tceic.com
简单学习网 让学习变简单
相关标签
当前位置:首页 >> 高中教育 >>

【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修4-Unit 1 课时训练16]


课时训练(十六)
Ⅰ.阅读理解 A I am the younger one of the two children in the family.Brian was born three years before me, and I'm sure his birth was perfect,just as he is. When we were little w

e would put on minimusicals (音乐剧)for our parents and set up a lemonade store.My brother was the director and played the lead in the plays;I was the backup singer.Brian squeezed the lemons and sold the drinks;I ran back and forth between our house and the store getting more sugar and cups.Brian wasn't just better than me at squeezing fruit.He got straight A+s in school and was elected captain of his maths team.I had always been an A or B student.It_took_me_many_years_to_be_able_to_see_beyond_the_rows_of_medals_lining_his_sh elves_into_my_own_heart. During middle school,my brother would sit at the table and dive into a river of books and homework,while I would dribble(运球)a soccer ball around his chair and the table.After my first year on the team,I received the Most Valuable Player and Strongest Defender awards.My strengths appeared out of nowhere,and I realized I wasn't just good at sports.I was a great writer and a computer expert.I could memorize history facts faster than anyone else.My work was published in a nationwide magazine three times and I won a writing contest.I wasn't just Brian's sister.I was Sara.I was me. Two years ago,when the letter came from Vassar College,my brother's top choice,I knew he was accepted.My mother cried and my father shook his hand and told us how proud he was of Brian.I jumped up and down right with him,because I knew that if I opened my acceptance letter to the college of my dreams,my brother would be the first to congratulate me. 1.What is Paragraph 2 mainly about? A.The happy childhood of Brian and the author. B.The talents that Brian and the author showed in childhood. C.How the author lived in her brother's shadow. D.How Brian helped the author with her studies. 2.The underlined sentence in Paragraph 2 means that it took the author years________. A.to begin to get her own medals and honour B.to accept Brian's perfection C.to understand how kindhearted Brian was D.to study hard and catch up with Brian 3.What can be inferred from Paragraph 3?

A.The author was proud of being the sister of Brian. B.The author began to strive to be better in her studies. C.The author began to find her own interests and find her way out. D.Brian showed no interest in anything but his studies. 4.Which of the following words can best describe the author's feelings when Brian received the acceptance letter? A.Annoyed. C.Delighted. B.Envious. D.Indifferent. B

When Peng Liyuan stepped off the plane in Moscow,the whole world wanted to know who dressed the elegant first lady.The reporter released the secret—Ma Ke. Peng Liyuan has been wearing Ma Ke's designs for more than a decade,a fact that was only highlighted recently when she was on her first state visit,accompanying her husband President Xi Jinping.The elegant and attractive Peng,formerly a popular singer,has been compared with the US' first lady Michelle Obama and France's Carla Bruni-Sarkozy,since stepping off the airplane in Moscow on March 22.Suddenly,everyone was curious to know more about the first lady's wardrobe. Even so , Ma prefers a lowkey approach.“If you eat a tasty egg why would you_want_to_see_the_hen?” she says of all the media attention. Ma's relationship with Peng began 10 years ago after a concert in Guangzhou when a reporter told Peng she knew the designer behind the label Exception de Mixmind.Peng asked for an introduction because she was a fan of Ma's designs and had been wearing them for years. The two naturally became friends.Ma says: “The painting reflects the painter,and clothes reflect both the designer and the wearer.Someone desires fame and wealth, or love and sympathy; what you have in your heart is reflected in the design.Those who don't share my philosophy won't buy my clothes.Peng is a caring person, devoted to charity and environmental protection, which is exactly what I'm doing now.”

