tceic.com
简单学习网 让学习变简单
相关标签
当前位置:首页 >> 英语 >>

【成才之路】2015-2016学年高中英语 unit3 section2 Learning about Language练习 新人教版必修2


英语备课大师 en.eywedu.net【全免费】

Unit 3
Ⅰ.单句语法填空

Section Ⅱ

1.(2015·重庆,13 改编) In my hometown, there is always a harvest supper for the farmers after all the whea

t ________(cut). 答案:has been cut 考查动词的时态。句意:在我的家乡,麦子丰收过后农民会有一 个庆祝晚餐。现在完成时表示动作已经完成,才会举行庆祝活动;而且 wheat 与 cut 之间构 成逻辑上的动宾关系,所以用被动语态。 2.—Is the meeting being held now? —No. I hear that it ________(put) off till tomorrow. 答案:has been put 答语句意:我听说会议已推迟到明天了。put off“推迟”,与

meeting 之间为被动关系。会议现在已被推迟,故用现在完成时的被动语态。 3.All possible means________(try) to protect this kind of animals in danger up to now. 答案:have been tried 由时间状语 up to now 可知应用现在完成时。另外,主语 means 与 try 之间为动宾关系,故用被动语态。means 为单复数同形的单词,由其前的 all 可知此 处作复数名词。 4.—Your English is very good. —I'm still nervous. After all, it is only the second time that I ________(meet) foreign guests. 答案:have met 该题考查“It is the+序数词+time+that 从句”这一句型中的时 态,该句型中 that 从句的时态用现在完成时。 5.Many of her friends have ________(invite) to her birthday party. 答案:been invited 句意:她的很多朋友已被邀请去参加她的生日宴会。invite sb. to...“邀请某人去??”;且朋友是被邀请的,故用被动语态。 6.The novels written by Mo Yan sell well and ________(sell) out already. 答案:have been sold 根据副词 already 可知“已卖完了”;且 sell out(售完)与 the novels 之间为被动关系。 7 . Although he has lived with us for years, he ________(not leave) us much impression. 答案: hasn't left 主语与谓语动词之间是主动关系,用主动语态。而且,根据

“Although he has lived with us for years”,说明虽然他和我们一起生活了多年,但到 目前为止他并没有给我们留下什么深刻的印象。故用现在完成时。 8.—How many times have you________(tell) not to play football in the street? —I'm sorry. I'll never do that again.
http://www.xiexingcun.com/ http://www.eywedu.net/

英语备课大师 en.eywedu.net【全免费】

答案:been told 根据“how many times”可知动作发生在一段时间内,故应用完成时 态。tell 与 you 之间为被动关系。 9 . (2015· 天 津 , 9 改 编 )Despite the previous rounds of talks, no agreement________(reach)so far by the two sides. 答案:has been reached 考查时态。句意:尽管之前多轮谈判,但到目前为止双方没 有达成任何协议。根据句中的时间状语 so far“到目前为止”可知用现在完成时。主语 agreement 与 reach 为被动关系,所以填被动语态。 10.If the paper ________(finish), please hand it in. 答案:has been finished 句意:如果做完了试卷,请把它交上来。此处强调先完成, 且试卷为被完成,故用现在完成时的被动语态。 11. (2013·北京高考改编)Shakespeare's play Hamlet ______(make) into at least ten different films over the past years. 答案:has been made 考查时态和语态。句意:莎士比亚的《哈姆雷特》在过去几年里 被制作成了至少十部不同的电影。时间状语 over the past years 与现在完成时连用,且主 语与 make 之间是被动关系,故用现在完成时的被动形式。 12.Every year a flood of farmers arrive in Shenzhen for the money?making jobs they ________(promise) before leaving their hometowns. 答案:have been promised 考查动词的时态和语态。句意:为了得到离开家乡前曾被

承诺的挣钱的工作,每年大量的农民涌入深圳。they have been promised 是现在完成时的 被动语态,表示过去发生的事情对现在还有影响。 13.—Why does the lake smell terrible? —Because large quantities of water ________(pollute). 答案:have been polluted 考查时态、语态及主谓一致。句意:——为什么这个湖的

气味这么难闻?——因为水已被污染了。主语是 large quantities of water,故谓语动词 应用复数。water 与 pollute 之间是被动关系,故应用被动语态。 14.A lot of factories ________(set) up since last year. 答案:have been set 考查动词的时态和语态。句意:自从去年以来许多工厂被建立起 来了。由连词 since 可知主句应用现在完成时,factories 和 set up 之间是动宾关系,应用 被动语态。 15.(2014·江苏,23 改编)—How much do you know about the Youth Olympic Games to be held in Nanjing? —Well, the media ________(cover) it in a variety of forms. 答案:have covered 考查时态。句意:——你对于将要在南京举行的青年奥运会了解 多少呢?——媒体已经以多种方式对此作了报道。在此强调媒体报道对现在造成的影响和结
http://www.xiexingcun.com/ http://www.eywedu.net/

