tceic.com
学霸学习网 这下你爽了
赞助商链接
当前位置:首页 >> 英语 >>

福建省莆田市第二十五中学2016届九年级英语上学期第一次月考试题 仁爱版


2015-2016 学年上学期九年级英语月考一试卷
第一部分 听力(25 分) I.听句子,选择与句意相符的图片。句子读一遍。 (25 分)

II.听对话及问题,选择正确答案。对话及问题读两遍。 (10 分) ( )6.A.We must pay attention to it and to what we can. B.We can do nothing about it. C.We shouldn’t throw anything into them. ( )7.A.Air pollutin. B.population problem. C.Noise pollution ( )8.A.Since the factory opened. B.For about seven years. C.Seven years ago. ( )9.A.Put litter in the dustboin. B.Use plastic bage for shopping. C.Put litter in the dustbin.Don’t use plastic bags for shopping. ( )10.A.The man. B.The woman C.Neither. ( )11.A.Jane B.Mike C.Lucy. ( )12. A.Plotos B.Cakes C. Books ( )13.A.Last year. B.Today C.Yesterday. ( )14.A.For 2000 B.Since 2000 C.In2000. ( )15.A.Never. B.Only once C.There times. III.听对话,选择正确答案。对话读两遍。 (5 分)
1

(

)16.Why are the people out of work? A.Because the big moden factory won’t need them. B.Because the factory was closed for pouring dity water into the virer. C.Because other factories don’t offer them jobs. ( )17.Which city did Jack come back from? A.Qingdao. B.Beijing. C.Shanghai. ( )18.Who watched TV last night? A.Jack B.Mary C.Bob ( )19.What will the government build? A.A new school. B.A new hospital. C.A new factory. ( )20.Where is the new factory? A. Outside their town. B.Inside their town. C.Near their town. IV.听短文,填空。短文读两遍。 (5 分) 21.The river near our school was every clean years ago. 22.The water is getting dirtier and dirtier because of the water. 23.A factory was moved here several years ago. 24.Some people are even rather angry about the . 25.The river has been seriously polluted a chemical factory was moved there. 第二部分 基础知识运用(75 分) Ⅰ.单项选择。 (15 分) 从 A、B、C、D 四个选项中选出可以填入空白处的最佳答案。 ( )1.—When did the Greens come to China? ——They_____ China for seven years. A.have come to B.have been to C.have come in ( )2.—Have you cleaned your room_____? ——Yes, I’ve_____cleaned it. A.already, already B.yet, yet C.already, yet

D.have been in

D.yet, already

(

(

(

( (

)3. —What are you reading about? —It’s about the one-child policy. It says that the policy has_____controlling the population in China. A.been good at B.taken good care of C.worked well in D.got on well with )4.—_____ you _____ your homework yet? —Yes, I _____ it ten minutes ago. A.Did, do, finished B.Have, done, have finished C.Have, done, finished D.Will, do, finish )5.—You look so happy! —Jack says I am pretty._____has ever told me that bef ore. A. Somebody B.Anybody C.Everybody D.Nobody )6.His close friend _____ for two years. A. died B.has died C.has been dead D.has been died )7.—Can you write the number eighty-five thousand, six hundred and twenty-six? —Yes, it is _____. A.85,626 B.856,620 C.58,662 D.58,626
2

