tceic.com
简单学习网 让学习变简单
相关标签
当前位置:首页 >> 英语 >>

2014年北京市丰台区高三第二学期统一练习(二模)英语试题及答案


京翰教育 http://www.zgjhjy.com/

2014 年北京市丰台区高三第二学期统一练习(二)(二模)

2014.5 1.答题前,考生务必先将答题卡上的学校、班级、姓名、准考证号用黑色字迹签字笔 填写清楚,并认真核对条形码上的准考证号、姓名,在答题卡的“条形码粘贴区”贴 2.本次考试所有答题 均在答题卡上完成。选择题必须使用

2B 铅笔以正确填涂方式将各 小题对应选项涂黑,如需改动,用橡皮擦除干净后再选涂其它选项。非选择题必须使 3.请严格按照答题卡上题号在相应答题区内作答,超出答题区域书写的答案无效,在 4 第一部分:听力理解(共三节,30 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 听下面 5 段对话。每段对话后有一道小题,从每题所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳 选项。听完每段对话后,你将有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段 1. What does the man do at the weekend? A. Go swimming. B. Read books. C. Go to the cinema. 2. What does the woman want with her coffee? A. Cream. B. Milk. C. Sugar. 3. What means of transport are the speakers probably using now? A. The bus. B. The train. C. The car. 4. What is the man doing? A. Checking the time. B. Booking a table. C. Asking for advice. 5. Why does the woman like her new job? A. Getting more money. B. Working part-time. C. Traveling more.
[来源:学科网 ZXXK]

第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,共 15 听下面 4 段对话或独白。每段对话或独白后有几道小题,从每题所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有 5 秒钟的时间阅读每小题。听 完后,每小题将给出 5 听下面一段独白,回答第 6 至 7 6. Who is the speaker? A. Freda’s classmate. B. Freda’s father. C. Freda’s boss. 7. What does the speaker want to do tomorrow morning? A. Eat out with Freda. B. Give Freda a lift to school. C. Check Freda’s homework. 听下面一段对话,回答第 8 至 9
京翰高考网 http://gaokao.zgjhjy.com/

京翰教育 http://www.zgjhjy.com/

8. What job is the girl applying for? A. Training tennis. B. Teaching First Aid. C. Leading teenagers. 9. What does the man think of the girl? A. She is suitable. B. She is dishonest. C. She is humorous. 听下面一段独白,回答第 10 至 12 10. From which platform will the train to London leave? A. Platform 1. B. Platform 3. C. Platform 9. 11. What time will the train to Bristol leave? A. At 12:20. B. At 10:55. C. At 10:15. 12. What will Mr. Green collect from the Lost Luggage Office? A. His luggage. B. His wallet. C. His computer. 听下面一段对话,回答第 13 至 15 13. What does the woman like doing on holiday? A. Doing water-sports. B. Visiting old buildings. C. Doing bird-watching. 14. What do the speakers have in common? A. They both like working in a library. B. They both like meeting new people. C. They both like trying a new hobby. 15. What does the man think of camping? A. It’s crowded. B. It’s expensive. C. It’s uncomfortable. 第三节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 听下面一段对话,完成第 16 题至第 20 题五道小题,每小题仅填写一个词。听对话前, 你将有 20 秒钟的时间阅读试题,听完后你将有 60 秒钟的作答时间。这段对话你将听两

The Rose Hotel —— Customer Service Name: Harriet 16 17

Telephone number:

Needs: have a party for the birthday Number of people: Time: at 7 pm on Food: Music: pop 20 19 , ice-cream, fruit and a cake 18

