tceic.com
学霸学习网 这下你爽了
赞助商链接
当前位置:首页 >> 英语 >>

2014届高三英语大一轮复习 Book 4 Unit 3 A taste of English humour单元知识对点练(含解析) 新人教版


Unit 3

A taste of English humour

Ⅰ.单项填空 1.They were pretty poor but most of their friends were even________. A.richer C.worse off 答案 C 解析 考查形容词及短语辨析。句意为:他们相当穷,但是他们朋友中的大多数的境况 甚至更差。由语境可知 C 项正确。 2.—Credit cards are________useful when traveling. —True.They save us the trouble of taking too much cash. A.particularly C.exactly 答案 A 解析 考查副词辨析。修饰形容词 useful,表示程度,所以用 particularly,意思是 “尤其”。 分句句意为: 当你外出旅游的时候, 信用卡尤其有用。 partly 部分地; exactly 精确地;gradually 慢慢地。 3.One learns a language by making mistakes and________them. A.corrects C.to correct 答案 D 解析 并列结构,making 与 correcting 并列。 4.My wife________them as honored guests. A.entertained C.amused 答案 A 解析 招待。 5.________I had done it, I knew I had made a mistake. A.Hardly C.Mostly B.Directly D.Nearly 句意为:我妻子把他们当作尊贵的客人招待。entertain...as...把??当?? B.interested D.encouraged B.correct D.correcting B.partly D.gradually B.badly off D.well off

1

答案 B 解析 directly 用作连词,相当于 as soon as“一??就??”。句意为:我一做完 就知道自己犯了一个错误。 6.________of the truth of the reports, he told his colleagues about it. A.Convincing C.To convince 答案 B 解析 be convinced of...确信??。句意为:他相信报道的真实性,所以他跟同事说 了。 7.Mary felt________from the outside world, since she lacked an Internet connection and couldn’t receive any e?mail. A.cut down C.cut off 答案 C 解析 cut off 切断,断绝,主要指切断供应和与外界的联系。句意为:由于玛丽连接 不了因特网,不能接收邮件,她感到与世隔绝。 8.The students all wear the same uniform,so it’s hard for me to ________ my son among them. A.bring out C.pick up 答案 B 解析 句意为:学生们都穿着同样的校服。因此,对我来说在他们当中认出我儿子有点 儿难。pick out 辨认出,挑选出,符合句意。bring out 拿出,阐明;pick up 捡起来, 接收,学会;bring up 教育,培养,抚养。 9.The book describes the way of life of the ________ people of Mexico. A.general C.ordinary 答案 C 解析 句意为:这本书描述了墨西哥普通人的生活方式。general 强调全体概念,意为 “一般的,普通的”;normal 指标准等“正常的,通常的”;usual 指时间“往常的, 平常的”。根据句意,只有 ordinary“普通的,平凡的”适合。 10.I was late,but ________ the meeting hadn’t begun.
2

B.Convinced D.Having convinced

B.cut in D.cut out

B.pick out D.bring up

B.normal D.usual

A.normally C.finally 答案 D 解析

B.unfortunately D.fortunately

句 意 为 : 我 迟 到 了 , 不 过 幸 运 的 是 会 议 还 没 开 始 。 normally 正 常 地 ;

unfortunately 不幸地; finally 最后, 最终地; fortunately 幸运地。 只有 fortunately 符合句意。 11.I have told you the truth.________I keep repeating it? A.Must 答案 A 解析 must 必须, 一定;can 可以,能够;may 也许;will 意愿, 倾向性动作。 前 半句说我告诉你事实了,这里用的是现在完成时,表示过去的动作对现在造成了影响, 既然我已经说了, 我还必须重复一遍吗? 12 . We were astonished________the temple still in its original condition. (2010·辽宁,25) A.finding 答案 B 解析 句意为:我们惊讶地发现那座寺庙还是原来那个状况。“主语+ adj.+to do B.to find C.find D.to be found B.Can C.May D.Will

sth.”为固定句式,不定式在句中作原因状语,该句式中的不定式通常用其主动形式。 故选 B。 13.It’s really a________for a teenager to study abroad after high school. A.challenge C.failure 答案 A 解析 考查名词词义辨析。 句意为: 对于一个青少年来说中学毕业后去国外学习确实是 个挑战。puzzle 难题;failure 失败;disadvantage 缺点,不利条件,均不符合题意; challenge 挑战,符合题意。 14.The boy is running impatiently here and there as if________something lost on the sports ground. A.to search C.searching for 答案 C 解析 as if doing sth.好像正在做某事;as if to do 好像要做某事,且此处应是“寻 找某
3

