tceic.com
简单学习网 让学习变简单
当前位置:首页 >> 数学 >>

费也,高一,5


启辰益学

大教育课堂

启辰益学学科教师辅导讲义
讲义编号:_15qc09yy005
学员编号:1509001 学员姓名:费 也 课 题 年 级: 高 一 辅导科目: 英 语 高中重点词汇、语法复习巩固及练习 2015-5-2 14:00--16:00 课 时 数: 3 学科教师:赵老师

授课时间

及时段 教学目标

通过对词汇、题型、语法这三大板块的复习巩固,使学生对有关知识有着更加全面地了解 与掌握,真正做到举一反三、融会贯通,形成自己的知识体系。同时,帮助孩子掌握解题 方法与技巧,在考试中达到事半功倍的良好效果 1. 重点词组的掌握及运用 2. 新题型的解题方法与技巧 3. 重点语法的掌握及运用 教学内容

教学重、难点

Step1: Check the homework assigned last lesson, finding out which has been mas tered while which hasn’t ,and then making up for it. Step2:Vocabulary Revision
1.How can you ______ for your absence from the symposium (专题讨论会) about environmental protection this morning? A. reason B. excuse C. account D. explain 2.Though I knew these are words of Latin _____, I didn’t quite know their meanings until I looked them up in the dictionary. A. origin B. source C. resource D. way 3. The ring has been in my husband’s family for three _____, so I decided to give it to my daughter-in-law. A. people B. offspring C. children D. generations 4.Without the accident, you could never have imagined his _____ for dealing the difficult situation. A. ability B. capacity C. management D. capability 5.At last the rescue team came, with only three of the _____ surviving the shipwreck. A. group B. crew C. member D. crowd 6.The _____ of the Beijing 2008 Olympic Games is ―Green Olympics, High-tech Olympics and People’s Olympics.‖ A. theme B. topic C. spirit D. subject 7. It took him several months to _____ the wild horse. A. tend B. cultivate C. breed D. tame 8.Anger, joy, sorrow and excitement are human beings’ basic _____. A. psychologies B. minds C. desires D. emotions 9.The police haven’t been _____ in the case that a woman put itching powder in the shoes in order to take revenge on her husband who had fallen in love with another woman. A. absorbed B. involved C. contained D. included 10.Many doctors are now searching for _____ to cancer treatment.

1

合作探究

情景互动

启辰益学

大教育课堂

A. ways B. methods C. measures D. approaches 11.Some old people don't like pop songs because they can't _____ so much noise. A. resist B. sustain C. tolerate D. undergo 12.In some countries anyone who wants to be a teacher must have a teacher ’s _____. A. diploma B. quality C. document D. license 13.The visiting Japanese prime minister was warmly _____ when he arrived in Beijing. A. received B. accepted C. treated D. recommended 14.Yantai is one of the areas in China that are famous for _____ apples. A. manufacturing B. processing C. making D. producing 15.The physics teacher told the students to observe carefully what would happen when a (n) _____ acted on the object. A. force B. energy C. power D. strength 16.It is announced that a new stock will be _____ in Shanghai Stock Exchange Market (上海证券交易所) tomorrow. A. published B. issued C. presented D. printed 17.Matter has three _____, solid, liquid and gas. A. conditions B. aspects C. states D. phenomena 18.What you sent us is just a photo copy. I want to see the _____ copy of your diploma. A. former B. previous C. original D. suitable 19.Her grandfather is over eighty and he has to wear _____ teeth at meals. A. artificial B. false C. synthetic D. untrue 20.That everyone will get old and die is the _____ of nature. A. principle B. regulation C. law D. discipline 21.The bus explosion last week was said to be _____ to a certain terrorist organization. A. connected B. combined C. related D. linked 22.If you don’t know how to use an English word, the easiest way is to _____ a dictionary. A. refer B. inquire C. indicate D. consult 23.A large number of teenagers in Shanghai are _____ on playing video games. A. fascinated B. absorbed C. keen D. fond 24.As some people _____ the plan, I think we need a further discussion. A. oppose B. object C. argue D. assume 25.After my mother took some pills, he blood pressure returned to _____. A. usual B. normal C. ordinary D. necessary 26.Little Tom was happy when the teacher patted him _____ on the shoulder and said something to praise him. A. slightly B. gently C. tenderly D. purposefully 27.Last summer a boy _____ fell from the top of the mountain and died. A. fortunately B. seriously C. accidentally D. dangerously 28.The police examined everything on the scene, trying to find more _____ to the murder. A. codes B. contexts C. signs D. clues 29.The germ is _____ small and we can’t see it without a microscope. A. extremely B. completely C. relatively D. specially 30.The lessons given by Mr. Smith are always _____ and interesting, 01 A. lovingly B. lovely C. lively D. vividly 31.When climbing the hill John was knocked unconscious by an _____ stone. 01 A. untouched B. unexpected C. unfamiliar D. unbelievable 32.While a person is asleep, a part of his brain is still _____. 01 A. active B. alive C. awake D. aware
2 合作探究 情景互动

