tceic.com
简单学习网 让学习变简单
当前位置:首页 >> 英语 >>

福建省莆田二十四中2014-2015学年高一英语下学期期中试题


莆田 24 中 2014-2015 学年(下)高一英语期中考试卷
第一部分:听力 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的选项中选出最佳选项,并标在试卷 的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段 对话读 1 遍。 1.What did Tom do yesterday? A.He attended the wo

man's birthday party. B.He had a picnic with his family. C.He had a picnic with the woman. 2.Where does this conversation most probably take place? A.At a concert. B.At a flower shop. C.At a restaurant. 3.What did the woman ask the man to do? A.Turn on the heat. B.Warm her fingers. C.light her cigarette. 4.where does the conversation most probably take place? A.in a bank. B.in a post office. C.in a restaurant. 5.What did the man break? A.His arm. B.His neck. C.His leg. 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听完每段对话或独白后,每小题将有 10 秒钟的作答时间。每段对话 或独白读 2 遍。 听下面一段材料,回答第 6~8 题。 6.Where did the man work before? A.In a port B.In a bank C.In a government office 7.How did the man like the work and the people in the shipping department? A.The work was tiring, and the people weren't friendly B.The work was tiring, but the people were friendly C.The work wasn't tiring, but the people weren't friendly 8.What did the woman wish? A.She wished that the man would get on well with the people. B.She wished that the man would be friendly to the people. C.She wished that the man's idea would come true. 听下面一段材料,回答第 9~11 题。 9.What did Peter find when he woke up one morning? A. His house was surrounded by the flood B. There was water all over the floor C. His car was upside down in the street 10.Wha is the usual rainfall of the whole month of June in Peter's hometown? A. About 16 inches B. About 60 inches C. About 17 inches 11.What does the passage mainly tell us? A. How people fought against a natural disaster B. A big flood stuck Peter' s hometown C. Many people died in a serious flood 听下面一段材料,回答第 12~14 题。
-1-

12.How well does the man know the theatre? A. Not well B. Quite well C. Very well 13.Why did the man pay for the theatre? A. For fun B. To make the town prettier C. For the other people of the town 14.How long did the man live there? A. A year B. A long time C. His whole life 听下面一段材料,回答第 15~17 题。 15.What class does Dr Wilson teach? A. Maths B. English C. History 16.In which class will Fred probably get an "c"? A. History B. Maths C. French 17.Why does Fred want to get a "B"? A. To be praised by his parents B. To avoid falling behind others

C. To get scholarship

听下面一段材料,回答第 18~20 题。 18.When was the man most likely to have been busy? A. Last year B. Last summer C. Last week 19.What happened? A. He worked very late B. People came to check on him C. He bad lots of parties 20.What is involved in the inspection? A. The workers' dress must be perfect B. They must welcome visitors C. The work documents should be correct 第二部分:单项选择题 21. A former CCTV presenter ________ Chai Jing has released a documentary “Under the Dome”, which is inspired by her sick daughter. A. called B. calling C. calls D. is called 22. Eric received training in computer for one year, _____ he found a job in a big company. A. after that B. after which C. after it D. after this 23. The film star wears sunglasses. ______, he can go shopping without being recognized by fans. A. Therefore B. However C. Otherwise D. Besides 24. My parents always ________ great importance ______ receiving good education. A. pay; back B. apply; to C. attach; to D. get; across 25. A new subway ________ in Changsha and it will be open to traffic when completed next year. A. has built B. has been built C. is building D. is being built 26. The criminal’s wife went to _______ prison to see her husband in ______ prison. A. the; the B. the; / C. /; / D. /; the 27. It was after he had read the requirements _______ Mr. Black realized the task was too difficult to be finished. A. when B. that C. which D. what 28. I’d appreciate _______ if you could let me know in advance whether you will come or not. A. it B. you C. one D. what 29. It is more than fifty years since the Chinese Communist Party_______ in China. A. came into power B. was in power C. came into the power D. was in the power
-2-

