tceic.com
简单学习网 让学习变简单
相关标签
当前位置:首页 >> 英语 >>

重庆市南开中学2015届高三10月月考英语试题(解析版)[来源:学优高考网110592]


重庆南开中学高 2015 级高三 10 月月考
第一节 单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 21.——Which type of IPhone shall I buy? —— ,whatever they have in the shop. A.Everything B.Something C.Some one

D.Any

one

【答案】 【知识点】A2 代词 【答案解析】D。解析:这里指代“任何一个苹果手机”,用 any one,相当于 any one of the Iphones in the shop. anything 是任何东西,没有范围,something 某个东西,some one 某一个,故选 D。句意:-我买哪种苹果手机?--任何一个,凡是他们店里有的。 【题文】22.——May I look at the menu for a little while? ——Of course, ,sir. A.don’t worry B.it doesn’t matter C.enjoy yourself D.take your time 【答案】 【知识点】A17 情景交际 【答案解析】D。解析:A.don’t worry 不用担心 B.it doesn’t matter. 没关系。C.enjoy yourself 玩 得开心 D.take your time. 不着急 句意:——我可以再看一会菜单吗?——当然,不着急,先生。 【题文】 23.At this time tomorrow over the Atlantic. A.we’re going to fly B .we’ll be flying . C.we’ll fly D.we’re to fly 【答案】 【知识点】A11 动词的时态与语态 【答案解析】B。解析:At this time tomorrow 明天的这个时候,要用将来进行时,will be doing。 【题文】24.——Is there a bullet train to Chengdu this afternoon? ——There be.I’ll phone the station to find it out. A.must B.can C.might D.would 【答案】 【知识点】A10 情态动词与虚拟语气 【答案解析】C。解析:根据答语 I’ll phone the station to find it out,可知,并不确定今天下午有去成 都的高铁。 表示不肯定的可能性, 用 might。 句意: ——今天下午有去成都的高铁吗?——或许有吧。 我会给车站打电话确认的。 【题文】25.The customer and the seller argued for quite some time before they finally agreed the price. A.on B.with C.to D.at 【答案】 【知识点】A8 动词短语 【答案解析】A。解析:agree on 就…….达成一致;agree with 同意;agre to do 同意做某事;无 D 项搭配。句意:顾客和售货员争论了很久,最终就价钱达成一致。 【题文】 26.According to Beijing Review,Beijing was attacked by such a sandstorm few citizens have experienced before. A.which B.that C.when D.as 【答案】 【知识点】A15 定语从句 【答案解析】D。解析:先行词是 sandstorm, 在从句中作宾语,本句先行词有 such 修饰,只能用 as。 【典型总结】只用 as 的情况 the same… as;such…as 和……一样……名词前有 such 和 the same 修饰 时,关系代词用 as。 【题文】 27.——I hope I can see you at my wedding ceremony. ——Oh,dear,I almost .When is it? A.forgot B.had forgotten C.will forget D.have forgotten

【答案】 【知识点】A11 动词的时态与语态 【答案解析】D。解析:句意:——我希望在我的结婚典礼上能看到你。——哦,亲爱的,我差点 忘了。什么时候举行?根据句意可知,之前已经告诉过对方婚礼的时间,可是对方忘了。过去发生 的事对现在造成的结果和影响,故用现在完成时。 【题文】28.I like to get up early so that I can get plenty of work before lunch. A.to do B.done C.doing D.being done 【答案】 【知识点】A9 非谓语动词 【答案解析】B。解析:plenty of work 和 do 是动宾关系,宾语 work 放前,要用被动,“工作被做” 。 get sth done 使……完成 【题文】29.He had little idea that it was getting so late, ? A.didn’t he B.wasn’t it C.did he D.was it 【答案】 【知识点】A16 特殊句式 【答案解析】C。解析:反义疑问句,前肯后否,前否后肯。前半句出现否定的 little,所以后面用 肯定的,前半句是一般过去时,后半句用助动词 did。 【技巧点拨】前肯后否,前否后肯。 【典型总结】反义疑问句中表示否定意义的词有:hardly,never,little, few, rarely, seldom. 【题文】30.——Did you get the news of the earthquake in Yun’nan yesterday? ——No.It didn’t occur to me I surfed the Internet this morning. A.after B.unless C.until