启辰益学

大教育课堂

33.In Britain, the best season of the year is probably _____ spring. A. later B. last C. latter D. late 34.A completely new situation will _____ when the examination system comes into existence. A. arise B. rise C. raise D. arouse 35.It is quite necessary for a qualified teacher to have good manners and _____ knowledge. A. extensive B. expansive C. intensive D. expensive 36.I hate people who _____ the end of film that you haven't seen before. A. reveal B. rewrite C. revise D. reverse 37.Though he was born and brought up in America, he can speak _____ Chinese. A. fluid B. fluent C. float D. flowing 38.It is clear that when the two substance are mixed, a certain kind of energy will be _____. A. released B. relieved C. replaced D. reflected 39.Computer skill is an important _____ in a career of accounting. A. advancement B. agreement C. requirement D. arrangement 40.Scientists said that too much _____ to the sun may do some harm to the skin. A. exposure B. explosion C. exhibition D. expense 41.The newly written novel by the famous writer _____ the dark side of the society. A. reviewed B. recovered C. revealed D. refreshed 42.As Mr. Pot is always regarded his colleagues (同事) as his _____, they decided to play a practical jokes on him that would make him more humble. A. seniors B. juniors C. inferiors D. superiors 43.It’s your faulty not to take raincoat with you, so you have no reason to _____. A. compete B. compare C. complain D. compute 44.Our foreign teacher praised us for not choosing all the videos he had brought and added that we had good _____. A. eyesight B. outsight C. insight D. sight 45.He was so angry that he _____ him on the face. A. skipped B. slipped C. spread D. slapped 46.Without any _____, he dashed into the room and took the dog to the safety. A. conclusion B. prevention C. impression D. hesitation 47.High population densities occur in regions of developed industrialization such as Japan or where lands are fully used for _____ as in Puerto Rico and Java (爪哇). A. manufacture B. agriculture C. interculture D. structure 48.If one great airplane _____ into another in the air, 600 lives could be lost. A. crushed B. crunched C. crashed D. cracked 49.Many visitors come to Israel to _____ an ancient land rich with 4000 years of history. A. exploit B. expose C. explore D. expand 50.The figures _____ by the local government showed that the area still suffered inadequate teaching resources. A. recovered B. released C. relieved D. resisted

