tceic.com
简单学习网 让学习变简单
相关标签
当前位置:首页 >> 英语 >>

2016高考英语二轮复习 大专题综合测 专题4 阅读理解


专题四

阅读理解
(一) A (2015·吉林省吉林市第三次调测)

Finally, I entered the university. Because of my careful savings, I did not have to work during the school year. Then, summer came

and it was time to work harder than ever. I continued working as a waitress at night, instructed tennis camps several mornings a week and worked as a secretary for a few hours in the afternoons. I even decided to take a class at a community (社区) college. This class at the community college saved me $650. It was an extremely tiring summer and made me anxious to return to my relatively easy life at the university. During my second and third years of undergraduate schooling, I decided to work about five hours per week in the campus (校园) admissions office answering phones. This provided a little spending money and kept me from drawing my savings out. I wanted to go to Israel to study for 3 weeks, but I hesitated in making this decision because it would cost me $1,600 more to get the credits in Israel. About two weeks later my Mom called to tell me that I had $1,600 in the bank that I had forgotten about! One of my concerns about this trip was not only the cost, but the loss of time to make money; however, I made as much that summer in the ten weeks when I was at home as I had made during the fourteen weeks when I was at home the summer before. The way everything worked together to make this trip possible was one of the most exciting things that have ever happened to me. This experience has shaped me in many important ways. The first thing that I learned was the importance of a strong work ethic (伦理). Working long hours did a lot to develop my character and helped me learn the value of a dollar. It also made me learn how to search for creative ways to settle difficult situations. 文章大意:在上大学期间,作者充分利用课余时间从事一些兼职工作,获得了不错的收 入,更重要的是,这种工作经历使作者认识到了工作伦理的重要性,并且也学会了如何应对 困难局面。 1.Where did the writer probably work part?time before attending the university? A.In a restaurant. C.In a company. B.In the tennis camps. D.In the admissions office.

答案:A 细节理解题。根据第一段中的“... tennis camps several mornings a week and worked as a secretary for a few hours...”和第二段中的“... per week in the
1

campus admissions office answering phones.”可知,B、C、D 三项均是作者上大学之后 所从事的兼职工作,因此,A 项可能是作者上大学之前从事的工作。故答案选 A。 2.The writer took a class at a community college mainly because ________. A.she wanted to save money B.life there was relatively easy C.summer time was tiring D.it was required by the university 答案:A 细节理解题。根据第一段倒数第二句“This class at the community college saved me $650.”可知,作者选这门课程的主要原因是她要省钱,A 选项符合语境。故答案 选 A。 3.The writer's major concern about the trip to Israel was that ________. A.her mother would not agree B.she would fail to get credits in Israel C.a well?paid summer job would be lost D.$1,600 couldn't be drawn out in time 答案:C 细节理解题。根据第二段倒数第二句“One of my concerns about this trip was not only the cost, but the loss of time to make money...”可知,作者关心的不 是旅行的费用,而是失去了挣钱的时间。C 选项符合语境,故答案选 C。 4.The passage is mainly about how the writer ________. A.made money on the college campus B.managed to make full use of her vacation C.was forced to support herself by her mother D.was shaped by working part?time through college 答案:D 主旨大意题。通读全文,并根据最后一段提到“This experience has shaped me in many importance ways. The first thing that I learned was the importance of a strong work ethic...”,这些经历在许多重要方面塑造了作者。故答案选 D。 B (2015·山东省威海市二模) Big cats have existed on the earth for millions of years, though scientists aren't sure exactly how long. But a new study indicates that a skull(颅骨) of a snow leopard(豹) relative that was recently unearthed is 4.4 million years old. That makes it the oldest big cat fossil(化石) ever found. A team of US and Chinese scientists unearthed the skull in Tibet. This creature is not a direct ancestor to big cats, but it is closely related to the snow leopard,
2

study leader Jack Tseng told the Associated Press. The fossil lends evidence to the belief that big cats existed in Asia and spread out from there. Big cats are at the top of the food chain and have few predators of their own. Big cats include snow leopards, clouded leopards, tigers and lions. Based on genetic judgements, most scientists believe they first existed in Central Asia. But previously, the oldest known big cat fossil was 3.6 million years old and found in Africa. The new fossil findings were published in the November 13 issue of the science journal Proceedings of the Royal Society B: Biological Sciences. Tseng and his team were fossil hunting in the Himalayas in 2010 when they discovered some bones, including the buried cat skull. The researchers were able to determine its age by studying the surrounding rocks and soil. The skull indicates that the animal was about the size of a clouded leopard, which can grow up to 50 pounds. In 2012, the team returned to unearth more cat bones. David Polly from Indiana University told the Associated Press that the fossil is “convincingly older than the_current_record_holder”. He added that there could be even older big cat fossils in the Tibetan plateau to uncover. 文章大意:本文讲述了最新考古发现——一个大型猫科动物的颅骨化石。 5.What does the newly unearthed skull prove? A.Big cats might have their origins in Asia. B.The oldest fossil is 4.4 million years old. C.The snow leopard is the oldest big cat. D.The skull is of big cats' direct ancestor. 答案: A 推理判断题。 由第二段最后一句话“The fossil lends evidence to the belief that big cats existed in Asia and spread out from there.”可推知,该化石使我们相 信大型猫科动物起源于亚洲,然后繁衍到其他地方。 6.What does the underlined word in Paragraph 3 mean? A.relatives. C.partners. B.enemies. D.protectors

答案:B 猜测词义题。所在句意为“大型猫科动物位于食物链的顶端,所以几乎没有 天敌”。 7.How do the researchers know the skull's age? A.By measuring its size and forehead. B.By examining other bones around it.
3

C.By studying its chemical composition. D.By exploring the rocks and soil around it. 答案:D 细节理解题。由第四段第三句话“The researchers were able to determine its age by studying the surrounding rocks and soil.”可知,通过研究化石周围的岩 石和土壤来测量化石的年代。 8.Where was “the current record holder” in the last paragraph found? A.Asia. C.America. B.Africa. D.Australia.

答案:B 推理判断题。画线词意为“现在的纪录保持者”,应该指的是新化石发现之 前的最古老的化石;而第三段最后一句话“But previously, the oldest known big cat fossil was 3.6 million years old and found in Africa.”可知,它是在非洲发现的。 C (2015·北京市朝阳区第一次综合练习) Culture and Cuisine The United States is known for jazz and blue jeans. But travel to Paris and ask your average French citizen about American cuisine(烹饪)and he's likely to answer, “McDonalds.”Ask the same thing of any American citizen on any American street and I'm afraid you'd get the same answer, or something close to it. Hamburgers and hotdogs and fries are all fine, but with American malls and other outlets standardizing everything from clothing to food, the sad truth is that American cuisine is becoming more homogeneous—all the same—no matter where you live. True, many Americans are eating more varied foods these days, but these are largely the cuisines of immigrant groups, and they are quite likely to be affected by homogenization of American cuisine. So what exactly is American cuisine? Well, to some extent it is a reflection of our melting pot culture, meaning that Europeans made huge contributions in the form of wheat, dairy products, pork, beef and poultry. But American cuisine also includes products that once were known only to the New World, including potatoes, corn, pumpkin, sweet potatoes, and peanuts. The one region of the country where you still find all these things in daily use is the Deep South. The South lost the Civil War, but children of the southerners are winning the battle to preserve and advance their cooking traditions—and in this
4

case one of the few cuisines can truly be called American, which is why we're pleased to have Low Country cuisine in this issue of food creation. That's right, grits and gravy are back in a big way in cities like Charleston and Savannah. Truth is, they never really left, but up until a decade ago Low Country cuisine was more common at home than in restaurants. In fact, a large number of tourists now go to the lower Atlantic region in order to experience this extraordinary cuisine for themselves. Time will tell whether Low Country cuisine becomes popular in other regions of the country in the way that, say, Italian cuisine has, but it's amazing and heartening to see one of our true cultural treasures enjoying renewed popularity in these increasingly homogeneous times. 文章大意:该文是说明文。主要介绍关于美国饮食的变化历程。 9. According to the passage, American cuisine impresses people as being ________. A.dull and changeless B.rich and various C.popular and delicious D.disagreeable and unpleasant 答案:A 细节理解题。A 项枯燥并无变化;B 项丰富并多变的;C 项受欢迎且味道鲜美 的;D 项不赞成且不愉快的。根据第二段的...the sad truth is that American cuisine is becoming more homogeneous—all the same—no matter where you live 可知,美国 的烹饪无变化。故选 A。 10.It can be seen that the writer feels regretful that ________. A.cuisines of other countries play a more important role in America B.American cuisine has become increasingly lacking in variety C.American cuisine tends to vary because of immigration D.American cuisine is being changed by foreign cuisines 答案:B 推 理 判 断 题 。 通 读 全 文 , 文 中 多 次 出 现 “homogeneous...

homogenization...”说明 American cuisine 正在模式化,统一化,甚至同化了一些外来 的饮食。故选 B。 11.From the passage, we know that grits and gravy ________. A.were cooked with new materials after the Civil War B.are gaining popularity in the south of America C.were more popular over ten years ago D.are seldom served in restaurants
5

答案:B 推理判断题。根据文章第四段的“grits and gravy are back in a big way in cities...”说明 American cuisine 流行起来了。 从后文的“time will tell...in other regions”能看出来这种流行现在还局限在南方。故选 B。 12.What's the writer's attitude towards the renewal of Low Country cuisine in America? A.Concerned and cautious. C.Positive and supportive. 答案: C B.Hopeless and doubtful. D.Critical and disapproving.

细节理解题。 Concerned and cautious 担心的和认真的; Hopeless and

doubtful 无希望的并怀疑的; Positive and supportive 积极并支持的; Critical and disapproving 批评和否定的。通读全文,并根据文章的最后一句话 it's amazing and heartening to see one of our... 说明作者的是积极并支持的。所以选 C。 D (2015·北京) Revolutionary TV Ears TV Ears has helped thousands of people with various degrees of hearing loss hear the television clearly without turning up the volume(音量) and now it's better and more affordable than ever! With TV Ears wireless technology, you set your own headset volume, while other TV listeners hear the television at a volume level that's comfortable for them.You can even listen through the headset only and put the TV on mute(静音) if the situation calls for a quiet environment—maybe the baby is sleeping.Or perhaps you are the only one who is interested in listening to the ballgame.

headset TV Ears patented technology includes a revolutionary noise reduction ear tip,
6

not used in any other commercially available headset.This tip reduces outside noise so that television dialogue is clear and understandable.Get the technology that has proven to help the most demanding customers.That's why TV Ears has earned the trust and confidence of audiologists( 听 觉 学 家 ) nationwide as well as world?famous doctors. Doctor Recommended TV Ears! “My wife and I have used TV Ears almost daily for the past two years and find them a great help in our enjoyment of television.As a retired ear doctor, I heartily recommend TV Ears to people with normal hearing as well as those with hearing loss.” — Robert Forbes, M.D., CA

Customer Recommended TV Ears! “Now my husband can have the volume as loud as he needs and I can have the TV at my hearing level.TV Ears is so comfortable that Jack forgets he has them on! He can once again hear and understand the dialogue.” — Darlene & Jack B. , CA Risk Free Trial!TV Ears comes with a 30?day risk free trial.

Special Offer — Now $59.95. If you're not satisfied, return it. Money?back guarantee! Call now! 800?123?7832 文章大意:本文是一个广告,介绍的是一个全新的“电视耳机”,题目比较简单。 13.TV Ears helps you________. A.improve your sleeping quality B.listen to TV without disturbing others C.change TV channels without difficulty D.become interested in ballgame programs 答案:B 细节理解题。根据第一段...while other TV listeners hear the television at a volume level that's comfortable for them.可知这种新型电视耳机不会打扰到其他 人,符合 B 选项中的 without disturbing others。故选 B。 14.What makes TV Ears different from other headsets? A.It can easily set TV on mute. B.Its headset volume is adjustable. C.It has a new noise reduction ear tip.
7

D.It applies special wireless technology. 答案: C 细节理解题。根据 Revolutionary TV Ears 中第二段 TV Ears patented

technology includes a revolutionary noise reduction ear tip,not used in any other commercially available headset.可知这个全新的电视耳机包括一个全新的降噪耳塞,与 C 项相符。故选 C。 15.This advertisement is made more believable by________. A.using recommendations B.offering reasons for this invention C.providing statistics D.showing the results of experiments 答案:A 细节理解题。文中方框的内容很明显是来自医生和顾客的推荐(recommend), 故选 A。 (二) A (2015·山东省威海市二模) The most famous war movies reflect the American public's continuous fascination with World War II and the Vietnam War. Many movies of this kind have been well?received when they were first shown, but few of them have enjoyed lasting fame and popularity. The films on the list of the five most famous war movies still remain fresh and are popular among many people.

The Longest Day
An all?star cast recreates D?Day and the Normandy attack, the greatest landing and aerial(空中的) invasion in history. This is probably the most famous war movie because of the large number of big stars who have roles in the film.

Apocalypse Now
This is a famous war movie because of its description of the Vietnam War and excellent performance from Marlon Brando, Martin Sheen and Robert Duvall. The film, full of memorable scenes and quotes, is widely viewed as a masterpiece of movie making.

The Dirty Dozen
Lee Marvin, playing an officer who thinks and acts independently, is appointed to train twelve prisoners, most of whom have been sentenced to death, to go on a suicide mission to kill several Nazi generals.

If_any_of_the_men_makes_it_back,_they_may_get_a_pardon. This is one of the most
8

popular war movies ever made.

Platoon
This famous war movie is the fictional account of a platoon(排) in Vietnam that is divided into two competing groups. The plot is partly based on the director Oliver Stone's real life experience.

