tceic.com
简单学习网 让学习变简单
当前位置:首页 >> 英语 >>

2011-2012北京市朝阳区高三英语二模试题及答案


北京朝阳区 2011-2012 年高三二模英语试题及答案
(考试时间 120 分钟 满分 150 分)

注意事项: 1.试卷分为四个部分,答试卷第一至第三部分时(第 16 至第 20 题, 第 71 至第 75 题除外),每小题选出答 案后,用 2B 铅笔把答题卡上对应题目的答案选中涂满涂黑,黑度以盖住框内字母为准。如需改动,用橡 皮擦除干净后再选

涂其它答案项。在试卷上答题无效。 2.答试卷第四部分时,必须用黑色字迹的签字笔按题号顺序答在答题卡答题区域相应位置内,未在对应 的答题区域作答或超出答题区域作答均不得分。 第一部分:听力理解(共三节,30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一道小题,从每题所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完 每段对话后,你将有 10 秒钟的时间回答有关小题和阅读下一小题。每段对话你将听一遍。 1. What does Mike do now? A. He is a newspaperman. B. He is a novelist. C. He is a secretary. 2. Where does the conversation probably take place? A. In a hospital. B. On the beach. C. In a shop. 3. How will users control the mouse with the new tool? A. With their feet. B. With their eyes. C. With their hands. 4. Where do the speakers plan to go? A. A shopping center. B. An opera house. C. The parking lot. 5. What does the woman think of the play? A. It’s terrible. B. It’s noisy. C. It’s great. 第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,共 15 分) 听下面 4 段对话或独白。每段对话或独白后有几道小题,从每题所给的 A、B、C 三个选项中选出最 佳选项。听每段对话或独白前,你将有 5 秒钟的时间阅读 每小题。听完后,每小题将给出 5 秒钟的作答时 间。每段对话或独白你将听两遍。 听第 6 段材料,回答第 6 至 7 题。 6. What does the man think of the Designer Line items? A. Popular. B. Personal. 7. What is the price of Best-buys items? A. From $ 30 to $ 100. B. From $ 50 to $ 500.

C. Expensive. C. From $ 400 to $ 1500.

听第 7 段材料,回答第 8 至 9 题。 8. What do people do at the ski club meeting? A. Plan skiing trips. B. Buy skiing equipment. C. Present skiing lectures. 9. What is the probable relationship between the speakers? A. Close friends. B. Teacher and student. C. Interviewer and interviewee. 听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。 10. What does Art mainly talk about? A. His special interest. B. His living conditions.

C. His personal experiences.
1

11. What did Art do b efore he retired? A. He was an artist. B. He was a businessman. C. He was an athlete. 12. What does Art like doing most now? A. Playing golf. B. Making pots. C. Painting pictures. 听第 9 段材料,回答第 13 至 15 题。 13. Why does the woman make the call? A. To find a house. B. To place ads. C. To buy some furniture. 14. How many bedrooms does the apartment have? A. 2. B. 3. C. 4. 15. What do we know about the woman? A. She lives far from the university. B. She is experienced in selling furniture. C. She is reachable between 5:00 and 9:00 pm. 第三节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分)[来源:Z。xx。k.Com] 听下面一段对话, 根据题目要求在相应题号后的横线上写下回答第 16 至第 20 题的相关信息。 听对话前, 你 有 20 秒钟的时间读题, 听完后你将有 60 秒钟的作答时间。这段对话你将听两遍。 Camera Repair Form ● ● ● ● ● ● ● Customer name: Address: Phone No. : Person to contact: Problem of the camera: Solution: Date ready for collection: Alex 16 65 Baron Road Howell 17 Alex’s 18 , Miss White. Her phone number is 68753926. It can’t put the 19 on. A 20 for some parts of the camera Thursday, April 5.

