tceic.com
简单学习网 让学习变简单
当前位置:首页 >> 英语 >>

2015-2016高中英语Module3AdventureinLiteratureandtheCinema验收检测外研版必修5(新)


Module 3 Adventure in Literature and the Cinema
时间:120 分钟 满分:150 分 第一部分 听力(共两节,满分 30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳 选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你

都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和 阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 1.What's the telephone number? A.8890643. B.8890634. C.8870634. 2.What does the man want the woman to do? A.He wants her to turn down the radio. B.He wants her to turn down the TV. C.He wants her to answer the phone. 3.Where does the conversation probably take place? A.In an office. B.In a restaurant. C.At the airport. 4.What are they going to do on Saturday evening? A.To go to a dance. B.To go to a lecture. C.To go to a movie. 5.What's the man's suggestion? A.The best way into the city centre is the High Street. B.Any way will be OK except the High Street. C.Do not go to the city centre during the rush hour. 第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分) 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选 项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置,听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小 题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间,每段对话或独白读两遍。 听第 6 段材料,回答第 6 至 8 题。 6.Who meet John at the airport? A.His wife. B.His children. C.Nancy. 7.What will John do in a few days? A.Go to the party. B.Go home for the weekend. C.Go to Washington. 8.Which statement is true? A.The woman invites only John to the party. B.John is often out on business. C.John came home yesterday. 听第 7 段材料,回答第 9 至 10 题。 9.What does the woman want to be? A.A secretary. B.A teacher. C.A typist. 10.Where does the conversation probably take place? A.At the teacher's office. B.At the interview room. C.At the classroom.
1

听第 8 段材料,回答第 11 至 13 题。 11.What is the woman looking for? A.College Road. B.A restaurant. C.A bank. 12.Which bus should the woman take? A.No.8. B.No.18. C.No.80. 13.Where can the woman take the bus to the place she wants to go to? A.From College Road. B.From Bridge Street. C.From the International Bank. 听第 9 段材料,回答第 14 至 16 题。 14.What's the matter with the woman? A.She has a bad cold. B.Her ear has gone wrong. C.She can spare no time to meet her cousin. 15.How is the woman's cousin coming? A.By plane. B.By ship. C.By train. 16.What does the woman's cousin look like? A.A short man with dark hair. B.A neither tall nor short man with a beard. C.A tall man with glasses and fair hair. 听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。 17.What's the best way to travel a short distance in most cities? A.By car. B.On foot. C.By taxi. 18. When is the heavy traffic hours on most city streets according to the passage? A.Between 9:00 am and 5:00 pm from Monday to Friday. B.Between 8:00 am and 6:00 pm from Monday to Friday. C.In the period of 9:00 am and 5:00 pm every day. 19.Where can you cross the street in big cities? A.At any place. B.At the corner. C.At any place without traffic. 20.Why may people not follow closely the traffic laws in small towns? A.The streets are not crowed. B.People don't like the laws. C.Cars take care of people. 听力材料: Text 1:W:Hi! Is that 8890643? M:No. This is 8870634. Text 2:M:Would you mind turning down the TV? W:Pardon? I can't hear. What did you say? M:Would you mind turning down the TV? I'm answering the phone. W:Not at all. Text 3:M:Can I help you with your luggage? W:I can manage it myself. Thank you just the same. Text 4:M:Are you free in the evening these days, Jane? W:Yes, Bill. Why do you ask? M:There's a very good lecture on Saturday evening. Will you come with me? W:I'd like to, Bill.
2