第二部分:知识运用(共两节,45
京翰高考网 http://gaokao.zgjhjy.com/

京翰教育 http://www.zgjhjy.com/

第一节 单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,共 15 分) 从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答 例: It’s so nice to hear from her again. ________, we last met more than thirty years ago. A. What’s more B. That’s to say C. In other words D. Believe it or not 答案是 D。 21. _______ with care, the car can serve you more than ten years. A. Driving B. Driven C. To drive D. Drive 22. There’s hardly any traffic and you ______ really go fast. A. can B. must C. would D. need 23. Twenty-five countries _______ for help in the search for the missing ship these days. A. have asked B. was asked C. have been asked D. asked 24. ——Could I use your computer this afternoon? ——Sorry, I _______ live football matches online. A.will be watching B.will have watched C.have watched D.was watching 25. _______ hard for many years, Li Na harvested the rewards of her efforts. A. To work B. Working C. Worked D. Having worked 26. You’d better stop smoking, _______ your health will break down. A. and B. but C. or D. yet 27. Studying abroad gives you a chance _______ different cultures. A. experiencing B. to experience C. experienced D. experience 28. It is worth considering _______ the Korean drama Man From the Stars is so popular in China. A. why B. w hether C. that D. which 29. ——Come to the movies with us. ——Good idea! I do need a break. I _______ so long. A. study B. am studying C. have been studying D. studied 30. Easter is a happy holiday _______ children enjoy hunting for Easter eggs. A. which B. where C. what D. when 31. Yuan Longping takes up the research on farming for decades and this is ____ he devotes all his life to. A. which B. how C. where D. what 32. ——Oh dear, you are all wet. ——I didn’t bring my umbrella. The weather report said it ______ sunny. A. is B. would be C. will be D had been 33. Seeing Michael so sad, I wish I _______ him the truth. A. hadn’t told B. wouldn’t tell C. are not telling D. will not tell 34. ——Why did you come here? ——I moved here for the job. There was no work for me _______ I came from. A. why B. what C. where D. how 35._______ the new diets, people with high blood pressure can live an active life. A. In case of B. Instead of C. Except for D. Thanks to
京翰高考网 http://gaokao.zgjhjy.com/

京翰教育 http://www.zgjhjy.com/

第二节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,共 30 分) 阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选 The Hard Truth One day, Marissa noticed a spiderweb, shining in the sunlight. A spider was spinning 36 on it. The spider wasn’t trying to be something else, like a butterfly or a bee, Marissa thought. It was happy to be exactly what it was and to do what it was good at. What came naturally to Marissa was 37 . She could paint or draw all day long and never get bored. However, a few weeks ago Marissa signed up for high jump. Because her mother had been a high jump 38 in school, she thought it would make her mother happy. But now she 39 that however hard she worked, she would never be a high jump star like her mother. One night, halfway through her homework, Marissa fell 40 . When she woke up, the clock read 1:00 A.M. Marissa got into a panic. There was still so much 41 to do, but she really needed her rest for track practice. Marissa had always been a good student, but now track was risking her 42 . Then a dark thought crossed Marissa’s mind. If she 43 some of her classes, she would be off the track team. That was one way to solve her problem. After a we ek of 44 her homework, letters had been mailed out to parents listing grades, and Marissa knew the letters would show that her grades had 45 a lot. She walked home with slow heavy steps, knowing her 46 plan had worked. Just as Marissa had 47 , her mother was waiting with the 48 in her hand. ―What’s happening to your grades? And more importantly, what’s happening to you?‖ she asked. With tears in her eyes, Marissa admitted her 49 . ―I only joined the track team to make you proud of me. I hated it, 50 I didn’t want to disappoint you. I t hought if I were failing in my classes, Coach would kick me off the team. What a 51 I’ve made of everything.‖ Marissa watched her mother’s face turn from anger to 52 . ―Marissa, I was always proud of you. You didn’t need to do the high jump to make me happy. Now you have a lot of hard work in front of you because you made a bad 53 .‖ Marissa thought again about the spider. She realized she had lost sight of her 54 and twisted her web. Now she had to go back and 55 that web. 36. A. webs B. clothes C. balls D. boxes 37. A. music B. art C. sport D. dance 38. A. coach B. fan C. teacher D. star 39. A. realized B. wondered C. insisted D. remembered 40. A. ill B. silent C. asleep D. apart 41. A. homework B. research C. housework D. practice 42. A. health B. life C. grades D. images 43. A. gave B. took C. attended D. failed
京翰高考网 http://gaokao.zgjhjy.com/

京翰教育 http://www.zgjhjy.com/

44. A. completing B. ignoring C. preparing D. copying 45. A. risen B. meant C. dropped D. improved 46. A. ugly B. perfect C. simple D. serious 47. A. doubted B. suspected C. acted D. said 48. A. painting B. clock C. phone D. letter 49. A. feeling B. weakness C. secret D. excuse 50. A. and B. so C. or D. but 51. A. surprise B. scare C. mess D. joke 52. A. delight B. concern C. embarrassment D. disappointment 53. A. speech B. stop C. jump D. choice 54. A. balance B. example C. purpose D. success 55. A. rebuild B. break C. find D. review 第三部分:阅读理解(共两节,40 第一节:(共 15 小题;每小题 2 分,共 30 阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上
[来源:学&科&网 Z&X&X&K]