(请将第 16 至第 20 题的答案抄写在开放作文答题卡相应位置上) 第二部分:知识运用(共两节,45 分) 第一节 单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,共 15 分) 从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 21. ––Has ______ problem been solved? ––Not yet. We’re trying to think of ______ way out, but it’s quite difficult to find one. A. a; the B. the; a C. a; a D. the; the 22. With the development of education, there is an urgent need ______ qualified teachers. A. to B. in C. with D. for 23. You can get to your destination earlier ______ you don’t mind taking the night train. A. if B. unless C. though D. until 24. ––Why do you want to apply for the position as a history teacher? ––This is the job that I ______. A. looked for B. had looked for C. will look for D. have been looking for 25. The warning of the storm, ______ over the radio and on TV, spread quickly through the province. A. broadcasting B. having broadcast C. broadcast D. to be broadcast 26. ––I ______ have turned on the air conditioner at such a low temperature. ––No wonder you’ve got a cold.
2

A. shouldn’t B. couldn’t C. mustn’t D. needn’t 27. You’d better begin the preparations now and the most important thing is to check ______ the laboratory can be used for the tests. A. where B. when C. what D. that 28. Was it ______ the international conference that made the city the focus of this area? A. held B. hold C. holding D. being held 29. If you have doubts about the attack, Mr. Brown can tell you the truth as he witnessed ______. A. it B. one C. them D. those 30. Experts believe that language learning is a process ______ skills are more important than grammar rules. A. whose B. when C. of which D. in which 31. ––Were you on time for the meeting? ––If they ______ me earlier, I would have. A. told B. would tell C. had told D. would have told 32. No conclusion _______ about whether to tear down the old buildings for a theme park until several discussions have been held. A. will be reached B. is reached C. is being reached D. has been reached 33. _____ our eating ties in with our stress level is being studied and soon it will be clear. A. That B. How C. Where D. What 34. During job interviews, many graduates use the reputation of their schools to the full _____ themselves to the employers. A. presented B. being presented C. to present D. having presented 35. His novels sell best and have made him famous, but before that no one could have imagined how great a role he ______ in the literary world. A. had played B. has played C. is playing D. was to play 第二节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,共 30 分) 阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该 项涂黑。 Last January I was given a chance to work in another country. At first, I lived a 36 life, but soon I met a group of new friends and they were really nice. Then something 37 happened. One of our friends suffered from kidney stones (肾结石), which had to be 38 surgically as soon as possible. But it was not as 39 as that! Our friend could not 40 the operation, which put him into deep 41 . I didn’t know how to help him because I didn’t have any money either. 42 , I never lost hope. Instead I tried to think of other 43 and told him not to worry because everything would be all right. Before I left the hospital, I talked to the surgeon and asked him to do the surgery, saying I would pay the expenses the next day 44 I had that kind of money. Well, I must have been 45 because the surgeon agreed to do it! But how was I going to get that much money? All I knew was that I needed to help my friend! Although it could be 46 to deal with this kind of situation, I decided to make some efforts. I tried to borrow money but failed. I tried 47 my things but no one wanted them. Then I had the idea of talking to my 48 . I asked him if I could have my next two months’ salary in advance—without even thinking on how I would 49 for two months with no money. He was surprised and asked me the reason. I told him that I had a friend who was really in need. 50 I convinced him too and then he gave my two months’ salary without any 51 ! Upon getting the money, I ran to the hospital and paid all the bills. My friend didn’t know how to thank me. I just said, ―Come on! Give me a 52 !‖
3

Friendship may not only be found at the happy moment but sometimes you can find it on the 53 time in your life! I’ve done a good thing by being a (an) 54 friend and I think it is well worth the 55 . 36. A. private B. lonely C. colorful D. normal 37. A. strange B. wrong C. unexpected D. unfair 38. A. removed B. reduced C. examined D. lifted[来源:Z。xx。k.Com] 39. A. terrible B. painfulC. simple D. special 40. A. stand B. consider C. perform D. afford 41. A. anxiety B. confusion C. embarrassment D. dissatisfaction 42. A. Thus B. Otherwise C. However D. Therefore 43. A. reasons B. options C. symptoms D. expectations 44. A. even if B. as if C. so that D. in case 45. A. encouraging B. annoying C. astonishing D. convincing 46. A. challenging B. disturbing C. amazing D. scaring 47. A. saving B. handling C. donating D. selling 48. A. colleague B. relative C. boss D. surgeon 49. A. adapt B. survive C. continue D. wander 50. A. Luckily B. Slightly C. Constantly D. Occasionally 51. A. analysis B. dignity C. hesitation D. remark 52. A. favor B. hug C. promise D. reply 53. A. best B. longest C. strangest D. toughest 54. A. supportive B. sensitive C. aggressive D. attentive 55. A. tolerance B. sympathy C. pressure D. effort 第三部分:阅读理解(共两节, 40 分) 第一节(共 15 小题;每小题 2 分,共 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 A Dear Teresa Silva, The official of the university has reported to us that you are an English major who meets the high standards for membership in Sigma Tau Delta. As is known, Sigma Tau Delta was founded in 1924 at Dakota Wesleyan University. It is an international collegiate honor society for students of English. It presently has over 850 chapters in the United States, Europe, the Middle East, and the Caribbean. Over 9,000 new members are admitted into the organization annually. Sigma Tau Delta’s purpose is to promote literature and writing and to advance the study of the written word. Members gather annually in the spring at the international meeting to present papers and share experiences and ideas within the English subject. The Society offers tens of thousands of dollars in scholarships, awards, as well as publication chances in its journals The Rectangle and The Sigma Tau Delta Review. It is our pleasure if you can complete the application for Sigma Tau Delta membership. If you would like to be included in this spring’s induction (入会) ceremony, please complete the application form, and include amount to cover both local and international fees. Your completed form must be received by date to be considered for the upcoming induction ceremony. We congratulate you on your outstanding academic record and hope you will join us as a Sigma Tau Delta member. If you want to get more information, please visit our website www.sigmataudelta.org, or give us a call. The phone number is 583-2864. Sincerely, Emily Lister
4

