第一节 阅读理解 阅读下列短文，从每题所给的 A、B、C 和 D 项中选出最佳选项。 A This week，I'll take a look at performers who also write and produce their own music and we'll start in fifth place，where Br
uno Mars jumps two slots (位置) with
Treasure，the third single from his sophomore album Unorthodox Jukebox.Aside from
being an energetic performer，Bruno is also a member of the songwriting?production trio The Smeezingtons.Along with Philip Lawrence and Ari Levine，Bruno produced hits for other stars before becoming one himself.The Smeezingtons have written for Sugababes，Flo Rida，Far East Movement，and many other top acts. When it comes to production expertise ， Pharrell Williams ranks among the best.Compared to last week，Daft Punk and Pharrell fall two slots to fourth place with Get Lucky.Pharrell and Chad Hugo make up the songwriting?production duo The Neptunes，and their string of hits stretches back to the late 1990s.They worked with so many stars that in 2009 the editors at Billboard ranked them No.1 in the list of the decade's Top 10 producers in America. Imagine Dragons made an interesting production choice when making its latest single，Radi oactive，which rises a slot to third place.Co?writing and producing this song is English native Alex “Da Kid” Grant.A professional footballer before turning to music，Alex produced Eminem and Rihanna's massive hit Love The Way You
Li e.He also worked with B．o.B，Diddy，and Nicki Minaj，while executively producing
Imagine Dragons' Night Visions album. Miley Cyrus had a hand in writing her latest song，which could become her first No.1 hit.Jumping a slot to second place，it's We Can't Stop.Four years ago，Party
In The USA also made it to No.2.
This week， Robin Thicke released his sixth album， Blurred Lines.And it' s already gone to No.1 in a major international market，topping the UK pop chart.Robin now
has the longest?running No.1 pop single of 2013，as Blurred Lines featuring T．I.and Pharrell spends a seventh week at the top.
1．What do we know about the song Treasure? A．It is the third single from Bruno Mars' first album. B．It was produced by The Smeezingtons. C．It was in the seventh place last week. D．It was written by Philip Lawrence.
解析：事实细节题。根据第一段的“we'll start in fifth place，where Bruno Mars jumps two slots with Treasure”可知这首歌是从上周的第七名跃升到本周的第五名的。 答案：C
2．According to Paragraph 2 we learn that The Neptunes ________． A．are the best music producers in America at present B．are famous and successful music producers in America C．were unknown to the public until the beginning of the 21st century D．were more famous as singers than music producers in the late 1990s
解析：推理判断题。根据第二段的“They worked with so many stars that in 2009 the editors at Billboard ranked them No.1 in the list of the decade's Top 10 producers.” 可知 the Neptunes 是美国著名且成功的歌曲制作人。 答案：B
3．Which of the following music producers played football for a living before turning to music? A．Pharrell Williams. B．Bruno Mars. C．Alex “Da Kid” Grant. D．Nicki Minaj.
解析：事实细节题。根据第三段的“Co?writing and producing this song is English native Alex ‘Da Kid’Grant.A professional footballer before turning to music， Alex produced Eminem and Rihanna's massive hit Love The Way You Lie.”可知 Alex “Da Kid”Grant 在转行做音乐前是一位专业的足球运动员。 答案：C
4．This week，the song that took second place is ______． A．We Can't Stop B．Radioactive C．Party In The USA D．Get Lucky
解析：事实细节题。根据第四段的“Jumping a slot to second place，it's We Can't
5．What is special about Blurred Lines? A．It is more popular in the UK than in America. B．It has been at the top for about one and a half months. C．It is written by Robin Thicke himself. D．It is Robin Thicke's longest song.