B.puzzle D.disadvantage

B.searching D.to search for

物”,故选 C 项。 15.It’s said that the famous film star Li Lianjie is to ________ the new film. A.star C.star in 答案 C 解析 be to do sth.是表示将来时的一种形式,to 后要接动词原形,故排除 D 项;star in 担任主角,主演,其后的介词 in 不能省略。 Ⅱ.阅读理解 A couple of years ago,in 2008,I got laid off from a decent job at a car dealer.I was with two children.Then I started collecting coupons(优惠券).It was like going back to my early days,when money was tight,and I clipped coupons to save money.Being a single mom is very difficult,especially,with a little or an uncertain child to support. I wanted to do something where I would always have a job regardless of the economy.I have heard from many people that women’s beauty salons are almost recession resistant(抗衰退),where women would continue to spend money to look and feel better.So I decided to give that a try and went to a beauty school for a few months. Luckily,I like that kind of work.Getting into this work actually enabled me to see the other side of things.I learned to give great customer service.Whatever things I complained about when I was a customer,I was able to look at those problems, and made sure they did not happen.Later I was promptly hired at a local beauty place. I am doing well,and making good money.The economy did cause our store’s income to drop a little,but we didn’t have to shut down.All of our coworkers agreed to take a small pay cut so we could stay in business.When the economy improves and people start spending again,I am sure our business will do even better. My message is—don’t get discouraged if you get laid off.Look around for other opportunities.God shuts one door but he opens another,you know. 1.Why did the writer begin to collect coupons? A.To save money. B.To take up a new hobby. C.To remember the old days. D.To give children as play things. 答案 A
4

B.be starred D.starring in

解析 细节理解题。 由首段中的“It was like going back to my early days, when money was tight,and I clipped coupons to save money.”可知答案。 2.The writer went to a beauty school because ________. A.she was a woman of great beauty B.she liked to get a good education C.she wanted to spend money to look better D.the women’s beauty salon is an ideal field in recession 答案 D 解析 细节理解题。由第二段中的“I wanted to do something where I would always have a job regardless of the economy.”可知,作者生活拮据,且逢经济萧条,所 以想找一份稳定的工作。 3.From Para.3,we can learn that the writer ________. A.feels a strong sense of responsibility B.thinks it unwise to always complain C.has an idea about how to judge customers D.used to make complaints against bad service 答案 A 解析 推理判断题。由第三段中的“...I was able to look at those problems,and made sure they did not happen.”可知,作者是个责任感很强的人,对待顾客服务很 到位。 4.The author writes this passage to ________. A.prove that God is fair B.inspire hope in the unemployed C.attract more women to women’s beauty salons D.show that those who work hard win the world 答案 B 解析 写作意图题。由文章最后一段可推测出,作者讲述自己的故事,旨在燃起失业人 们的希望之火。 Ⅲ.阅读填空 What is the best way for teens to make money?I would say the best way to make money for a teen is using the Internet.1.________ You can sell junk(废旧物品) in your house on www.ebay.com to start with,then look for whole?sale(批发的) products to sell regularly.2.________ The other way is to start your own information publishing business.You can start
5