56. According to the passage, Sigma Tau Delta ______. A. deals with language learning B. opens its door to all the students of English C. changes its members every year D. mainly takes charge of scientific publications 57. At the annual meeting, members of Sigma Tau Delta have the chance to ______. A. meet all the chapter leaders B. receive tens of thousands of dollars C. share experiences and views D. choose a particular subject as a major 58. This passage is basically a letter of _____. A. introduction B. congratulation C. thanks D. invitation B Mark Twain was my hero when I was nine because that was when I discovered Tom Sawyer. But even at the height of my admiration, I couldn’t agree with him that Anne, the main character in Anne of Green Gables, was ―the dearest and most loveable child in fiction since the best-known Alice‖. I had read Anne of Green Gables as well as Tom Sawyer, and she had made me as sick as a dog. Another Mark Twain’s quote will explain my problem. He said, ―When I was a boy of 14, my father was so ignorant (无知的) that I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years.‖ I gradually understood his words as growing up. When I picked up the book again a few years later, I too was astonished at how much it had improved—and shortly afterwards shocked by the fact that not only could I be a fool in all sporting, artistic and practical matters, I could also be so w hen it came to reading too. On rereading, then, I learned that Anne is indeed a dear and most lovable child. I couldn’t help adoring the girl who insists that her name be spelled with the ―e‖ instead of Ann as she believes that is ―so much more distinguished.‖ She is a brave and determined survivor of a severe upbringing who has refused to let her circumstances crush her spirit. She arrives at Marilla and Matthew Cuthbert’s farm with everything unfavorable—orphaned, unwanted and her biggest trouble of red-hair and freckled (有雀斑的) face. However, she gets along well, through her strange way of seeing things, through her honest love of beauty and lovable attempts to master her unreasonable desires. She finally wins over the Cuthberts, their neighbors and millions of readers who have met her over the 101 years since the book was first published. When I settle down with it these days, I’ve come to see the truth in Mark Twain’s praise for the book, and this reminds me of the great truth that you are never too young to start rereading. 59. According to Paragraph 1, we can know the writer ______. A. believed Anne to be loveable B. admired Mark Twain because of Anne C. regarded Tom Sawyer as the dearest child D. disagreed with Mark Twain’s opinion on Anne 60. By referring to Mark Twain’s remark on his father, the writer wants to prove that ______. A. people’s attitude may change B. learning can change a person C. the relationships between people can improve D. young people never make correct judgments 61. The reason why the writer admires Anne now is that _______. A. she is an ambitious girl B. she is welcome by the readers C. she adapts to her environment well D. she changes her name to make it easy to remember[来源:学科网]
5