英语备课大师 en.eywedu.net【全免费】

果,那就是:我已经知道的很多了。表示过去所做的事对现在造成的影响和结果要用现在完 成时。 Ⅱ.阅读理解 A (2015·菏泽市高一期末) There are many traditions around the holidays. “Holiday traditions” are things that people do every year during a holiday such as Christmas or Thanksgiving. At Christmas, for example, many people put up a Christmas tree or Christmas lights. These are Christmas traditions that have been going on for many years. But there is a “new” Christmas tradition that has become very popular:

the_TV_firelog,_a TV channel that shows nothing but a large log fire, blazing in a fireplace. People put it on their TV and it makes them feel like they are watching and listening to a crackling fire. It makes them feel calm and comfortable. The origin(起 源) dates back to 1986 in Canada. At that time, not very many people knew about it or watched the channel. Today, more than three million people watch the firelog channel during the winter holiday season. That year, the firelog channel was created(创造) to give the workers in the company that is now called Shaw Cable, a break at Christmas. By running the firelog during the holidays, everyone could go home for a few days and enjoy a bit of time off. At that time, it was only broadcast to people in Edmonton but today it reaches people across Canada and beyond. This year, the Shaw firelog was updated. It is pretty high tech. Although it's still really just a fire log that has been filmed, it has its own Twitter account (@ShawFireLog), its own Facebook page and it even has a computer App so you can see the burning log on a smartphone or a tablet. The Shaw firelog will burn until Jan. 5 on Shaw Cable, channel 222. 文章大意:过圣诞节还在看圣诞树,那么你就 OUT 了。本文介绍了过圣诞节的一个新做 法:看电视频道—the TV firelog。 1. What does this passage mainly talk about? A.The origin and popularity of the TV firelog. B.Famous holiday traditions. C.What makes the TV firelog so popular. D.The TV firelog today.
http://www.xiexingcun.com/ http://www.eywedu.net/

英语备课大师 en.eywedu.net【全免费】

答案:A 主旨大意题。由文章大意可知。 2.What does the underlined words “the TV firelog” mean in Paragraph 1? A.It is an old Christmas tradition beginning a long time ago. B.It is a TV channel that shows nothing but a fireplace. C.It is a TV channel with all kinds of Christmas traditional programs. D.It is a TV channel where people can watch a large log fire. 答案:D 猜测词义题。由第一段最后一句话“a TV channel that shows nothing but a large log fire, blazing in a fireplace.”可知。 3. For what purpose was the TV firelog created? A.To attract more people to watch their programs. B.To make people feel calm and comfortable by watching a crackling fire. C.To give the people working at the company a few days off at Christmas. D.To create more new traditions for people to celebrate Christmas. 答案:C 推理判断题。由第二段最后两句话“That year, the firelog channel was

created(创造) to give the workers in the company that is now called Shaw Cable, a break at Christmas. By running the firelog during the holidays, everyone could go home for a few days and enjoy a bit of time off.”可知。 4.What can we learn about the TV firelog from the passage? A.More than three million people watched the channel in 1986. B.It was broadcast to people in Edmonton and across Canada when it first started. C.It has its own Twitter account but no Facebook page now. D.The burning of the firelog will last until Jan. 5 on Shaw Cable. 答案:D 细节理解题。由第三段最后一句话“The Shaw firelog will burn until Jan. 5 on Shaw Cable, channel 222.”可知。 B ●Never give out identifying information such as Name, Home Address, School Name or Telephone Number in a public message such as in a chat room or on bulletin boards. Never send a person your photograph without first checking with your parents. ●Never reply to messages or bulletin board items that make you feel uncomfortable. ●Be careful when someone offers something for nothing, such as gifts and money. Be very careful about any offers that get you to meet or have someone visit your house. ●Tell your parents right away if you come across any information that makes you feel uncomfortable.
http://www.xiexingcun.com/ http://www.eywedu.net/

英语备课大师 en.eywedu.net【全免费】

●Never arrange a face?to?face meeting without telling your parents. If your parents agree to the meeting, make sure that you meet in a public place and have a parent with you. ●Remember that people online may not be who they seem. Because you can't see or even hear the person, it would be easy for someone to misrepresent himself/herself. Thus someone who says that “she is a 12?year?old girl” could really be an old man. ●Be sure that you are dealing with someone that you and your parents know and trust before giving out any personal information about yourself through e?mails. ●Get to know your “online friend” just as you get to know all of your friends. 6.The best title for this passage is________. A.Warning against making online friends B.Messages one can get on the Internet C.How to make friends on the Internet D.Safety tips for kids on the Internet 答案: D 整篇文章都在提醒和告诫上网的小孩子要小心谨慎, 确保个人信息和人身安全。 7.The underlined word“misrepresent” in the passage means________. A.making a wrong judgment about B.understanding somebody wrongly C.giving a wrong description of D.forming a wrong opinion about 答案: C 根据“Thus someone who says that‘she is a 12?year?old girl’could

really be an old man.”可知:人们在网上聊天时由于难以看到对方或听到对方的声音,所 以有些网民就编造个人信息来蒙骗对方。misrepresent 表示“误传;歪曲”。 8.In the last four paragraphs, the writer suggests that one should________. A.believe nobody on the net B.be careful about the online friends C.not be honest on the net D.make friends with those you believe in 答案:B 在文章最后四段中,作者建议孩子们交网友时要当心,并提供了一些建议。 9.What will you do if an online friend asks you to meet him or her? A.Meet him or her as soon as possible. B.Meet him or her without telling your parents. C.Tell your parents and with them meet him or her in a public place. D.Never meet him or her face to face even with your parents.
http://www.xiexingcun.com/ http://www.eywedu.net/