Text 5:W:Which is the best way to the city centre? M:It doesn't make much difference, except I'd advise you not to use the High Street during the rush hour. Text 6:W:Hello, John. It's good to see you. When did you get home? M:I arrived at the airport this afternoon. My wife picked me up. W:I know the children must be glad to see you. M:Yes,I missed them too. I couldn't wait to come back home for the weekend. W:There's a party at the Hale's tomorrow night. Would you and Nancy like to come along with us? M:Thanks just the same. Nancy and I are planning a quiet weekend with the children. I will have to be back in Washington in a few days. W:Of course. I understand. Text 7:M:Good morning, Miss Li. W:Good morning. M:Please take a seat. W:Thank you. M:Now you've applied for a job as a secretary with us. And I would like to ask you some questions. W:Hmm. M:Now, first of all, how many foreign languages can you speak? W:Well, I can speak English very well. And also a little Japanese. M:English and a little Japanese. Can you type? W:Yes, I can. M:You can use a computer? W:Oh, yes. I can use a computer very well. M:And you can drive a car? W:No, I'm afraid I can't. M:Oh, that's not very important. Text 8:W:Excuse me. Is there a bank near here, please? M:A bank? No, there's no bank near here. Well, there's one in College Road. Have you ever been to College Road? W:No. It's my first visit here. How can I get there? M:You can go there by bus. W: Which bus, please? M:Bus No. 8 will take you there. W:How far is the bank from here? M:It's about half an hour's ride. W:Oh, it's a long drive. Well, could you tell me where I could take the bus? M:You can take the bus from Bridge Street. W:Oh, what sort of bank is it? M:It's an international bank. W:Thank you very much. M:You are welcome. Text 9:M:What's the matter? W:My cousin is coming home tonight from his trip to Europe and I'm supposed to pick him up at the airport at seven. M:Oh? Is your car giving you trouble again? W:No. I just found out I had to work late tonight. Can you possibly pick him up for me? M:Sure. What airline is he on? W:CAAC Flight 605.
3

M:OK. But how will I recognize him? W:He's medium height and average weight. He wears glasses and dresses very well. M:That could be almost anyone. W : His hair is fair. He has a beard. I almost forgot! His name is Alfred Norton. M:Okay. No problem. I'll find him. W:Thank you so much. Text 10:If you only need to travel a short distance, the quickest way to travel in big cities is on foot. During working hours (between 9:00 am and 5:00 pm from Monday to Friday) the traffic is very heavy on most city streets, sometimes coming to a complete stop in some places. As a result, many people prefer to walk. You should therefore be aware of the traffic laws. It's against the law in many cities to cross the street at any place except at the corner. You should cross the street unless there is a green traffic light facing the direction you plan to cross. In small towns, these rules may not be followed as closely, because the traffic is not so heavy. However, the purpose of the laws is to provide for the safety and protection of the people. Remember to look both ways for automobiles when you cross the street. 答案:1-5 CBCBB 6-10 ACBAB 11-15 CABCA 16-20 BBABA 第二部分 阅读理解(共两节,满分 40 分) 第一节(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项。 A Observatory Hill EEC provides a range of special educational programs to Sydney Region schools which belong to the NSW Department of Education and Communities. Grow Plus Grow Plus is designed to engage the school community in the value of healthy eating and outdoor learning within the school grounds.Key purposes are to build capacity in schools to support community expectations about contributing to a sustainable(可持续的) school environment and culture. Available to:All to schools within 40 km from the centre Dates for 2015:Available all year Cost:$8.00 per student Grime Scene Investigation The Science and Technology and Sustainability Education project is designed to celebrate World Environment Week.This project involves up to two teams of five students and accompanying teachers from each school.Students take on the roles of real scientists to investigate the environmental health of the Georges River estuary(港湾). Available to:All Sydney Region schools Dates for 2015:Wednesday 4th and Thursday 5th June Cost:$50 per team Scientist for a Day An innovative science fieldwork program for Stage 4 Science students.Teams of 5 students with their class teacher will participate in science based activities. Available to:All high schools Date for 2015:Tuesday 19th August Cost:$15 per student Eco?Urbia A design competition for teams of 3?4 Gifted and Talented Year 10
4

