On a cold winter’s morning， an old man sat awkwardly near a bus station.I glanced his way for a moment and__1__him as a homeless man and walked away. On my way hom
e that afternoon，I saw the__2__man in the same place.He was sitting there， with his head almost on the ground.Two ambulance attendants were__3__him.This time my step__4__.He wasn’t a homeless man at all.He was old__5__，but he wore a nice suit and was cleanshaven.
How painful for that sick，old man to have__6__the coldness of the entire day.He probably reached out to__7__for help.No one stopped.No one__8__. A different season and I again__9__an old man half lying on the footpath，not far from where the Winter Man had been.Caught up in the__10__crowd of people ， I barely glanced at him.However，the__11__of the old Winter Man came back to me__12__.I walked back to the man and koelt down to ask__13__he was OK. A flow of people kept walking by.He__14__consciousness，although weakly，and told me it might be a good idea to__15__an ambulance，which I did.It was a few minutes away. In barely a(n)__16__，he said to me，“Nobody stopped.Thank you.”We looked into each other’s eyes for a moment.I saw a__17__man who didn’t like what was happening to him.As the ambulance was__18__，a number of emotions rushed at me.I felt sadness tugging at my heart for the Winter Man and__19__that I had almost walked past another person in need.I was__20__that it had been so easy to be helpful. 语篇解读：请停下你的脚步，不要错过那些需要帮助的人。 1．A.regarded C．teased B．distinguished D．sentenced
解析：选 A 根据句中的 walked away 可知作者把那个老人当作流浪者。 2．A.same C．frightening B．strange D．cruel
解析：选 A 在作者下午回家的路上，他看见了同一个人在相同的地方。 3．A.behind C．against 解析：选 B 有两个医护人员在他旁边。 4．A.speeded C．changed B．paused D．absorbed B．beside D．above
解析：选 B 根据上文的 walked away.可知这一次作者的脚步停下来了。 5．A.simply C．certainly B．naturally D．totally
解析：选 C 那个老人不是流浪者。他虽然明显很老，但是他穿着整齐而且胡子刮得很 干净。 6．A.enjoyed C．endured B．wasted D．measured
解析：选 C 根据句中的 that sick，old man 和 the coldness of the entire day 可知对一个生 病的老人来说要忍受一整天的寒冷是多么的痛苦。 7．A.doctors C．friends B．colleagues D．passersby
解析：选 D 因为那个老人是坐在车站旁，所以他很可能向路人求助过。 8．A.doubted C．stared B．acted D．cared
解析：选 D 根据 Noone stopped.可知没有人停下来，没有人关心过。 9．A.came across C．knocked on B．made up D．figured out
解析：选 A 在一个不同的季节，作者又遇到了一位老人半躺在走道上。 10．A.familiar C．shocking B．exciting D．puzzling
解析：选 A 上一次遇见那个老人时，没有人停下来，这次作者又看到了熟悉的场景。 11．A.feeling C．adventure B．opportunity D．memory
解析：选 D 然而，作者上一次的关于那位老人的记忆记起来了。 12．A.normally C．firmly 解析：选 B 上一次的记忆很生动。 13．A.when B．if B．vividly D．personally
解析：选 B 所以作者又走回去，弯腰问那个老人有什么问题。 14．A.lost C．regained B．checked D．transformed
解析：选 C 根据句中的 and told me 可知那个老人恢复了意识。 15．A.tell C．call B．visit D．answer
解析：选 C 他让作者帮忙打电话叫救护车。 16．A.whisper C．explanation B．laughter D．announcement
解析：选 A 根据上文的 although weakly 可知那个老人小声地对作者说话。 17．A.proud C．sensible B．regretful D．humorous
解析：选 A 根据句中的 who didn’t like what was happening to him 可知人都是有自尊 心的，都不想那样的事情发生在自己身上。 18．A.turning C．bumping B．approaching D．fleeing
解析：选 B 当救护车来的时候，作者想了很多。 19．A.loneness C．appreciation B．shame D．hardship
解析：选 B 根据句中的 I had almost walked past another person in need 可知作者为这件 事情感到羞愧。 20．A.curious C．amazed B．afraid D．depressed
解析：选 C 根据上文的 It was a few minutes away.可知作者惊讶于其实帮助别人是很容 易的。 Ⅱ.短文填空 根据短文内容，从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余 选项。 (2014· 银川质检)__1__It makes people suffer a lot from it.Why can’t they find a cure for the common cold？The answer is easy.There are actually hundreds of kinds of cold viruses out there.You never know which one you will get.__2__ When a virus attacks your body，your body works hard to get rid of it.__3__You feel terrible because you can’t breathe well，but your body is actually eating the virus. Your temperature goes
