tceic.com
简单学习网 让学习变简单
相关标签
当前位置:首页 >> 英语 >>

【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(二十二) [必修5 Unit 2 The United Kingdom]


课时作业(二十二)

[必修 5

Unit 2

The United Kingdom]

(限时:45 分钟)

Ⅰ.语法填空 What on earth does happiness mean? I can't give you its exact definitio

n, but I'm sure if you love and help 1.________, you'll get it. I'll never forget an old lady. She lives in 2.________ small house alone. It is said that her husband and her son 3.________ (die)in a road accident years ago. Her life is bitter, but she often helps others 4.________ a smile. Whenever it snows, she is always the first to clean the paths. She looks after several children living nearby. I am one of them. I often remember the stories she told us and her kind smile. Perhaps she is unlucky, but I think she is a happy person. Her life is full of 5.________ (laugh)and love. But I'm sad to see some people getting their happiness in bad ways. They talk 6.________ (noisy)in cinemas and meeting rooms; they destroy trees to enjoy themselves and they laugh at others' shortcomings. Perhaps they feel happy at that time, 7.________ they will never get true happiness because they 8.________ (lose)their personality already. Now I know what happiness is. 9.________ means kindness, love and unselfishness. Above all, I have come to understand that 10.________ (bring)happiness to others is getting ourselves happiness. Ⅱ.阅读理解 A As a wise man once said, we are all ultimately alone. But an increasing number of Europeans are choosing to be so at an ever earlier age. This isn't the stuff of gloomy philosophical contemplations, but a fact of Europe's new economic landscape, embraced by sociologists, realestate developers and ad executives alike. The shift away from family life to solo lifestyle, observes a French sociologist, is part of the “irresistible momentum of individualism” over the last century. The communications revolution, the shift from a business culture of stability to one of mobility and the mass entry of women into the workforce have greatly wreaked havoc on(扰乱) Europeans' private lives. Europe's new economic climate has largely fostered the trend towards independence. The current generation of homealoners came of age during Europe's shift from social democracy to the sharper, more individualistic climate of American style capitalism. Raised in an era of privatization and increased consumer choice, today's techsavvy(精通技术的) workers have embraced a free market in love as well as economics. Modern Europeans are rich enough to afford to live alone, and temperamentally independent enough to want to do so. Once upon a time, people who lived alone tended to be those on either side of marriage—twenty something professionals or widowed senior citizens. While pensioners, particularly elderly women, make up a large proportion of those living alone, the newest group of singles are high earners in their 30s and 40s who increasingly view living alone as a lifestyle choice. Living alone was conceived to be negative—dark and cold, while being together suggested warmth and light. But then came along the idea of singles. They were young, beautiful, and strong! Now, young people want to live alone.

The booming economy means people are working harder than ever. And that doesn't leave much room for relationships. Pimpi Arroyo, a 35year- composer who lives alone in a house in Paris, says old he hasn't got time to get lonely because he has too much work. “I have deadlines which would make life with someone else fairly difficult.” Only an ideal woman would make him change his lifestyle, he says. Kaufmann, author of a recent book called The Single Woman and Prince Charming, thinks this fierce new individualism means that people expect more and more of mates, so relationships don't last long—if they start at all. Eppendorf, a blond Berliner with a deep tan, teaches grade school in the mornings. In the afternoon she sunbathes or sleeps, resting up for going dancing. Just shy of 50, she says she'd never have wanted to do what her mother did—give up a career to raise a family. Instead, “I've always done what I wanted to do: live a selfdetermined life.” 11.More and more young Europeans remain single because ________. A.they are driven by an overwhelming sense of individualism B.they have entered the workforce at a much earlier age C.they have embraced a business culture of stability D.they are pessimistic about their economic future 12.What is said about European society in the passage? A.It has fostered the trend towards small families. B.It is getting closer to American?style capitalism. C.It has limited consumer choice despite a free market. D.It is being threatened by irresistible privatization. 13.According to Paragraph 3, the newest group of singles are ________. A.warm and lighthearted B.on either side of marriage C.negative and gloomy D.healthy and wealthy 14.The author quotes Eppendorf to show that ________. A.some modern women prefer a life of individual freedom B.the family is no longer the basic unit of society in present?day Europe C.some professional people have too much work to do to feel lonely D.most Europeans conceive living a single life as unacceptable 15.What is the author's purpose in writing the passage? A.To review the impact of women becoming high earners. B.To contemplate the philosophy underlying individualism. C.To examine the trend of young people living alone. D.To stress the rebuilding of personal relationships. B Americans often plan social gatherings on short notice,so don't be surprised if you get invited to someone's home or to see a movie or baseball game without much warning.If the time is convenient for you,surely accept their invitation.But if you're busy,don't be afraid to decline the invitation. Perhaps suggesting a time would be better.Your host won't be shamed. Invitations are usually sent in person or over the telephone.The main exception(例外)is for some formal occasions,in which case a written invitation will be mailed.You would normally receive a written invitation to a wedding(婚礼).