Midway
This is probably the most famous war movie ever made about navy. It's based on the battle between Japanese and American aircraft carrier groups near Hawaii in World War II that resulted in a decisive American victory. 文章大意:本文介绍了美国最杰出的五部反映二战和越战的经典战争片。 1.What are the most important themes of the movies mentioned above? A.World War II and the Vietnam War. B.Competitions in the Vietnam War. C.Fights between Nazi generals and soldiers. D.D?Day landing and the Normandy attack. 答案:A 细节理解题。由第一段前两句话可知。 2.The text is meant to ________. A.describe five most famous movie posters B.choose the best war movie among the five C.introduce five masterpieces of American films D.celebrate the success of the five American films 答案:C 推理判断题。由文章大意可知。 3.What can we infer from the underlined sentence? A.The prisoners will be punished if they fail. B.The prisoners might be willing to have a try. C.The prisoners might be scared and run away. D.The prisoners have to take Nazi generals back. 答案:B 推理判断题。画线句意为“如果他们能够完成任务归来,那么就能赦免他们 的罪”,所以这些死刑犯很可能会愿意尝试一下。该题易误选 A 项和 D 项。 B (2015·辽宁省重点中学协作体三模) Dear Miss Manners, Friends of mine lost their home in a house fire.It was terrible.Another friend set up a “go fund me” type page for friends and to donate and help the couple.Many
9

friends, including me, helped with money, meals, lamprey and their dog while they were getting back on their feet. Last week, they sent thank?you notes.My roommate received one addressed to her and I did not. The notes were not in modularized; it was a printed one?size?fits?all message.My roommate realized I didn't receive a thank?you note, so she sent a private message to the couple just letting them know I had been left out.I didn't know she had done this until later. The next day, I got a text message apologizing and saying that I had been left out because their friend who addressed the notes must have missed me!(Miss Manners, they didn't even address the notes themselves!)It was accompanied by a picture of the thank?you note, which was texted to me with the message, “Here is a thank you just for you. ” I was a little annoyed.I helped them in their need and didn't get a second thought.I have not responded to her text message.Is it fair of me to consider this friendship over? Should I tell her that I am upset, or should I accept that this rude thank you was better than nothing? 文章大意: 这是一篇书信文体阅读。 作者主要介绍了自己和舍友一起帮助了遭受火灾的 一对夫妇,没想到没有收到感谢信,而舍友收到了。作者为此写信向 Miss Manners 征求意 见。 4.For what purpose did Mary write the letter? A.To start a public donation for the unlucky couple. B.To teach us how to see the true colors of friendship. C.To tell us to learn a lesson from her story. D.To ask for advice on how to deal with her annoyance. 答案:D 推理判断题。根据文章最后一段一连串的疑问句和第一句话 I was a little annoyed 可知 Mary 写这封信就是为了寻求关于处理她烦恼的建议。故选 D。 5.From the letter we can infer that ________. A.the couple lost their car in the fire so they had to go everywhere on foot. B.so far Mary hasn't received a thank?you note addressed to her. C.Mary's roommate sent the couple a message to blame their carelessness. D.the couple left Mary out by accident when they wrote the thank?you notes. 答案:B 推理判断题。根据文章第一段的 Many friends, including me, helped with money, meals, lamprey and their dog while they were getting back on their feet 排除 A;根据文章第四段的第一句话 The next day, I got a text message apologizing and
10

saying that I had been left out because their friend who addressed the notes must have missed me!(Miss Manners, they didn't even address the notes themselves!) 排除 D;根据文章的第二段 My roommate realized I didn't receive a thank?you note, so she sent a private message to the couple just letting them know I had been left out 排除 C;根据文章的倒数第二段可知作者至今还没有收到正式的感谢信,仅仅收到一张表示 感谢的 picture,由此判断选 B。 6.What does Mary think of the couple she helped? A.careless C.unbelievable B.considerate D.unreliable

答案:D 推理判断题。careless 粗心的;considerate 体贴的;unbelievable 不可相 信的; unreliable 不能依赖的。 根据文章的一连串发问, 特别是最后一段第二句话 I helped them in their fume of need and didn't get a second thought 可知作者认为那对夫妇 是不可信赖的。故选 D。 7.The letter is most likely taken from ________. A.a diary C.a newspaper B.a brochure D.a report

答案:C 推理判断题。a diary 日记;a brochure 手册;a newspaper 报纸;a report 报告。通读全文可知作者在向 Miss Manners 征求意见,诉说自己的烦恼,应是写给一家报 社,这篇文章最可能登在报纸上。故选 C。 C (2015·甘肃省二诊) Considering Australia's size and the fact that early settlements were far apart, Australian society is remarkably homogeneous ( 同 种 的 ). Its citizens are fundamentally prosperous and the way of life in the major cities and towns is much the same however many miles divide them. It takes a sharp ear to identify regional accents. However, there is some difference in lifestyle between city settlers and the country people. Almost 90 percent of the population lives in the fast?paced cities along the coast and has little more_than_a_passing_familiarity_with_the_desert. The major cities preserve images of colonial heritage, but the overall impression is modern, with new buildings reflecting the country's youth. In contrast, the rural communities tend to be slow?moving and conservative. For many years, Australia was said to have “ridden on the sheep's back” , a reference to wool being the country's main money earner. However, it is no longer dominant (主宰的) . Much of Australia's
11

relatively sound economy is now achieved from natural coal and wheat, and by being the largest diamond producer in the world. Newer industries such as tourism and wine making are also increasingly important. Australians are generally friendly and relaxed, with a modest sense of humor. Yet, contrary to widespread belief, very few Australians have true prisoner origins. Within only one generation of the arrival of the First Fleet in 1788, Australia had become a nation of immigrants. Originally coming almost entirely from the British Isles, today one in three Australians comes from elsewhere. Australia's liberal postwar immigration policies led to a flowing of survivors from war?torn Europe, most notably Greeks, Italians, Poles and Germans. The emphasis has shifted in recent years and today the majority of new immigrants are from Southeast Asia. Today Australia is a “mixture of nations” and although some racism exists, it has generally been a successful experiment and the country is reasonably proud to have one of the most harmonious multicultural communities in the world. 文章大意: 本文是说明文。 文章介绍了澳大利亚社会的各个方面,经济,移民, 生活等。 8 . What does the writer mean by saying “has little more than a passing familiarity with the desert” in the second paragraph? A.The major population has a close relationship with the desert. B.The fast?paced cities are just located by the desert. C.The major population knows little about the desert. D.The major population is familiar with the people living in the desert. 答案:C 推理判断题。根据文中第二段的句子 Almost 90 percent of the population lives in the fast?paced cities along the coast 和 In contrast, the rural communities tend to be slow?moving and conservative 与所给句子中的关键词 little、familiarity、 desert 可推断大部分人不了解沙漠。故选 C。 9.Which of the following statements is TRUE according to the passage? A.The pace of life in the city is different from that in the country. B.One third of people living in Australia come from Europe. C.The Australian economy is dependent on sheep exports. D.Most Australians have ancestors who were prisoners. 答案:A 推理判断题。根据文章倒数第二段的 Originally coming almost entirely from the British Isles, today one in three Australians comes from elsewhere 排除 B;根据文章第二段的 However, it is no longer dominant (主宰的). Much of Australia's
12

relatively sound economy is now achieved from natural coal and wheat, and by being the largest diamond producer in the world 排除 C;根据文章第三段的 Yet, contrary to widespread belief, very few Australians have true prisoner origin 排除 D;根据文 中第二段的第二句话 Almost 90 percent of the population lives in the fast?paced cities 和该段第四句话 In contrast, the rural communities tend to be slow?moving and conservative.可知城市生活和乡村生活是不一样的。故选 A。 10.What used to be Australia's main money earner? A.Wheat. C.Tourism. B.Wool. D.Diamond.

答案:B 细节理解题。Wheat 小麦;Wool 羊毛;Tourism 旅游业;Diamond 钻石。根据 题干关键词 used to be Australia's main money earner 找到文中对应句子是文中第二段 的句子 For many years, Australia was said to have “ridden on the sheep's back” , a reference to wool being the country's main money earner 可知羊毛是过去澳大利亚 人主要的经济来源。故选 B。 11.We can infer from the passage that ________. A . nothing about Australia's colonial part in modern cities can be seen by visitors B.tourism and wine making resulted in fast development in rural communities only C.immigrants from Europe have brought racial problems D.Australia's recent immigration policy encourages immigrants from Southeast Asia 答案:D 推理判断题。根据文章最后一段第一句 The emphasis has shifted in recent years and today the majority of new immigrants are from Southeast Asia.可知现在 的澳大利亚大多是东南亚的移民。故选 D。 D (2015·河南省八市重点高中教学质监测) School is much more than a place where students gather to learn. For children, school is their first opportunity for social development and introduction to people outside of their family unit. Lessons learned in school go beyond mathematics and language arts. Students learn to develop individual interests and find other people who share their interests. Music is one of the ways like?minded children come together. When many people talk about the benefits of music education, they're quick to point out all of the
13

numerous and measurable results of music education: many studies show the positive impact music programs can have on children in other areas of study. Dr. Laurel Trainor, a professor of psychology, at McMaster University, has said young children who take music lessons show different brain development and improved memory compared to children who do not receive musical training. Stanford University researchers have found that musical training improves how the brain processes the spoken word, a finding that researchers say could lead to improving the reading ability of children who have dyslexia and other reading problems. Furthermore, in an analysis of data on more than 25,000 secondary school students, researchers at the United States Department of Education found that students who report consistent involvement in instrumental music during middle school and high school perform significantly better in mathematics. There are many reasons why music education can help to make a child a better student, but there also being involved in music is also a social endeavor that can set the course for lifelong friends and help create social groups that last through school and beyond. Music education breeds familiarity during a school career, when going from class to class or from school to school every year can be nerve wracking and unfamiliar. 文章大意:这是应用文阅读。文章主要讲述了音乐教育帮助孩子更好地发展,开发孩子 的智力,增强记忆力,因此音乐教育更有利于孩子的成长。 12.What is the function of the first paragraph? A.To show school is the place for students to learn. B.To stress the importance of learning knowledge. C.To lead to the main topic of the passage. D.To explain what the author really thinks of. 答案:C 推理判断题。A 项展示学校是学生学习的地方;B 项强调学习知识的重要性; C 项引出该文章的主题; D 项解释作者的想法。 根据文章第一段的最后一句话 Students learn to develop individual interests and find other people who share their interests 和下面几段都是提到音乐教育的重要性,因此该段就是引出主题。故选 C。 13.According to the researchers, we can know that ________. A.music lovers tend to use their brain in a wise way B.music training can cure children of many diseases C.learning music is beneficial to students' performance in mathematics D.senior students disliked attending music lessons
14

答案:C

细 节 理 解 题 。 根 据 文 章 第 四 段 的 students who report consistent

involvement in instrumental music during middle school and high school perform significantly better in mathematics 可知学音乐有利于孩子的数学学习。A 项音乐爱好 者趋于聪明地使用大脑;B 项音乐训练能治愈孩子的许多疾病;C 项学音乐有利于孩子的数 学表现;D 项高年级的学生不喜欢参加音乐课。故选 C。 14.What does the underlined word “dyslexia” mean? A.Having difficulty with reading. B.Receiving training for music. C.Gaining knowledge from learning. D.Losing the ability to read music. 答案:A 词义猜测题。根据该单词后的 other reading problems 可推断是诵读困难。 A 项诵读困难;B 项为音乐获得训练;C 项从学习中获得知识;D 项失去阅读音乐的能力。故 选 A。 15.It can be concluded from the passage that ________. A.music can ensure you have lots of close friends B.changing schools is a bad experience for everyone C.music does offer social and understanding benefits D.few schools really focus on music education 答案:C 推理判断题。A 项音乐能确保你有许多亲密的朋友;B 项改变学业对于每个人 来说是一个不好的经历; C 项音乐确实提供社交和理解的好处; D 项很少学校关注音乐教育。 通读全文,并根据文章的最后一段的 there also being involved in music is also a social endeavor that can set the course for lifelong friends and help create social groups that last through school and beyond 可推断选 C。 (三) A (2015·河南省八市重点高中教学质监测) Delta College starts Street Fair San Joaquin Delta College will introduce its new Summer Street Fair, which runs from noon to 8 p.m. every Friday stating this week through Aug. 9 in Delta's L?l parking lot near Pacific Avenue and March Lane. The fair goes with Delta's weekend flea market. This week's featured performers are guitarist Travis Matsumoto from noon to 3 p. m. , and Julio and his Jazz Trio from 3 to 6 p. m.. Lode Farmers Market opens
15

The Angels Camp Certified Farmers Market begins its yearly run from 5 p. m. to dusk this Friday in Utica Park in downtown Angels Camp. Opening night will feature wine tasting from award?winning Four Winds Cellars, and live music by guitarist Nicholas Leffler. Visitors will find fresh, locally grown produce and specialty foods. There will also be barbecue and California?Mexican fusion cuisine. Join River Rafting for a good cause Whitewater enthusiasts can participate in Mokelumne Rive, Rafting Adventures on June 16 in Mokelumne Hill. Local outfitter O. A. R. S. is donating its services to help with the event. Departures are at 8 a.m.,noon, or 4 p.m.. The trip should last about three hours. The trip is appropriate for those 7 and older, and the ability to swim is not required. The cost is $ 70 per person. Films center on paddling water The festival is an annual contest that awards winning films that focus on paddling in rivers, lakes and oceans in a variety of locales. Tickets to the film festival are $ 12 in advance and $ 15 at the door, and are also available online at ticketriver.com/event/7002?reel?paddling?film?festival. The evening also includes a drawing. Prizes include whitewater trips on the South Fork of the American River. 文章大意:这是英语广告应用文阅读。文章主要介绍了近期要举办的几项活动,如活动 的时间和地点等。 1.If you want to go to the Summer Street Fair,________. A.you must be a student from Delta College B.you can go there on the afternoon of Friday C.you should live near the Pacific Avenue D.you must give a performance in the market 答案: B 细节理解题。 根据文章 Delta College starts Street Fair 部分的 San Joaquin Delta College will introduce its new Summer Street Fair, which runs from noon to 8 p.m. every Friday stating this week 可知你可以在周五下午去参加该项活动。故选 B。 2.If you want to enjoy the tasty foods, you can go to ________. A.the new Summer Street Fair of Delta College B.Lode Farmers Market C.Mokelumne River Rafting Adventures D.the film festival centering on paddling water
16

