tceic.com
简单学习网 让学习变简单
相关标签
当前位置:首页 >> 英语 >>

(衡水万卷)2016届高三英语二轮复习高考周测卷 周测六 Word版含解析


2016 衡水万卷周测六
考试时间:120 分钟 姓名:__________班级:__________考号:__________

一、听力题(共两节,满分 30 分) 第一节 (共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳 选项,标在试卷的相应位置。听完每

段对话后,你将有 10 秒钟的时间来回答有关小题 和阅读下一小题。每段对话你将听一遍。 与 mp3 156 对应

1.What are they talking about? A. The price. 2.What are they talking about? A. The man?s feeling. B.The man?s diet. C.The man?s old clothes. B.The direction. C.The time.

3.What are the speakers talking about? A. A record. B.Some singers. C.A live concert.

4.What are the two speakers mainly talking about? A. Alex?s hometown. B. Alex?s parents. C.Alex?s family photograph.

5.What are the two speakers talking about? A. Clothes. B.The room. C.Telephone.

第二节 (共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分) 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几道小题,从每题所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有 5 秒钟 时间阅读每小题,听完后,每小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白你将听两 遍。 请听第 6 段材料,回答第 6 至 7 题。 6.What does this dialogue about? A. Work. 7.How does Ana go home?
1

B. Driving.

C.Dinner.

A. With the man speaker.

B.Alone.

C.In a van

听第 7 段材料,回答第 8 至 11 题。 8.What is the dialogue about? A.A robbery. B. An accident. C.A library.

9.What?s the relationship between the two speakers? A.They are police officers. B.They are a police officer and a woman. C.They are a police officer and a robber. 10.Where does this dialogue take place? A.In the police station. B.In the woman?s home. C.In the street.

11.What color hair did the man in the library have? A. Red. B.Brown. C.Black.

听第 8 段材料,回答第 12 至 14 题。 12.What are the two speakers mainly talking about? A.A modem machine. B.A newspaper article. C.A job opportunity.

13.What is the woman really doing? A.Lying to the man. B.Encouraging the man. C.Making fun of the man. 14.What can we learn about the man? A. He is slow to learn. B.He will have a try. C. He is high in spirits.

听第 9 段材料,回答第 15 至 17 题。 15.What is the speaker mainly talking about? A.The importance of money. B. The development of money. C.Different kinds of money. 16.When was paper money invented? A.No one knows. B.Around the 10th century in China. C.Around the 9th century.
2

17.What does the speaker believe? A.The Euro dollar will be used instead of the American dollar. B.The American dollar will be used for international trade. C.All the world will use the same money. 请听第 10 段材料,回答第 18 至 20 题。 18.What is this speech about? A.A special group. 19.How often will they meet each week? A.One time. B.Three times. C.Five times. B.A new class. C.A concert.

20.What will a person do if he/she wants to join the club? A.Give a speech. B.Write her or his name on a list. C.Pay some money.

二、阅读理解(共两节,满分 40 分) 第一节(共 15 小题,每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项 A Samuel Osmond is a 19-year-old law student from Cornwall, England. He never studied the piano. However, he can play very difficult musical pieces by musicians such as Chopin and Beethoven just a few minutes after he hears them. He learns a piece of music by listening to it in parts. Then he thinks about the notes in his head. Two years ago, he played his first piece Moonlight Sonata(奏鸣曲)by Beethoven. He surprised everyone around him. Amazed that he remembered this long and difficult piece of music and played it perfectly, his teachers says Samuel is unbelievable .They say his ability is very rare, but Samuel doesn?t even realize that what he can do is special. Samuel wanted to become a lawyer as it was the wish of his parents, but music teachers told him he should study music instead. Now, he studies law and music. Samuel can?t understand why everyone is so surprised. “I grew up with music. My mother played the piano and my father played the guitar. About two years ago, I suddenly decided to
3

start playing the piano, without being able to read music and without having any lessons. It comes easily to me ---I hear the notes and can bear them in mind---each and every note,” says Samuel. Recently, Samuel performed a piece during a special event at his college. The piece had more than a thousand notes. The audience was impressed by his amazing performance. He is now learning a piece that is so difficult that many professional pianists can?t play it. Samuel says confidently,” It?s all about super memory---I guess I have that gift.” However, Samuel?s ability to remember things doesn?t stop with music. His family says that even when he was a young boy, Samuel heard someone read a story, and then he could retell the story word by word. Samuel is still only a teenager. He doesn?t know what he wants to do in the future. For now, he is just happy to play beautiful music and continue his studies. 21.What is special about Samuel Osmond? A. He has a gift for writing music. B. He can write down the note he hears. C. He is a top student at the law school. D. He can play the musical piece he hears. 22.What can we learn from Paragraph 2? A. Samuel chose law against the wish of his parents. B. Samuel planned to be a lawyer rather than a musician. C. Samuel thinks of himself as a man of great musical ability. D. Samuel studies law and music on the advice of his teachers. 23.Everyone around Samuel was surprised because he _________. A. received a good early education in music B. played the guitar and the piano perfectly C. could play the piano without reading music D. could play the guitar better than his father 24.What can we infer about Samuel in Paragraph 4? A. He became famous during a special event at his college. B. He is proud of his ability to remember things accurately.
4

C. He plays the piano better than many professional pianists. D. He impressed the audience by playing all the musical pieces.

