tceic.com
简单学习网 让学习变简单
相关文档
相关标签
当前位置:首页 >> 英语 >>

【广东】2013版高中英语全程复习方略 素能提升演练(二十七)选修6 Unit 2(人教版)


温馨提示: 此套题为 Word 版,请按住 Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合 适的观看比例,答案解析附后。

素能提升演练(二十七)
选修 6 Unit 2 Ⅰ. 单词拼写 1. A steam engine ________ (转换;转化)heat into power. 2. The company’s head office is in the

city, but it has ________ (分支机 构;部门)all over the country. 3. The ambassador personally ________ (传达) the president’s message to the premier. 4. Which dress is more ________ (适当的) for the party, this one or that one? 5. She found a company to ________ (资助) her through college. 6. You need to be more ________ (灵活的) and imaginative in your approach. 7. He hanged himself in ________ (悲伤) after his wife died. 8. ________ (装载) with heavy goods, the truck ran very slowly. 9. It was a long journey, but we ________ (最后) arrived. 10. She won a ________ (奖学金) to study at Oxford University. Ⅱ. 完成句子 1. When translating, more often than not, I

_________________________________ (convey)

of a Chinese idiom in English.

在翻译时,我往往发现很难用英语传达出汉语习语的准确含义。 2. When we deal with difficulties, ________ is the key we should bear in mind. (flexible) 在处理难题时灵活是我们要牢记在心的关键所在。 3. His casual clothes __________________ such a formal occasion. (appropriate) 他的便服不适合这么正式的场合。 4. It was _________________________ that he had no choice but to wander in the street. (run) 因为他把钱用完了,他只好在街上乱逛。 5. The medical team _____________________ twenty doctors has already returned to their hospital after the rescue work. (make) 这支由 20 名大夫组成的医疗队在完成了救援任务后回到了医院。 6._____________________, we couldn’t have finished the work ahead of time. (help) 要不是你的帮忙,我们就不能提前完成工作。 7. The boy insisted that he __________________________ . (break) 那个男孩坚持说他没打破窗户。 8. ____________________________________ before, I would be able to interpret for our French friend. (learn)

假如我以前学过法语,我就能为我们的法国朋友当翻译了。 9. It is a pity that he doesn’t have enough money

_______________________ . (sponsor) 很遗憾他没有足够的资金来赞助这个项目。 10. His brother’s example inspired him __________________ the football team. (try) 他哥哥的榜样力量激励着他参加了足球队队员的选拔。 Ⅲ. 阅读理解 (A) [2012 日照模拟] Long ago, poems were recited out loud instead of being written down. When the Greeks first started the Olympics, they held poetry contests as well as athletic competitions. Now, poetry competitions have been revived (恢复).This year, 120, 000 high school students competed in the first Poetry Out Loud National Recitation Contest, performing poems from memory for$100, 000 in prizes. The first competitions were held in classrooms. The winners went on to school-wide contests, and then they competed in city and state competitions. Finally, the 50 state champions, along with the District of Columbia champion came to Washington, D. C. last week for the last showdown. After the 51 champions competed against one another, 12 went

on to the finals. Then the field was narrowed to five. The final five had one last chance to “perform” a poem. The overall champion, Jackson Hille, a high school senior from Ohio, won a$20, 000 scholarship. The National Endowment for the Arts and the Poetry Foundation started Poetry Out Loud because they realized that hearing a poem performed is a different experience from reading it on a page. It’s not just a matter of saying the words in the right order. It’s the tone of voice, the pauses, the gestures, and the attitude of the person performing that bring the words to life. “Each time we hear somebody recite a poem, we find something fresh and interesting about it, ” says National Public Radio Broadcaster Scott Simon, master of ceremonies for the finals. Hearing it in a new voice offers something new to the listener. Not only do the people hearing poems have a new experience, memorizing and presenting poems helps the participants (选手) understand those poems in a new way. Another benefit of a competition such as Poetry Out Loud is that the participants learn public-speaking skills that can help them for life. 1. From the first paragraph,we can know _________ . A. the Greeks were the first to write poems B. the Olympics used to start with poem reciting C. poems were spread orally in the past D. athletes were asked to recite poems before competing

2. How many rounds of competitions did the champions take before they went to Washington,D. C. ? A. Three. B. Four C. Five. D. Six.