答案:B 细节理解题。根据文章的 Lode Farmers Market opens 部分的 Visitors will find fresh, locally grown produce and specialty foods. There will also be barbecue and California?Mexican fusion cuisine 可知在这里你可以享受当地美食。故选 B。 3.If you are interested in paddling in rivers, ________. A.you can know all the American rivers B.you must try hard to get many prizes C.you can get tickets from a website D.you must keep silent in the evening 答案:C 细节理解题。根据文章 Films center on paddling water 部分的 Tickets to the film festival are $ 12 in advance and $ 15 at the door, and are also available online at ticketriver.com/event/ 7002?reel?paddling?film?festival 可知如果你对在 小河上划水感兴趣,你就可以在网上拿到票。故选 C。 B (2015·石家庄市二模) The sharing economy has grown in recent years to include everything from apartment sharing to car sharing to community tool sharing. Since 2009, a new form of sharing economy has been emerging in neighborhoods throughout the US and around the world—Little Free Library. The libraries are boxes placed in neighborhoods from which residents can withdraw and deposit books. Little Free Libraries come in all shapes and sizes. Some libraries also have themes, focusing on books for children, adults, or tour guides. In 2009, Tod Bol built the first little Free Library as a gift to his mother, who was a devoted reader. When he saw the people of his community gathering around it, exchanging conversation as well as books, he knew he wanted to take his simple idea further. “I think Little Free Libraries open the door to conversations we want to have with each other.”Bol said. Since then, his idea has become a movement, spreading from state to state and country to country. According to Little Free Library. org, there are now 18,000 of the little structures around the world, located in each of the 50 US states and 70 countries in Europe, Africa and Asia. The Internet has helped to spread Little Free Libraries. But an Atlantic article says the little structures serve as a cure for a world of e?reader downloads. The little wooden boxes are refreshingly physical and human. For many people, the sense of discovery is Little Free Libraries' main appeal. “A girl walking home from school
17

might pick up a graphic novel that gets her excited about reading; a man on his way to the bus stop might find a volume of poetry that changes his outlook on life,” says the Atlantic article. “Every book is a potential source of inspiration.” 文章大意:这篇短文主要介绍了 Little Free Library 的建立。这个小书屋是 Tod Bol 2009 年作为一个礼物送给他的妈妈的。自从 2009 年以来,小书屋逐渐普及全世界。小书屋 的建立提高了集体文化的素质并且激起了人们对读书的热爱。 同时建立了这个社区人们的集 体感,让全世界人受益。 4.How do Little Free libraries get their books? A.Citizens shared them. B.Tod Bol donated them. C.US government provided them. D.The communities bought them. 答案:A 细节理解题。Citizens shared them,公民共享它们;Tod Bol donated them, Tod Bol 捐赠他们;US government provided them 美国政府提供给他们;The communities bought them 社区买了它们。根据第一自然段倒数第二句话可知答案选 A。 5.Why did Tod Bol want to build more Little Free Libraries? A.He wanted to promote his idea worldwide. B.He was inspired by the sharing economy. C.They can offer neighbors more chances to talk. D.They are a gift to please his mother. 答案:C 细节理解题。He wanted to promote his idea worldwide.他想在世界范围 内推广他的想法;He was inspired by the sharing economy 通过分享经济他受到鼓舞; They can offer neighbors more chances to talk.他们可以提供邻居更多说话的机会;They are a gift to please his mother 它们是让妈妈高兴的礼物。根据第二自然段最后一句话 “...I think...open the door to conversations we want to have with each other.” 的描述和题干辨析可知答案选 C。 6.What does the author of the Atlantic article believe? A.The Internet has helped to spread Little Free Libraries. B.Little Free Libraries are physical and human. C.E?reader downloads are undoubtedly beneficial. D.Little Free Libraries are more popular than e?reader downloads. 答案:B 细节理解题。The Internet has helped to spread Little Free Libraries 互联网有助于传播免费的图书馆;Little Free Libraries are physical and human.免费 书屋是有形的和人性化的;E?reader downloads are undoubtedly beneficial 电子书阅读
18

器下载无疑是有益的;Little Free Libraries are more popular than e?reader downloads 比起电子书阅读器下载来,免费的图书馆更受欢迎。根据最后一自然段第三句话“The little wooden boxes are refreshingly physical and human” 的描述,故选 B。 7.Little Free Libraries attract readers most in that ________. A.they connect strangers together B.they are located all over the world C.they are in various shapes and sizes D.they may give readers a sense of discovery 答案:D 细节理解题。they connect strangers together 它们联合陌生人;they are located all over the world 它们分布在世界各地;they are in various shapes and sizes 它们有各种各样的大小和形状;they may give readers a sense of discovery 它们可能 会给读者一种发现。根据短文最后一自然段第四句话“For many people,the sense of discovery is Little Free Libraries' main appeal.”的描述可知答案选 D。 C (2015·海南省 5 月模拟) Horton At first glance, there is little in Horton to attract people. The other nearby towns have much more to offer: Bradfield has its river and historic buildings, while Newtown has shops and entertainment. The buildings of Horton look dirty and unloved. For shops, there is a small supermarket, a few bargain shops, a bakery which, strangely, does not sell bread and a florist which has one stand of sad?looking flowers. Even so, Horton has several advantages over its neighbouring towns. Firstly, it has a country park. Four thousand years ago, this was an important fort. There are no historic remains here now, but there are wonderful views over the countryside. On sunny weekends you can often see kids out with their parents, kicking balls or flying kites. There aren't many job opportunities in Horton, and the roads to nearby cities aren't really fast, but there are excellent rail links. You can be in London in an hour and a half, and other cities are less than an hour away. That means that parents can earn a good salary and still get home in time to spend the evenings with their families. Houses in Horton aren't pretty, but they're functional and cheap. The streets are quiet and safe, and there are plenty of parks and playgrounds. It has a library, three primary schools and a secondary school, St. Mark's. It is friendly and offers a wide range of subjects and activities to children of all abilities and
19

backgrounds. The town also has a swimming and a sports centre, and the community halls hold regular clubs and events for people of all ages. 文章大意:这是一篇说明文。文章主要介绍了 Horton 这个地方的地理特点和吸引人的 地方。 8.What is the writer's main purpose? A.To explain what tourists can do in Horton. B.To explain why Horton is a good place to live in. C.To explain why Horton is not as pleasant as other towns. D.To describe the history of Horton. 答案:B 推理判断题。通读全文,并根据文章第一段 Even so, Horton has several advantages over its neighbouring towns 和第三段的对该地方的介绍说明作者想解释的 就是这个地方适于居住。故选 B。 9.Which part of Horton does the writer find disappointing? A.the shops C.transport links B.country park D.the schools

答案:A 细节理解题。根据题干关键词 disappointing 找到文章的对应段落是文章第 一段对该镇商店的描述 For shops, there is a small supermarket, a few bargain shops, a bakery which, strangely, does not sell bread and a florist which has one stand of sad?looking flowers 可知这里的商店让人失望。故选 A。 10.Which of the following is NOT the advantage of Horton? A.plenty of parks and playgrounds B.historical buildings C.the quiet and safe streets D.functional and cheap houses 答案:B 细节理解题。根据题干关键词 the advantage of Horton 找到文章第三段。 根据第三段的 Houses in Horton aren't pretty, but they're functional and cheap. The streets are quiet and safe, and there are plenty of parks and playgrounds 排除 A、 C、D;只有 B 不是 Horton 的优势。故选 B。 11.What advantages does Horton bring to workers? A.There are plenty of jobs available in the town. B.You can drive to nearby cities in a short time. C.You can get to several cities quickly by train. D.Working conditions are better here than in other towns. 答案:C 细节理解题。根据文章第三段的 You can be in London in an hour and a half,
20

and other cities are less than an hour away. That means that parents can earn a good salary and still get home in time to spend the evenings with their families 可知 住在这里的工人们能很快地到达附近的城市。故选 C。 D (2015·福建省普通高中毕业班质检) So many of us hold on to little complaints that may have come from an argument, a misunderstanding, the way we were raised, or some other painful events. Stubbornly, we wait for someone else to reach out to us—believing this is the only way we can forgive or rekindle a friendship or family relationship. A friend of mine, recently told me that she hadn't spoken to her son in almost three years. She said that she and her son had had a disagreement about his wife and that she wouldn't speak to him again unless he called first. When I suggested that she be the one to reach out, she said, “I can't do that. He's the one who should apologize.” After a little gentle encouragement, however, she did decide to be the first one to reach out. To her amazement, her son was grateful for her willingness to call and offered an apology of his own. As is usually the case when someone takes the chance and reaches out, everyone wins. Whenever we hold on to our anger, we turn “small stuff(问题)” into really “big stuff” in our minds. We start to believe that our positions are more important than our happiness. They are not. If you want to be a more peaceful person you must understand that being right is almost never more important than allowing yourself to be happy. The way to be happy is to let go, and reach out. Let other people be right. This doesn't mean that you're wrong. Everything will be fine. You'll experience the peace of letting go, as well as the joy of letting others be right. You'll also notice that, as you reach out and let others be “right,” they will become less defensive and more loving toward you. They might even reach back. But, if for some reason they don't, that's okay too. You'll have the inner satisfaction of knowing that you have done your part to create a more loving world, and certainly you'll be more peaceful yourself. 文章大意:该文章主要告诉我们在与别人争执时先向对方道歉,缓解朋友之间的关系, 享受友情。 12. The underlined word “rekindle” in Paragraph 1 probably means “________”. A.recover C.accept B.develop D.replace
21

答案:A 猜测词义题。recover 修复;develop 发展;accept 接受;replace 代替。根 据前文的 forgive 判断选 A。 13.In the author's opinion, we hold on to our anger often because we think ________. A.we can turn small issues into big ones B.our positions are higher than others C.our own opinions matter most D.others will be less defensive 答案:C 细节理解题。根据文章第三段前两句话 Whenever we hold on to our anger, we turn “small stuff(问题)” into really “big stuff” in our minds. We start to believe that our positions are more important than our happiness 可知我们总是认 为我们自己的意见更重要。故选 C。 14.The best thing to do after a quarrel is to ______. A.let go of our own rights B.realize that you are wrong C.expect others to give in D.apologize to others first 答案:D 推理判断题。根据文章第二段的故事可知争吵之后要做的最好的事情就要首 先要向对方道歉,故选 D。 15.What would be the best title for the passage? A.Be Peaceful C.Small and Big Stuff B.Reach Out and Give D.Enjoy Your Friendship

答案:B 主旨大意题。A 项是和平的;B 项是给予和道歉;C 项是小的和大的问题;D 项是享受你的友谊。通读全文,并根据第三、二段的内容可知是给予和道歉,故选 B。 (四) A (2015·石家庄市二模) Upon entering college, Yang Yi was uncertain about a lot of things. However, the 19?year?old international economics and trade student was certain about one thing: She wanted to participate in animal welfare efforts. “I'm always a nature and animal lover.” she said. She joined the environmental protection association at her school. Now being president of a group of 25, she leads its efforts to help stray(流浪) cats and dogs by raising money to buy them food and collecting old clothes to make them homes.
22

However, sometimes the association raises doubts. Some students have questioned whether helping stray animals breaks the laws of nature. “We tried to resolve the controversy,” Yang said. “For wild animals, the best way to protect them is to preserve their environment and their natural habitat, and to let them live their own way. However, for animals that depend heavily on humans, such as dogs and cats, the proper way to treat them is to respect them and take care of them.” Besides, if not accommodated properly, stray animals can bring threats to public health, as they are the main cause of rabies(狂犬病) in cities. “Now, many young people in China have agreed upon the need to strike a balance between humans and nature. The only problem is how,” said Yang. Yang and her fellow volunteers are cautious about what they do to help. For instance, sometimes people feed stray cats human food such as chocolate. But Yang and her friends point that such food can be dangerous to stray cats. Yang also cooperates with Non?Governmental Organizations to spread animal protection knowledge. One of their recent exhibits was about animals in the entertainment industry, “We are still figuring out the best way to protect animals, but simple deeds such as saying no to animal performances can prevent wildlife from being captured and tamed. Step by step, we'll eventually reach our goal,” she said. 文章大意:这篇短文主要介绍:十九岁的国际经济贸易系的女大学生杨毅,她很 喜欢大自然,是动物爱好者。为了不让那些流浪的狗、猫等动物受到侵害,避免狂犬病的扩 展,她和她的朋友们加入了环境和动物保护协会。 1.Why did Yang Yi join the environmental protection association? A.She majored in a relevant field. B.She wanted to protect nature and animals. C.She was uncertain about her life. D.She intended to know about animal welfare. 答案: B 细节理解题。 She majored in a relevant field. 她主修相关领域; She wanted to protect nature and animals.她想保护自然和动物;She was uncertain about her life. 她对于她的生活很迷惑。 She intended to know about animal welfare. 她想知道关于动 物福利的情况。根据第二自然段的描述和题干辨析,可知答案选 B。 2.What do the group members do for stray animals? A.They shelter them with old clothes. B.They feed human food to them. C.They train them for entertainment.
23

D.They donate money to the association. 答案:A 细节理解题。They shelter them with old clothes.他们用旧衣服保护它们。 They feed human food to them. 他 们 喂 养 它 们 人 类 的 食 品 。 They train them for entertainment.他们为了娱乐训练他们。They donate money to the association.他们捐 钱给协会。 根据第二自然段最后一句话“...collecting old clothes to make them homes.” 描述和题干辨析,可知答案选 A。 3.In paragraph 3, Yang believes that ________. A.all animals should live naturally B.young people have known how to balance human and nature C.stray animals are bound to spread rabies D.chocolate is not a proper food for stray cats 答案:D 细节理解题。all animals should live naturally 所有的动物都应该自然 地生活;young people have known how to balance human and nature 年轻人知道如何平 衡人与自然;stray animals are bound to spread rabies 流浪动物注定要传播狂犬病; chocolate is not a proper food for stray cats.巧克力不是一个适当的流浪猫的食物。 根据第三自然段的最后两句话“For instance, sometimes...But Yang and her friends point that such food can be dangerous to stray cats.” 描述和题干可知答案选 D。 4.What does Yang Yi think of her work? A.Enjoyable. C.Hopeful. B.Doubtful. D.Awful.

答案:C 细节理解题。Enjoyable 令人愉快的;Doubtful 可疑的;Hopeful 有希望的; Awful 可怕的。根据短文最后一自然段最后一句话“Step by step,we'll eventually reach our goal.”的描述可知杨毅觉得她的工作是有希望的,故选 C。 B (2015·重庆) In ancient Egypt,a shopkeeper discovered that he could attract customers to his shop simply by making changes to its environment.Modern businesses have been following his lead,with more tactics (策略). One tactic involves where to display the goods.For example,stores place fruits and vegetables in the first section.They know that customers who buy the healthy food first will feel happy so that they will buy more junk food (垃圾食品) later in their trip.In department stores,the women's shoe section is generally next to the women's cosmetics (化妆品) section:while the shop assistant is going back to find the right size shoe,bored customers are likely to wander over and find some
24

cosmetics they might want to try later. Besides,businesses seek to appeal to customers' senses.Stores notice that the smell of baked goods encourages shopping,so they make their own bread each morning and then fan the bread smell into the store throughout the day.Music sells goods, too.Researchers in Britain found that when French music was played,sales of French wines went up. When it comes to the selling of houses,businesses also use highly rewarding tactics.They find that customers make decisions in the first few seconds upon walking in the door,and turn it into a business opportunity.A California builder designed the structure of its houses smartly.When entering the house,the customer would see the Pacific Ocean through the windows,and then the pool through an open stairway leading to the lower level.The instant view of water on both levels helped sell these $10 million houses. 文章大意: 本文在解释为什么要把水果放在商店里的最显眼的位置, 目的是促进后面的 商业交易。 5.Why do stores usually display fruits and vegetables in the first section? A.To save customers time. B.To show they are high quality foods. C.To help sell junk food. D.To sell them at discount prices. 答案:C 推断判断题。根据第二段第三句话 They know that customers who buy the healthy food first will feel happy so that they will buy more junk food later in their trip.可知,这样做为的是能够在稍后卖出那些垃圾食品,故选 C 项。 6.According to Paragraph 3,which of the following encourages customers to buy? A.Opening the store early in the morning. B.Displaying British wines next to French ones. C.Inviting customers to play music. D.Filling the store with the smell of fresh bread. 答案:D 推理判断题。根据第三段第二句话 Stores notice that the smell of baked goods encourages shopping,so they make their own bread each morning and then fan the bread smell into the store throughout the day.可知烤面包的味道能促进购物,因 此他们让面包味充满着整个商店,故选 D 项。 7.What is the California builder's story intended to prove? A.The house structure is a key factor customers consider.
25

