tceic.com
简单学习网 让学习变简单
相关标签
当前位置:首页 >> 高中教育 >>

【成才之路】2014-2015学年高中英语必修四(外研版)强化练习:Module 4 第1课时]


Module 4
Ⅰ.单词拼写

第一课时

1.Surgeons have made a great________ (突破)in the kidney transplantation. 2.He needs a high income to ________(供养)such a large family. 3.With the

development of modern________ (农业)and industry, more and more waste is produced. 4.He is an important political________(人物)in Indian history. 5.________(教育)is given to children by the government. 6.The________(最初的)owner of the house was Duke Wellington. 7.We are very proud of the high________(质量) of our product. 8.The scientific study of the chemistry of living things is called________(生物化学). 9.It is generally believed that advertising can increase______(产量) and sales. 10.We've________(改变;转换) from coal to gas central heating. 答案:1.breakthrough 2.support 3.agriculture 4.figure 5.Education 6.original 7.quality 8.biochemistry 9.production 10.converted Ⅱ.完成句子 1.He hopes to earn his living__________________. 他希望靠卖饮料来谋生。 2.He was late for the meeting________________a traffic jam. 由于交通堵塞,他开会迟到了。 3.Scientists are working hard______________a cure for the disease. 科学家们正努力工作寻找这种疾病的治愈方法。 4.We all have our favourite________________certain things. 我们做某些事都有自己爱用的方法。 5.Diet and exercise are__________________good health. 身体健康的关键是饮食和运动。 6.They've________________experts to advise on the project. 他们已请来专家对该项目提意见。 7.__________________arms were discovered hidden in the trucks. 卡车上发现藏有大量武器。 8.I ____________________why he quit his job. 我捉摸不透他为什么要辞掉工作。 答案:1.by selling drinks 2.as a result of 3.in search of 4.ways of doing/to do 5.the key

to 6.brought in 7.Quantities of 8.couldn't figure out Ⅲ.语法填空 1.At the sight of her mother, the surprise in her face was________by joy. 答案:replaced 句意:一看到母亲,她脸上的表情由快乐替代了惊奇。replace 替代,符 合句意。 2. (2014· 金华高一检测改编)The problem of global warming is serious ________ the sea level rises. 答案:As a result 句意:全球变暖的问题十分严重。结果是海平面上升了。as a result 结 果,符合句意。 3.They________the study________ a nursery room when the baby was born. 答案:converted; into to 皆可搭配。 4.When I came into the store, I found that large quantities of food________(spread)out on the table. 答案: were spread 句意: 当我进入商店时, 发现大量的食物摆放在桌子上。 large quantities of 无论修饰可数名词还是不可数名词,其谓语动词都用复数 5.The key________(keep)this country a comfortable and clean place to live in is to control industrial pollution. 答案: to keeping 句意: 使该国保持既舒服又干净的居住环境的关键是控制工业污染。 the key to doing sth.意为“做某事的关键是……”,其中 to 为介词。 6 . The old scientist has made________breakthrough in growing rice, which 句意:婴儿出生时,他们把书房改成了育婴室。convert 与 into 或

will________(feed)more people in the world. 答案:a;feed 句意:这位老科学家在种植水稻方面有了突破,这将解决世界上更多人

的吃饭问题。breakthrough 通常用作可数名词。make a breakthrough 突破,攻破;feed 养活; 为及物动词。 7.If immigrants are given the right to stay in Britain, some say it would bring________up to £1 billion in extra tax revenue. 答案:in 句意:有些人说,如果允许移民待在英国,会给英国带来高达 10 亿英镑的额 外税收。bring in 赚得(钱),符合题意。 8.The data from the satellite was enough for the computer model to figure________that the tsumami was smaller and less destructive. 答案:out 句意:电脑根据卫星传来的数据足以弄清楚这次海啸威力会小些,也不会有 那么大的毁灭性。figure out 计算,推断。 9.(2014· 扬州高一检测改编)The majority of people in the town strongly________the plan to build a playground for children.

