tceic.com
简单学习网 让学习变简单
当前位置:首页 >> 英语 >>

福建省清流一中2015-2016学年高二上学期第三阶段考试英语试卷


清流一中 2015-2016 学年上期第三阶段高二英语科 模块 6 试卷
(考试时间 120 分钟,总分 150 分)

第一部分:听力(共两节,满分 30 分) 做题时,先将答案划在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上 的答案转涂到答题卡上。 1. What makes the man late? A. The heavy traff

ic. B. The bad weather. C. A basketball match.

2. What part of the woman’s body hurts? A. Her arm. B. Her neck. C. Her head.

3. How much is a ticket for the school play? A. £30. B. £23. C. £3.

4. Where is the woman’s cousin working now? A. At a health club. B. In a post office. C. At a museum.

5. What are the speakers talking about? A. When to take a driving lesson. B. How to spend the weekend. C. Whether to go camping. 第二节听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白读两遍。 听下面一段对话,回答第 6 和第 7 两个小题。 6. What lesson will the girl miss? A. Art. B. Maths. C. Geography.

7. What is the relationship between the speakers? A. Teacher and student. B. Doctor and patient. C. Classmates.

听第 7 段材料,回答第 8、9 题。 8. What did the man do? A. He had a trip. B. He went shopping. C. He watched a game.

9. What did the woman buy for herself? A. A jacket. B. A dress. C. A hat.

听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。 10. Why does the man call the woman? A. To ask for help. B. To offer a job. C. To suggest a shop. 11. How much is the woman paid by the hour? A. £4. B. £4.50. C. £5.

12. Where does the woman usually eat her lunch? A. In the shop. B. At home. C. In a park.

听第 9 段材料,回答第 13 至 16 题。 13. How does the woman feel about holding a party at first? A. Unwilling. B. Interested. C. Funny.

14. Where will the speakers have the party? A. In a garden. B. In their house. C. In a hotel.

15. What present will the woman give to Grandpa? A. A scarf. B. A book. C. A hat.

16. When will the speakers have the party? A. On Thursday. B. On Friday. C. On Saturday.

听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。 17. How long is the centre open on weekends? A. For 14 hours. B. For 10 hours. C. For 9 hours.

18. How was the tennis course in the centre last year? A. Popular. B. Expensive. C. Disappointing.

19. What is offered for free with a six-month ticket? A. The equipment. B. Drinks. C. A T-shirt.

20. How can the bookings be made? A. In cash. B. By cheque. C. By credit card.

第三部分 阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分) 第一节 阅读下列四篇短文,从每小题所给的A,B,C,D四个选项中,选出最佳选 项。 A Jean Driscoll can go faster in her wheelchair than the world’s best marathoners(马 拉松运动员) can run! In April, Jean finished the Boston Marathon in 1 hour 34 minutes 22 seconds. That’s about 33 minutes faster than the winning male runner! She competed on the track, too. She was second in the 800 meter wheelchair race at the 1992 Olympics. Jean doesn’t like to be told she’s brave. “I’m in sports because I’m a competitive person!” Jean was born with spina befida(脊柱裂), a birth illness that damages the spine (脊椎). She began to use a wheelchair to get around in high school. Then she tried wheelchair race and was amazed.” Players crashed into each other and fell out of their chairs,” she says, “It was fun.” Jean tried other wheelchair sports. At the University of Illinois, her wheelchair basketball team won two national titles. Now Jean coaches and teaches. She tries to get people to set goals. “When I sign my a utograph(亲笔签名),says Jean, “I write, dream big and work hard.” 21.What made Jean take part in sports? A.She was brave. B.She was competitive. C.She was strong. D.She was disabled. 22.What kind of education did she receive? A.High school. B.Junior middle school. C.High education. D.Primary school. 23.What is Jean’s advice on how to succeed? A.Work hard. C.Dream a lot. B.Hope for the best. D.Have great wishes and work hard.