D.when

【答案】 【知识点】A6 连词与介词 【答案解析】C。解析:not…until 直到……才 句意:——你知道昨天云南发生地震的消息了吗?— —不知道。我也是直到今天早上上网时才看到的。 【题文】31.Charley Oakley, NBA star hash’t lost game in the past three years. A.a;the B.an;a C.the;a D.an;the 【答案】 【知识点】A3 冠词 【答案解析】 B。 解析: 可数名词单数前+a\an, a 用在辅音音素之前, an 用于元音音素之前。 NBA star 中的 N 发音是[? n],故用 an,第二个空泛指 a。 “一场” 。在过去的三年里没有输掉一场比赛。 【题文】32.——Your aunt invites you to the movies today. ——I would rather she me tomorrow than today. A.tells B.told C.would tell D.had told 【答案】 【知识点】A10 情态动词与虚拟语气 【答案解析】B。解析:would rather (that) sb did sth(对现在或将来的虚拟) ,从句谓语一般用过去时 来表示现在或将来。意为“宁愿……,还是…… 好些” 【典型总结】would rather (that) sb did sth(对现在或将来的虚拟) would rather (that) sb had done sth(过去虚拟) 【题文】33.——I went to Hu’guang Guild Hall this National holiday. ——Ah,amazing! That is I’ve been dreaming to go. A.why B.when C.where D.which 【答案】 【知识点】A13 名词性从句 【答案解析】C。解析:考察宾语从句。is 后缺宾语,后面整个句子作 is 的宾语,宾语从句缺少地 点状语,故选 C。句意:——国庆节那天我去了湖广会馆。——哦,太帮了。那是我一直想去的地 方。 【题文】34.As a role model,I don’t think most people can imagine what it’s like that closely

every minute of the day. A.to be watched

B.watched

C.watching

D.having watched

【答案】 【知识点】A9 非谓语动词 【答案解析】A。解析:What is it like to do 做 ….怎么样,it 为形式主语,不定式 to do 是句子的真 正主语。Watch 和它的逻辑主语 I 是被动关系,故选 A。 【题文】35.——Oh,must you? Stay a bit longer.It’s been such fun having you. —— .I’ve got an early start tomorrow morning. A.Thanks anyway B.No problem C.All right D.Never mind 【答案】 【知识点】A17 情景交际 【答案解析】A。解析:A.Thanks anyway 还是要谢谢你。B.No problem 没问题。C.All right 好 吧 D.Never mind.没关系。句意:——哦,你必须要走吗?再多待会吧?你在这里(我们大家) 真是开心啊。 ——还是要谢谢你(们) ,不过,我明天得早起。 第二节 完形填空(共 20 小题;每小题 l.5 分,满分 30 分) 【题文】A A man found a cocoon(茧)of a butterfly.He sat and watched the butterfly for several hours as it struggled to 36 its body through that little hole . Then it seemed to stop making any 37 .It appeared as if it had gotten as far as it could and it could go no farther.Then the man decided to help the butterfly,so he took a pair of scissors and cut off the 38 bit of the cocoon.The butterfly then emerged 39 . But it had a big body and small, shriveled(皱缩的) wings. The man 40 to watch the butterfly because he expected that,at any moment,the wings would 41 and expand to be able to 42 the body, which would contract in time. 43 happened! In fact,the butterfly spent the rest of its life crawling around with a big body and shriveled wings.It never was able to fly. What the man in his 44 and hurry did not understand was that the restricting cocoon and the 45 required for the butterfly. To 46 the tiny opening were nature’s way of forcing liquid from the body of the butterfly into its wings,so that it would be ready for flight once it achieved its 47 from the cocoon. Sometimes struggles are exactly what we need in our life.If nature allowed us to go through our life without any obstacles,we would not be as strong as what we could have been.And we could never 48 ? 36.A.find B.pull C.drag D.force 37.A.progress B.sense C.change D.fun 38.A.vacant B.left C.additional D.remaining 39.A.closely B.easily C.steadily D.quietly 40.A.paused B.turned C.continued D.urged 41.A.enlarge B.lengthen C.stick D.twist 42.A.wrap B.press C.support D.shelter 43.A.Everything B.All C.Neither D.Something 44.A.regret B.comfort C.favor D.pride 45.A.struggle B.energy C.experience D.help 46.A.look through B.get through C.1ive through D.pull through 47.A.dream B.victory C.purpose D.freedom 48.A.fly B.jump C.walk D.stand 【答案】 【知识点】U1 完形填空(一)

