tceic.com
简单学习网 让学习变简单
当前位置:首页 >> 英语 >>

课时提升作业(二十六) 必修5 Module 2


圆学子梦想 铸金字品牌

温馨提示: 此套题为 Word 版,请按住 Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看 比例,答案解析附后。关闭 Word 文档返回原板块。

课时提升作业(二十六)
必修 5 Ⅰ. 阅读理解 A Tim Richter and his wife, Linda, had taught for over 30

years near Buffalo, New York — he in computers, she in special education. “Teaching means everything to us, ”Tim would say. In April 1998, he learned he would need a heart operation. It was the kind of news that led to some serious thinking about life’s purpose. Not long after the surgery, Tim saw a brochure describing Imagination Library, a program started by Dolly Parton’s foundation( 基金会 )that mailed a book every month to children from birth to age five in the singer’s home town of Sevier, Tennessee. “I thought, maybe Linda and I could do something like this when we retire, ”Tim recalled. He placed the brochure on his desk, “as a reminder”. Five years later, now retired and with that brochure still on the desk, Tim clicked on imaginationlibrary. com. The program had been opened up to partners who could take advantage of book and postage discounts. The quality of the books was of great concern to the Richters. Rather than sign up online, they went to Dollywood for a look-see. “We didn’t want to give the children rubbish, ”says Linda. The books—reviewed each year by teachers, literacy
-1-

Module 2

圆学子梦想 铸金字品牌

specialists, and Dollywood board members—included classics such as Ezra Jack Keats’ The Snowy Day and newer books like Anna Dewdney’s Llama Llama series. Satisfied, the couple set up the Richter Family Foundation and got to work. Since 2004, they have shipped more than 12, 200 books to preschoolers in their area. Megan Williams, a mother of four, is more than appreciative: “This program introduces us to books I’ve never heard of. ” The Richters spend about $400 a month sending books to 200 children. “Some people sit there and wait to die, ”says Tim. “Others get as busy as they can in the time they have left. ” 【文章大意】本篇为人物故事。Tim 在经历一次心脏手术之后, 他开始思考人生 的目的, 受到了 Dolly Parton’s foundation 所进行的一个帮助孩子读书的项目的启 发, 在退休之后开始为孩子免费送高质量的书。 他们从自己所从事的这项事业中 认识到人生的价值所在。 1. What led Tim to think seriously about the meaning of life? A. His health problem. B. His love for teaching. C. The influence of his wife. D. The news from the Web. 【解析】 选 A。 细节理解题。 从文章第一段中的. . . he learned he would need a heart operation. It was the kind of news that led to some serious thinking about life’s purpose. 可知, 由于 Tim 需要做心脏手术, 这一消息才使得他认真思考人生的目 的是什么。 2. What did Tim want to do after learning about Imagination Library?
-2-

圆学子梦想 铸金字品牌

A. Give out brochures. B. Do something similar. C. Write books for children. D. Retire from being a teacher. 【解析】 选 B。 细节理解题。 从文章第二段中的 I thought, maybe Linda and I could do something like this when we retire 可知, Tim 在了解 Imagination Library 这个项 目后, 也有了相同的打算。 3. Why did the Richters go to Dollywood? A. To avoid signing up online. B. To meet Dollywood board members. C. To make sure the books were the newest. D. To see if the books were of good quality. 【解析】 选 D。 细节理解题。 从文章第四段中的 The quality of the books was of great concern to the Richters. Rather than sign up online, they went to Dollywood for a look-see. 可知, Tim Richter 和 Linda 到 Dollywood 去查看的目的就是要保证送给 孩子们的图书的质量。 4. What can we learn from Tim’s words in the last paragraph? A. He needs more money to help the children. B. He wonders why some people are so busy. C. He tries to save those waiting to die. D. He considers his efforts worthwhile. 【解析】选 D。推理判断题。从文章最后一段中可以看出 Tim 所说的有些人坐
-3-

