tceic.com
简单学习网 让学习变简单
当前位置:首页 >> 英语 >>

湖北省黄冈中学2016届高三综合测试(四) 英语(含详解)


世纪金榜

圆您梦想

www.jb1000.com

湖北省黄冈中学 2016 届高三英语综合测试(四) 命题人: 皮明松 方秋萍 徐昭遐 2015-11-3 注意事项: 1. 本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题) ,共四部分, 满分 150 分。考试时间 120 分钟。 2. 全部答案在答题卡上完成,答在本试

卷上无效。 ★ 祝考试顺利 第Ⅰ卷 第一部分 听力(共两节,满分 30 分) 做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡 上。 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标 在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 称钟的时间来回答有关小题如阅读下一小题。每段对话 仅读一遍。 例:How much is the shirt? A. £19.15. 答案是 C。 1. What does the woman mean? A. She enjoyed a different book. C. She also found the book difficult. 2. What?s the probable relationship between the two speakers? A. Mother and son. B. Teacher and student. C. Classmates. B. She learned a lot about names. B. £9.18. C. £9.15.

3. What time did the football game finally start? A. At three. B. At four. C. At five.

4. Who is probably the man speaker? A. A dentist. B. A patient. C. A teacher.

5. What does the man think of the rent? A. Reasonable.
第 1 页(共 20 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

B. Low.

C. High.

世纪金榜

圆您梦想

www.jb1000.com

第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分) 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最 佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完 后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白两遍。 听第 6 段材料,回答第 6 至 8 题。 6. Where does the conversation take place? A. In a shop. 7. What does the man plan to do? A. Post something. B. Ask for information. C. Buy a suit. B. In a post office. C. At the information center.

8. How much does the man pay at last? A. $3.08. B. $11.12. C. $18.25.

听第 7 段材料,回答第 9 至 11 题。 9. What are the two speakers doing? A. Visiting a concert hall. C. Discussing a modern museum. 10. What does the man like best in this place? A. The lights. B. The paintings. C. The colors. B. Enjoying an ancient palace.

11. What do we know about the two speakers? A. They are having a good time. C. They hate the upper-class life. 听第 8 段材料,回答第 12 至 14 题。 12. What?s the man mainly talking about? A. Jack London?s life. B. O. Henry?s books. C. American literature. B. They wish to become rich soon.

13. How many American writers have the speakers mentioned? A. Three. B. Four. C. Five.

14. When did Jack London go to Canada? A. In 1916. B. In 1876. C. In 1897.

听第 9 段材料,回答第 15 至 16 题。 15. What did the man?s sister do yesterday?
第 2 页(共 20 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

世纪金榜
A. She looked after her baby.

圆您梦想
C. She did some shopping.

www.jb1000.com

B. She stayed at home all day.

16. What did the woman invite the man to do? A. Go to a concert with her. B. Take a holiday with her. C. Have dinner at her house.

听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。 17. What?s the speaker mainly talking about? A. Her school life. B. Her family. C. Her brother.

18. How does the speaker like her brother? A. Naughty. B. Honest. C. Dependent.

19. What does Chris like doing in his room? A. Watching a cartoon. B. Listening to songs. C. Playing computer games.

20. Which is true about the speaker?s mother? A. She seldom talks. B. She talks a lot. C. She often visits Aunt Daisy.

第二部分 阅读理解 (共两节,满分 40 分) 第一节 (共 15 小题; 每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A 、B 、C 该项涂黑。 A Does a Tea Break Make You More Efficient? China has been drinking tea since the time of Shennong, 5,000 years ago. Britain?s relationship with tea is much shorter, but tea enjoys pride of place as the UK?s national drink. According to the UK Tea Council, British people drink an average of three cups a day or a national total of 165 million cups every day. With figures like these, it is no surprise that time spent taking tea affects the working day in Britain. A recent survey found that 24 minutes a day are lost to making, buying and drinking tea and coffee. That is, ? 400 a year is lost in working hours per employee, or 190 days over a lifetime. So, should employers be worried about this lost working time, or does the tea break make up in other ways? One argument is that caffeine improves mental state: a drink of tea or coffee can make you active and focus on work. Professor Rogers of the University of Bristol disagrees. After years of studying caffeine he sees nothing can
第 3 页(共 20 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

和 D )中,选出最佳选项,并在答题卡上将

世纪金榜

圆您梦想

www.jb1000.com

prove that. “Workers would perform equally well if not drinking it at all,” he says. “But if they?re often drinking it and then go without, they?ll feel tired and won?t work well.” Psychologist Cooper instead emphasizes the role tea breaks play in office life, and in building social relationships. “We need to make people more active and see other people. The tea break is one way of doing this,” says Cooper. And Professor Rogers also points out the comfort effect of a hot drink: “We warm our hands on them on a cold day; they?re comforting and play a big role in our everyday life. Whatever the caffeine?s doing, I?d say these 24 minutes aren?t wasted.” 21. What is the passage mainly about? A. Tea Breaks cannot make people more active at work. B. British people drink more tea than people in other countries. C. Tea break plays an important role in people?s life in Britain. D. A lot of time has been wasted drinking tea in the working day. 22. We learn from a recent survey that in Britain _______. A. ? 400 is lost in working hours for each person B. tea breaks take up 24 minutes in a working day C. people spends 190 days drinking tea and coffee each year D. people drink 165 million cups in working hours every day 23. What?s Psychologist Coopers? attitude towards tea break? A. Doubtful. B. Uncertain. C. Negative. D. Positive.

