tceic.com
学霸学习网 这下你爽了
赞助商链接
当前位置:首页 >> 英语 >>

2013北京高考英语一模汇编【含有目录,超链接快速定位】


2013 北京高考英语一模汇编
目录
北京市西城区 2013 届高三一模考试 ............................................................................................. 2 2013 西城一模答案................................................................................................................ 13 东城区 2012—2013 学年度第二学期高三统一练习(一) ....................................................... 20 答案......................................................................................................................................... 34 北京海淀区 2013 届高三年级第二学期期中练习 ....................................................................... 40 参考答案................................................................................................................................. 50 丰台区 2013 年高三年级第二学期统一练习(一)? ............................................................... 56 参考答案及评分标准............................................................................................................. 66 北京市朝阳区高三年级第一次综合练习 ..................................................................................... 67 北京市石景山区 2013 届高三下学期 3 月统一测试英语试题 ................................................... 77 2013 石景山一模答案............................................................................................................ 88

注:单击“目录”选定框,按住 ctrl 单击所选城区,即可跳转到相应位置。

北京市西城区 2013 届高三一模考试

英 语 试 题
本试卷共 150 分。考试时长 120 分钟。考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。 注意事项: 1.考生务必将答案答在答题卡上,在试卷上作答无效。 2.答题前考生务必将答题卡上的姓名、准考证号用黑色字迹的签字笔填写。 3.答题卡上选择题必须用 2B 铅笔作答,将选中项涂满涂黑,黑度以盖住框内字母为 准,修改时用橡皮擦除干净。非选择题必须用黑色字迹的签字笔按照题号顺序在各 题目的答题区域内作答,未在对应的答题区域内作答或超出答题区域作答的均不得 分。 第一部分:听力理解(共三节,30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一道小题,从每题所给的 A、B、C 三个选项中选出最 佳选项。听完每段对话后,你将有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每 段对话你将听一遍。 例:What is the man going to read? A.A newspaper. B.A magazine. C.A book. 答案是 A。 1.What are the two speakers most likely to buy? A.Apples. B.Oranges. C.Strawberries. 2.How will the woman probably go to the station? A.By bus. B.By subway. C.By train. 3.Where does this conversation probably take place? A.At a store. B.At a hotel. C.At a laundry. 4.When did the woman hurt her leg? A.Yesterday. B.Three days ago. C.A week ago. 5.What is the man doing? A.Asking for advice. B.Giving a suggestion. C.Making a complaint. 第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,共 15 分) 听下面 4 段对话或独白。每段对话或独白后有几道小题,从每题所给的 A、B、C 三个 选项中选出最佳选项。 听每段对话或独白前, 你将有 5 秒钟的时间阅读每小题。 听完后, 每小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白你将听两遍。 听第 6 段材料,回答第 6 至 7 题。 6.What does the man think of Italian food? A.It is hot. B.It is delicious. C.It tastes terrible. 7.Where are the two speakers going to have dinner? A.At an Italian restaurant. B.At a Chinese restaurant. C.At a Japanese restaurant. 听第 7 段材料,回答第 8 至 9 题。 8.What is the passage mainly about? A.The only way of learning Spanish. B.The best way of finding home stays. C.The benefits of living with a host family.

9.What should you do if you are a vegetarian (索食者)? A.Ask for help in advance. B.Tell the host family later. C.Follow the custom of your host family. 听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。 10.Why hasn't the man decided when to hold the party? A.He hasn't decided who to invite yet. B.One of his friends is touring in Spain. C.The fixed time is not proper for everybody. 11.What does the woman suggest? A.Canceling the party. B.Putting the party off. C.Advancing the party. 12.Who is not coming to the party? A.David. B.Lily. C.Bruce. 听第 9 段材料,回答第 13 至 15 题。 13.What is the man most worried about? A.Nobody can understand him. B.There is still empty space in the newspaper. C.He doesn't know anybody in the poetry club. 14.Why does the woman recommend Carl? A.Because he is one of her best friends. B.Because he is very popular among the students. C.Because he is the only talented writer in the club. 15.What does the woman suggest be put in the newspaper finally? A.Poems. B.Vacation tips . C.Job advertisements. 第三节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 听下面一段对话,完成第 16 题至 20 题,每小题仅填写一个词。听对话前,你将有 20 秒钟的时间阅读试题,听完后你将有 60 秒钟的作答时间。这段对话你将听两遍。请将 答案写在答题纸上. Package Mail Form Name Destination Country Item Description Way of Delivery Weight Price Special Request By Patrick Goldstein 16 A silk shirt, two pairs of trousers, some CDs and 18 airlifted 19 grams One kilo and 20 17

410 yuan, plus a fee of 32 yuan insurance for 2, 000 yuan

第二部分:知识运用(共两节, 45 分) 第一节 单项填空(共 15 小题:每小题 1 分,共 15 分) 从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填人空白处的最佳选项,并在答题 卡上将该项涂黑。 例:It's so nice to hear from her again. ,we last met more than thirty years ago. A. What's more B.That's to say C.In other words D.Believe it or not 答案是 D.

