tceic.com
学霸学习网 这下你爽了
相关标签
当前位置:首页 >> 英语 >>

2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 1 Unit 4 Word版含解析


Unit 4
Ⅰ.单项填空

Earthquakes

1.After the fire, the once beautiful house is________. A.in ruin C.on ruins B.on the ruin D.in ruins

答案 D [in ruins 是固定短语,意为“严重受损,破败不堪”。句意:大火过后,曾经漂 亮的房子成了一片废墟。] 2.I have _____my husband to do regular exercise again and again,but I can't________him. A.persuaded; advised B.advised; persuade C.suggested;persuade D.suggested; advise 答案 B [考查动词短语的辨析应用。advise sb to do sth 建议某人干某事,但对方不一 定接受;persuade sb to do sth 说服某人干某事,且事件已成功;suggest 后不接 sb to do sth。 句意:我不止一次的建议我丈夫进行有规律的锻炼,但是我说不服他。] 3.China won't be a fastgrowing but fragile country.It has to develop its military strength in order to make any power think twice ________ trying to offend China's key interests. A.before C.while 答案 A B.when D.until [考查状语从句。句意:中国并不是一个快速发展却容易被人欺凌的国家,

她必须发展其军事力量,以便让任何想侵犯其核心利益的国家都三思而后行。] 4.It rained continuously for seven days, completely________ our holiday. A.ruined C.ruining B.to ruin D.ruins

答案 C [考查非谓语动词的用法。动词 ruin 与主句内容之间为逻辑上的主谓关系, 故应用现在分词形式,在句中作结果状语。句意:连续下了好几天的雨,把我们的假期全毁 了。] 5.As is reported,________money is spent on tobacco every year. A.a large amount of C.a great many B.a large number of D.a great many of

答案 A [money 是不可数名词,因此只能用 a large amount of(许多,大量的)修饰。句 意:据报道,每年都有许多钱花在了烟草上。a number of 和 a great many 也有此意,但只能 修饰可数名词。] 6.—Jack fell off the bike yesterday, but he is all right now.

—What a lucky dog! He________himself badly. A.should injure C.should have injured 答案 D B.might injure D.could have injured

[考查情态动词的用法。由语境可知,空格处表示对过去情况的推测,故 D

项正确, 意为“可能会……”; should have done 意为“过去”应该干某事而没有干”。 句意: —— 昨天杰克从自行车上掉下来了,但现在没事了。——真幸运!他可能会受伤的。] 7.He sighed again and the failure in physics seemed to have completely________his confidence. A.injured C.shocked 答案 B B.destroyed D.attacked

[考查动词。句意:他叹了口气,物理考试不及格好像彻底摧毁了他的自信心。

injure 指在事故中受伤或者损害名誉、自尊等;destroy“摧毁,毁灭”,符合句意;shock“使 震惊”;attack“袭击”。] 8.—Mike, our team will play against the Rockets this weekend.I am sure we will win. —________! A.Congratulations C.Never mind 答案 D B.Cheers D.Good luck

[考查情景交际。第一句话中用了一般将来时,表示该比赛还没有举行,故

应用 Good luck (祝你们好运)来表示对对方的祝福。句意:——迈克,这周末我们队要和火 箭队进行比赛了,我肯定我们能赢。——祝你们好运。] 9. good story does not necessarily have to have a happy ending, but the readers must not be A left________. A.unsatisfied C.to be unsatisfying 答案 A B.unsatisfying D.being unsatisfied

[考查形容词作补足语。leave +宾语+宾补,意为“使……处于某种状态。

unsatisfied 感到不满意的,常用来指人;unsatisfying 令人不满意的,常用来指物。句意:一 个好的故事不一定有一个好的结尾,但一定不要让读者觉得不满意。] 10.A poweful earthquake________Yushu,which caused great loss. A.happened C.frightened B.seized D.hit

答案 D [考查动词词义辨析。happen 发生;seize 抓住;frighten 使害怕;hit 袭击。 句意:强烈的地震袭击了玉树并造成了巨大的损失。] 11.Among the competitors, there are three little girls,________is Mary. A.the smallest of whom B.the smaller of whom C.the smallest of them D.the smallest one