答案:support 句意:城镇中多数人非常支持给孩子们修建操场这个计划。support 支持, 拥护,维持。 10.—The film is, I have to say, not a bit interesting. —Why? It's ________interesting than the films I have ever seen. 答案:far more 考查形容词的比较级。句意:——我不得不说这部电影真的没有意思。 ——为什么?它比我以前看过的所有电影都有意思。根据第二句中 Why?可以看出第二个人 与第一个人的态度相反,也就是说他对这部电影持肯定态度,故答案为 far more。 Ⅳ.阅读理解 A Early in the autumn of 1674, Henry Oldenburg, secretary of the Royal Society in London, received an extraordinary letter. Sent by Antoni van Leeuwenhoek, a draper (布料商) from Delft in the Netherlands, it contained an unlikelysounding claim. Using a microscope of his own invention, van Leeuwenhoek had seen tiny creatures, invisible to the naked eye, living in lake water. Some of these “animalcules (微生 物) ”were so small, and he later estimated that 30 million of them would still be smaller than a grain of sand. Royal Society fellows couldn't believe it. Even with his most powerful instruments, the celebrated English microscopist Robert Hooke had never observed anything like the little creatures. In fact, the Dutchman had developed far superior lenses to Hooke's, and had discovered bacteria and protozoans (原生动物). By producing even smaller and more curved lenses—using a technique that he kept secret—van Leeuwenhoek was able to magnify objects up to 500 times. As well as discovering micro-organisms, he was the first to see red blood cells. In 1677, van Leeuwenhoek sent the Society further animalcule observations. Hooke eventually improved his own microscopes to the point where he, too, could see the tiny creatures. Three years later van Leeuwenhoek was made a fellow. It was not until 1890,more than 160 years after van Leeuwenhoek's death, that bacteria were linked with diseases.“Reading van Leeuwenhoek's letters, you very much get the impression of somebody dazzled (眩晕的) by what he was finding, ”says Lesley Robertson, leader of the archives at Delft University's school of microbiology. “He thought he'd found a whole new world—but he certainly never picked up on the connection with illness.” 语篇解读:本文是记叙文。全文讲述了布料商出身的 Antoni van Leeuwenhoek 发明了自己 的显微镜。他的发明使得发现更小、更清晰的事物成为可能,这为把细菌与疾病联系起来奠 定了基础。 1.What did Antoni van Leeuwenhoek see with his own microscope?

A.A letter. B.Bacteria and protozoans. C.Small animals in the water. D.The element of water. 答案: B 细节理解题。 联系下文“in fact, the Dutchman had developed far superior lenses to Hooke's, and had discovered bacteria and protozoans.”可知, 荷兰人已经通过改良的镜片发现了 细菌和原生动物,Antoni van Leeuwenhoek 通过自己的显微镜看到的 tiny creatures 就是细菌和 原生动物。 2.From the passage we can see________. A.van Leeuwenhoek knew the tiny creatures in the water had something to do with illness B.van Leeuwenhoek was the first to discover bacteria C.van Leeuwenhoek was the first to use the microscope D.van Leeuwenhoek was the first to know how to observe bacteria and protozoans 答案:C 推理判断题。通读全文可知,尽管荷兰人也看到细菌和原生动物,但是他们使 用的是改进后的镜片,而不是显微镜,因此 C 正确。A 有一定的干扰性,联系文章最后一句 可知,他并没有把观察到的细菌和原生物与疾病联系到一起。 3.What does the underlined word “magnify” in the fourth paragraph mean? A.To clear away. B.To improve. C.To collect. D.To make large. 答案:D 词义猜测题。联系全文他改进自己的显微镜以及后文的“up to 500 times”可知, 他的显微镜能把物体放大 500 倍,因此得出答案。 4.From the last paragraph we can see,when Antoni van Leeuwenhoek saw the tiny creatures, invisible to the naked eye,living in lake water, ________. A.he was overexcited B.he knew he followed someone else's discovery C.he was a bit disappointed D.his discovery was to lead a connection between bacteria and illness 答案: A 推理判断题。 联系最后一段的“Reading van Leeuwenhoek's letters, you very much get the impression of somebody dazzled by what he was finding,”可知,当时他对自己的发明是 极度兴奋的。 B Do you suppose Darwin, one of the greatest scientists of all times, really did fools' experiments?

Or did he do experiments that were so simple and basic that other people just thought they were foolish? Sometimes, people think they already know the answer to a question or the solution to a problem. Sometimes, they really do know an answer or a solution, but without thinking they are important.