students.Design teams use the skills of their team members to promote sustainability education in their allocated(分配的) space. Available to:Sydney schools Dates for 2015:Wednesday 26th and Thursday 27th November Cost:$10 per student 21.Which program is about the design competition? A.Grow Plus. B.Grime Scene Investigation. C.Scientist for a Day. D.Eco?Urbia. 答案与解析: D 细节理解题。根据 Eco?Urbia 部分中的“A design competition for...”可知,答案为 D。 22.Scientist for a Day is a program that ________. A.costs least among the four B.allows students to take part in activities with their teacher C.only allows the top students to take part in the activities D.allows real scientists to take part in the activities 答案与解析:B 细节理解题。根据 Scientist for a Day 中的“Teams of 5 students with their class teacher will participate in science based activities.”可知,答 案为 B。 23.World Environment Week falls in ________. A.November B.August C.June D.December 答案与解析 : C 推理判断题。 根据 Grime Scene Investigation 中的“The Science and Technology and Sustainability Education project is designed to celebrate World Environment Week.”及“Dates for 2015:Wednesday 4th and Thursday 5th June”可推 知,答案为 C。 24.During Christmas holidays you can apply to ________. A.Grow Plus B.Grime Scene Investigation C.Scientist for a Day D.Eco?Urbia 答案与解析:A 细节理解题。根据 Grow Plus 中的“Dates for 2015:Available all year”可知,答案为 A。 B I landed in Beijing on 1st April 2004.I had little cash but big dreams.I had a keen desire to explore and improve myself.I chose to work and live there because it's the biggest market for English teachers.I am from Pakistan,a country where people make fun of other people who speak and practice English.I was discouraged and laughed at.My destination was to get to Hunan Agricultural university in Changsha City. Coming to China opened up a whole new world for me.I was received by two attractive ladies at Changsha Train station who escorted(护送) me to my university apartment,fully furnished with a cable TV and Internet access.I had met a lovely girl who loved me more than anything.We played pool in the evenings and enjoyed the spicy delicacies in Changsha. My students were always coming to my apartment and practiced English with me.Leslie,an American teacher from Texas and I were assigned a teachers' training workshop to help Chinese teachers improve English language.It was so much fun teaching together.I miss that time so much. I am very humorous by nature,so my students and colleagues enjoyed my company.I
5

lived in Changsha for more or less 10 years teaching at Web international,Economic University,Agricultural University and a couple more places.I was warmly received wherever I had gone.I am not a native English speaker but I sound native due to practice and focus on English. In 2010,a rule came that it did not allow non?native speakers to be English teachers in China.My school at that time regretfully announced this news to me.I tried so hard to get my visa but failed.Broken?hearted,I had to quit China.I am in Pakistan again.I am again suffering that life pains here living among so much negativity.But,I am positive!I am trying to contact employers in China but my nationality is a big “?” I miss everything in China. 25.Why did the author come to China? A.Because China had the biggest market. B.Because Chinese people are friendly and warm. C.Because Hunan Agricultural university invited him. D.Because China needed a large number of English teachers. 答案与解析:D 推理判断题。根据第一段的“I chose to work and live there because it's the biggest market for English teachers.”可知,他来中国是因为中国是最大的 英语老师市场。故答案为 D。 26.According to the passage we know the author ________. A.got married in China B.was popular among his students C.couldn't find a job in his homeland D.didn't like the spicy food in Changsha 答案与解析:B 细节理解题。根据第四段第一句“I am very humorous by nature, so my students and colleagues enjoyed my company.”可知,作者很受学生欢迎。故答 案为 B。 27.Why did the author have to leave China? A.His visa was out of date. B.The government drove him off. C.He isn't a native English speaker. D.The university wasn't satisfied with him. 答案与解析:C 推理判断题。根据最后一段的“In 2010,a rule came that it did not allow non?native speakers to be English teachers in China.”可知,答案为 C。 28.What's the best title for the passage? A.China,goodbye! B.China,I miss you! C.My dream in China! D.China,a new world for me! 答案与解析:B 标题归纳题。文章讲述了作者在中国愉快的教学和生活经历,最后因 为政策不允许,已被迫离开。字里行间充满着对中国的怀念之情。再结合文章第三段最后一 句“I miss that time so much.”和文章最后一句“I miss everything in China.”可知, 答案为 B。 C A virus?killing robot,the Xenex,is being used in hospitals to disinfect(消 毒 ) rooms.The robot—which has gotten a lot of attention due to the Ebola crisis—uses sensors to determine room size,a factor in how long to deliver the ultraviolet rays(紫外线) needed to disinfect the room. “Baxter,a robot used in factories,is about the same size as an adult,has wheels and can be taught what to do by moving his arms as needed,like teaching a child to tie his shoes,”says Jim Lawton,chief marketing officer of Boston?based Rethink Robotics.
6