答案 A [考查定语从句的用法。由 three little girls 可知,small 应为最高级形式,排 除 B 项;C、D 两项为并列句的主语,两个分句之间缺少并列词,故 A 项正确。句意:在这 些参赛选手中有三个小女孩,其中最小的那个是玛丽。] 12. the end of last week, the price of garlic(蒜) ________13.5 yuan per kilo, quite beyond By most people's consumption ability. A.had risen to C.has got to B.has risen to D.had reached to

答案 A [考查时态及短语的搭配。rise to 上升到;get to 达到;reach 后不接介词 to; 由句中的时间状语 by the end of last week 可知,空格处应用过去完成时。句意:到上周末 为止,大蒜的价格上升到每公斤 13.5 元,远远超出了大部分人的消费能力。 ] 13. hours after the earthquake in Turkey, 19108 a year- boy was________from under the old fallen buildings ,which excited many people. A.dug out C.held out B.taken out D.found out

答案 A [考查动词短语辨析。 dig out 挖出;掘出;take out 取出;拿出;hold out 伸 出;find out 查明,发现(事情的真相)。由语境可知 A 项正确。句意:土耳其地震发生 108 个小时之后,一个 19 岁的男孩被从倒塌的房屋下救出来,这使得许多人感到很兴奋。] 14.He was so________when he saw a________snake that he jumped________. A.frightened; frightened; in fright B.frightened; frightening; with fright C.frightening; frightening; in fright D.frightening; frightened; with fright 答案 B [表示“感到害怕的”用 frightened,表示“令人害怕的”用 frightening, in fright“惊

恐地”,with fright“由于害怕”。] 15.________the happy look on her face,she must have known the news that her son had been admitted to Beijing University. A.Judged from C.To judge from B.Judging from D.Judge from

答案 B [考查独立成分作状语。judging from 根据……来判断,是一种固定的表达方 式。句意:从她脸上幸福的表情来判断,她一定已经知道了她儿子被北京大学录取了这一消 息。] Ⅱ.完形填空 Four years ago,I felt lucky after escaping one of those terrible 2mile runs.I hated __16__; it was just something that __17__ came easily to me.At that time,if you had told me that I would one day run a marathon,I'd have told you in all honesty that I had a better __18__ of winning the lottery(彩票). The turning __19__ came when I met Mrs.Green.She was fifty years old,going through

chemotherapy(化学疗法)for her cancer,and still __20__ to run 30 miles a week.I __21__ that if Mrs.Green could run 6 miles at a time,I could run at least two.In February,in cold weather,I started to walk a 2mile __22__ around my neighborhood.Two months later,I __23__ the whole route,running for the first time.I felt exhausted,__24__ I felt happy. Over the next several years,I continued to push each run for a few __25__ minutes,slowly building my endurance(耐力).I didn't need to __26__ against other runners, for my most important competitor was myself. After continuing to __27__ myself,I knew it was time to step my training up.I __28__ I would train for the Detroit Free Press/Flagstar Marathon. The race day __29__ came,and I was filled with excitement and worry.It was final time to see what I was made of.The __30__ ended up incredibly.I did __31__ through the last few miles, but after my journey,there was no doubt in my mind that I'd finished.As I __32__ the finish line, I experienced the strongest sense of __33__ and happiness I had ever had in my life.I am now a marathoner. As John Bingham once said,“The __34__ isn't that I finished.The miracle(奇迹)is that I had the __35__to start.” 【解题导语】 本文作者一开始讨厌跑步,但看到得了癌症的格林太太一个星期跑 30 英里,于是自己也每天坚持跑步,最后竟然参加了马拉松比赛。 16.A.studying C.running 17.A.never C.usually 作者来说从来不是件容易事,故选 A。] 18.A.chance C.suggestion 19.A.case C.situation point 意为“转折点”,为固定短语。] 20.A.devoted C.led B.applied D.managed B.belief D.hope B.point D.stage B.thinking D.teaching B.always D.often

答案 C [考查语境理解。由上下文的语境可知作者讨厌跑步,故选 C。]

答案 A [考查上下文语境。由前文的“felt lucky after escaping”及“hated”可知,跑步对

答案 A [考查语境。 此处表示作者更可能会买彩票中奖, 故选 A, chance 意为“机会”。 ]