英语备课大师 en.eywedu.net【全免费】

答案:C 根据第五段的内容可知:作者建议孩子们与网友见面的场所为公共场所,并且 要有家长在场,这样会安全些。 10.Which of the following is TRUE according to the passage? A.In the view of the author, it's safe to publish one's name and telephone number on bulletin boards. B.In the view of the author, it will take a kid some time to know an online friend similar to knowing any friend that he/she has. C.In the view of the author, it's safer to give out personal information through e?mails. D.In the view of the author, never reply to messages or bulletin board items when a kid surfs the net. 答案:B 根据最后一段的内容“Get to know your ‘online friend’ just as you get to know all of your friends.”可知。 Ⅲ.短文改错 (2014·杭州市一检) Dear Gary, I'm really sorry about my using the mobile phone in your lecture the last week. Please receive my apology for being such rude a student. But I didn't use the mobile phone for any reason. I was trying to find a part?time job last week and that day, I got a job offer and they need my further informations immediately. However,I had no other choice but try sending them a text message in class. I promise it will ever happen again. But I do need my phone back to get in touch with others. Will you be kindly enough to give it back to me? Thank you. Tom 答案: Dear Gary, I'm really sorry about my using the mobile phone in your lecture the last week. Please receive my apology for being such rude a student. But I didn't use the mobile accept so phone for any reason. I was trying to find a part?time job last week and that day, no I got a job offer and they need my further informations immediately. However , needed information Therefore I had no other choice but ∧ try sending them a text message in class. I promise it to will ever happen again. But I do need my phone back to get in touch with others. never
http://www.xiexingcun.com/ http://www.eywedu.net/

英语备课大师 en.eywedu.net【全免费】

Will you be kindly enough to give it back to me? Thank you. kind Tom

http://www.xiexingcun.com/ http://www.eywedu.net/


推荐相关:

【成才之路】2014-2015学年高中英语 Unit 3 Section 2 Learning about Language强化练习 外研版必修4

【成才之路】2014-2015学年高中英语 Unit 3 Section 2 Learning about Language强化练习 外研版必修4_高三英语_英语_高中教育_教育专区。Learning about language Ⅰ...


【成才之路】2014-2015学年高中英语选修八强化练习:Unit 3 Section 2]

【成才之路】2014-2015学年高中英语选修八强化练习:Unit 3 Section 2] Unit 3 Inventors and inventions Learning about Language Section Ⅱ Ⅰ.单句改错 1.You ...


【成才之路】2014-2015学年高中英语选修八强化练习:Unit 1 Section 2]

【成才之路】2014-2015学年高中英语选修八强化练习:Unit 1 Section 2] Unit 1 A land of diversity Section Ⅱ Learning about Language Ⅰ.单词拼写 1.As ...


【成才之路】2014-2015学年高中英语(人教版,十二省区)必修2练习:unit 3 Computers section 3]

【成才之路】2014-2015学年高中英语(人教版,十二省区)必修2练习:unit 3 Computers section 3]_高中教育_教育专区。【成才之路】2014-2015学年高中英语(人教版,...


【成才之路】2014-2015学年高中英语选修八强化练习:Unit 2 Section 2]

【成才之路】2014-2015学年高中英语选修八强化练习:Unit 2 Section 2] Unit 2 Cloning Section Ⅱ Learning about Language Ⅰ.根据汉语提示,完成句子 1.我们队...


【成才之路】2015-2016学年高中英语 unit2 section4 unitRevision练习 新人教版必修2

【成才之路】2015-2016学年高中英语 unit2 section4 unitRevision练习 新人教版...learning you really want__2__ somewhere else instead.I had the__3__of...


【成才之路】2014-2015学年高中英语(人教版,十二省区)必修2练习:unit 3 Computers section 2]

【成才之路】2014-2015学年高中英语(人教版,十二省区)必修2练习:unit 3 Computers section 2]_高中教育_教育专区。【成才之路】2014-2015学年高中英语(人教版,...


【成才之路】2015-2016学年高中英语 unit3 section4 unitRevision练习 新人教版必修2

【成才之路】2015-2016学年高中英语 unit3 section4 unitRevision练习 新人教版必修2_英语_高中教育_教育专区。英语备课大师 en.eywedu.net【全免费】 Unit 3 Ⅰ...


【成才之路】2014-2015高中英语人教版必修2同步练习:unit 3 section 3

【成才之路】2014-2015高中英语人教版必修2同步练习:unit 3 section 3_高中教育...A.using body language B.drawing some strange pictures C.making phone calls...

网站首页 | 网站地图
All rights reserved Powered by 简单学习网 www.tceic.com
copyright ©right 2010-2021。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit325@126.com