B.The more costly the house is,the better it sells. C.An ocean view is much to the customers' taste. D.A good first impression increases sales. 答案: D 推理判断题。根据最后一段最后两句话 When entering the house , the

customer would see the Pacific Ocean through the windows,and then the pool through an open stairway leading to the lower level.The instant view of water on both levels helped sell these $ 10 million houses.当人们进入房间,看到窗外的太平洋和游泳池时, 销售业绩会增长,故选 D 项。 8.What is the main purpose of the passage? A.To explain how businesses turn people into their customers. B.To introduce how businesses have grown from the past. C.To report researches on customer behavior. D.To show dishonest business practices. 答案:A 推理判断题。本文在解释为什么要把水果放在商店里的最显眼的位置,目的 是促进后面的商业交易,故选 A 项。 C (2015·海淀区第二学期期中) Sports are the base of my life, next to my mother who raised me when my dad left us. I have been into sports since I was six years old. I have known many coaches and heard hundreds of their tips, but they usually focused on drills to develop my skills and reach the next level of play. When I was in Senior Two, I met the new school basketball coach, Brian Pawloski. I thought I was certain to be selected for the school team since I had been in it the year before. I showed up to the tryouts and put out about 90% effort since I thought I'd make it with no problem. That was a big mistake. Brian Pawloski is the hardest?working coach I have ever met. He didn't expect 100% effort; he expected 200% effort. One example: he once made us do 40 suicide drills for the 40 lay?ups (投篮) we missed in a game. Some think this is crazy, but it isn't. After this conditioning practice, as we were getting a cup of cold water to drink, I said, “coach, that was the best practice I ever had.” I was completely sincere. This man was and is the person who influenced me most at my high school. He expects us to be excellent not just on the court but in the classroom. If I am not working on basketball, I am reading a book that he thinks will help us better understand life's challenges, including Wooden, Coach, and The Screwtape Letters.
26

In the first two years I slacked_off,_not putting forth my full potential. Now, unlike the coaches of my youth, this man was interested in how he did off the court. He always made sure I kept up with my studies and was able to be trusted. I can honestly say that no other coach has given me so much advice on how to succeed in basketball, but more importantly, in life. My school is lucky to have such a great person to teach, coach and influence their students. I will always remember my high?school basketball days as one of the hardest times I have ever worked in my life not only in basketball but in my growth as an individual. 文章大意: 这是一篇英语传记故事阅读。 文章主要讲述了作者中学时的篮球教练对他一 生的影响。 9.Different from other coaches, Coach Brian ________. A.concentrated on skill training B.trained the team to the edge of death C.expected the team to do well in their studies D.asked the team to do more reading than training 答案:C 推理判断题。根据文章最后一段的 Now,unlike the coaches of my youth, this man was interested in how we did off the court. He always made sure I kept up with my studies and was able to be trusted. I can honestly say no other coach has given me so much advice on how to succeed in basketball,but more importantly, in life 可知 Coach Brian 不仅关心学生们的训练还关心学生们的学习和生活,这是其他教 练所没有的。故选 C。 10.The underlined phrase “slacked off” in the last paragraph probably means ________. A.paid no attention B.showed no interest C.had less passion D.made less effort 答案:D 词义猜测题。paid no attention 没注意;showed no interest 显示没兴趣; had less passion 有更少的激情;made less effort 付出更少的努力。根据画线单词后的 not putting forth my full potential“没有付出我全部的潜能”判断是“付出了更少的 努力”。故应选 D。 11.In the author's eye, Coach Brian is ________. A.strict and helpful C.skilled and cruel B.hardworking and honest D.professional and serious
27

答案:A 推理判断题。strict and helpful 严格但有帮助的;hardworking and honest 工作勤奋而且诚实;skilled and cruel 技能熟练并残酷;professional and serious 专业 并严肃。通读全文,特别是最后一段都透露着作者感到老师的严格和对他的一生都有帮助。 故选 A。 D (2015·东北三省四市二模) Windows 8, apart from Windows 95, is the biggest surprise and the only version of Microsoft's operating system has been changed from the core(核心) when compared to its former one. However, a recent study has shown that under 20% of business owners would be willing to upgrade to the new version of Windows. The reason for this remains to be discussed and debated, and we will try to throw light on this research by providing you with some of the most common advantages and disadvantages of Windows 8. Generally speaking, there are a great number of plus_sides related to upgrading from Windows 7 to Windows 8. Speed—This is the biggest advantage to mention. Boot time has been reported to be up to nine times shorter than that with Windows 7. New passwords—Instead of typing your passwords, windows 8 will let you use gestures on your favorite photos to enter your password. This is not only practical but also extremely cool! Windows 8 experience—Apart from computers, Windows 8 will be used on all devices, including smart phones, tablet PC's and so on. Also, owing to the fact that it has been specifically designed with touch screen users in mind, Windows 8, besides using keyboard and mouse, will offer a whole new user experience. However, there are still some disadvantages. The first one that has to be mentioned is that there is no Start Menu from Windows. Yes, there is no Start button in the lower left corner, and this might be a real puzzle of many Windows users. Also, many users have had a problem to get used to the new interface(界面) introduced by Windows 8. The biggest problem that is worth noticing is that Windows 8 was originally designed for touch screen users, and this may have a had effect on desktop users who have gotten used to doing everything with the help of their keyboard and mouse. 文章大意:本文是说明文,介绍了 Windows 8 的优缺点。 12.What does “plus aides” in Paragraph 2 probably refer to?
28

A.Math symbols. C.New rules.

B.Advantages. D.Messages.

答案:B 词义猜测题。math symbols 数学符号;Advantages 有利条件;New rules 新 规章制度;Massages 信息。从 plus 这个词的本意和下文中提到的“Speed, New passwords, Windows 8 experience”还有“However, there are still some disadvantages.”可知答 案选 B。 13.The most attractive aspect of Windows 8 is its ________. A.complex password C.unique experience B.fast rate D.new interface

答案:B 细节理解题。complex password 复杂的密码;fast rate 快的速度; unique experience 独特的经验; new interface 新的界面。 从“Speed”部分“This is the biggest advantage to mention.”可知答案选 B。 14.From the passage we can learn that Windows 8 ________. A.no longer requires a password B.was upgraded from Windows 95 C.will be popular with desktop users D.can be used on more than computers 答案: D 细节理解题。 考查考生对细节信息的提取能力。 no longer require a password 不再需要密码;was upgraded from Windows 95 从 Windows 95 开始升级;will be popular with desktop users 将受到桌面用户的喜爱;can be used on more than computers 不仅 用于电脑。从“Windows 8 experience”部分“Apart from computers, Windows 8 will be used on all devices”可知,应选 D。 15.Many Windows 8 Users will face the problem that ________. A.Start Menu is hidden in the lower left corner B.they have to use fingerprints instead of buttons C.key board and mouse can't be used any longer C.they don't get accustomed to the new interface 答案:D 细节理解题。考查考生对细节信息的提取能力。Start Menu is hidden in the lower left corner 开始菜单隐藏在左下角;they have to use fingerprints instead of buttons 要使用指纹代替按钮;keyboard and mouse can't be used any longer 键盘和鼠 标不再被用;they don't get accustomed to the new interface 他们不习惯新的界面。 由文章最后一段中 “Also, many users have had a problem to get used to the new interface(界面)introduced by Windows 8.” 可知答案选 D。 (五)
29

A (2015·东北三省四市二模) Raised in a fatherless home, my father was extremely tightfisted towards us children. His attitude didn't soften as I grew into adulthood and went to college. I had to ride the bus whenever I came home. Though the bus stopped about two miles from home, Dad never met me, even in severe weather. If I grumbled,_he'd say in his loudest father?voice, “That's what your legs are for!” The walk didn't bother me as much as the fear of walking alone the highway and country roads. I also felt less than valued that my father didn't seem concerned about my safety. But that feeling was canceled one spring evening. It had been a particularly difficult week at college after long hours in labs. I longed for home. When the bus reached a stop, I stepped off and dragged my suitcase to begin the long journey home. A row of hedge(树篱) edged the driveway that climbed the hill to our house. Once I had turned off the highway to start the last lap of my journey, I always had a sense of relief to see the hedge because it meant that I was almost home. On that

particular evening the hedge had just come into view when I saw something gray moving along the top of the hedge, moving toward the house. Upon close observation, I realized it was the top of my father's head. Then I knew, each time I'd come home, he had stood behind the hedge, watching, until he knew I had arrived safely. I swallowed hard against the tears. He did care, after all. On later visits, that spot of gray became my watchtower. I could hardly wait until I was close enough to watch for its secret movement above the greenery. Upon reaching home, I would find my father sitting innocently in his chair. “So! My son, it's you!” he'd say, his face lengthening into pretended surprise. I replied,“Yes, Dad, it's me. I'm home.” 文章大意:这是一篇记叙文,讲述了装作漠不关心的父亲对作者的关爱的故事。 1.What does the underlined word “grumbled” in Paragraph 1 probably mean? A.Admitted readily. C.Agreed lamely. B.Explained clearly. D.Spoke unhappily.

答案:D 词义猜测题。根据文章第一段最后一句“That's what your legs are for.” 父亲的反应,可知作者是在抱怨。Admitted readily. 欣然同意;Explained clearly.清楚 地解释;Agreed lamely.不完全同意;Spoke unhappily.不高兴地说。根据语意故选 D。 2.What made the author feel uncomfortable was ________.
30

A.the tiredness after long hours in labs B.the fear of seeing something moving C.the feeling of being less than valued D.the loneliness of riding the bus home 答案:C 细节理解题。根据根据第二段中的 I also felt less than valued that my father didn't seem concerned about my safety. 可知他感觉不受父亲重视。the tiredness after long hours in labs.在实验室长时间的劳累;the fear of seeing something moving 看到有东西在动的恐惧;the feeling of being less than valued 不受重视的感觉;the loneliness of riding the bus home 乘公交车回家的孤独。根据语意故选 C。 3.The author's father watched behind the hedge because ______. A.he was concerned about his son's safety B.he wanted to help his son build up courage C.he didn't want to meet his son at the doorway C.he didn't think his son was old enough to walk alone 答案:A 推理判断题。根据根据第四段最后两句中可推断出父亲很在意我的安全。he was concerned about his son's safety 他很关心她儿子的安全;he wanted to help his son build up courage 他想帮助他的儿子鼓足勇气;he didn't want to meet his son at the doorway 他不想在门口迎接他的儿子。根据语意故选 A。 4.Which of the following can be the best title for the text? A.My Father's secret. C.Terrible Journey Home. B.My College Life. D.Riding Bus Alone.

答案:A 主旨大意题。从文章后半段中可知作者发现了父亲的秘密,体会到了父亲的 关爱。My Father's Secret 我父亲的秘密;My College Life 我的大学生活;Terrible

Journey Home 可怕的回家旅程;Riding bus alone 独自坐公交。根据语意故选 A。 B (2015·北京市朝阳区第一次综合练习) Let's Go Fly a Kite... —at Piedmont Middle School's celebration of kites! Come and learn how to build all sorts of kites, from the simplest diamond?shaped kites to the most complex box kites. Stay as long as you like and build as many kites as you want. Once you have finished a kite, get advice on flying techniques from kite expert Lorena Hallsberg. The celebration will be at Piedmont Middle School, 151 Piedmont School Drive. The Pidedmont Middle School Parent Teacher Organization(PTO) has organized a
31

refreshment (茶点) tent. All profits will benefit PTO activities. Take a break from kite flying and drink some lemonade! While you are doing so, why not join the PTO? Membership is free; you just donate your time. Show your support for Piedmont Middle School by joining the PTO this Saturday! When:Saturday, April 11, from 9:00 am to 5:00 pm Where:Piedmont Middle School Why:For fun! Cost:Free, thanks to a generous gift from Bizarco Kite Company! Schedule 9:00 am—Kite?building booths open. All materials are supplied for kites. 10:00 am—Kite?building shows by Lorena Hallsberg in the countyard. Come by and learn how to build box kites and kites that look and fly like butterflies. 11:00 am—Kite?flying shows on the school track. Learn all the most important skills. 12:00 pm—Kite?flying competitions on the school track. 1:00 pm—Presentation by Dr. Brian Lehrman in the show tent:“The History of Kites.” 2:00 pm—Best Kite competitions and judging in the show tent. Come see the most artistic kites and the most interesting theme kites. 3:00 pm—Presentation by Dr. Lehrman in the show tent:“Kites and Science”. 3:30 pm—Awards ceremony conducted by Headmaster Seward on the football field. The results of the day's judging will be announced, with awards such as Best of Show, Most Artistic, Highest Flyer, and others. Winners will receive gifts from the Bizarco Kite Company! 4:00-5:00 pm—Let's all go fly a kite! Everyone flies kites at the same time, creating a wonderful sight for all to enjoy. Come to the kite celebration, enjoy yourself and learn more. 文章大意: 这是广告题文阅读。 文章主要介绍了 PTO 组织的学习放风筝和进行风筝比赛 的各种活动。 5.The main purpose of paragraph 2 is to ask people to ________. A.build a kite C.take a break B.support the PTO D.join the fun

答案:B 推理判断题。根据文章第二段的内容,主要叙述了 PTO 活动,特别是关键句: why not join the PTO?和 Show your support for Piedmont Middle School by joining
32

the PTO 故判断作者想让人们支持这项活动。故选 B。 6 . Which times are most important for people who want to join in kite competitions? A.10:00 am and 11:00 am. C.1:00 pm and 3:00 pm. B.12:00 am and 2:00 pm. D.2:00 pm and 4:00 pm.

