温馨提示： 此套题为 Word 版，请按住 Ctrl,滑动鼠标滚轴，调节合适 的观看比例，答案解析附后。关闭 Word 文档返回原板块。
必修 4 Unit 4 Ⅰ. 单项填空 1. She felt sorry that she had disturbed the respected. A. regular C. usual
2. the right decision B. curious D. various the future is probably the most calmness of a man she
important thing we will ever do in our lives. A. Making; concerned C. To make; concerned 3. (原创)By 2030, China B. Make; concerning D. Making; concerning surpass the United States in economy and
becomes the biggest economic country in the world, according to a report. A. is possible to C. is likely to B. is probable to D. is maybe to
4. Although he is wise and intelligent, he fails to be elected as the manager. After all, ______ men can be masters. A. not every B. each
D. not all
5. (2013· 吉安模拟)I can hardly believe my eyes. What a poor composition you have A. turned into C. turned to ! There are so many wrong spellings in it. B. turned off D. turned in .
6. She arranged a party to help put the strangers at their A. pleasure C. delight 7. (2013· 成都模拟)I find B. ease D. comfort
hard to concentrate on my study with
some people having small talks around me. A. them C. that 8. In most cases, B. him D. it smartest way to travel is to carry as little
cash as possible. A. /; the C. /; / B. the; / D. a; the .
9. Jane won’t join us for dinner tonight and A. neither won’t Tom C. Tom will, too
B. Tom won’t either D. so will Tom
10. (原创)We are all eager to see a brilliant opening ceremony of the 31th Olympics ______in Rio de Janeiro. A. holding B. held
C. to be held
D. being held is to provide
11. A house may serve many purposes, but its main shelter. A. rank C. function B. approach D. theme
12. (2013·济南模拟 )Though British and American English have some differences in spelling and pronunciation, they have much A. in general C. in place B. in common D. in words her country to .
13. (原创)It is said that the girl will have a chance to take part in the 2016 Olympic Games. A. support C. represent B. lead D. guide
14. Parents, of course, will do everything they could to children from harm. A. defend C. overcome B. convince D. reduce
15. She had almost failed the exam, but her sister, well. A. in addition C. in case Ⅱ. 阅读理解 B. in contrast D. in general
, had done very
(A) (2013· 白鹭洲模拟) If a noisy neighbor is blasting music at all hours of the day and night, drowning out your phone conversations and interrupting your sleep, you can call the police. But what is a whale to do? Natural noise from waves, wind, rain and even earthquakes is common in oceans. Unfortunately, man-made noise from oil and gas drilling, sonar, and ships is also present. Low frequency noise has doubled off the California coast every decade since the nineteen sixties. The main reasons are
ships’propellers( 螺 旋 桨 ). They not only generate continuous low frequency sound, but some propellers cavitate(形成气穴), which means they create air bubbles that collapse, creating loud popping sounds. Whales use low frequency calls to communicate across thousands of miles of ocean. They are threatened by noise pollution because it can prevent them from contacting each other and from locating their foods. Endangered humpback and right whales, which use fibrous baleen to strain food from the water, are the most at risk. Scientists studying right whales off Canada’s east coast have discovered that whales are sending louder calls through the water to make themselves heard. Because they invest more energy in making calls, they have less energy available for finding food and mating. Other scientists
measuring whale calls against background noise pollution have discovered that right whales have lost about eighty percent of their normal communication areas. This could seriously affect survival of this already threatened species. Scientists don’t have badges and guns, but they are trying to correct the noise pollution problem. By tracking ships and marine mammals and understanding how noise travels, they are creating sound maps. They hope to get shipping lanes moved so that the noise pollution ships create will not overlap with areas most important to the whales. (300W) 1. What does the passage mainly talk about? A. Whales are in danger because of the noise. B. Noise pollution is affecting whales. C. Natural noise is good for whales. D. How to protect whales endangered. 2. The following statements are true EXCEPT .
A. you can call the police if you are disturbed by a noisy neighbor B. low frequency noise has doubled off the Canadian coast every decade since the 1960s C. noise pollution can prevent whales from contacting each other and from locating prey D. endangered humpback and right whales are the most at risk 3. We can infer from the last paragraph that .
A. some areas important to whales are overlapped with the ship lanes B. scientists are creating the sound maps by tracking ships and marine mammals C. if scientists have guns, they can correct the noise pollution D. scientists have worked out a plan to protect the whales 4. According to scientists, .
A. right whales off the California coast have been in danger because of the loss of the energy B. right whales cannot find food and mate for they lose a lot of living areas C. there are about 20% of the normal communication areas still available for the right whales D. the right whales always invest most of their energy for making calls 5. According to the description of whales, we can know that .