A What is so amazing about giving blood? The National Blood Service, which covers all of England and North Wales, needs nearly two and a half million blood donations each year. When you give blood, you’ll be doing one of the most amazing things anybody could dream of — saving a life. ___________________________ All types of blood are needed —not just rare ones. In fact, the commoner the blood type, the more are needed. So even if your blood is one of the most common types — group O for example — you can be sure that by donating three times a year, you really are doing something amazing. What is the donation process? The donation will last about an hour in all. When you arrive, you will be asked a few questions about your health. Then a drop of blood will be taken and tested just to make sure you’re not anemic(贫血). If all is well, your donation will be taken. This only takes about ten minutes, during which time 470ml of blood will be collected. Most people hardly feel a thing. After a short rest, a drink and biscuits, you’ll be up and ready to go. All equipment used in the collection of your blood is new and is never reused, so you don’t have to worry about risks to your health in the collection of your blood. Who can become a blood donor? Becoming a blood donor really is very simple. As long as you’re in good health and aged between 17 and 60, you can become a blood donor. If you would like more information or advice, or you want to become a blood donor, ring the donor helpline on 0845 7711. The donor helpline is open 24 hours a day — every day of the year. 56. Which is the subtitle of Paragraph 2? A. Why should you donate blood? B. What types of blood are needed? C. What should you consider before donation?
京翰高考网 http://gaokao.zgjhjy.com/

京翰教育 http://www.zgjhjy.com/

D. How many times a year can you donate blood? 57. Before giving blood, you will ________. A. rest for a while B. wait for one day C. fill in a form D. take a blood test 58. What does the passage tell us about the donation process? A. It takes many hours. B. It’s done on computer. C. It doesn’t need equipment. D. It won’t affect donors’ health. 59. The purpose of the writing is to _______. A. introduce the National Blood Service B. show the importance of donation C. call on people to donate blood D. remind people of the danger B A Mountain of Green Beans Another envelope in the mail. There’s my name, Alexander Spencer, typed on the front. I throw it under the bed. The piles of envelopes are growing. The envelopes were applications to all the colleges I was supposed to attend. I did open the first envelope. Then I saw the application, all those blank spaces I was supposed to fill with my own writing, spaces for my name and birth date and grade average and … statement of purpose. I looked at them for a long time. I could write for hours and not fill all those spaces. So I put the application back in the envelope. I would fill it out the next day, when I had time. But another envelope arrived. And then the pile began. The pile scares me — it is really like a monster. All the while, I feel the weight of a million envelopes raining down on my head until my grandmother calls me and wants to know how I am. ―I am overcome by too many tasks,‖ I say. ―Honey, you just take it bit by bit,‖ she says, and she reminds me about the green beans. When I was a little kid I hated green beans. But my mom said I couldn’t leave the table until I ate ten green beans. All alone at the table, I stared at the green beans for what seemed like hours. It was a mountain of green beans. I couldn’t do it. My grandma came to me and asked if I could eat one green bean. ―But Grandma, I have to eat ten!‖ She said all I had to do was to eat one green bean. One tiny little green bean. So I ate one. It was bad, but not as bad as I’d thought it would be. Then she asked me again if I could eat one. So I ate one green bean nine more times. My grandma doesn’t know about the envelopes, but she tells me anyone can do one thing every day. Back in my room, I lay down on the bed. Just like I used to do when I was a little kid, I hang my head down to look at the pile of envelopes. There it is. But instead of a monster, I see a pile of green beans. Who’s afraid of green beans?
[来源:学#科#网 Z#X#X#K]

60. Envelopes are piling up because the author _______.
京翰高考网 http://gaokao.zgjhjy.com/

京翰教育 http://www.zgjhjy.com/

A. doesn’t know how to reply B. feels bored of the paper work C. doesn’t want to attend college D. has been too busy to open them 61. What does the author learn from the story of the green beans? A. A good start is half done. B. Actions speak louder than words. C. A long journey begins with a single step. D. All work and no play makes Jack a dull boy. 62. What do you think the author will do next? A. He will fill out the applications one after another. B. He will go to the college that he dreams of. C. He will throw away all the envelopes. D. He will eat up the green beans. C Have you ever looked toward the sky on a fall day and witnessed a group of migrating birds? If so, you probably noted the V-shaped formation of the birds or the birds flying in a ball-like formation. Why do birds fly this way? Many theories have been developed to explain the formation patterns of different types of birds. One theory is that birds fly in certain formations to take advantage of the laws of nature. The birds know that flying in a V-shaped pattern will save energy. Like the lead cyclist in a race who decreases wind force for the cyclists who follow, the lead bird cuts wind force for the birds that follow. This decrease in wind force means that the birds use up to 70 percent less energy during their flight. When the lead bird becomes tired, a more rested bird takes over that position. But saving energy is important for more than one reason. Sometimes food is short during migration flights. Keeping energy enables the birds to fly longer distances between meals. When food is sighted, the birds guide one another in a different way. When a bird identifies a familiar feeding area, it might turn around in order to signal the group to change direction. Then, this bird becomes the new leader. It helps guarantee that other birds will know exactly where it is going. Then the whole group makes a change in direction, gently streaming from the sky down to the ground. This formation is like an arrow pointing to the location of food. Scientists have also studied the birds that sometimes fly in a ball-like formation. Researchers believe that the birds come together if a predator(天敌) is spotted. The predator may then become impatient waiting for a single bird to fly away from the group. The birds will often dip and dive as a group, frustrating even the most persistent enemy. Scientists report that this is a very effective method of defense against an attack. The birds care for their fellow fliers through teamwork. As transportation expert Henry Ford once said, ―If everyone is moving forward together, then success takes care of itself.‖ When it comes to teamwork, these feathered fliers are a soaring success! 63. According to the passage, we can learn that birds ___________. A. move faster than cyclists
京翰高考网 http://gaokao.zgjhjy.com/