圆学子梦想 铸金字品牌

在那里等死, 说明 Tim 认为这种人的活法毫无意义, 反之另外一些人却在他们剩 下的时间里让自己忙碌, 这说明了他积极的心态, 因为他认为这样做才活得有 价值。 B (2014· 北京东城区模拟) Farmers are being told more needs to be done to stop them injuring at work. One in five British workplace deaths happens in agriculture even though farmers are only a small part of the working population. During the year 2010/11 there were 1, 061 injuries in total and it is thought many more go unreported. Jim Chapman from Warwickshire had his arm torn off by farm machinery seven years ago when he was 23. “You don’t realize how much you rely on your second arm until it’s gone, ”he said. He fell against a PTO shaft(传动轴), a spinning metal bar at the back of a tractor. “It catapulted(猛力掷出)me from one side of the machine to the other, ”he said. “I landed on the floor, minus all my clothing. My left arm had been ripped off. ”He admitted that the machinery was missing part of its proper safety guard. “But again, ”he added, “it was a rushed day. There were a few machines that didn’t work. Also, I was getting behind with the jobs. ” Over the last 10 years, other industries that you’d think of as dangerous, like building or quarrying(采矿), have lowered the number of workplace deaths and injuries. In the farming industry though, deaths remain high with 34 deaths in 2010/11. Judith Hackitt, the chair of the Health and Safety Executive(HSE)says it is“not
-4-

圆学子梦想 铸金字品牌

acceptable”that the accident statistics for farming are still high. “People in farming don’t have minor(较小的)injuries. When they get injured, it’s bad, ”she said. “When I said to the National Farmers’ Union(NFU)that if I had sons I would not want them to work in agriculture, it really made them sit up and take notice. ”There’s a whole host of reasons why farming is as dangerous as it is. It is a very rough industry. Also, it’s often because people are left alone. They could be young and inexperienced, or older people, who would have retired maybe 5 or 10 years ago in other industries. Jim wants others to learn from his experience. “Look at what you’re doing before you go running in, ”he said. “You could make a mistake that you’ll live with for the rest of your life. ” 【文章大意】本文主要介绍英国农民在做事时受伤的现象。 5. Jim Chapman was injured in the workplace mainly because A. he crossed the machinery B. the safety guard of the machinery was gone C. he was standing at the back of the tractor D. he didn’t notice the PTO shaft 【解析】选 B。细节理解题。根据第二段“He admitted that the machinery was missing part of its proper safety guard. ”可判断 Jim Chapman 受伤是因为机器的防 护装置的脱落, 故选 B 项。 6. In British farming industry, . .

A. farmers take up a large part of working population B. the number of injuries is bigger than what the public know C. old machinery was not replaced in time
-5-

圆学子梦想 铸金字品牌

D. being a farmer is the most dangerous 【解析】 选 B。 细节理解题。 根据第一段“During the year 2010/11 there were 1, 061 injuries in total and it is thought many more go unreported. ” 可推断英国农民实际受 伤人数比所报道的受伤人数要多, 故选 B 项。 7. Judith thought A. the injuries of farmers B. the high deaths for farming C. her sons’ hope to work in agriculture D. farmers’ retiring 5 or 10 years later 【解析】选 B。细节理解题。根据第四段“When I said to the National Farmers’ Union(NFU)that if I had sons I would not want them to work in agriculture” 可知 Judith 不会让她儿子从事农业方面的工作, 因为这种工作危险大, 死亡人数居高 不下。故选 B 项。 8. The underlined phrase “ripped off” in Paragraph 2 probably means“ A. turned off C. worn off B. got off D. torn off ” were(was)not acceptable.

【解析】选 D。词义猜测题。根据第二段“Jim Chapman from Warwickshire had his arm torn off by farm machinery seven years ago when he was 23. ” 可推断画线部分 应意为“torn off”, 故选 D 项。 Ⅱ. 阅读第二节 根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。 选项中有 两项为多余选项。
-6-

圆学子梦想 铸金字品牌

(2014· 山西师大附中模拟) Are you simply moving through your day without fully living? I think many of us have done this. Everyone wants to fully live every day. share with you some ways to help you enjoy every moment. Sit in the morning. When you wake up, in the quiet of the morning, sit on the floor. I often use this opportunity to stretch. I feel every muscle in my body. 3 2 1 So I’ve decided to