A. the noise made by the ships has a bad effect on the area where whales live B. whales can communicate with each other by diving into the deep water C. whales cannot find mates because they don’t have enough energy D. the communication between whales is through low frequency calls (B) (2013· 洛阳模拟) Kids who receive special education are, without doubt, the hardest working children in any school. When they are having difficulty learning
basic literacy and number concepts, when they break rules, when they need more services, support and adult attention than their peers, then they are struggling the hardest. In psychology, we are trained to think that if we are feeling angry or confused when sitting with a patient, then we are probably feeling just what our patient is feeling. The same is true for students with disabilities. Whatever we feel when we work with them, they are probably feeling as they work with us. If you have a disability that affects your education, then you have a brain disorder. Because education, even in mathematics, is largely verbal( 用 言 辞 的 ), most brain disorders responsible for educational disabilities affect language, and how you process words and ideas in written form and oral form. To imagine how much effort a child with a language disability spends each school day, imagine yourself attending a school today taught in a language you had a basic understanding of. Imagine though, that while you seem fluent to others, you have trouble when people talk too fast, use idioms or expressions. When adults and classmates blame, or criticize kids who receive special education, they are struggling with their own confusion. It is difficult to imagine the world as it is lived by someone with an educational disability. It is difficult to understand how someone who can be so “normal” can have so many problems. It is so easy to imagine that if they just tried harder. . . Without understanding that just to do the ordinary,
kids with disabilities are making an extraordinary effort. (287W) 6. What is the purpose of the author by writing the passage? A. To introduce how hard to be a special education teacher. B. To think highly of the children with disabilities. C. To show the disabled have much trouble in understanding. D. To call on the society to care for the disabled. 7. If a disabled kid learns number concepts, he A. won’t work as hard as the normal B. will work double as hard as the normal C. will be as patient as the normal D. will think of his disability first 8. If a kid has a disability affecting his education, he will A. have a hard time using the language B. be too foolish to learn maths C. not understand what others are saying D. have a lot of trouble in remembering words 9. Before you intend to blame a kid receiving special education, A. you should try to understand what he is saying B. you should imagine the world he lives in C. you should put yourself in his shoes D. you should think of the education he has received 【语篇随练】 . . .
1. 翻译阅读理解(A)的句子 If a noisy neighbor is blasting music at all hours of the day and night, drowning out your phone conversations and interrupting your sleep, you can call the police. 【 译 】
____________________________________________________________ ___ ____________________________________________________________ ________ 2. 用 30 个词左右概括阅读理解(A)文章大意 ____________________________________________________________ _______
Ⅰ. 1.【解析】 选 C。 考查形容词词义辨析。 usual 作 “通(往)常的” 或 “平 常的” 讲, 是指在某处、 某一时间或某人身上所常见的东西或发生的情 况。 2. 【解析】选 D。句意: 做出关于未来的正确的决定可能是我们生活 中将要做的最重要的事情。第一空是动名词短语作主语 ; 第二空 concerning 是介词, 有关。 3. 【解析】选 C。考查固定搭配。句意: 根据一份报告, 中国很可能于