up and you get a fever，but the heat of your body is killing the virus.You also have a runny nose to stop the virus from getting into your cells.You may feel very uncomfortable，but actually your wonderful body is doing everything it can to kill the cold. __4__In China and some other countries， for example， some people might eat chicken soup to make themselves feel better.Some people take hot baths and drink warm liquids.Other people take medicine to stop various symptoms of colds. There is one interesting thing to note—some scientists say taking medicine when you have a cold is actually bad for you.The virus stays in your body longer because your body doesn’t have a way to fight it and kill it.__5__There is a joke，however，on taking medicine when you have a cold.It goes like this：it takes about one week to get over a cold if you don’t take medicine，but it takes only seven days to get over a cold if you take medicine.So you should trust the function of your body. A．Therefore，there isn’t a cure for each one. B．Bodies can indeed do an amazing job on their own. C．How much do you know about the various viruses in the world? D．Blood rushes to your nose and causes a block in it. E．Different people do different things to deal with colds. F．The first thing you need to come up with is an idea for your cold. G．It is easy for many people to catch a cold in spring or fall. 答案：1～5 GADEB Ⅲ.语法填空 阅读下面材料，在空白处填入适当的内容(不多于 3 个单词)或括号内单词的正确形式。 Li：What have you been doing this morning? Jennifer：Oh I’ve been playing on this great new game__1__my smart phone.It’s a puzzle where you have to find matching pictures of fruit. Li：I love puzzles like this，__2__(especial) when they’re really addictive.Can I have a go? Jennifer：Yes, you can.In fact, I’m__3__(stick)on level 33.I can’t complete it at all.Why don’t you see__4__ you can do it for me? It’s doing my head in! Li： OK, give__5__to me and I’ll see what I can do.If something is ‘doing your head in’， it means it is frustrating or annoying. Jennifer ： It’s a phrase which is often used by young people, it’s a slang phrase.Let’s__6__( hear) some examples of how you__7__might use it：Can you please turn that music down? It’s so loud and it’s really doing my head in! Jennifer：So the computer game is doing my head in because I find it__8__(difficulty)． Li：You can also say that people 9 (do) your head in, if they annoy you in some way.
I don’t want to invite Sonia to the Christmas party.She gossips all 10 time.She really does my head in. 答案： 1.on 10.the Ⅳ.短文改错 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文，请你修改你同桌写的以下作文。文中共 有 10 处语言错误，每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加：在缺词处加一个漏字符号(∧)，并在其下面写出该加的词。 删除：把多余的词用斜线(\)划掉。 修改：在错的词下画一横线，并在该词下面写出修改后的词。 注意：1.每处错误及其修改均仅限一词； 2．只允许修改 10 处，多者(从第 11 处起)不计分。 (2014· 成都诊断)Dear Jim， I am so exciting that you will come to China.I will free from December 18 and will have a plenty of time to be together with you.I will meet you at the airport and then you will take Bus No.8 for my home.You worry about the weather here in your email.In fact，the weather here is quite different from that in your city.It isn’t very cold，but you needn’t bring many clothes with you.During your stay here，I’ll take you to some places of interests and you can taste some local snacks.I am sure we will have greatly fun together. I am looking forward to meet you soon. John 答案： Dear Jim， I am so exciting that you will come to China.I will ∧ free from December 18 and will have
a plenty of time to be together with you.I will meet you at the airport and then you will take Bus
No.8 for my home.You worry about the weather here in your email.In fact，the weather here is
quite different from that in your city.It isn’t very cold，but you needn’t bring many clothes with
you.During your stay here，I’ll take you to some places of interests and you can taste some local
snacks.I am sure we will have greatly fun together.
I am looking forward to meet you soon.