【文章综述】文章讲述了一位好心人帮助一只正在破茧的蝴蝶,最终却害了这只蝴蝶。这只蝴蝶的 一辈子只能拖着臃肿的身体和萎缩的翅膀爬来爬去。 通过这则故事告诉我们人的一生需要艰难险阻, 那样我们会更强壮,否则,就像这只蝴蝶一样,永远不会飞翔。 【答案解析】 36.D A.find 发现 B.pull 拉 C.drag 拖,拉 D.force 促使,加强;可知这只蝴蝶正努力 把它的身体从茧里面拉出来。 37.A A.make progress 取得进展 B.make sense 有意义 C.make changes 改变 D.make fun 开 玩笑;后来蝴蝶好像停了下来,再没有任何进展。似乎它已经尽力了,再也爬不动了。 38.D A.vacant 空白的 B.left 留下 C.additional 额外的 D.remaining 剩余的,剩下的;他 拿来一把剪刀,剪开了茧的剩余部分。 39.B A.closely 亲近地 B.easily 容易地 C.steadily 稳定地 D.quietly 安静地;蝴蝶很容易地 就爬了出来,但是却是身体臃肿,带着小而干瘪的翅膀。 40.C A.paused 停顿 B.turned 变成 C.continued 继续 D.urged 推进,催促 41.A A.enlarge 扩大 B.lengthen 变长 C.stick 坚持 D.twist 扭曲;他继续观察着这只蝴蝶。 42.C A.wrap 包起来,缠绕 B.press 按 C.support 支持 D.shelter 保护;希望它的翅膀能够长 大到足以支撑它的身体,最终可以展翅飞翔。 43.C A.Everything 每件事 B.All 所有 C.Neither 两者不 ;也不 D.D Something 一些事情; 然而什么也没发生。 44.D A.regret 后悔 B.comfort 安慰 C.favor 喜爱 D.pride 自豪;满意;虽然(帮助蝴蝶) 他挺自豪的,但是行动太草率。 45.A A.struggle 挣扎 B.energy 能量 C.experience 经验 D.help 帮助;却不明白束缚的茧和 挣扎对蝴蝶的重要性。 46.B A.look through 浏览 B.get through 通过 C.1ive through 经受住 D.pull through 度过难关; 通过那个狭小的洞口,才能自然地促使蝴蝶体内的液体流入翅膀。 47.D A.dream 梦想 B.victory 胜利 C.purpose 目的 D.freedom 自由; ,这样才能为蝴蝶从 茧中获得自由后的飞行做好准备。 48.A A.fly 飞 B.jump 跳 C.walk 走 D.stand 站;而且,我们也永远不可能飞起来 【题文】B Data processing is a series of operations carried out on data on the purpose of getting information. 49 .the information is the end or the output.The operations 50 with different tools.Apart from a computer,the brain is 51 a data processing tool.Like a mini PC, the brain controls all bodily and mental 52 ,as well as processes data. 53 apples and oranges differ in looks,feel,smell and taste,the brain can tell their differences. There are three 54 of processing data.In manual data processing,simple tools such as pencil are used. Electromechanical data one uses electrically operated machines. 55 of the types of machines used are desk calculators and typewriters.Electronic data one uses computers processing data at a very high speed. 49.A.Since B.Ever C.Then D.Therefore 50.A.preferred B.performed C.provided D.practised 51.A.simply B.even C.also D.yet 52.A.illnesses B.disorders C.functions D.credit 53.A.As if B.While C.If only D.In that 54.A.collections B.levels C.effects D.tools 55.A.Examples B.Features C.Substances D.Contents