B Store Scent(香味) What is the first thing you nitice when you walk into a shop? The products displayed (展示) at the entrance? Or the soft background music? But have you ever noticed the smell? Unless it is bad, the answer is likely to be no. But while a shop?s scent may not be outstanding compared with sights and sounds, it is certainly there. And it is proving to be an increasingly powerful tool in encouraging people to purchase. A brand store has become famous for its distinctive scent which floats through the fairly dark hall and out to the entrance, via scent machines. A smell may be attractive but it may not just be used for freshening air. One sports goods company once reported that when it first introduced scent into its stores, customers? intention to purchase increased by 80 percent. When it comes to the best shopping streets in Pairs, scent is just as important to a brand?s success as the quality of its window displays and goods on slaes. That is mainly because shopping is a very different experience to what it used to be. Some years ago,the focus for brand name shopping was on a few people with sales assistants? disproving attitude and don?t-touch-what-you-can?t-afford displays. Now the rise of electronic commerce (e-commerce) has opened up famous brands to a wider audience. But while e-shops can use sights and sounds, only bricks-and-mortar stores (实体店) can offer a full experience from the minute customers step through the door to the moment they leave. Another brand store seeks to be much more than a shop, but rather a destination. And scent is just one way to achieve this. Now a famous store uses complex man-made smell to make sure that the soft scent of baby powder floats through the kid department, and coconut (椰子) scent in the swimsuit section. A department store has even opened a new lab, inviting customers on a journey into the store?s windows to smell books, pots and drawers, in search of their perfect scent. 25.According to the passage, what is an increasingly powerful tool in the success of some
5

brand store? A. Friendly assistants. C. Soft background music B. Unique scents. D. attractive window display.

26.E-shops are mentioned in the passage to _______ . A. show the advantages of brick-and-mortar stores B. urge shop assistants to change their attitude C. push stores to use sights and sounds D. introduce the rise of e-commerce 27.The underlined word “destination” in Paragraph 5 means _______ . A. a platform that exhibts goods B. a spot where travelers like to stay C.a place where customers love to go D. a target that a store expects to meet 28.The main purpose of the passage is to ______ . A. compare and evaluate C. argue and discuss B. examine and assess D.inform and explain

C You are the collector in the gallery of your life. You collect. You might not mean to but you do. One of three people collects tangible (有形的) things such as cats, photos and noisy toys. These are among some 40 collections that are being shown at “The Museum of”—the first of several new museums which, over the next two years, will exhibit the objects accumulated by unknown collectors. In doing so, they will promote a popular culture of museums, not what museums normally represent. Some of the collections are fairly common—records, model houses. Others are strangely beautiful—branches that have fallen from trees, for example. But they all reveal (显露) a lot of things: ask someone what they collect and their answers will tell you who they are. Others on the way include “The Museum of Collectors” and “The Museum of Me.”These new ones, it is hoped, will build on the success of “The Museum of.” The thinkers behind the project want to explore why people collect, and what it means to do so. They hope that
6

visitors who may not have considered themselves collectors will begin to see their collections. Some collectors say they started or stopped making collections at important points the beginning or end of adolescence—“it?s a growing-up thing; you stop when you grow up,”says one. Other painful times are mentioned, such as the end of a relationship. For time and life can seem so uncontrollable that a steady serial(顺序排列的) arrangement is comforting. 29.How will the new museums promote a popular culture of museums? A. By collecting more tangible things. B. By showing what ordinary people have collected. C. By correcting what museums normally represent. D. By accumulating 40 collections two years from now. 30.What can be learned about collectors from their collections? A. Who they are. B. How old they are. C.Where they were born. D. Why they might not mean to collect. 31.Which of the following is an aim of the new museums? A. To help people sell their collections. B. To encourage more people to collect. C. To study the significance of collecting. D. To find out why people visit museums. 32.According to the last paragraph, people may stop collecting when they A. become adults B. feel happy with life C. are ready for a relationship D. feel time to be uncontrollable D

7

Our warming planet is expected to face serious water crisis(危机)in the coming decades — which means each nation?s natural resource will be more important than ever.

Percentage of total land area covered by forests(2011) WORLD AVERAGE 30. 88 TOP 5 AVERAGE 90.15

Freshwater resource, cubic kilometers per year(2011) WORLD AVERAGE 241 TOP 5 AVERAGE 3 642

Freshwater resource, cubic kilometers per person(2011) WORLD AVERAGE 6 122 TOP 5 AVERAGE 244 973

1. SURINAME 94.58 REST OF TOP 5 2. Micronesia 3. Seychelles 4. Samoa 5. Palau 91.66 88.48 88.40 87.61

1. BRAZIL 5 418 REST OF TOP 5 2. Russian Federation 4 313 3. Canada 2 850 4. United States 2 818

1. ICELAND 532 891 REST OF TOP 5 2. Guyana 304 723 3. Suriname 166 112 4. Papua New Guinea 114 216 5. Bhutan 106 923

123. CHINA 22.47

5. CHINA 2 813

102. CHINA 2 092

33.According to the statistics, what is the world average of freshwater resource per person? A. 244 973 cubic meters
8

B. 241 cubic kilometers

C. 3 642 cubic kilometers

D. 6 122 cubic meters

34.Which country or region has the most freshwater resources per year? A. Guyana B. Brazil C. Iceland D. China

35.Which country or region appears twice on the Top 5 lists? A. Bhutan 第二节 B. Seychelles C. Canada D. Suriname

(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分)