30. At school, some students are active, ______ some are shy, yet they can be good friends with one another. A. while B. although C. since D. thus 31.I thought her nice and honest _________ I met her. A. first time B. for the first time C. the first time D. by the first time 32. ----That is ________ you spent your summer holiday, isn’t it? ---- That’s right. A. where B. which C. what D. if 33. By improving reading skills, you can read faster and understand more of ______ you read. A. that B. which C. what D. how 34. Mary is being punished by the teacher. That is _______ she broke the school rules. A. why B. because of C. the reason why D. because 35. Last week, only two people came to look at the house, _______ wanted to buy it. A. none of them B. both of them C. none of whom D. neither of whom 第三部分:英语知识运用 (共两节,满分 45 分) 第一节:完型填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分) 阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出可以填入空白处的最佳 选项,并在答题卡上将该项涂黑。 When I was in grade 6, I knew a girl. She 36 to point out my shortcomings(缺点)and always said I was very thin, I wasn’t a good student, and so on. I tried not to care what she said. 37 I became very 38 in the end. I cried and ran to Daddy. Daddy asked, “ are the things she says true or not? Lisa, didn’t you ever 39 what you’re really like? Well, you now have that girl’s 40 . Go and make a 41 of everything she said and 42 the points that are true. Pay no attention to the other things she said.” To my 43 , I discovered that about half the things were true. Some of them I couldn’t 44 (like being very thin), 45 a good number I could and suddenly I 46 to change. For the first time I got a clear 47 of myself. I brought the list back to Daddy. He 48 to take it. “that’s just for you,” he said. “you know better than anyone else the 49 about yourself. But you have to learn to 50 . Don’t just close your ears in anger, feeling 51 . when something said about you is true , you’ll find it will be 52 to you. Our world is full of people who think they know your duty. Don’t 53 your ears. Listen to them all, but hear the truth and do what you think is 54 .” In my life, this is the best55 that Daddy has given me. 36. A. liked B. stopped C. promised D. forgot 37. A .Besides B. Also C. Instead D. However 38. A. happy B. patient C. angry D. proud 39. A. accept B. wonder C. remember D. explain 40. A. trouble B. opinion C. dream D. idea 41. A. video B. list C. joke D. plan 42. A. discuss B. win C. avoid D. mark 43. A. surprise B. joy C. shame D. regret 44. A. use B. change C. develop D. see 45. A. and B. but C. so D. or
-3-

46. 47. 48. 49. 50. 51. 52. 53. 54. 55.

A. A. A. A. A. A. A. A. A. A.

hated view B. agreed future study afraid harmful kiss B. strange advice

B. wanted C. feared D. failed memory C. picture D. feeling B. refused C. asked D. learned B. ability C. truth D. decision B. listen C. work D. control B. tired C. nervous D. hurt B. hopeful C. helpful D. peaceful shut C. point D. touch B. free C. difficult D. right B. news C. luck D. information

第一节,阅读理解(共 15 小题,每题 2 分,满分 30 分) A Cheating can happen in a lot of different ways. When people cheat, it’s not fair to other people, like the kids who studied for the test or who were the true winners of a game. Many people like the action of cheating. It makes difficult things seem easy, like getting all the right answers on the test. But it doesn’t solve the problem of not knowing the material and it won’t help on the next test --- unless the person cheats again. Some people lose respect for cheaters and think less of them. The cheaters themselves may feel bad because they know they are not really earning that good grade. And, if they get caught cheating, they will be in trouble at school, and maybe at home, too. Some kids cheat because they’re busy or lazy and they want to get good grades without spending the time studying. Other kids might feel like they can’t pass the test without cheating. Even when there seems to be a “good reason” for cheating, cheating isn’t a good idea. If you were sick or upset about something the night before and couldn’t study, it would be better to talk with the teacher about this. And if you don’t have enough time to study for a test because of swim practice, you need to talk with your parents about how to balance swimming and school. A kid who thinks cheating is the only way to pass a test needs to talk with the teacher and his or her parents so they can find some solutions together. Talking about these problems and working them out will feel better than cheating. 56.The author thinks that when kids cheat in class, _______. A.it does harm to their heath B.it is unfair to other people C.teachers should punish them D.teachers shouldn’t stop them at once 57.Some students like cheating mainly because_________. A.the material in the test is very difficult B.they want to do better than the others C.they have little time to study their lessons D.cheating can make hard things seem very easy 58.The fourth paragraph mainly tells us______. A.why kids cheat in the test B.cheating isn’t a good idea C.some kids can’t pass the test without cheating D . some kids don’t spend the time studying 59.We can learn from the passage______. A.cheaters are often thought highly of B. parents whose kids cheat are often in trouble C.people show no respect for those who cheat D.kids cheat in the test because of swim
-4-