答案 B [考查上下文语境。由后文可知作者遇到格林太太后情况便有了转机。turning

答案 D [考查上下文语境。 此处指尽管她生病了, 但仍然一个星期跑 30 英里。 manage to do sth“设法做成某事”, 符合句意。 devote to“专心致力于”; apply to“应用, 运用”; lead to“导 致”。] 21.A.figured C.proved B.agreed D.ordered

答案 A [考查上下文语境。作者认为格林太太一次能跑 6 英里,那么作者就能跑至

少 2 英里。figure 意为“认为,以为”,符合语境。] 22.A.race C.site 的路程,故选 B。] 23.A.closed C.finished 24.A.and C.so 答案 故选 D。] 25.A.perfect C.actual 次跑步的时间增加几分钟,故选 B。] 26.A.compete C.rely B.take D.argue B.extra D.basic D B.changed D.considered B.or D.but [考查上下文语境。由“exhausted”和“happy”可知前后分句之间为转折关系, B.route D.test

答案 B [考查上下文语境, 由第 23 空后的“route”及空前的“2?mile”可知此处指 2 英里

答案 C [考查上下文语境。此处指作者第一次跑完了 2 英里的路程,故选 C。]

答案 B [考查上下文语境。 由下文讲述的作者慢慢提升耐力可知, 此处表示作者每一

答案 A [考查上下文语境。由后半句“for my most important competitor was myself.”可 知此处应该是说作者不用与其他的跑步者竞赛。] 27.A.treat C.march 答案 D 挑战(challenge)自己。] 28.A.forced C.doubted 29.A.certainly C.finally 30.A.moment C.experience 31.A.struggle C.break struggle 意为“奋斗,努力”,符合语境。] 32.A.toured C.crossed B.moved D.stopped B.decided D.seemed B.instantly D.regularly B.atmosphere D.reward B.press D.go B.entertain D.challenge [考查上下文语境。由前文提到作者一次次地增加跑步的时间可知作者是在

答案 B [考查上下文语境。 后文提到作者要去参赛, 此处应该是作者的决定, 故选 B。 ]

答案 C [考查上下文语境。由语境可知,此处指出赛的日子最后(finally)到来了。]

答案 C [考查上下文语境。由 33 空前面的“experienced”可知这是作者的一次体验。]

答案 A [考查上下文语境。由语境可知,在最后的几英里路程上,作者的确努力了。

答案 C [考查常识。由常识可知,比赛时我们通常说穿过终点线,故选 C,cross 意 为“穿过”,符合语境。] 33.A.touch C.humor 34.A.miracle C.method 答案 A 我完成了(某事)”。] 35.A.ability C.thought Ⅲ.阅读理解 B.choice D.courage B.pride D.award B.habit D.plan [考查上下文语境。由最后一句话中的“The miracle”可知此处意为“奇迹不是

答案 B [ 考查常识。穿过终点线后,作者应该感到自豪(pride),故选 B。]

答案 D [考查上下文语境。此处意为“奇迹是我有勇气(courage)开始”,故选 D。]

A
A powerful earthquake struck the northeastern coast of Japan at 2:46 p. m. local time on March 11th, 2011. Japan's Meteorological Agency released its first tsunami warnings just three minutes later. The country has one of the best earthquake early warning systems in the world. There are over 4,000 Seismic Intensity Meters(地震烈度测量仪) in place throughout Japan to measure earthquake activity. These meters provide information within two minutes of an earthquake happening. Information about the strength and the center of the earthquake can be learned within three minutes. There are also concrete sea walls around much of the Japanese coastline. But these measures proved no match for the powerful earthquake and tsunami. Castas Synolakis is a tsunami expert in Los Angeles. He says, “Japan is one of those most wellprepared countries on earth in terms of tsunami warning. They had a warning. I think what went wrong is that they had not anticipated the size of this event.” He says there are two reasons for this. Japan has not had any event anywhere near as big as this one in the last 150 years. And scientists had not expected such a large earthquake happening off the coast of Japan. The 9. 0magnitude earthquake was the 4th most powerful earthquake ever recorded worldwide. It was also the worst earthquake ever to hit Japan. The tsunami waves that followed were reported to have reached as high as 13 meters in some areas. Costas Synolakis says Japan's concrete sea walls were not built to handle such high waves. A tsunami wave can travel as fast as 800 kilometers per hour. To get to higher ground people would often have to travel for many kilometers. This can take more time than a fast traveling tsunami will permit. This is especially true in cases like Japan, where the center of the earthquake struck so close to the coastline. The tsunami waves followed almost immediately. Experts say early warning systems will continue to be limited by these_facts until earthquakes and tsunamis can be predicted. 文章大意:本文是科技文。日本的地震预警系统位居世界前列,能在地震发生后的两分 钟内提供信息。三分钟内能够提供有关地震强度和震中的信息。在海啸预警方面,日本是世 界上准备工作做得最充分的国家之一,但这次他们没有预测出这次海啸的规模如此之大。