答案:A 细节理解题。根据文章 Schedule 部分的 10:00 到 11:00 都是教做风筝和放 风筝的方式、方法,这对于一个想参加放风筝比赛的人应是非常重要的。故选 A。 7.From the passage, we know that the kite celebration ________. A.is enjoyable and educational B.is strict about the shapes of kites C.gets money from PTO of Piedmont Middle School D.gives people a chance to see kites from around the world 答案:A 细节理解题。根据文章的最后一句话 Come to the kite celebration,enjoy yourself and learn more 判断参加风筝的庆祝活动会给你带来快乐和学到更多的知识,也 就是具有教育意义的。故选 A。 8.The passage is intended for ________. A.school staff C.students and parents B.kite experts D.kite companies

答案: C 推理判断题。 通读全文, 并根据第二段的 The Piedmont Middle School Parent Teacher Organization 等判断这篇文章是写给学生和家长的。 A 项学校职员; B 项风筝专家; C 项学生和家长;D 项风筝公司。故选 C。 C (2015·陕西) Parents who help their children with homework may actually be bringing down their school grades.Other forms of parental_involvement,including volunteering at school and observing a child's class,also fail to help,according to the most recent study on the topic. The findings challenge a key principle of modern parenting( 养育子女 ) where schools expect them to act as partners in their children's education.Previous generations concentrated on getting children to school on time,fed,dressed and ready to learn. Keith Robinson, the author of the study, said, “I really don't know if the public is ready for this but there are some ways parents can be involved in their kids' education that leads to declines in their academic performance.One of the things
33

that was consistently negative was parents' help with homework.”Robinson suggested that may be because parents themselves struggle to understand the tasks.“They may either not remember the material their kids are studying now,or in some cases never learnt it themselves,but they're still offering advice.” Robinson assessed parental involvement performance and found one of the most damaging things a parent could do was to punish their children for poor marks.In general,about 20% of parental involvement was positive,about 45% negative and the rest statistically insignificant. Common sense suggests it was a good thing for parents to get involved because “children with good academic success do have involved parents” , admitted Robinson.But he argued that this did not prove parental involvement was the root cause of that success.“A big surprise was that Asian?American parents whose kids are doing so well in school hardly involved.They took a more reasonable approach, conveying to their children how success at school could improve their lives.” 文章大意:文章和很多人预期不同的是,父母过度的参与孩子的教育未必有好的效果。 父母应该帮助孩子意识到学校教育的重要性。 9.The underlined expression “parental involvement”in Paragraph 1 probably means ________. A.parents' expectation on children's health B.parents' participation in children's education C.parents' control over children's life D.parents' plan for children's future 答案:B 句意理解题。根据第一段的句子:Other forms of parental involvement, including volunteering at school and observing a child's class 可知,“parental involvement”指的是“父母参与孩子的教育”,故选 B。 10.What is the major finding of Robinson's study? A.Modern parents raise children in a more scientific way. B.Punishing kids for bad marks is mentally damaging. C.Parental involvement is not so beneficial as expected. D.Parents are not able to help with children's homework. 答案:C 细节理解题。根据文章第三段的句子:...but there are some ways parents can be involved in their kids' education that leads to declines in their academic performance.可知,Robinson 的研究发现是父母参与孩子的教育没有预料的那么有效,故 选 C。
34

11.The example of Asian?American parents implies that parents should ________. A.help children realize the importance of schooling B.set a specific life goal for their children C.spend more time improving their own lives D.take a more active part in school management 答案: A 细节理解题。根据文章最后一段的句子: They took a more reasonable

approach, conveying to their children how success at school could improve their lives. 可知,美国父母的例子暗示父母应该帮助孩子意识到学校教育的重要性,故选 A。 D (2015·陕西省西安地区八校联考三) After achieving a 9 percent GDP growth, hosting a successful Olympic Games and carrying out its first space walk, you'd think China would be happy. Yet China is not pleased. That, at least, is the opinion of a new book written by a group of Chinese authors.

China Is Not Happy was released in March. It is a follow?up to the 1996 work China Can Say No, a bestseller that complained about the influence of the West, and
the US in particular, on China. Thirteen years later, the authors of China Is Not

Happy

list

their

dissatisfaction

with_how_China_is_being_treated_in_the_world_today. They argue that China needs to use its growing power and economic resources to build its own position of outstanding performances. “From looking at the history of human civilization, we are most qualified to lead this world. Westerners should be second,” the book says. The authors single out the US for special scorn(轻蔑), and say their book's message has been helped by the economic crisis. “This economic problem has shown the Chinese people that America does have problems, and that what we've been saying is right,” said Wang Xiaodong, one of the authors in an interview with The Wall

Street Journal.
Since released on March 13, the book has become a bestseller in many Chinese bookstores. The publisher has printed 270,000 copies, and says sales are far better than expected. Several reviews in the Chinese media have criticized the book's radical(激进) opinions. The book is a way to “fish money from the pockets of the angry youth and angry elderly,” wrote one critic in the China Youth Daily. Meanwhile, a well?known sociologist, Li Yinhe, has said that China needs patriotism(爱国精神), but there
35

is a limit. Wang Xiaodong admitted in an interview with the US' Time magazine that the book's title is a bit of a trick. “Those words in the title are just for the purpose of promoting the book in the marketplace,” he says.“We didn't choose them. It was the people selling the book who chose the title.” 文章大意:本文是主要介绍《中国不高兴》这本书的出版原因和出版意图。 12.In the book China Is Not Happy, the authors express their dissatisfaction with ________. A.the influence of western countries on China B.the relationship in economy between China and western countries C.China's position in the international stage in the world today D.Westerners' robbing China of many resources in history 答案:C 推理判断题。根据文章第二段的最后两句话可推断中国不高兴的原因就是中 国在国际舞台上的地位不高。故选 C。 13.Which of the following statements is NOT true according to the passage? A.China has made great historical breakthroughs in the past several years. B.China's civilization has advantages over the westerners'. C.China needs to use its growing power and economic resources to build its own world position. D.China should be the number one leader in the world. 答案:A 细节理解题。根据文章的第一段中国这几年 GDP 一直在增加,但并没有那么 大的突破。故选 A。 14.We can infer from the fifth paragraph ________. A.some of the responses to the book is negative B.the youth and the elderly in China are angry with the book C.the authors of the book are reporters and sociologists D.many Chinese express their radical opinions 答案:A 推理判断题。根据该段 criticized, fish money, limit 等可推知,人们对 该书有反对声音。故选 A。 15.The book is named China Is Not Happy because ________ on the book. A.China wants to put pressure on the western countries B.it reflects the national feelings of Chinese people C.the authors of the book asked them to do so D.it is a good selling point
36

答案:D 推理判断题。根据文章最后一段的第一、二句话可推断作者起这样的书名就 是该书的卖点。还有文章的最后一句话也可推断。故选 D。 (六) A (2015·陕西省西安地区八校联考三) Katie was in big trouble.She was such a sweet kid; a third?grade teacher always dreamed of having a classroom filled with Katies; she was never ever a discipline(纪 律) problem. I just couldn't imagine why she had made her parents so angry. It seemed that Katie had been running up sizable charges in the lunchroom.Her parents explained that Katie brought a great homemade lunch each day, and there was no reason for her to buy school lunch. They assumed a sit?down with Katie would solve the problem, but failed.So they asked me to help them get to the bottom of this situation. So the next day, I asked Katie to my office.“Why are you charging lunches, Katie? What happened to your homemade lunch?” I asked. “I lose it,” she responded. I leaned back in my chair and said, “I don't believe you, Katie.” She didn't care.“Is someone stealing your lunch, Katie?” I took a new track. “No.I just lose it,” she said.Well, there was nothing else I could do. The problem was still unsolved the next week when I noticed a boy who was new to the school sitting alone at a lunch table. He always looked sad.I thought I would go and sit with him for a while.As I walked towards him, I noticed the lunch bag on the table. The name on the bag said “ Katie ” . Now I understood and I talked to Katie.It seemed that the new boy never brought a lunch, and he wouldn't go to the lunch line for a free lunch.He had told Katie his secret and asked her not to tell anyone that his parents wanted him to get a free lunch at school. Katie asked me not to tell her parents, but I drove to her house that evening after I was sure that she was in bed. I had never seen parents so proud of their child.Katie didn't care that her parents and teacher were disappointed in her.But she cared about a little boy who was hungry and scared. Katie still buys lunch every day at school. And every day, as she heads out of the door, her mom hands her a delicious homemade lunch. 文章大意: 本文讲述的是 Katie 为了帮助一个挨饿的、 恐惧的新生而要家里做的和学校 里的两份午餐,虽然面对着老师和父母的误解,她依然帮助新同学。 1.What did the author think of Katie?
37

A.She performed well at school. B.She was a girl filled with love. C.She often made trouble at school. D.She used to be a discipline problem. 答案:A 推理判断题。 根据文章第一段的 a sweet kid 和文中老师对她的爱戴可推断 她在学校表现很好。故选 A。 2.Why did Katie eat school lunch instead of her homemade lunch every day? A.She lost her homemade lunch. B.She had her homemade lunch stolen. C.She didn't like the taste of her homemade lunch. D.She gave her homemade lunch to a hungry boy. 答案:D 细节理解题。根据文章第四段的 As I walked towards him, I noticed the lunch bag on the table. The name on the bag said “ Katie ” 可知 Katie 将自己母 亲给做的午餐让给了新同学。故选 D。 3.What was Katie's parents' reaction to the truth about the lunch? A.They were very angry. B.They were proud of Katie. C.They were disappointed. D.They were rather upset. 答案:B 细节理解题。根据文章倒数第二段的 I had never seen parents so proud of their child 推断她的母亲以她为自豪。故选 B。 4.What can we learn from the passage? A.Katie was informed that her parents had known her secret. B.Katie told the author the truth of her lunch during their first talk. C.Katie's secret of lunch was discovered by the author by accident. D.Katie stopped buying lunch at school after her secret was discovered. 答案:C 推理判断题。根据文中作者和 Katie 的约定排除 A;根据文章第三段排除 B; 根据文章的最后一段排除 D; 根据文章的第四段可知作者偶然发现的 Katie 的秘密。 故选 C。 B (2015·长春市质监三) I have been teaching animal behavior at the Boulder County Prison in Colorado for 10 years. The course is one of the most popular in the prison. Prisoners have to earn the right to attend the course and they work hard to get in. One reason why the course is so popular is that many prisoners find it easier
38

to connect with animals than with people, because animals don't judge them. They trust animals in ways they don't with humans. Yet, they hold a misunderstanding of how animals treat one another. Many admit that their own “animal behavior” is what got them into trouble in the first place. I teach that though there is competition and aggression in the animal kingdom, there is also a lot of cooperation(合作)and sympathy. Many of the students want to build healthy relationships, and they find that the class helps them. I use examples of the social behavior of group?living animals such as wolves as a model for developing and maintaining(维持)friendships among people who must work together for their own good and also for the good of the group. It's clear that science inspires the students here and it also gives them hope. I know some students have gone back into education after their being set free while others have gone to work for humane(人道)societies or contributed time and money to conservation organizations. One went on to receive a master's degree in nature writing. Science and humane education help the prisoners connect with values that they otherwise would not have done. It opens the door to understanding, trust, cooperation and hope. There's a large population of people to whom science could mean a lot, if only they could have access to it. The class helps me, too. I get as much out of it as the students and it has made me a better teacher. 文章大意:本文是教育类小故事阅读。作者用和动物之间的关系来教育那些囚犯们,没 想到却让他们的生活翻开了新的一页。人是可以教得好的。 5.The author's course is welcomed by the prisoners because ________. A.they consider animals their best friends B.they are curious about animal kingdom C.they feel it easier to get along with animals D.they are more familiar with animal behavior 答案:C 细节理解题。根据文章第二段的 One reason why the course is so popular is that many prisoners find it easier to connect with animals than with people 可知犯人们喜欢作者的课程因为他们发现和动物交流更容易。A 项他们认为动物是他们的最 好朋友;B 项他们对动物王国感到好奇;C 项他们感到和动物交流更容易;D 项他们对动物 行为更熟悉。故选 C。 6.The author used wolves as an example to ________. A.provide the prisoners with more knowledge
39

B.explain the cruel side of group?living animals C.help the prisoners realize the importance of teamwork D.inform the prisoners that animals get people into trouble 答案:C 细节理解题。根据文章第四段 I use examples of the social behavior of group?living animals such as wolves as a model for developing and maintaining(维 持)friendships among people who must work together for their own good and also for the good of the group 可知作者把狼作为范例是想帮助囚犯意识到团队工作中合作的重要 性。A 项给囚犯提供更多的知识;B 项解释群居动物的残酷性;C 项帮助囚犯理解团队工作 的重要性;D 项告诉囚犯动物让人陷入麻烦之中。故选 C。 7.We can infer from the text that some prisoners ________. A.have turned over a new leaf B.are required to attend the course C.are willing to learn working skills D.prefer humane education to science 答案:A 判断推理题。根据文章第五段的 I know some students have gone back into education after their being set free while others have gone to work for humane(人 道)societies or contributed time and money to conservation organizations 中的关 键词 set free 释放,可推断一些囚犯的生活翻开了新的一页。A 项已经翻开了新的一页;B 项被要求参加课程;C 项更愿意学习劳动技能;D 项和科技相比更喜欢人道教育。故选 A。 C (2015·山西省太原市二模) Washington: NASA has announced evidence that Jupiter's largest moon, Ganymede, has a saltwater ocean under its icy surface. The ocean seems to have more water than all the water on Earth's surface, according to new Hubble observation. New Hubble observations of Ganymede's magnetic field strongly suggest that the moon, which is the largest in our whole solar system, is home to a subsurface ocean. Scientists estimate the ocean is 95 kilometres thick, which is about 10 times deeper than Earth's oceans. But unlike our salty waters, Ganymede's ocean is buried under 150 kilometres of ice. While scientists have speculated(推测) since 1970s about the presence of an ocean on Ganymede—the largest moon in our solar system—until now the only observational evidence came from a brief flyby by the Galileo spacecraft, which didn't observe the moon long enough to confirm a liquid ocean. This discovery marks an important milestone, highlighting what only Hubble can
40

accomplish. In its 25 years in orbit, Hubble has made many scientific discoveries in our own solar system. A deep ocean under the icy surface of Ganymede opens up further exciting possibilities for life beyond Earth. Scientists_have_already_confirmed_the_existence_of_an_ocean_on_Europe,_anot her moon orbiting Jupiter, and NASA has announced plans to send an unmanned mission there searching for the life that might come with liquid water. Hubble is a telescope that orbits Earth, but because of its impressive gravitational analyses it can be used to study the inside of far distant planets. Using these same principles, scientists could theoretically detect oceans on distant planets as well. 文章大意:这是一篇关于天文知识的新闻报道。科学家们通过 Hubble 望远镜判断在木 星上发现海洋的存在,人们期待更多的地球以外的生命存在。 8.What can we learn about the Ganymede from the passage? A.It is a planet with the largest moon in our whole solar system. B.Its ocean adds to people's excitement about life beyond Earth. C.It will be used by NASA as a base for the Hubble telescope. D.Its liquid ocean was first proved by the Galileo spacecraft. 答案:B 细节理解题。根据通过第五段中“A deep ocean under the icy surface of Ganymede opens up further exciting possibilities for life beyond Earth.”可知海 洋增加了人们关于地球以外的生命的兴奋。故选 B。 9.Which of the following best describes the writer's attitude towards Hubble? A.Cautious. C.Negative. B.Doubtful. D.Favourable.

答案: D 推理判断题。 Cautious 谨慎的; Doubtful 怀疑的; Negative 否定的; Favourable 支持的。 根据通过第五段中“This discovery marks an important milestone, highlighting what only Hubble can accomplished.”可知作者对 Hubble 的态度是支持的。故选 D。 10.What does the underlined part in Paragraph 6 mean? A.An underground ocean has been found in Europe. B.The presence of an underground ocean in Europe is not possible. C.It is now certain that there is an ocean on Europe. D.No evidence has shown the existence of an ocean on Europe. 答案:C 句意猜测题。通过横线句子中的“confirm the existence” 和“NASA has announced plans to send an unmanned mission there searching for the life that might come with liquid water.”可知欧洲上空可能有海洋是确定的。故选 C。
41

11.What type of writing does this passage belong to? A.A term essay. C.An experiment report. B.A news report. D.An exploration review.

