tceic.com
简单学习网 让学习变简单
相关标签
当前位置:首页 >> 英语 >>

【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(八) [必修2 Unit 3 Computers]


课时作业(八)

[必修 2

Unit 3

Computers]

(限时:30 分钟)

Ⅰ.完形填空 Last Friday, after doing all the family shopping in the town, I wanted to have a rest

before catching the train. I __1__ a newspaper and some chocolate and __2__ into the station coffee shop. It was a cheap self?service place with long tables to __3__ at. I put my heavy bag down on the floor, __4__ the newspaper and the chocolate on the table and then went to get a cup of coffee. When I came back with the coffee, there was someone __5__ in the next seat. __6__ was a boy, with dark glasses and old clothes, and his hair was __7__ bright red at the front. He had started to eat my chocolate! Naturally, I was rather uneasy about him, but I didn't want to have any __8__. I just read the newspaper, tasted my coffee and took a bit of chocolate. The boy looked at me in __9__.Then he took a __10__ piece of my chocolate. I could hardly believe it. Still I didn't say anything to him. When he took a third piece, I felt more angry than uneasy. I thought, “Well, I shall have the last piece.” And I got it. The boy gave me a strange look, and then __11__ up. As he left, he shouted out, “There's something __12__ with that woman!” Everyone looked at me, __13__ I didn't want to quarrel with the boy, so I kept quiet. I did not realize that I had __14__ a mistake until I finished my coffee and was ready to __15__. My face turned red when I saw my unopened chocolate under the newspaper. The chocolate that I had been eating was the boy's!

1.A.stole 2.A.went 3.A.sit C.put 4.A.pushed

B.bought B.sat B.seat

C.sold

D.wrote D.looked

C.seated C.lie

D.laugh

B.took B.playing

D.pulled D.sleeping B.It D.What B.washed D.colored B.trouble D.matter B.anger D.happiness B.second

5.A.jumping C.sitting 6.A.He C.Who 7.A.cut

C.covered 8.A.coffee C.chocolate C.surprise 10.A.first

9.A.carelessness

C.very D.last 11.A.stood C.cried C.OK C.so 12.A.normal 13.A.and 14.A.spelt C.made C.jump 15.A.finish Ⅱ.阅读理解 A In today's Internet age, the demand for online games continues to grow. Online computer game centers exist in many cities and towns throughout Asia. Facing the pressures of school and life, people tend to the virtual world, expecting a diversion from these problems. Too often, however, they can lead to problems and unhealthy addictions. This is most clearly seen in the example of South Korea. The country has the world's highest percentage of high?speed Internet services. It also has a high number of online game players and related problems. It was once reported that a young man collapsed (突然晕倒) and died while playing online games. He had been playing almost nonstop for 86 hours at an Internet cafe. Another young man killed his sister after becoming confused between the online world and real life. A 12year- boy old stole $16,000 from his father and ran away from home. He did this to continue his obsession (着迷) with online games. Such problems, however, don't just happen in South Korea. They are spreading to other parts of Asia, as well. What kinds of people develop online game addiction? What does the problem look like? Dr SueHuei Chen, a clinical psychologist, researches Internet addiction. She discovered some signs of at- individuals such as lack of friendship and good social skills. Those problem individuals feel it so risk compulsive to play online games that they could sacrifice things such as school and family. They feel the need to spend more and more time online. And they become upset if anyone tries to limit their online game playing. How many problem game players are there? In mainland China, the potential number of problem online gamers is alarming. Just in 2004, China has had 13.8 million online game players according to China Daily. Furthermore, it stated that 80 percent of these were under 25 and had signs of addiction. Such numbers point towards a growing problem among Chinese youth. Make sure to keep control over your online game playing. If you don't control it, it can get control of you. 16.The underlined word “diversion” in the first paragraph is closest in meaning to ________. A.solution C.escape B.comfort D.support B.took B.wrong D.looked D.funny B.but B.corrected B.leave D.while D.found D.shop

17.The examples in the second paragraph tell us that ________. A.the side effects are caused by high?speed Internet services