I like to take breaks from work, and go outside for a slow walk. Pay

attention to your breathing, to everything around you, to the sounds and light of objects. Read in silence. Find a quiet time, and a quiet place, and read a good novel. Have no television or computers on nearby. 4 It might seem difficult to let your

mind move from the present into the time of novel, but it’s a great patience in focus. Also, I love a good novel more than almost anything else. Look at someone in a grateful way. how thankful you are to him. A. Work with force. B. Walk slowly. C. But this is easier said than done. D. And just put yourself in the world of the novel. E. It’s a way of building something good into your life. F. I also just sit, and focus on my breathing going in and out. G. Find someone you care about and be grateful for his existence.
-7-

5

If you want, you can tell that person

圆学子梦想 铸金字品牌

答案: 1~5. CFBDG 【技法导练】多学一点 棋高一着 阅读理解——跳读查找法 跳读查找法是做细节理解题最基本也是最常用的方法之一。在通常情况下, 细节理解题主要考查考生对某句话或某几句话的理解, 同学们若能根据题干内 容从原文中找到相关的句子, 然后进行比较和分析, 便可确定最佳答案。 运用跳读查找法时, 注意试题(包括选项)与原文之间的适当变换。根据近几 年的高考情况来看, 现在很少有直接用原文中的句子进行考查和测试的, 而通 常要进行一定的处理。 而这种“处理”主要就是指进行语意转换, 其中包括同义变 换、概念分析、归纳事实等。 例如第 2 题, 和 可以看作寻找文章细节的关键词。 根据这 。可知,

两组关键词可以迅速查找到第二段中的

Tim 在了解 Imagination Library 这个项目后, 也有了相同的打算。故选 B 项。 答案: Tim Imagination Library I thought, maybe Linda and I could do

something like this when we retire

关闭 Word 文档返回原板块

-8-


推荐相关:

课时提升作业(二十六) 必修5 Module 2

课时提升作业(二十六) 必修5 Module 2_英语_高中教育_教育专区。免费下载 高中英语 世纪金榜原版文档 教师用书 配套外研版教材 2015高中全程复习方略 适用新课标...


课时提升作业(二十五) 必修5 Module 1

课时提升作业(二十五) 必修5 Module 1_英语_高中教育_教育专区。免费下载 ...Secondly, we must be 2 , able to speak it ourselves correctly with ...


课时提升作业(二十九) 必修5 Module 5

课时提升作业(二十九) 必修5 Module 5_英语_高中教育_教育专区。免费下载 ...翻译: 2. They’re the perfect place for Druckman to get some photos ...


课时提升作业(二十七) 必修5 Module 3

课时提升作业(二十七) 必修5 Module 3_英语_高中教育_教育专区。免费下载 ...2. Why does the book contain some larger words? -2- . 圆学子梦想 铸...


课时提升作业(二十八) 必修5 Module 4

课时提升作业(二十八) 必修5 Module 4_英语_高中教育_教育专区。免费下载 ...divided D. torn -2- 圆学子梦想 铸金字品牌 【解析】选 B。词语辨析题。...


2014版高考英语(外研版通用)课时作业:(二十六) 必修5 Module 2 A Job Worth Doing(含答案)

2014版高考英语(外研版通用)课时作业:(二十六) 必修5 Module 2 A Job Worth Doing(含答案)_高三英语_英语_高中教育_教育专区。温馨提示: 此套题为 Word 版...


课时提升作业(二十) 必修4 Module 2

课时提升作业(二十) 必修4 Module 2_英语_高中教育_教育专区。免费下载 高中...I totally couldn’t 4 what they said, 5 alone speak it out by myself....


课时提升作业(五) 必修1 Module 5

课时提升作业(五) 必修1 Module 5_英语_高中教育_教育专区。圆学子梦想 铸金...answer D. compromise 2. (2013· 天津模拟)As far as we are concerned, ...


课时提升作业(二十二) 必修4 Module 4

课时提升作业(二十二) 必修4 Module 4_英语_高中...-2- 圆学子梦想 铸金字品牌 【解析】选 A 。...ask for permission of her husband -5- . 圆...

网站首页 | 网站地图
All rights reserved Powered by 简单学习网 www.tceic.com
copyright ©right 2010-2021。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit325@126.com