Robots are also showing up in some unexpected places: In Japan, a robot is playing the lead role in Franz Kafka's The Metamorphosis,and a few years ago a major Japanese supermarket had a 4?foot?tall robot babysit children while their parents shopped.At a North Carolina State University library a “Bookbot” is getting books back. “But a ‘Rosie’ robot,the maid on the 1962?87 television show The Jetsons, is not attractive soon,because multiple tasks are still out of reach,”experts say.University of California?Berkeley researchers have been training a robot to fold towels like human beings.They succeeded,but it took the robot an average of more than 20 minutes to fold one. “There's no doubt we'll see lots of robots being used for home services.I feel like there's so much more that could be done,”Christensen says.“I would love to have a robot make my bed.The robot could do its work very slowly while you're gone all day.That would be awesome , especially if we can do this for less than $1,000—something everybody can afford.” 29.What does the passage mainly about? A.Robots can babysit children. B.Robots are being widely used. C.Robots are being used to fold towels. D.Robots are being used to deal with the Ebola crisis. 答案与解析:B 主旨大意题。本文讲述的主要是机器人已被广泛地运用于各种领域。 30.According to the passage,what can we know about the Xenex? A.It can cure the Ebola disease. B.It can spread Ebola virus. C.It is used to prevent the Ebola disease. D.It is invented because of the Ebola crisis. 答案与解析:C 推理判断题。根据文章第一段可知,the Xenex 因为埃博拉危机引起 人们的关注,它能给房间消毒,从而起到预防埃博拉的作用。故答案为 C。 31.A “Rosie” robot will not be popular because ________. A.it is too large B.it works very slowly C.it doesn't have wheels D.it can only do simple tasks 答案与解析:D 细节理解题。根据倒数第二段第一句“‘But a‘Rosie’robot,the maid on the 1962-87 television show The Jetsons,is not attractive soon,because multiple tasks are still out of reach,’experts say.”可知,它不能进行多(multiple) 任务操作。故答案为 D。 32.What kind of robot does Christensen want? A.One that can fold towels. B.One that can do multiple tasks. C.One that can make bed for people. D.One that works slowly and costs not too much. 答案与解析:D 细节理解题。根据文章最后两句“I would love to have a robot make my bed.The robot could do its work very slowly while you're gone all day.That would be awesome,especially if we can do this for less than $1,000—something everybody can afford.”可知,Christensen 所喜欢的机器人是可以为人们整理床铺又花费很少的那 种。故答案为 D。 D For the past 50 years,scientists have searched the skies for radio signals from beyond our planet,hoping for some sign of extraterrestrial(地球外的) life.But one physicist says there's no reason alien life couldn't already be hiding among us,
7

