tceic.com
简单学习网 让学习变简单
相关标签
当前位置:首页 >> 高中教育 >>

【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修5-Unit 4 课时训练24]


课时训练(二十四)
Ⅰ.阅读理解 A

A new study of 8,000 young people in the Journal of Health and Social Behavior shows that although love can make adults live healthily and happily,it is a b

ad thing for young people.Puppy love (早恋) may bring stress for young people and can lead to depression(抑郁症).The study shows that girls become more depressed than boys,and younger girls are the worst of all. The possible reason for the connection between love and higher risk of depression for girls is “loss of self”. According to the study, even though boys would say “lose themselves in a romantic relationship”,this“loss of self”is much more likely to lead to depression when it happens to girls.Young girls who have romantic relationships usually like hiding their feelings and opinions.They won't tell that to their parents. Dr Marianm Kaufman, an expert on young people problems, says 15% to 20% young people will have depression during their growing.Trying romance often causes the depression.She advises kids not to jump into romance too early.During growing up,it is important for young people to build strong friendships and a strong sense of self.She also suggests the parents should stimulate their kids to keep close to their friends, attend more interesting school activities and spend enough time with family. Parents should watch for signs of depression- eating or mood changes-and if they see signs from their daughters or sons,they need to give help.The good news is that the connection between romance and depression seems to become weak with age.Love will always make us feel young,but only maturity (成熟)gives us a chance to avoid its bad side effects. 1.What's the main idea of the passage? A.Puppy love may bring young people depression. B.Parents should forbid their children's love. C.Romance is a twoedged sword for adults. D.Romance is good for young people. 2.Which of the following is more likely to have depression? A.Young people who have a strong sense of selfishness. B.Young boys whose parents watch for their behavior. C.Young girls who always hide their feelings and

opinions. D.Careless parents whose children are deep in love. 3.The underlined word in Paragraph 3 means______. A.encourage C.expect B.forbid D.force

4.What can be inferred from the passage? A.Lacking love can lead young people to grow up more quickly. B.Early love makes young people keep close to their friends and parents. C.Parents should help their children to be aware of the signs of depression. D.The older a woman is,the less likely she seems to lose herself in romance. B They can be seen more frequently than ever before on college campuses,wearing flannel(法 兰绒)and thickframed glasses while listening to music.One might find them playing unusual musical instruments,shopping at secondhand stores or expressing themselves in other unique ways. They call themselves hipsters.Being “hip” used to mean following the latest fashion.But gradually the word has become a sign of “being cool,unique and unusual”. Hipsters value independent thinking,progressive politics,an appreciation of creativity and intelligence.Hipsters take pains and pride in not being mainstream.However,their culture has become quite trendy.This irony(讽刺)is central to their culture and offers an interesting conflict. “I do take things in the mainstream with a positive attitude,” says Ben Polson,a college student at Brown University.“But sometimes I also question what determines popularity, especially regarding music.” Polson represents many hipsters. When lessknown bands become popular,they often lose their former fan base in exchange for a new one.There is a famous hipster saying that goes,“I used to like that band before it got popular,” Polson quoted. According to Polson,bands' music changes when they go mainstream.They become less experimental,doing things just to save popularity and fans.The original elements that we were drawn to slowly disappear for the sake of popularity. Many young adults have started to view hipsters' outlook as cool and they are adopting hipsters' antimainstream culture mind to themselves.This has led to specialized brands, stores and music for the hipster consumers.But on the other hand, some such stores, including clothing labels Urban Outfitters and American Apparel,have gained mainstream popularity.This has seemingly made the antimainstream culture become weaker. “A lot of people that are selfdefined hipsters aren't really hipsters.They're just trying to act

as hipsters to seem cooler,” says Amanda Leopold,a college student from Oberlin College, US.Although Leopold has many unusual tastes and seems quite individualist,she refuses to classify herself as a hipster. 5.In the passage,hipsters refer to people________. A.who are fans of pop music B.who study in different colleges C.who appear cool and unusual D.who try to attract others 6.According to the author,________. A.hipsters are the pioneers of the mainstream B.hipsters are unhappy with the mainstream C.hipsters' culture exists mainly in music field D.hipsters' culture can also become popular 7.What is the main idea of the seventh paragraph? A.Urban Outfitters and American Apparel are famous clothing labels. B.Hipster consumers have more specialized brands,stores and music. C.Antimainstream culture can gain mainstream popularity. D.The culture of hipsters is becoming more and more terrible. 8.When describing hipsters,the author speaks________. A.in an ironic voice C.in an angry voice Ⅱ.七选五补缺题 Everyone loves a party but when you're the host,making sure the event goes as planned can be stressful.Before the big day, take some time to doublecheck the details and you'll have a better chance of throwing a successful party. Here are some instructions. ●__1__ A loved one's homecoming,an engagement announcement,or a block party to meet the neighbors are only a few examples of party themes; decide upon yours and plan the rest of the party around the theme. ●Send out the invitations. Guests should receive their invitations 2 weeks before the party.__2__If a guest will be traveling a long way,the earlier they get the invitation,the better. ●Create the proper atmosphere. Parties should be fun.If you're hosting the party at home,look at your surroundings with a B.in an objective voice D.in a funny voice

critical eye.__3__Add some decorations to make the room more festive.Provide enough seats for your guests. ●Schedule the party events. __4__If your party centers around a televised sports event, plan for guests to arrive at least 30 minutes before the event starts.Allow time for latecomers if you're planning a sitdown meal. ●Doublecheck the details the night before the party. __5__Make sure there is an area for guest's coats , extra soap and towels in the bathroom.Count your serving plates and glasses to make sure there are enough. A.Home party is important. B.Pick a theme for your party. C.Walk quickly through your home as if you were a guest. D.Put unnecessary things away for a clean look. E.This gives them time to schedule the event into their time frame. F.But dishes can be prepared in advance and it will save you much needed time. G.Allow enough time for guest arrival before serving a meal or showing a film. Ⅲ.短文改错 Long long ago,there lived the man who was so lazy that no job was fit of him.In order to make a living he one day went to a neighbor of him for help.The neighbor advised him work as a cemetery caretaker as it was the most easiest job one could find in the world.The lazy man is delighted and soon became a cemetery caretaker.But to everybody's surprising, he resigned his job three days before he got it.“It's unfair,” he said to the neighbor angry.“In the cemetery all the others are lying still while I am the only one who have to stand.”