1.From the second paragraph we can infer that________. A.Japan is an island country B.the center of the earthquake is located in the northeastern coast C.the meters in Japan have dropped behind D.many measures have been carried out to reduce the consequences of earthquakes in Japan 答案 D [推理判断题。A 说法正确,但不是本段的推理;B 不是由第二段推理得出的, 是第一段中明示的信息。根据“These meters provide information within two minutes of an earthquake happening.Information about the strength and the center of the earthquake can be learned within three minutes.”判断,C 项推理错误。D 项根据所列事实可以推断得出。] 2.The underlined word “anticipated” in the third paragraph probably means“________”. A. predicted C. counted B. measured D. prevented

答案 A [猜测词义题。根据第四段和第五段信息可知,日本的海啸预警系统是世界上 最好的之一,此次失误在于没有预料到海啸的规模如此大。] 3.The underlined words “these facts” in the last paragraph refer to the following EXCEPT________. A. the concrete sea walls can't control the wave B. it is the worst earthquake happening in Japan in the history C. the speed of the tsunami is frightening and quick D. there are many earthquakes in Japan 答案 D [细节认定题。根据文章倒数第二段、倒数第三段内容可知答案为 D。] 4.Which may be the best title of this passage? A. Earthquakes and tsunamis can be predicted B. A 9.0magnitude earthquake hit Japan C. Japan's concrete sea walls D. A report about Japan's early warning systems 答案 D [主旨大意题。根据全文内容判断,文章介绍日本拥有世界上最先进的地震、 海啸预警系统,但没有预料到这次大地震和海啸如此之猛。] 5.On which column of China Daily can you find the passage? A. Technology C. Travel 性。] B. Culture discovery D. History

答案 A [推理判断题。本文主要介绍的是日本的地震、海啸预警系统的先进性和局限

B
Everyone has heard of the San Andreas fault (断层), which constantly threatens California and the West Coast with earthquakes. But how many people know about the equally serious New Madrid fault in Missouri? Between December of 1811 and February of 1812, three major earthquakes occurred, all

centered around the town of New Madrid, Missouri, on the Mississippi River. Property damage was severe. Buildings in the area were almost destroyed. Whole forests fell at once, and huge cracks opened in the ground, releasing some strong smell chemicals. The Mississippi River itself completely changed character, developing sudden rapids and whirlpools(激流和漩涡). Several times it changed its course, and once, according to some observers, it actually appeared to run backwards. Few people were killed in the New Madrid earthquakes, probably simply because few people lived in the area in 1811; but the severity of the earthquakes was shown by the fact that the shock waves rang bells in church towers in Charleston, South Carolina, on the coast. Buildings shook in New York City, and clocks were stopped in Washington, D.C.. Scientists now know that America's two major faults are essentially different. The San Andreas is a horizontal(水平的)boundary between two major land masses that are slowly moving in opposite directions. California earthquakes result when the two masses make a sudden move. The New Madrid fault, on the other hand, is a vertical fault; at some point, possibly hundreds of millions of years ago, rock was pushed up toward the surface, probably by volcanoes under the surface. Suddenly, the volcanoes cooled and the rock collapsed, leaving huge cracks. Even now, the rock continues to settle downwards, and sudden sinking motions cause earthquakes in the region. The fault itself, a large crack in this layer of rock, with dozens of other cracks that split off from it, extends from northeast Arkansas through Missouri and into southern Illinois. Scientists who have studied the New Madrid fault say there have been numerous smaller quakes in the area since 1811; these smaller quakes indicate that larger ones are probably coming, but the scientists say they have no method of predicting when a large earthquake will occur. 文章大意:本文通过历史回顾和科学分析,提醒人们多关注 New Madrid 地区频繁的地震。 6.This passage is mainly about________. A. the New Madrid fault B. the San Andreas C. the causes of faults D. current scientific knowledge about faults 答案 A [主旨大意题。由本文第一段的最后一句话“But how many people know about the equally serious New Madrid fault in Missouri?”可知。]

7.Which of the following pictures best describes the type of the New Madrid fault?