京翰教育 http://www.zgjhjy.com/

B. prefer to fly in a V formation C. are smarter than other animals D. play different roles in a formation 64. When food is sighted, ____________. A. the group follows the discoverer B. the lead bird decides what to do C. the discoverer leaves the group D. the whole group forms a stream 65. To protect themselves from attack, birds will _____________ . A. break into groups B. come close together C. change directions D. fly up and down 66. Which is the best title for the passage? A. A Bird’s-Eye View of Teamwork. B. Success Takes Care of Itself. C. The Strongest Will Survive. D. A Science Behi nd Flying. D A Myth It is true that world population is growing, but this is not the cause of our current and future global problems. Believing this will cause us to ignore the real problem and risk long-term damage to our planet. Let me start by explaining why overpopulation is a myth. For one thing, the UN Population Division regularly predicts population growth but provides a low variant (变量), medium variant, and high variant to factor in various possibilities. In the 2010 revision, their high variant suggests that the world population will be almost 16 billion in 2 100, but the low variant predicts it will peak at 8 billion and decrease to just over 6 billion by 2100. In most cases, it is the low variant that has come true in the past, suggesting the same will be true of their future population predictions. In addition to this, the size of families is actually decreasing. For another, if the Earth is overpopulated, there needs to be insufficient (短缺) food, water, and space for humans to live. However, Indian economist Raj Krishna estimates that India alone is able to increase crop produce to the point of providing the entire world’s food supply. The World Food Programme confirms that there is sufficient food grown to feed the world and there is the same amount of fresh water on the planet now as there was 10,000 years ago. So how is it possible that the number of people in the world is affecting our planet? Therefore, it is not an increase in population but an increase in consumption that is a severe threat. Materialism and overconsumption are facts of life for everybody in the western world, as possessions reflect a person’s status in society and people strive to obtain happiness through owning the latest fashionable goods. Not only that, but waste is a common occurrence which has a huge effect on our resources. It is a sad truth that 80% of the world’s resources are currently used by just 20% of the world’s population. Our overconsumption must be addressed now to make our lives more sustainable (可持 续的) and avoid continuing the terrible damage to the environment we are causing. The key is education. If we do not work towards this but instead focus on the wrong issue, we may find
京翰高考网 http://gaokao.zgjhjy.com/

京翰教育 http://www.zgjhjy.com/

ourselves living on a planet that can no longer sustain human life. 67. According to the author, what causes our current and future global problems? A. The increase in population. B. Shortage of food and water. C. The fast growth of material needs. D. Failure to protect the environment. 68. The underlined word ―myth‖ in Paragraph 2 is closest in meaning to _________. A. fact B. misconception C. possibility D. uncertainty 69. The author stresses that _____. A. people should save food and water B. economists are making wrong predictions C. wrong judgment leads to serious consequences D. measures should be taken to reduce population 70. What is mainly discussed in the passage? A. The real cause of global problems. B. The severe effect of overpopulation. C. Reasonable use of natural resources. D. Methods to reduce overconsumption. 第二节(共 5 小题;每小题 2 分,共 10 根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为 Is Online School for You? Have you ever wished you didn’t have to wake up early and go all the way to school? For 700,000 American kids, this wish comes true. _____71____ This kind of learning has different names: online learning or distance learning. Regardless of what it is called, this idea may create an impression of a lonely kid reading pages of information on a computer screen rather than from a book or an image of another kid spending the day playing video games instead of learning mathematics or reading a book. Where online education is concerned, both of these are false! Actually, online learning simply means learning differently. _____72_____ Flexibility is the main advantage. Students can attend school wherever and whenever they desire. Homework can be turned in from anywhere the student has Internet access. Additionally, many online schools will allow students to work at their own pace. Another advantage of online schooling is with the variety of courses. Most online schools teach the same basic classes like English, math, science, and history. ______73_______ However, traditional schools are often unable to offer these types of classes if there are not enough students. Online schools also have different types of learning tools for kids to use. For example, many online schools have special Web sites where only students registered in online classes can watch videos, see lessons presented, or chat with teachers and other students. Some online schools have live class times where students can call and talk with the teacher directly. ______74______ Computer technology is amazing, and we use computers for chatting with our friends,
京翰高考网 http://gaokao.zgjhjy.com/