B Generations of children grew up reading comic(漫画)books secretly, hiding out from parents and teachers who saw them as a waste of time and a risk to young minds. Comics are now gaining a new respectability at school. That is thanks to an increasingly popular and creative program, often aimed at struggling readers, that encourages children to plot, write and draw comic books, in many cases using themes from their own lives. The Comic Book Project was started in 2001 by Michael Bitz at an elementary school in Queens. Since its creation, the program, which is mainly conducted after school, has spread to more than 850 schools across the country. It has gotten a big push from the Canent craze(狂热)among adolescents for comic book clubs and for
第 4 页(共 20 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

世纪金榜

圆您梦想

www.jb1000.com

Manga, a wildly popular variety of comic originating in Japan. The point is not to drop a comic book on a child?s desk and say: “read this.” Rather, the workshops give groups of students the opportunity to collaborate(合著)on often complex stories and characters that they then revise, publish and share with others in their communities. Teachers are finding it easier to teach writing, grammar and punctuation with material that students are fully invested in(投入) .And it turns out that comic books have other built-in advantages. The pairing of visual and written plotlines that they rely on appears to be especially helpful to struggling readers. No one is suggesting that comic books should substitute for traditional books or for standard reading and composition lessons. Teachers who would once have dismissed comics out of hand are learning to exploit(利用)a style that clearly has a powerful hold on young minds. They are using what works. 24. Which of the following is probably the best title of the passage? A. Japanese Comic Books. C. Reading Efficiently. B. Comic Books in the Classroom. D. A Current Craze.

25. Which of the following is TRUE according to the passage? A. Students' reading materials are often involved with their daily life. B. Comic books can now take the place of textbooks at school. C. Teachers now hand out comic books for children to read. D. Children's imagination plays a key role in comic books. 26. The underlined phrase “its” in Paragraph 2 probably refers to______. A. the Comic Book Project?s C. the comic book?s B. an elementary school?s D. the country?s

27. The main purpose of the Comic Book Project is to_______. A. develop the cooperation among adolescents B. make sure that students live a rich and colorful life after school C. help students who have some difficulty in reading D. popularize a new method of teaching of using comic books

C Across Britain, burnt toast will be served to mothers in bed this morning as older sons and daughters rush to
第 5 页(共 20 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

世纪金榜

圆您梦想

www.jb1000.com

deliver their supermarket bunches of flowers. But, according to a new study, we should be placing a higher value on motherhood all year. Mothers have long known that their home workload was just as heavy as paid work. Now, the new study has shown that if they were paid for their parental labors, they would earn as much as£172, 000 a year. The study looked at the range of jobs mothers do, as well as the hours they are working, to determine the figure. This would make their yearly income £30, 000 more than the Prime Minister earns. By analyzing the numbers, it found the average mother works 119 hours a week, 40 of which would usually be paid at a standard rate 79 hours as overtime. After questioning 1, 000 mothers with children under 18, it found that, on most days, mums started their routine work at 7 am and finished at around 11 pm. To calculate just how much mothers would earn from that labor, it suggested some of the roles that mums could take on, including housekeeper, part-time lawyer, personal trainer and entertainer. Being a part-time lawyer, at $48. 98 an hour, would prove to be the most profitable of the “mum jobs”, with psychologist a close second. It also asked mothers about the challenges they face, with 80 percent making emotional demand as the hardest thing about motherhood. Over a third of mums felt they needed more training and around half said they missed going out with friends. The study shows mothers matter all year long and not just on Mother?s Day. The emotional, physical and mental energy mothers devote to their children can be never-ending, but children are also sources of great joy and happiness. Investing(投入)in time for parenting and raising relationships is money well spent. 28. How much would a mother earn a year if working as the Prime Minister? A. £30, 000. C. £172, 000. B. £142, 000. D. £202, 000. .

29. The biggest challenge for most mothers is from A. emotional demand C. heavy workload 30. What is stressed in the last paragraph? A. Mothers? importance shows in family all year long. B. The sacrifices mothers make are huge but worthwhile.

B. low pay for work D. lack of training

C. Mothers? devotion to children can hardly be calculated. D. Investing time in parenting would bring a financial return.
第 6 页(共 20 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

世纪金榜
31. What can we conclude from the study?