or maybe even in us. Paul Davies,an award?winning Arizona State University physicist known for his popular science writing said Tuesday that life may have developed on Earth not once but several times.He said the variant( 变 异 的 ) life forms——most likely tiny microbes(微生物)——could still be hanging around right under our noses,or even in our noses. The idea that alien micro?organisms could be hiding out here on earth has been discussed for a while,according to Jill Tarter,the director of the US SETI project, which listens for signals from civilizations based around distant stars.She said several of the scientists involved in the project were interested in pursuing the idea, which Davies earlier laid out in a 2007 article published in Scientific American in which he asked:“Are aliens among us?” So far,there's no answer.And ever finding one would be filled with difficulties, as Davies himself acknowledged. Unusual organisms are rich—including chemical?eating bacteria which hide out deep in the ocean and organisms that thrive in boiling?hot springs. “How strange do they have to be suggested a second genesis(起源) as opposed to just an unclear branch of the family tree?”he said.Davies suggested that the only way to prove an organism wasn't “life as we know it” should be to see if it were built using exotic elements which no other form of life had.Davies also noted that less than 1 percent of all the world's bacteria had been studied,leaving plenty of time to find unusual organisms. 33.According to the first paragraph,we can know that ________. A.people have found living things from outer space B.we are getting on well with living things from outer space C.people have been interested in searching for the living things from outer space D.the living things from outer space couldn't have been hidden among us 答案与解析:C 推理判断题。根据文章第一段的第一句话可知,人们对外部空间是否 有生物存在很感兴趣。故选 C。 34.What does Paul Davies mean by saying “right under our noses,or even in our noses”? A.All the tiny microbes can't be seen by the people on the earth. B.Many tiny microbes have been existing but not discovered by people. C.Tiny microbes are living just under our noses,or even in our noses. D.Many tiny microbes have come from the outer space. 答案与解析:B 推理判断题。根据第二段的“...that life may have developed on Earth not once but several times.He said the variant(变异的)life forms—most likely tiny microbes(微生物)...”可知,生命变体形式——特别是极小的微生物——可能就存 在于我们之中,只是人们暂时没有发现。故选 B。 35.According to Davies,how do we know whether living things are from outer space? A.Judging from their colors. B.Judging from their shapes. C.Judging from their way of living. D.Judging from their elements. 答案与解析:D 细节理解题。根据文章最后一段的“Davies suggested that the only way to prove an organism wasn't‘life as we know it’should be to see if it were built using exotic elements which no other form of life had.”可知,戴维斯指出, 证明一种生物体是不是“我们所知道的生命”的唯一办法就是看它是否是由其他生命形式 所没有元素组成。故选 D。
8

第二节(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分) 根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。 选项中有两项为多余 选项。 Ways to Improve Your Luck Some people have all the luck !Or does it just seem that way? Why did your co?worker get that big promotion while you were overlooked?Why do some of us seem to experience these lucky occurrences more than others and how can you improve your luck?__36__ What You Tell Yourself Matters Do you know that people who are lucky tell themselves they're lucky?Has your own self?talk been filled with less?than?lucky talk?Do you say things like: “I'm just not a lucky person.”or “Good things never happen to me”?__37__ They say things like “This setback is only temporary.I know things will turn around.” or “Things have a way of working out for me.” Expect and Acknowledge Your Good Luck __38__ Research suggests keeping a “good luck journal” helps people become even luckier.Did someone bring you coffee at work today ? Did you find a random quarter on the street?Did your spouse do something nice for you today?Did your child get a good grade at school?Write them down!__39__ Begin to notice all the good that comes to you. Do Something New and Different Make contact with people.Take risks.People who try new things are much more open to luck and good fortune than those who don't.This doesn't mean you have to quit your job or take up skydiving!It could be as simple as starting a conversation with a stranger,taking a class in an unfamiliar subject,learning some words and phrases in a foreign language,or trying a new ethnic restaurant.__40__ And this greater openness can help promote opportunities in their lives. A.All of these things count. B.You will never forget them. C.A lucky person generally expects good fortune. D.Here are ideas that researchers tell us about luck. E.A lucky person generally make a fortune in the future. F.Lucky people score much higher on openness than unlucky people. G.You probably have many more lucky things happening in your life than you think. 答案:36-40 DCGAF 第三部分 英语知识运用(共两节,满分 45 分) 第一节:完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分) 阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出可以填入空白处 的最佳选项。 Tonight is one that I won't easily be able to forget—and for good reason. There's this __41__ man that I see very often,and it's always hard to drive past him,especially in these terrible __42__ conditions.Earlier today,as I __43__ past,we made eye contact and he waved. My heart instantly __44__.I think about him a lot throughout the week,but that moment today was when I knew something had to __45__. I drove home and __46__ two big warm blankets,a towel,instantly eatable food, gloves,a hat,and __47__ socks,and a few other things that may or may not be handy during this __48__ winter. The more stuff I put in the __49__,the more I thought about that man,and the more I __50__ how much we take for granted without even meaning to.Earlier in the day I was __51__ how cold my hands were when I was digging my car out of the snow.But
9

