tceic.com
简单学习网 让学习变简单
相关标签
当前位置:首页 >> 英语 >>

2014高考英语一轮总复习 课时作业20 Unit10 Money 北师大版必修4 Word版含解析


课时作业(二十)
Ⅰ.完形填空

必修 4

Unit 10

Money

(2012·安徽名校高三第二学期模拟考试) Cherish now no longer missed John,a famous musician,took his priceless antique zither

(齐特琴) and played it in the crowded subway station.The music emanating from the zither was delicately streaming throughout the whole__1__.However,during the one?hour play,only six or seven people were truly__2__the charming music.John only got 52 dollars for his work that day. However,in normal days,when John is about to hold a__3__,one ticket can be sold at more than 100 dollars and it is extremely__4__to buy a ticket even at such a high price.Therefore , later , many passers?by in the station that day felt deeply__5__for not recognizing the famous musician and missing such a valuable but__6__music feast. I have a very__7__friend who had totally changed after knowing that his wife__8__an acute illness.He cooked by himself for the family and took a walk with his wife every day.Nonetheless,his wife still did not manage to__9__the illness and passed away after three months.After that,he often sighed__10__that due to his past busy life,he had missed a lot of beautiful time with his wife.But now,it is__11__to make up for it. It is no use crying over spilt milk.We have__12__a lot of precious things in our life without knowing how to__13__them. Actually,I also missed something__14__before.The reason is thought that we could still own them tomorrow. Nevertheless,tomorrow is actually__15__reliable.There was a famous Buddhist monk saying that in many people’s lives,they have only done two things:waiting and__16__.The result is that they were always too late to cherish__17__they had simple:we had

before they lost it.We would often claim to do something when we__18__,or when we have money or when no we become old,etc.However,when we reach the__19__,we could

longer realize our__20__,because we have lost it by then. 1.A.hall C.square 2.A.appreciating C.creating B.station D.bus stop B.listening D.discussing

3.A.meeting C.debate 4.A.easy C.possible 5.A.excited C.regretful 6.A.special C.delicious 7.A.lazy C.busy 8.A.put up with C.came up with 9.A.cure C.attack 10.A.miserably C.desperately 11.A.necessary C.impossible 12.A.missed C.invented 13.A.cherish C.conserve 14.A.important C.positive 15.A.to some degree C.at all times 16.A.regretting C.demanding 17.A.which C.what 18.A.get up C.grow up 19.A.goal C.agreement

B.party D.concert B.convenient D.difficult B.disappointed D.worried B.cheap D.wonderful B.social D.optimistic B.came down with D.end up with B.diagnose D.conquer B.helplessly D.slightly B.absolute D.beneficial B.made D.contributed B.apply D.convey B.precious D.negative B.on the way D.by no means B.rewarding D.expecting B.that D.when B.set up D.make up B.condition D.destination

20.A.danger C.purpose Ⅱ.阅读理解 A

B.mistake D.wish

(2013·苏锡常镇四市二调) Research shows that childhood friendships are important indicators of future success and social adjustment.Children’s relationships with peers (同龄人) strongly influence their success in school,and children with fewer friends are more at risk of dropping out of school,becoming depressed and other problems. Making and Keeping Friends Is More than Child’s Play When 6?year?old Rachel returned to school on a recent Monday morning,her eyes immediately scanned the playground for her friend Abbie.“Though they were only

separated by a weekend , the girls ran right into each other’s arms and hugged,”recalls Rachel’s mother Kathryn Willis of Gilbert.“It was like a scene from a movie.” Most parents instinctively (本能地) know that having friends is good for their child.Experts agree that friendship is not simply child’s play,but a powerful predictor of social adjustment throughout life. A Skill for Life “Childhood friendships serve as a very important training ground adulthood , ” says Dr.Robbie for

Adler?Tapia , psychologist with the Center for

Children’s Health & Life Development at the East Valley Family Resource Center. Researcher William Hartup states,“ Peer relations contribute significantly to both social and cognitive (认知的) development.” Hartup concludes that the

single best childhood predictor of adult social adaptation is not school grades or classroom behavior,but rather,how well a child gets along with other children. The work of Arizona State University professor of Developmental