圆您梦想

www.jb1000.com

A. Mothers? working hours should be largely reduced. B. Mothers should balance their time for work and rest. C. Mothers? labor is of a higher value than it is realized. D. Mothers should be freed from housework for social life.

D Their cheery song brightens many a winter?s day, but robins are in danger of wearing themselves out by singing too much. Robins are singing all night, as well as during the day, British-based researchers say. David Dominoni, of Glasgow University, said that light from street lamps, take away signs and homes is affecting the birds? biological clocks, leading to them being wide awake when they should be asleep. Dr Dominoni, who is putting cameras inside nesting boxes to track sleeping patterns, said lack of sleep could put the birds? health at risk. His study shows that when robins are exposed to light at night in the lab, it leads to some genes being active at the wrong time of day. And the more birds are exposed to light, the more active they are at night. He told people at a conference, “There have been a couple of studies suggesting they are increasing their song output at night and during the day they are still singing. Singing is a costly behaviour and it takes energy. So by increasing their song output, there might be some costs of energy”. And it is not just robins that are being kept awake by artificial light. Blackbirds and seagulls are also being more nocturnal. Dr Dominoni said, “In Glasgow where I live, gulls are a serious problem. I have people coming to me saying ?You are the bird expert. Can you help us kill these gulls? ? During the breeding(繁殖)season, between April and June, they are very active at night and very noisy and people can?t sleep.” Although Dr Dominoni has only studied light pollution, other researches concluded that robins living in noisy cities have started to sing at night to make themselves heard over loud noise. However, some birds thrive(兴旺) in noisy environments. A study from California Polytechnic University found more hummingbirds in areas with heavy industrial machinery. It is thought that they are capitalising on their predators(天敌) fleeing to quieter areas. 32. According to Dr Dominoni?s study, what causes robins to sing so much? A. The breeding season.
第 7 页(共 20 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

世纪金榜
B. The light in modern life. C. The dangerous environment. D. The noise from heavy machinery.

圆您梦想

www.jb1000.com

33. What is the researchers? concern over the increase of birds? song output? A. The environment might be polluted. B. The birds? health might be damaged. C. The industry cost might be increased. D. The people?s hearing might be affected. 34. What does the underlined word “nocturnal” in Paragraph 5 mean? A. Active at night. C. Active during the day. B. Inactive at night. D. Inactive during the day.

35. Why do some birds thrive in noisy environments? A. Because there are fewer dangers. B. Because there is more food to eat. C. Because there is less light pollution. D. Because there are more places to take shelter.

第二节(共 5 小题,每小题 2 分,满分 10 分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。 There is an English saying, “ 36 ” Until recently, few people took the saying seriously. Now, however, doctors have begun to look into laughter and the effects it had on human body. 37

Tests were carried out to study the effects of laughter on the body. People watched funny films while doctors checked their hearts, blood pressure, breathing and muscles. It was found that laughter has similar effects to physical exercise. 38 It also works several groups of muscles in the face, the stomach, and even the feet. If

laughter exercises the body, it must be beneficial. Other tests have shown that laughter appears to be able to reduce the effect of pain on the body. In one experiment doctors produced pain in groups of students who listened to different radio programs. The group that tolerated the pain for the longest time was the group which listened to a funny program. 39_

40 They have found that even if their patients do not really feel like laughing, making them smile is
第 8 页(共 20 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

世纪金榜

圆您梦想

www.jb1000.com

enough to produce beneficial effects similar to those caused by laughter.

A. Laughter can make one?s life longer. B. As a result of these discoveries, some doctors in the United States now hold laughter clinics, in which they help to improve their patients? condition by encouraging them to laugh. C. The reason why laughter can reduce pain seems to be that it helps to reduce a kind of chemical in the brain which diminishes both stress and pain. D. Laughter is the best medicine. E. They have found that laughter really can improve one?s health. F. It increases blood pressure, the heart beating and breathing. G. Although laughter can help cure the disease, doctors still can not put this theory into clinic practice.

第Ⅱ卷 第三部分 英语知识运用(共两节,满分 45 分) 第一节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分) 阅读下面短文,从短文后所给的四个选项(ABCD)中, 选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡 上将该项涂黑。 My fiancé(未婚夫) and I were excited about shopping for our first home. But our funds were none of the houses in our price range seemed satisfactory. One agent 42 a house in particular. Although her description sounded wonderful, the price 44 . 41 , and

was 43 our range, so we declined. But she kept urging us to have a look We finally did and it was love at first 45

. It was Our Home, small and charming, overlooking a quiet

lake. Walking through the rooms and talking with the owners, a nice elderly couple, we felt the warmth and happiness of the 46 within that home. Perfect as it was, the price 47 too high for us. But every day,

we would sit by the lake, looking at the house and dreaming of what it would be like to live there. Days later, we made a(n) 48 far below the asking price. Surprisingly, they didn?t 49 us. They renewed 51 asking price.