(

)8.There was a rainstorm yesterday. The flood _____ the old bridge over the small river. A.washed away B.went away C.blew away D.put away ( )9.—David has made great progress recently. —_____, and _____. A.So he has, so you have B.So he has, so have you C.So has he, so have you D.So has he, so you have ( )10.—Which country has the_____population in the world? —China. A.smallest B.most C.largest D.large ( )11.Compared with last year, our pay _____ about ¥500 every month. A.has increased by B.has increased C.increased by D.increased to ( )12.—It seems _____ you like to work with children. —Yes, they are so lovely. A.that B.what C.to D.as ( )13.In our class _____ of the students _ ____ girls. A.third fifths, is B.third fifth, are C.three fifth, is D.three fifths, are ( )14. I used to_____my dream. But now I get used to_____doing everything. I think I’ll be successful one day. A.give up, keeping B. giving up, keeping C.giving up, keep D. give up, keep ( )15. _____he is very tired , _____he still goes on working. A.Although, but B.But, although C. Although, / D. But, II.情景交际。 (10 分) 从下面方框中选择正确的选项(E 涂 AC) A: Hi, Jane. Would you like to help save the environment? B: I’d like to. 16 A: Well, first, you can start by turning off the lights when you leave a room. B: Yes. That’s easy. 17 What’s next? A: Second, you can ride a bicycle. Don’t take a bus or a taxi if you don’t have to. B: 18 What else? A: Third, try to recycle paper. B: Mmm. Newspapers, magazines, we have a lot of paper at home. Good idea. A: The fourth idea is to turn off the shower when you’re not using it. B: 19 A: Yes. Get wet, turn off the shower, put the shampoo (洗发剂) in your hair and then turn on the shower and wash it out. B: Yes, 20 .We have to save water. A.Sometimes I turn off the lights without thinking. B..I think water is very important to us. C.You mean when I have shampoo in my hair? D.But what can I do? E.That will save a lot of money, too.

16.________ 17.________ 18.________ 19.________ 20.________
3

III.完形填空。 (10 分) 阅读短文,从 A、B、C、D 四个选项中选出可以填入空白处的正确答案。 When people talk about air pollution, they are usually thinking about outdoor air 21 . But do you know that there is also air pollution inside homes, offices, hotels and other buildings? The air in your home can be 2 to 100 times more polluted than the air outdoors! In fact, some American doctors say th at 50% of the illnesses have 22 to do with the polluted indoor air. A lot of pollution comes from indoor activities 23 smoking and cooking. As most people 24 about 80%-90% of their time inside buildings, it is important to take indoor air pollution seriously, too. Air pollution influences (影响)our health 25 . When the air is polluted, not only young children and old people 26 from it, 27 people with health problems suffer(遭受 ) as well. Indoor air pollution can 28 people’s eyes, noses and throats. Air pollution, both indoor and outdoor, can also 29 to lung cancer and heart disease! In the great London fog in 1952, 4, 000 people died in a few days 30 the pollution! It is said that half a million young children and women die each year in India because of indoor air pollution! ( )21A.pollution B.pollute C.polluting D.polluted ( )22.A.nothing B.everything C.something D.anything ( )23.A.as well as B.such as C.instead of D.so as ( )24.A.take B.cost C.spend D.give ( )25.A.in many ways B.in many things C.in many houses D.in many years ( )26.A.endure B.bear C.stand D.suffer ( )27.A.and B.but C.or D.while ( )28.A.hit B.hurt C.pollute D.beat ( )29.A.cause B.get C.give D.lead ( )30.A.because of B.thanks to C.related to D.because Ⅳ.阅读理解。 (40 分) (A) Li Ruyan, 13 years old, did something special last summer with his classmates in Shanghai. They worked in groups with traffic police at different crossroads in the city. Holding small red flags, the students helped keep order and stopped people from jaywalking (乱穿马路). As part of the school project, Li’s school has encouraged its students to do more community (社 区) work. After the half day of exhausting work, Li told himself not to jaywalk anymore. “I think through community work we get to help others and, more importantly, we grow a sense of responsibility (责任感),” he said. Community service is an important part of education for teenagers around the world. In the US and Canada, high school students need to finish 40 hours of community service before graduation. In America, those who have finished 1,400 hours of community work can be awarded nearly $5,000 (33,000 yuan). Chinese students today do more community work, too. For example, starting from 2010, Sichuan high school students have been asked to do 10 days of community work. It will become part of their school grades. Qian Lijun, 16, and her classmates in Suzhou, Jiangsu went to a local elder care home this winter. They put Spring Festival couplets (对联) on the walls and cheered up the people living there. Li Xiaotian, 15, in Anshan said he used to clear flyers (小广告) from telephone poles (电 线杆) with his classmates. They brought tools, towels and buckets and worked for three hours
4