B.online game playing can even cause death C.online games have caused much damage to young people D.the teenage boy can't resist the temptation of the online games 18.According to Dr SueHuei Chen, what can we do to prevent game addiction? A.Limit the speed of the Internet services. B.Sacrifice things such as school and family. C.Spend more and more time online. D.Care much for the young and improve their ability to get along with others. 19.We can conclude from the passage that ________. A.the demand for online services continues to grow B.China is fighting a battle against online games C.the problems caused by online games don't just exist in South Korea D.in the year 2004 there were a total of 13.8 million Chinese visiting the Internet 20.What's the best title for the passage? A.Internet Problem B.Addiction to Online Game C.Problem People in the World D.Online Game Can Control People B Since the 1970s, scientists have been searching for ways to link the brain with computers. Braincomputer interface(BCI) technology could help people with disabilities send commands to machines. Recently, two researchers, Jose Millan and Michele Tavella from the Federal Polytechnic School in Lausanne, Switzerland, demonstrated(展示)a small robotic wheelchair directed by a person's thoughts. In the laboratory, Tavella operated the wheelchair just by thinking about moving his left or right hand. He could even talk as he watched the vehicle and guided it with his thoughts. “Our brain has billions of nerve cells. These send signals through the spinal cord (脊髓)to the muscles to give us the ability to move. But spinal cord injuries or other conditions can prevent these weak electrical signals from reaching the muscles,” Tavella says. “Our system allows disabled people to communicate with external world and also to control devices.” The researchers designed a special cap for the user. This head cover picks up the signals from the scalp(头皮) and sends them to a computer. The computer interprets the signals and commands the motorized wheelchair. The wheelchair also has two cameras that identify objects in its path. They help the computer react to commands from the brain. Prof. Millan, the team leader, says scientists keep improving the computer software that interprets brain signals and turns them into simple commands. “The practical possibilities that BCI technology offers to disabled people can be grouped in two categories: communication, and controlling devices. One example is this wheelchair.” He says his team has set two goals. One is testing with real patients, so as to prove that this is a technology they can benefit from. And the other is to guarantee that they can use the technology over long periods of time. 21.BCI is a technology that can ________. A.help to update computer systems

B.link the human brain with computers C.help the disabled to recover D.control a person's thoughts 22.How did Tavella operate the wheelchair in the laboratory? A.By controlling his muscles. B.By talking to the machine. C.By moving his hand. D.By using his mind. 23.Which of the following shows the path of the signals described in Paragraph 5? A.scalp→computer→cap→wheelchair B.computer→cap→scalp→wheelchair C.scalp→cap→computer→wheelchair D.cap→computer→scalp→wheelchair 24.The team will test with real patients to ________. A.make profits from them B.prove the technology useful to them C.make them live longer D.learn about their physical condition 25.Which of the following would be the best title for the text? A.Switzerland, the BCI Research Center B.New Findings about How the Human Brain Works C.BCI Could Mean More Freedom for the Disabled D.Robotic Vehicles Could Help to Cure Brain Injuries

课时作业(八) Ⅰ.本文是“我”外出购物时的一次尴尬的经历。 1.B 2.A 3.A put。 5.C 由下文可知,回来时“我”发现他开始吃“我”的东西,说明他坐在旁边的座位 上,故选 sitting。 6.B 7.D 8.B 用 it 指代前文中未知的人。 头发应是被染成艳红色的,故应选 colored。 面对这样一个人,“我”不想惹麻烦,trouble 合乎文意,为正确选项。 为了消磨时间,“我”买了报纸和巧克力,故选 bought。 由文章推断出,“我”走进了一家咖啡店,故应选 went。 to sit at 作 tables 的后置定语,意为“可以在旁边就座的桌子”。

4.C 按常理“我”应把报纸等放在桌子上,而不是“推到”或“拉到”桌子上,故应选

9.C 由下文可知,“我”吃的是这个男孩正吃的巧克力,这引起了对方的某一反应。比 较四个选项,再根据上下文,用名词 surprise 比较合乎当时的情形。 10.B 相呼应。 11.A 12.B 13.B 根据文意可知那个男孩起身要走,故选择 stood。 男孩生气了,必定说了发泄的话,比较四个选项,wrong 为最佳选择。 男孩骂了“我”,导致大家都朝“我”看,而“我”不想与他争吵,可见“我” “a +序数词+名词”常用来表示“再一个,又一个”,与下文 took a third piece