practice B In the summer of 1978 an English farmer was driving his tractor through a field of wheat when he discovered that some of his wheat was lying flat on the ground. The flattened wheat formed a circle about six meters across. Around this circle were four smaller circles of flattened wheat. The five circles were in a formation like five dots. During the following years, farmers in England found the strange circles in their fields more and more often. The circles are called “crop circles” because they appear in the fields of grain ― usually wheat or corn. The grain in the circles lies flat on the ground but is never broken; it continues to grow, and farmers can later harvest it. Farmers always discover the crop circles in the morning, so the circles probably form at night. They appear only in the months from May to September. At first, people thought that the circles were a hoax. Probably young people were making them as a joke, or farmers were making them to attract tourists. To prove that the circles were a hoax, people tried to make circles exactly like the ones that farmers had found. They couldn’t do it. They couldn’t enter a field of grain without leaving tracks, and they couldn’t flatten the grain without breaking it. Many people believe that beings from outer space are making the circles to communicate with us from far away and that the crop circles are messages from them. Scientists who have studied the crop circles suggested several possibilities. Some scientists say that a downward rush of wind leads to the formation of the circles — the same downward lash of air that sometimes causes an airplane to crash. Other scientists say that forces within the earth cause the circles to appear. There is one problem with all these scientific explanations: crop circles often appear in formations, like the five-dot formation. It is hard to believe that any natural force could form those. 60. In the summer of 1978, an English farmer discovered in his field that ______. A some of his wheat had fallen onto the ground B. his grain was growing up in circles C. his grain was moved into several circles D. some of his wheat had been damaged 61. The underlined word "hoax" in Paragraph 3 is probably ______. A. a special way to plant crops B. an experiment for the protection of crops C. a research on the force of winds D. an attempt made to fool people 62. One explanation given by scientists for the crop circles is that they are made by _____. A. airplane crashes B. unknown flying objects C. new farming techniques D. air movement C New York — Wednesday, October fifteenth, is the first Global Hand Washing Day. Activities are planned in more than twenty countries to get millions of people in the developing world to wash their hands with soap. Experts say people around the world wash their hands but very few use soap at so-called critical moments. These include after using the toilet, after cleaning a baby and before touching food. Global Hand Washing Day is the idea of the Public-Private Partnership for Hand Washing with Soap. The goal, they say, is to create a culture of hand washing with soap. The organizers say all soaps are equally effective at removing disease-causing germs (病菌). They say the correct way to wash hands is to wet your hands with a small amount of water and cover them with soap. Rub it into all areas, including under the fingernails. Then, rinse well under running water. Finally, dry your hands with a clean cloth.
-5-

