felt 32. It is difficult for a foreigner ____ Chinese. A . write B . to write C . to be written D . written 33. I have no more letters ____ ,thank you. A . to type B . typing C . to be typed D . typed 34. Take care! Don't drop the ink on your shirt, for it __ easily. A . won't wash out B . won't be washed out C . isn't washed out D . isn't washing out 35. Nobody noticed the thief slip into the house because the lights happened to ___. A . be put up B . give in C . be turned on D . go out 36. The computers on the table ___ Professor Smith. A . belongs B . are belonged to C . belongs to D . belong to 37. --- What do you think of the book? ---Oh, excellent. It's worth ___ a second time. A . to read B . to be read C . reading D . being read 38. The squirrel was lucky that it just missed ___. A . catching B . to be caught C . being caught D . to catch 39. This page needed ___ again. A . being checked B . checked C . to check D . to be checked



40. ___ many times, the boy still didn't know how to do the exercises A . Having taught B . Having been taught C . taught D . Teaching Keys 1 B 2 A 3 D 4 C 5 D 6 C 7 B 8 D 9 A 10 C 11 B 12 C 13 C 14 C 15 C 16 B 17 B 18 B 19 A 21 A 22 C 23 A 24 D 25 C 26 B 27 C 28 B 29 D 31 C 32 B 33 C 34 A 35 D 36 D 37 C 38 C 39 D

20 C 30 A 40 B




推荐相关:

高中英语被动语态讲解与练习(含答案)

高中英语被动语态讲解与练习(含答案)_英语_高中教育_教育专区。高中英语被动语态总结一、被动语态的构成形式 1. 被动语态的基本时态变化 被动语态通常为十种时态的...


高中英语被动语态讲解与练习(含答案)

高中英语被动语态讲解与练习(含答案)_英语_高中教育_教育专区。高中英语被动语态一、被动语态的构成形式 1. 被动语态的基本时态变化 被动语态通常为十种时态的被动...


被动语态讲解及练习(含答案)

被动语态讲解练习(含答案)_高三英语_英语_高中教育_教育专区。The Passive Voice 一、被动语态的构成形式 1. 被动语态的基本时态变化 1) 2) 3) 4) 5) 6...


高中英语情态动词讲解与练习(含答案)

高中英语情态动词讲解与练习(含答案)_高三英语_英语_高中教育_教育专区。高中...情态动词属非及物动词,故没有被动语态。 He could be here soon. 他很快就...


初中英语被动语态讲解 练习及答案

初中英语被动语态讲解 练习答案_英语学习_外语学习_教育专区。初中英语重点内容专题讲解及词汇辨析,并配有典型例题课后练习题答案被动...


2010年中考英语被动语态讲解及其练习(含答案)整理版

2010年中考英语被动语态讲解及其练习(含答案)整理版 隐藏>> 被动语态 (1)被动语态定义:被动语态是动词的一种特殊形式,用来说明主语与谓语动词之 间的关系。 如果...


初中中考英语语法被动语态的讲解,专项练习及参考答案

初中中考英语语法被动语态讲解,专项练习及参考答案_初三英语_英语_初中教育_教育专区。被动语态全解 语态是动词的一种形式,表示句子中主语和谓语动词的关系,主动...


高中英语非谓语动词用法详解及练习(含答案详解)

高中英语非谓语动词用法详解练习(含答案详解)_英语_高中教育_教育专区。非谓语...过去分词只有一种形式,也没有主动语态,它所表示的动作是一个 被动的或是已...


中考被动语态详解与练习含答案

中考被动语态详解与练习含答案_英语_初中教育_教育专区。中考被动语态考查的所有知识点,付例题解析与练习答案 中考被动语态详细讲解与练习 知识点 1:被动语态的基本...


2015整理被动语态讲解及练习(附答案)

2015整理被动语态讲解练习(附答案)_英语_初中教育_教育专区。初中被动语态讲解及配套练习 一、 主动语态与被动语态的概念: 注:☆及物动词有被动语态,不及物动词...

网站首页 | 网站地图
All rights reserved Powered by 简单学习网 www.tceic.com
copyright ©right 2010-2021。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit325@126.com