Psychology Gary Ladd proves that just as being able to make and keep friends is beneficial to kids,so is the lack of friends detrimental. Good Friendships Don’t Just Happen Experts agree that it is essential for children to establish high?quality friendships.But , researchers warn , these friendships don’t necessarily just

happen.Often,a good friendship begins with involved parents. Psychologist Dr.Lynne Kenney Markan believes kids should be taught social skills

in much the same way they are taught math and reading. Bad Company Many parents worry about the quality as well as the quantity of their child’s friendships.“When she was in 1st grade,her supposed ‘best friend’ began calling her names and threatening to hurt her,” says Mindy Miller.“My daughter wasn’t allowed to talk to or even look at other girls in her class.It really crushed her spirit.I told my daughter she didn’t need a ‘friend’ like that.” “I’ll bend over backwards to help my son get together with a friend I think is good for him,” Adler?Tapia says.“I don’t look at it as manipulation (操纵), just positive parental involvement.” 1.The example of Rachel and Abbie is used to illustrate that________. A.childhood friendship is of great significance to their growth B.a positive friendship helps children solve emotional and physical problems C.it is a proven fact that peer friendship is the most rewarding experience throughout life D.Rachel missed her friend Abbie very much because of their separation of one weekend 2.The underlined word “detrimental” could be replaced by________. A.aggressive C.ridiculous B.disappointing D.harmful

3. can learn from the passage that high?quality friendship most probably results We from________. A.social skills and good study habits B.school grades and classroom behaviors C.academic success and social adaptation D.positive parental involvement and social skills 4.From the last paragraph we can conclude that Dr.Robbie Adler?Tapia agrees that________. A.parents should regard making friends as something that just happens B.it’s wise for parents to support and encourage healthy peer relationships C . parents only need to help their children to cope with difficult social situations D.parents are supposed to encourage their children to make as many friends as they can

B (2013·合肥一模) Can people change their skin color without suffering like pop king Michael Jackson?Perhaps yes.Scientists have found the gene that determines skin color. The gene comes in two versions, of which is found in 99 per cent of Europeans.The one other is found in 93 to 100 per cent of Africans,researchers at the Pennsylvania State University report in the latest issue of Science. Scientists have changed the color of a dark?striped zebrafish (斑马鱼) to gold by inserting a version of the pigment (色素) gene into a young fish.As with humans, the skin color of zebrafish is determined by pigment cells,which contain melanin (黑色素).The number,size and darkness of melanin per pigment cell determine skin color. It appears that,like the golden zebrafish,light?skinned Europeans also have a mutation (变异) in the gene for melanin production.This results in less pigmented skin. However,Keith Cheng,leader of the research team,points out that the mutation is different in human and zebrafish genes. Humans acquired dark skin in Africa about 1.5 million years ago to protect bodies from ultra?violet rays of the sun,which can cause skin cancer. But when modern humans leave Africa to live in northern latitudes,they need more sunlight on their skin to produce vitamin according to Cheng. Asians have the same version of the gene as Africans,so they probably acquired their light skin through the action of some other gene that affects skin color, said Cheng. The new discovery could lead to medical treatments for skin cancer.It also could lead to research into ways to change skin color without damaging it like chemical treatment did on Michael Jackson. 5 . Scientists have done an experiment on a dark?striped zebrafish in order to________. A.find the genes that are different from humans’ B.prove the skin color of zebrafish is determined by the pigment gene C.find out the reason why Africans’ skin color is dark D.find out the ways to change people’s skin color D.So the related gene changes,

6.The passage mainly tells us that________. A.scientists have found out the gene that determines people’s skin color B.the new discovery could lead to research into ways to change skin color safely C.pop king Michael Jackson often changed his skin color as he liked D.people cannot change their skin color without any pain 7.The reason why Europeans are light?skinned is probably that________. A.they are born light?skinned people B.light?skinned Europeans have mutation in the gene for melanin production C.they have fewer activities outside D.they pay much attention to protecting their skin 8.The writer’s attitude towards the discovery is________. A.neutral C.indifferent 答案: 课时作业(二十) Ⅰ.完形填空 语篇解读: 来不及开始发奋,工作已丢失;来不及开始恋爱,爱情已错过;很多人在 B.negative D.positive