的反应与上文描述的气氛恰恰相反,故选择 but 构成转折关系。 14.C 固定搭配 make a mistake 意为“犯了个错误”。 15.B “我” 在喝完咖啡准备离开时发现了自己的过错,故应选 leave。 Ⅱ.A 本文讲述了沉迷网络游戏所引起的问题。 16.C 词义猜测题。diversion 意为“转移”,在文中意指人们通过虚拟世界来逃避现实, 故选 C。 17.C 推理判断题。第二段通过三个年轻人的例子说明了网络游戏对年轻人的负面影 响,故选 C。 18.D 推理判断题。根据 SueHuei Chen 的研究,沉迷网络游戏的人缺少友谊和人际交 往,故可推断增强个人的交往能力可以防止玩游戏上瘾。 19.C 细节理解题。根据第二段最后一句可知答案。 20.B 主旨大意题。全文讲述的是网游上瘾的问题,故 B 项最符合文意。 B 这是一篇科普类文章。作者向我们报道了关于人脑信息和电脑信息研究的最新突破,该技 术目前正准备在病人身上应用。 21.B 22.D 细节理解题。由第一段可以看出,BCI 技术是科学家一直研究的 to link the brain 细节理解题。由第三段的 In the laboratory, Tavella operated the wheelchair just by with computers 技术,由此可知 B 项正确。C 项有极大的干扰性。 thinking about moving his left or right hand.可知是说通过他的思维。故选 D。 23.C 事实排序题。由该段可知,信号从 the scalp(头皮)发出后被 a special cap 接收,接着 传到了 a computer,然后到轮椅,由此可知 C 项正确。 24.B 细节理解题。最后一段 One is testing with real patients, so as to prove that this is a technology they can benefit from.中的 they 指的是 patients,证明他们能从中获益,也就是对于他 们是有用的(useful),因此可知答案。

25.C 主旨大意题。 文章向我们介绍了瑞士 BCI 研究中心的一个新技术的工作原理,以 及给残疾人带来的实惠。


推荐相关:

【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(八) [必修2 Unit 3 Computers]

【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(八) [必修2 Unit 3 Computers]_英语_高中教育_教育专区。课时作业(八) [必修 2 Unit 3 Computers] (限时:30 分...


【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(三) [必修1 Unit 3 Travel journal]

【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(三) [必修1 Unit 3 Travel journal...C.To explain how computers help create gifts. D.To describe the gifts ...


【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(十五) [必修3 Unit 5 Canada—“The True North”]

【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(十五) [必修3 Unit 5 Canada—“The True North”]_英语_高中教育_教育专区。【广东专用】2014届高考英语一轮复习...


【2014届高三一轮复习英语精品资料 基础巩固(新课标专用)Book 8 Unit 2 Word版含解析

2014届高三一轮复习英语精品资料 基础巩固(新课标专用)Book 8 Unit 2 Word...3.Altogether(总共), we have 10 subjects, 5 of which are compulsory(必修...


2014届高三一轮复习英语精品资料 基础巩固(新课标专用)Book 8 Unit 2 Word版含解析

2014届高三一轮复习英语精品资料 基础巩固(新课标专用)Book 8 Unit 2 Word版含...3.Altogether(总共), we have 10 subjects, 5 of which are compulsory(必修...


2014版高考英语一轮总复习 Module2 Unit3 Amazing people同步训练 新人教版

【广东专用】2014届高考英... 暂无评价 6页 5财富...2014版高考英语一轮总复习 Module2 Unit3 Amazing ...Mr. Negroponte invented cheap computers to help ...


【创新设计】2014-2015学年高中英语课时精练:Unit 2 Period 5(北师大版必修一,广东专用)]

【创新设计】2014-2015学年高中英语课时精练:Unit 2 Period 5(北师大版必修一,广东专用)]_高中教育_教育专区。【创新设计】2014-2015学年高中英语课时精练:Unit ...


【创新设计】2014-2015学年高中英语课时精练:Unit 5 Period 1(北师大版必修二,广东专用)]

【创新设计】2014-2015学年高中英语课时精练:Unit 5...1 Performance 课时精练(北师大版必修 2,广东专用)...although computers have made the process much ...


【创新设计】2014-2015学年高中英语课时精练:Unit 5 单元测试(北师大版必修二,广东专用)]

【创新设计】2014-2015学年高中英语课时精练:Unit 5 单元测试(北师大版必修二,广东专用)]_高中教育_教育专区。【创新设计】2014-2015学年高中英语课时精练:Unit ...


2014高考英语二轮复习方案专题限时训练(十七)(新课标·广东专用) 文化教育型阅读理解2 Word版含解析

2014高考英语轮复习方案专题限时训练(十七)(新课标·广东专用) 文化教育型阅读...write a character D.computers have become a trend and fashion in China 3...

网站首页 | 网站地图
All rights reserved Powered by 简单学习网 www.tceic.com
copyright ©right 2010-2021。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit325@126.com