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中的两项为多余 选项。 HOW to Love Your Parents Even if you think that your parents are mean—spirited at times,loving your parents is a normal and fulfilling part of life.You love them for the fact that they created you,raised you, and are in part a source of who you are.Here are some ways to love your parents. _36.______A gentle “good morning” and “I love you” will warm a coldest heart. Remember that they brought you into this world.Without your parents,you might still wander at an unknown corner in an unknown world. Respect them more and cherish these moments.You can use these moments to learn from them for when you?re off on your own.It?s OK to get angry but angry actions don?t help you or your parents.Act calmly,cool off, journal about your feelings,or talk to a friend.____37._ Obey their requests. It will make your attitude better and earn you more respect from them. It may seem like you are going through hell when you don?t get what you want or you have to clean.However,you had better remember they keep a roof over your head when it?s cold, raining , snowing , or too hot . Understand that parents are human beings and make mistakes. _____38. .Since you can forgive your friends,why not forgive your parents? Keep company with them.Do things with your parents like watching TV,or go somewhere with them. __39.___ to their old stories and learn from them.You will find they are your

teachers in this way or another. Some people simply may not be able to love their parents. 40._____ Seek help if you are being abused in any way.Parents do not have a right to harm you. A.Forgiveness is the key.
9

B.Tell them you love them every morning. C.Parents will in turn express their love to you. D.After this,share your feelings with your parents. E.Anyway, spend as much time with them as you can. F.Please remember parents are as important as friends. G.There can be realistic reasons for this,family violence for example.

第三部分 第一节

英语知识运用(共两节,满分 45 分) 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分)

阅读下列短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C、D)中, 选出可以填在空 白处的最佳选项, 并在答题卡上将该项涂黑。 Dale Carnegie rose from the unknown Missouri farm to international fame because he found a way to fill a universal human need. It was a need that he first 41back in 1906 when young Dale was a junior at State

Teachers College in Warrensburg. To get an 42, he was struggling against many difficulties. His family was poor. His Dad couldn?t afford the 43at college, so Dale had to ride 44his farm-work routines. He 46. He had only

horseback 12 miles to attend classes. Study had to be done

withdrew from many school activities 45he didn?t have the time or the

one good suit. He tried 47the football team, but the coach turned him down for being too 48. During this period Dale was slowly 49an inferiority complex (自卑感), which his mother knew could 50 him from achieving his real potential. She 52 51 that Dale join the

debating team, believing that recognition that he needed.

in speaking could give him the confidence and

Dale took his mother?s advice, tried desperately and after several attempts

53

made it. 55

This proved to be a 54 point in his life. Speaking before groups did help him gain the he needed. By the time Dale was a senior, he had won every top honor in students were coming to him for coaching and they, Out of this early struggle to the ability to

56 . Now other

57 , were winning contests.

58 his feelings of inferiority, Dale came to understand that 60 it, Dale

59 an idea to an audience builds a person?s confidence. And,

knew he could do anything he wanted to do—and so could others.
10

36.A. admitted 37.A. assignment 38.A. training 39.A. between 40.A. while 41.A. permits 42.A. on 43.A. light 44.A. gaining 45.A. prevent 46.A. suggested 47.A. presence 48.A. hopefully 49.A. key 50.A. progress 51.A. horse-riding 52.A. in return 53.A. convey 54.A. express 55.A. besides

B. filled B. education B. board B. during B. when B. interest B. for B. flexible B. achieving B. protect B. demanded B. practice B. certainly B. breaking B. experience B. football B. in brief B. overcome B. stress B. beyond 第二卷

C. supplied C. advantage C. teaching C. over C. because C. talent C. in

D. recognized D. instruction D. equipment D. through D. though D. clothes D. with D. outgoing D. obtaining D. free D. insisted D. potential D. naturally D. turning D. confidence D. farming D. in fact D. build D. repeat D. with

C. optimistic C. developing C. save C. required C. patience C. finally C. basic C. competence C. speech C. in turn C. understand C. contribute C. like

第二节

语法填空(共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分) Last summer, I went to Hanwang, an area severely damaged during the Wenchuan

earthquake. I visited some of the _______56._____(survive) and helped the local volunteers. At Hanwang, there were no tall buildings and the air was very dirty and people were crowded. I lived with volunteers ____57._____all around China in makeshift (临时的) accommodation. They had been working there for more than six months, some giving up jobs to help with educating the kids. They never complained ____58.____the poor conditions that I couldn?t bear at first. Rather, they were thankful to have the chance ____59._____(rebuild) the damaged areas. I respected their work.
11

My main task was to visit some of the children___60.___ charity organization was supporting. One of them was disabled, having broken a leg during the earthquake. A _____61._____(poison) spider had bitten another girl while she _____62.______(live)in a tent after the earthquake. She had had to endure (忍受) the transplant of a piece of skin from one leg to the other. These children had had terrible bad luck,____63. ____ they were still full of hope despite the situation. Their grades were amazingly good, ____64._____was one reason the charity group chose to help them. All the people I visited were grateful, not only for surviving but to the country for helping____65.____. 第四部分 第一节 写作(共两节,满分 35 分) 短文改错(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分)

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文, 请你修改你同桌写的以下作文。 文中 共有 10 处语言错误, 每句中最多有两处。 错误涉及一个单词的增加.删除或修改。 加:在缺词处加一个漏字符号(^),并在其下面写出该加的词。 用斜线(\)划掉。 词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2 只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。 . 增