62. The writer’s purpose of writing the passage is to ______. A. recommend Anne of Green Gables B. express admiration towards Mark Twain C. prove that people’s first impression can not be right D. encourage us to reread the books that we may not like at first C Why texting harms your IQ The regular use of text messages and e-mails can lower the IQ more than twice as much as smoking marijuana (大 麻). That is the statement of researchers who have found that tapping away on a mobile phone or computer keypad or checking for electronic messages temporarily knocks up to 10 points off the user’s IQ. This rate of decline in intelligence compares unfavorably with the four-point drop in IQ associated with smoking marijuana, according to British researchers, who have described the phenomenon of improved stupidity as ―infomania‖. The research conducted by Hewlett Packard, the technology company, has concluded that it is mainly a problem for adult workers, especially men. It is concluded that too much use of modern technology can damage a person’s mind. It can cause a constant distraction of ―always on‖ technology when employees should be concentrating on what they are paid to do. Infomania means that they lose concentration as their minds remain fixed in an almost permanent state of readiness to react to technology instead of f ocusing on the task in hand. The report also added that, in a long term, the brain will be considerably shaped by what we do to it and by the experience of daily life. At a microcellular level, the complex networks of nerve cells that make up parts of the brain actually change in response to certain experiences. Too much use of modern technology can be damaging not only to a person’s mind, but to their social relationship. 1100 adults were interviewed during the research. More than 62 per cent of them admitted that they were addicted to checking their e-mails and text messages so often that they scrutinized work-related ones even when at home or on holiday. Half said that they always responded immediately to an email and will even interrupt a meeting to do so. It is concluded that infomania is increasing stress and anxiety and affecting one’s characteristics. Nine out of ten thought that colleagues who answered e-mails or messages during a face-to-face meeting were extremely rude. The effects on IQ were studied by Dr Glenn Wilson, a psychologist at University of London. ―This is a very real and widespread phenomenon,‖ he said. ―We have found that infomania will damage a worker ’s performance by reducing their mental sharpness and changing their social life. Companies should encourage a more balanced and appropriate way of working.‖ 63. We can learn from the passage that ―infomania‖ ______. A. has a positive influence on one’s IQ B. results in the change of part of the brain C. lies in the problem of lack of concentration D. is caused by too much use of modern technology 64. The research mentioned in the passage is most probably about ______. A. the important function of advanced technology B. the damage to one’s brain done by unhealthy habits C. the relevance between IQ and use of modern technology D. the relationship between intelligence and working effectiveness 65. The underlined word ―scrutinized‖ probably means ―______‖. A. examined carefully B. copied patiently C. corrected quickly D. admitted freely 66. Which of the following shows the structure of the passage? A. B.
6

CP P 1
C.

CP P P1 Sp
D.

P2 Sp 2 C CP P2 Sp C 1 Sp 2

Sp 2 Sp 1 C CP 2

1

P1 P1 P2 P3 Sp 1
CP: Central Point C P: Point Sp: Sub-point (次要点)

Sp 2

C: Conclusion

D It took me more than 10 years to realize that the world has no shortage of fashion (时尚) designers who have the ability to make trendy and elegant garments, but that it is badly in need of, simply, clothes designers. My own definitions would set fashion and clothing greatly apart. It is a fact that, in the shopping malls, there are plenty of beautiful garments whose unpredictability makes our life colorful and interesting. You are almost convinced: You can buy whatever you dare to think. There is no doubt that fashion designers are usually with high qualifications. They study fashion trends, select colors, and make sure the final production of their designs is done properly. However, as experience grew with age, my attraction to arts became ever stronger. I have a strong desire for clothing to stand as does paint to the painter, as does stone to the sculptor, as a simple and particular language of an individual creation, which draws the audience from an appreciation of the surface to deeper thoughts with the world of the soul. I believe that the most meaningful creative motives should arise through caring for other people, the great care of humanity—a concern for human feeling and spirituality. This includes love, but it is bigger than love, and it is unconditional. I believe the greatest works of art can touch the deepest and strongest parts of human feelings and the world of the spirit, and only these works can be the memories of history, preserving the most valuable feelings that have ever existed , and inspiring a greater awareness of ourselves. I am not satisfied if people only appreciate clothing if it merely satisfies their desire. I believe clothing could be a specific creative language for communicating ideas and thoughts, for inspiring you and shaping your behavior. Those clothes fashioned out of necessity possess a power that can continue to exist across the ages. This is what I have tried to achieve, the clothing to return to its original simplicity, the clothing to help people regain the natural sense. The true fashion today should not follow the trends. It should instead uncover the extraordinary in the ordinary, for I believe the pleasure you get from the clothing is not its price, but its spirit. 67. According to the writer, most fashion designers are ______. A. lack of imagination B. deep in thought C. unproductive D. trendy 68. By saying ―This includes love‖ in Paragraph 2, the writer regards ―love‖ as ______.
7

A. a very important part of the spiritual world B. what can be achieved through the works of hand C. one of the most meaningful creative motivations D. a form of concern for human feeling and spirituality 69. The writer indicates that the primitive clothes are made as a result of ______. A. respect for nature B. spiritual value C. necessity D. simplicity 70. What is the main idea of the passage? A. Humanity is fundamental in fashion design. B. The growing fashion trends present human interest. C. Designers must concern for the desire of consumers. D. Fashion clothes have close relations with earth predictions.