this man has been living in it for who knows how __52__. Words can't __53__ the moment of pure __54__ and hope of the man,which flashed in that man's __55__ when the bags of supplies were __56__ by his feet.Not much was said,but a beautiful,hopeful,grateful hug was exchanged __57__ parting. I'm so immensely __58__ for every little thing after today.I like to think that I don't __59__ things for granted.I wish I could do more,and I wish I could help more people.I do what I can when I can and I think that's __60__ for everyone to practice. 41.A.handsome B.homeless C.lonely D.hopeless 42.A.weather B.living C.traffic D.working 43.A.walked B.flew C.drove D.ran 44.A.rose B.beat C.sank D.cooled 45.A.happen B.exchange C.appear D.fail 46.A.threw B.unfolded C.collected D.bought 47.A.cotton B.silk C.soft D.thick 48.A.windy B.cloudy C.freezing D.sunny 49.A.bag B.case C.box D.car 50.A.understood B.realized C.found D.saw 51.A.complaining B.claiming C.explaining D.wondering 52.A.often B.soon C.much D.long 53.A.show B.create C.describe D.imagine 54.A.disappointment B.satisfaction C.sadness D.regrets 55.A.eyes B.heart C.words D.actions 56.A.transported B.stepped C.sent D.placed 57.A.as B.while C.after D.before 58.A.regretful B.grateful C.respectful D.careful 59.A.think B.get C.take D.bring 60.A.awesome B.intelligent C.wise D.important 答案与解析: 41 . B 根据倒数第三段的“But this man has been living in it for who knows how__52__.”可推知, 他是一个无家可归的人。 homeless 意为“无家可归的”。 故答案为 B。
10

