课时训练 Section Ⅳ Lesson 4 Dream Houses, Communication Workshop,Culture Corner & Bulletin Board
Ⅰ.根据句意、首字母及括号内汉语提示,用合适的单词填空 1.As we all know,money doesn’t always bring us h . 答案:happine
ss 2.Xi’an,once called Chang’an,used to be capital of six d . 答案:dynasties 3.He showed no m to the hungry boy. 答案:mercy 4.He is used to b in the lake after lunch. 答案:bathing 5.I’ve come to the c that he’s not the right person for the job. 答案:conclusion 6.Sentence (模式)are important in learning a language. 答案:patterns 7.Those dead soldiers were buried in the (坟墓). 答案:tombs 8.What she has in mind is beyond (想象). 答案:imagination Ⅱ.用适当的介词填空 1.David,you should learn to share your things your brother. 答案:with 2.That man had no mercy the hostage. 答案:on 3.Your daughter has grown up,so you needn’t worry her. 答案:about 4.The memorial the hero is located in the centre of the city. 答案:to 5.The mountain is famous its beautiful waterfalls. 答案:for 6.They live the 18th floor. 答案:on 7.In the evenings,we watch TV or do some reading and never dream going out. 答案:of/about 8.There are many trees either side of the road. 答案:on 9.This is the way which we solved the problem. 答案:in 10. the time we arrived,the train had already left. 答案:By Ⅲ.根据所给汉语,运用本课所学知识点完成下面各英语句子,每空一词 1.当熊走近时,那个人躺在地上屏住了呼吸。 When the bear came near,the man lay on the ground, . 答案:holding his breath 2.我到家时那场激动人心的比赛已经结束了。 I got home,the exciting match had been over. 答案:By the time 3.那就是他看起来很伤心的原因。 he looks sad.
答案:That’s why 4.孙老师手里拿着一本书进了教室。 Miss Sun entered the classroom . 答案:with a book in her hand 5.天下着大雨,即使如此,工人们还是不愿停止工作。 It was raining heavily. ,the workers wouldn’t stop working. 答案:Even so 6.我的家乡不再是过去的样子了。 My hometown is no longer . 答案:what it used to be 7.那天晚上他如此激动以至于睡不着。 He was excited that night. 答案:so;that he didn’t fall asleep 8.有时事情并不像我们认为的那样发展。 Sometimes things don’t turn out the way . 答案:we think they’re going to Ⅳ.阅读理解
London—A morning train rides away,across the channel.English kids discuss the Liverpool’s football team in a Paris pub. Some Parisians have started to travel to work in London. In the 19th century,Charles Dickens compared the two cities,London and Paris,in A Tale of Two Cities.These days,it might be A Tale of One City. As there are few jobs at home over recent years,perhaps 250,000 Frenchmen moved across the channel.With an undersea tunnel,they could travel between cities in three hours.The European Union freed them from immigration and customs. Paris,rich in beauty,is more stylish.But London feels more full of life,and more fun until the pubs shut down. “For me,the difference is that London is real,alive,” said Trevor Wheeler,a financial expert. Chantal Jaouen,a professional designer,agrees.“I am French,but I’ll stay in London,” she said.
There is,of course,the other view.Julie Lenoux is a student who moved to London two years ago.“I think people laugh more in Paris,” she said. “Both cities have changed beyond recognition,” said Larry Collins,an author and sometimes a Londoner. Like most people who know both cities well,he finds the two now fit together comfortably.
“I first fell in love with Paris in the 1950s.Things are so much more ordered,and life is better.” But certainly not cheaper. In some parts of London,rents can be twice those on Avenue Foch in Paris. Deciding between London and Paris requires a lifestyle choice. Like Daphne Benoit,a French journalism student with perfect English,many young people are happy to be close enough so they don’t have to choose. “I love Paris,my little neighbourhood,the way I can walk around a centre,but life is too organized,” she said.“In London,you can be whoever you want.No one cares.” 1.It can be inferred that . A.Paris and London are the two biggest cities in the world B.in the 19th century,Dickens told his stories in the two cities C.London and Paris used to be separated D.Liverpool is a big city in France 提示:根据第三段可知答案选 C 项。 答案:C 2.According to this passage,which of the following is TRUE? A.People feel it difficult to find a job in Paris. B.People can’t travel to London without a passport. C.People can travel to London without a passport. D.People can find any job in London. 提示:由第四段第一句“As there are few jobs at home over recent years,perhaps 250,000 Frenchmen moved across the channel.”可知答案。 答案:A 3.According to this passage,we know that . A.Parisians enjoy English food more than their own B.Londoners seldom travel to Paris on holidays C.both cities have their advantages D.young people prefer to live in London 提示:根据第五段以及后面一些人对两个城市的比较可知选 C 项。 答案:C 4.What’s the meaning of the last sentence? A.People can do everything in London. B.People will feel lonely in London. C.People in London enjoy living in different ways. D.People in London enjoy a lawless life. 提示:文章最后一句话说“在伦敦,无论你想成为什么人都可以,没有人关心、在意的”,即人们喜 欢以不同的方式生活。 答案:C Ⅴ.七选五 1. One of the best things you can possibly do is to start your own club.It’s great fun especially if you are the sort of person who feels there’s never anything to do during the school holidays. The first thing you need to come up with is an idea for your club.2. Pets,clothes,pop music or dancing groups,sports,making things?The list is endless. Next you need some friends to be in your club with you.3. All you need is three or four other people who are interested in the same thing as you. 4. You should all sit down somewhere together with lots of pieces of paper and write down every name you can think up.That’ll keep you busy for ages.
At your first meeting you should make up a rule book.And the first rule should be no grown-ups or little/big brothers or sisters! The best clubs are always secret! Now you have just about everything you need,except membership cards.These are very important and again you can spend a lot of time making them.5. Why not leave some space for a photo of yourself?That will make the membership card really look like it. So there you are,get clubbing! Once you get started you’ll think of loads of more interesting things to do! A.That’s easy. B.Enjoy your own club! C.Invite a designer to join you. D.What are you interested in? E.Some vacation is just around the corner. F.Then you need to pick a name for your club. G.Use a bright thick pen to make a special design. 答案:1~5 EDAFG