this business from your spare bedroom and it doesn’t matter at what age you start. In fact,the younger,the better.Because you will be making more money than the rest of your family put together when you are just a teenager and people will envy you.3.________ 4.________The good thing is that you can get the product free from the public area and sell it for £97 or more without any problem. 5.________If you want to be able to sell your information product,the best way is through your own mini website. The thing you need to do,once you have your product and website set up,is that you need to be able to capture people’s e?mail addresses,as this is where your big money comes from. A.It’s a great feeling when you earn more in a month than most people do in a year. B.You can do a number of different things on it. C.You will also need a website. D.Next you need to find a product to sell. E.You will understand the ways for teens to make money. F.That’s one way you can go to start making money. G.It doesn’t matter if you have the best website in the world. 答案 1.B 2.F 3.A 4.D 5.C Ⅳ.短文改错 Mrs.Harry went to bed early and could not fall sleep.Her husband had gone to the west on business and would be back until next Friday.Mrs.Harry felt a little afraid for alone at home.So she had got a gun with her under her pillow.She turning over and over on bed then she heard the door of her bedroom being opened.She brought out the gun and fire at once.She heard a cry,turned on the light.She found her husband laying on the ground bleeding.He came back earlier than expected. 答案 Mrs.Harry went to bed early and sleep could not fall .Her husband had gone to but asleep

∧ the west on business and would not be back until next Friday.Mrs.Harry felt a little ∧ afraid for being alone at home.So she had\ got a gun with her under her pillow.She

then ∧ was turning over and over on bed when she heard the door of her bedroom being

6

opened.She brought out the gun and light.She found her husband expected.

fire ∧ at once.She heard a cry,and turned on the fired

laying on the ground bleeding.He came back earlier than lying

7



推荐相关:

...英语一轮复习 Unit 3 A taste of English humour练...

2017高考英语轮复习 Unit 3 A taste of English humour练习 新人教版必修4_英语_高中教育_教育专区。Unit 3 A taste of English humour 新题型—短文语法填空...


...英语一轮复习 Unit 3 A taste of English humour课...

2015届高三英语轮复习 Unit 3 A taste of English humour课时作业 新人教版必修4 - 课时作业(十八) [必修 4 Unit 3 A taste of E...


...模块4 unit 3 a taste of english humour含解析

2018高考英语复习系列:十八 模块4 unit 3 a taste of english humour含解析...1. 练习(二模) 】 【2017 北京市东城区高三 5 月综合 a book in front...


...届高考英语一轮 Unit3 A taste of English humour课...

2014届高考英语 Unit3 A taste of English humour课后强化作业_英语_高中教育...4.Are you ___ (满意的) with your present salary? 5.He was ___ (...


...3 A Taste of English Humour知识点复习及单元测试

新人教版高中英语必修四Unit 3 A Taste of English Humour知识点复习单元测试_英语_高中教育_教育专区。(很全很详细)新人教版高中英语必修四Unit 3 A Taste ...


Book4 Unit 3 A taste of English__ humour

Book4 Unit 3 A taste of English__ humour_高一英语_英语_高中教育_教育专区。Unit 3 A taste of English humour 一、复习目标:帮助学生巩固和强化运用本单元...


...轮复习 必修4 Unit 3 A taste of English humour 习...

【新步步高】2017高考英语人教版一轮复习 必修4 Unit 3 A taste of English humour 习题.doc_英语_高中教育_教育专区。Unit 3 Ⅰ.单项填空 A taste of ...


高中英语必修四Unit 3 A taste of English humour语言...

高中英语必修四Unit 3 A taste of English humour语言点练习及答案_英语_高中教育_教育专区。BOOK 4 Unit 3 A taste of English humour 1. Are you c___ ...


...针对练:必修4 unit 3 A taste of English humour_免...

【人教版】2014届高考英语轮复习指导考点针对练:必修4 unit 3 A taste of English humour 隐藏>> 必修4 unit 3 A taste of English humour [来源 :z。 ...


Book4 Unit3 a taste of English humour整体设计

Book4 Unit3 a taste of English humour整体设计_英语_高中教育_教育专区。Module4 Unit3 A taste of English humour 单元整体教学设计单元名称 学科 授课时间 ...

网站首页 | 网站地图
All rights reserved Powered by 学霸学习网 www.tceic.com
copyright ©right 2010-2021。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit325@126.com