The Partnership says soap is important because it increases the time that people spend washing. Soap also helps to break up the dirt that holds most of the germs. And it usually leaves a pleasant smell, which increases the likelihood that people will wash again. It also says washing with soap before eating and after using the toilet could save more lives than any medicine. It could help reduce cases of diarrhea (痢疾), which is the second leading cause of child deaths, killing more than one and a half million children a year, by almost half. 63. The most suitable title for the text would be _____. A. Hand Washing Gets a Day of Its Own B. It Is Soap That Matters C. Partnership for Hand Washing Takes Action D. Hand Washing Brings Good Health 64. The Partnership creates Global Hand Washing Day to _____. A. help the developing countries B. promote the importance of soap in hand washing C. make a culture of hand washing in the third world D call on people to wash hands 65. The following facts can explain why soap is important EXCEPT that _____. A. soap helps to get rid of more germs off hands B. soap attracts people to do more hand washing C. soap gets people into the habit of washing hands D. soap gives people a longer hand washing time 66. According to the last paragraph, diarrhea is a disease that _____. A. causes the greatest number of child deaths B can be prevented by washing hands with soap C. makes soap stand out in hand washing D. kills half of the kids in developing countries D Once upon a time a man became a great archer(射手).He asked the king to declare him as the greatest archer of the country.The king was about to do so when an old servant of the king said, “Wait,sir.I know an old man who lives in the forest.He is a much greater archer.Let this young man go to him and learn from him for at least three years.” The man could not believe that there could be a greater archer than him,but he went and found the old man and he was! For three years he learned from him.Then one day,when he thought he had learned everything,the thought arose in him:“If I kill this old man,then I will be the greatest archer.” The old man had gone to cut wood and he was coming back carrying wood on his shoulder.The young man hid behind a tree, waiting to kill him. He shot an arrow. The old man took a small piece of wood and threw it.It struck the arrow and the arrow turned back and wounded the young man very deeply.The old man came,took Out the arrow and said。“I knew that some day or other you were going to do this. That’s why I have not taught you this secret. There is no need to kill me. My Master is still alive, and I’m nothing before him. You must be with him for at least thirty years. And he is very old,so go fast! Find the old man!” 67.The underlined word in the 1st paragraph is closest in meaning to “ ”. A.announce B.advise C.admire D.admit 68.The young archer wanted to kill the old man in the _______. A.he had nothing more to learn from him
-6-

B.the old man refused to teach him everything C.he could then become the greatest archer D.the king’s old servant ordered him to do so 69.What do you think would most probably happen next? A.The young archer set off to look for the old man’s master. B.The king declared the young man the greatest archer. C.The young archer found the old man’s master and killed him. D.The young archer died from the wound soon after. 70.What lesson can you learn from the story? A.You must never try to become better than your teacher. B.There’s always someone better than you in this world C.The older a man is,the better archer he usually becomes. D.Always use a piece of wood to protect yourself from an arrow.

2014-2015 学年(下)高一英语期中考试卷答题卷 第Ⅱ卷(非选择题,满分 45 分) 第一节:短文填词(共 10 小题,每小题 1 分,满分 10 分) 阅读下面短文,根据以下要求:1)汉语提示;2)首字母提示;3)语境提示,在每个空 格内填入一个适当的英语单词,并将该词完整地写在短文下面相对应的横线上。所填单词要 求意义准确、拼写正确。 71. 梦见;梦想;设想 72. 说实在的;实话说 73. 熟悉;与……熟悉起来 be/get familiar ________________ 74. 打碎;分裂;解体 75. sum________________ 76. 另外;也 77. ________________one’s surprise 78. 分类 79. 提出 80. 最重要的是;首先 第四部分:写作(共两节 满分 35 分) 第一节:语篇填空(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) Ladies and gentlemen: Welcome to our class and to our evening party. Here we
-7-

______

座号______________

姓名______________

feel greatly _____ (荣幸) to have a good chance to be with you. First of all, let me say a few words a____ our class. There are 45 students in our class. 32 of us are boys, ___ the rest are girls. Most of us are studying English, and we_____(通常)spend much time on it. We often read English______(杂志),newspapers and watch English programs on TV in our spare time. We are ________(决心) to learn English well so ____ to have a better job in the future. In our program tonight, t___ are cross talks, short plays, group singing, popular songs and so on. I hope you will enjoy them and ____ a good time. And of c______ your participation would be appreciated. Thank you.