Charles Darwin didn't settle for (满足于) just thinking he knew something. And, he believed all things could be important however simple they seemed to be. Suppose you drop sheets of paper that are of exactly the same size and shape. If you drop them at the same time in the same place, they will fall in the same way. Now make one of the sheets of paper into a tight little ball and let it drop along with the other sheets, What happens? You have done an experiment that is so simple that you might think it couldn't be worth anything. But this simple experiment is important. It explains part of our present day understandings of physics, ideas that were worked out long ago by Galileo and Newton. And these understandings set_aside some of ancient Greek physics. Scientists sometime stop to look at very simple things and to think very hard about them. Even the simplest idea, which we might think is foolish, can shake the foundations of science. 语篇解读:有些问题的答案人们已经知晓,但人们没有想过这个问题是多么重要,伟大 的科学家 Charles Darwin 总要通过做实验来弄懂事情的来龙去脉。 5.The passage tells us that Charles Darwin________. A.was a great English scientist B.always liked doing the experiments that others thought difficult C. thought even the simplest thing was important D. didn't get well with others 答案:C 推理判断题。短文并没有说 Charles Darwin 是哪个国家的科学家,可排除 A; 由第二段可知别人认为 Darwin 的许多实验不值得做,可把 B 排除;文中没有论述 Darwin 与 别人相处的事情, 可排除 D。 由第三段第二句中“he believed all things could be important however simple they seemed to he”可推出答案 C。 6.The underlined phrase “set aside” most probably means“________”. A.throw away C.put to use B.store up D.realize

答案:A 词义猜测题。由上文可知作者认为做这个简单实验是重要的,它解释了目前人

们对于物理方面的理解。因此这些理解当然是推翻了一些希腊古典物理学的观点。由此可推 知 set aside 与 throw away 同义。 7.The author of the passage tries to________. A.convince us that Charles Darwin. Galileo and Newton are the greatest scientists in the world B.draw the conclusion that basic sciences are simple things C.prove that two sheets of paper, with the same size and shape, will fall at the same speed D.draw our attention to everyday happenings around us 答案:D 主旨大意题。短文的最后一段点明最简单的事情都可能动摇科学的根基,意在 告诉读者要留意身边的每一件事,哪怕它非常简单。 8.Which of the following is TRUE? A.Darwin really did fools' experiments. B.According to some people, Darwin did foolish experiments. C.It is believed by all the people that things could be important though they seemed to be simple, D.Galileo and Newton worked out ancient Greek physics. 答案:B 细节理解题。短文第一段第二句“Or did he do experiments that were so simple and basic that other people just thought they were foolish?”明确告诉我们,有些人认为 Darwin 做了愚蠢的实验。 Ⅴ.语法填空 阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于 3 个单词)或括号内单词的正确形式。 【全国新课标卷题型】 Gandhi, an Indian national hero, was honored__1__the father of the Indian nation. He has been respected and beloved by the Indians. He was born in India in 1869. Following the local custom, he got__2__(marry) at the age of 13. In 1888 he sailed to England, __3__he studied law for three years and became a lawyer. On his return to India, he was sent to South Africa to work on a law case. In South Africa he__4__(surprise) to find that the problem of racial discrimination (种族歧视) was serious. There he formed an organization and started a magazine to fight__5__equal rights. Gandhi returned to India in 1915,__6__India was controlled by the British. He led the Indians to fight for an end to the British rule and__7__(depend) for his country. In the political movement many Indians including Gandhi were put in prison.__8__, the struggles never stopped. The British government had to give__9__and India won its independence in 1947.__10__(fortunate) Gandhi was shot by an Indian who opposed his views and died on January 30th, 1948. 1.______ 2.______ 6.______ 7.______ 3.______ 4.______ 5.______ 8.______ 9.______ 10.______

答案: 1.as as 在此处为介词,意为“作为”。 2.married get married 结婚。 3.where where 引导定语从句,修饰 England。 4.was surprised 此处缺少的是谓语动词,所以用 be surprised 表示人的感受。 5.for fight for 为……而战。 6.when when 在此处引导定语从句,修饰前面出现的时间。 7.independence 此处应该用名词形式,与前面的 an end 共同做 fight for 的宾语。 8.However 上下文之间为转折关系,所以用副词 however。 9.in give in 屈服,投降,让步。