their offer 50 . It was also much more than we could afford, but far less than the The next day, we got a(n) 52
第 9 页(共 20 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

message that another buyer had offered a much higher price. Even so, we

世纪金榜

圆您梦想
54

www.jb1000.com

decided to talk with the owners 53 . We made our 55 the other buyer?s bid. We knew it, but we had to try. “Sold!” said the owner. Then he we loved the place and that we?d a 56

offer, which still was thousands of dollars

: He?d seen us sitting by the lake all those times; he knew how much

57 the years of work they had put into their home; he realized he would take

58 by selling it to us, but it was worthwhile; we were the people they wanted to live there. He told us to in the price “an early wedding present.” 60 and how I learned that when people are kind they are not strangers, only

consider the 59

That?s how we found our friends we haven?t yet met. 41. A. needed 42. A. recommended 43. A. below 44. A. at least 45. A. stare 46. A. pride 47. A. continued 48. A. effort 49. A. defend against 50. A. instead 51. A.private 52. A. relaxing 53. A. actually 54. A. casual 55. A. rather than 56. A. apologized 57. A. approve 58. A. loss 59. A. increase 60. A. home

B. limited B. decorated B. within B. at most B. glimpse B. marriage B. contained B. offer B. look down B. indeed B. rough B. disappointing B. generally B. final B. other than B. complained B. recognize B. risk B. difference B. love

C. devoted C. suggested C. beyond C. at times C. sight C. challenge C. involved C. promise C. try out C. aside C. original C. fortunate C. absolutely C. uncertain C. more than C. criticized C. appreciate C. chance C. variety C. confidence

D. accustomed D. appointed D. between D. at hand D. view D. possession D. remained D. profit D. laugh at D. apart D. approximate D. unsuitable D. directly D. vital D. less than D. explained D. ignore D. opportunity D. average D. strength

第 10 页(共 20 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

世纪金榜

圆您梦想

www.jb1000.com

第二节:语法填空(共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分) 阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1 个单词)或括号内单词的正确形式。 When I was a little girl, every time my dad was repairing something, he would ask me to hold the hammer, and meanwhile, have a conversation with me. I never saw my dad drinking or taking a night out. All he did after work was 61 (take) care of his family. 62 , my father had been calling me every Sunday morning, 63 my dad painted by himself for three days in the 64 (able) to find any time for a

I grew up and left home for college and ever

no matter what. Several years later I bought a house,

summer heat. All he asked was my talking to him. But I was always busy, conversation with him.

One Sunday morning we had a telephone call as usual. I noticed my dad had forgotten some things we discussed 65 (late). I was in a hurry, so our conversation was short. Later that day came a call 66 (say) my 67

father was in hospital. Immediately I bought a ticket for a flight and on my way I was thinking all the ( miss) occasions to have a talk with my dad. By the time I got to the hospital, my father 68

(pass) away. Now it was he 69 did not have time for a

conversation with me. I realized how little I knew about my dad , his deepest 70 (think) and dreams. After his death I learned more about him, and even more about myself.

第四部分 写作 (共两节,满分 35) 第一节 短文改错(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌的以下作文。文中共有 10 处语言错 误,每句中最多有两处,每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加: 在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除: 把多余的词用斜线(\)划掉。 修改: 在错词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词; 2. 只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。 Last Saturday Tim and I paid a visit to People?s Park. We went there by taxi. Arrived at the

第 11 页(共 20 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

世纪金榜

圆您梦想

www.jb1000.com

park, unfortunately, Tim found his camera missed. Having searched the backpack inside out, we

assumed that it must have left in the taxi driving us there. We got into touch with the taxi company

and told them that had happened. As we expected it, it didn?t take long when the driver sent the

camera back. He insisted that we checked the camera and told us to be more careful the next

time. We expressed our thank to him. What a unusual day and what a nice taxi driver!

第二节 书面表达 (满分 25 分) Bookcrossing.com 是一个面向全球的图书分享网站。该网站组织的分享活动有两种参与方式:一式自 由分享(wild release),即把书放在指定地点,由其他参与者自由获取;二是定向分享(controlled release),即 直接传递给另一位参与者。 假设你是李华,请用英文写信申请参加。内容应包括: 1.表明写信目的; 2.选择一种分享方式; 3.简述作出该选择的理由; 4.希望了解更多信息。 注意:1.词数不少于 100; 2.可以适当增加细节,以使行文连贯; 3.开头语已为你写好。 Dear Mr. or Mrs, I?ve learnt that your website is organizing an activity._______________________ _______________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________
第 12 页(共 20 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