AD 41-45:BBADD 61-65:ABBCD 01-03:CBC 01-05:DAAAB

46-50:BDCDA 66:A

51-55:DABCC

56-60:BCCDC

06-10:ACACC

11-15:CCDDB

16-20:CCB
3 合作探究 情景互动

启辰益学

大教育课堂

Step 3:Grammar---The tense and the voice
1. The prison sentence he received _____on the number of crimes he had committed. A. based B. was based C. had been based D. was basing 2. – Did you tidy your room? -- No, I was going to tidy my room but I ______ visitors. A. had B. have C. have had D. will have 3. Send my regards to your lovely wife when you ______ home. A. wrote B. will write C. have written D. write 4. According to the literary review, Shakespeare ______ his characters live through their language in his plays. A. will make B. had made C. was making D. makes 5. During the period of recent terrorist activities, people ______ not to touch any unattached bag. A. had always been warned B. were always being warned C. are always warning D. always warned 6. The year 2002 ______ remarkable changes in Shanghai’s landscape. A. sees B. has been C. saw D. had seen 7. I _____ while reading the English textbook. Luckily, my roommate woke me up in time! A. had fallen asleep B. have fallen asleep C. fell asleep D. fall asleep 8. No decision ______ about any future appointment until all the candidates have been interviewed. A. will be made B. is made C. is being made D. has been made 9. They became friends again that day. Until then, they ______to each other for nearly two years. A. didn’t speak B. hadn’t spoken C. haven’t spoken D. haven’t been speaking 10. — It was really very kind of you to give me a lift home. --- Oh, don’t mention it. I ____past your house away. A. was coming B. will come C. had come D. have come 11. Four centuries before Columbus arrived in the Americas, Indians in Illinois ___ a city with up to 15,000 inhabitants. A. have created B. were creating C. created D. had been creating 12. A giant of a man was sitting next to the door, who, when he rose to greet me, ____ nearly seven feet tall. A. standing B. stood C. was standing D. stands 13. Rumors got around that some French tourists _____ by terrorists somewhere deep in the desert. A. were holding B. are held C. were being held D. are being held 14. When I have returned to the village where I was born, the green fields where I used to cut grass and harvest rice ______. A. were gone B. are going C. were going D. are gone 15.Training your memory, reasoning, or speed of processing _____ your mental health, found a government-sponsored study. A. improve B. have improved C. improves D . are improving 16. Thirty years of reform has brought greater prosperity and freedom than China ____. A. is ever known B. has ever known C. has ever been known D. ever knows 17. The newspaper demanded Greece _____ some of its islands and its national monument, the Acropolis, before asking for the European Union’s aid. A. sold B. sell C. has sold D. was selling 18. Human impacts on the world have become a lot more obvious, in part because the size of the population _____ 7 billion. A. reaches B. had reached C. has reached D. have reached
4 合作探究 情景互动

启辰益学

大教育课堂

19. It takes 38 percent of Earth’s ice-free land to feed seven billion people today, and two billion more _ to be added by 2050. A. expect B. are expected C. are expecting D. will expect 20. As humans bred dogs to be our hunting companions and friends, changes in appearance ______ along with changes in behavior. A. were occurred B. occurred C. had occurred D. have occurred 21. Our ancestors had no iron tools and wheeled vehicles, yet they managed to move stones that _____ more than a hundred tons to the site. A. weighed B. were weighed C. were weighing D. weigh 22. When the fog of battle lifted, the battlefield ____ dead bodies of enemy soldiers. A. littered B. was littered by C. was littered with D. was littering 23. From the day the first section of the Disneyland opened, it _____ one of the city’s major tourist attractions. A. has been B. is C. was D. would be 24. It was a rare situation in which a wonderful idea was not only realized but turned out better than anyone _____. A. imagines B. has imagined C. had imagined D. will imagine 25. As a rock climber and professional mountain guide, he is dressed as if life _____ one long camping trip. A. would be B. were C. are D. will be 26. The amount of money that _____ a portable black-and-white TV in 1971 ______(in 2011 dollars) a powerful laptop computer now. A. was bought … will be bought B. bought … will buy B. would be bought … will be bought D. buys … buys 27. Globally, the rate at which forests are destroyed was nearly 20 percent lower from 2000 to 2010 than it _____ in the previous decade. A. had been B. were C. has been D. is 28. An excited crowd of college students _____ in front of the White House the night Ben Laden’s death was announced when it rained. A. were celebrating B. celebrated C. had celebrated D. was celebrating 29. Scientists have assumed that organized religion began when hunter-gatherers settled down, _____ farmers, and _____ large societies. A. were becoming…developing B. had become… had developed C. become...develop D. became...developed 30. In this moment of crisis, Wall Street _____ as an ideal punch bag for the deepening global recession. A. is served B. serves C. serve D. has been served 31. The conference in Copenhagen __to bring the U.S. and China into a global agreement, but produced nothing of substance. A. originally intended B. intended originally C. was originally intended D. was originally intending 32. They did such a splendid job that by the time they____, they went to a famous restaurant to celebrate. A. were finishing B. were finished C. finish D. would finish 33. More than half a million pipes in cities burst every year, so more than 6 million gallons of water ____ leaky pipes. A. are lost to B. are losing to C. lose to D. have lost to 34. No longer satisfied with the ordinary LV handbags they find in Paris, Chinese consumers are demanding luxury goods that _____ to their taste. A. tailor B. are tailored C. are tailoring D. have tailored 35. The youth _____ anything but good times, and their parents are eager to forget the hardships of the past. A. have never known B. have ever known C. are never known D. are ever known
5 合作探究 情景互动