删除:把多余的词

修改:在错的词下划一横线(——),并在该词下面写出修改后的

It is five years now since I graduate from No.3 High school.Last Saturday,the class that I was on held a

get-together,which took us a long time prepare.It was indeed not easy to get in the touch with everybody and set a

welltime for all of us.We all enjoyed this precious day greatly,remember the time we spent together and the people they

were familiar with.It was a pity which some of us were not present as they had gone to abroad for further studies,butthey

called back or sent greeting card from different places.
12

第二节

书面表达(满分 25 分)

(2015 福建高考真题)请阅读下面图画,按要求用英语写一篇词数为 120 左右的短文。 内容包括: 1 描述画面; 2 概述其含义; 3 谈谈个人感想。

凿壁偷光

注意: 1 短文开头已给出,不计入总词数; 2 可以适当增加细节,以使行文连贯; 3 短文中不能出现与本人相关的信息; 参考词汇:凿,钻:bore In the picture,_________________________________________________________ ________________________________________________________ ________________________________________________________ ________________________________________________________ ________________________________________________________

13

0.2016 衡水万卷周测六答案解析 一 、听力题 1.B 11.A 2.B 12.C 3.C 13.B 4.C 5.A 14.B 15.B 6.C 7.C 16.B 8.A 9.B 10.B 18.A 19.C 20.B

17.C

录音稿: 第一节 听下面 5 段对话。每段对话后有一道小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选 出最佳选项,标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你将有 10 秒钟的时间来回答有 关小题和阅读下一小题。每段对话你将听一遍。 Text 1 M:Excuse me,does this bus go to Market Street? W:Sor ry.I?m a stranger here myself.Ask the conductor. Text 2 W:How do you feel? M:Oh.I?ve never felt better.Besides,some of my old clothes would fit me if I lose about 40 pounds. Text 3 W:I didn?t think much of that performance. M:No.It wasn?t too hot.What a pity,they?re a good group after all. W:I couldn?t hear the lead singer at all. M:Me either.The guitars and drums were too loud. Text 4 W:What a nice photograph,Alex! Who?s the woman holding the baby? M:That?s my mother.The baby is me. W:Where was it taken? M:At a little village in the mountains.My parents used to go there on vacation every summer. Text 5 W:Hello.Housekeeper.
14

M:Oh,hello.This is. . .Err,I?m phoning from Room 504.It?s about some clothes I sent to be washed this morning.They are not back yet and you see. . .we?re leaving tomorrow. W: They are, Sir. You?ll find them in your cupboard. They are in the top drawer on the left. M:Oh,I didn?t look in the cupboard.Thank you very much.Sorry to have troubled you. 第二节 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几道小题,从每题所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有 5 秒钟 时间阅读每小题,听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白你将听两 遍。 请听第 6 段材料,回答第 6 至 8 题。 Text 6 M:Can you have dinner with me tonight.Anna? W:I?m sorry I can?t.I have to work late. M:It?s dangerous to go home alone at night. W:One of the guards drives me in the van. M:That?s good.Do you have to work on Friday? W:No,I don?t We can have dinner Friday night. M:Fine.I?11 make dinner reservations for 6 and I?ll pick you up at 5. 听第 7 段材料,回答第 9 至 11 题。 Text 7 M:Good evening.I?d like to ask you a few questions about the robbery. W:Of course,officer.Come in. M:Tell me what happened. W:Well,last night I left work early.When I reached home,I saw that the lights were on in the library. M:What did you do then? W:I went and looked in the library window and I saw a man. M:What did he look like? W:Well,he was tall and he had red hair. M:Did he saw you?
15

W:Yes,he did.He ran out of the room and I went to call the police. 请听第 8 段材料,回答第 12 至 14 题。 Text 8 W:Have you seen the job in the newspaper? M:Do you mean the one in Manchester? W:Yes. M:I saw it just now. W:What do you think of it? M.I think I?m not the type of man to do it. W:Why do you think so? M:They need an engineer to take care of the machine and I don?t even know anything about that kind of machine. W:I know you are always quick to learn.I believe when you use it you will get to know it well. M:Are you serious about that? W:Sure I am.You should have a try. M:Mm…maybe I should have a try. 听第 9 段材料,回答第 15 至 17 题。 Text 9 M:Money is one of the most important inventions because if we didn?t have money there would be no trade. In the past,all kinds of things have been used for money,including gold,seashells and even dead rats.No one really knows when money was invented.It?s believed that coins were invented in China because metal has been used for centuries and we do know that paper money was invented in China too, sometime around the 10th century AD. But it wasn?t until the 9th century that Europe began using money.When it was first invented,there were many different kinds.But now,of course we are heading towards a single,world money.I mean,already the American dollar is used for international trade, and now many countries in Europe use the euro,instead of the franc or mark.However,it will be a long time before there is a single,global currency. 请听第 10 段材料,回答第 l8 至 20 题。
16

Text 10 Good evening! Thank you for coming to this meeting. I want to tell you about the Music C1ub.This is a new club for students who like music.Anyone can join. The Music Club will meet every day after class.It will meet in the library. On Mondays,Wednesdays and Fridays we will listen to CDs that other club members bring to the meetings. There will be many different kinds of music. Club members will talk about the people who have written and performed the music.On Tuesdays and Thursdays club members will perform their own music.Many students here can sing or play musical instruments.The Music Club will give them a chance to perform in front of other students. The Music Club will have a committee.At the next meeting we will choose the members of this committee. This committee will decide the program for the club—what CDs we will play and who will Perform.