B When I was about 12, I had an enemy, a girl who liked to point out my shortcomings(缺点). Week by week her list grew: I was very thin, I wasn’t a good student, I talked too much, I was too proud, and so on. I tried to hear all this as long as I could. At last, I became very angry. I ran to my father with tears in my eyes. He listened to me quietly, then he asked. “Are the things she says true or not? Janet, didn’t you ever wonder what you’re really like ? Well, you now have that girl’s opinion. Go and make a list of everything she said and mark the points that are true. Pay no attention to the other things she said.” I did as he told me. To my great surprise, I discovered that about half the things were true. Some of them I couldn’t change (like being very thin), but a good number I could—and suddenly I wanted to change. For the first time I go to fairly clear picture of myself. I brought the list back to Daddy. He refused to take it.“That’s just for you,” he said.“You know better than anyone else the truth about yourself. But you have to learn to listen, not just close your ears in anger and feeling hurt. When something said about you is true, you’ll find it will be of help to you. Our world is full of people who think they know your duty. Don’t shut your ears. Listen to them all, but hear the truth and do what you know is the right thing to do.” Daddy’s advice has returned to me at many important moments. In my life, I’ve never had a better piece of advice. 24. What did the father do after he had heard his daughter’s complaint? A. He told her not to pay any attention to what her“enemy” had said. B. He criticized (批评) her and told her to overcome her shortcomings. C. He told her to write down all that her“enemy” had said about her and pay attention only to the things that were true. D. He refused to take the list and have a look at it.

25 What does “Week by week her list grew” mean? A. Week by week she discovered more shortcomings of mine and pointed them out to me. B. She had made a list of my shortcomings and she kept on adding new ones to it so that it was growing longer and longer. C. I was having more and more shortcomings as time went on. D. Week by week, my shortcomings grew more serious. 26. Why did her father listen to her quietly? A. Because he believed that what her daughter’s “enemy” said was mostly true. B. Because he had been so angry with his daughter’s shortcomings that he wanted to show this by keeping silent for a while. C. Because he knew that his daughter would not listen to him at that moment. D. Because he wasn’t quite sure which girl was telling the truth. 27. Which do you think would be the best title for this passage? A. Not an Enemy, but the Best Friend B. The Best Advice I’ve Ever Had C. My Father D. My Childhoo C Everyone would like to be a millionaire , a person with a lot of money, but can you imagine having over $30 million and only being 20 years old? Britney Spears from Kentwood, a small town in Louisiana, is only 20 years old. She is a world famous film star with not only $30 million but also a $2 million house in LA. At her young age, she can look after her family financially (经济上) all her life. This year is a big year for Britney. She is now on a 31-day tour of the US and every concert is a sell-out. That means she plays in front of a crowd of around 18,000 people every time. It’s a tiring schedule but brings her a lot. When touring, she goes to bed around 1 a.m. and then has

a lie-in until 1 p.m. the next day. Her philosophy (人生观) is to take care of the body and relax but always make sure you work hard and have fun. Spears is not pleased with only touring and selling nearly 40 million records so she decided to step into the movie business and try a bit of acting. She made an appearance in “Austin Power 3” this year and she is filming a teenage light pla y that will come out in March 2003. In this movie, she has a starring role. For Britney, acting is another way to express herself and she is enthusiastic (热心 的) about it all. If her movies are successful, her money in the bank is sure to grow by another few million dollars but she does it for the love, not the money, as she herself tells the reporters . 28. We can infer (推断) from the text that most millionaires are __________. A. older than 20 B. around 20 C. in their 30s D. in their 40s

29. The underlined word “you” in the first paragraph refers to __________. A. a person in general C. Britney Spears B. a special person D. a person interested in money

30 Which of the following is not true according to the text? A. Though young, Britney can support her family now. B. While touring, Britney sleeps about 12 hours a day. C. The teenage movie was starred by Britney. D. Britney will be even richer with her movies successful. 31. According to Britney Spears, she works __________. A. to be a great actress C. for money B. for the enjoyment D. to be more famous. D I have a neighbor we call “Happy”. I have never seen her angry at anything and never heard her say a harsh (苛刻) word to anyone or about anyone. Happy and her husband Ben, 70, have a huge garden. They spent many happy hours together working on it. Most of the neighbors watched interestingly as Ben doubled the size of their garden. As the cost of food climbed faster than Ben’s beans,