世纪金榜

圆您梦想

www.jb1000.com

湖北省黄冈中学 2016 届高三英语综合测试(四) 听力录音稿及答案解析 Text 1: M: I had a hard time getting through this novel. W: I know how you feel, who can remember the names of 35 different characters? Text 2: M: Mrs. Turner, I didn?t do my homework because I didn?t understand it. W: Sit down now, Ken. I will explain it as soon as everyone is quiet. Text 3: W: What time did yesterday?s football game start? M: It was supposed to start at 3:00. It was delayed an hour because of the rain. Text 4: M: Open wide, let me see, show me where it hurts. W: Here, on the bottom, especially when I bite into something hot or cold. Text 5: M: For such a small room, I have to pay you 300 pounds a month, don?t you think it?s a little expensive? W: Well… but it?s a nice room with modern furniture.And the rent includes electricity. M: I see. Anyway it costs too much. Text 6: M: Hello, may I send a parcel to Toronto here? W: Yes, what is inside your parcel? M: Two shirts, a tie and a suit. W: By regular mail or airmail? M: How long does it take to go by regular mail from here to Toronto? And how long to go by airmail? W: Ah—, it takes two weeks by regular mail, while it takes three or four days by air mail. M: How much for regular mail? W: It depends on the weight of your parcel. Let me weigh it first. It?s three pounds and eight ounces, so it costs eleven dollars and twelve cents by regular mail and eighteen dollars and twenty five cents by air mail. M: By air, please. Here is the money. Text 7: M: What a lovely place! Walking around here is just like going back in time. Imagine all those noblemen and ladies having huge parties here, dancing in the halls and gardens. W: Or how about Mozart? He gave a concert here when he was only six. Isn?t that unbelievable? M: It is the colors that really impress me. The yellow walls and the green window frames. It is like a
第 13 页(共 20 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

世纪金榜
fairy-tale world

圆您梦想

www.jb1000.com

W: What about the rooms full of paintings? And the huge lights hanging from the ceilings? Aren?t they magnificent? Don?t you wish we were millionaires? M: You don?t need money to enjoy a view like that. You only need eyes. W: Still, wouldn?t it be nice to live in a place like this one here? Imagine, 200 different rooms. M: It would be nice as long as I didn?t have to clean them. Text 8: M: Have you read the story The Gift of the Magi written by O. Henry? W: Yes, I enjoy reading his short stories. What I admire most about him is that he started to write stories while he was in prison. Who is your favorite American writer, Mark Twain, Ernest Hemingway, or Jack London? M: Jack London. He was born of a poor family in San Francisco in 1876. He left school at fourteen, and became a sailor, a hunter, and an explorer. In 1897 he went to the Klondike in Canada. London found adventures that he put into his most famous stories and novels. London continued to travel until a few years before his death in 1916. Now I?m reading his story Love of Life . I?m sure you will like his works. W: Great! Can you lend it to me after you finish? M: No problem. Text 9: W: Hello, George, I wanted to speak to you yesterday, but you weren?t at your usual place for lunch. M: No, I had a free day from the office because I worked so much overtime last week. W: Oh, I see, you had a holiday. M: Well! I stayed at home and looked after the baby. W: What? You took care of the baby? M: Oh, it was my sister?s baby. She wanted to go shopping in the morning, so I stayed at home and did a lot of useful things. W: Oh? M: Yes, I mended my radio, washed a shirt and some socks, and cleaned out the drawers of my desk. W: I don?t call that a holiday. I wanted to ask you to a concert last night----the one at the Town Hall near where we lived. M: That?s funny! My office called me in the afternoon and asked me to go and write an article about the
第 14 页(共 20 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

世纪金榜

圆您梦想

www.jb1000.com

concert. I noticed that you weren?t there, but your friend Mary was. W: Was she indeed? That?s very strange. Text 10: There are 6 people in my family. Besides me they are grandpa and grandma, mum and dad, and my brother Chris. Grandpa and grandma are so old that I keep forgetting how old they are. My dad seldom talks, but my mum did the opposite. My younger brother Chris is, well, ok ,but sometimes he?s such a trouble maker. When I?m watching a variety show, he wants to watch a cartoon. When I?m listening to Ricky Martin, he shouts “Quiet!” because he wants to study for a test, he says. Well, who knows what he does in his room, after he swears to Mom he?d study hard. Anyway, Mom often catches him playing computer games in his room. So, I usually just go next door where Aunt Daisy and Uncle Tim and my two cousins live. My cousins are my age; Alice is 14 and Tracy?s 13, too. We go to the same school, (and after school) we usually hang out together. Sometimes we see a movie or go window shopping.