二 、阅读理解 A 篇【文章大意】本文是一篇写人记叙文。19 岁的 Samuel 很有音乐天赋,一支乐曲听几遍 后便能用钢琴弹奏出该乐曲,在老师和父母的建议下,他现在同时学习法律和音乐。他 为他的出色的记忆能力而自豪。 21.D【命题立意】细节理解题。难度中等。 【 解题 思 路】 根 剧第一 段 第 三句 “However , he can play very difficult musical

pleces…after he hears them.”可知,Samuel Osmond 的特别之处在于他能用钢琴弹奏他 听过的音乐。故 D 项正确。 22.B【命题立意】细节理解题。难度中等。 【解题思路】根据第二段最后两句“Samuel wanted to become a lawyer as it was the wish of his parents,but…Now,he studies law and music.” 可知,B 项正确,A、D 两项 错误;根据该段中的“but Samuel doesn?t… special”可知,C 项错误。故 B 项正确。 23.C【命题立意】细节理解题。难度中等。 【解题思路】根据第三段中的 “…playing the piano , without being able to read

musicand without having any lessons”可知,朋友们惊讶的是他没有学过音乐,看不懂乐 谱却能弹奏钢琴。故 C 项正确。 24.B【命题立意】推理判断题。难度中等。
17

【解题思路】根据第四段最后一句他所说的话“It?s all about super memory--I guess I have that gift.”可知,他认为自己有超强的记忆能力。由此可推知,他对自己的超强记 忆能力很自信、自豪。故 B 项正确。

B 篇【文章大意】本文是一篇议论文。商店中的香味对于商店的成功经营有着很大的影响, 而一个品牌店可能会因为其独特的香味而闻名。 25.【命题立意】细节理解题。难度中等。 【解题思路】根据第三段第一句“A brand store has become famous for its distinctive scent…”可知,一个品牌店因为其独特的香味而闻名,因此 B 项与题意相符。故选 B。 26.A【命题立意】推理判断题。难度中等。 【解题思路】根据第五段第三句“But while e-shops can use sights and sounds,only bricks-and-mortar stores(实体店)can offer a full experienee. . .”可知,实体店能够提供 完整的体验, 这是网上商店所不具备的, 因此文中提到网上商店是为了突出实体店的优 势。故选 A。 27.C【命题立意】词义猜测题。难度中等。 【解题思路】根据第五段画线词前的“Another brand store seeks to be much more than a shop,but rather”,并结合选项可推知,另一家品牌店追求的不仅仅是成为一家商店, 而是成为顾客喜欢去的场所,因此 C 项符合题意。故选 C。 28.D【命题立意】写作意图题。难度中等。 【解题思路】 根据最后一段第一句“Now, a famous store uses complex man—made…”, 并结合上下文内容可知,文章主要是向读者介绍并解释商店香昧的作用,因此 D 项符 合题意。故选 D。

C 篇【文章大意】本文是一篇说明文,主要介绍了一种全新的与众不同的博物馆。 29.B【命题立意】细节理解题。难度中等。 【解题思路】根据文章第二段第一句“These are among some 40 collections that are

being shown at?The Museum of?--the first of several new museums which,over the next two years,will exhibit the objects accumulated by unknown collectors.”可知,新的博物 馆通过展示更多普 通人士的收藏来推进这种流行的收藏文化。故选 B。
18

30.A【命题立意】细节理解题。难度中等。 【解题思路】根据文章第三段最后一句“But they all reveal(显露)a lot of things:ask someone what they collect and their answers will tell you who they are.”可知,通过了解 收藏者的藏品,我们可以进一步了解收藏者这个人。故选 A。 31.C. 【命题立意】推理判断题。难度中等。 【解题思路】根据文章第四段最后两句“The thinkers behind the project want to explore why people collect, and what it means to do so. They hope that visitors who may not have considered themselves collectors will begin to see they,too,collect””并结合对文章的整体 理解可推知, 新博物馆的目的就是要研究收藏的真正意义。故选 C。 32.A【命题立意】推理判断题。难度中等。 【解题思路】根据文章最后一段第一句“Some collectors say they started or stopped making collection at important points : the beginning or end of adolescence—?it?s

growing—up thing;you stop when you grow up,?says one”可推知,人们在成年的时候有 可能不再收藏。故选 A。

D 篇【文章大意】随着全球变暖,在未来数十年里我们将面临严重的水资源危机。这也意味 着每个国家的自然资源更为重要。 本文通过图表向我们展示了森林和淡水资源方面的情 况。 33.D. 【命题立意】细节理解题。难度较小。 【解题思路】根据题干中“the world average of freshwater resources per person”可知, 信息点在第三个图示中,世界人均淡水资源为 6 122 立方米。故 D 项正确-; 34.B。 【命题立意】细节理解题。难度中等。 【解题思路】 根据题干中“the most freshwater resources'?可知, 信息点在第二个图示中, 根据详细信息可知,巴西年淡水资源最丰富。故 B 项正确。 35.D【命题立意】细节理解题。难度较小。 【解题思路】对比三个列表中分别在前五位的国家或地区可知 Suriname 在第一个和 第三个图示中都出现了。故选 D 项。