启辰益学

大教育课堂

36. The famous actress complained to the media that every aspect of her private life ______ bare. A. has laid B. had laid C. has been laid D. had been laid 37. For all of us, the story of the mysterious figure is like a play whose ending ____. A. is still being written B. has still been writing C. is still written D. has still written 38. That energetic young man is one of those people who ____ you think their country has a bright future. A. makes B. has made C. made D. make 39. The flood damage is massive, for one fifth of cotton and wheat crops which ____ due to be harvested in October ______ been destroyed. A. is… has B. are… have C. is … have D. are… has 40. How and why the Stonehenge was built _____ even the greatest scientific intellects. A. have puzzled B. was puzzled C. were puzzled D. has puzzled 41. When the reporter ’s car ____ the camp, he met several of the scientific team members just back from their fieldwork. A. was pulled into B. pulled into C. was pulled down D. pulled down 42. Video-cassette recorders _____ by DVD players and digital video recorders, both of which are easier to use. A. have been replacing B. have replaced C. replaced D. have been replaced 43. There’s been much finger-pointing and debate over who ____ for the extreme weather conditions. A. blames B. has to blame C. is to be blamed D. is to blame 44. A recent report notes that heavy rainfall events ____ more and more frequent and an increase in such events is contributing to disaster. A. become B. are becoming C. became D. are to become 45. It’s a tragedy that people _____ more food than farmers _____ for most of the past decade. A. are consuming…are producing B. consumed…produced C. have been consuming…have been producing D. have been consumed…have been produced 46. By 2030, when today’s children _____ children of their own, 8.3 billion people will walk the Earth. A. will have B. will have had C. have D. are having 47. He is very faithful; he will be there after the friends you ____ forgotten your very name. A. had B. have C. have had D. had have 48. Many people now _____that natural beauty could improve human nature. A. are convincing B. are convinced C. convince D. have convinced 49. –Has your father come back from Africa? --Yes, he came home months ago, but ____ there for five years. A. has stayed B. stays C. had been staying D. stayed 50. Excuse me, Buffett, a reporter from Newsweek _____ all day. Could you speak to him now? A. has phoned B. is phoning C. has been phoning D. phones

Step 4:Exercise
II. Grammar and Vocabulary Section A
6 合作探究 情景互动

启辰益学

大教育课堂

Directions After reading the passages below, fill in the blanks to make the passages coherent and grammatically correct. For the blanks with a given word, fill in each blank with the proper form of the given word; for the other blanks, use one word that best fits each blank. (A) A woman was waiting at an airport one night. She hunted for a book, bought a bag of cookies and found a place to sit. She was absorbed in her book but happened (25) ____(see) that the man sitting beside her grabbed a cookie or two from the bag in between them. She tried to ignore it. As the greedy cookie thief kept (26) ____ (eat) ,she munched(大声咀嚼) some cookies and watched the clock. She was getting angrier as time went by, thinking, ―If I weren’t so nice, I would blacken his eyes.‖ With each cookie she took, he took one, too; when only one was left, she wondered what he (27) _____ (do). With a smile on his face, and nervous laugh, he took the last cookie and broke it (28) _____half. He offered her a half, and ate (29) _____ _____She grabbed it from him and thought, ―Ooh, this guy is so rude! Why didn’t he even show any gratitude?‖ When her flight was called, she gathered her belongings and headed for the gate, (30) ____(refuse) to look back at the rude thief. She boarded the plane, sank in her seat, and looked for her book. As she reached in her baggage, she found her bag of cookie with surprise. ―(31) _____ mine is here, the others were his, and he tried to share! How rude I was! It was I who (32) _____ have showed gratitude.‖ (B) Studying for an exam while listening to music is not smart, (33) _____ background music can reduce your ability to perform memory tasks, new research has found. Study participants were asked to recall a list of eight letters in the order they (34) _____ (present). They did this while in five different sound environments quiet surroundings; music they liked; music they disliked; changing state (an order of random digits); and steady state (an order of steady digits such as ―3,3,3,3‖). The participants’ recall ability was the poorest when listening to music, regardless of (35) _____ they liked or disliked it, and in changing-state conditions. (36) _____(accurate) recall occurred when participants performed the task in steady-state environments, according to the study (37) _____(publish) online in the journal Applied Cognitive Psychology. ―It is the sound variation in the music and changing state (38) _____ reduces the ability to recall the order of items within the presented list,‖ explained the leading researcher Nick Perham, (39) _____ is a lecturer in the School of Psychology at the University of Wales Institute in Cardiff, in a news release from the journal’s publisher. When performing (40) _____ challenging mental task, do it in silence, Perham recommended. Section B Directions Complete the following passage by using the words in the box. Each word can only be used once. Note that there is one word more than you need. A. embarrassing F. previously B. claims G. properly C. equipped H. features D. launched I. completely E. accused J. unreliable K. concerns