【答案】 【知识点】U2 完形填空(二) 【文章综述】文章主要分析了数据处理的方式和功能。 【答案解析】 49.D A.Since 自从 B.Ever 永远 C.Then 那时 D.Therefore 因此;数据处理是按照数据而进 行的一系列运算。因此,信息就是结果或输出。 50.B A.preferred 喜欢 B.performed 表演 C.provided 提供 D.practised 练习;固定搭配 perform operations 执行操作 51.C A.simply 简单地,仅仅 B.even 永远 C.also 也 D.yet 已经;大脑也是数据处理工具。 52.C A.illnesses 疾病 B.disorders 混乱 C.functions 功能 D.credit 信用;像一个迷你电脑, 大脑控制所有身体和精神功能 53.B A.As if 似乎 B.While 尽管 C.If only 要是…….就好了 D.In that 在于;尽管苹果和 橘子感觉,嗅觉和味觉不同, 大脑可以区分它们之间的不同。 54.B A.collections 收集 B.levels 水平 C.effects 影响 D.tools 工具;有三个层次的处理数据。 55.A A.Examples 例子 B.Features 特征 C.Substances 物质 D.Contents 内容;机器类型使用的 例子有台式电脑和打字机。 第三部分 阅读理解(共 20 小题;每小题 2 分,满分 40 分) 【题文】A The old lady got up early to be ready for the post.Although she seldom received letters or parcels, today she was sure there would be something.Myra wouldn’t forget her mother ’s birthday, even if she seldom wrote at other times.Of course Myra was busy.Her husband had been made Mayor, and Myra herself had got a medal for her work for the aged. The old lady was eighty today. She had put on her best dress. Perhaps Myra might come. The old lady was sure of that. Two spots of color brightened her cheeks. She was excited--like a child. She would enjoy her day. Mrs. Morrison,a social worker,had brought a card and a bunch of flowers when she came to do the breakfast. Mrs. Grant downstairs had made a cake. The little boy from the ground floor, Johnnie, had been up with a packet of candies,and offered to help her fetch the post. “I guess you’ll get lots and lots of presents,“he said,I did last week when l was six.” What would she like ? A pair of slippers, a table lamp, a book or a little clock. So many lovely things. She stood by the window,watching.The postman turned round the corner on his bicycle.Her heart beat fast.Johnnie had seen him too and ran to the gate.And then he gave her four envelopes.Three were unsealed cards from old friends.The fourth was sealed,in Myra’s writing. “No parcel,Johnnie?” “No,granny.” Maybe the parcel was too large to come by letter post.That was it.It would come later by parcel post.She must be patient. But disappointment flooded her. She tore the envelope open unwillingly. A cheque fell to the floor like a bird with a broken、wing.Slowly the old lady bent to pick it up.With trembling fingers she tore it into little bits. 56.What kind of work did Myra probably take? A.charity B.paperwork C.accounting D.education 57.What does the underlined word “it” mean? A.The reunion time she looked forward to. B.The reason why there was no parcel.