21.John is as good as his word. he makes a promise, he will keep it. A. Before B. While C.Although D.Once 22.Theater fans love New York, _ offers a variety of Broadway plays. A.which B.where C.that D.who 23.From our window we have a good view of the open fields, into the distance. A.to reach B.having reached C.reaching D.reached 24.Sorry about the mess.The house at the moment. A.has painted B.had painted C.is being painted D.will be painted 25.Egg prices usually in the spring when they are most plentiful. A.are dropping B.drop C.have dropped D.will drop 26 . I walked past your house last night . There was an awful lot of noise . What you ? A.did; do B.would; do C.had; done D.were; doing 27.—George, good luck with your English exam ! —Gosh, I wish I for it last night! A.have studied B.studied C.had studied D.would study 28.— Did you like Mr.Green's lecture? —Yes, any description.I will come again with my classmates. A.over B.in C.beyond D.for 29.All the books by the students are reported to have been sent to the children in the countryside the other day. A.having offered B.to be offered C.offering D. offered 30.—I for more than 30 years ! I'm going to retire soon. —Really? You don’t look a day over 40. A.worked B.have been working C.had worked D.am working 31.—Bill, be careful! —Don't worry. I _ break it. A.can't B.won't C.shouldn't D.needn't 32.I am sure that if it came to that point, he would do is expected of him. A.what B.when C.which D.as 33.I'm working on my fitness and I will be ready in a couple of weeks, not sooner. A.if B.unless C.as D.until 34.Look! How active the guys are ! Never before my students so enthusiastic. A.I see B.I have seen C.do I see D.have I seen 35.A discovery is said to be accident meeting prepared mind. A.the; a B.an; a C.the; the D.an; the 第二节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,共 30 分) 阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的 A、 C、 四个选项中, B、 D 选出最佳选项, 并在答题卡上将该项涂黑。 I was at the post office early that morning, hoping to be in and out in a short while.Yet, I 36 myself standing in a queue that went all the way into the hallway.I had never seen so many people there on a weekday.It seemed someone might have made an announcement, welcoming customers to carry as many 37 as they could and bring them in when I needed to have my own package 38 .The queue moved very slowly.My patience ran out and I got 39 .The longer it took, the angrier I became.When I got to the counter finally, I finished my

40 quickly and briefly, and then walked past the queue that was now extending past the front door. "Excuse me," I said, trying not to be too pushy.Several people had to move 41 to make room for me to get to the 42 . I stepped out, complaining about the 43 conditions.Thinking I was going to be late for my dentist appointment, I headed into the parking lot. A woman was coming across the lot in my 44 .She was walking with determination, and each step sounded very heavy. 45 that she looked as if she could breathe fire. stopped I It me in my tracks. I 46 _ myself and it wasn't pretty. Had I looked like that? Her body language said that she was having a _47 day. anger melted away. wished I could wrap her in a hug My I but I was a 48 . I did what I could in a minute 49 So she hurried past me-I smiled. a In second everything changed.She was astonished, then somewhat 50 .Then her face softened and her shoulders 51 .I saw her take a deep breath.Her pace slowed and she smiled back at me as we passed each other. I continued to smile all the way to my _52 . Wow, it's amazing what a simple smile can do. From then on, I became aware of people's 53 and my own, the way we show our feelings.Now I use that _54 every day to let it 55 me that when facing the world, I can try a smile. 36.A.found B.helped C.troubled D.enjoyed 37.A.things B.packages C.chances D.dollars 38.A.lifted B.cashed C.weighed D.carried 39.A.pleased B.disappointed C.delighted D.annoyed 40.A.business B.choice C.situation D.attitude 41.A.away B.about C.along D.aside 42.A.counter B.cashier C.exit D.entrance 43.A.weather B.service C.work D.shopping 44.A.satisfaction B.decision C.direction D.imagination 45.A.announced B.discovered C.proved D.noticed 46.A.trusted B.recognized C.hid D.persuaded 47.A.rough B.bright C.big D.nice 48.A.gentleman B.stranger C.customer D.passenger 49.A.until B.though C.before D.since 50.A.attracted B.frightened C.cheered D.confused 51.A.trembled B.raised C.relaxed D.tightened 52.A.car B.office C.home D.doctor 53.A.appearances B.reactions C.behaviors D.expressions 54.A.treatment B.awareness C.conclusion D.achievement 55.A.remind B.show C.give D.tell 第三部分:阅读理解(共两节,40 分) 第一节: (共 15 小题;每小题 2 分,共 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡 上将该项涂黑。 A The Doll and the White Rose I was walking around in a mall, when I saw a cashier hand this little boy some money