10.Unfortunately 用副词形式修饰整个句子的内容。根据句意,应表示否定含义。 【辽宁卷题型】 A:Hello! How are you? B: Not too__1__! I'm just to the doctor. I haven't been feeling too weak over the last few days. A:What have you got? A cough? A cold? B:That's the__2__(fun) thing. I don't know what's wrong__3__me. I just feel__4__(exhaust). A:Perhaps you've been working too hard. You do have__5__highpressure job. B:Maybe. I haven't been able to keep my food down__6__. That's unusual. A:Well. I'm sure the doctor will be able to prescribe something__7__make you well again. Dr. Jameson is very good. B:Yes, he is. I've make an__8__(appoint) for 10 o'clock, so I'd better move along. A:OK. Hope you feel__9__(good) soon. You should take__10__easy. I'm sure the doctor will prescribe rest, you know. 1.______ 2.______ 6.______ 7.______ 答案: 1.well 考查形容词用法。well 此处指身体健康的。 2.funny 考查形容词。funny 意为:滑稽可笑的。 3.with 考查介词用法。what's wrong with sb.?意为:某人有什么问题? 3.______ 4.______ 5.______ 8.______ 9.______ 10.______

4.exhausted 考查非谓语动词。此处为过去分词作表语。 5.a 考查冠词用法。限定可数名词单数用 a。 6.either 考查副词。either 用于否定句表示也不。 7.to 考查不定式用法。此处为不定式用作目的状语。 8.appointment 考查名词用法。appointment 约会,约定。

7.better 考查比较级。feel better 感觉好一点。 10.it 考查代词。take it easy.放松别紧张。


推荐相关:

【成才之路】2014-2015学年高中英语必修四(外研版)强化练习:Module 4 第1课时]

【成才之路】2014-2015学年高中英语必修四(外研版)强化练习:Module 4 第1课时]_高中教育_教育专区。【成才之路】2014-2015学年高中英语必修四(外研版)强化练习:...


【成才之路】2014-2015学年高中英语必修四(外研版)强化练习:Module 5 第1课时]

【成才之路】2014-2015学年高中英语必修四(外研版)强化练习:Module 5 第1课时]_高中教育_教育专区。【成才之路】2014-2015学年高中英语必修四(外研版)强化练习:...


【成才之路】2014-2015学年高中英语必修四(外研版)强化练习:Module 3 第1课时]

【成才之路】2014-2015学年高中英语必修四(外研版)强化练习:Module 3 第1课时]_高中教育_教育专区。【成才之路】2014-2015学年高中英语必修四(外研版)强化练习:...


【成才之路】2014-2015学年高中英语必修四(外研版)强化练习:Module 6 第1课时]

【成才之路】2014-2015学年高中英语必修四(外研版)强化练习:Module 6 第1课时]_高中教育_教育专区。【成才之路】2014-2015学年高中英语必修四(外研版)强化练习:...


【成才之路】2014-2015学年高中英语必修四(外研版)强化练习:Module 2 第1课时]

【成才之路】2014-2015学年高中英语必修四(外研版)强化练习:Module 2 第1课时]_高中教育_教育专区。【成才之路】2014-2015学年高中英语必修四(外研版)强化练习:...


【成才之路】2014-2015学年高中英语必修四(外研版)强化练习:Module 1 单元检测题]

【成才之路】2014-2015学年高中英语必修四(外研版)强化练习:Module 1 单元检测题]_高中教育_教育专区。【成才之路】2014-2015学年高中英语必修四(外研版)强化练习...


【成才之路】2014-2015学年高中英语必修四(外研版)强化练习:Module 7]

【成才之路】2014-2015学年高中英语必修四(外研版)强化练习:Module 7]_高中...第三段说明,收集海洋动物的条码是科学家的作内容之一。 4.From Paragraph 4 ...


【成才之路】2014-2015学年高中英语必修四(外研版)强化练习:Module 4 第2课时]

【成才之路】2014-2015学年高中英语必修四(外研版)强化练习:Module 4 第2课时]_高中教育_教育专区。【成才之路】2014-2015学年高中英语必修四(外研版)强化练习:...


【成才之路】2014-2015学年高中英语必修四(外研版)强化练习:Module 4 第3课时]

【成才之路】2014-2015学年高中英语必修四(外研版)强化练习:Module 4 第3课时]_高中教育_教育专区。【成才之路】2014-2015学年高中英语必修四(外研版)强化练习:...


【成才之路】2014-2015学年高中英语必修四(外研版)强化练习:Module 1 第3课时]

【成才之路】2014-2015学年高中英语必修四(外研版)强化练习:Module 1 第3课时]_高中教育_教育专区。【成才之路】2014-2015学年高中英语必修四(外研版)强化练习:...

网站首页 | 网站地图
All rights reserved Powered by 简单学习网 www.tceic.com
copyright ©right 2010-2021。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit325@126.com