C.The birthday gift she wanted most. D.The slowest way to send a gift. 58.How is the passage organized? A.In order of time. B.In order of space.C.In order of frequency. D.In order of importance. 59.The author seems to tell us that . A.there is no love like that of the parent for the child B.to accompany our parents should be the first law of nature C.a mother’s voice is the most beautiful sound in the world D.we never know the love of our parents for us till we have become parents 【答案】 【知识点】C2 故事类 【文章综述】文章讲述了一位老太太 80 岁生日时,周围的人都对她非常好。老人最期待的是女儿迈 拉的礼物,最终迈拉只是寄给妈妈一张支票让她买点喜欢的东西,老人伤心地用颤抖着把支票撕了。 【答案解析】 56.A。 解析: 判断推理题 根据第一段最后一句 Myra herself had got a medal for her work for the aged. 迈 拉自己也由于热心为老年人服务而获得一枚奖章。 可知,她从事的是公益性的工作。 57.B。解析:词义猜测题 根据上一句 Maybe the parcel was too large to come by letter post. 也许是包 裹太大了,没法随信件邮件同来。对了,准是这个缘故。 58.A。解析:细节理解题 很明显文章讲的是老太太生日那天起床后发生的一系列事情,是按时间顺 序来写的。 59.B。解析:判断推理题 文章讲述老人生日那天等待女儿的礼物,最终以失望伤心告终。结合第二 段第三句 Perhaps Myra might come.迈拉或许会来。可见老人希望女儿能够回来。作者通过这个故 事想告诉我们应该多陪陪父母,陪父母是自然的首要法则。 【题文】B If a sitcom(情景喜剧)that lasts for l0 years is considered popular,then surely one that still arouses emotions after 20 must be considered a classic. Friends first aired in the US in 1994, featuring a cast of six young men and women in New York.In the time since,it’s become one of the most famous titles in the sitcom style,aired in over 100 countries and regions in the world. The show is typical among those who grew up in the 1990s because it explores basic yet important themes like friendship,struggling to survive in a big city,and finding independence and identity,all of which are still relevant to young audiences today. Against the background of the Internet age,IT staff who were once marginalized(排斥)and laughed at have experienced a revival due to the popularity of hit show The Big Bang Theory,in which four talents lacking normal social skills make an attempt at living on a college campus. At the same time, Gossip Girl, describing a young cast of New Yorkers born with silver spoons in their mouths,demonstrates the difficulties upper-class adolescents experience.The show’s fashion and mature subject matter allowed it to capture the interest of both teenagers and adults. Although these typical TV shows span a wide timeline and feature a variety of themes,they all have a universal topic.Love,money,friendship,career aspirations and identity are things all young people struggle to understand.Why are they still fascinating? It remains to be found out. 60.Why is the sitcom Friends typical among young people in the 1990s? A.Because it is a breakthrough in the producing style. B.Because it is the most influential sitcom of all time. C.Because it addresses the subjects faced by the youth. D.Because it predicts the future of the young at that time.

61.What can we learn about The Big Bang Theory? A.It arouses people’s enthusiasm for computers. B.There are four talents who are good at everything. C.It is set in the time before the Internet came into being. D.It improves the conditions of the people in technological industry. 62.According to the passage,Gossip Girl . A.attracts people of all ages B.shows eye-catching style and adult subject C.describes the life of ordinary girl D.describes the hardships of upper-class people 63.What will the author most probably talk about next? A.The introduction to other hit sitcoms. B.The further information about the plot. C.The emotional response among audience. D.The analysis of the reasons for the appeal. 【答案】 【知识点】C7 社会生活类 【文章综述】文章主要讲述了 3 部经典的情景喜剧《老友记》 《生活大爆炸》 《绯闻女孩》以及它们 受欢迎的原因。 【答案解析】 60.C。 解析: 细节理解题 根据第二段 because it explores basic yet important themes like…all of which are still relevant to young audiences today.因为它探索的是像友谊、在大城市的拼搏、独立这样重要的主 题,这些也和当今的年轻人有关。 61.D。解析:题 选项 B 错在 everything, 四个天才缺少社会生活技巧。C 选项是说生活大爆炸出现 在网络产生之前,很明显是错误的。生活大爆炸的热播使从事 IT 的人不再受排斥和嘲笑,相反改善 了从事技术产业职员的状况。故选 D。 62.B。解析:细节理解题 根据倒数第二段的 born with silver spoons in their mouths“含着银勺子出生 的”可知,讲的是富二代,而不是 C 的普通女孩。capture the interest of both teenagers and adults. “吸 引了青少年和成年人的兴趣。 ”所以选项 A 错误。the difficulties upper-class adolescents experience“上 等阶层青少年的困难”不是 D 中的 upper-class people。本段最后一句 The show’s fashion and mature subject matter allowed it to capture the interest of both teenagers and adults.关键词 fashion 和 mature subject 可知,选 A。 63.D。 解析: 判断推理题 根据文章最后一句 Why are they still fascinating? It remains to be found out. 可 知,接下来会谈论到这些电视剧受欢迎的原因。 【题文】C A crisis is on the way.Global warming? The world economy? No,the decline of reading.People are just not doing it anymore,especially the young.Who’s responsible? What is responsible? The Internet, of course,and everything that comes with it—Facebook,Twitter,etc.. There’s been a warning about the coming death of literate civilization for a long time.In the 20th century,first it was the movies,then radio,then television that seemed to end the written world.None did. Reading survived; in fact it not only survived, it has developed better. The world is more literate than ever before — there are more and more readers.and more and more books. The fact that we often get our reading material online today is not something we should worry over.The electronic and digital revolution of the last two decades has arguably shown the way forward for reading and for writing.Interconnectivity allows for the possibility of a reading experience that was barely imaginable before.Where traditional books had to make do with photographs and illustrations,an e-book