第二节(共 5 小题;每小题 2 分,共 10 分) 根据短文内容, 从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 Do It Yourself ―Do it yourself (DIY)‖ is a term used to describe building or repairing of something without the aid of experts. It came into common usage in the 1950s in reference to home improvement projects which people might choose to complete independently. 71 It promotes the ability of the ordinary person to learn to do more than what he thinks is possible. From the late 20th century, we have given in to the convenience of being told the ―right way‖ to do things because it is convenient. 72 We have organized shopping, organized entertainment, and even organized marriage. With the development of industrial revolution, we have had our clothes and furniture made with the help of the machine. Our food supply has left our backyards and ventured (冒险) into the factory. Things get cheaper and easier to find, but we buy as one and eat as one. DIY culture holds a powerful belief: 73 That statement may seem like the DIY movement is quite self-centered, but there is great evidence that the opposite is true. By creating with our own minds and hands, by relying on what has come before and projecting what will be, we have become open to many possibilities. 74 People can both create to serve their own needs and find the value in what others create. In other words, we can both learn how to make what we desire ourselves and consume goods made by others. 75 But the joy of DIY culture is how we begin to find our interconnectedness, for example, our talents of swimming and skating with the talents of others in our community. A. Almost everything in our life has been arranged in a system. B. DIY provides us with some particular requirements and tools. C. People can have what they want if they can learn to make it themselves. D. We question the lifestyle based on our values and fashioned with our hands. E. Of course the danger of DIY culture is that we try to become entirely self-confident. F. In recent years, DIY has taken on a broader meaning that covers a wide range of skill sets. G. We can sew our own clothes, grow vegetables, and do other activities that put us in touch with the processes of life. (请将第 71 至第 75 题的答案抄写在开放作文答题卡相应位置上) 北京市朝阳区高三年级第二次综合练习 英 语 试 卷 听力第三节 阅读第二节 情景作文 开放作文
8

得 分 阅卷人 第四部分:书面表达(共两节,35 分) 第一节:情景作文(20 分) 近日某网站对人们外出旅游的频率和目的进行了一次问卷调查,结果见下图。请根据图表提供的信息用英 语写一篇短文, 介绍此次调查结果, 并谈谈你自己外出旅游的目的。 词数不少于 60。 文章的开头已经给出。

旅游频率
48%
很少旅游 21%

旅游目的
50%
经常旅游 33%

40% 30% 20% 20%

26%

有时旅游 46%

10% 0% 观赏风景 游览名胜 了解民俗

6%

外出购物

表1

表2

Recently an online survey on traveling has been conducted. ___________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________

(请将情景作文写在答题卡指定区域内)

答题卡 以下为答题区,必须用黑色字迹的签字笔在方框区域内作答,否则答题无效。 第四部分:书面表达 第一节 情景作文 Recently an online survey on traveling has been conducted. ___________________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________________ __________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________
9

_______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________

请在背面答第二节 第二节 开放作文(15 分) 根据下面英文提示写一篇短文,词数不少于 50。 In your English class, you are asked to describe the following picture and explain to your classmates how you understand it. 提示词 凳子 stool

(请将开放作文写在答题卡指定区域内)