A row of cars appears to be stranded on a remote road, while a confused man on the left of the photo looks to be checking a roadside map while he calls for help. The street view cars, each 41 with nine 2.5 meter-high multi-directional cameras, silently travel around the streets, taking pictures of city centers, side streets and even residential areas. They have 42 captured sunbathing girls, children fighting and even a man dressed as Paddington Bear waving at the camera, raising 43 about invasion of privacy.
7

合作探究

情景互动

启辰益学

大教育课堂

But these potentially 44 shots, taken near Amsterdam, are the first time that the lens(镜头) has been turned on the Google company and its black cars. Google street View, 45 in 2007, allows ―armchair explorers‖ to travel the world with a click of a mouse button. It 46 locations on all seven continents, and its makers claim that 95 percent of the UK has been mapped out on the company’s servers. Some users of the service, who 47 the company’s Google Maps of being 48 , said that the picture showed that you couldn’t always rely on technology. One said ―This is why I still have a map in my car. I often use Google Streetview, but I never rely on it 49 or use it to plan routes.‖ Another added ―It told me to drive straight through a petrol station on one occasion.‖ A Google spokesperson denied the 50 . She said ―It doesn’t look to me like they’re lost. The drivers undergo training so they know how to use the equipment and it looks like this might more likely be what they’re doing.‖ III. Reading Comprehension Section A Directions For each blank in the following passage there are four words or phrases marked A, B, C and D. Fill in each blank with the word or phrase that best fits the context. Surprising new research suggests it can actually be good to feel bad at work, and that feeling good in the workplace can lead to negative outcomes. The study of emotions in the workplace, edited by University of Liverpool researchers Drs. Dirk Lindebaum and Peter Jordan, is the 51 of a Special Issue of the journal Human Relations. They found that the 52 held assumption that positivity in the workplace produces positive outcomes, while negative emotions lead to negative outcomes, may be in need for 53 . This is partly due to this assumption 54 to take into account the differences in work contexts which effect outcomes. For instance, anger does not always lead to negative outcomes and can be used as a force for good through acting upon injustices. In some 55 , anger can be considered a force for good if motivated by perceived violations(违背) of moral standards. An employee, for example, could express anger constructively after a manager has treated a fellow worker 56 . In such cases, anger can be useful to 57 these acts of injustice from repeating themselves in the future. Likewise, being too positive in the workplace, 58 resulting in greater well-being and greater productivity, can lead to self-satisfaction and superficiality(肤浅). One article within the issue also finds that, within team situations, negativity can have a good effect, leading to less 59 and therefore greater discussion among workers which 60 team effectiveness. An interesting contradiction(矛盾) is identified in another study of the special issue. Here, people gain 61 from doing ―good‖ in the context of helplines by providing support to people in times of emotional distress. 62 , they are negatively affected by their line of work due to people trying to avoid them in social situations. Lindebaum said, ―The findings of the studies published in this Special Issue 63 the widely held assumption that in the workplace positive emotions 64 a positive outcome, and vice verse. This Special Issue adds to our knowledge and understanding of how the positive and negative emotions affect the 65 environment and has practical application and relevance in the workplace.‖ 51. A. application 52. A. basically 53. A. reconsideration 54. A. stopping 55. A. aspects B. topic B. logically B. recommendation B. failing B. companies C. cause C. commonly C. recognition C. tending C. cultures
8