一生中,只做了“等待”与“后悔”两件事,合起来就叫“来不及”。你呢?不想错过,就 好好珍惜吧。珍惜现在,不再错过! 1.解析: 个车站”。 答案: B 2.解析: 在一个小时的演奏中,只有六七个人真正地驻足欣赏那美妙的音乐。listen 是不及物动词,不能直接接宾语。 答案: A 3.解析: 依据上下文内容可知,此处谈及的是平日约翰要举行演奏会时的情形,因此 答案为 D。 答案: D 4.解析: 由“even at such a high price”可推知,音乐会一票难求。 答案: D 5.解析: 因为没有认出这位著名音乐家而错过了一场音乐盛宴,所以不少当时就在地 铁站的人感到非常“后悔”,故答案为 C。 答案: C 6.解析: 根据上文“John only got 52 dollars for his work that day”以及句中 由上文“in the crowded subway station”可知,此处表示“音乐弥漫整

的信息词“valuable but”可知,该处应填 cheap,“a valuable but cheap music feast” 表示“一场质高价廉的音乐盛宴”。 答案: B 7.解析: “忙”的朋友。 答案: C 8.解析: 依据下文内容,此处指朋友的妻子“患病”了。put up with 忍受,忍耐; come down with 患(病);come up with 拿出,提出;end up with 结束。 答案: B 9.解析: 由“passed away after three months”可知,“朋友的妻子没能战胜病魔”, 因此答案选 D,conquer the illness 战胜疾病。 答案: D 10.解析: 过地叹息。 答案: A 11.解析: 选 C。 答案: C 12.解析: 由上文内容以及“It is no use crying over spilt milk”可知,此处表 示“我们错过了生活中许多珍贵的东西,不知道如何珍惜它们”。 答案: A 13.解析: cherish 珍爱,爱护;apply 运用,申请;conserve 保存,保护;convey 传送,传递。 答案: A 14.解析: 依据上文“a lot of precious things in our life”以及信息词“also” 可知答案。 答案: B 15. 解析: 根据上下文内容可知, “明天一点儿也不可靠”, 因此答案选 D, no means by 决不。 答案: D 16.解析: 两件事”。 答案: A 17.解析: what 引导宾语从句,且在从句中作 had 的宾语。 由上文内容可知此处是说“很多人在一生中,只做了‘等待’与‘后悔’ 因为朋友的妻子已经去世了,所以朋友现在想弥补也不可能了,因此答案 因为太忙而错过了许多与妻子在一起的美好时光,所以,朋友经常非常难 由下文“due to his past busy life”可推知,此处表示作者有一个非常

答案: C 18.解析: “我们长大时”。 答案: C 19.解析: 此处表示“而当我们达到这种状况时”,因此,答案选 B。condition 情况, 状况,此处指“当我们长大、有钱或老了的时候”。 答案: B 20.解析: 由“We would often claim to do something when...”可知,这是一种 由下文“when we have money or when we become old”可知,此处表示

愿望,所以答案选 D。 答案: D Ⅱ.阅读理解 语篇解读: 研究表明,童年时期的友谊对孩子的将来有着非常重要的意义。 1.解析: 细节理解题。文中六岁的 Rachel 与她的朋友 Abbie 之间的友谊例证了本部 分的标题 Making and Keeping Friends Is More than Child’s Play,再结合文章首句可知 应选 A 项。 答案: A 2.解析: 词义猜测题。根据文中的“The work of Arizona State University professor of Developmental Psychology Gary Ladd proves that just as being able to make and keep friends is beneficial to kids , so is the lack of friends detrimental.” 可 知 , “detrimental”与句中的“beneficial”相对应,因此“detrimental”与“harmful”同 义。 答案: D 3.解析: 细节理解题。根据 Good Friendships Don’t Just Happen 中的“a good

friendship begins with involved parents”与“kids should be taught social skills in much the same way they are taught math and reading”可知,D 项正确。 答案: D 4.解析: 推理判断题。根据文章的最后一句可推知,父母应该在孩子交友的问题上给 予指导,避免其受到不良影响,因此选 B。 答案: B 语篇解读: 这是一篇科普文。科学家们找到了决定人类肤色的基因。 5.解析: 细节理解题。依据文章第三段可知,科学家把一种色素基因植入斑马鱼的幼 鱼体内,将其变成了金色,从而证明了和人类一样,斑马鱼的肤色也是由色素细胞决定的, 由此可知 B 项正确。 答案: B