10

北京市朝阳区高三年级第二次综合练习 英语试卷答案 2012.5 第一部分:听力理解(共三节,30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 1. B 2. C 3. A 4. B 5. C 第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,共 15 分) 6. C 7. B 8. A 9. A 10. C 11. B 12. A 13. B 14. A 15. C 第三节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 每小题 1.5 分。如出现拼写错误不计分;出现大小写、单复数错误扣 0.5 分;如每小题超过一个词不 计分。 16. Crystal 17. 68764632 18. neighbor 19. film 20. replacement 第二部分:知识运用(共两节,45 分) 第一节 单项填空(共 15 小 题;每小题 1 分,共 15 分) 21. B 22. D 23. A 24. D 25. C 26. A 27. B 28. C 29. A 30. D 31. C 32. A 33. B 34. C 35. D 第二节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,共 30 分) 36. B 37. C 38. A 39. C 40. D[来 源:学 科网] 41. A 42. C 43. B 44. B 45. D 46. A 47. D 48. C 49. B 50. A 51. C 52. B 53. D 54. A 55. D 第三部分 阅读理解(共 20 小题;每小题 2 分,共 40 分) 第一节 四选一 (共 15 小题;每小题 2 分,共 30 分) 56. A 57. C 58. D 59. D 60. A 61. C 62. D 63. D 64. C 65. A 66. B 67. D 68. D 69. C 70. A 第二节 七选五 (共 5 小题;每小题 2 分,共 10 分) 71. F 72. A 73. C 74. G 75. E 第四部分 书面表达(共两节;共 35 分) 第一节 情景作文(20 分) 一、评分原则 1.本题总分为 20 分,按 5 个档次给分。 2.评分时,先根据文章的内容和语言质量初步确定其档次,然后以该档次的要求来衡量,确定或调整档 次,最后给分。 3.评分时应考虑:内容要点完整、词汇和句式的多样性及语言的准确性、上下文的连贯。 4.拼写、标点符号或书写影响内容表达时,应视其影响程度予以考虑。英、美拼写及词汇用法均可接受。 5.词数少于 60,从总分中减去 1 分。 二、各档次的给分范围和要求:
11

第一档

18 分-20 分

完全完成了试题规定的任务。[来源:Zxxk.Com] ·覆盖了所有内容要点; ·运用了多样的句式和丰富的词汇; ·语法或用词方面有个别错误,但为尽可能表达丰富的内容所致;体现了 较强的语言运用能力; ·有效地使用了语句间的连接成分,所写内容连贯、结构紧凑。 完全达到了预期的写作目的。

第二档

15 分-17 分

完全完成了试题规定的任务。 ·覆盖了所有内容要点; ·运用的句式和词汇能满足任务要求; ·语法和用词基本准确,少许错误主要为尽可能表达丰富的内容所致; ·使用了简单的语句间连接成分,所写内容连贯。 达到了预期的写作目的。

第三档

12 分-14 分

基本完成了试题规定的任务。 ·覆盖了内容要点; ·运用的句式和词汇基本满足任务要求; ·语法和用词方面有一些错误,但不影响理解。 基本达到了预期的写作目的。 未恰当完成试题规定的任务。 ·漏掉或未描述清楚主要内容; ·所用句式和词汇有限; ·语法或用词方面的错误影响了对所写内容的理解。 未能清楚地传达信息。 未完成试题规定的任务。 ·明显遗漏主要内容; ·句式单调、词汇贫乏; ·语法或用词方面错误较多,严重影响了对所写内容的理解。 未能传达任何信息;所写内容与要求无关。

第四档

6 分-11 分

第五档 1 分-5 分

0分

三、One possible version: Recently an online survey on traveling has been conducted. In the survey, people were asked about how often and why they travel, and the results are as follows. Chart 1 shows that 33% of the people often go traveling, the reason for which lies in the fact that they have enough time and money. Nearly half of the people do it now and then, while about 21% seldom go out to travel. As is shown in Chart 2, people travel for different reasons. The largest percentage of people, 48%, would like to enjoy beautiful natural scenery. 26% enjoy learning about culture and customs and 20% prefer to vis it places of interest. There are also people who travel for shopping, but only a small number. As for me, travelling is not only a good way to relax and enjoy myself but also a chance to broaden my horizon.

12

第二节 开放作文(15 分) 一、评分原则: 1.本题总分为 15 分,按 4 个档次给分。 2.评分时,先根据文章的内容和语言质量初步确定其档次,然后以该档次的要求来衡量,确定或调整档 次,最后给分。 3.评分时应考虑:文章是否扣题,结构是否完整,内容是否充实、健康,思维是否活跃,逻辑是否清晰, 语言是否规范,交际是否得体。 4.拼写、标点符号或书写影响内容表达时,应视其影响程度予以考虑。英、美拼写及词汇用法均可接受。 5.词数少于 50,从总分中减去 1 分。 二、各档次的给分范围和要求: 第一档 完全完成了试题规定的任务。 ·内容充实,体现了活跃的思维和清晰的逻辑; ·交际得体,表达时充分考虑到了交际对象的需求; ·语法或用词方面有个别错误,但为尽可能表达丰富的内容所致;体现出较 强的语言运用能力。 完全达到了预期的写作目的。 基本完成了试题规定的任务。 ·内容、逻辑和交际等方面基本符合要求; ·所用语法和词汇满足了任务的要求; ·语法或用词方面有一些错误,但不影响理解。 基本达到了预期的写作目的。 未恰当完成试题规定的任务。 ·表达未能切题; ·所用词汇有限,语法或用词方面的错误影响了对写作内容的理解。 未能清楚地传达信息。 未完成试题规定的任务。 ·写了少量相关信息; ·语法或用词方面错误较多,严重影响了对写作内容的理解。 未传达任何信息;所写内容与要求无关。