京翰教育 http://www.zgjhjy.com/

listening to music, and playing games. ______75_____ Since 2006, at least 38 states either have their own online schools or made rules for students attending them. It looks lik e online schools are here to stay, but only you can decide if this type of learning is right for you. A. Online schools offer many benefits for the learners. B. Of course, there are some drawbacks of going to school online. C. Almost every part of our lives is affected by it, and school is no exception. D. They attend school over the Internet using ordinary home or library computers. E. Other online schools even have online clubs where kids can talk about their hobbies. F. Some online schools also offer specialized classes in subjects such as space science, French, or zoology. G. For some students, online school may be ideal, but for others, traditional school may better meet their needs. 第四部分:书面表达(共两节,35 第一节 (15 分) 假设你是红星中学高二(1)班的学生李华,你的英国笔友 Chris 刚刚转学,感到一 切都很陌生。他在邮件中向你询问如何尽快融入新环境。请你根据以下信息回信。 1. 多跟同学交流沟通; 2. 积极参加学校活动; 3. 向老师寻求帮助。 注意:1. 词数不少于 50; 2. 可适当增加细节, 以使行文连贯; 3. 开头和结尾已给出, 不计入总词数。 Dear Chris, ______________________________________________________________________ ______________________________________________________________________ Yours, Li Hua

第二节 情景作文(20 分) 假设你是红星中学高二(1)班的学生李华。下面四幅图描述了上周五你在放学路 上,撞倒一位骑车老人并实施救助的过程。请根据图片的先后顺序,写一篇英文周记。 注意: 1.文章的开头已为你写好; 2.词数不少于 60

京翰高考网 http://gaokao.zgjhjy.com/

京翰教育 http://www.zgjhjy.com/

1 3

2 4

Last Friday ___________________________________________________________ ______________________________________________________________________ (请务必将情景作文写在答题卡第二页指定区域内)

京翰高考网 http://gaokao.zgjhjy.com/

京翰教育 http://www.zgjhjy.com/

丰台区 2013-2014 学年度第二学期高三英语统一练习(二) 答案及评分参考
第一部分:听力理解(共三节,30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 1.C 2.B 3.C 4.B 5.C 第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,共 15 分) 6.A 7.B 8.C 9.A 10.C 11.A 12.C 第三节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 16. Coates 17. 06537112 18. 17 19. Wednesday 20. fish 2014.5

13. A

14. B

15. C

第二部分:知识运用(共两节,45 分) 第一节 单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,共 15 分) 21.B 22.A 23.C 24.A 25.D 26.C 27.B 28.A 31.D 32.B 33.A 34.C 35.D 第二节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,共 30 分) 36.A 46.A 37.B 47.B 38.D 48.D 39.A 49.C 40.C 50.D 41.A 51.C 42.C 52.B 43.D 53.D

29.C

30.D

44.B 54.C

45.C 55.A

第三部分:阅读理解(共两节,40 分) 第一节 (共 15 小题;每小题 2 分,共 30 分) 56.B 57.D 58.D 59.C 60.B 61.C 62.A 66.A 67.C 68.B 69.C 70.A
[来源:Z。xx。k.Com]

63.D

64.A

65.B

第二节(共 5 小题;每小题 2 分,共 10 分) 71.D 72.A 73.F 74.E 75.C

第四部分:书面表达(共两节,35 分) 第一节 应用类作文(15 分) 一、评分原则: 1.本题总分为 15 分,按 4 个档次给分。 2.评分时,先根据文章 的内容和语言质量初步确定其档次,然后以该档次的要求来 衡量,确定或调整档次,最后给分。 3.评分时应考虑:内容是否完整,条理是否清楚,交际是否得体,语言是否规范。 4.拼写、标点符号或书写影响内容表达时,应视其影响程度予以考虑。英、美拼写 及词汇用法均可接受。 5.词数少于 50,从总分中减去 1 分。 二、各档次给分范围和要求:

京翰高考网 http://gaokao.zgjhjy.com/

京翰教育 http://www.zgjhjy.com/

完全完成了试题规定的任务。 ·内容完整,条理清楚; ·交际得体,表达时充分考虑到交际对象的需求; 13 分-15 分 体现出较强的语言运用能力。 完全达到了预期的写作目的。 第一档
[来源:学科网 ZXXK]

第二档 9 分-12 分 第三档 4 分-8 分 第四档

基本完成了试题规定的任务。 ·内容、条理和交际等方面基本符合要求; ·运用的语法和词汇基本满足任务要求; ·语法或用词方面有一些错误,但不影响理解。 基本达到了预期的写作目的。 未恰当完成试题规定的任务。 ·所用词汇有限,语法或用词方面的错误影响了对所写内容的 理解,未能清楚地传达信息。

未完成试题规定的任务。 ·写了少量相关信息; 1 分-3 分 ·语法或用词方面错误较多,严重影响了对写作内容的理解。 0分 未传达任何信息;所写内容与要求无关。 三、Possible version Dear Chris, I am sorry to hear that you are having trouble fitting in at your new school. Such problems are quite normal. Perhaps the following suggestions may be helpful. First, I think you may need to communicate with your classmates as much as possible. In this way, you will get to know each other better. Second, it might be a good idea for you to take part in more activities, which usually involve teamwork and interactions with other students and are therefore good for developing friendly relationships. Lastly, faced with some tough problems, you might consider asking your teachers, who can usually offer you some sensible suggestions. I sincerely hope my advice will be of some help to you. If there is anything more I can do to help, please let me know. Yours, Li Hua (132 words) 第二节 情景作文(20 分) 一、评分原则: 1.本题总分为 20 分,按 5 个档次给分。 2.评分时,先根据文章的内容和语言质量初步确定其档次,然后以该档次的要求来 衡量,确定或调整档次,最后给分。 3.评分时应考虑:内容要点的完整性、上下文的连贯、词汇和句式的多样性及语言 的准确性。 4.拼写、标点符号或书写影响内容表达时,应视其影响程度予以考虑。英、美拼写 及词汇用法均可接受。
京翰高考网 http://gaokao.zgjhjy.com/

京翰教育 http://www.zgjhjy.com/

5.词数少于 60,从总分中减去 1 分。 二、内容要点: 1.撞倒骑车老人,致电妈妈求助 2.送老人去医院,检查无大碍 3.帮老人修理自行车 4.和老人道别 三、各档次的给分范围和要求: 完全完成了试题规定的任务。 ·覆盖了所有内容要点; ·运用了多样的句式和丰富的词汇; · 语法或用词方面有个别错误,但为尽可能表达丰富的内容 所致;体现了较强的语言运用能力; 18 分-20 分 ·有效地使用了语句间的连接成分,所写内容连贯、结构紧 凑。 完全达到了预期的写作目的。 ( 1 3 — 完全完成了试题规定的任务。 1 ·覆盖了所有内容要点; 6 ·运用的句式和词汇能满足任务要求; 分 ·语法和用词基本准确,少许错误主要为尽可能表达丰富的 ) 内容所致; ·使用了简单的语句间连接成分,所写内容连贯。 达到了预期的写作目的。 第一档

第二档

15 分-17 分

基本完成了试题规定的任务。 ·覆盖了内容要点; ·运用的句式和词汇基本满足任务要求; 12 分-14 分 ·语法和用词方面有一些错误,但不影响理解。 基本达到了预期的写作目的。 第四档 未恰当完成试题规定的任务。 ·漏掉或未描述清楚主要内容; ·所用句式和词汇有限; ·语法或用词方面的错误 影响了对所写内容的理解。 未能清楚地传达信息。 未完成试题规定的任务。
京翰高考网 http://gaokao.zgjhjy.com/