under the summer sun. “It was tiring, but seeing the clean poles without ugly ads, we really felt proud,” he said. 根据短文内容,选择正确答案。 ( )31 What was the special thing Li Ruyan did last summer? A. He joined a special group of class13. B. He became a policeman. C. He helped the traffic police at a crossroad. D. He stopped people from talking. ( )32. From this passage we know that _______. A. Li Ruyan’s school is in the middle of a big city. B. Li Ruyan and his classmates do some community work every day. C. Ruyan and his classmates often hold small flags when they cross the roads. D. Ruyan and his classmates think it is good for them to do some community work. ( )33. Community service _______. A. has become a very important part of education only in China. B. is very important in school education in some foreign countries. C. is the only part of the school project for teenagers around the world. D. needs students to finish at least 1,000 hours of community work. ( )34. Which of the following is not true according to the passage? A. The students in Shanghai helped people to keep the traffic rules. B. The students in Suzhou visited the old people’s home. C. The students in Anshan c leaned the walls under the summer sun. D. The students in Sichuan sent spring festival couplets to the old people. ( )35. Which of the following is not true according to the passage? A. Community service helps students grow a sense of responsibility. B. Through community work students get to help others and learn something. C. Students are now encouraged to do more community work in many schools in china. D. Students will be awarded much money for doing more community work in Canada and the US. (B) I am a 13-year-old boy from a poor village in Fuyang, Anhui Province. Like many other left-behind children (留守儿童) in China, I live with my grandparents now. My father went to work in Beijing several years ago. Last year, my mother went there to care for him because his health is not as good as before. They tell me to listen to my grandparents and call me about twice a month to ask about my study. I really miss my parents and I hope I can afford to go to school in Beijing. I think every child needs parents’ love and care. 根据短文内容,判断正(T)误(F) 。 ( )36.The boy is 13 years old. ( )37.The boy lives with his parents and grandparents. ( )38.The boy’s mother went to Beijing to look after her husband last year. ( )39.The boy hopes that he can go to school in Beijing because of missing hi s parents. ( )40.The boy’s family is very rich. (C) A kind of little cars may take the place of today’s big ones many years later. If everyone drives such cars in the future, there will be less pollution in the air. There will also be more space for parking in cities, and the streets will be less crowded. The little cars of the future will cost less. Driving will be safer, too, since these little cars can go only 65 kilometers an hour. The cars of the future will be fine for going around
5

a city, but they will not be useful for a long way. Little cars will go 450 kilometers before they need to stop for more gasoline (汽油). If big cars are still used with the small ones, two kinds of roads will be needed in the future. Some roads will be needed for the big, faster cars and other roads will be needed for the small, slower ones. 根据短文内容,选择正确答案。 ( )41.There is much pollution in the air today because _____. A.people drive big cars B.people drive little cars C.small cars will go 450 kilometers before they need to stop for more gasoline D.the usual size of cars today is too small ( )42.The usual size of cars today is _____. A.much smaller than the future one B.as big as the future ones C.as small as the future ones D.bigger than the future ones ( )43.Which of the following statements (陈述) is NOT true? A.Big cars cost more. B.Big cars are not useful for a long way. C.The cars of the future will be smaller than today’s cars. D.Small cars are slower than big ones. ( )44.The streets will be less crowded because _____. A.there will be fewer cars in the future B.there will be fewer people in the streets C.three kinds of roads will be built D.future cars will be smaller ( )45.Two kinds of roads will be needed in the future because _____. A.there will be too many cars in the future B.more and more people will go to cities C.big cars run faster and little cars run slower D.it looks more beautiful to have two kinds of roads (D) It’s important to learn things about protecting environment. Here’s a 4Rs rule for us. ·Reduce If you want to reduce waste, you should use things wisely (明智的). A large number of trees are being cut down to make paper. If everyone uses paper carelessly and then throws it away, soon we would not have any trees left. Some other things are also being wasted, and people don’t know what to do with waste in big cities, so it’s necessary to reduce waste. ·Reuse You should always think of reusing the usable (可用的) things before throwing them away. Give your clothes or things you don’t use to the poor. In a family, you may pass such clothes on to your younger brothers or sisters. ·Recycle Bottles, cans and paper can easily be recycled. By doing so we save lots of time and money, for example, cola cans are sent to a factory, where they’re smashed flat(压平)and smelted (熔化), and the metal things are made into new cola cans. ·Repair If one of the legs of your table is broken, you can repair it. If you want to change for better ones, it’s better for you to sell the old ones or give them to other people who can use them after doing some repair. 根据短文内容,选择正确答案。 ( )46.The “Reduce” rule mainly requires us _____.
6