13 分-15 分

第二档

9 分-12 分

第三档

4 分-8 分

第四档 1 分-3 分 0分

三、可能出现的立意: 1. 制定的目标要恰当,采取的手段要合理; 2. 面对困难,应该提高个人能力,而非采取不正当手段; 3. 做事要遵守规则; 4. 不能投机取巧; 5. 自欺欺人不可取; 6. …… 7. …… 8. …… 四、One possible version: In the picture, a man is doing high jump, but the crossbar is fixed too high for him and he is trying to get over it by
13

jumping from a stool. What a ridiculous scene! The picture wants to remind us of setting a goal based on one’s ability, but not to cheat for an unreasonable one. The bar is too high for the man, so he tries to get over it by jumping from a stool. Obviously, what he does is nothing but cheating. In fact, if he sets the bar at a proper height, he is sure to make it without the stool. So it is with our life. Some people set a goal beyond their ability and then try to achieve it in a dishonest way, which should be strongly criticized. So we should set an attainable goal and achieve it honestly. That’s true success. 听力原文: (Text 1) W: Mike worked as a secretary for three years. Then he became a newspaperman. After that he started writing novels. M: Is he still doing that? W: Yes, he is very famous now. (Text 2) W: Hi, is there something I can do? M: You see, the sun is too strong. I’d like to get a pair of glasses to protect my eyes. W: All right. What price range do you have in mind? (Text 3) W: I hear you’ve invented a tool which lets computer users use their feet to control the mouse. M: Yes. People are trying many ways to free their hands from the mouse, such as using their eyes, but have been unsuccessful. So I tried the feet. (Text 4) W: Have you seen the purse, honey? M: Your purse? No. Why the purse? We’re not going shopping anyway. W: I know. But our opera tickets are in it. And we have only one hour left. M: Did you have it when we left the parking lot? (Text 5) M: Did you get to watch the play Sunshine in the Capital Theatre yesterday? W: Yes, it couldn’t be better. But I didn’t like the people there. They always made noises. (Text 6) W: How can I help you, Sir? M: I need a business suit. W: We have business suits in three different price ranges. They are on Sales items, Designer Line, and Best-buys. M: What is the price range for each? W: Sales items start at 30 dollars. They go up as high as 100 dollars. The Designer Line items, which are personal and fashionable, are between 400 and 1500 dollars. M: Too much for me. How about Best-buys? W: Best-buys are between 50 and 500 dollars. M: OK. I’ll see them first. W: Then you can go straight down to the first floor, and then make a right turn. M: Thank you so much.
14

(Text 7) M: Hi, Wanda. Where are you rushing? W: I’m heading for a meeting of the ski club. It starts in a few minutes. M: The ski club? W: Yes. Do you want to come along? M: Wha t does the ski club do? W: Well, you get to know other people who enjoy skiing, listening to lectures and programs on skiing techniques and equipment, and—best of all—plan skiing trips. M: It sounds great, but I don’t know exactly how to ski very well. W: It doesn’t matter. You just want to learn how to ski. M: That sounds like my kind of club. I guess I’ll come along with you and try it. W: We’ve got to hurry. It’s almost three o’clock. (Text 8) Hello! My name is Art. I’m 74 years old and I live in a retirement community with my wife Kate. I retired about twelve years ago from the bicycle business. I was in the bicycle business for thirty-five years. Twenty of the thirty-five years I ran my own business. After I decided to sell my business, I became an advisor. I worked as an advisor for five years and then I retired. The retirement community I live in requires you to be forty-eight years old or older. In the community I participate in many activities, such as oil painting and watercolor painting, and handmade pots. My major activity, however, is golf. If weather permits, I play every day. We have a golf course in the community, and since I play more often than I used to before I retired, my game is improved very much. (Text 9) M: Hello, Campus Daily, Advertising Department. This is Mark speaking. W: Hi, I’m calling to place a couple of ads. M: Sure. Under what classification? W: Well, I want one in the ―Roommate Wanted‖ section. M: All right. And how would you like that to read? W: OK. It should read ―Female roommate wanted for pleasant, sunny two-bedroom apartment on Elliewood Avenue. Three blocks from the university. Share rent and gas and electricity bills. Available September 1. Call between 4 and 9 pm and ask for Cecilia.‖ M: Fine. And what about the other one? W: That one I’d like under ―Furniture for Sale‖, and I’d like to read ―Matching blue and white sofa and easy chair, excellent condition, $350 of best offer. Call between 4 and 9 pm and ask for Cecilia.‖ M: Anything more? W: No, that’s enough. Thank you. (Text 10) W: Excuse me. I think there’s something wrong with my camera. It can’t seem to put the film on any more. M: Let me take a look. Um… it looks like something is in need of replacement. Would you be able to leave it here for a week? We’re very busy at the moment but I’m sure we can repair it in the next few days. Is that satisfactory? W: Oh. But I was hoping to get it done on the spot. M: Well, we’ll need to order the replacement parts from the camera supplier in Newtown. I’m sorry. That’s the best I can do. W: All right then. That’ll be OK. Do you need any details?
15