第三档

6 分-11 分

第五档

京翰教育 http://www.zgjhjy.com/

1 分-5 分 0分

·明显遗漏主要内容; ·句式单调、词汇贫乏; ·语法或用词方面错误较多,严重影响了对所写内容的理解。 未能传达任何信息;所写内容与要求无关。

四、Possible versions: Possible version 1: Last Friday, I rode my bike home. Unfortunately, I knocked down an old man who was also riding a bike. The old man couldn’t stand up. There must be something wrong with his leg, so I called my mom immediately. We took the old man to the hospital at once. The doctor gave him a careful examination. Luckily, there was nothing serious. We were all relieved. Then I went to have his bike repaired. The old man took his bike and we waved each other goodbye. The accident taught me a lesson: when riding a bike we should be more careful. (99 words) Possible version 2: Last Friday, as usual I rode my bike home. But at a crossing, I accidentally knocked an old man off his bike. I hurried over and found his leg was injured. Nervous and worried, I called my mom and told her what had happened. We decided to take him to the hospital first. Soon after we arrived at the hospital, my mother came. The doctor gave the old man a thorough examination. To our delight and relief, there was nothing seriously wrong with him. We thanked the doctor and left. After that, we went back to where the bike was parked only to find it didn’t work. So I immediately found a repairman to get it fixed. Before the old man left, my mom offered him our cell phone number in case he needed to contact us. Then the old man got on his bike and we waved goodbye to each other. The accident made me realize that in the first place we should be careful to avoid accidents, but once they occur, we should take responsibility. (174 words)

丰台区 2013-2014 学年度第二学期 高三英语统一练习(二)听力录音
第一节 听下面 5 段对话。每段对话后有一道小题,从每题所给的 A、B、C 三个选项中选 出最佳选项。听完每段对话后,你将有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。 每段对话你将听一遍。 Text 1 M: What do you do at the weekend Maria? W: Oh, a lot of things, shopping, swimming, reading. M: Do you? You are busy! W: And you? M: Well, I go to the cinema on Saturdays. That’s all…
京翰高考网 http://gaokao.zgjhjy.com/

京翰教育 http://www.zgjhjy.com/

Text 2 W: Can I have a coffee, please? M: Do you want milk or cream with that? W: No cream, thanks. I don’t like it. M: Milk then. Any sugar? W: No thanks. Only milk, please. Text 3 W: Careful, Bill! The lights are red. M: Sorry. Oh! This traffic’s terrible. W: I know. Look at all the buses. Most of them are empty! M: Perhaps next time we can take the train? W: Good idea. Shall I drive? M: Oh, of course. Text 4 M: Can I have a table for three for this evening, please? W: For what time? M: Eight o’clock? W: You’re lucky. We’ve got one free table now. A customer is ill and can’t come. M: OK. Thank you. Text 5 W: I’ve got a new job. M: Oh? W: Yes, I’m really pleased. M: More money? W: The money’s the same, but it means I can visit lots of different countries. M: Wow! Fantastic! W: I know. But I have to work most weekends... 第二节 听下面 4 段对话或独白。每段对话或独白后有几道小题,从每题所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有 5 秒钟时间阅读每小题。听完 后,每小题将给出 5 秒钟的做答时间。每段对话或独白你将听两遍。 Text 6 M: Hi Freda! Sorry you couldn’t come to class today. You didn’t miss much. We checked our homework. Then we did a listening. It was about the future. The homework is some writing today. We have to write about our plans for the future. I hope you’re better soon. I can give you a lift to class tomorrow in my car if you feel OK. Call me before eight in the morning. That’s when I’m eating breakfast. I’ve got a new phone number. The number’s oh-seven-eight-nine one-five-two-six-four. Take care! Bye. Text 7 M: Have you ever done this work before? W: I did this last summer for another organization. M: Why haven’t you gone back to them? W: You’re paying better!
京翰高考网 http://gaokao.zgjhjy.com/

京翰教育 http://www.zgjhjy.com/

M: Well, that’s honest. So what qualifications have you got? W: I’ve been to childcare classes at college and I’ve also done a basic first aid course. M: Oh, that’s very useful. What about any sporting or musical skills? W: I’m quite good at tennis...I can play the guitar... M: Well, leading teenagers in a teenagers’ summer camp can be really hard work. How’s your general health? W: Good. I go to the gym once a week... M: Great! I think you’ll fit perfectly. Any questions? Text 8 woman first man second S: Good morning ladies and gentlemen. This is the station manager speaking. I am sorry to announce that because of thick snow there will be a few changes to the departure times. So please listen carefully for details of your train. First of all, the ten-fifteen train to London will now be leaving at ten-fifty-five am from platform 9, not platform 3. Our second announcement is for passengers travelling to Bristol. The train to Bristol, will now not leave until twelve-twenty pm. We really do apologize for the delay to this service. If passengers need further information, please check our website for details. There is also a message for a Mr Green who is travelling to Glasgow. Would you please come to the Lost Luggage Office, where somebody has handed in your computer? I repeat, Mr. Green, your computer is awaiting collection. Text 9 M: Hi Liz. How is your holiday plan? Where do you like going? W: Oh, the coast definitely! I love swimming and sunbathing. M: That sounds awful. I’d be bored within a day! W: Would you? But there’s so much to do by the ocean, you know, all sorts of water-sports – sailing, water-skiing, diving… M: No, sorry, it’s not my idea of a holiday. I like visiting old cities, you know, where you can try out a new hobby, like painting or photography or even bird-watching. W: Cities?! But you live in a city and work in a library. M: Hey, there’re usually some fantastic old buildings. And people are always interesting. W: Well, I love meeting new people too. But I’d hate to spend my holiday in a city – the noise and dirt and crowds. And where do you stay? Cities can be pretty expensive. M: Too right! But I check out bed and breakfast accommodation on the Internet before I travel. And what about you? W: Oh, we’ll be camping. M: You’re joking! It might be cheap – but…but I like my comfort and a warm bed at night. 第三节 听下面一段对话,完成第 16 题至第 20 题五道小题,每小题仅填写一个词。听对话 前,你将有 20 秒钟的时间阅读试题,听完后你将有 60 秒钟的作答时间。这段对话你将
京翰高考网 http://gaokao.zgjhjy.com/