we all wished we also had such a large garden. As the rest of us spent our dollars at the market, Happy could be seen picking beans in her back yard. Last month, Happy and Ben invited most of the neighborhood over for an “all-day food fest”. We were told to bring gloves and arrive very early in the morning. We didn’t know what was about to take place. By 9:00 am, there were nine of us in the garden picking tomatoes, beans, okra, and squash. By 10:00 am, there was lots of laughter. We shared a lot of stories. By five o’clock, everyone was a little drunk from the wine and beer. After dinner, we played games. As we were leaving, Happy and Ben handed each of us a shopping bag filled with the bounty(收成)of the day, already packaged and frozen. What a delightful gift! Well, the point wasn’t so much about the food. The true gift was a day of friends enjoying one another’s company. None of it would have happened if it had been for Happy and Ben’s garden. Now they have a blog about gardening in case we decided to plant a garden. And I am so proud of my tomato plants! 32. We can infer that Happy and her husband Ben_______. A. don’t like spending time with others B. sometimes quarrel with each other C. live on the food they grow in their garden D. are a generous and warm-hearted couple 33. According to paragraph 2, people wish they also had a garden so that_______. A. they didn’t have to spend so much money on food B. they could grow vegetables and sell at the market C. they could invite their neighbors and hold parties in it D. they could spend happy times together with their family in it 34. For what purpose did Happy and Ben invite the neighbors to their garden? A. To ask them to attend a birthday party B. To help them get to know each other. C. To let them enjoy what they grew in the garden. D. To ask them to share some interesting stories. 35. What did the writer most probably think of the time he spent in the garden?

A. It was too long

B. It was wonderful.

C. It was not as good as he thought. D. It was too terrible. 第二节:七选五(若选择答案为 E,请在答题卡该题答案中同时涂上 AB;选 F 时涂 ABC;选 G 时涂 ABCD) Ali is from a Middle Eastern country. He now stays in the USA. He smokes a lot of cigarettes every day. He has smoked for nine years. Ali says, “ I tried to quit ( 放弃) smoking in my hometown, but it was impossible. My parents smoke. My brothers smoke. All my friends smoke. At parties and at meetings, almost all the men smoke. Here in the United States, not as many people smoke. ____36____ ”Many smokers are like Ali: they want to stop smoking. ____37____ They know it can cause cancer and heart disease. But it is difficult for them to give up smoking because cigarettes have a drug in them. The drug is nicotine. People who smoke a lot need nicotine. ____38___ The nicotine makes him sick. In a few days, the smoker’s body is used to the nicotine, and he feels fine. Later, the smoker needs nicotine to keep feeling fine. Without nicotine, he feels bad. ____39___ Many people who quit will soon smoke again. At a party or at work they will decide to smoke “just one” cigarette. Then they will smoke another cigarette, and another. Soon they become smokers again. A. It is very hard to quit smoking. B. It will be easier to change the smoking habit here. C. Thus nicotine makes smokers addicted to cigarettes. D. The smokers know that smoking is bad for their health. E. When a person first begins to smoke, he usually feels terrible. F. Maybe there is only one easy way to quit smoking: never start. G. But it is said that medicine is needed to stop them from smoking ____40____

第四部分:完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分) Nancy had just got a secretary's job in a big company to work in the sales department. Monday was the first day that she went to work, so she was very 41