答案:B 推理判断题。A term essay 一个学期论文;A news report 一个新闻报道; An experiment report 一个实验报告;An exploration review 一个探索评论。通过第一 段“Washington: NASA has announced evidence...”格式及文章内容可知。故选 B。 D (2015·山东省威海市二模) Run, swim, lift weights, do yoga—do something, because it's good for you. Many studies tell us that regular exercise not only helps our bodies but improves memory, and eases anxiety. But what is happening to the mind during workout to create all these benefits? A new study from Sweden suggests that a specific protein found in trained muscles might contribute to exercise's mental benefits. This protein, the researchers found, might help our bodies process molecules that, if out of balance, can stress us and contribute to depression(萎靡不振). The findings were published in the journal Cell. To test this, the researchers kept attacking some mice with flashing lights, loud noises and interrupting their sleep for weeks. Predictably, this treatment makes the mice show signs and biochemical markers of depression. But not all the mice showed those signs. One group, specially raised to have high levels of a protein called PGC?1alpha1 (the one in trained muscles), did not show those depression signs. PGC?1alpha1 increases production of an enzyme that breaks down a chemical called kynurenine. Kynurenine helps the body respond to an activated immune system(活性免疫系统), but it also plays a role in depression. “Our original research assumption was that trained muscle would produce a substance(物质) with beneficial effects on the brain,” Jorge Ruas of the Karolinska Institute told Forbes.com. “We actually found the opposite: well?trained muscle produces an enzyme that removes harmful substances away from the body.” This study was in mice, but it lines up nicely with all the other lines of evidence that exercise is good for mental health. 文章大意: 体育锻炼有益身心健康, 但是我们的大脑在锻炼过程中发生了什么变化从而 有益于我们的身心的呢?本文给出了答案:锻炼的肌肉中产生了一种 enzyme 物质,它带走 了我们身体里的有害物质。 12.According to the study, which of the following is bad for your mental health?
42

A.Protein. C.Enzyme. 答案: D

B.Molecule. D.Kynurenine.

细节理解题。由第四段最后一句话“...but it also plays a role in

depression.”可知,Kynurenine 会造成我们心情萎靡不振。该题易误选 B 项,由第二段倒 数第二句话“molecules that, if out of balance, can stress us and contribute to depression(萎靡不振)”可知,该物质本身无害,只有当它在身体内失衡时才有害,所以不 选。 13.What conclusion have the researchers drawn from the study? A.Unbalanced exercise leads you to depression. B.Well?fed mice survive better though being ill?treated. C.Trained muscle produces a substance good for brain. D.Regular exercise helps to clear rubbish away from body. 答案:D 细节理解题。由第五段最后一句话“...well?trained muscle produces an enzyme that removes harmful substances away from the body...”可知。 14.According to the last paragraph, the result of the study is ________. A.reliable C.predictable B.doubtful D.ambiguous

答案:A 推理判断题。该研究是在老鼠身上做的,但是它与其他研究非常吻合,所以 该研究结果是可信的。 15.What's the main idea of the passage? A.Why do you need regular exercise? B.What matters most for your body? C.How does exercise help your brain? D.Why are mice chosen for the study? 答案:C 主旨大意题。由文章大意可知。 (七) A (2015·安徽省黄山市高中毕业班第二次质检) If you are trying to achieve big goals in your life and work, the chances are that, from time to time, you hit rock bottom. Nothing works, nothing goes right, and nothing succeeds. At times like these, you may feel like throwing_in_the_towel. But before you do, read the following story. It might just change your mind. One day, a small business owner decided he'd had enough. Enough of the endless work, enough of the lack of response, enough of the disturbing loneliness.
43

He went into the woods to have one last talk to the wise man. “Mr. wise man,” he said. “Can you give me one good reason why I shouldn't give up?” The answer took him by surprise. “Look around you,” the wise man said. “Do you see the fern (蕨类植物)and the bamboo?” “Yes”, the man replied. “When I planted the fern and the bamboo, I took very good care of them. I gave them both equal amounts of food and water. I gave them sunlight in spring and protected them from the storms in autumn. The fern quickly grew from the earth. Yet nothing came from the bamboo seed. But I did not give up on the bamboo. In the second year, the fern grew even better than before but nothing came from the bamboo seed. But I did not give up on the bamboo. In year three there was still nothing from the bamboo seed. But I would not give up. In year four, again, there was nothing from the bamboo seed. Still would not give up.” Then in the fifth year a tiny sprout(芽)came out from the earth. Compared to the fern it was seemingly small. But day by day the sprout grew. Within six months, the sprout had risen to a height of 100 feet. It had spent the five years growing roots. Those roots made it strong and gave it what it needed to survive.“Did you know, young man, that all this time you have been struggling, you have been growing? Grow the roots that you need to produce your fruit.” “Don't compare yourself to others. All things have different purposes, and different journeys. The bamboo has a different purpose from the fern. Yet they both

make the forest beautiful. Yourtime will come. You will rise high.” The small business owner left the forest. And never went back. If nothing seems like it is happening in your life, despite all the work you're putting in, remember that you're probably growing roots not fruit. Stick with it. One day not far from now, there'll be a great harvest.

文章大意: 这是哲理类文章阅读。 文章通过竹子的故事告诉我们当面临困难的时候不要 放弃。 1.The underlined phrase “throwing in the towel” in Paragraph l probably means ________. A.crying out C.giving up B.showing off D.running away

答案:C 词义猜测题。cry out 大声哭泣;show off 炫耀;give up 放弃;run away 跑掉。根据前文的 Nothing works, nothing goes right, and nothing succeeds 诸多困难,
44

应该是想到放弃。故选 C。 2.After the wise man planted the fern and the bamboo,________ A.he cared for the fern only B.they didn't receive any care from him C.he gave up the bamboo in the fifth year D.the bamboo seed never stopped growing 答案:D 推理判断题。根据文中 the wise man 所说的话“Yet nothing came from the bamboo seed. But I did not give up on the bamboo. In the second year, the fern grew even better than before but nothing came from the bamboo seed. But I did not give up on the bamboo. In year three there was still nothing from the bamboo seed. But I would not give up. In year four, again, there was nothing from the bamboo seed. Still would not give up. Then in the fifth year a tiny sprout(芽)came out from the earth”可知竹子从没有放弃过自己的成长。故选 D。 3.From the passage we can conclude that the small business owner will________. A.not turn to the wise man for help again B.not give up in face of difficulties C.give up his business later D.grow some bamboo later 答案:B 推理判断题。根据 the wise man 所说的竹子故事,不放弃。商人回去后肯定 会在遇到困难时不再放弃。故选 B。 4.Which of the following best describes the story in the passage? A.Never give up hope. B.Practice makes perfect. C.Time and tide wait for nobody. D.One should try and achieve bigger goals in life. 答案:A 主旨大意题。A 项永远不要放弃希望;B 项熟能生巧;C 项时不我待;D 项一 个人应该努力在生活中获得更大的成就。通读全文,并根据 the wise man 的故事判断就是 永远不要放弃。故选 A。 B (2015·长春市质量检测二) Scientists in Argentina have created the world's first cow with two human genes that will enable it to produce human?like milk. Genetic engineering was used to introduce the “mothers' milk” genes into the animal before birth, according to the National Institute of Agribusiness Technology
45

in Buenos Aires. As an adult the cloned cow “will produce milk that is similar to humans” in what will prove “a development of great importance for the nutrition of infants(婴 儿)”, said the institute.“The cloned cow, named Rosita ISA, is the first in the world that incorporates two human genes that contain the proteins present in human milk,” said the statement. The Argentine team said the Chinese only introduced one human gene, while their research involved two,meaning the milk will more_closely_resemble that of humans. “Our goal was to raise the nutrition value of cows' milk by adding two human genes, which do good to the immune system of the infants.” said Adrian Mutto, from the National University of San Martin which worked with the institute. Cristina Kirchner, President of Argentina, said that the scientific institute “makes all Argentines proud.”She also rejected that she had rejected the “honour” of having the cow named after her. “They came to tell me that the name is Cristina, but what woman would like to have a cow named after her? It appeared to me to be more proper to call it Rosita.” 文章大意:这是一篇新闻报道,属记叙文体裁,介绍了阿根廷通过添加人类基因的方式 培育出了“类人乳”牛。 5.What's the passage mainly about? A.The importance of genetic engineering. B.Ways to improve “mothers' milk”. C.A cloned cow to produce human?like milk. D.Advanced agricultural technology in Argentina. 答案:C 主旨大意题。根据科技新闻报道的特点,在文章第一段就会出现文章主题句, 即 Scientists in Argentina have created the world's first cow with two human genes that will enable it to produce human?like milk.即可得出正确结论,故选 C。 6 .Which of the following can be best replace “more closely resemble” in Paragraph 4? A.have more varieties than B.be more similar to C.have more nutrition than D.be more different from 答案:B 词义猜测题。第四段内容介绍了中国培育了加入一个人类基因的牛可以被认 为 “human?like”,那么阿根廷加入两个,足见是“更接近人乳”了,故选 B。
46

7.What can be inferred from Cristina Kirchner's statements? A.She was quite satisfied with the research done by the institute. B.She considered it an honor to name the special cow. C.She felt it improper to be named after the cow. D.She refused to give a name to the cow out of self?respect. 答案: A 推理判断题。 女总统的话 the scientific institute “makes all Argentines proud” 说明 A 正确。B 中说她认为给牛命名是一种荣耀,并未提及。最后一段,只要明确 name 和 name after 区别即可。be named after her 是以她的名字命名,而 be named after the cow 是以牛的名字命名;显然 C 是错误的,而 D 中 give a name to the cow 是给牛起 名的意思,故 D 不对。 C (2015·山东省威海市二模) British planning experts are heading to China to advise on building cities that do not damage the environment. They will address mayors on the need to avoid U.S. Model by building dense(稠密的) cities with low?carbon buildings and good public transport. Their visit follows a report warning that the road?based U.S. Model could make climate change impossible to control. Europe's densely?populated cities, with strong public transport links, are held up as an example for China to follow. By good planning and spending a little more, livable new cities could be built with low?carbon infrastructure(基础设施). In China many institutions are taking the climate more seriously than before and the traveling group from Britain's Town and Country Planning Association will meet officials from the Chinese government's economic research agency in a workshop on low?carbon buildings. They will also meet officers in fast?growing Shenyang, which has more than six million inhabitants( 居民 ). On another day they will present their ideas at the National Academy. Several of China's major cities suffer heavy traffic jams. Some of their leaders are now looking for new ideas to make cities more densely?populated, while the mayors of some fast?growing cities are hoping to build in a less energy?consuming way. China also suffers a crisis of agricultural land, so high?density planning has many benefits. Kate Henderson said “As more and more people across the world move from rural to urban areas we must guarantee our cities grow stably.” This means delivering schools, parks and public transport alongside employment areas and
47

housing. “We look forward to sharing our thinking on how Garden City principles can be applied—both to creating new cities and to renewing existing ones.” 文章大意:英国设计专家将来中国为我们建设环保而密集型的城市提供建议。 8.Why does the writer mention U.S. Model in the passage? A.To show the advantages of Europe's Model. B.To enrich our knowledge about City Model. C.To tell us its disadvantages and give us a warning. D.To convey American experts' views on city planning. 答案:C 细节理解题。由第一段最后一句话“...warning that the road?based U.S. Model could make climate change impossible to control.”可知。 9.What is unique for Europe's densely?populated cities? A.The road?based Model is good for the environment. B.It can speed up the growth of the newly?built cities. C.Its inhabitants enjoy the convenience of the wide roads. D.Its designs focus on low?carbon buildings and public transport. 答案: D 推理判断题。 由第二段前两句话“Europe's densely?populated cities, with strong public transport links, are held up as an example for China to follow. By good planning and spending a little more, livable new cities could be built with low?carbon infrastructure(基础设施).”可知。 10.What does the underlined word “they” in Para 3 refer to? A.British planning experts. B.Mayors from China's major cities. C.Officers from Shenyang. D.Leaders from Chinese institutions. 答案:A 猜测词义题。由所在句后动作“will present their ideas at the National Academy(将会在国家研究院展示他们的理念)可知,他们指的是英国设计专家。该题因为看 不懂画线句后的动作,所以易误选 B、C 项。 11.What is the best way to make Chinese cities grow stably? A.By saving more agricultural lands. B.By building apartments near working areas. C.By persuading people to move to rural parts. D.By building environment?friendly dense cities. 答案:D 推理判断题。由文章大意可知。 D
48

(2015·江西省上饶市三模) Certainly, a well?rounded education is the foundation from which all of us spring forth. I am grateful to the many incredible teachers who have inspired me to do greater things, and have fired my enthusiasm for everlasting learning! I have also been honored to have the most amazing teachers in all of my children's lives. These are extraordinary people who not only teach our children, but love them, challenge them, and provide an environment where a child learns how to learn. But, sometimes I wonder if the outline of our educational plan is lacking something. I watched the movie Easy A with my older daughter. The main character's parents were loving, supportive, and built great confidence in their daughter and developed her ability to handle her own problems. There was a scene where the mother was speaking to the younger child and he announced that he received an “ A” on his spelling test. She replied, “ That's great, honey, but everything has spell check these days. ”It was funny—but TRUE! I don't mean that we shouldn't teach our children how to spell, but maybe some of our time should be spent educating them about the dangers of posting things on Facebook. Maybe we might want to spend time showing them how real life works—the credit card isn't free money—you will have to pay it back at sometime. Oh, and get this—they charge you for borrowing that money. Perhaps, we should spend some time on interpersonal relationships. I worry that our kids do not know how to relate to one another. Choosing a career is a daunting task. My daughter is in her second year in college and has changed her major twice. It's not that she didn't know what she wanted to do. What she “wanted to do”and the degree she chose did not match. I have learned many college students do not know what they want to do because they haven't seen what it looks like in the real world. Being a journalist in the real world looks very different from writing stories. Maybe if we spent some time exposing them to real life experience—maybe two or three courses in areas of interest in high school that give them a “ feel” for what that particular field would look like, they might be better prepared. I do not know the solution, but it seems that it should at least be a topic of discussion. 文章大意:本文是关于教育的文章。文章主要论述了现在的课程与现实生活脱节,作者 呼吁应该为孩子们开设为真正的生活准备的课程。
49

12.Why does the author mention the movie Easy A? A.To prove the importance of book learning. B.To show the parents' ignorance of spelling. C.To lead to the topic he is going to talk about. D.To share with the readers his feeling about the movie. 答案:C 细节理解题。根据题干关键词 the movie Easy A 找到文章对应段落是第三段, 其中的第一句话 But, sometimes I wonder if the outline of our educational plan is lacking something 判断是为了引出话题。故选 C。 13.The author believes that________. A.students need to focus on the skills in learning B.parents and school should be consistent in education C.his daughter is smart enough to make her own choice D.courses in areas of interest in high schools will benefit students 答案:D 推理判断题。根据文章最后一段 Maybe if we spent some time exposing them to real life experience—maybe two or three courses in areas of interest in high school that give them a “feel” for what that particular field would look like, they might be better prepared.可知在高中开设孩子感兴趣的课程将会让学生们受益。故 选 D。 14.The underlined word “daunting” in Paragraph 6 probably means ________. A.specific C.rewarding B.discouraging D.regular