can provide readers with an unlimited number of links:to texts,pictures,and videos. On the other hand,there is the danger of trivialization(碎片化).One Twitter group is offering its followers single-sentence-long“digests”of the great novels.War and Peace in a sentence? You must be joking.We should fear the fragmentation(碎片)of reading.There is the danger that the high-speed connectivity of the Internet will reduce our attention span—that we will be incapable of reading anything of length or which requires deep concentration. In such a fast-changing world,in which reality seems to be remade each day,we need the ability to focus and understand what is happening to us.This has always been the function of literature and we should be careful not to let it disappear.Our society needs to be able to imagine the possibility of someone entirely in pace with modern technology but able to make sense of a dynamic,confusing world. 64.In Paragraph 2,we can learn . A.the disappearance of traditional books B.the development of human civilization C.the historical challenges for reading D.the birth of pioneering e-books 65.According to the passage,the advantage of e-books is . A.1imited link B.imaginative design C.low cost D.varied contents 66.How does the author feel towards single-sentence-long novels? A.Doubtful B.Worried C.Shocked D.Hopeful 67.What is the main idea of the passage? A.Technology is an opportunity and a challenge for traditional reading. B.Technology pushes the way forward for reading and writing. C.Interconnectivity is a feature of new reading experience. D.Technology offers a greater variety of reading practice. 【答案】 【知识点】C5 文化教育类 【文章综述】文章谈论了人们面临阅读衰退的危机,以及造成这一危机的原因--因特网。重点分析 了现代科技对阅读的机遇与挑战。 【答案解析】 64.C。解析:细节理解题 根据第二段第二句 In the 20th century,first it was the movies, then radio,then television that seemed to end the written world.在 20 世纪,先是电影, 然后是收音机,再然后是电视机,似乎都会给书写领域带来灭顶之灾。主要讲的是阅读面临的挑战。 65.D。解析:细节理解题 根据第三段最后一句 an e-book can provide readers with an unlimited number of links: to texts,pictures,and videos.电子书籍可以为读者提供到文本,图片和 视频的无数链接。可知,电子书可以提供给我们多变的内容,文本、图片、视频等。故选 D。A 本 身错误,应该是 unlimited,BC 没提到。 66.B。解析:判断推理题 根据倒数第二段第一句 On the other hand,there is the danger of trivialization(碎片化).第四句 We should fear the fragmentation(碎片)of reading.关键词 danger, fear,可推出,作者对 single-sentence-long novels 这一现象是非常担忧的。 67.A。解析:主旨大意题 文章主要讲述了科技的发展给阅读带来的利弊,机遇和挑战。 【题文】D It’s hard to be the bearer of bad news,but most of IKEA’s print and digital fascinating shots of picturesque rooms and products are fake. Those beautiful, “natural-looking” photos of gorgeous rooms and kitchens are mostly the work of computer magic,adjusted and corrected until they’re picture-perfect. Martin Enthed, IT manager for IKEA’s in-house communications agency, revealed, “In 2012, 12 per cent of its product and concept images was CGI-rendered,increasing to 25 per cent in 2013.Since then,