D. objective D. blindly D. reassurance D. managing D. cases
合作探究 情景互动

启辰益学

大教育课堂

56. A. gently B. strangely C. irregularly D. unfairly 57. A. prevent B. keep C. find D. have 58. A. in spite of B. apart from C. instead of D. owing to 59. A. agreement B. thinking C. production D. initiative 60. A. determines B. enhances C. reduces D. influences 61. A. independence B. knowledge C. satisfaction D. strength 62. A. Moreover B. Therefore C. Otherwise D. However 63. A. support B. challenge C. include D. confirm 64. A. contribute to B. result from C. fit in with D. get over 65. A. social B. surviving C. natural D. working Section B Directions Read the following three passages. Each passage is followed by several questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. Choose the one that fits best according to the information given in the passage you have just read (A) The term ―resume‖ means a document describing one’s educational qualitifications and professional experience. However guidelines for preparing a global resume are constantly changing. The best advice is to find out what is appropriate regarding the company culture, the country culture, and the culture of the person making the hiring decision. The following list is a good place to start. * In many countries, it is standard procedure to attach a photo or have your photo printed on your resume. Do not attach a photograph to your resume if you are sending it to the United States, though. * Educational requirements differ from country to country. In most case of ―cross-border‖ job hunting, just stating the title of your degree will not be enough. Provide the reader with details about your studies and any related experience. * Pay attention to the resume format(格式) you use--chronological(时间的) or revers-chronological order. If you find no specific guidelines, the general preference is for the revers-chronological format,which means listing your current or most recent experience first. * The level of computer technology and accessibility to the Internet varies from country to country. Even if a company or individual lists an e-mail address, there is no guarantee that they will actually receive your email. Send a paper copy of your resume , as well as the emailed copy, just to make sure that it is received. * If you are writing your resume in English, find out if the receiver uses British English or American English because there are variations between the two versions. * Although English is widely accepted today as being the universal language of business, most multinational companies will expect you to speak the language of one of the countries in which they do business, in addition to English. Have your resume prepared in both languages, and be ready for your interview to be conducted in both languages. Most companies will want to see and hear proof of your language skills. * Be aware that paper sizes are different countries. The United States standard is 81/2 by 11 inches, while the European A4 standard is 21 by 29.7 centimeters.When you send your resume by email, reformat it to the receiver ’s standard. Otherwise, when it is printed out,half of your material may be missing. 66. The passage is most probably intended for ______ . A. Job hunters that seek careers abroad B. Companies that do international business C. People that are employed by companies overseas D. Graduates that can speak over one foreign language 67. Which of the following is always advisable when a global resume is prepared according to the passage ?
9 合作探究 情景互动

启辰益学 A. Write it in American English. B. Prepare it in at least three languages C. Attach or print your photo on it. D. Send both a paper and emailed copy. 68. From the passage, we learn that ______. A. We can’t list the oldest experience first in a resume B. Asian countries may have the same standard paper size C. A resume can help us know about a person’s personality D. A person’s educational background should be included in a resume 69. The passage mainly wants to tell us that a global resume should ______. A. Be highly professional B. Be especially informative C. Be culturally appropriate D. Be logically chronological (B)

大教育课堂

70. On December 25th, 2014, the first coach from Heathrow Terminal 1 to Reading departs ______. A. 715. B. 700. C. 650. D. 635. 71. If you are to reach Terminal 2 of the Heathrow Airport before 1000 a.m., you need to get to Reading Station not later than ______. A. 820 a.m. B. 845 a.m. C. 900a.m. D. 915a.m. 72. The information leaflet is produced by ______. A. Reading B. InterCity C. Railair Link D. Heathrow Airport 73. According to the timetable, all passengers should ______. A. Buy return tickets B. Buy their tickets on the bus C. Buy the tickets online D. Buy their tickets in advance

