tceic.com
简单学习网 让学习变简单
相关文档
相关标签
当前位置:首页 >> 英语 >>

【导与练】(全国卷)2016届高考英语二轮复习 活页综合提升练(十)完形填空+阅读理解


活页综合提升练(十) 完形填空+阅读理解
(限时 35 分钟) Ⅰ.完形填空 Every fast-food employee knows that the drive-through window is the worst position. The window sticks with constant ice; the roar of engines hurts

your 1 ; your words are lost in the howling wind. On a 2 afternoon,everything changed. Every once in a while,the sub-zero temperatures seal a 3 windows shut. Drivers don’ t exactly enjoy having to stand outside in the cold, 4 their orders into a speaker box,when they expect to drive through on their heated leather seats. In such cases,most customers tend to show their annoyance to the employees. This woman was 5 . “I’ll get the next car’s 6 as well,” she said as she came up to the window to pay. She stood outside, 7 much snow on her hair. Though she was obviously freezing,her bright 8 lit up her face like a fire. “You can’t 9 their drinks,” I said,confused and tired. “No,but I’ll buy them,” she said. “Pay it forward and all that.” Completely puzzled,I charged her as 10 ,and when the next customer arrived at the window I explained what had just happened. I watched as his 11 changed—first angry to be out in the cold,then 12 at the random act of kindness,and finally,delighted by his 13 . “I suppose I’ll pay for the next order then,” he replied,nodding and waving at the impatient driver 14 him. He 15 over the cash and received his prepaid hot drink. The trend continued. Customers arrived annoyed,only to leave 16 and pleased. Some were shocked to spend much more than they had expected, 17 others ended up receiving their order for less than half the price. Five vehicles passed,then ten,then twenty. No one refused to pay. Customers stood at my window 18 a fistful of change to buy drinks for a complete stranger. Cars drove off,honking (鸣笛) and 19 their thanks. It only takes one customer,one person,to change the entire 20 of traffic. It only takes one moment,one smile,to warm up even the coldest of days. 1.A.ears B.hands C.feet D.back 2.A.freezing B.sunny C.warm D.usual 3.A.truck’s B.vehicle’s C.car’s D.lorry’s 4.A.offering B.throwing C.screaming D.cancelling 5.A.polite B.angry C.popular D.different 6.A.number B.coffee C.fee D.order 7.A.covering B.increasing C.gathering D.falling 8.A.eyes B.smile C.hair D.annoyance 9.A.pay B.take C.buy D.bring 10.A.instructed B.requested C.directed D.suggested 11.A.gesture B.expression C.figure D.feeling 12.A.inspired B.upset C.surprised D.disappointed
1

13.A.turn B.sense C.deed D.luck 14.A.beyond B.before C.beside D.behind 15.A.took B.looked C.handed D.thought 16.A.shy B.calm C.anxious D.regretful 17.A.while B.since C.as D.unless 18.A.making B.emptying C.lying D.holding 19.A.explaining B.sending C.introducing D.casting 20.A.jam B.row C.flow D.line Ⅱ.阅读理解 ( A ) 【短篇故事类】 She turned up at the doorstep of my house in Cornwall. No way could I have sent her away. No way,not me anyway. Maybe someone had kicked her out of their car the night before. “We’ re moving house.” “No space for her any more with the baby coming.” “We never really wanted her,but what could we have done? She was a present.” People find all sorts of excuses for abandoning an animal. And she was one of the most beautiful dogs I had ever seen. I called her Goldie. If I had known what was going to happen I would have given her a more creative name. She was so unsettled during those first few days. She hardly ate anything and had such an air of sadness about herself. There was nothing I could do to make her happy,it seemed. Heaven knows what had happened to her at her previous owner’s. But eventually at the end of the first week she calmed down. Always by my side,whether we were out on one of our long walks or sat by the fire. That’s why it was such a shock when she pulled away from me one day when we were out for a walk. We were a long way from home,when she started barking and getting very restless. Eventually I couldn’t hold her any longer and she raced off down the road towards a farmhouse in the distance as fast as she could. By the time I reached the farm I was very tired and upset with Goldie. But when I saw her licking (舔) the four puppies (幼犬) I started to feel sympathy towards them. “We didn’t know what had happened to her,” said the woman at the door. “I took her for a walk one day,soon after the puppies were born,and she just disappeared.” “She must have tried to come back to them and got lost,” added a boy from behind her. I must admit I do miss Goldie,but I’ve got Nugget now,and she looks just like her mother. And I’ve learnt a good lesson:not to judge people. 1.How did the author feel about Goldie when Goldie came to the house?( ) A.Shocked. B.Sympathetic. C.Disappointed. D.Upset. 2.In her first few days at the author’s house,Goldie . A.felt sad B.was angry C.ate a little D.sat by the fire 3.Goldie rushed off to a farmhouse one day because she . A.saw her puppies B.heard familiar barking C.wanted to leave the author D.found her way to her previous home 4.The passage is organized in order of . A.time B.space C.importance D.complexity ( B ) 【科普知识类】