三 、七选五
19

【答案】 【文章解读】这是说明文阅读。文章主要介绍了一些爱父母的方法。我们要爱自己的父母, 因为是他们创造了我们,养育了我们。 36 B 【命题立意】考查细节匹配题。 【解析】根据空后的 A gentle “good morning” and “I love you” will warm a coldest heart 与 B Tell them you love them every morning 中的关键词 morning 可知答案选 B。 37.D 【命题立意】考查细节匹配题。 【解析】根据前句 It's OK to get angry but angry actions don't help you or your parents. Act calmly, cool off, write down your feelings, or talk to a friend.生气没有关系,但是生气帮不了 你或者你的父母。冷静下来,消消气,写下你的感受,或者和朋友聊聊。可知,下面将的内 容还是关于生气后该做的事情, 浏览七个选项可以发现, 只有 D: After this, share your feelings with your parents(之后,和你的父母分享你的感受)符合段落内容。故选 D。 38.A 【命题立意】考查细节匹配题。 【解析】 Understand that parents are human beings and make mistakes. Since you can forgive your friends, why not forgive your parents? 要理解父母都是普通的人,都会犯错误。既然你可以原 谅你的朋友们, 为什么不能谅解你的父母呢?所以中间一句应该也是关于 “理解和原谅的” , 只有 A 选项 Forgiveness is the key. (谅解是关键)符合要求。故选 A。 39.E 【命题立意】考查细节匹配题。 【解析】 根据前文 Keep company with them. Do things with your parents like watching TV, or go somewhere with them.Listen to their old stories and learn from them.陪伴着他们。和你的父 母一起做一些事情,例如看电视,或者和他们一起去一些地方。听听他们的老故事,从中学 习一些东西。 可知, 这一段重要讲花时间陪伴父母。 浏览选项, E: Anyway, spend as much time with them as you can (无论如何, 要尽可能地多花点时间陪着他们。 ) 符合文章语境, 故选 E。 40.G 【命题立意】考查细节匹配题。
20

【解析】Some people simply may not be able to love their parents. 40 Seek help if you are being abused(虐待)in anyway.Parents do not have a right to harm you.有些人不能够爱他 们的父母。如果你在某些方面被他们虐待,你要寻求帮助。父母没有权利伤害你。分析语境 可知,有些人不能爱他们的父母原因可能是被虐待。所以中间应该填“这可能有一些原因” 。 浏览选项 G. There can be realistic reasons for this, family violence for example.这可能有一 些现实的原因,例如家庭暴力。故选 G。

四 、完形填空 【文章大意】本文是一篇记叙文。Dale Camegie 来自一个贫苦的农民家庭,他穿着破旧 的衣服、骑着马上学,他喜欢足球却被教练拒绝,他开始自卑;在他妈妈的鼓励下,他 参加了辩论队,演讲使他树立了自信,从而取得了成就。 41.D【命题立意】考查动词辨析。难度中等。 【解题思路】根据语境可知,他首次认识到这种需要是在 1906 年,那时 Dale 是一个 州立师范大学的三年级学生。D 项意为“认识到,意识到”, 符合语境。故 D 项正确。 A 项意为“允许”;B 项意为“填写”;C 项意为“提供”,都与语境不符。 42.B【命题立意】考查名词辨析。难度中等。 【解题思路】根据上句中的"at State Teachers College"可以判断,此处指他为了能够接 受教育,克服了许多困难。B 项意为“教育”,符合语境。 故 B 项正确。A 项意为“(分 派的)工作,任务”;c 项意为“优点”;D 项意为“指示,都与语境不符。 43.B【命题立意】考查名词辨析。难度中等。 【解题思路】根据该句中的“so Dale had to ride horseback 12 miles to attend classes” 可知, 他不得不骑着马上学。 故可以判断, 他的父亲支付不起他的膳宿费, B 项意为“膳 宿”,符合语境。故 B.项正确。A 项意为“培训”;c 项意为“教学”;D 项意为“设备”, 都与语境不符。 44.A【命题立意】考查介词辨析。难度较大。 【解题思路】根据上文可知,他家里很穷,他不得不骑着马上学,连学习都是在忙完 各种日常农活的间隙中完成的。A 项意为“在……之间”,符合 语境。故 A 项正确。B 项意为“在……期间”;c 项意为“在……上面”; D 项意为“通过”,都与语境不符。 45C【命题立意】考查连词辨析。难度中等。 【解题思路】他不参加许多活动,因为他没有时间。根据句意可知,空格前后为因
21