For a casual dinner invitation,don't arrive more than 5 minutes early,because your host may still be preparing for your visit.Arriving more than 10 minutes late is considered rude if very few people were invited.If many people were invited,it's OK to arrive a little late,even as much as half an hour late.For example,it's OK to arrive late for a party,for a potluck(家常便饭)dinner or for a social gathering inviting a large group of people. If you're invited for dinner,it's proper to bring the host a bottle of wine,a gift basket of fruit,a box of candy,or a bouquet(束)of flowers.Don't bring roses,as men often give roses to women on a date. If you wish to thank the host for his or her hospitality(好客),it's right to call or send a brief written thank- note the next day. you 16.The passage is to tell us________. A.how to accept Americans' invitations B.something about American social visits C.something about American business visits D.how to make a living in America 17.The underlined word “decline” in the first paragraph most probably means “________”. A.accept C.refuse A.by mail C.by e?mail B.oppose D.receive B.by fax D.over the telephone

18.In America,invitations to a wedding are often sent ________.

19.If an American only invites you to his home for an informal supper at 7:30 pm, you'd better reach his house at ________. A.7:14 pm B.7:35 pm C.7:45 pm D.7:55 pm 20.According to the passage,in America________. A.if you're invited to a family as a guest,you can stay as long as you please B.if you're invited for a party,you must always be on time C.if you're invited for dinner,you'd better bring some presents D.you must make a call to show your thanks after you get home from the dinner Ⅲ.基础写作 以下是东江的基本信息及相关报道。 基本信息: (1)地理:珠江的一个支流,发源于江西省,流经江西、广东; (2)长度:约 523 公里; (3)资源:水产资源丰富,盛产各种鱼类和藻类。 相关报道: (1)东江被客家人称作“母亲河”,是香港及几个城市居民的主要饮水资源; (2)目前,工业、饮用水需求逐年上升,任意排放污水,水质下降; (3)水资源形势严峻,要节约用水,全力保证东江的水质。 [写作内容] 根据以上信息写一篇东江的介绍,内容包括: 1.东江的基本信息; 2.东江的相关报道。

[写作要求] 只能用 5 个句子表达全部内容。 [评分标准] 句子结构准确,信息内容完整,篇章连贯。 参考词汇:藻类 algae;客家人 Hakka people ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________