6.解析: 主旨大意题。文章讲述了科学家通过研究斑马鱼发现了决定人类肤色的基因。 首段中的“Scientists have found the gene that determines skin color.”即研究的结 果,也是文章叙述的中心。 答案: A 7.解析: 细节理解题。依据文章第四段可知,像金斑马鱼一样,欧洲人的产生黑色素 的基因产生了突变,使得黑色素减少,才使他们肤色变浅了。由此可知 B 项正确。 答案: B 8.解析: 推理判断题。依据文章最后一段的首句可知,这一发现有助于攻克皮肤癌等 难题,由此可知作者对这个发现持肯定的态度。 答案: D


推荐相关:

2014高考英语一轮总复习 课时作业20 Unit10 Money 北师大版必修4 Word版含解析

2014高考英语一轮总复习 课时作业20 Unit10 Money 北师大版必修4 Word版含解析 隐藏>> 课时作业(二十) Ⅰ.完形填空 必修 4 Unit 10 Money (2012·安徽名校高...


【江西专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(二十):Unit 5 Theme parks(新人教必修4) Word版含答案]

【江西专用】2014高考英语一轮复习课时作业(二十):Unit 5 Theme parks(新人教必修4) Word版含答案]_高中教育_教育专区。【江西专用】2014高考英语一轮复习...


【江西专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(十九):Unit 4 Body language(新人教必修4) Word版含答案]

【江西专用】2014高考英语一轮复习课时作业(十九):Unit 4 Body language(新人教必修4) Word版含答案]_高中教育_教育专区。【江西专用】2014高考英语一轮复习...


【江西专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(二十九):Unit 4 Global warming(新人教选修6) Word版含答案]

【江西专用】2014高考英语一轮复习课时作业(二十九):Unit 4 Global warming(新人教选修6) Word版含答案]_高中教育_教育专区。【江西专用】2014届高考英语一轮...


【江西专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(二十五):Unit 5 First aid(新人教必修5) Word版含答案]

【江西专用】2014高考英语一轮复习课时作业(二十五):Unit 5 First aid(新人教必修5) Word版含答案]_高中教育_教育专区。【江西专用】2014高考英语一轮复习...


【江西专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(十七):Unit 2 Working the land(新人教必修4) Word版含答案]

【江西专用】2014高考英语一轮复习课时作业(十七):Unit 2 Working the land(新人教必修4) Word版含答案]_高中教育_教育专区。【江西专用】2014届高考英语一轮...


2014高考数学总复习(人教新课标理科)课时作业74 第10章 统计与概率3 Word版含解析]

2014高考数学总复习(人教新课标理科)课时作业74 第10章 统计与概率3 Word版含解析]_高中教育_教育专区。2014高考数学总复习(人教新课标理科)课时作业74 第10章 ...


2014高考数学总复习(人教新课标理科)课时作业82 第10章 统计与概率11 Word版含解析]

2014高考数学总复习(人教新课标理科)课时作业82 第10章 统计与概率11 Word版含解析]_高中教育_教育专区。2014高考数学总复习(人教新课标理科)课时作业82 第10章 ...


【走向高考】2015一轮课后强化作业(北师大版):第十章 统计、统计案例 10-3 Word版含解析

【走向高考】2015一轮课后强化作业(北师大版):第十章 统计、统计案例 10-3 Word版含解析_高中教育_教育专区。【走向高考】2015一轮课后强化作业(北师大版):第...


2014高考数学总复习(人教新课标理科)课时作业76 第10章 统计与概率5 Word版含解析]

2014高考数学总复习(人教新课标理科)课时作业76 第10章 统计与概率5 Word版含解析]_高中教育_教育专区。2014高考数学总复习(人教新课标理科)课时作业76 第10章 ...

网站首页 | 网站地图
All rights reserved Powered by 简单学习网 www.tceic.com
copyright ©right 2010-2021。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit325@126.com