解析：事实细节题。根据末段的“Robin now has the longest?running No.1 pop single of 2013，as Blurred Lines featuring T．I.and Pharrell spends a seventh week at the top.”可知这首歌曲已经在排行榜榜首待了快两个月了。 答案：B
B Firefighters arrived at a Utah home to put out a flame started by a kitchen range and discovered more than flames — 28 snakes，six of them lethal．The man didn't have a permit for the six life—threatening snakes — five rattlers (响尾蛇) and
a gaboon viper— and he may face charges for keeping them without a permit.The viper， native to Africa，is considered one of the most dangerous in the world. The snakes were inside cages in a separate room and were removed as firefighters quickly put out the flame on Friday in Clearfield，about 30 miles north of Salt Lake City.The poisonous snakes were taken away by the Utah Division of Wildlife，where Capt.Tony Wood was trying to determine their fate — and whether to cite (传讯) the owner. “I'm just trying to wrap my head around the situation， ” he said on Monday. Fire and smoke damage left the man's house unable to live in，but all the snakes survived.The owner took his 22 other legal snakes for safekeeping to his father's house，Davis County Animal Control Director Clint Thacker said.The seized rattlers will probably be released into the wild，and the viper could be sent to someone authorized to have it，said Jim Dix of Reptile Rescue of Tooele County. The owner has been described variously by officials as a snake professional or breeder.Dix said th e snakes were well fed，in good condition and that there was no threat to anyone in the neighborhood.“We are seeing a big increase in illegal animals in Utah， ” he said.“It just goes on and on.” Earlier this year，Cottonwood Heights police cited a young man for failure to have an exotic pet permit and ordered him to get rid of all but one of his 29 boa constrictors (王蛇) he kept in his basement.The Cottonwood Heights City Council later gave him a reprieve (暂缓)，allowing Thomas Cobb to keep his snakes while officials revisit the city code.Cobb still has the snakes that are worth $12，000 each，and is waiting for a resolution from city officials，Cottonwood Heights Police Sgt.Mark Askerlund said.
6．What does the underlined word “lethal” in Paragraph 1 mean? A．Deadly. B．Rare. C．Impressive. D．Extinct.
解 析 ： 意 义 猜 测 题 。 根 据 后 面 的 “The man didn't have a permit for the six life?threatening snakes”可知这六条蛇具有“致命”的危险。
7．What do we know about the snakes? A．The most dangerous of them could be the five rattlers. B．None of them are permitted to be kept by the man. C．They were kept in cages when they were found. D．Some of them were killed in the fire.
解析： 事实细节题。 根据第二段的“The snakes were inside cages in a separate room” 可知选 C。 答案：C
8．According to Jim Dix of Reptile Rescue of Tooele County，we know that the viper ________． A．will be given to the man's father B．will be set free in the wild pretty soon C．will be taken to a zoo for tourists to watch D．will probably be taken over by someone else
解析：事实细节题。根据第三段的“the viper could be sent to someone authorized to have it”可知这条蛇可能会由另一个人接手管理。 答案：D
9．What Jim Dix said in Paragraph 4 tells us that the owner ________． A．shouldn't be punished B．is good at raising snakes C．has taken away the snakes' teeth D．has been raising illegal animals for years
解析：推理判断题。根据第四段的“Dix said the snakes were well fed，in good condition”可知这些蛇的主人很擅长养蛇。 答案：B
10．The story in the last paragraph proves that ________. A．boa constrictors are not as dangerous as people think B．there are other people keeping illegal animals in Utah C．city officials don't really care about illegal animals in Utah D．boa constrictors are the most expensive snakes in the world
解析：推理判断题。末段主要是讲另一个人也非法养了很多毒蛇，这证明在犹他州还有 别的人非法养育动物。 答案：B
C (2014 年广东高考)Like many new graduates，I left university full of hope for the future but with no real idea of what I wanted to do.My degree，with honors， in English literature had not really prepared me for anything practical.I knew I wanted to make a difference in the world somehow ， but I had no idea how to do that.That's when I learned about the Lighthouse Project. I started my journey as a Lighthouse Project volunteer by reading as much as I could about the experiences of previous volunteers.I knew it would be a lot of hard work，and that I would be away from my family and friends for a very long time.In short，I did not take my decision to apply for the Lighthouse Project lightly.Neither did my family. Eventually，however，I won the support of my family， and I sent in all the paperwork needed for the application.After countless interviews and presentations，I managed to stand out among the candidates and survive the test alone.Several months later，I finally received a call asking me to report for the
duty.I would be going to a small village near Abuja，Nigeria.Where? What? Nigeria? I had no idea.But I was about to find out. After completing my training ， I was sent to the village that was small and desperately in need of proper accom modation.Though the local villagers were poor， they offered their homes，hearts，and food as if I were their own family.I was asked to lead a small team of local people in building a new schoolhouse.For the next year or so，I taught in that same schoolhouse.But I sometimes think I learned more from my students than they did from me. Sometime during tha t period，I realized that all those things that had seemed so strange or unusual to me no longer did，though I did not get anywhere with the local language，and returned to the United States a different man.The Lighthouse Project had changed my life forever.
11．What do we know about the author? A．His university education focused on the theoretical knowledge. B．His dream at university was to become a volunteer. C．He took pride in having contributed to the world . D．He felt honored to study English literature.