课时作业(二十二) Ⅰ.1.others 2.a 考查代词。通过下文的描述可以看出,这里说的是通过帮助别人可以获得幸 福,所以用 others,意思是:别人,其他人。第 4 空前有原词复现。 考查冠词。独自一人生活在一间小屋里,用不定冠词表示泛指。 考查动词的时态。由句末的时间状语 years ago, 可以看出应该用一般过去时。 考查介词。with 意思是:带有,用,使用。 考查词形变化。语境为:生活中充满了笑声和爱。和 and 后的名词 love 并列, 考查词形变换。修饰谓语动词 talk 作状语,用副词形式。 3.died 4.with 用名词形式。 6.noisily 7.but 考查逻辑关系。语境为:那个时候他们可能感到幸福,但是他们绝不会得到真正 考查动词的时态。强调动作的结果,用现在完成时。 考查非谓语动词。作主语和后面的表语形式一致,用动名词形式。 Ⅱ.A 文章主要介绍了随着经济的发展,欧洲越来越多的年轻人喜欢独自生活。 11.A 细节理解题。从文章第一段的?but a fact of Europe's new economic landscape, embraced by sociologists, realestate developers and ad executives alike. The shift away from family life to solo lifestyle, observes a French sociologist, is part of the “irresistible momentum of individualism” over the last century. 看出答案。故选 A 项。 12.B 细节理解题。从文章第二段的 The current generation of homealoners came of age during Europe's shift from social democracy to the sharper, more individualistic climate of American style capitalism. 看出欧洲社会变得越来越接近美国式的资本主义。故选 B 项。 13.D 推理判断题。从文章第三段的?the newest group of singles are high earners in their 30s and 40s who increasingly view living alone as a lifestyle choice. 和 They were young, beautiful, and strong!推出,最新的一批单身者既富有又健康。故选 D 项。 14.A 细节理解题。从文章最后一段的 I've always done what I wanted to do: live a selfdetermined life. 看出答案。故选 A 项。 15.C 写作意图题。作者写这篇文章的目的就是来调查独自生活的年轻人的倾向。故选 C 项。 B 本文主要介绍了美国社会受邀拜访他人的一些礼仪常识。 16.B 主旨大意题。综合全文可知,文章主题是:美国社会受邀拜访他人的礼仪。 17.C 词义猜测题。根据第一段可知,在美国当受到邀请的时候,如果你方便则可以接 受邀请, 反之,如果太忙自然是可以“拒绝”邀请了。 18.A 19.B 细节理解题。根据第二段后两句可知, 一些正式场合如婚礼需邮寄正式邀请函。 细节理解题。根据第三段可知,美国人邀请你吃便饭时,不要提前到,但也不能 因此 A 项符合题意。 太晚,可判断 B 正确。 20.C 推理判断题。根据第四段内容可判断选项 C 符合题意。A 项内容文章未提到;根据 第三段可排除 B 项;根据最后一段排除 D 项。 Ⅲ.One possible version: The Dongjiang/East River, a branch of the Pearl River, originates from Jiangxi Province and flows through Jiangxi and Guangdong Province. Covering a length of 523 kilometres, it is home to a

5.laughter

的幸福,因为已经失去了人格。上下文之间是转折关系。 8.have lost 10.bringing 9.It 考查代词。指代上文的不可数名词 happiness,所以用 it。

diversity of fishes and algae. Called Mother River by the Hakka people, it provides drinking water for residents not only in several cities along it but Hong Kong as well. With the fast development and booming population at present, the need for industrial water and drinking water is increasing every year, while the water quality is declining because waste water is discharged into the river at will. The serious situation of water resources requires people to save water and make every effort to ensure water quality in the Dongjiang/East River.


推荐相关:

【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(二十二) [必修5 Unit 2 The United Kingdom]

英语【​广​东​专​用​】​2​0​1​4​​高​考...课时作业(二十二) [必修 5 Unit 2 The United Kingdom] (限时:45 分钟) ...


【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(二) [必修1 Unit 2 English around the world]

【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(二) [必修1 Unit 2 English around...A.Those geographically close to the United States. B.Those interested in ...


【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(十) [必修2 Unit 5 Music]

【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(十) [必修2 Unit 5 Music]_英语...according to United Nations estimates, unsafe sanitation causes half of all ...


【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(五) [必修1 Unit 5 Nelson Mandela—a modern hero]

【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(五) [必修1 Unit 5 Nelson Mandela...In the United States, there are calls for stronger government supervision o...


【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(三) [必修1 Unit 3 Travel journal]

【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(三) [必修1 Unit 3 Travel journal...When I hitch?hiked 9,500 miles across the United States and back recentl...


【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(四十) [选修8 Unit 5 Meeting your ancestors]

课时作业(十) [选修 8 Unit 5 Meeting your ancestors] (限时:30 分钟) ...the United States in the hope that some tough love will pave the way to...


【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(九) [必修2 Unit 4 Wildlife protection]

【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(九) [必修2 Unit 4 Wildlife protection...Ⅱ.阅读理解 After moving to the United States, immigrant groups trying...


【广东专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(三十) [选修6 Unit 5 The power of nature]

【广东专用】2014届高考...1/2 相关文档推荐 ...课时作业(十) [选修 6 Unit 5 The power of ...the United States is a great roller coaster fan...


【2014届高三一轮复习英语精品资料 基础巩固(新课标专用)Book 1 Unit 5 Word版含解析]

2014届高三一轮复习英语精品资料 基础巩固(新课标专用)Book 1 Unit 5 Word...for life in a world where China is an equal power with the United ...

网站首页 | 网站地图
All rights reserved Powered by 简单学习网 www.tceic.com
copyright ©right 2010-2021。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit325@126.com