(

(

(

(

A.to use things wisely B.to cut down many trees C.to use paper carelessly D.to use more and more things )47.What’s the right order of recycling cola cans? a.smash them flat b.collect the used cans c.smelt them d.send them to a factory A.a-b-c-d B.d-c-b-a C.b-d-a-c D.b-d-c-a )48.The “Reuse” rule mainly requires us _____. A.to throw away the old clothes B.to collect waste paper and soft drink cans C.to use both sides of paper D.to give the old but usable things to the poor )49.Which sentence is about the “Repair” rule? A.When you leave a room, turn off the lights. B.Take a cloth bag when you go shopping. C.Don’t use plastic bags. D.If your chair is broken, you can repair it. )50.Which is the best title for this passage? A.A 4Rs Rule B.Protect the Environment C.Save Energy D.Good Habits

第三部分 语言知识运用(45 分) I.用所给单词的适当形式填空。 (5 分) 1.There are some less ________ (develop) countries in Africa. 2.China’s economy is ________ (increase) rapidly. 3.The chemical factory has ________ (produce) terrible gas,It should be far away from the center of the city. 4.Everyone should go out with a mask.The gas is very terrible and it`s difficult for me to________ (breath) 5.________ (easy) said than done. II.汉译英(10 分) 1 .我想阻止她抓那个球,但是她没有听到。 I want to _____ her _____ _____ the ball, but she didn’t hear me. 2.打电脑游戏不但耗费时间,而且有害健康。 Playing computer games not only takes much time but also is _____ _____ _____. 3.行动胜 于言辞。 (完成译句) _____ speak louder than _____. 4.We should’t throw rubbish everywhere.(同义句转换) We shouldn’t throw rubbish _____ and _____. III.任务型阅读(5 分) The students were having their chemistry class. Miss Li was telling the children what water was like. After that, she asked her students,“What's water?”No one spoke for a few minutes.
7

Miss Li asked again, "Why don't you answer my question? Didn’t I tell you what water is like?” Just then a boy put up his hand and said, “Miss Li, you told us that water has no color and no smell. But where to find such kind of water? The water in the river behind my house is always black and it has bad smell.”Most of the children agreed with him. “I'm sorry, children.”said the teacher,“Our water is getting dirtier and dirtier. That’s a serious problem.” 根据短文内容,回答问题。 1.Did the teacher tell the students what water is like? 2.What did the teacher tell the students water is like in chemistry class? 3.Why does the water in the river have color and smell? 4.Do you think the boy who answered the teacher’s question is stupid? 5.What did other students think of the boy? IV.综合填空。 (10 分) 根据短文内容,用所给单词的适当形式填空。 time horse by also enough however few ready offer hold I have been very busy since I became a volunteer for the Riding for the Disabled Association. Every Saturday, I help to get the horses 1 for the disabled( 残疾) riders. Many more disabled people want to ride 2 than you’d imagine. It’s a disadvantage that I don’t know how to ride — I’d love to get on long rides with the riders — but I’ll learn soon 3 . Right now, I’m just happy to be able to lead the horses around for the disabled riders. I’m 4 helping to organize a sale, which will be 5 next month. It’s a lot more work than helping the disabled. I need to collect second-hand things to sell at the sale. There are 6 things available(获得的) than I thought, but I’m sure we’ll have enough 7 next month. I hope the sale raises more money than last month’s work. It was rainy, so too few people took part in the event. Last week, we held an auction(拍卖). The auction took much less 8 to organize than the work. 9 , for some reason, people 10 too little money for the things, so we didn’t raise enough money. 1. 5. 2. 6. 3. 7. 4. 8.