42 . A 根据文章第四段的“...during this__48__winter”以及第五段的“...how cold my hands were when I was digging my car out of the snow.”可知,此处指恶劣 的天气条件。故答案为 A。 43.C 根据上文的“and it's always hard to drive past him”可知,答案为 C。 44.C 此处指作者看到那一幕心情很沉重。sink 表示“(心情)沉重”。 45.A 此处表示作者知道今天将有事情发生。故答案为 A。 46.C 此处表示作者收集一些东西给那个无家可归的人。collect 表示“收集”。 47.D 在寒冷的天气里,无家可归的人需要厚(thick)袜子。 48.C 此处表示在寒冷的冬天(freezing winter)里。 49.A 根据倒数第二段的“when the bags of supplies were”可知,答案为 A。 50.B 往包里装的东西越多,作者考虑那个人就越多,也越意识到(realized)帮助他 是理所当然的,不求回报。 51.A 根据“how cold my hands were when I was digging my car out of the snow” 可知,此处是在抱怨(complain)。 52. D 但是有谁会知道这个无家可归的人在冰冷的雪地里待了多久了。 根据语境可知, 答案为 D。 53.C 他眼里所闪现出来的满足和希望之情,是无法用话语来描述(describe)的。故 选 C。 54.B 能得到陌生人的热情相助,这个无家可归的人自然应该是对生活充满希望和感 到满足(satisfaction)。 55.A 根据“flashed”可知,答案为 A。 56.D 此处指把生活必需品放在(placed)他面前。 57.D 此处指分手前作者和无家可归的人进行了拥抱。故选 D。 58.B 此处表示作者以后会因为每一件小事而感到感激。grateful 表示“感激的”。 59.C 此处表示作者不再认为有些事情是理所当然的。上文的“take for granted” 是提示。 60.D 践行这种善行对每个人来说都是非常重要的。故选 D。 第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分) 阅读下列材料,在空白处填入适当的内容(1 个单词)或括号内单词的正确形式。 Malaysian English is extremely different from American English and often cannot be even understood by native English speakers.I know that because I am an American and have been living in Malaysia for a __61__ years.Deep __62__ (communicate) is very difficult between native English speakers __63__ most Malaysian English speakers. Most Malaysians learn English from 2nd language learners in school,__64__ their spoken and __65__(write) English is not like a native at all.They call it Manglish and it is a very different language. It is usually more of a broken English with __66__ extremely heavy accent with lots of added “la’s” put in randomly.It's a kind of pidgin(混杂的) English.Even __67__ they are talking in English I usually have to help my parents understand __68__ they are saying.We often have to say “what,what,what” over and over for even simple things and they do not understand us well either.Manglish is NOT English. I think __69__ is always best to learn a language from a native speaker.It's best to find an English speaker who is native __70__ a strong accent if you want to be understood. 答案与解析: 61.few 考查限定词。根据此空后面的可数名词复数 years 和此空前面的不定冠词 a 以及句意可知,此空应填 few。 62.communication 考查词性转换。形容词 deep 作定语,修饰名词。 63.and 考查连词。根据“between”可知,此空填 and。 64.so 考查连词。上下文是因果关系。
11

65.written 考查词性转换。根据“and”可知,此空应与形容词 spoken 并列,故填 written。 66.an 考查冠词。extremely 第一个音素是元音,这里 accent 是可数名词。表示泛 指,故填 an。 67.when 考查状语从句。根据句意,尤其是主句的句意可知,此空应填 when。 68. what 考查名词性从句。 what 引导的从句作 understand 的宾语, 同时 what 作 saying 的宾语。 69.it 考查 it 的用法。此处 it 作形式主语。 70.without 考查介词。此处指本地的不带有浓重口音的说英语者,故填 without。 第四部分 写作(共两节,满分 35 分) 第一节:短文改错(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文, 请你修改你同桌写的以下作文。 文中共 有 10 处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均限一词; 2.只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。 The aim of this report is to show the opinions on reading paper books.On the one hand,reading paper books do bring us benefits.First,it's much more convenience to read paper books and we can take note in places where we want to express our opinions.Second,it does more harm to our eyesight.Third,it helps us develop the habit of reading. For the other hand,paper books have some disadvantages.For example,they are not easy carry.However,they waste a lot of paper,that is not very friendly to our environment. In conclusion,paper books cannot be replaced in the spite of its disadvantages. 答案: The aim of this report is to show the opinions on reading paper books.On the one hand, reading paper books does do bring us benefits.First, it's much more convenience convenient to read paper books and we can take note in places where we want to express our notes opinions.Second,it does more harm to our eyesight.Third,it helps us develop the less habit of reading. For the other hand,paper books have some disadvantages.For example,they are On not easy ∧ carry.However ,they waste a lot of paper,that is not very friendly to to Besides which our environment. In conclusion , paper books cannot be replaced in

the spite of its their

disadvantages. 第二节:书面表达(满分 25 分) 假如你是李华, 从报纸上得知寒假期间联合国儿童基金会(UNICEF)要在你所在的城市 举办一个国际文化周体验活动,欲招聘一些志愿者,请写一封英文电子邮件报名参加。 内容包括:1.自我介绍; 2.参加该活动的目的; 3.恳请批准。 注意:1.词数 100 左右; 2.可适当增加细节,以使行文连贯; 3.开头和结尾已给出,不计入总词数。 Dear Sir/Madam, ________________________________________________________________________
12