解析：事实细节题。从第一段的“My degree，with honors，in English literature had not really prepared me for anything practical.”可知选 A。 答案：A
12．According to the Project Lighthouse，it is likely that the author________． A．discussed his decision with his family. B．asked previous volunteer s about voluntary work C．attended special training to perform difficult tasks D．felt sad about having to leave his family and friends
解析：推理判断题。从第二段的“In short，I did not take my decision to apply for
the Lighthouse project lightly.Neither did my family.”和第三段的“Eventually， however，I won the support of my family”可知虽然作者和家人并非轻松地作出决定， 但作者还是赢得了家人的支持，所以可以推断作者和家人讨论过这个问题。 答案：A
13．In his application for the volunteer job，the author_____． A．participated in many discussions B．went through challenging survival tests C．wrote quite a few paper on voluntary work D．faced strong competition from other candidates
解析：事实细节题。从第三段的“After countless interviews and presentations， I managed to stand out among the candidates and surv ive the test alone.”可知作 者在众多的应聘者中脱颖而出。 答案：D
14．On arrival at the village，the author was________． A．asked to lead a farming team B．sent to teach in schoolhouse C．received warmly by local villagers D．arranged to live in a separate house
解析：事实细节题。从倒数第二段“Though the local villagers were poor，they offered their homes，hearts，and food as if I were their own family.”可知选 C。 答案：C
15．What can we infer from the author's experiences in Nigeria? A．He found some difficulty adapting to the local culture. B．He had learned to communicate in the local language. C．He had overcome all his weakness before he left for home.
D．He was chosen as the most respectable teacher by his students.
解析：推理判断题。根据最后一段“Sometime during that period，I realized that all those things that had seemed so strange or unusual to me no longer did”可知 选 A。 答案：A
D All of us should keep a kitchen diary，showing how much food are left uneaten as garbage. We all waste food，you and me，millions of tons of it.In China，enough food is wasted in restaurants every year to feed 200 million people.In the United States， 40 percent of food is wasted from farm to fork.Each year，the amount of food thrown away in rich countries is almost the same as that produced in sub?Saharan Africa.This raises some important questions. In developing countries，food is lost because farmers do not have appropriate cooling， storage or market access for their crops.Their grains， fruits and vegetables dry up and rot away.In developed countries，the picture is different，and food is wasted in supermarkets ， restaurants and at homes.China faces both problems ， significant losses in farms，as well as at the sale and consumption stages.And the amount of food wasted by Chinese consumers is rapidly increasing. Consumer culture has filled China and urba n residents can get quality food from anywhere in the country and from across the planet.Chinese consumers are as particular about their food as those in other countries.In supermarkets， they refuse to buy vegetables that don't look fresh or have an irregular shape，or milk and other products close to their expiry date. Besides，Chinese consumers tend to be generous.In restaurants or at homes， often too much food is ordered or cooked and served. So while trooping out of a restaurant， full and happy， with colleagues or friends， they never look back at what's left untouched on the table.Should Chinese consumers take more responsibility for
the waste they create? Everyone deserves to have enough food to eat.Despite China's impressive success in reducing hunger over the past three decades，the job is not completed yet.
16．According to Paragraph 1，we know that food waste is ________． A．huge worldwide B．mainly in the USA C．only in rich countries D．just in African countries
解析：推理判断题。由第二段“We all waste food，you and me，millions of tons of it.In China...In the United States...in rich countries is almost the same as that produced in sub?Saharan Africa.”可知，浪费食物是遍及全球的问题。 答案：A
17．In developing countries，food is lost mainly ________． A．for the lack of cooling and storage B．because of easy access to markets C．because of the wet weather D．because of the quality of the food
解析：事实细节题。由第三段第一句“because farmers do not have appropriate cooling，storage or market access for their cops”可知选 A。 答案：A
18．The main reason for food waste in China is ________． A．the effect of consumer culture B．the convenient food supply C．the worry about food quality D．people's being particular about it
解析：事实细节题。由第四段第一句话和第五段第一句话可知选 A。 答案：A
19．How do Chinese feel when they leave restaurants with much food left behind? A．Generous. B．Unconscious. C．Wealthy. D．Valuable.
解析：事实细节题。由第五段第一句 “Besides， Chinese consumers tend to be generous.”可知。 答案：A
20．The purpose of the passage is to tell us ________． A．not to waste any food from now on B．the necessity to improve food quality C．the fact of food waste in developed countries D．the influence of consumer culture on Chinese
第二节 信息匹配 阅读下列应用文及相关信息，并按要求匹配信息。 (2013 年广东高考)
以下是读者为了获取相关广告详细信息的电子邮件，请匹配广告内容与邮件。 ( )21.