阅读提升作业 八 Module 2
Ⅰ. 完形填空 Once during the weekend I had to travel to my hometown, which is a small station on the railway line. I had to take a 1 train as no express(very fast train)stop
s there. The train 2 leave in a few minutes. I got on the train in a 3 . The train was crowded 4 people as usual and the racks(行李架)were full of 5 .
I was lucky enough to find a corner 6 and sat down to read the newspaper. The train started and gathered speed as it 7 out of the station. Soon it was traveling . This 11 and
with a very 8 speed. It passed the first station without coming to a 9 seemed rather 10 to me. The next stop was my hometown. I put my things got ready to 12 movement. What 14 off. I thought that the train would 13 me was that the train again went on 15
down and stop at any coming to a stop at
my 16 . Then and only then did I realize that I
17 have got on the wrong train.
I asked a passenger and was 18 that it was a non-stop express. Just then the ticket collector came along. I explained the 19 to him, but still I had to pay the full fare. The 20 lasted two hours. At the journey’s end, I was miles away from my hometown. As there was no fast train back, I had to take a slow one. 【语篇概述】本文讲述作者周末回老家坐错火车的经历。 1. A. big B. small C. slow D. cheap
【解析】选 C。逻辑推理题。根据下文的“as no express(very fast train)”可知, 应当 是慢车。 2. A. would B. could C. should D. might
【解析】选 A。逻辑推理题。由文中的“in a few minutes”知,此处为过去将来时。 3. A. car B. hurry C. bag D. line
【解析】选 B。短语搭配题。in a hurry 匆忙地。 4. A. of B. by C. for D. with
【解析】选 D。短语搭配题。be crowded with people 挤满人。
5. A. people C. books
B. luggage D. goods
【解析】选 B。背景常识题。racks(行李架)上放的当然是 luggage(行李)。 6. A. seat C. desk B. chair D. place
【解析】 选 A。 逻辑推理题。 根据前文的“lucky enough”和后文的“sat down”可推出, 作 者发现了一个靠角落的座位(seat)。 7. A. took C. pulled B. brought D. pushed
【解析】选 C。短语搭配题。pull out(of)列车驶出站, 启程。 8. A. low B. safe C. high D. tall
【解析】 选 C。 前后照应题。 根据下文我们知道作者乘的是快车, 所以应当是 high speed(快 速)。 9. A. line C. end B. stop D. platform
【解析】选 B。短语搭配题。come to a stop 停下。 10. A. good C. strange B. usual D. funny
【解析】选 C。逻辑推理题。因为慢车通常逢站就停, 作者以为他坐的是慢车, 所以当车在 第一个车站没停时, 作者感到奇怪(strange)。 11. A. up B. together C. on D. out
【解析】选 B。短语搭配题。put sth. together 把??放在一起。 12. A. get B. go C. leave D. jump
【解析】选 A。短语搭配题。根据上文, 作者把自己的东西收拾到一起, 要准备下车了。get off 下车。 13. A. slow B. get C. look D. throw
【解析】选 A。短语搭配题。slow down 慢下来。 14. A. surprised C. interested B. excited D. satisfied
【解析】选 A。逻辑推理题。根据上文, 作者以为车随时会停, 可是列车却继续前行, 所以
感到吃惊(surprised)。 15. A. for B. with C. but D. without
【解析】选 D。逻辑推理题。根据后文的“it was a non-stop express”可选出。 16. A. city C. home B. house D. station
【解析】选 D。逻辑推理题。根据上文“The next stop was my hometown. ”可知是我应 当下车的车站(station)。 17. A. should B. could C. must D. need
【解析】选 C。词语辨析题。must have done 表示对过去事情的肯定猜测。 18. A. told C. said B. reported D. believed
【解析】选 A。语境理解题。told 被告知。作者被告知是直达快车。 19. A. train C. time B. thing D. situation
【解析】选 D。语境理解题。situation 情况, 形势。 20. A. talk C. quarrel B. journey D. speed
【解析】选 B。语境理解题。此处显然是指“旅程”持续了两个小时。 Ⅱ. 阅读理解 Here is your best chance to travel around the UK in 2015: More than 200 B&Bs(bed & breakfast)across England, Scotland, Wales and Northern Ireland are selected to offer you amazing services for your stay at their lowest prices!Don’t miss it. Just collect the vouchers(活动券)in our B&B Daily printed from 01/04/2015 to 07/04/2015 and book the stays for your travel following the terms and conditions below: ●The offer includes a room for the night and a breakfast for the next morning. ●The offer is of two kinds: ￡20 per room, per night, valid(有效的)during stay period of 02/04/2015—31/05/2015 and then again 01/09/2015—31/10/2015; ￡35 per room, per night, valid during stay period of 01/06/2015—31/08/2015.