果关系。故用 because。故 C 项正确。 46.D【命题立意】考查名词辨析。难度中等。 【解题思路】根据下句"He had only.one good suit.”可知,他没有好衣服来参加各 种活动。D 项意为“衣服”,符合语境。故 D 项正确。A 项意为“允许”;B 项意为“兴趣”; C 项意为“天赋”,都与语境不符。 47.B【命题立意】考查介词辨析。难度中等。 【解题思路】此处是指他谋求参加足球队,但是被教练拒绝。try for 为固定搭配,意 为“争取,谋求,符合语境。故 B 项正确。 48.A【命题立意】考查形容词辨析。难度较大。 【解题思路】根据上文表达的语境可知,他缺吃少穿。故可以判断,教练认为他太瘦 弱。A 项意为“轻的”,符合语境。故 A 项正确。B 项意为“灵活的,有韧性的”;c 项意 为“乐观的”;D 项意为“外向的”,都与语境不符。 49.C【命题立意】考查动词辨析。难度中等。 【解题思路】根据语境可知,在那段时间,Dale 慢慢地有了自卑感。C 项意为“养成, 形成”, 符合语境。 故 C 项正确。 A 项意为“获得,取得”; B 项意为“成功”; D 项意为“获 得”,都与语境不符。 50.A【命题立意】考查动词辨析。难度中等。 【解题思路】根据语境可知,他妈妈知道,这种自卑感将阻止他发挥他真正的潜能。 “prevent sb from doing sth”.为固定搭配,意为“阻止某人做某事”,符合语境。故 A 项 正确。B 项意为“保护”;c 项意为“挽救”;D 项意为“释放”,都与语境不符。 51.A【命题立意】考查动词辨析。难度中等。 【解题思路】根据该句中动词原形“join”,并结合语境可知,他妈妈建议他参加辩论 队。suggest 表示“建议”时后接从句,从句为虚拟语气,动词用“(should+)do”形式。故 A 项正确。B 项意为“要求”;C 项意为“需要”;D 项意为“坚持”,都与语境不符。 52.B【命题立意】考查名词辨析。难度中等。 【解题思路】根据语境可知,妈妈认为演讲训练能够给他带来自信。B 项意为“训练, 实践”,符合语境。故 B 项正确。A 项意为“出场”;C 项意为“耐心”;D 项意为“潜力”, 都与语境不符。 53.C【命题立意】考查副词辨析。难度中等。 【解题思路】根据该句中的“tried”及“after several attempts”可知,Dale 接受了妈妈的
22

建议,经过几次尝试,终于成功了。C 项意为“终于”,符合语境。故 C 项正确。A 项意 为“有希望地”;B 项意为“当然地”;D 项意为“自然地”,都与语境不符。 54.D【命题立葸】考查词义辨析。难度中等。 【解题思路】根据下文内容可知,他变得自信且乐观;故可推知,参加辩论队是他人 生的转折点。turning point 意为“转折点”,符合语境。故 D 项正确。A 项意为“重点”; B 项意为“破坏”;C 项意为“基础的”,都与语境不符。 55.D【命题立意】考查名词辨析。难度中等。 【解题思路】 根据第二段最后一句中的“believing that…Could give him the confidence and recognition that he needed"可知,在众人面前演讲确实能帮助他获得他所需要的自 信。D 项意为“自信”,符合语境。故 D 项正确。A 项意为“进步”;B 项意为“经历”;C 项意为“能力”,都与语境不符。 56.C【命题立意】考查名词辨析。难度中等。 【解题思路】根据上句中的"Speaking before groups…”可知,他在每场演讲中都能获 头奖。C 项意为“演讲”,符合语境。故 C 项正确。A 项意 为“骑马”;B 项意为“足球”; D 项意为“农活”,都与语境不符。 57.C【命题立意】考查介词短语辨析。难度中等。 【解题思路】此处是指现在,其他学生过来找他培训,他们也一个一个地 赢得比赛。 C 项意为“依次,轮流”,符合语境。故 C 项正确。A 项意为“作为报答”;B 项意为“简 明地”;D 项意为“事实上”,都与语境不符。 58.B【命题立意】考查动词辨析。难度中等。 【解题思路】 根据上文内容可知, Dale 通过参加演讲队克服了自卑感。 B 项意为“克 服”,符合语境。故 B 项正确。A 项意为“传递”;C 项意为“理解”;D 项意为“建立”, 都与语境不符。 59.A【命题立意】考查动词辨析。难度中等。 、

【解题思路】根据上文 Dale 参加演讲比赛的叙述可知,他逐渐认识到有能力在听 众面前表达思想可以帮人们树立自信心。A 项意为??表达”,符合语境。故 A 项正确。B 项意为“强调”;C 项意为“奉献”;D 项意为“重复”,都与语境不符。 60.D【命题立意】考查介词辨析。难度中等。 【解题思路】根据语境可知,带着这种自信,Dale 知道他能够做他想要做的事, 别人也是如此。with 意为“带着”,符合语境。故 D 项正确。
23

五 、语法填空 61.survivors 考构词法及名词复数形式,看望幸存者, 没用复数形式不给分。 62.from 考介词,来自全国各地的志愿者用介词 from。

63.about 考介词,“对…抱怨”用 complain about。 64.to rebuild 考动词不定式作定语,修饰 the chance。 65.a 考冠词的用法,第一次提到一家慈善机构用 a,所冠的名词作定语从句的主语。 66.poisonous 考构词法,名词前面用形容词形式,故填 poisonous。 67.was living 考时态,while 从句用过去进行时态表示当时的情况,主句的动作发生在 这个动作之中。 68.but 考并列连词的用法,前后是明显的转折关系,故用 but。

69.which 考关系代词的用法,此空填 which 引导非限制性定语从句修饰前面的主句, 且在从句中作主语。 70.them 考代词宾格,指代前面提到的 all the people。