However,regardless of the brand,Peng's support of Chinese labels has surprised millions of Chinese who favor foreign fashion brands. “Instead she presented a vision of Chinese fashion,desiring to bring Chinese designers to the world stage,” says a western designer. The first lady's doublebreasted coat and her black leather handbag aren't available at any of Exception's shops,though Exception's physical stores do have seen a rising number of visitors. 5.The passage mainly discusses________. A.the designer of the first lady Peng Liyuan's dress,Ma Ke B.the friendship between Peng Liyuan and her designer C.Peng Liyuan's clothes on her first state visit D.the reactions to Peng Liyuan's first visit to Moscow 6.In the underlined sentence in Paragraph 3 Ma Ke mentioned “an egg and the hen” to show________. A.it is hard to explain “Which came first,the egg or the hen?” B.paying such great attention to her was unnecessary C.the outcome was more important than the process D.her dissatisfaction with the media attention on her dress 7.What can be inferred from the passage? A.First ladies compete with each other whenever they are together. B.Peng's suits can be bought in Ma Ke's clothes stores. C.Ma Ke offered to design the first lady's clothes through her friends. D.Peng had liked Ma's designs long before she got to know her in the flesh. 8.In the passage,Peng Liyuan________. A.often reflects on what she has in her heart before choosing clothes B.is sympathetic and has a strong environmental consciousness C.always desires the exceptional charm of the brand D.is knowledgeable in philosophy Ⅱ.七选五补缺题 When we're young children , many of us seem to have little trouble making new friends.__1__As adults,we tend to become more guarded with new people and have less time to devote to friendships.Consequently,most of us find it much harder to make new friends.If you've never experienced a close friendship, even as a child, you may find it even harder.But we all need and want good friends,even those of us who may sometimes pretend otherwise. The need for friends is instinctual(本能的).Our survival used to depend on having friends to

hunt and find food with,to help us build shelter and keep our families safe.__2__They add meaning to life.They help you enjoy the good times and overcome the difficult ones.While strong relationships with friends can be a huge source of fun and pleasure,they are also important for your physical and emotional health. Good friends can: ●__3__ Even if it's just having someone to share your problems with,friends can help you cope with serious illness, the loss of a job or loved one, the breakup of a relationship, or any other challenge in life. ●Help you to reach your goals. Whether you're trying to get fit, give up smoking ,or otherwise improve your life , encouragement from a friend can really boost your willpower.__4__ ●Improve your mood. Happiness can be infectious.__5__ ●Reduce stress and depression. Having an active social life can benefit your immune system and help reduce isolation,a major factor for depression. A.Friendships take time to form and even more time to deepen. B.Provide support when you're going through tough times. C.But as we age,friendships grow and develop differently. D.Spending time with positive friends can be happy. E.Yet they are less important nowadays. F.It also increases your chances of success. G.Today,good friends are just as important. Ⅲ.短文改错 A recent survey shows that most students often communicate with our parents.But there are still some think it embarrassing to share their ideas with them.Actually everyone should attach importance to the family communication.It can strengthen the bond of the whole family or bridge the gap between children and parents.Besides,share your personal problems and emotions will greatly help reduce the pressure on you and build up your confidence. As for my family,we had a special dinner together every Saturday evening,over that everyone takes turns to share one problem.Then the other try to suggest solutions.In this way the whole family could enjoy every single bit of life.I think my family will stick out the tradition forever.

详解答案
课时训练(十六) Ⅰ.阅读理解 A 【语篇解读】 本文讲述了作者有一个成绩很好、能力很强的哥哥,而作者 在各方面都表现不出色,只能当哥哥的跟屁虫,一直生活在哥哥的影子里。多年 以后作者有了自己的兴趣爱好,而且表现出色,她终于找到了自我。 1.选 C 段落大意题。第二段主要讲述了作者跟哥哥小时候无论是唱音乐

剧还是摆摊子卖饮料,亦或是在学校的表现,哥哥永远都是领导,各方面表现出 色,而作者什么事都跟在哥哥后面,表现平平,因此第二段讲述的是作者如何在 哥哥的影子里生活。 2.选 B 句意理解题。划线句子的本意是“直到多年以后我的眼里看到的 才不只是哥哥袖子上的一系列勋章。 ”意思是多年以后作者的眼里不再只看到哥 哥的优秀,她从心里开始接受哥哥的优秀。 3.选 C 细节理解题。第三段讲述了作者开始在足球上表现出自己的优势,

获得了奖项,除此之外作者还在写作、电脑和记忆力等方面表现出自己的天赋, 她开始找到自己的爱好和出路,故 C 项正确。 4.选 C 细节理解题。根据文章最后一句可知当作者知道哥哥被他理想的

