高三英语· 陕西专用(RJ) 班级： 课时作业 35
姓名： Unit 5 Travelling abroad
选修七 Unit 5 学号：
Ⅰ.单项填空 1．—It is________must for us to buy a flat. —Yes.But with house prices soaring，it
is out of________question. A．a；/ B．the；/ C．the；a D．a；the 2 ． (2012· 坊 训 练 )I put my eye to the microscope and see nothing at all ， 潍 ________something unclear and milky. A．including B．besides C．except D．beyond 3． (2012· 济宁模拟)People were disturbed and went out to see where the noise________from. A．has come B．had come C．was coming D．is coming 4．I’d love to work in a business________everyone has equal chances to get promoted. A．how B．which C．where D．that 5．The foreign expert put forward a plan at yesterday’s meeting，________all the people present spoke highly of. A．where B．which C．whom D．when 6． did all we could to________the girl， We who had been feeling down because of her failure in the job interview. A．adjust B．comfort C．toast D．recommend 7 ． (2012· 阳 六 校 诊 断 )Helen always helps her mother even though going to 沈 school________most of her day. A．puts up B．takes up C．saves up D．makes up 8 ． (2012· 西 临 川 一 中 等 六 校 联 考 )Duty is an act or a course of action that 江 people________you to take by social customs，law or religion. A．persuade B．request C．instruct D．expect 9．—Dad，I have won the first prize in the English competition. —Congratulations.________and get prepared for studying abroad. A．All the best B．Keep it up C．Never mind D．Take it easy 10． Even though he has come here for almost one year， is hard for him to________with the it environment here. A．call in B．give in C．drop in D．fit in 11．The governor is occupied________the meeting at the moment.May I take a message? A．with B．at C．in D．for 12． They prepared manmade rubber as a(n)________for the natural rubber that they could no longer obtain. A．preference B．assistant C．exchange D．substitute 13．—What do you usually do after supper，Lucy?
—My evening________includes taking a walk down to the garden and listening to music on the radio. A．teamwork B．action C．routine D．performance 14．They haven’t decided where to go，just travelling from one place to another without a________. A．destination B．preparation C．regulation D．conservation 15．(2012· 济南练习)Fish need water to survive；________，we humans need air to live. A．particularly B．similarly C．obviously D．clearly Ⅱ.阅读理解 A (2012· 福建质量检测)Anyone who experienced wet weather this summer will not be surprised to learn that this was the fourth year running that the UK suffered from a wet summer， which has never happened before in modern rainfall records dating back to 1914. This summer was only slightly wetter than usual，though－the UK had 248.5 mm summer rainfall,10 percent above average，according to Met Office figures. The rainfall average over the whole country showed an interesting weather picture， though.The rain tended to come down in big showers，setting off flash floods.As a result，East Anglia in eastern UK had its third wettest August with more than double the normal rainfall，and the southeast had one of its dullest Augusts，with only two thirds its usual sunshine.And yet both these areas had been dry and sunny for the previous five months and seemed to be heading for longlasting drought (干旱)． Western and northwestern areas had the complete opposite，though－extremely wet in July， followed by a dry August.Remarkably，the northwest had suffered from such longlasting drought that it led to bans on using hosepipes (橡皮软管)． Although some weather companies predicted an extremely hot barbecue summer，it was only 0.6 ℃ above average across the UK.Even so， the first half of this summer Glastonbury enjoyed for a mud- festival and Wimbledon remained hot and dry.It may not have broken any temperature free records，but there were plenty of barbecues this summer. 1．There was a lot of rainfall this August in________. A．East Anglia B．western UK C．northwestern UK D．Wimbledon 2．What made the southeast seem to have longlasting drought? A．The small amount of sunshine in August. B．The wettest August of the third year running. C．The extremely hot weather with too much rainfall. D．The continuous five months of dry and sunny weather. 3．What can be inferred from the last paragraph of the passage? A．People in Glastonbury celebrated a mud festival freely. B．Some weather companies did not give an accurate forecast. C．The temperature this summer was much higher than average. D．The extreme hot weather this summer led to fewer barbecues.