答案:B 词义猜测题。specific 专门的;discouraging 令人泄气的;rewarding 奖赏 的;regular 有规则的。根据该段下文的 My daughter is in her second year in college and has changed her major twice. It's not that she didn't know what she wanted to do. What she “wanted to do”and the degree she chose did not match 可知该单词的 意思是令人沮丧的、泄气的。故选 B。 15.What is mainly discussed in the passage? A.Schools should prepare students for the real life. B.What students learn in school should be practiced in life. C.Life experience is of greater importance than school education. D.Students should spend more time discussing practical problems. 答案:A 主旨大意题。通读全文,并根据文章最后一段可知作者主要讨论的是应让孩 子学些自己感兴趣并为真正的生活做准备的课程。故选 A。 (八)
50

A (2015·北京) The Boy Made It! One Sunday, Nicholas, a teenager, went skiing at Sugarloaf Mountain in Maine.In the early afternoon, when he was planning to go home, a fierce snowstorm swept into the area.Unable to see far, he accidentally turned off the path.Before he knew it, Nicholas was lost, all alone! He didn't have food, water, a phone, or other supplies.He was getting colder by the minute. Nicholas had no idea where he was.He tried not to panic.He thought about all of the survival shows he had watched on TV.It was time to put the tips he had learned to use. He decided to stop skiing.There was a better chance of someone finding him if he stayed put.The first thing he did was to find shelter from the freezing wind and snow.If he didn't,his body temperature would get very low,which could quickly kill him. Using his skis,Nicholas built a snow cave.He gathered a huge mass of snow and dug out a hole in the middle.Then he piled branches on top of himself,like a blanket, to stay as warm as he could. By that evening,Nicholas was really hungry.He ate snow and drank water from a nearby stream so that his body wouldn't lose too much water.Not knowing how much longer he could last,Nicholas did the only thing he could—he huddled(蜷缩)in his cave and slept. The next day,Nicholas went out to look for help,but he couldn't find anyone.He followed his tracks and returned to the snow cave,because without shelter,he could die that night.On Tuesday,Nicholas went out again to find help.He had walked for about a mile when a volunteer searcher found him.After two days stuck in the snow, Nicholas was saved. Nicholas might not have survived this snowstorm had it not been for TV.He had often watched Grylls' survival show Man vs. Wild.That's where he learned the tips that saved his life.In each episode(一期节目)of Man vs. Wild,Grylls is abandoned in a wild area and has to find his way out. When Grylls heard about Nicholas' amazing deeds,he was super impressed that Nicholas had made it since he knew better than anyone how hard Nicholas had to work to stay alive.
51

文章大意:本文讲的是一个小男孩在暴风雪中迷路,他不畏艰难,利用在电视中学到的 野外生存知识逃脱困境的故事。 1.What happened to Nicholas one Sunday afternoon? A.He got lost. C.He hurt his eyes. B.He broke his skis. D.He caught a cold.

答案:A 细节理解题。根据第一段第四句,“Before he knew it, Nicholas was lost, all alone!”可知答案。说明 Nicholas 迷路了。故选 A。 2.How did Nicholas keep himself warm? A.He found a shelter. C.He kept on skiing. B.He lighted some branches. D.He built a snow cave.

答案: D 细节理解题。 根据文章第四段 Using his skis.Nicholas built a snow cave.He gathered a huge mass of snow and dug out a hole in the middle.Then he piled branches on top of himself,like a blanket,to stay as warm as he could.可知,Nicholas 保 持温暖的方式是建了一个雪洞。故选 D。 3.On Tuesday,Nicholas________. A.returned to his shelter safely B.was saved by a searcher C.got stuck in the snow D.stayed where he was 答案:B 细节理解题。根据第六段 He had walked for about a mile when a volunteer searcher found him.可知,星期二的时候,Nicholas 被一名志愿搜索者救了。故选 B。 4.Nicholas left Grylls a very deep impression because he________. A.did the right things in the dangerous situation B.watched Grylls' TV program regularly C.created some tips for survival D.was very hard?working 答案:A 推理判断题。根据最后一段...he was super impressed that Nicholas had made it since he knew better than anyone how hard Nicholas had to work to stay alive. 可知,Grylls 这个人想表达一个小男孩能在如此困难的情况下成功逃生是难能可贵的, A 选项正好能表达此意思。故选 A。 B (2015·福建) SIGN YOUR CHILD UP FOR “FLY TO THE MOON CLUB” AND ENJOY A FREE FLIGHT TO ANY DESTINATION IN ASIA!
52
*

With a registration fee of just $50 per child,children under the age of 12 can join Eagle Airways' FLY TO THE MOON CLUB as members. They can then enjoy the same benefits onboard Eagle Airways' newest Boeing?797 to any destination in the world! BENEFITS YOU CAN'T MISS! ?A free* flight to any destination in Asia ?30% off any course at Tanya Language School ?20% off any purchase made at Ruby Bookstore ?A free notebook with every purchase above $50 at Starlight Stationery ?A free bowl of dessert for a family of four at Don's Diners with every set dinner ordered ?A birthday gift on your child's birthday ?A free album containing pictures taken during the journey All bookings made before 12 September will receive free travel insurance for the entire family! Insurance is issued by Live Life Insurance Group.
**

10% OFF ALL BOOKINGS for departures from 5 to 11 September 2015

*Child must be accompanied by two paying adults. **Terms and conditions apply. 文章大意:这是一则广告,航空公司成立的“飞向月球俱乐部”招募成员,广告主要介 绍加入俱乐部后成员及家长可以享受的优惠政策。 5.One of the benefits mentioned in the advertisement is ______. A.a free flight to any destination in the world B.30% off any book purchased at Ruby Bookstore C.a free bowl of dessert at any restaurant at the airport D.a discount on any course at Tanya Language School 答案:D 细节理解题。根据 30% off any course at Tanya Language School 可知 D 项正确。 6.Which of the following bookings may receive the most benefits?

53

A. Booking date September 13 B. Booking date September 2 C. Booking date August 15 D. Booking date August 16 答案: D Departure date September 8 Departure date September 4 Departure date September 12 Departure date September 18

细节理解题。根据文中 All bookings made before 12 September will

receive... 以及 10% OFF ALL BOOKINGS for departures from 5 to 11 September 2015 可知 D 选项符合条件。 7.Which of the following is TRUE according to the advertisement? A.You need to pay $50 to sign up a child for the club. B.Club members enjoy free travel insurance for any flight. C.The advertisement is intended for students of all ages. D.Any child must be accompanied by at least one paying adult. 答案: A 细节理解题。 根据文中 All bookings made before 12 September will receive free travel insurance...可知,并不是所有的航程都享受免费保险服务,故排除 B 项;由 首段的第一句话可知该俱乐部是针对 11 岁以下儿童的,故排除 C 项;根据文中最后的备注 Child must be accompanied by two paying adults.可知 D 项错误。A 项中的 sign up 与 首段第一句话中的 registration 对应,故选 A 项。 C (2015·青岛市二模) Scientists investigated why Ebola virus is so deadly when it spreads from animals to humans and then from human?to?human contact. The research team looked at the Zaire Ebola virus in an animal system to understand how it gains strength. This virus is responsible for the current outbreak in West Africa. They found that initially the animal systems were not affected by the virus, but succeeding transmission(传送) into other animals caused the virus to “hot up” and become more severe. The team analyzed the viruses at different stages and were able to identify
54

several changes in its genetic material that were associated with increased disease. Professor Julian Hiscox, who led the study from the University's Institute of Infection and Global Health, explains: “The work tells us that the evolutionary goal of Ebola virus is to become more fatal.” “We were able to show through genetic analysis which parts of the virus are involved in this process. The information we have gathered will now allow us to monitor for such changes in an outbreak as well as develop future treatment strategies.” Professor Roger Hewson, leading the study from Public Health England, Porton Down, said: “Ebola virus is such a destructive infection to the people affected by the disease and the economy of West Africa.” “Our understanding of Ebola virus biology is way behind that of other viruses and our cooperation shows how we can bring together our specialists' skills to close this knowledge gap.” Professor Miles Carroll, a co?author of the work, said: “This study has allowed the team to be at the forefront of developing methodologies to analyze patient samples recently taken by the European Mobile Laboratory from West Africa to understand disease evolution during the current outbreak.” 文章大意:本文是医疗科研报告。文章主要讲述了关于埃博拉病毒的研究进展情况,该 病毒与什么有关系,该如何控制该病的疫情。 8.What does the first paragraph mainly tell us? A.How severe Ebola virus is. B.How Ebola virus spreads. C.How Ebola virus gradually becomes deadly. D.What contributions scientists have made on Ebola virus. 答案:C 主旨大意题。A 项严重的埃博拉病毒是怎么样的;B 项埃博拉病毒是如何传播 的;C 项埃博拉病毒是如何变得致命的;D 项科学家们为埃博拉病毒做出了什么样的贡献。 根 据 题 干 关 键 词 the first paragraph 。 通 读 第 一 段 , 并 根 据 第 一 句 话 Scientists investigated why Ebola virus is so deadly when it spreads from animals to humans and then from human?to?human contact 可知该段的大意是埃博拉病毒是如何逐渐变得致 命的。故选 C。 9.Which of the following statements is mentioned in the passage? A.In the first stage, the virus hurts its victims much. B.As the virus spreads, it'll change and become more and more deadly.
55

C.The research in Ebola virus is more advanced than that in other viruses. D.The scientists have a negative attitude to the research in Ebola virus. 答案:B 推理判断题。根据文章第一段的 They found that initially the animal

systems were not affected by the virus, but succeeding transmission(传送) into other animals caused the virus to “hot up” and become more severe 中的关键词 initially 可知 A 是错误的;根据文章的倒数第二段“Our understanding of Ebola virus biology is way behind that of other viruses and our cooperation shows how we can bring together our specialists' skills to close this knowledge gap.”排除 C;根据文章最后三段可 排除 D; 根据文章第一段的最后一句话的后半句 succeeding transmission(传送) into other animals caused the virus to “hot up” and become more severe 可知选 B。 10.The underlined word “fatal” has the closest meaning to ________. A.optimistic C.common B.deadly D.fantastic

答案: B 词义猜测题。 optimistic 乐观的; deadly 致命的; common 常见的; fantastic 奇异的。根据文章第四段的 The information we have gathered will now allow us to monitor for such changes in an outbreak as well as develop future treatment strategies 和该段的 the evolutionary goal of Ebola virus 可知埃博拉病毒变得更加致 命。由此推断 fatal 是致命的。故选 B。 11.Where can we probably read this passage? A.In a science report. C.In an advertisement. B.In a storybook. D.In a textbook.

答案:A 细节理解题。In a science report 在科技报告上;In a storybook 在故事 书中;In an advertisement 在一个广告中;In a textbook 在课本中。通读全文,并根据 文章介绍埃博拉病毒的研究进程判断选 A。 D (2015·安徽) There are an extremely large number of ants worldwide.Each individual (个体 的) ant hardly weighs anything,but put together they weigh roughly the same as all of mankind.They also live nearly everywhere,except on frozen mountain tops and around the poles.For animals their size,ants have been astonishingly successful, largely due to their wonderful social behavior. In colonies (群体) that range in size from a few hundred to tens of millions, they organize their lives with a clear division of labor.Even more amazing is how they achieve this level of organization.Where we use sound and sight to communicate,
56

ants depend primarily on pheromones (外激素),chemicals sent out by individuals and smelled or tasted by fellow members of their colony.When an ant finds food , it produces a pheromone that will lead others straight to where the food is.When an individual ant comes under attack or is dying,it sends out an alarm pheromone to warn the colony to prepare for a conflict as a defense unit. In fact,when it comes to the art of war,ants have no equal.They are completely fearless and will readily take_on a creature much larger than themselves,attacking in large groups and overcoming their target.Such is their devotion to the common good of the colony that not only soldier ants but also worker ants will sacrifice their lives to help defeat an enemy. Behaving in this selfless and devoted manner , these little creatures have survived on Earth for more than 140 million years,far longer than dinosaurs.Because they think as one,they have a collective (集体的) intelligence greater than you would expect from its individual parts. 文章大意:文章主要讲的是蚂蚁。单个的蚂蚁显得微不足道,但成群结队的蚂蚁却蕴含 着巨大的力量。蚂蚁的数量之众,加起来可以与人类的重量相媲美。蚂蚁分布极为广泛,除 了寒冷的山顶和两极地区,几乎到处都有它们的踪影。 12.We can learn from the passage that ants are ________. A.not willing to share food B.not found around the poles C.more successful than all other animals D.too many to achieve any level of organization 答案:B 细节理解题。根据第一段“They also live nearly everywhere,except on frozen mountain tops and around the poles.”可知答案,结冰的山顶和两极没有蚂蚁。 13.Ants can use pheromones for ________. A.escape C.warning enemies B.communication D.arranging labor

答案:B 细节理解题。根据第二段“Where we use sound and sight to communicate, ants depend primarily on pheromones(外激素)”可知,我们使用声音和视觉来交流,而 蚂蚁却使用外激素。 14.What does the underlined expression “take on” in Paragraph 3 mean? A.Accept. C.Play with. 答案: D B.Employ. D.Fight against.

词义猜测题。根据“attacking in large groups and overcoming their
57

target”可知,这里指与比自己大的敌人战斗。 15.Which of the following contributes most to the survival of ants? A.Their behavior. C.Their number. 答案:A B.Their size. D.Their weight.