●The offer is valid for a basic twin or double room only. ●The stay must be booked directly with the chosen B&Bs before 28/04/2015. ●Each voucher can only be used by the holder to book one room for one night. ●If voucher holders book either the ￡ 20 or ￡ 35 per room per night, any additional services such as lunch, evening meal or activities may require an extra charge. But these are not required in order to take up the offer. Please check directly with your chosen B&Bs to see what extra services are available. ●Vouchers must be presented on arrival. If no vouchers are presented, the B&Bs may reserve(保留)the right to charge at full price for every night of stay. ●Vouchers may not be used together with any other offer. ●The voucher holders must pay for the stay in full atthe time of booking. Additional￡10 may be paid to confirm(确认)the booking and will be returned on arrival. ●The B&Bs reserve the right to refuse voucher holders’bookings for people under the age of 18. 【语篇概述】 本文主要介绍了一种关于英国旅游的活动券及其使用方法。 了解这种活动券的 使用方法能使你到英国旅游时节省很多钱。 1. The voucher can be used for a stay at the chosen B&B on _______ . A. 09/01/2015 C. 01/03/2015 B. 04/02/2015 D. 28/04/2015
【解析】选 D。细节理解题。根据条款的第二条, 活动券有三个有效期: 2015 年 4 月 2 日至 5 月 31 日; 2015 年 9 月 1 日至 10 月 31 日; 2015 年 6 月 1 日至 8 月 31 日。只有 2015 年 4 月 28 日在有效期之内, 故应选 D 项。 2. How much should be paid for a two-night stay in October 2015 at a chosen B&B? A. ￡70. B. ￡40. C. ￡35. D. ￡30.
【解析】选 B。细节理解题。根据条款的第二条可知, 在 2015 年 9 月 1 日至 10 月 31 日期 间, 每间客房每晚 20 英镑, 所以十月要在这住两天的话, 费用应该是 40 英镑。 3. What right do the B&Bs reserve? A. To charge extra￡10 for bookings with no vouchers. B. To refuse bookings for guests under the age of 18.
C. To charge at full price for stays not confirmed. D. To request extra charges as tips. 【解析】选 B。细节理解题。根据条款的第十条可知, B&Bs 保留拒绝持券人为 18 岁以下的 未成年人预订房间的权利。根据条款第七条和第九条可知 A、C 两项错误; 文中未提及小费 的事, 故 D 项错误。 4. By taking up the offer, the voucher holders can choose to _______ . A. book either a basic twin or double room at the chosen B&Bs B. have lunch or evening meal without paying extra money C. use the B&B offer together with other offers D. book the stays through B&B Daily 【解析】选 A。细节理解题。根据条款第三条, 赠送的活动券可以用来预订一个两人间或双 人间。 根据条款第一条和第六条可知, 活动券只包括了晚上住宿的房间和第二天的早饭, 而 午饭、晚饭需要另算, 故 A 项正确, B 项错误。根据条款第八条可知 C 项错误; D 项显然不 合题意。