大学录取后,她高兴得跳了起来,因为她知道如果她被自己理想的大学录取,哥 哥会是第一个祝贺她的人。 B 5. 选 A 主旨大意题。 根据 The reporter released the secret—Ma Ke, 故选 A。

6.选 B 词义猜测题。根据 Even so,Ma prefers a lowkey approach,故选 B。 7.选 D 推理判断题。根据 Ma's relationship with Peng began 10 years ago after a concert in Guangzhou when a reporter told Peng she knew the designer behind the label Exception de Mixmind.Peng asked for an introduction because she was a fan of Ma's designs and had been wearing them for years,故选 D。 8.选 B 细节理解题。根据 Peng is a caring person,devoted to charity and environmental protection 可知,彭丽媛是一位有爱心的并且有环保意识的人,故 选 B。 Ⅱ.七选五补缺题 【语篇解读】 无论过去还是现在,我们都需要朋友,好朋友会带给我们什 么呢? 1.选 C 空前说小时候容易结识新朋友,空格后说成年后很难结交新朋友,

上下文形成对比,C 项合适,but 表转折,说明随着年龄增长,交友也发生了变 化。 2.选 G 上句中的“used to”为时间线索。空格后说的是现在交友的重要性, 所以排除 E。G 项说好朋友在现在和过去一样重要。故选 G。 3.选 B 选择小标题,从形式上看,B 项为祈使句,与其他三个标题在形 式上一致。再结合本段的叙述可知此项正确。 4.选 F 此处指“来自朋友的鼓励不仅能增强你的意志力,而且能增加成

功的机会”。F 项中的代词 it 指代 encouragement from a friend。 5.选 D 心。故选 D。 “happiness”是关键词,与乐观的朋友待在一起,自己也会变得开

Ⅲ.短文改错 A recent survey shows that most students often communicate with parents.But there are still some our ①their

∧ think it embarrassing to share their ideas ②who/that the ③去掉the family

with them.Actually everyone should attach importance to communication.It can strengthen the bond of the whole family between children and parents.Besides ,

or bridge the gap ④and

share your personal problems and ⑤sharing

emotions will greatly help reduce the pressure on you and build up your confidence. As for my family, we over had a special dinner together every Saturday evening, ⑥have

that other everyone takes turns to share one problem.Then the try to ⑦which ⑧others could enjoy every single bit of life.I ⑨can

suggest solutions.In this way the whole family think my family will stick

out the tradition forever. ⑩to


推荐相关:

【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修4-Unit 1 课时训练16]

【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修4-Unit 1 课时训练16]_高中教育_教育专区。【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修4-Unit 1 课时...


【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修4-Unit 4 课时训练19]

【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修4-Unit 4 课时训练19]_...1.A.forgot C.overcame 2.A.safe C.calm 3.A.act C.jump 4.A.place ...


【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修1-Unit 3 课时训练3]

【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修1-Unit 3 课时训练3]_高中教育_教育专区。【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修1-Unit 3 课时...


【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修2-Unit 2 课时训练7]

【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修2-Unit 2 课时训练7]_高中...Ⅲ.对话填空 1.had wanted 5.should 2.concentrating 3.but 4.career 10.a...


【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修5-Unit 5 课时训练25]

【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修5-Unit 5 课时训练25]_...Ⅲ.对话填空 1.would 2.families 3.that 4.the 5.but 6.up 7.since 8....


【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修3-Unit 5 课时训练15]

【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修3-Unit 5 课时训练15]_...1.A.Speaking C.Thinking 2.A.change C.decide 3.A.encounter C.search 4...


【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修5-Unit 3 课时训练23]

【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修5-Unit 3 课时训练23]_...1.A.expected C.asked 2.A.clever C.good 3.A.played C.threw 4.A....


【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修2-Unit 1 课时训练6]

【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修2-Unit 1 课时训练6]_高中教育_教育专区。【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修2-Unit 1 课时...


【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修3-Unit 2 课时训练12]

【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修3-Unit 2 课时训练12]_高中教育_教育专区。【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修3-Unit 2 课时...


【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修4-Unit 5 课时训练20]

【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修4-Unit 5 课时训练20]_高中教育_教育专区。【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修4-Unit 5 课时...

网站首页 | 网站地图
All rights reserved Powered by 简单学习网 www.tceic.com
copyright ©right 2010-2021。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit325@126.com