2

In the crisis of global warming,green technology becomes a critical part in our development. With the increasing use of green technology by different countries,using green technology has become a new trend over the world. Green technology is a diverse range of products,services,and processes that apply renewable materials and energy sources,dramatically reducing the use of natural resources,and significantly cutting wastes to minimize negative impact on the world. If green technology is said to be able to improve the environment,it does not mean that it creates no pollution or waste. Comparison shall be made between the green technology and the conventional technology to see if the green technology can reduce the emission of carbon dioxide and the release of harmful substances. One of the best-known examples of green technology would be the solar cell. A solar cell directly converts the energy in light into electrical energy. Generating electricity from solar energy means less consumption of fossil fuels,reducing pollution and greenhouse gas emissions. Another simple invention that can be considered green is the reusable water bottle. Reducing plastic waste is great for the environment. Green technology is not able to improve our environment or solve the problems that we are facing,like global warming in short. What green technology brings us in the short term is inconvenience,high cost,low efficiency and so on. That’s why people start to criticize the government for keeping investing in the green technology,and relying on it for solving the problems that we are facing. Although there are some defects of green technology,everything done should have both positive impacts and negative impacts. Since we are still at a starting stage of developing green technology now,problems like global warming and energy crisis cannot be solved within one or two years. It really requires our determination and effort in improving the situation. Green technology will definitely be the solution that helps us solve those problems and improve our environment. 5.Compared to the conventional technology,the green technology . A.reduces the cost of living B.causes no pollution C.is more environmentally friendly D.is more widely used 6.According to the passage,the solar cell . A.helps solve both energy crisis and environmental problems B.produces more power than other methods C.is as popular as the reusable water bottle D.proves that green technology is very popular 7.In the last paragraph,the underlined word “defects” can be replaced by “ ”. A.shortcomings B.applications C.values D.discoveries 8.According to the passage,the author believes that the green technology . A.is more important than other technologies B.has a hopeful future C.is developing fast worldwide D.has improved our environment greatly

活页综合提升练(十) Ⅰ.完形填空 语篇解读:寒冷的冬天,司机们不耐烦地在外面等着点餐。一位女士点完自己的以后,又给下一位司机点餐 付款。这种做法一直传递下去。 1.A 根据句意可知,发动机的轰鸣声震得人耳朵疼。所以答案为 A 项。
3