________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ Yours faithfully, Li Hua 范文: One possible version: Dear Sir/Madam, I am writing to you in the hope that I can have the opportunity to become a UNICEF volunteer. I'm sure that I am fit for the position.Now,let me introduce myself.First, I am polite and outgoing,and I'm easy to get along with.Second,my spoken English is excellent.I once won first place in the English Speech Contest held in our school, so it is easy for me to communicate with foreign students.What's more,I think it is a good chance for me to learn more about western countries and have a better understanding of foreign culture.As a volunteer, I can exchange ideas with foreigners and spread our Chinese culture. I would appreciate it if you could offer me the chance. Looking forward to your reply. Yours faithfully, Li Hua

13


推荐相关:

2015-2016高中英语Module3AdventureinLiteratureandtheCinema验收检测外研版必修5(新)

2015-2016高中英语Module3AdventureinLiteratureandtheCinema验收检测外研版必修5(新)_英语_高中教育_教育专区。Module 3 Adventure in Literature and the Cinema 时间...


2015-2016学年高中英语 Module3 Adventure in Literature and the Cinema教案 外研版必修5

2015-2016学年高中英语 Module3 Adventure in Literature and the Cinema教案 外研版必修5_英语_高中教育_教育专区。Module 3 Adventure in Literature and the ...


2015届高考英语一轮复习素能过关测试Module 3 Adventure in Literature and the Cinema 外研版必修5

2015高考英语一轮复习素能过关测试Module 3 Adventure in Literature and the Cinema 外研版必修5_高三英语_英语_高中教育_教育专区。2015高考英语一轮复习素能...


【2016走向高考】高考英语一轮复习 Module 3 Adventure in Literature and the Cinema练习 外研版必修5

2016走向高考】高考英语一轮复习 Module 3 Adventure in Literature and the Cinema练习 外研版必修5_英语_高中教育_教育专区。【2016 走向高考】高三英语一轮...


【志鸿优化设计】2014届高考英语一轮复习 Module3 AdventureinLiteratureandtheCinema教学案 外研版必修5

【志鸿优化设计】2014届高考英语一轮复习 Module3 AdventureinLiteratureandtheCinema教学案 外研版必修5_英语_高中教育_教育专区。Module 3 Adventure in Literature ...


高中英语 Module 3《Adventure in Literature and the Cinema》-Reading学案 外研版必修5

高中英语 Module 3《Adventure in Literature and the Cinema》-Reading学案 外研版必修5_英语_高中教育_教育专区。Module 3 Adventure in Literature and the Cinema...


【师说】2017届高考英语一轮复习 Module 3 Adventure in Literature and the Cinema课时作业 外研版必修5

【师说】2017届高考英语一轮复习 Module 3 Adventure in Literature and the Cinema课时作业 外研版必修5_英语_高中教育_教育专区。Module 3 Adventure in ...


2014年秋高中英语 Module 3 Adventure in Literature and the Cinema教学设计 外研版必修5

2014年秋高中英语 Module 3 Adventure in Literature and the Cinema教学设计 外研版必修5_英语_高中教育_教育专区。Module 3 Adventure in Literature and the ...


【步步高】2017版高考英语一轮复习 Module 3 Adventure in Literature and the Cinema 外研版必修5

【步步高】2017版高考英语一轮复习 Module 3 Adventure in Literature and the Cinema 外研版必修5_英语_高中教育_教育专区。Module 3 I. 单项填空 Adventure in ...

网站首页 | 网站地图
All rights reserved Powered by 简单学习网 www.tceic.com
copyright ©right 2010-2021。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit325@126.com