She got up very early and arrived at the 42 at twenty to eight. She 43 the door open and found nobody there. “I am the 44 to arrive.” She thought and came to her desk. She was surprised to 45 a large bunch of flowers on it. They were fresh. She 46 the flowers from the desk and smelled them. “Oh, how lovely!” Nancy 47 joyfully. She then looked round for a 48 to put them in. “Somebody has sent me flowers the very first day!” She thought happily. “But who 49 it be?” She began to wonder. The day passed very 50 and Nancy did everything with great 51 .For the following days of the week, the first thing Nancy did was to change water for the flowers. And then she 52 herself in her work. Then came another Monday. When she came near her desk she was overjoyed to see a(an) 53 bunch of flowers there. She quickly put them in the vase, replacing the old ones. The same thing happened again the next Monday, Nancy felt it 54 and this time she began to think of ways to find out the 55 . On Tuesday afternoon, she was sent to 56 a plan to the general manager's office. She had to stay for a while at his secretary's desk waiting for her 57 .She happened to see a note book 58 “Records of managers' meetings”, and glanced at the 59 pages. Suddenly her eyes fell on these words:“In order to keep the secretaries 60 ,the company has decided that every Monday morning a bunch of fresh flowers should be sent to each secretary's desk.” Later, she was told that their general manager was a business management psychologist. 41. A. depressed B. encouraged C. excited D. surprised 42. A. office B. workshop C. classroom D. bookshop 43. A. forced B. pushed C. turned D. knocked 44. A. last B. second C. third D. first 45. A. uncover B. smell C. find D. pick 46. A. picked up B. threw away C. stared at D. took up 47. A. cried B. laughed C. wept D. replied 48. A. jar B. box C. bottle D. vase 49. A. must B. could C. need D. dare 50. A. slowly B. normally C. quickly D. hardly 51. A. wisdom B. bravery C. courage D. interest 52. A. buried B. dressed C. devoted D. seated 53. A. old B. red C. blue D. new 54. A. special B. angry C. strange D. difficult 55. A. sender B. receiver C. manager D. waiter 56. A. send for B. hand out C. try out D. hand in 57.A.answer B. turn C. gift D. receipt 58. A. marked B. allowed C.ignored D. pushed 59. A. closed B. damaged C. pinned D. opened 60. A. at home B. on time C. in high spirits D. in low spirits

?????????

清流一中 2015-2016 学年上期高二英语科

模块 6 试卷
第五部分 语法填空:(共10小题;每小题1.5分,满分15分) 阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或用括号内单词的正确 形式填空(1-2个单词)。 Once there lived a rich man 1 __ wanted to do something for the people of his town. But he wanted to know whether they deserved his help. In the centre of the main road into the town, he placed 2__very large stone. Then he hid behind a tree and waited. Soon an old man came along with his cow.“ Who put this stone _3__ _the centre of the road?” said the old man, but he did not try__4___(remove) the stone. Instead, with some difficulty he passed around the stone and continued on his way. Another man came along and did ___5__ (same) thing; then another came , and another. All of them complained about the stone but not tried to remove 6 __ . Late in the afternoon a young man came along. He saw the stone, 7 __(say) to himself: “The night will be very dark. Some neighbors will come along later in the dark and will fall against the stone.” Then he began to move the stone. He pushed and _8___(pull) with all his strength to move it. __9___ great was his surprise at last! He found a bag of money ___10__the stone. 1___________2___________3____________4_____________.5______________ 6___________7___________8____________9_____________10_____________ 第七部分 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分) 错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。格式不正确不得分。 增加:在缺词处加一个漏字符号︿,并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用(\)划掉。 修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词 One afternoon my father and me went fishing along the river .We found the water too dirty that we could not see the bottom.We also found rubbish and deadly fish floating on the water .That afternoon my father caught some small fish.What did the fish in the river die of? That was because of a lot of factories emptied its waste water and rubbish into the river, but the river got polluted. Thus, most of the fish in the river were killing . If all the rivers throughout the country are polluted like this, all living things in the water will killed. Clean water is very importance to life. We expect that water in every river will be clean than before . 第八部分 书面表达(本题满分 25 分)

4 月 23 日是“世界读书日”(World Reading Day),假如你是班长,请你起草一份倡仪 书,号召全班同学以实际行动迎接“世界读书日”的到来,为创建“书香校园”,多读书、 读好书,养成课外读书的好习惯。字数 120 左右。 倡仪书应包括以下内容: 1.现状( 看电视、上网时间更多) 2.列举一些阅读的好处;(丰富知识,完善自我) 3.建议每位同学每学期至少读 1—2 本好书。 开头已给,不计入词数。 Good morning! Boys and girls As we know, World Reading Day which falls on April 23rd is drawing near. The purpose of the global festival is to promote reading and publishing. _______________________________
________________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________________ ____________________________________________________

清流一中 2015-2016 学年上期高二英语科 模块 6 试卷 答案

听力 1. A 2. B 3. C 4. B 5. A 6. A 7. C 8. C 9. A 10. A 11. B 20. C 12. C 13.