京翰教育 http://www.zgjhjy.com/

听两遍。 Text 10 W: Hello, this is The Rose Hotel. M: Oh hello, I want to have a party for my sister’s birthday. W: OK. When is her birthday? M: It’s on Wednesday. W: Mmm… That’s fine. What time do you want to start? Five o’clock? M: Mmm… no, that’s very early. Seven o’clock? W: Seven? Yes, no problem. And how many people are there? M: Um…fifteen, sixteen…seventeen people altogether. W: Right. Now, what about food? For the main course you can choose meat, fish, pasta or salad. M: Mmm, no salad. Fish please. Everyone likes fish. W: And for dessert? M: My sister loves ice-cream. W: Or fruit? Cheese? Or we can make a cake. M: Yes, fruit and a cake, please. W: Do you want any music? Pop? Rock? M: Oh yes, pop is OK. W: OK. Now some other details. Your name, please? M: It’s Harriet Coates. That’s C-O-A-T-E-S, Mrs. W: C-O-A-T-E-S, OK. Then your telephone number, please? M: 0653-7112. W: 0653-7112. OK. Thank you for calling.

京翰高考网 http://gaokao.zgjhjy.com/


推荐相关:

2014年北京市丰台区高三第二学期统一练习(二模)英语试题及答案

2014年北京市丰台区高三第二学期统一练习(二模)英语试题及答案_英语_高中教育_教育专区。2014 年北京市丰台区高三第二学期统一练习(二)(二模) 2014.5 1.答题前...


2014年北京市丰台区高三第二学期统一练习(二模)英语试题及答案

2014年北京市丰台区高三第二学期统一练习(二模)英语试题及答案_英语_高中教育_教育专区。2014年北京市丰台区高三第二学期统一练习(二模)英语试题及答案 ...


2014年北京市丰台初三英语二模试题及答案

2014年北京市丰台初三英语二模试题及答案_英语_高中教育_教育专区。丰台区 2013-2014 学年度第二学期统一练习(二) 初三英语考生须知 1.本试卷共 12 页,满分 120...


2015年北京丰台高三二模英语试题及答案

2015年北京丰台高三二模英语试题及答案_高三英语_英语_高中教育_教育专区。丰台区2015年高三年级第二学期统一练习(二), 英 语 2015.5 ...


2015年北京市丰台区初三英语二模试题及答案

2015年北京市丰台区初三英语二模试题及答案_英语_初中教育_教育专区。2015年北京市丰台区初三英语二模试题及答案 丰台区 2014-2015 学年度第二学期统一练习(二) 初...


北京市丰台区2014年高三5月统一练习(二模)英语试题(WORD版)

北京市丰台区2014年高三5月统一练习(二模)英语试题(WORD版)_高三英语_英语_高中...(二) 答案及评分参考第一部分:听力理解(共三节,30 分) 第一节(共 5 小...


2014年北京市丰台区高三英语二模试卷及答案

2014年北京市丰台区高三英语二模试卷及答案_高考_高中教育_教育专区。2014年北京...(174 words) 丰台区 2013-2014 学年度第二学期 高三英语统一练习(二)听力录音...


2014丰台中考英语二模试题及答案

2014年北京市丰台区中考二模英语试题及答案初考生须知 丰台区 2013-2014 学年度...come back 丰台区 2013-2014 学年度第二学期统一练习(二) 知识运用(共 25 ...


北京市丰台区2014年高三二模英语试题

北京市丰台区2014年高三二模英语试题_英语_高中教育_...第二学期高三英语统一练习(二) 答案及评分参考第二...

网站首页 | 网站地图
All rights reserved Powered by 简单学习网 www.tceic.com
copyright ©right 2010-2021。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit325@126.com