推 理 判 断 题 。 根 据 第 一 段 “largely due to their wonderful social

behavior”和最后一段“Behaving in this selfless and devoted manner,...they think as one,they have a collective(集体的)intelligence greater”可知,蚂蚁之所以能够 存活下来,是因为它们的社会行为。 (九) A (2015·江西省上饶市三模) When Abraham Lincoln was young, he worked in a store. One day a woman came into the store and bought some things. They added up to two dollars and six and a quarter cents. The bill was paid, and the woman was entirely satisfied. But the young storekeeper, not feeling quite sure as to the accuracy of his calculations, added up the things again. To his surprise he found that it should have been but two dollars. “ I've made her pay six and a quarter cents more, ”said Abe, disturbed. It was an unimportant thing, and many clerks would have forgotten it, but Abe was too conscientious for that. “ The money must be paid back, ”he decided. At night, he closed the store, and walked to the home of his customer. He explained the matter, paid over the six and a quarter cents, and returned satisfied. Here is another story of young Lincoln's strict honesty. A woman entered the store and asked for half a pound of tea. The young clerk weighed it out. This was the last sale of the day. The next morning, when beginning his duties, Abe discovered a four?ounce weight on the scales. It flashed upon him at once that he had used this in the sale of the previous night, and so, of course, given his customers short weight. I am afraid that there are many country merchants who would not have been much worried by this discovery. But Abe weighed out the balance of the half pound, shut up the store, and carried it to the defrauded customer. I think my young readers will begin to see that the name so often given, in later times to President Lincoln, of “Honest Old Abe, ”was well deserved. A man who begins by strict honesty in his youth is
58

not likely to change as he grows older, and mercantile honesty is some guarantee of political honesty. 文章大意:本文是小故事。文章主要讲述了亚伯拉罕·林肯小时候的诚实守信的故事。 1.We know from the text that Abe ________. A.charged less for the woman B.tricked the woman on purpose C.was careful and responsible D.was confident of his calculations 答案:C 推理判断题。charged less for the woman 少收那位妇女的钱;tricked the woman on purpose 故意糊弄了那位妇女;was careful and responsible 认真而且有责任心; was confident of his calculations 对他的计算很有信心。根据文章中叙述的两个故事以 及文中的最后一段推断选 C。 2.From the underlined sentence, we can see that the author ________. A.speak highly of Abraham Lincoln B.learns how to succeed in the political field C.comes to understand the importance of honesty D.hopes to give readers some personal suggestions 答案:A 推理判断题。speak highly of Abraham Lincoln 高度赞扬林肯; learns how to succeed in the political field 学会了如何在政治领域成功;comes to understand the importance of honesty 渐渐理解了诚实的重要性;hopes to give readers some personal suggestions 希望给读者提出自己的建议。通读全文,根据该画线句前的 I think my young readers will begin to see that the name so often given, in later times to President Lincoln, of “Honest Old Abe, ”was well deserved 可推断作者是对林肯行为的高度赞 扬。故选 A。 3.What does the author mainly intend to tell us? A.Better late than never. B.Honesty is the best policy. C.A good name is better than gold. D.Where there is a will there is a way. 答案:B 推理判断题。Better late than never 再晚不嫌迟; Honesty is the best policy 诚实是最好的策略; A good name is better than gold 好名声比金子更重要; Where there is a will there is a way 有志者事竟成。根据文章叙述的两个故事和最后一段作 者对林肯行为的高度赞扬,作者应该是想告诉我们:诚实是最好的策略。故选 B。 B
59

(2015·河北省普高质监) Martha Graham, born in 1894, was one of the most famous dancers and creators of dance, whose influence on dance has been compared with the influence Picasso had on the modern visual arts, Stravinsky had on music, or Frank Lloyd Wright had on architecture. She created almost two hundred dance pieces. She is often called the Mother of Modern Dance. Earlier in her life, however, Martha did not know that she would become a dancer. At that time, the dancers were looked down on. So Martha's parents didn't approve of her desire to dance at the beginning. Until 1916, she began her studies at the newly created Denishawn School of Dancing and Related Arts, founded by Ruth St. Denis and Ted Shawn, where Graham worked very hard to improve her ability to dance because she was considered too old to begin dancing. In 1936, Graham made her defining work, “Chronicle”, which signaled the beginning of a new era in modern dance. The dance brought serious issues to the stage for the general public in a dramatic manner. Influenced by the Wall Street Crash of 1929, the Great Depression that followed, and the Spanish Civil War, it focused on depression and isolation, reflected in the dark nature of both the set and costumes. Graham continued to dance past the age of seventy. Once again, she was met with criticism from people who came to watch her shows. But she didn't give up. Her last completed ballet was 1990's Maple Leaf Rag. “A Dancer's World” is an introduction to Graham and her work. She tells about her dances and her dance group shows some of their methods. Martha Graham received many awards during her lifetime, including the Presidential Medal of Freedom in nineteen seventy?six. She was the first dancer to receive the country's highest civilian honor. She died in 1991 at the age of

ninety?six. In 1998, Time magazine listed her as the “Dancer of the Century” and as one of the most important people of the twentieth century. 文章大意: 本文是一篇记叙文。 文章主要讲述了现代舞之母玛莎·格兰姆的故事和她所 取得的成就。 4.Some famous artists mentioned in Paragraph 1 show Martha Graham________. A.was influenced greatly by them B.kept in touch with them regularly C.had a great effect on modern dance
60

D.liked to make more friends with them 答案: C 推理判断题。 第一段中将玛莎·格兰姆的影响和其他的一些伟大的人物相比, 暗示她的影响也非常大,故最佳答案为 C。 5.Why didn't Martha's parents approve of her desire to dance at first? A.She was too old to learn American dance. B.American dance was seen as a lower art form. C.There was no academic school to teach dancing. D.Her family was too poor to afford her tuition. 答案:B 细节理解题。根据第二段中的第二句 At that time, the dancers were looked down on 舞蹈家在那时是被看不起的,暗示舞蹈在当时是一种地位较低的艺术形式,故最佳 答案为 B。 6.When Martha Graham continued to dance in her 70s, she________. A.was warmly welcomed by the youth B.achieved huge success once again C.received many awards for her age D.was attacked by people 答案:D 细节理解题。根据第四段中的第一、二句 Graham continued to dance past the age of seventy. Once again, she was met with criticism from people who came to watch her shows. 知她 70 岁演出时, 她受到了一些人的批评, 可知她受到了一些人的攻击, 故最佳答案为 D。 7.The text is mainly about________. A.the background of modern dance in America B.the development of modern dance in America C.Martha Graham and her achievements in dance D.the awards Martha Graham won in her life 答案:C 主旨大意题。根据文章的内容,是按时间顺序叙述了现代舞之母玛莎·格兰 姆的一生以及她在舞蹈方面的成就,故最佳答案为 C。 C (2015·青岛市一模) What are American high schools like? Well, I'm happy to tell you what I know. When I started school here, it had already been a week since the school opened. At this school, freshmen usually go on a trip for about three days at the beginning of school. Unfortunately I missed that wonderful trip, which would have been the best time to get to know my classmates. I was really sad. I wished I'd known about
61

it earlier. Despite the disappointment, however, I gradually adapted to my new life and school. There is a space in the basement of the teaching building where students chat and meet each other. As we do not always have the same classrooms and classmates, the school wants us to get to know each other there. Students usually come to school early, sit in that space and have fun. Around the space, there are many lockers for students to leave their books in, so that students do not have to carry a heavy schoolbag everywhere. It really surprises me that we have almost no textbooks. We only have textbooks for World History and Algebra 2 and they are big and heavy, like bricks. For other classes, we only need binders ( 活页夹 ) with paper in them. Without textbooks, students learn things freely and actively. For example, my humanities teacher just teaches us what is in her mind at the time. We never know what we will learn. Another difference between American schools and Chinese schools is that American schools care about students' morality more than their academic studies. For example, if you do not finish your homework, you will just be asked to do it later, but if you cheat or lie, you will get a warning or even be kicked out. I think that most students here are good at schoolwork as well, but compared to Chinese students, they can make learning a more joyful experience. I think we should take the good points from our two different kinds of education to perfect our approach to studying. 文章大意:本文是说明文。主要介绍了美国的高中学校是什么样子的。 8.What was the writer sad for? A.He was late for school. B.He missed the trip at the beginning of school. C.He didn't know anyone. D.American students looked down upon him. 答案: B 细节理解题。 根据文章第二段 Unfortunately I missed that wonderful trip, which would have been the best time to get to know my classmates. I was really sad 可知是作者错过了那次旅行而悲伤。故选 B。 9.Why do students go to the basement of the teaching building? A.To attend class. C.To have fun. B.To share a classroom. D.To meet teachers.
62

答案:C 细节理解题。根据文章第四段 Students usually come to school early, sit in that space and have fun 可知学生们去那座教学楼为了快乐。故选 C。 10.How do teachers in the US teach the students? A.However they want to. B.They use bricks. C.Some use textbooks; some teach freely. D.They always teach as required. 答案:C 细节理解题。根据文章第五段 We only have textbooks for World History and Algebra 2 and they are big and heavy, like bricks. For other classes, we only need binders (活页夹) with paper in them. Without textbooks, students learn things freely and actively. For example, my humanities teacher just teaches us what is in her mind at the time 可知美国的老师们有的使用课本,有的不使用课本。故选 C。 11.According to the passage, in American high schools, ______. A.you are likely to be kicked out if you cheat B.you'll be punished if you do not finish your homework C.students are better at school work than Chinese students D.students care much about the grades they get 答案:A 细节理解题。根据文章倒数第二段 if you cheat or lie, you will get a warning or even be kicked out 可知在美国学校作弊的话将会被开除。故选 A。 D (2015·江西省上饶市三模) Cotton farmers in some Indian villages are busily buying Coca?Cola and Pepsi, believing that the sugar in the fizzy(有 泡 沫 的 ) drinks kills pests. Farmers say scientists advised them to mix pesticides with a sugary juice to control pests, and they found the mixture cheaper and more effective than pure chemicals—although soft drink makers and scientists dismissed the remarks. N. Hamunayya, who has become a famous person in his village in the southeastern state of Andhra Pradesh, said his crop survived an attack of pests which had resisted other pesticides. “We found that all the colas had uniform effect on pests. The pests became dead and fell to the ground, ”he said. He said the drinks had all the elements they needed: they were cheaper, sticky, fizzy, and attracted ants, which ate the young of the pests. But Thinupathi Reddy, assistant director of the Regional Agri?Research Station, Guntur, says tests had proved such results wrong. “We conducted some field trials on cotton crop at our research station. There was no
63

obvious productivity or destruction of pests, ”he says. Statements from Pepsi and Coca?Cola said there was “ no scientific basis” for this_practice. But their dealers are enjoying increasing sales. Mantan Wall, who sells soft drinks in 17 villages in the region, said sales rose up, thanks to the farmers. “ For the 10 days between August and September I had successful business. Instead of just 30 cases( each containing a dozen one?litre bottles) of cola, I started selling almost 200 cases, ”he said. “ We expected the sales to drop after the news over pesticide residues(残 留 ) in the cola drinks. Now I have to keep extra supply for the cotton farmers, ”he said. In February, an Indian environment group made a report saying drinks made by Coca?Cola and Pepsi contained pesticides and called for tougher safety standards. The U. S firms strongly rejected the findings of the New Delhi?based Centre for Science and Environment and said their products were safe. 文章大意:本文是一篇新闻报道。文章主要讲述了一件有趣的事,印度农民认为有泡沫 的饮料具有杀虫作用, 也就是百事可乐和可口可乐里面含有杀虫剂, 但两家公司对此予以否 认。 12.The writer's purpose of writing this passage is to ________. A.tell an interesting incident B.warn people that some drinks might be dangerous to health C.suggest using Coca?Cola to kill pests D.announce a new discovery of Coca?Cola 答案:A 推理判断题。通读全文,并根据作者写这段短文的语气推断作者在讲述一件 有趣的小事,可乐中竟然有杀虫剂。故选 A。 13.The drink makers would not accept the fact that their drinks could kill pests because ________. A.they thought it went against science B.they believed that the farmers didn't tell the truth C.they might fear that it could bring harm to their business D.they insisted that no poison was left in their products 答案:C 推理判断题。根据文章最后一段的 The U. S firms strongly rejected the findings of the New Delhi?based Centre for Science and Environment and said their products were safe 推断他们担心这件事会给他们的生意带来危害。故选 C。 14. The underlined part in Para. 3 “ this practice” probably refers to ________. A.testing the mixture
64

B.selling more drinks in India C.mixing the drinks with the pesticide D.attracting ants to eat the young pests 答案: C 词义推测题。 根据文章第二段 mix pesticides with a sugary juice to control pests 所叙述的这件事,第三段正是因为这件事,才带来了该地区经销商的销量大增。故选 C。 15.The drinks can kill pests because ________. A.there is some pesticide left in them B.they are sticky and fizzy C.they have elements that kill pests D.they made the pesticide more effective 答案:D 推理判断题。根据文章第二段的 He said the drinks had all the elements they needed: they were cheaper, sticky, fizzy, and attracted ants, which ate the young of the pests 推断可乐可帮助杀虫剂更有效。故选 D。

65


推荐相关:

...大二轮复习测试 阅读理解专题:专题四 “顺藤摸瓜”...

【创新设计】2015高考英语(课标通用)大二轮复习测试 阅读理解专题:专题四 “顺藤摸瓜”——明辨词义猜测]_高中教育_教育专区。【创新设计】2015高考英语(课标通用)...


2016高考英语二轮专题复习——冲刺演练 综合模拟预测卷...

暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档2016高考英语二轮专题复习——冲刺演练 综合模拟预测卷(四)_高三英语_英语_高中教育_教育专区。综合模拟预测卷(四) 选择题部分...


2016年高考英语二轮复习讲练测专题03 阅读理解Ⅰ:主旨...

2016高考英语二轮复习讲练测专题03 阅读理解Ⅰ:主旨大意题(练)(原卷版)_高考_高中教育_教育专区。2016 届高三二轮复习英语精品资料【练案】 专题 3 【2014 ...


2015高考英语大二轮总复习 第4部分 阅读理解 专题4 “...

暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档 2015高考英语大二轮总复习 第4部分 阅读理解 专题4 “顺藤摸瓜”——明辨词义猜测_英语_高中教育_教育专区。Ⅰ.体验高考 ...


2016高考英语二轮复习 大专题综合测 专题2 短文改错

暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档2016高考英语二轮复习 大专题综合测 专题2 短文改错_英语_高中教育_教育专区。专题二 短文改错 Passage 1 (2015·东北三省四市...


2016高考英语二轮复习 大专题综合测 专题1 语法填空

2016高考英语二轮复习 大专题综合测 专题1 语法填空_英语_高中教育_教育专区。专题一 语法填空 (2015·东北三省四市二模) Passage 1 阅读下面材料,在空白处填入...


2016高考英语二轮复习 大专题综合测 专题6 书面表达

暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档2016高考英语二轮复习 大专题综合测 专题6 ...Yours, Li_Hua Writing 4 3 (2015·广西南宁市二模) 假定你是李华, 你所...


2016高考英语二轮复习 大专题综合测 专题5 七选五

暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档2016高考英语二轮复习 大专题综合测 专题5 七选五_英语_高中教育_教育专区。专题五 七选五 (一) (2015·东北三省四市二模) ...


2016高考英语二轮复习 大专题综合测 专题3 完形填空

暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档2016高考英语二轮复习 大专题综合测 专题3 ...A。 4.A.out C.in B.over D.on 答案: D 考查短语以及对语境的理解。 ...


2016年高考英语二轮复习讲练测专题07 阅读理解Ⅳ:篇章...

2016高考英语二轮复习讲练测专题07 阅读理解Ⅳ:篇章结构题(测)(原卷版)_高考_高中教育_教育专区。2016 届高三二轮复习英语精品资料【测案】 专题 7 班级 ...

网站首页 | 网站地图
All rights reserved Powered by 简单学习网 www.tceic.com
copyright ©right 2010-2021。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit325@126.com