10

合作探究

情景互动

启辰益学

大教育课堂

(C) Researchers are reporting the first treatment to speed recovery from severe brain injuries caused by falls and car crashes a cheap flu medicine--amantadine, whose side benefits were discovered by accident decades ago. Severely injured patients in the United States, Denmark and Germany who were given amantadine got better faster than those who received another medicine. After four weeks, more people in the flu drug group could give reliable yes-and-no answers, follow commands or use a spoon or hairbrush--things that none of them could do at the start. Far fewer patients who got amantadine remained in a vegetative state, 17 percent versus 32 percent. ―This drug moved the needle in terms of speeding patient recovery, and that’s not been shown before,‖ said neuropsychologist(神经心理学家) Joseph Giacino of Boston’s Spaulding Rehabilitation Hospital, co-leader of study. He added―It really does provide hope for a population that is viewed in many places as hopeless.‖ Many doctors began using amantadine for brain injures years ago, but until now there’s never been a big study to show that it works. The results of the federally(联邦地) funded study appear in Thursday’s New England Journal of Medicine. A neuropsychologist(神经心理学家) who wasn’t involved in the research called it an important step. But many questions remain, including whether people less severely injured would benefit, and whether amantadine actually improves patients’ long-term outcome or just speeds up their recovery. Each year, an estimated 1.7 million American suffer a brain injury. With no proven treatment to rely on, doctors have used a variety of medicines approved for other disease in the hopes that they would help brain injury patients. Those decisions are based on ―guesses and logic rather than data‖ said Dr. John Whyte, of the Moss Rehabilitation Research Institute in suburban Philadelphia. He led the study along with Giacino. Amantadine, an inexpensive medicine, was approved for the flu in the mid-1960s. The first hint that it might have other uses came a few years later when it appeared to improve Parkinson’s symptoms in nursing home patients. It was found to have an effect on the brain’s doparmine system(多巴胺系统), whose function include movement and alertness, and it was later approved for Parkinson’s. It’s now commonly used for brain injuries, and the researchers felt it was important to find out ―whether we’re treating patients with a useful drug, a harmful drug or a useless drug,‖ Whyte said. 74. According to Paragraph 1, the patients in a vegetative state may be those who ______. A. Can follow simple orders B. Recover faster than expected C. Can’t breathe on their own D. Show no sign of brain activities 75. According to the passage, Amantadine is a medicine that ______. A. Is useful for flu only B. Is aimed to improve memory C. Speeds up brain injury recovery D. Benefits patients’ brain injuries in the long run 76. The aim of the study led by Giacino and Whyte is to ______. A. Get enough fund from the federal government B. Prove the effect of Amantadine on brain injuries C. Publish its results in New England Journal of Medicine D. Provide hope for patients considered hopeless in the past 77. Which of the following might be the best title of the passage ? A. Old Drug,Proven Side Benefit B. Medical Study, New Discovery C. Severe Brain Injury, Quick Recovery D. Different Treatment, Obvious Effect Section C Directions Read the passage carefully. Then answer the questions or complete the statements in the fewest possible words. Defenders of the French language are angered by plans to introduce courses taught in English at public universities,

11

合作探究

情景互动

启辰益学 arguing that France must protect itself against the risk of losing its cultural identity.

大教育课堂

The French Parliament recently started to debate the issue as part of a bill on a broader reform of higher education, but all attention has focused on an article that would lift a 19-year ban on English as a teaching language at public universities. The French government backs the change, which it says would help to attract foreign students and help French graduates compete in a global economy as the country struggles to regain competitiveness. More French students fearing poor job prospects at home, where youth unemployment is nearly 25 percent, are studying and working abroad. One of their destinations is London, which now has become the sixth largest French population in the world. However, opponents of the law, including professors, lawmakers and the French language supervision body Academic France, say the community of other French-speaking peoples must be defended and that the change would be a betrayal of other French-speaking nations."If France gives other French-speaking countries the wrong signal by leading an assault against the language, that would be a very, very regrettable thing indeed," said Claude Hagege, a language scientist. France has long defended its culture at home and abroad. In 1994, the so-called " Toubon Law" made the use of French mandatory in all TV broadcasts, meaning all foreign-language programs are dubbed, while radio stations must play at least 40 percent of French music for most of the day. Business leaders criticize France's low ranking for English proficiency(熟练度) - it placed 23rd in a 2012 global ranking published by education company Education First - even though the use of English has grown, notably in academic circles. Higher Education Minister Genevieve Fioraso said offering English would increase the appeal of French universities at a time when they are falling further behind in international rankings. In a 2011-2012 survey by Britain's Times newspaper, the highest-ranked French university is in 59th position. Private business schools where English is taught rank higher.

(Note Answer the questions or complete the statements in NO MORE THAN TEN WORDS.) 78. What does “the change‖ in Paragraph 3 refer to ? 79. Some people are against the change because they think it would_____________________. 80. According to ―Toubon Law‖ , what is a must for TV stations in France? 81. Genevieve Fioraso thinks the release of the bill may help French universities __________.

第Ⅱ卷 (共 47 分)
I. Translation Directions Translate the following sentences into English, using the words given in the brackets. 1. 我可以向你保证目前一切都在掌握之中。(assure)

12

合作探究

情景互动

启辰益学 2. 你认为人类定居另一颗行星的梦想会实现吗?(come true)

大教育课堂

3. 面对这样突如其的灾难,这个国家完全措手不及。(unprepared)

4. 没有证据证明受过良好教育的孩子将就一定会成为非常成功的人。(proof)

5. 智能手机(smartphone)不仅让你了解世界上发生的事情,而且可以让你随时随地上网购物。(not only)