第一部分:听力理解(每小题 1.5 分) 1-5 CBBAC 6-10 BACBC 11-15 AABCC 16-20 ABACB

第二部分:阅读理解(每小题 2 分) 21-23 CBD 24-27 BCAD 28-31 BABC 32-35 BBAA 36-40 DEFCB

第三部分: 完形填空(每小题 1.5 分) 41-45 BACAC 46-50 BDBDA 51-55 CBDBD 56-60 DCABA

解析: A篇 21.C. 主旨大意题。文章首先阐述了茶在英国的重要地位,之后大部分内容都在叙述喝茶休息的优

点,所以 C 项最能概括文章大意。 22.B. 细节理解题。结合第一段最后一句、第二段第二句和第三句的内容可知最近的调查表明英国人一 个工作日中喝茶和咖啡的时问有 24 分钟。 23.D. 推理判断题。根据倒数第二段的内容可推测 Cooper 对喝茶休息持“肯定”态度。 B篇 24. B 主旨大意题。第一段提出全文主题:Comics are now gaining a new respectability at school. 之
山东世纪金榜科教文化股份有限公司

第 15 页(共 20 页)

世纪金榜

圆您梦想

www.jb1000.com

后围绕该主题具体介绍漫画在学校教育中的意义和利用,由此判断全文标题应该是:教室中的漫画。 25. C 细节理解题。根据最后一段“Teachers are finding it easier to teach writing, grammar and punctuation with material that students are fully invested in(投入) .And it turns out that comic books have other built-in advantages.”可在老师给学生提供漫画书让他们阅读,故选 C 项。 26. A 词义猜测题。 第二段第一、 二句的逻辑顺承关系可推断 its 应指 the Comic Book Project?s, 故选 A 项。 27. D 细节理解题。 根据第一段 “That is thanks to an increasingly popular and creative program, often aimed at struggling readers, that encourages children to plot, write and draw comic books, in many cases using themes from their own lives.”可知,该项目的目的旨在普及一种新教学法—漫画教学法。故选 D 项。 C 篇: 本文是一篇说明文。文章介绍母亲们为孩子和家庭付出的辛苦。当然,文章也指出母亲们为家庭付 出的同时她们也收获了孩子带来的快乐和幸福。 28.B 推理计算题。根据第二段最后一句中的 they would earn as much as $172,000 a year 可以得知母亲们 一年可赚$172, 000; 而根据文章第三段第二句 This would make their yearly income $30,000 more than the Prime Minister earns 可知她们比首相多赚$30, 000; 把两者相减即可得出首相的年薪, 也就是$142, 000。 29.A 细节理解题。根据第六段中的. . .with 80 per cent making emotional(情感的)demand as the hardest thing about motherhood.可以得知,大多数的母亲在情感方面的需要是她们面临的最大挑战。 30.B 推理判断题。根据最后~段的最后两句 The emotional,physical and mental energy mothers devote to their children can be never—ending,but children are also sources of great joy and happiness.Investing(投入)in time for parenting and raising relationships is money well spent.可以得知,母亲们对孩子的付出是无止境的, 但是孩子也是母亲们快乐和幸福的源泉,因此母亲们的牺牲虽然巨大,但是值得,故正确答案为 B 项。 31.C 推理判断题。根据第四段的第一句 By analysing the numbers.it found the average mother works 119 hours a week,40 of which would usually be paid at a standard rate and 79 hours as over-time.可以得知母 亲们工作的时间长,但文中并没有提到她们的工作时间应该被大大缩短,此处列举的数字是为下面估 算母亲的工作价值打基础,所以排除 A 项;B 项是对文章的倒数第二段 Over a third of mums felt they needed more training and around half said they missed going out with friends.的错误理解,应该被排除; 由全文及第五段的内容可知,母亲们的价值远远高于社会所认识到的,C 项正确;D 项没有提及。 D 篇: 本文是一篇科普类说明文。夜晚的幻光打乱了鸟类的生物钟,导致它们在本该睡觉的时候却非常清 醒。你知道这会给鸟类带来什么危害吗?快来读一读这篇文章来了解一下吧! 32. B 细节理解题。根据第二段中的. . .said that light from street lamps,takeaway signs and homes is affecting the birds? biological clocks. . .以及第三段中的 And the more birds are exposed to light,the more
第 16 页(共 20 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

世纪金榜

圆您梦想

www.jb1000.com

active they are at night.可知,是现代生活中的灯光使得知更鸟唱歌太多。 33. B 推理判断题。根据第四段中的 Singing is a costly behavior and it takes energy.So by increasing their song output,there might be some costs of energy.可知,唱歌太多会消耗鸟类的精力,它们的健康会因 此受到损害,故选 B 项。 34. A 词义猜测题。根据第五段中的 And it is not just robins that are being kept awake by artificial light.Blackbirds and seagulls are also. . .(不仅知更鸟在人造光下会一直醒着,黑鹂和海鸥也??)以 及本段最后的. . .they are very active at night. . .可以推断,这里的 nocturnal 与前面的 awake 应该是 近义词,意为“夜间活动的” 。 35. A 细节理解题。根据文章最后一句话 It is thought that they are capitalising on their predators fleeing to quieter areas.可知,有些鸟在吵闹的环境中更加兴旺是因为它们的天敌飞到更加安静的地方去了。 七选五: 俗话说“笑是一剂良药” ,医学证明笑的确能够改善人们的健康状况,减少痛苦。