81.________ 82.________ 83.________ 84.________ 85.________ 86. _______ 87.________ 88.________ 89.________ 90.________

第二节:书面表达 (满分 25 分) 假如你是李华,最近, 你班同学就中学生是否可以带手机上学进行了讨论。 请你根据下列信息, 给校长写一封信,客观地介绍你班讨论的情况 70%的学生认为 30%的学生认为 1. 没有必要带手机。 1.学生可以带手机上学,但上课要关机。 2. 带手机会分散学习精力, 上课开机影响极坏。 2.学生带手机可以方便联系。 3. 学生用手机会增加家长经济负担。 3.信息时代的交流工具,不应禁止 1.词数:100 字左右 2.经济负担 economic burdens. 3.信的开头已经为你写好 Dear principle, I’m writing to tell you about the discussion we’ve had about whether a mobile phone should be brought to school.

-8-

参考答案 1-5: BCACC 6 -10:BACBA 11-15:BACCB 21. ABACD 26.BBAAA 31.CACDD 36.ADCBB 41. BDABB 46 . BCBCB 51. DCBDA 56. BDACA 61.DDABC 66.BACAB 16-20:CCCBC

短文填词 76.honoured 77.about 78. and 79.usually 82.as 83,there 84.have 85.course

80.magazines

81.determined

书面表达 One possible version: Dear principle, I’m writing to tell you about the discussion we’ve had about whether a mobile phone should be brought to school. To tell you the truth, the students in our class have different opinions.About 70% of the students think that we shouldn’t bring mobile phones to school. Because with them we may not fix our attention to the lessons. If the phone is not turned off by chance and the ringing will destroy the class. Furthermore, using mobile phones will add to our parents’ economic burdens. However,about 30% of the students think we can bring phones to school on condition that we turned off them in class. With a mobile phone it is convenient for us to keep in touch with our parents and friends.Besides,the mobile phone is a tool of information times. It may not be right to ban students from carrying mobile phones. Yours sincerely, Li Hua

-9-

莆田 24 中英语听力材料

听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的选项中选出最佳选项,并标在试卷 的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段 对话读 1 遍。 1.What did Tom do yesterday? A.He attended the woman's birthday party. B.He had a picnic with his family. C.He had a picnic with the woman.

2.Where does this conversation most probably take place? A.At a concert. B.At a flower shop. C.At a restaurant.

3.What did the woman ask the man to do? A.Turn on the heat. B.Warm her fingers. C.light her cigarette.

4.where does the conversation most probably take place? A.in a bank. B.in a post office. C.in a restaurant.

5.What did the man break? A.His arm. B.His neck. C.His leg.

听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听完每段对话或独白后,每小题将有 10 秒钟的作答时间。每段对话 或独白读 2 遍。 听下面一段材料,回答第 6~8 题。 6.Where did the man work before?
- 10 -

A.In a port B.In a bank C.In a government office

7.How did the man like the work and the people in the shipping department? A.The work was tiring, and the people weren't friendly B.The work was tiring, but the people were friendly C.The work wasn't tiring, but the people weren't friendly

8.What did the woman wish? A.She wished that the man would get on well with the people. B.She wished that the man would be friendly to the people. C.She wished that the man's idea would come true.

听下面一段材料,回答第 9~11 题。 9.What did Peter find when he woke up one morning? A. His house was surrounded by the flood B. There was water all over the floor C. His car was upside down in the street

10.Wha is the usual rainfall of the whole month of June in Peter's hometown? A. About 16 inches B. About 60 inches C. About 17 inches

11.What does the passage mainly tell us? A. How people fought against a natural disaster B. A big flood stuck Peter' s hometown C. Many people died in a serious flood

听下面一段材料,回答第 12~14 题。 12.How well does the man know the theatre? A. Not well B. Quite well C. Very well

13.Why did the man pay for the theatre?
- 11 -

A. For fun B. To make the town prettier C. For the other people of the town

14.How long did the man live there? A. A year B. A long time C. His whole life

听下面一段材料,回答第 15~17 题。 15.What class does Dr Wilson teach? A. Maths B. English C. History