3. According to the passage, hearing a poem recited by different people can _______ . A. bring a new life to listeners B. help listeners find their interest C. make listeners learn the words D. offer something new to listeners 4. One benefit the participants get from poem recitation competitions is that they can _______ . A. become skilled in speaking in public B. write good poems themselves C. change their attitudes towards life D. make friends with many great poets 5. What’s the main idea of the passage? A. Reciting poems improves your memory. B. Remembering a lot of poems is fun. C. Poets have a great time. D. Poetry competitions fresh us up. 6. 用 30 个左右的词概括文章大意 ____________________________________________________________

________ ____________________________________________________________ ________ (B) [2012 长沙模拟] Learn To Speak French With Rocket French! Who Wants to Learn to Speak French Fluently in the Shortest Possible Time? If You Answered “I Do! ” Then Please Read on to Try My FREE 6-Day French Course! Why do you want to learn to speak French? Do you live in a French speaking country and want to communicate better? Are you traveling to a French speaking country? Are you a home-schooled student or a parent who wants your children to learn more quickly and easily? Are you a student who wants to get an A in French? Have you learned French before and want a fun refresher course (进修 课程)? of love! I’ve designed Rocket French Premium to be the easiest to follow, and the fastest system for learning how to speak French available. Rocket Or, perhaps you just have an interest in learning the language

French Premium is an interactive course that makes you want to study. Also, it’s practical. You are going to be able to speak in a restaurant, at an airport,and with new friends! It’s a great experience to be able to speak with others in a different language. You will be able to enter into a different culture, a different world! Being bilingual (能说两种语言的) is a very special ability, and it’s a gift that we want to give to you. So are you ready to get to know the secret of learning a new language? You’re looking right at it. Try our free six-day course. If you don’t, you’ll be missing a valuable opportunity to see just how much Rocket French Premium can improve your language level. Thousands of people worldwide have used our unique multimedia course to fast-track their French learning, while having piles of fun in the process. Will you be next? Your e-mail address is required for you to receive the FREE course. You can unsubscribe (注销) any time and your e-mail address will never be given to any third party. 7. Who are target learners of Rocket French Premium? A. Students of the French language. B. Language experts doing research into French. C. Teachers who are eager to improve their students’ French. D. Parents who want their children to learn French more quickly and easily.

8. Rocket French Premium describes itself as _______. A. free and funny C. slow but efficient B. practical and interactive D. suitable for everyone

9. The ad claims learners of Rocket French Premium _______ . A. will speak fluent French in six days B. can take the entire course for free C. will practice French in a restaurant or an airport D. won’t have to worry about the security of their e-mail addresses 10. The underlined word “fast-track” probably means _______ . A. speed up C. change B. pick up D. solve

11. According to the text, which of the following statements is TRUE? A. The Rocket French course lasts for 6 days. B. Thousands of people worldwide have benefited from Rocket French Premium. C. People will enroll in Rocket French Premium for different reasons, but all can be confident that they will be confident French speakers in the shortest time. D. Rocket French Premium mainly aims to introduce second-language learners to French culture.

答案解析
Ⅰ. 1. transforms 5. sponsor 9. eventually 2. branches 6. flexible 10. scholarship 3. conveyed 7. sorrow 4. appropriate 8. Loaded

Ⅱ. 1. find it difficult/hard to convey the exact meaning 2. being flexible 3. were not appropriate for 4. because he ran out of his money 5. (which was) made up of 6. If it had not been for your help/Had it not been for your help/Without your help/But for your help/If you hadn’t helped 7. hadn’t broken the window 8. If I had learned French/Had I learned French 9. to sponsor the project 10. to try out for Ⅲ. 1.【解析】选 C。推理判断题。从第一段中的 Long ago,poems were recited out loud instead of being written down. 可知,在很早以前诗歌只 是口头朗诵的,故可知当时诗歌的传播方式为口头传授。 2.【解析】选 B。细节理解题。从第三段的介绍中可知,参赛者经过在 班里,在学校,然后在市里和州里的比赛后,才来到华盛顿进行比赛。 3.【解析】选 D。细节理解题。从倒数第二段中的叙述中可知,朗诵诗

歌可以给听者带来新的感受。 4. 【解析】选 A。细节理解题。从文章最后一句话 Another benefit of a competition such as Poetry Out Loud is that the participants learn public-speaking skills that can help them for life. 可知 A 项正确。 5. 【解析】选 D。主旨大意题。本文主要介绍了 Poetry Out Loud 诗歌 朗诵比赛,承办方 The National Endowment for the Arts and the Poetry Foundation 认为通过这种方式,人们可以从新的角度体验和学习诗歌, 参与者也从中受益匪浅, 项“诗歌比赛给我们全新的感受”最能表达全 D 文的中心。 6. This passage mainly tells us the process of the first Poetry Out Loud National Recitation Contest in America and its great significance. 7. 【解析】选 A。细节理解题。根据文章开始提到的两个问句可知, Rocket French Premium 是把学习法语的学生作为目标学习者的。故 A 项正确。 8.【解析】选 B。细节理解题。根据倒数第五段中的“Rocket French Premium is an interactive course that makes you want to study. Also, it’s practical. ”可知,B 项正确。 9. 解析】 D。 【 选 细节理解题。 根据最后一段可知, 广告对 Rocket French Premium 学习者承诺:他们可以随时注销,并且不会把他们的邮箱地 址泄露给任何第三方。故 D 项正确。其他选项均与广告内容不符。 10.【解析】选 A。词义猜测题。联系语境可知,世界各地成千上万人 通过使用这种独特的多媒体课程很快学会了法语, A 项正确。 故 pick up