36. D 根据前面的 “There is an English saying” 可知, 空白处应该为一句谚语, 再根据后面的 “however, doctors have begun to look into laughter and the effects it had on human body”可以判断出,D 项正确。 37. E 前文说“医生开始研究笑以及它对人体的影响” ,由此可推断出 E 项正确, “他们发现笑真能改善人 们的健康状况” 。 38. F 结合空前后的叙述可知,F 项正确, “笑使血压上升,心跳和呼吸加快” ,后文的“also”也是提示信 息,表示递进关系。 39. C 根据“关键词复现法”这一解题技巧,空白处的前一句话里含有“pain” ,而只有 C 项中含有关键词 “pain” ,并结合 C 项意思可知 C 项符合文意。 40. B 结合后文的叙述可判断出医生们通过研究笑改善病人身体状况的功效并得出结论,在实践中加以运 用,故推断出 B 项正确。 完形填空: 本文是一篇记叙文。作者跟未婚夫看中了一座房子,他们的出价比另一个买家的低,但是房主却把房 子卖给了他们,为什么呢? 41. B 联系空后的 none of the houses in our price range seemed satisfactory 可知,我们的资金有限。 limited“有限的”,符合语境。needed 需要的;accustomed 适应的;devoted 挚爱的;忠诚的; 。 42.A 由下句中的 her description 可知,房屋经纪人特别向我们推荐(recommended)了一座房子。decorate 装饰;suggest 建议;appoint 任命。 43.C 由空后的 so we declined(因此我们拒绝了)可知,价格超出了我们的能力范围,因此选 beyond,指
山东世纪金榜科教文化股份有限公司

第 17 页(共 20 页)

世纪金榜

圆您梦想

www.jb1000.com

“超出……的范围”.below 低于;within 在……范围内;between 在……之间。 44.A 由语境可知,房屋经纪人力劝我们至少看一眼也行,因此选 at least(至少)、 ,at most 至多;at times

有时;at hand 在附近,在手头。 45. C 由空后面的 It was Our Home, small and charming, overlooking a quiet lake. 可知, 我们一眼 (sight)

就爱上了这座房子。stare 盯着看;glimpse 迅速一瞥;view 视野;风景。 46.B 空前提到的房子的主人是 a nice elderly couple;此空填 marriage,表示“在那个家中我们感觉到了 婚姻的温暖与幸福”。pride 骄傲;challenge 挑战;possession 拥有。 47. D 分析下文可知, 此句表达 “尽管房子很完美, 房价对于我们来说依然太高。 ” remain 依然是: continue 继续;contain 含有,容纳;involve 包含,牵涉,使...参与。 48.B 由空后的 They renewed their offer. . .可知,我们几天之后出价了,但远远低于要价。make an offer 出价。make an effort 作出努力;make a promise 允诺;make a profit 获得利润。 49. D 由空后的 They renewed their offer 可知,他们没有嘲笑我们(异想天开)。defend against 保护...不受 到袭击;look down 要和 on/upon 一起构成短语,意思是“瞧不起” ;try out 实验,试用;laugh at 嘲笑。 50.A 令人吃惊的是,他们没有嘲笑我们;相反,他们更改了他们的要价。副词 instead 表示“相反”,符 合语境。indeed 确实,的确;aside 在旁边;apart 分开。 51.C 该处语境为“我们还是负担不起,但是已经比原先的要价少多了”,因此选 original。private 私人

的;rough 大致的,粗略的;approximate 大约。 52. B 由空后的信息 another buyer offered a much higher price 可知, 这是一个令人失望的(disappointing) 消 息。relaxing 令人放松的;fortunate 幸运的;unsuitable 不合适的。 53.D 由下文语境“We knew it,but we had to try.可知,我们决定跟房子的主人直接谈谈,所以选 directly。 actually 实际上; generally 通常; absolutely 完全地。 54.B 由上下文语境,尤其是“We knew it,but we had to try”和“sold!” said the owner 可知,我们出了最 后的价格。 55.D 有上文可知,我们出了最后的价格,但是仍然比另一个买家的出价低,所以选 less than。rather than 而不是; other than 除...之外; more than 超过。 56.D 虽然我们的出价比另一个买家的低,但是房主还是愿意卖给我们,他向我们解释(explained)原因。 apologize 遭歉;complain 抱怨;criticize 批评。 57. C 他知道我们多么喜欢这个地方, 我们会欣赏(appreciate)他们几年来倾注在这个家里的心血。 approve 赞成,批准;recognize 认出,认可;ignore 忽视。由语境可知 C 项正确。
第 18 页(共 20 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