详解答案
课时训练(二十四) Ⅰ.阅读理解 A 【语篇解读】 文章主要讲述失恋对女孩子的影响,那些不善言语的女孩子 更会患抑郁症。 1.选 A 主旨大意题。第一段的第一句“...it is a bad thing for young people.”

是文章的主旨所在。故选 A 项。 2.选 C 细节理解题。从第二段的最后两句“Young girls who have romantic

relationships usually like hiding their feelings and opinions.They won't tell that to their parents。”可知。 3. 选 A 词义猜测题。 联系上句 it is important for young people to build strong friendships and a strong sense of self 可知: 她建议父母鼓励孩子们与外界接触和交 往。故选 A 项。 4.选 D 推理判断题。从最后一段的倒数第二句“The good news is that the connection between romance and depression seems to become weak with age.”可推 知。 B 【语篇解读】 这是一篇说明文。文章主要讲述了赶时髦的人的一些做法以 及他们对社会文化所产生的巨大影响。 5.选 C 细节理解题。根据第二段中的“the word has become a sign

of‘being cool,unique and unusual’”可知,hipsters 指的是那些耍酷,玩独特, 做与常人不同的事的人。 6.选 D 细节理解题。根据第三段中的“However,their culture has become quite trendy.”可知,他们的文化开始流行起来,故答案为 D。 7.选 C 段 落 大 意 题 。 根 据 第 七 段 中 的 “they are adopting hipsters'

antimainstream culture mind to themselves.”及 “some such stores...have gained mainstream popularity”可知反主流文化能够成为主流文化, 并且受到大众的欢迎, 故答案为 C。 8.选 B 推理判断题。通读全文可知,作者在说明那些赶时髦的人的一些 做法的同时, 也客观地说明了他们对社会文化所产生的影响。作者并没有表达自 己对这些人的主观意见,而是持一种客观的态度。故答案为 B。 Ⅱ.七选五补缺题 【语篇解读】 本文是一篇说明文, 就如何在家中举办聚会给出了一些建议。

1.选 B 空处为小标题,形式上应与其他标题一致。“around the theme”为 信息词,所以选 B。 2.选 E 客人应提前两周收到邀请,这样他们才有时间把聚会列入日程安 排,所以 E 项正确。 3.选 D 把不必要的东西收拾起来以显得干净,加些装饰以增添气氛,这 些都是为了营造聚会的氛围,因此选 D。 4.选 G 本段说就餐或举行其他活动时,给客人留够时间,与 G 项表述一 致。 5.选 C 举办聚会的前一晚,把自己设想为客人,快步在家中溜一圈,仔

细核查聚会上的细节,C 项衔接上下文。 Ⅲ.短文改错 Long long ago,there lived the of man who was so lazy that no job was fit ①a ②for him for help.The ③his

him.In order to make a living he one day went to a neighbor of neighbor advised him

∧ most work as a cemetery caretaker as it was the ④to ⑤去掉most is delighted and soon ⑥was

easiest job one could find in the world.The lazy man became a cemetery caretaker.But to everybody's days

surprising ,he resigned his job three ⑦surprise

before angry he got it.“It's unfair,” he said to the neighbor .“In the ⑧after ⑨angrily have to stand.” ⑩has

cemetery all the others are lying still while I am the only one who


推荐相关:

【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修5-Unit 4 课时训练24]

【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修5-Unit 4 课时训练24]_高中教育_教育专区。【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修5-Unit 4 课时...


【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修4-Unit 5 课时训练20]

【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修4-Unit 5 课时训练20]_高中教育_教育专区。【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修4-Unit 5 课时...


【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修5-Unit 1 课时训练21]

【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修5-Unit 1 课时训练21]_高中教育_教育专区。【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修5-Unit 1 课时...


【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修3-Unit 5 课时训练15]

【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修3-Unit 5 课时训练15]_高中教育_教育专区。【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修3-Unit 5 课时...


【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修5-Unit 5 课时训练25]

【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修5-Unit 5 课时训练25]_高中教育_教育专区。【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修5-Unit 5 课时...


【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修4-Unit 1 课时训练16]

【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修4-Unit 1 课时训练16]_高中教育_教育专区。【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修4-Unit 1 课时...


【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修2-Unit 4 课时训练9]

【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修2-Unit 4 课时训练9]_高中教育_教育专区。【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修2-Unit 4 课时...


【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修5-Unit 3 课时训练23]

【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修5-Unit 3 课时训练23]_...4.A.fell C.seized 5.A.Even C.Although 6.A.dealt C.struggled 7.A....


【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修2-Unit 1 课时训练6]

【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修2-Unit 1 课时训练6]_高中教育_教育专区。【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修2-Unit 1 课时...


【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修4-Unit 3 课时训练18]

【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修4-Unit 3 课时训练18]_高中教育_教育专区。【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修4-Unit 3 课时...

网站首页 | 网站地图
All rights reserved Powered by 简单学习网 www.tceic.com
copyright ©right 2010-2021。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit325@126.com