that percentage of rendered images appearing in the company’s catalogue and online has tripled. 75 per cent of the furniture company’s product images today are created by computers.” It’s a move that first caught the attention of photographers and graphic designers a few years back when the furniture giant announced it would cancel photoshoots in favor of computer-generated imagery(CGI). Enthed said IKEA began shifting equipment in 2009 when company officials called in his team and said they weren’t pleased with some previous photos and CG images. “So we looked at all the images they said weren’t good and the two of three they said were great,and the ones they didn’t like were photography and the good ones were all CG,”Enthed said.“Now we only talk about a good or bad image - not what technique created it.” It’s a not-so-secret strategy used by top companies specializing in home and furniture design,though many consumers remain oblivious. The company claims the shift is another way to reduce its environmental footprint,saying constructing digital files produces less waste.It also helps the home furnishing empire’s pocketbooks. 68.What directly led IKEA to adopt CGI on a larger scale? A.The convenience of high technology. B.Company officials’ reaction to works. C.The change in the concept of management. D.Development of environmental awareness. 69.According to the passage,the advantage of the shift is that IKEA can . 。 A.expand into another field B.increase its financial benefits C.win more support of consumers D.produce more furniture of high quality 70.The underlined word “oblivious” in paragraph 6 means “ ”. A.unaware B.calm C.conservative D.disturbed 71.It can be concluded from the passage that . A.IKEA should be punished because of fake photos B.IKEA set a good example as the furniture giant C.IKEA adjusted strategies to answer its need D.IKEA has a pioneering spirit in promotion 【答案】 【知识点】C7 社会生活类 【文章综述】文章主要分析了宜家家具美轮美奂的图片采用了电脑合成技术的原因。 【答案解析】 68.B。 解析: 细节理解题 根据第四段 company officials called in his team and said they weren’t pleased with some previous photos and CG images.公司的高管对他的团队说公司对某一批图片 和 CG 图像很不满意。可见,直接导致大规模使用 CGI 是因为公司高对作品的反映。 69.B 。解析:细节理解题 根据文章最后一句 It also helps the home furnishing empire’s pocketbooks(经济利益,皮夹子) .此举对公司的效益也很有帮助。 70.A。解析:词义猜测题 A.unaware 没察觉的,不知道的 B.calm 平静的 C.conservative 保 守的 D.disturbed 扰乱的;关键词 though“尽管” ,可知前半句与后半句意思相反。前半句说“在 顶尖的家居家具设计公司里这并不算是什么秘密” , 只是顾客不知道。 71.C。解析:判断推理题 文章主要讲述了宜家家具美轮美奂的图片大多数是采用了电脑合成技术, 公司调整策略来适应它的需求。 【题文】E What will come into the tip of the tongue when you praise your friends and lovers? “Sexy”, “humorous”,or “easy-going” ? Has “kindness” flashed in your mind? Seldom.Kindness rarely gets a look

in.We hardly see it on TV—either what we watch reflects our desires or current situation.Kindness is weakness;it isn’t fashionable. But after reading author George Saunders’ address to a university graduating class, I’m hoping it is about to change.In the speech,which was made several months ago,but reposted thousands of times from The New York Times website over the weekend.Saunders recalls his greatest regret;not being kinder to a former classmate,who was bullied,saying “what I regret most in my life are failures of kindness”. Catherine wrote that she doesn’t want her 10-year-old daughter to be “nice”,even though she is “deeply kind and considerate”.Her passage suggests too many people confuse kindness with niceness.We are nice because we want people to like us;it has an intention,formed from our own weakness and false pride. Being nice is much easier than being kind, and often has a more immediate payoff. Being kind might not benefit you immediately,but it’s surely more important.Kindness requires bravery.It’s about doing what we truly believe to be good, even if it leaves us open to unpopularity. We have no right to expect it of others if we can’t commit to it ourselves. Kindness doesn’t have the space it needs to gain popularity.We’re often too quick to doubt the kindness of others.When someone starts to support a cause they care about,they are met with unfriendliness.We assume that any famous people supporting a charity is doing so as a public-relation—exercise.It is a real pity that we always question the intention of the kindness of others rather than focus on the effect it brings.We know final happiness depends on our kindness and the kindness of others.If we all made an effort to respond with kindness before we responded with criticism,we’d soon have fewer reasons to criticize at all 72.The strong response to Saunders’s speech suggests that A.past unpleasant experiences cause lasting pains B.many people feel guilty for similar experience C.he has enjoyed a good reputation as an author D.the call for more kindness is shared by many 73.We can learn from Paragraph 3 that being kind A.demands courage and commitment B.is as significant as being nice C.is rewarded immediately D.results in our false ride 74.The author seems to agree that A.it makes sense to analyze the intention of others’ kindness B.acts of kindness aren’t related to people’s happiness in life C.the effect kindness brings matters more than its intention D.all famous people support a charity with clear intentions 75.Which is the best title for the passage? A.Have We Forgotten How to Be Kind? B.Can Kindness Bring Happiness to Us? ‘ C.Why Should We Be Kind to People? D.How Can We Show Our Kindness? 第四部分:写作(共两节,满分 35 分) 【题文】写作一(满分 l5 分) 请结合材料按要求用英文写作,词数不少于 60 字 Although failures always make us depressed,it still will make us stronger,which no other