B (2012· 豫南四校高三调研)People tend to become more personal and hide less of themselves when using email.Researchers from the Open University in Britain have found in a recent study that there are good reasons for this. The team of researchers asked 83 pairs of students，all strangers to each other，to solve a problem.They had to discuss this question：If only five people in the world could be saved from a world disaster，who should they be? The pairs of students had to talk over the problem either face to face or by computers.Dr.Johnson said， “They told their partners four times as much about themselves when they talked over the Internet as when they talked face to face.When the computers were fitted with cameras so that students could see each other，this limited the personal side of the conversation.” Generally the information was not extremely personal.It was mainly about things such as where they went to school，or where they used to live.But some students discussed their love stories，and personal childhood experiences. Dr.Johnson believes that emailing encourages people to focus on themselves.And when they do this，they become more open，especially if there are no cameras.“If you cannot see the other person， becomes easier to talk about yourself.This is because you are not thinking what the other it person is thinking of you.So emailing has become the modern way of talking ， ” said Dr.Johnson.“However，this style of talking is not entirely new.In the 19th century people started to use the ‘telegraph’to communicate.Now the same kind of thing has happened and people ended up speaking more freely.” Dr.Johnson thinks that emailers need to know about these effects of emailing，especially when they start work in a company.“If you don’t know about them，you could find yourself saying more about yourself than you wanted to.” 4．The subject discussed in this passage is________. A．how people open up when emailing B．how people do research studies C．how to communicate at work D．how to discuss and solve a problem 5．The reason that some couples talked freely about themselves is that________. A．they didn’t talk about very personal things B．they couldn’t see each other C．the cameras on the computers were turned on D．they had to discuss a question 6．In the writer’s opinion，one should________. A．focus on oneself when emailing B．talk more freely when using email than usual C．discuss any subject that one wants to D．consider how to use email at workⅢ.短文改错 I will never forget my teacher Miss Li，who is my English teacher when I was in high school.Miss Li was younger， pretty and kind?hearted.Thatis hard for me to describe how she was like.However，she really had her own personalities.She had us elect our monitor and decided where to go for an outing.Besides she liked to have us solving problems by our own.And we took great progress quickly in our studies.It wasn’t long before the most of us behaved properly but we found her a good friend who we could depend. Unit 5 Travelling abroad Ⅰ.单项填空 1． 【解析】选 D。考查冠词。句意为：——我们必须得买房子了。——是的。但是，房 价上涨太快了，买房几乎不可能。第一空 must 前加不定冠词 a 表示“必要的事”；第二空 out of the question 意为“不可能的”。
2． 【解析】 C。 选 考查介词辨析。 根据句中 nothing 可知， 应与 except 连用， nothing except 意为“只有”。故选 C 项。 3． 【解析】选 C。考查动词时态。句意为：大家都出去看看噪音是从哪里传出来的。根 据句意可知，此处应为过去进行时，即表示出去看看声音正在从哪里传来。故 C 项符合题 意。 4． 【解析】选 C。关系副词 where 在此相当于 in which，在从句中充当地点状语，which 指代先行词 business。 5． 【解析】选 B。关系代词 which 引导定语从句，修饰先行词 plan，并在从句中作 spoke highly of 的宾语。 6． 【解析】选 B。adjust 调节；comfort 安慰；toast 烤，烘；recommend 推荐。根据句 意，故选 B。 7． 【解析】选 B。考查动词短语辨析。句意为：海伦总是帮助母亲，虽然上学占据了她 一天中的大部分时间。此处 take up 表示“占据(时间)”。A 项表示“举起”；C 项表示“储 蓄”；D 项表示“编造”。 8． 【解析】选 D。考查动词辨析。句意为：责任是人们按照社会风俗、法律或者宗教信 仰期望你承担的一种行为或者行为过程。expect 表示“盼望，期待”，符合语意。前三项分 别表示“说服”“要求”“指导”，都不符合语意。 9． 【解析】选 B。句意为：——爸爸，我英语竞赛得了一等奖。——祝贺你。继续努力， 为出国学习作准备。keep it up“保持优秀成绩；继续干下去”，符合句意。all the best“(祝 你)一切顺利”；never mind“不必担心”；take it easy“放轻松；别紧张”。 10． 【解析】选 D。句意为：即使他来这儿几乎有一年了，对他来说很难适应这里的环 境。 in with...“与??相适应/融和”， fit 符合句意。 in“召集， call 来访”； give in“让步”； drop in“拜访”。 11． 【解析】选 A。be occupied with sth.表示“忙于??”。 12． 【解析】选 D。substitute 代替品。句意为：他们用人造橡胶替代无法再获取的天然 橡胶。 13． 【解析】选 C。routine 意为“常规，日常事务”。答语意为：我晚间的常规事务包 括到花园散步和通过收音机听音乐。teamwork 协作，合作；action 行为，动作，行动； performance 表现，表演。 14． 【解析】选 A。句意为：他们还没有决定去哪里，只是毫无目的地从一个地方穿梭 到另一个地方。destination“目的地”，符合题意。preparation“准备”；regulation“规则； 规章”；conservation“保护；保存”。 15． 【解析】选 B。考查副词词义辨析。particularly 意为“尤其是，特别是”；similarly 意为“相似地”；obviously 意为“明显地，显然地”；clearly 意为“清楚地”。根据语境 可知，鱼需要水才能生存；同样地，人需要空气才能活。故 B 项正确。 Ⅱ.阅读理解 【解题导语】 英国连续四年夏季多雨，但是各个地区的天气也不一样，让我们去看看 不同地区的夏天都是什么天气吧！ 1． 【解析】选 A。细节理解题。根据文章第三段的第三句可知，East Anglia 在这个夏季 雨量很大，故答案为 A。 2． 【解析】选 D。细节理解题。根据文章第三段的最后一句可知，连续五个月的干燥和 艳阳高照的天气使东南部看起来要持续很长一段时间的干旱，故答案为 D。 3． 【解析】选 B。推理判断题。根据文章最后一段的第一句可知，气象公司预测这个夏 天会非常热，但实际上比平均温度只高了 0.6 ℃，故答案为 B。 【解题导语】 电子邮件为人们的日常交流提供了一个广阔而又隐秘的平台， 由于人们 彼此之间见不到对方，因而更容易敞开心扉，坦诚地交流。 4． 【解析】选 A。主旨大意题。本文是一篇研究报道，第一段是文章的中心段，根据本 段第一句中的内容再结合下文可判断文章的中心话题是人们在使用电子邮件时是如何开诚 布公地交流的。 5． 【解析】选 B。推理判断题。结合第二段最后两句中的内容以及第四段前半部分中的 内容可推断一些人敞开心扉的原因是他们彼此之间看不到对方。
6． 【解析】选 D。推理判断题。最后一段提到在公司工作时要考虑到使用电子邮件的影 响，假如不知道此事，就可能说出不该说的话，由此可推断 D 项正确。 Ⅲ.短文改错 I will never forget my teacher Miss Li，who is my English teacher when I was in high
school.Miss Li was younger，pretty and kind?hearted. hat is hard for me to describe how she T
young It what
was like.However，she really had her own personalities.She had us elect our monitor and decided
where to go for an outing.Besides she liked to have us solving problems by our own.And we
took great progress quickly in our studies.It wasn’t long before the\ most of us behaved properly
but we found her a good friend who we could depend ∧.