M: Yeah, just a few. What’s your name? W: Alex Crystal. C-R-Y-S-T-A-L. M: And address? W: 65 Baron Road, Howell. M: And what’s your telephone number? W: 68764632. If I’m not at home, please leave the message with Miss White living next door. M: OK. And what’s her number? W: 68753926. M: Good. I think we’ve got enough details. Now, the camera will be on Thursday, 5 of April. W: Sorry. I can’t pick it up until the following Tuesday. M: No problem. You can come at any time you want. Let’s make contact in advance.

16


推荐相关:

2011-2012北京市朝阳区高三英语二模试题及答案

北京朝阳区 2011-2012高三二模英语试题及答案(考试时间 120 分钟 满分 150 分) 注意事项: 1.试卷分为四个部分,答试卷第一至第三部分时(第 16 至第 20 ...


2011-2012北京市丰台区区高三英语二模试题及答案

2012丰台高三英语二模试... 9页 免费 2011-2012北京市海淀区高... 暂无评价 17页 免费 2011-2012北京市朝阳区高... 暂无评价 13页 2下载券2...


北京海淀2012年高三英语二模试题(精校版)

2011年北京海淀区高三英语... 19页 1财富值喜欢此文档的还喜欢 2012北京高考海淀区二模英... 17页 1财富值 2012年北京朝阳高三二模英... 19页 免费 2012 ...


2011-2012北京市海淀区高三英语二模试题及答案

2011-2012北京市海淀区高三英语二模试题及答案_高三英语_英语_高中教育_教育专区。2011-2012北京市海淀区高三英语二模试题及答案 海淀区高三年级第二学期期末练习英 ...


2012年北京朝阳高三二模英语试题及答案

2012年北京朝阳高三二模英语试题及答案_英语考试_外语学习_教育专区。2012北京市高三...2011北京朝阳初三二模... 15页 免费 北京朝阳区2012年高考二... 17页 免...


2012北京朝阳区高三二模英语试卷word原稿

2012北京朝阳区高三二模英语试卷word原稿 隐藏>> 英语试卷 北京市朝阳区高三年级第二次综合练习 2012. 5 (考试时间 120 分钟 满分 150 分) 注意事项: 1.试卷分...


2011-2012北京市东城区高三英语二模试题及答案

(请将开放作文写在答题纸指定区域内) 9 东城区 20112012 学年度第二学期高三统一练习(二) 英语试题参考答案及评分标准 2012.5 第一部分:听力(共三节,30 ...


2010年北京市丰台区高三英语二模试题及答案

2013年北京朝阳区高三英语... 15页 免费 江苏省淮安市2012届高三第... 14页 免费 2011暑假网络助学工程英语... 38页 免费如要投诉违规内容,请到百度文库投诉中...


2011年北京东城区高三二模英语试题

北京市东城区高三二模英... 10页 1下载券 北京市东城区2012届高三... 14页...北京市2011高三英语一... 15页 免费 北京市朝阳区2011年高三... 21页 2...

网站首页 | 网站地图
All rights reserved Powered by 简单学习网 www.tceic.com
copyright ©right 2010-2021。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit325@126.com