success can do. 要求:1.应紧扣材料,有明确的观点; 2.词数不少于 60; 3.在答题卡上作答。 【答案】 【知识点】U3 开放式作文 【范文】 In this competitive society, we lay emphasis on success and strive for it. We are afraid of failure simply because no one tells us how to fail so that failure becomes a growing experience. It goes without saying that failure is never pleasurable. It hurts us and gives us the feeling of despair. But it can also make a positive contribution to our life once we learn to use it. Failure is a better teacher than success because success encourages repetition of old behavior whereas failure can prompt fresh thinking or a change of perspective. Moreover, failure can free us to take risks because there is less to lose. Don’t be afraid of failure. Failure isn’t fatal. Countless people have had a bout with it and come out stronger as a result. 【思路点拨】这是一篇议论文,需要紧扣材料“尽管失败总是让我们沮丧,它还会使我们变得更加强 大, 这一点是成功做不到的。 ”第一段作者给出自己的观点:失败并不可怕,它是成长的经历。第二 段连用一个 once 引导的条件状语从句和两个 because 引导的原因状语从句强调了失败的积极作用。 最后一段再次紧扣材料表明观点。本文论述结构严谨、条理清晰、词汇丰富、长短句交替使用。

【题文】写作二(满分 20 分) 假如你叫李华,爱好旅游,是青旅社的一名义工,请围绕“Volunteer Travel”这个主题, 给《中学生英语报》写一封信,内容要点如下: 在国内外,流行游玩时做义工 优点:食宿免费,节省开支,体验文化… 缺点:居住条件一般,因陌生而缺乏安全感… 你的看法:… 要求:1.词数不少于 80; 2.在答题卡上作答。 参考词汇:青旅社 youth hotel

重庆南开中学高 2015 级高三 10 月月考 单选:DDBCA DDBCC BBCAA 完型:DADBC ACCDA BDA DBCCBBA 阅读:ABAB CDBD CDBA BBAC 写作一 In this competitive society, we lay emphasis on success and strive for it. We are afraid of failure simply

because no one tells us how to fail so that failure becomes a growing experience. It goes without saying that failure is never pleasurable. It hurts us and gives us the feeling of despair. But it can also make a positive contribution to our life once we learn to use it. Failure is a better teacher than success because success encourages repetition of old behavior whereas failure can prompt fresh thinking or a change of perspective. Moreover, failure can free us to take risks because there is less to lose. Don’t be afraid of failure. Failure isn’t fatal. Countless people have had a bout with it and come out stronger as a result. 写作二


推荐相关:

重庆市南开中学2015届高三10月月考英语试题(解析版)[来源:学优高考网110592]

重庆市南开中学2015届高三10月月考英语试题(解析版)[来源:学优高考网110592]_英语_高中教育_教育专区。重庆南开中学高 2015 级高三 10 月月考第一节 单项填空(...

网站首页 | 网站地图
All rights reserved Powered by 简单学习网 www.tceic.com
copyright ©right 2010-2021。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit325@126.com