六 、短文改错 It is five years now since I graduate graduated No3.High School.Last Saturday,the class that I was on held a get--together,which took us a long time ^ to prepare.It was indeed from

not easy to get in the touch with everybody and set a well time for all of us.We all but enjoyed this precious day greatly,remember the time remembering we spent together and the people they were familiar we with.It was a pity which some of us were present as that they had gone different places.
24

good

to abroad for further studies,they called back or sent greeting card from

cards

七 、书面表达 In the picture ,we can see a boy in worn clothes,sitting at a shabby wooden table with a pile of books on it.A weak ray of light came in through a small hole in the wall and he was absorbed in his reading. This is a well-known story from ancient Chinese idiom.The boy, being poor ,couldn?t afford even a candle,so he bored a hole in the wall to “steal” light from his neighbour ?s house to read at night.The moral of the story is spare no effort to accquire knowledge and never get discouraged easily no matter how difficult the situation may be Of course, things are totally different today It is not the story itself but what is reflected in the story that counts.Hard work pays off.We should take pains to improve ourselves through learning and get perpared for the future. 【解析】 试题分析:本题为看图写作,主题是古时候的一则成语“凿壁偷光”。注意条理要清晰, 逻辑顺序和结构要恰当,同时要尽量保持简洁精干的内容,不拖泥带水。要注意题中所 给的信息,不可偏题,应用文写作对于文章内容的要求是要达到写作目的。尽量保持卷 面整洁,字体美观,注意行文的连贯性。 【亮点分析】 文章第一段描述图片, 第一句中用到了动词 ing 形式的非谓语动词做伴随状语和 with 的 复合结构 In the picture ,we can see a boy in worn clothes,sitting at a shabby wooden table with a pile of books on it.图中我们可以看见一个男孩穿着破旧的衣服坐在一个堆满书的 桌子旁边。A weak ray of light came in through a small hole in the wall and he was absorbed in his reading.一丝微弱的光亮从墙上的一个小洞穿过,他沉静在自己的阅读中。第二段 第一句开始说这个图片的主题。This is a well-known story from ancient Chinese idiom.这 是一个众人周知的中国古代成语。第二句也是用了一个分词结构表示伴随状语 The boy, being poor ,couldn?t afford even a candle,so he bored a hole in the wall to “steal” light from his neighbour ?s house to read at night.这个贫穷的男孩甚至不能够买得起一根蜡烛,于是 他把墙凿了一个洞,从他邻居那里偷了一些光在夜晚阅读。第二段最后一句用了一个 no matter 引导的让步状语从句。The moral of the story is spare no effort to accquire
25

knowledge and never get discouraged easily no matter how difficult the situation may be.故 事的精神是要不遗余力的获取知识, 并且不管有多么困难的情况从不轻易气馁。 第三段 结束 Of course, things are totally different today .当然, 现在可完全不同了。 第二句是一个 not… but 结构以及宾语从句 It is not the story itself but what is reflected in the story that counts.不是这个故事本身而是这个故事反映出来的东西才是重要的。俗语:Hard work pays off.功夫不负有心人。We should take pains to improve ourselves through learning and get perpared for the future.我们应该带着苦来通过学习来改进自己并且为未来做准备。 考点:看图说话写作。

26


推荐相关:

(衡水万卷)2016届高三英语二轮复习高考周测卷 周测六 Word版含解析

(衡水万卷)2016届高三英语二轮复习高考周测卷 周测六 Word版含解析_英语_高中...2016 衡水万卷周测六考试时间:120 分钟 姓名:___班级:___考号:___ 一、...


(衡水万卷)2016届高三英语二轮复习高考周测卷 周测十六 Word版含解析

(衡水万卷)2016届高三英语二轮复习高考周测卷 周测十六 Word版含解析_英语_高中教育_教育专区。2016 衡水万卷周测十六考试时间:100 分钟 姓名:___班级:___考...


(衡水万卷)2016届高三二轮复习数学(文)周测卷(十六)程序框图及统计周测专练 Word版含解析

(衡水万卷)2016届高三二轮复习数学(文)周测卷(十六)程序框图及统计周测专练 Word版含解析_数学_高中教育_教育专区。衡水万卷周测卷十六文数程序框图与统计作业...


(衡水万卷)2016届高三英语二轮复习 周测六

(衡水万卷)2016届高三英语二轮复习 周测六_英语_高中教育_教育专区。2016 衡水...第二节 书面表达(满分 25 分) (2015 福建高考真题)请阅读下面图画,按要求用...


(衡水万卷)2016届高三二轮复习高考周测卷++英语(十六)含详解

(衡水万卷)2016届高三二轮复习高考周测卷++英语(十六)含详解_计划/解决方案_实用文档。2016 衡水万卷周测十六 考试时间:100 分钟 姓名:___班级:___考号:_...


(衡水万卷)2016届高三地理二轮复习 周测卷六 水体专题一(含解析)

(衡水万卷)2016届高三地理二轮复习 周测卷六 水体专题一(含解析)_政史地_高中教育_教育专区。水体专题一考试时间:45 分钟 姓名:___班级:___考号:___ 一...


(衡水万卷)2016届高三地理二轮复习 周测卷十六 旅游地理(含解析)

(衡水万卷)2016届高三地理二轮复习 周测卷十六 旅游地理(含解析)_政史地_高中教育_教育专区。旅游地理考试时间:45 分钟 姓名:___班级:___考号:___ 一、非...


(衡水万卷)2016届高三语文二轮复习 周测卷十六(含解析)

(衡水万卷)2016届高三语文二轮复习 周测卷十六(含解析)_语文_高中教育_教育专区。周测十六姓名:___班级:___考号:___ 一、现代文阅读(论述类文本阅读) 鼎...


2016届高三语文二轮复习高考周测卷语文周测八 Word版含答案 (4)

2016届高三语文二轮复习高考周测卷语文周测八 Word版含答案 (4)_语文_高中教育_教育专区。2016 万卷周测六 考试时间:150 分钟 姓名:___班级:___考号:___...

网站首页 | 网站地图
All rights reserved Powered by 简单学习网 www.tceic.com
copyright ©right 2010-2021。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit325@126.com