9. 10. V.书面表达。 (15 分) “保护环境,人人有责” ,请以 How to Be a Greener Person 为题,写一篇有关环保的短文,并 适当发表你的看法。 (80 词左右)

8

9

2015-2016 学年上学期九年级英语月考答题卡

考场座位号: I、听力 21、 第二部分 I 用所给单词的适当形式填空(5 分) 1、 2、 3、 4、 5、 22、 23、 24、 25、

II、汉泽英(10 分) 1、 3、 III、任务阅读(5 分) 1、 2、 3、 4、 5、 IV、综合填空(10 分) 1、 6、 2、 7、 3、 8、 4、 9、 5、 10、 2、 4、

V、书面表达(15 分)

10

参考答案: 第一部分 听力 1.A 2.B 3.C 4.B 5.A 17.A 18.B 19.C 20.A 第二部分 基础知识运用 单项选择: 1.D 2.D 3.C 4.C 5.D 6.C 7.A 8.A 9.B 10.C 11.A 12.A 13.D 14.A 15.C 情景交际: 16.D 17.A 18.E 19.C 20.B 完形填空: 21.A 22.C 23.B 24.C 25.A 26.D 阅读理解: 31.C 32.D 33.B 34.D 35.D 36.T 37.F 38.T 39.T 40.F 41.A 42.D 43.B 44.D 45.C 46.A 47.C 48.D 49.D 50.A 第三部分 语言知识运用 27.B 28.B 29.D 30.A 6.A 7.B 8.B 9.C 10.A 11.C 12.A 13.C 14.B 15.C 16.B

11

12

书面表达:答案略

13


赞助商链接
推荐相关:

...市2017届九年级英语上学期第一次月考试题 仁爱版_图...

【月考试卷】福建省莆田市2017届九年级英语上学期第一次月考试题 仁爱版 - 莆田第二十五中学 2016-2017 学年上学期月考一试卷九年英语 (满分:150 分 考试...


福建省莆田市第二十五中学2016届九年级下学期第一次月...

福建省莆田市第二十五中学2016届九年级学期第一次月考历史试题.doc_其它课程_小学教育_教育专区。莆田第二十五中学 2015-2016 学年下学期月考一试卷 九年级...


福建省莆田市第二十五中学2016届九年级政治下学期第一...

福建省莆田市第二十五中学 2016 届九年级政治下学期第一次月考试题考生须知: 1.作答前,请将自己的班级、姓名、准考证号填写在试卷上相应位置。 2.选择题闭卷...


福建省莆田市第二十五中学2015-2016学年高二英语上学期...

福建省莆田市第二十五中学2015-2016学年高二英语上学期第一次月考试题_英语_高中教育_教育专区。2015-2016 学年上学期高二英语月考一试卷 第一部分 听力(共两节...


福建省莆田市第二十五中学2016届九年级下学期第一次月...

福建省莆田市第二十五中学2016届九年级学期第一次月考物理试题.doc_其它课程_小学教育_教育专区。莆田第二十五中学 2015-2016 学年下学期月考一试卷九年物理...


福建省莆田市第二十五中学2016届九年级物理上学期第一...

福建省莆田市第二十五中学2016届九年级物理上学期第一次月考试题 北师大版_理化生_初中教育_教育专区。2015-2016 学年上学期九年物理月考一试卷一、单项选择题...


福建省莆田市第二十五中学2016届九年级历史上学期第一...

福建省莆田市第二十五中学2016届九年级历史上学期第一次月考试题 北师大版_政史地_初中教育_教育专区。2015-2016 学年上学期九年级历史月考一试卷(选择题和...


福建省莆田市第二十五中学2016届九年级上学期第一次月...

福建省莆田市第二十五中学2016届九年级上学期第一次月考化学试题_数学_初中教育_教育专区。2015-2016 学年度上学期九年级化学月考一试卷(考试时间:60 分钟,满分...


福建省莆田市第二十五中学2016届九年级下学期第一次月...

福建省莆田市第二十五中学2016届九年级学期第一次月考政治试题.doc_其它课程_小学教育_教育专区。莆田第二十五中学 2015—2016 学年下学期月考一试卷 九年级...


福建省莆田市第二十五中学2016届九年级数学下学期第一...

福建省莆田市第二十五中学2016届九年级数学下学期第一次月考试题(新)_数学_初中教育_教育专区。福建省莆田市第二十五中学 2016 届九年级数学下学期第一次月考...

网站首页 | 网站地图
All rights reserved Powered by 学霸学习网 www.tceic.com
copyright ©right 2010-2021。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit325@126.com