16.In which class will Fred probably get an "c"? A. History B. Maths C. French

17.Why does Fred want to get a "B"? A. To be praised by his parents B. To avoid falling behind others C. To get scholarship

听下面一段材料,回答第 18~20 题。 18.When was the man most likely to have been busy? A. Last year B. Last summer C. Last week

19.What happened? A. He worked very late B. People came to check on him C. He bad lots of parties

20.What is involved in the inspection?
- 12 -

A. The workers' dress must be perfect B. They must welcome visitors C. The work documents should be correct 1:B 2:C 3:A 4:C 5:C 6:B 7:A 8:C 9:B 10 : A 11 : B 12 : A 13 : C 14 : C 15 : B 16 : C 17 : C 18 : C 19 : B 20 : C

- 13 -


推荐相关:

福建省莆田二十四中2014-2015学年高一英语下学期期中试题

福建省莆田二十四中2014-2015学年高一英语下学期期中试题_英语_高中教育_教育专区。莆田 24 中 2014-2015 学年(下)高一英语期中考试卷第一部分:听力 听下面 5...


福建省莆田二十四中2014-2015学年高二英语下学期期中试题

福建省莆田二十四中2014-2015学年高二英语下学期期中试题_英语_高中教育_教育专区。莆田 24 中 2014—2015 学年高二下学期 英语期中考试卷Ⅰ.听力理解(共 20 ...


福建省莆田二十四中2014-2015学年高一地理下学期期中试题

福建省莆田二十四中2014-2015学年高一地理下学期期中试题_政史地_高中教育_教育专区。莆田 24 中 2014-2015(下)高一地理期中考试卷一、选择题(50 分=25*2 ...


福建省莆田二十四中2014-2015学年高一政治下学期期中试题

福建省莆田二十四中2014-2015学年高一政治下学期期中试题_政史地_高中教育_教育专区。2014-2015 学年高一政治下学期期中考试卷一、选择题(30*2=60) 1.十二届...


福建省莆田二十四中2014-2015学年高一下学期期中生物试卷

福建省莆田二十四中 2014-2015 学年高一下学期期中生物 试卷参考答案与试题解析 一、选择题(60 分,单选题) 1. (2 分)在植物细胞壁分离复原过程中,能正确...


福建省莆田二十四中2014-2015学年高二历史下学期期中试题

福建省莆田二十四中2014-2015学年高二历史下学期期中试题_政史地_高中教育_教育专区。莆田二十四中 2014-2015 学年下学期期中测试卷(必修一)一、选择题:本大...


福建省莆田二十四中2014-2015学年高二政治下学期期中试题

福建省莆田二十四中2014-2015学年高二政治下学期期中试题_政史地_高中教育_教育专区。2014-2015 学年下学期高二政治期中考试卷考试时间:90 分钟 试卷总分:100 分...


福建省莆田二十四中2014-2015学年高二物理下学期期中试题

福建省莆田二十四中2014-2015学年高二物理下学期期中试题_理化生_高中教育_教育专区。莆田二十四中 2014—2015 学年度 高二下学期期中阶段性考试 物理试卷(满分:...


福建省莆田二十四中2014-2015学年高二生物下学期期中试题

福建省莆田二十四中2014-2015学年高二生物下学期期中试题_理化生_高中教育_教育专区。莆田二十四中 2014-2015 学年下学期高二生物(必修 3)阶段性试卷一、选择题...


福建省莆田二十四中2014-2015学年高一下学期期中化学试卷 Word版含解析

福建省莆田二十四中2014-2015学年高一下学期期中化学试卷 Word版含解析_高中...(下)期中化学 试卷参考答案与试题解析 一、选择题(本题共 20 道小题,每小...

网站首页 | 网站地图
All rights reserved Powered by 简单学习网 www.tceic.com
copyright ©right 2010-2021。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit325@126.com