II. Guided Writing Directions Write an English composition in 120-150 words according to the instructions given below in Chinese. 下学期,你们学校将引进一名新的外教,学习针对需要引进什么样的外教,以及如何利用好外教资向在校师生广 泛征求意见。请你以学生李敏的名义,给负责该项目的黄老师写一封电子邮件,提出你的建议,并陈述理由。邮件须 包含以下内容: ? ? 你对引进什么样外教的建议及理由; 你对如何利用好外教资的建议及理由。

崇明县 2014 学年第一学期期末考试试卷
第I卷

II. Grammar and Vocabulary(共 26 分。每小题 1 分。)
25. to see 26. eating 27. would do 28. in 29. the other 30. refusing 31. If/Since 32. should 33. because/as 34.were presented/had been presented 35. whether 36. the most accurate 37. published 38. that 39. who 40. a 41. C 42. F 43. K 44. A 45. D 46. H 47. E 48. J 49. I 50.B

III. Reading Comprehension(共 47 分。第 51 至 65 小题,每题 1 分;第 66 至 77 小题,每题 2 分;第 78 至 81
小题,每题 2 分。) 51. B 61. C 66. A 76. B 52. C 62. D 67. D 77. A 53. A 63. B 68. D 54. B 64. A 69. C 55. D 65. D 70. A 71. A 72. B 73. D 74. D 75. C 56. D 57. A 58. C 59. A 60. B

78. Allowing using English as a teaching language at public universities.

13

合作探究

情景互动

启辰益学 79. be a betrayal of other French-speaking nations/make France lose its cultural identity 80. Using French in all TV broadcasts / The use of French in all TV broadcasts. 81. attract more students/be more appealing/rank higher in international rankings 第 II 卷

大教育课堂

I. Translation(共 22 分)
1. I can assure you that everything is under control at present. (2+2) 2. Do you think the dream of human beings’ settling on another planet/the dream that man will settle on another planet will come true. (2+2) 3. The country is completely unprepared to face the unexpected disaster Facing the sudden disaster,the country is totally unprepared. (2+2) 4. There is no proof that children with good education/children who receive good education/ well-educated children can surely be/ are certain to be very successful people in the future. (2+1+2) 5. Not only do smartphones inform you of what is happening in the world, but also they enable you to do online shopping anytime and anywhere . (1+1+1+1+1)

14

合作探究

情景互动


推荐相关:

高一英语上册基础巩固复习5

在线互动式文档分享平台,在这里,您可以和千万网友分享自己手中的文档,全文阅读其他用户的文档,同时,也可以利用分享文档获取的积分下载文档


高一英语上学期Unit5教案

在线互动式文档分享平台,在这里,您可以和千万网友分享自己手中的文档,全文阅读其他用户的文档,同时,也可以利用分享文档获取的积分下载文档


高一下5

在线互动式文档分享平台,在这里,您可以和千万网友分享自己手中的文档,全文阅读其他用户的文档,同时,也可以利用分享文档获取的积分下载文档


高一英语周末练习-5

在线互动式文档分享平台,在这里,您可以和千万网友分享自己手中的文档,全文阅读其他用户的文档,同时,也可以利用分享文档获取的积分下载文档


高一英语上学期unit 5

在线互动式文档分享平台,在这里,您可以和千万网友分享自己手中的文档,全文阅读其他用户的文档,同时,也可以利用分享文档获取的积分下载文档


高一(5)班班级评语

在线互动式文档分享平台,在这里,您可以和千万网友分享自己手中的文档,全文阅读其他用户的文档,同时,也可以利用分享文档获取的积分下载文档


高一Unit5英语逐句翻译

在线互动式文档分享平台,在这里,您可以和千万网友分享自己手中的文档,全文阅读其他用户的文档,同时,也可以利用分享文档获取的积分下载文档


高一数学复习要点(必修5)

在线互动式文档分享平台,在这里,您可以和千万网友分享自己手中的文档,全文阅读其他用户的文档,同时,也可以利用分享文档获取的积分下载文档


高一英语周考卷5

在线互动式文档分享平台,在这里,您可以和千万网友分享自己手中的文档,全文阅读其他用户的文档,同时,也可以利用分享文档获取的积分下载文档


高一语文周练5

在线互动式文档分享平台,在这里,您可以和千万网友分享自己手中的文档,全文阅读其他用户的文档,同时,也可以利用分享文档获取的积分下载文档

网站首页 | 网站地图
All rights reserved Powered by 简单学习网 www.tceic.com
copyright ©right 2010-2021。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit325@126.com