意为“(偶然间)获得,学会”,与题干不符。 11. 【解析】 B。 选 细节理解题。 根据倒数第二段中的“Try our free six-day course. ”可知,可以参加为期 6 天的免费学习,但并非该课程一共只有 6 天, 故排除 A 项; 根据倒数第二段中的“Thousands of people worldwide have used our unique. . . in the process. ”可知 B 项正确;选项 C 中的“. . . they will be confident French speakers in the shortest time”文中未提到, 故 排除;D 项与广告内容不符。


推荐相关:

【广东】2013版高中英语全程复习方略 素能提升演练(二十七)选修6 Unit 2(人教版)

【广东】2013版高中英语全程复习方略 素能提升演练(二十七)选修6 Unit 2(人教版)_高中教育_教育专区。【广东】2013版高中英语全程复习方略 素能提升演练(二十七...


【广东】2013版高中英语全程复习方略 素能提升演练(二十八)选修6 Unit 3(人教版)

【广东】2013版高中英语全程复习方略 素能提升演练(二十)选修6 Unit 3(人教版)_高中教育_教育专区。【广东】2013版高中英语全程复习方略 素能提升演练(二十八...


【广东】2013版高中英语全程复习方略 素能提升演练(二十六)选修6 Unit 1(人教版) Word版含解析]

【广东】2013版高中英语全程复习方略 素能提升演练(二十)选修6 Unit 1(人教版) Word版含解析]_高中教育_教育专区。【广东】2013版高中英语全程复习方略 素能...


【广东】2013版高中英语全程复习方略 素能提升演练(二十七)选修6 Unit 2(人教版) Word版含解析]

【广东】2013版高中英语全程复习方略 素能提升演练(二十七)选修6 Unit 2(人教版) Word版含解析]_高中教育_教育专区。【广东】2013版高中英语全程复习方略 素能...


【广东】2013版高中英语全程复习方略 素能提升演练(二十六)选修6 Unit 1(人教版)

【广东】2013版高中英语全程复习方略 素能提升演练(二十)选修6 Unit 1(人教版)_高中教育_教育专区。【广东】2013版高中英语全程复习方略 素能提升演练(二十六...


【广东】2013版高中英语全程复习方略 素能提升演练(二十九)选修6 Unit 4(人教版)

【广东】2013版高中英语全程复习方略 素能提升演练(二十)选修6 Unit 4(人教版)_高中教育_教育专区。【广东】2013版高中英语全程复习方略 素能提升演练(二十九...


【广东】2013版高中英语全程复习方略 素能提升演练(三十)选修6 Unit 5(人教版) Word版含解析]

【广东】2013版高中英语全程复习方略 素能提升演练(十)选修6 Unit 5(人教版) Word版含解析]_高中教育_教育专区。【广东】2013版高中英语全程复习方略 素能...


【广东】2013版高中英语全程复习方略 素能提升演练(三十)选修6 Unit 5(人教版)

【广东】2013版高中英语全程复习方略 素能提升演练(十)选修6 Unit 5(人教版)_高中教育_教育专区。【广东】2013版高中英语全程复习方略 素能提升演练()...


【广东】2013版高中英语全程复习方略 素能提升演练(三十六)选修8 Unit 1(人教版)

【广东】2013版高中英语全程复习方略 素能提升演练(十六)选修8 Unit 1(人教版)_高中教育_教育专区。【广东】2013版高中英语全程复习方略 素能提升演练(十六...


【广东】2013版高中英语全程复习方略 素能提升演练(三十五)选修7 Unit 5(人教版)

【广东】2013版高中英语全程复习方略 素能提升演练(三十五)选修7 Unit 5(人教版)_高中教育_教育专区。【广东】2013版高中英语全程复习方略 素能提升演练(三十五...

网站首页 | 网站地图
All rights reserved Powered by 简单学习网 www.tceic.com
copyright ©right 2010-2021。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit325@126.com