2.A 根据下文中的“the sub-zero temperatures”“snow”“freezing”等可知,故事发生在一个寒冷 的下午。所以答案为 A 项。 3.B 根据倒数第二段第一句“Five vehicles passed,then ten,then twenty.”可知,答案为 B 项。 4.C 司机们不喜欢站在外面挨冻,大声地点餐。根据句意可知,答案为 C 项。 5.D 根据上段最后一句“In such cases,most customers tend to show their annoyance to the employees.”和下文的内容可知,这位女士与众不同。 6.D 根据下文中的“I suppose I’ll pay for the next order then”可知,答案为 D 项。 7.C cover 意思是“覆盖”;increase 意思是“增加”;gather 意思是“聚积”;fall 意思是“落下”。 她站在外面,头发上积了不少雪。所以答案为 C 项。 8.B 根据文章最后一段中的“It only takes one moment,one smile,to warm up even the coldest of days”可知,此处用 smile,表示“她灿烂的笑容使她容光焕发”。 9.B 你不能带走他们的饮料。根据文意可知,答案为 B 项。 10.B instruct 意思是“指导”;request 意思是“要求”;direct 意思是“指导”;suggest 意思是“建 议”。“我”按照她的要求收了费用。根据语境可知,答案为 B 项。 11.B gesture 意思是“姿势”;expression 意思是“表情”;figure 意思是“体型”;feeling 意思是“感 情”。根据后半句“first angry to be out in the cold,then 12 at the random act of kindness,and finally,delighted by his 13 .”可知,答案为 B 项。 12.C 13.D inspired 意思是“受到鼓舞的”;upset 意思是“心烦意乱的”;surprised 意思是“吃惊 的”;disappointed 意思是“失望的”。根据句意可知,这位司机一开始因为要在外面挨冻感到生气,随后 对那位女士所做的好事感到吃惊,最后因为自己的好运(luck)感到高兴。 14.D 根据文意可知,这位司机说,他要给下一位司机付账,并向他后面那位不耐烦的司机点头摆手。所以 答案为 D 项。 15.C take over 意思是“接管”;look over 意思是“检查”;hand over 意思是“移交”;think over 意 思是“仔细考虑”。这位司机递过现金,接过他那份预付了款的热饮。所以答案为 C 项。 16.B shy 意思是“羞涩的”;calm 意思是“平静的”;anxious 意思是“焦虑的”;regretful 意思是“遗 憾的”。根据句意可知,答案为 B 项。 17.A 前后两个分句之间为对比关系,所以答案为 A 项。 18.B 顾客用光一把零钱,给一个从未见过面的陌生人买饮料。所以答案为 B 项。 19.B send one’s thanks 意思是“致谢”。根据文意可知,答案为 B 项。 20.C 只需要一个顾客、一个人,就可以改变整个车流。根据文意可知,答案为 C 项。 Ⅱ.阅读理解 ( A ) 语篇解读:文章讲述了作者收养 Goldie 的故事。 1.B 推理判断题。根据第一段第一、二、三句话可知答案选 B。 2.A 细节理解题。 根据第二段的 “She hardly ate anything and had such an air of sadness about herself. There was nothing I could do to make her happy,it seemed.”可知,Goldie 刚来到作者家时很伤心。 所以答案为 A 项。 3.D 细节理解题。根据第三段和第四段内容可知,Goldie 冲向一间农舍,是因为她找到了以前的家。所以 答案为 D 项。 4.A 篇章结构题。本文是按时间顺序写的,所以答案为 A 项。 ( B ) 语篇解读:本文主要介绍了绿色科技。 5.C 细节理解题。根据第二段最后两句以及第三段中所举的绿色科技的例子和第四段中对绿色科技的特 点描述可知,C 项符合语境要求。

4

6.A 细节理解题。 根据第三段中的 A solar cell directly converts the energy in light into electrical energy. Generating electricity from solar energy means less consumption of fossil fuels,reducing pollution and greenhouse gas emissions 可知,A 项表达与原文语义相一致。 7.A 猜测词义题。第四段主要提到了短时期内绿色科技的缺点,因此只有 A 项照应文章的语境。 8.B 作者态度题。根据最后一段的末句可知,作者对绿色科技的未来持乐观态度,因此 B 项正确。

5


推荐相关:

【导与练】(全国卷)2016届高考英语二轮复习 活页综合提...

【导与练】(全国卷)2016届高考英语二轮复习 活页综合提升练()完形填空+阅读理解+阅读填句_英语_高中教育_教育专区。活页综合提升练() 完形填空+阅读理解+...


【导与练】(全国卷)2016届高考英语二轮复习 活页综合提...

暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档【导与练】(全国卷)2016届高考英语二轮复习 活页综合提升练(一)语法填空+阅读理解+完形填空_英语_高中教育_教育专区。活页综合...


【导与练】(全国卷)2016届高考英语二轮复习 活页综合提...

暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档【导与练】(全国卷)2016届高考英语二轮复习 活页综合提升练(十九)完形填空+阅读理解+阅读填句_英语_高中教育_教育专区。活页...


【导与练】(全国卷)2016届高考英语二轮复习 活页综合提...

【导与练】(全国卷)2016届高考英语二轮复习 活页综合提升练()完形填空+阅读理解+阅读填句_英语_高中教育_教育专区。活页综合提升练() 完形填空+阅读理解+...

网站首页 | 网站地图
All rights reserved Powered by 简单学习网 www.tceic.com
copyright ©right 2010-2021。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit325@126.com