世纪金榜

圆您梦想

www.jb1000.com

58.A 由前文可知,他选择把房子卖给我们,因为我们出价低,所以他有损失。loss“损失”,符合语境。 risk 冒险;chance 机会,可能性;opportunity 机会。 59.B 由前文可知.我们比另一个买家出价低。房子的主人让我们把这个差价当作“提前的结婚礼物”。

increase 增加;difference 不同,差异;variety 多样性;average 平均数。 60. A 由前文内容可知,这篇文章讲的是我们如何找到自己的家。 语法填空: 61.taking 62.since 63.which 64.unable 65.lately 70. thoughts

66. saying 67.missed 68. had passed 69.who/that 短文改错:

Last Saturday Tim and I paid a visit to People?s Park. We went there by taxi. Arrived ① Arriving

at the

park, unfortunately, Tim found his camera missed. Having searched the backpack inside out, we ② missing assumed that it must have ∧ left in the taxi driving us there. We got into touch with the taxi company ④in when the driver sent the ⑦before

③been

and told them that had happened. As we expected it , it didn?t take long ⑤what camera back. He insisted that we checked ⑧check ⑥去掉 it

the camera and told us to be more careful the next time.

We expressed our thank to him. What a unusual day and what a nice taxi driver! ⑨thanks One possible version: Dear Mr or Mrs, I?ve learnt that your website is organizing an activity, and there are two kinds of participating ways. One is called “wild release” and the other “controlled release”. I?m writing to apply for “wild release”, in which you can put the books in the appointed place, and other participants can have free access to them. Compared to “controlled release”, “wild release” has its own advantages. All the participants can get what they want. Meanwhile, they exchange ideas and feelings with each other, through which they probably acquire
第 19 页(共 20 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司

⑩an

世纪金榜
more knowledge.

圆您梦想

www.jb1000.com

I?m eager for more information about your activity. Looking forward to your early reply. Yours, Li Hua

第 20 页(共 20 页) 山东世纪金榜科教文化股份有限公司


推荐相关:

【基础训练+提高强化】2015届高三英语+新一轮教师配套专题:动词的时态与语态(含详解,湖北)

高三英语+新一轮教师配套专题:动词的时态与语态(含详解,湖北)_英语_高中教育_...。 4. (黄冈中学 2014 届高三月考)The chief engineer including his ...


2010届高三语文上学期期中考试分类汇总:文学常识与名句名篇(含详解)

2010届高三语文上学期期中考试分类汇总:文学常识与名句名篇(含详解)_高中教育_...停浊酒杯 (4) 东船西舫悄无言 (6) 鲁宾逊(孙)漂流记 湖北黄冈中学 15....


2015届高三语文一轮复习精炼精测卷 诗歌形象鉴赏(含详解)(新课标)]

2015 届高三语文一轮复习检测卷 诗歌形象鉴赏(含详解) (每题 6 分,满分:102...2. [2013· 黄冈中学月考]阅读下面这首元曲,然后回答问题。 【南吕】金字经...


2010届高三语文上学期期中考试分类汇总:病句辨析(含详解)

2010届高三语文上学期期中考试分类汇总:病句辨析(含详解) 2010届高三语文上学期期中...高考资源网(ks5u.com) 您身边的高考专家 湖北黄冈中学 20.下面一段话划线的...


2010届高三语文上学期期中考试分类汇总:文学常识与名句名篇(含详解)

2010届高三语文上学期期中考试分类汇总:文学常识与名句名篇(含详解) 2010届高三语文...停浊酒杯 (4) 东船西舫悄无言 (6) 鲁宾逊(孙)漂流记 湖北黄冈中学 15....


2010届高三语文上学期期中考试分类汇总:古诗词鉴赏(含详解)

2010届高三语文上学期期...1/2 相关文档推荐 ...(ks5u.com) 您身边的高考专家 湖北黄冈中学阅读下面...分)诗中“幸”是含着痛苦的笑; (2 “闲依”...


2012年湖北省黄冈市麻城市福田河中学黄高预录试卷(含答案详解)

2012年湖北省黄冈市麻城市福田河中学黄高预录试卷(含答案详解)_高考_高中教育_...每小题均给出了代号为 A、B、C、D 的四个选项,其中有且只有一个选项是 ...


2015年二次函数图像专题练习二含详解

2015年二次函数图像专题练习含详解_数学_初中教育...黄冈中学自主招生)如果函数 y=b 的图象与函数 y=...4. 故选 D. 点评: 此题主要考查了二次函数综合...


高考数学二轮复习专项:圆锥曲线(含详解)

黄冈中学高考数学二轮复习... 14页 免费 2013年高考...高考数学二轮复习专项:圆锥曲线(含详解) 高考数学二轮...,设 x= p,y= 4 ,消去 p,得到的轨迹方程为: ...

网站首页 | 网站地图
All rights reserved Powered by 简单学习网 www.tceic.com
copyright ©right 2010-2021。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit325@126.com