A 14. B 15. B 16. C 阅读 21-25BCDCA 完形填空 41-45CABDC 语法填空 1.who 6.it 2.a 3.in

17. B 18. A 19. C

26-30 ABAAC

31-35 BDACB

36-40BDEAF

46-50AADBC

51-55 DADCA

56-60DBADC

4.to remove 8.pulled

5.the same 9.How 10. under

7.saying

短文改错 1.me-I 2.too-so 3.deadly-dead 4. 去掉 of 5.its-their 6.but-and 7.killing-killed

8.will 后加 be 9. importance-important 作文: Good morning! Boys and girls

10.. clean-cleaner

As we know, World Reading Day which falls on April 23 rd is drawing near. The purpose of the global festival is to promote reading and publishing. Nowadays, a lot of students prefer to spend much time in watching TV and they are crazy about Internet. So, most of them don't have enough time to read books. And still worse, they don't like reading. However, reading is necessary. I firmly think that by

reading, we not only enrich our life ,and broaden our horizons but also learn to perfect our personality. Now that reading is good for us, let’s develop a good habit of reading. I strongly suggest that every one of us should read at least one or two good books every term.


推荐相关:

福建省清流县第一中学2015-2016学年高一英语上学期第三...

福建省清流县第一中学2015-2016学年高一英语上学期第三阶段考试试题_英语_高中...清流一中 2015-2016 学年上学期第三阶段高一英语科 模块(二)考试试卷考试时间 ...


福建省清流县第一中学2015-2016学年高一上学期第三阶段...

福建省清流县第一中学2015-2016学年高一上学期第三阶段考试英语试题_英语_高中...dropped 清流一中 2015-2016 学年上学期高一英语科 模块(二)考试试卷 Ⅱ第四...


福建省清流县第一中学2015-2016学年高一上学期第三阶段...

福建省清流县第一中学2015-2016学年高一上学期第三阶段考试英语试题_高中教育_教育专区。清流一中 2015-2016 学年上学期第三阶段高一英语科 模块(二)考试试卷 ...


福建省清流一中2015-2016学年高二上学期第三阶段考试语...

清流一中 2015 -2016 学年上 学期第三阶段高二 语文科 语文试卷(高一语文备课组出卷)一、名篇名句默写,补写出下列句子中的空缺部分。 (每空 1 分共 12 分)...


福建省清流一中2015-2016学年高二上学期第三阶段考试语...

福建省清流一中2015-2016学年高二上学期第三阶段考试语文试卷_语文_高中教育_教育专区。清流一中 2015 -2016 学年上 学期第三阶段高二 语文科 语文试卷(高一语文...


福建省清流一中2015-2016学年高二上学期第一阶段考试英...

福建省清流一中2015-2016学年高二上学期第阶段考试英语试题_高中教育_教育专区...个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项 中选出最佳选项,并标在试卷的...


福建省清流一中2015-2016学年高二上学期第一阶段考试英...

福建省清流一中2015-2016学年高二上学期第阶段考试英语试题_英语_高中教育_...个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项 中选出最佳选项,并标在试卷的...


福建省清流一中2015-2016学年高二上学期第二阶段(期中)...

encourage 清流一中 2015-2016 学年上学期第阶段考试 高二 英语 第 II 卷 第三部分 英语知识运用 第二节 (共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分) ...


福建省清流一中2015-2016学年高一上学期第三阶段考试语...

福建省清流一中2015-2016学年高一上学期第三阶段考试语文试卷_语文_高中教育_教育专区。清流一中 2015 - 2016 上高 一 语文科 第三次阶段测试试卷一、名篇名句...


福建省清流一中2015-2016学年高一上学期第二阶段(期中)...

福建省清流一中2015-2016学年高一上学期第阶段(期中)考试英语试题_高中教育_教育专区。清流一中 2015-2016 学年上学期期中高一英语科 模块(一)考试试卷 考试时间...

网站首页 | 网站地图
All rights reserved Powered by 简单学习网 www.tceic.com
copyright ©right 2010-2021。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit325@126.com