2030 年在经济上超越美国, 从而成为世界上最大的经济强国。be likely to 是固定词组, 主语可以是人或事物, 表示 “很可能做某事” ; possible 常用于 It is possible that 或 for sb. to do sth. 结构; probable 常用于 It is probable that 结构。 4. 【解析】选 D。考查部分否定。句意: 尽管他明智而且聪明, 他不能 被选为经理。毕竟, 不是所有的人都能成为主宰。由句意可排除 B、C 两项。由后面的 men 可排除 A 项。故选 D 项, 在此表部分否定。 5. 【解析】选 D。turn in 上交。句意: 真是难以置信。你交的作文真差 啊! 里面有那么多拼写错误。 6. 【解析】选 B。考查名词词义辨析。句意: 她安排了一个聚会以帮助 让陌生人感到放松。put sb. at one’s ease 意为 “使某人宽心; 使某人感 到无拘无束” 。pleasure 愉快; delight 高兴; comfort 舒适。 【变式备选】 the pain A. Easing; of C. Eased of; by the medicine, he can walk as usual now. B. Having eased; of D. Having eased of; by
【解析】 选 C。 ease sb. of the pain by sth. 通过某物减轻某人的痛苦, 其 被动式为 sb. be eased of the pain by sth. ; C 项为过去分词短语作状语, he 为其逻辑主语。 7. 【解析】选 D。句意: 有一些人在我身边闲聊时我觉得很难集中精 力学习。it 是形式宾语, 代指后面的不定式短语。 8. 【解析】选 A。考查冠词的用法。句意: 在大多数情况下, 旅行最聪
明之道是身上尽可能少带现金。in most cases 意思是 “在大多数情况 下” , 不需要冠词, smartest 是形容词的最高级形式, 前面要加定冠词 the。 9. 【解析】选 B。考查倒装。句意: 简今天晚上不和我们一起吃饭, 汤 姆也一样。and 后接的同样为否定句, 故排除 C、D 两项, A 项应改为 neither will Tom, 故选 B 项。 10. 【解析】选 C。考查非谓语动词。句意: 我们都期望看到将要在里 约热内卢举行的第 31 届奥运会的精彩的开幕式。根据常识可知第 31 届奥运会尚未举行, 所以要用表示将来的 to do, 而且是被举行, 要用 其被动结构。故选 C。 11. 【解析】选 C。句意: 房子有许多用途, 但它的主要功能是提供居 住处。function 功能, 符合题意。 12. 【解析】选 B。句意: 虽然英国英语和美国英语在拼写和读音上有 一些差异, 然而它们还是有很多共同之处的。have much in common 意 为 “有很多共同之处” , 符合句意。 13. 【解析】 选 C。 句意: 据说那个女孩将有机会代表她的国家参加 2016 年奥运会。represent 代表, 符合句意。 14. 【解析】选 A。考查动词词义辨析。句意: 父母当然会尽其所能来 保护他们的孩子免受伤害。 defend 保护 , 保卫 ; convince 使相信 ; overcome 克服; reduce 减少。 15. 【解析】选 B。考查介词短语。句意: 她几乎考试不及格, 但是, 与 之相反, 她的姐姐却做得很好。从下文的 had done very well 与前面的
had almost failed the exam 形成对比, 可知 B 项 in contrast(相比之下, 与 之相反)符合句意。in addition 另外; in case 万一; in general 总之。 Ⅱ. 文章主要介绍科学家们研究在远离加利福尼亚海滨的海洋里 , 轮 船螺旋桨形成的噪音现在正影响着鲸鱼之间进行交流和寻找食物的问 题。 1. 【解析】选 B。主旨大意题。文章全文在讲述在远离加利福尼亚海 滨的海洋里, 轮船螺旋桨形成的噪音现在正影响着鲸鱼之间进行交流 和 寻 找 食 物 的 问 题 。 从 文 章 第 三 段 的 The main reasons are ships’propellers. 和第四段的 They are threatened by noise pollution because it can prevent them from contacting each other and from locating their foods. 可看出。 2. 【解析】选 B。细节理解题。从第一段的 If a noisy neighbor is blasting music at all hours of the day and night, drowning out your phone conversations and interrupting your sleep, you can call the police. 看出 A 项是正确的 ; 从第三段的 Low frequency noise has doubled off the California coast every decade since the nineteen sixties. 看出 B 项不正确, 是加利福尼亚而不是加拿大; 从第四段的 They are threatened by noise pollution because it can prevent them from contacting each other and from locating their foods. 看出 C 项是正确的; 从第四段的 Endangered humpback and right whales, which use fibrous baleen to strain food from the water, are the most at risk. 看出 D 项是正确的。
3. 【解析】选 A。推理判断题。根据文章最后一句 They hope to get shipping lanes moved so that the noise pollution ships create will not overlap with areas most important to the whales. 可以看出, 鲸鱼的领地 被轮船的航线占领了。 4. 【解析】选 C 。细节理解题。根据文章第五段的 Other scientists measuring whale calls against background noise pollution have discovered that right whales have lost about eighty percent of their normal communication areas. 可知露脊鲸在它们正常的交际中失去了大约 80% 的交流区域, 能利用的有 20%。 5. 【解析】 选 D。 推理判断题。 从文章第四段的 Whales use low frequency calls to communicate across thousands of miles of ocean. 看出, 鲸鱼是 通过 low frequency calls 进行交流的。 社会中有正常人和残疾人 , 残疾人做事情时遇到的困难是正常人 无法想象的 , 所以我们要学会换位思考 , 这样我们就可以理解并关心 残疾人。 6. 【解析】选 D。主旨大意题。文章用三段讲述了残疾人受教育时所 遭受到的困难, 作者多次用了 struggling 和 if 结构, 表明作者写文章的 目的在于让正常人理解并且关心残疾人。 7. 【解析】选 B。细节理解题。文章第一段中 When they are having difficulty learning basic literacy and number concepts. . . then they are struggling the hardest. 说明了该题。 8. 【解析】选 A。细节理解题。文章的第二段前两句说明了该题。
9. 【解析】选 C。细节理解题。根据文章的最后一段尤其是最后一个 句子, 作者建议我们换位思考, 设身处地地想一想残疾人的感受。 【语篇随练】 1.如果你吵闹的邻居时时刻刻都在吵闹地演奏音乐, (音乐声)淹没了你 的电话(声), 打断了你的睡眠, 你可以报警。 2. Noise pollution is affecting whales and the reasons for that.
关闭 Word 文档返回原板块。