答案 B

[细节理解题。 本文第四段和第五段内容可以判断 The San Andreas fault 是水平

地震,而 The New Madrid fault 是垂直地震,所以 B 项正确。] 8.This passage implies that________. A. horizontal faults are more dangerous than vertical faults B. vertical faults are more dangerous than horizontal faults C. a lot of people would die if the 1811 New Madrid earthquakes happened today D. the volcanoes that caused the New Madrid fault are still alive. 答案 C [推理判断题。 本文无 A、 两项相关内容; B 根据第五段中第二句“Suddenly, the

volcanoes cooled and the rock collapsed, leaving huge cracks. Even now, the rock continues to settle downwards”可以排除 D 项; 根据第三段第三句“Few people were killed in the New Madrid earthquakes, probably simply because few people lived in the area in 1811”可以推测答案为 C。] IV.书面表达 目前我国大力提倡构建节约型社会。 下图是你在校园所见到的一些现象。 假如你是学生 会主席,请你描述这些现象起草一份倡议书,向全校师生发出倡议,节约能源。

注意:1. 开头、结尾已为你写好,不计入总数。 2. 字数不少于 100。 3. 可根据需要补充与文章有关的信息。 4. 主要内容:描述图画,发出倡议。 _______________________________________________________________________________ ___________________________________________

【范文】 Dear teachers and students, Our government is trying hard to build an energy-saving society. It is everybody’s duty to work hard and reach this goal. However, not everybody has realized the importance of it. Take our school for example. Sometimes we can see that lights and computers are still on after class. Some students even forget to turn off the tap after using it and have water running all the time. Our papers are printed on only one side, causing much waste. It’s time we did something to avoid this kind of waste. Firstly, make sure that all the lights and other electric facilities are turned off when we leave the rooms. Try to form the habit of turning off the tap immediately after using it. What’s more, papers should be printed on both sides and reused if possible. In a word, if everybody has the awareness of reducing the waste and takes action, we can contribute to our society. Students’ Union


推荐相关:

...题库强化练习(新课标专用)Book 6 Unit4 Word版含解...

2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 6 Unit4 Word版含解析]_高中教育_教育专区。【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(...


...题库强化练习(新课标专用)Book 2 Unit4 Word版含解...

2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 2 Unit4 Word版含解析_英语_高中教育_教育专区。Unit 4 Ⅰ.单项填空 Wildlife protection 1.I ...


...题库强化练习(新课标专用)Book 5 Unit4 Word版含解...

2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 5 Unit4 Word版含解析]_高中教育_教育专区。【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(...


...题库强化练习(新课标专用)Book 4 Unit5 Word版含解...

2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 4 Unit5 Word版含解析]_高中教育_教育专区。【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(...


...题库强化练习(新课标专用)Book 4 Unit3 Word版含解...

2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 4 Unit3 Word版含解析_高中教育_教育专区。【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新...


...题库强化练习(新课标专用)Book8 Unit4 Word版含解析...

2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book8 Unit4 Word版含解析]_高中教育_教育专区。【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新...


...题库强化练习(新课标专用)Book 3 Unit4 Word版含解...

2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 3 Unit4 Word版含解析]_高中教育_教育专区。【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(...


...题库强化练习(新课标专用)Book 4 Unit2 Word版含解...

2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 4 Unit2 Word版含解析]_高中教育_教育专区。【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(...


...资料题库强化练习(新课标专用)Book7Unit1Word版含解...

2014届高三一轮复习英语精品资料题库强化练习(新课标专用)Book7Unit1Word版含解析_英语_高中教育_教育专区。Unit 1 Living well I.单项填空 1.In order to ...


...题库强化练习(新课标专用)Book 7 Unit4 Word版含解...

2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 7 Unit4 Word版含解析]_高中教育_教育专区。【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(...

网站首页 | 网站地图
All rights reserved Powered by 学霸学习网 www.tceic.com
copyright ©right 2010-2021。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit325@126.com