back.The cashier said, "I'm sorry, but you don't have enough money to buy this doll.‖The little boy seemed very disappointed. I walked toward him and asked him who he wished to give this doll to."It's the doll that my sister wanted so much for Christmas.She was sure that Santa Claus would bring it to her: But Santa Claus can't bring it to her where she is now.I have to give the doll to my mommy so that she can give it to my sister when she goes there."His eyes were so sad."My sister has gone to be with God.Daddy says that Mommy is going to see God very soon too, so I thought that she could take the doll with her to give it to my sister.‖ My heart nearly stopped.The little boy looked up at me and continued, "I told Daddy to tell Mommy not to go yet.I need her to wait until I come back from the mall." I quickly reached for my wallet and said," Suppose we check again, just in case you do have enough money for the doll." "OK, I hope I do have enough," he said.I put some of my money with his without him seeing and we started to count it.There was enough for the doll and even some spare money. Surprisingly, the little boy cried, "Thank you God for giving me enough money!" Then he looked at me and added, "I asked last night before I went to sleep for God to make sure I had enough money to buy this doll, so that Mommy could give it to my sister. He heard me! I also wanted to have enough money to buy a white rose for my mommy, but I didn't dare to ask God for too much.But he gave me enough to buy the doll and a white rose ! " Then I remembered two days before a local newspaper reported an accident in which a woman and a little girl were badly injured.The little girl died right away, and the mother was left in a critical state.Was this the family of the little boy? Two days after I met the little boy, I read in the newspaper that the woman had passed away.I couldn't stop myself from going to the funeral.Teary-eyed, I felt that my life had been changed forever. 56.The boy wanted to buy the doll because . A.he had always been eager for such a doll B.Santa Claus didn't give him any Christmas gift C.he would give it to his mother as a birthday surprise D.he wanted to turn his sister's Christmas wish into reality 57.We can learn from the story that . A.the boy's sister died after staying in hospital for two weeks B.the boy's family were all seriously injured in a car accident C.the author gave the boy some extra money without his notice D.the boy's mother always wished to receive a white rose on Christmas 58.The story most probably conveys the message that . A.a kind act can bring joy and hope to others B.a gift is a perfect way to express love for others C.losing a family member is a heavy blow to children D.a religious belief can help one solve problems in his life B "Panopticon" is a place in which everything is in full view of others. A recent New York Times " House and Home" article featured the story of a man who lives in a glass house.Every wall in his home is transparent; he has no walls to hide behind, not even in the bathroom.Of course, he lives in a remote area where he doesn't exactly have neighbors

looking in and watching his every move. he has chosen to live without any physical privacy in But a home that allows every action to be seen.He has created his own panopticon of sorts. The term panopticon was coined by Jeremy Bentham in the late eighteenth century when he was describing an idea for how prisons should be designed.The prisoners' cells would be placed in a circle with a guard tower in the middle.All walls facing the center of the circle would be glass.In that way, every prisoner's cell would be in full view of the guards.The prisoners could do nothing unobserved, but the prisoners would not be able to see the guard tower.They would know they were being watched - or rather, they would know that they could be being watched- but because they could not see the observer, they would never know when the guard was actually monitoring their actions. Similarly, it is common that people behave differently when they know they are being watched.We act differently when we know someone is looking; we act differently when we think someone else might be looking.In these situations, we are less likely to be ourselves; instead, we will act the way we think we should act when we are being observed by others. In our wired society, many talk of the panopticon as a metaphor (隐喻) for the future. in many ways, the panopticon is already here. But Monitoring cameras are everywhere, and we often don't even know our actions are being recorded.In addition, we leave a record of everything we do online.And most of us have no idea just how much information about us has been recorded and how much data is available to various sources.We can do little to stop the information gathering and exchange and can only hope to be able to control the damage if something goes wrong. 59.According to the passage, a panopticon is . A.a prison cell B.a house that is transparent C.a tower that provides a broad view D.a place where everything can be seen by others 60.From Paragraph 3, we learn that panopticon . A.is not applicable outside the prison B.is used everywhere in public places C.is an effective tool to control prisoners D.is an effective tool to share information. 61.Why does the author say that panopticon is already here? A.Because our privacy is completely transparent. B.Because we are all prisoners m our own homes. C.Because our actions are observed and recorded in many cases. D.Because we are always afraid that someone might be watching us 62.A key difference between prison panopticon and panopticon in our daily life is that . A.prisoners can see their observers, but we can't B.prisoners know that they may be being watched, but we often don't C.prisoners are more protected in their panopticon than we are in ours D.prisoners are less observed about privacy issues than technology users C I want to talk about the economy.Not "the economy" we hear about endlessly in the news each day and in politicians' speeches. want to talk about the real economy, the one we live in day I by day.

Most people aren't particularly interested in "the economy"."Share prices are flying high; interest rates are soaring; the Dow Jones Index closed sixty-three points down on 8472. " We 35. hear this and subconsciously switch off. Notice that "the economy" is not the same as the economy, "The economy" is what men in suits play with to make vast personal wealth.The economy is where the rest of us live on a daily basis, earning our living, paying our taxes, and purchasing the necessities of life. We are supposed to be benefiting from all the advantages of a well-off society.So why do we feel tired and stressed? We have no time for anything other than work, which is ridiculous given the number of labor-saving devices in our lives.Our towns become more and more crowded.We poison our air and seas, and our food is full of chemicals.There's something wrong here. times were truly good, then you may think we'd all feel optimistic about the future. the If Yet majority of us are deeply worried.More than 90 percent of us think we are too concerned about ourselves and not concerned enough about future generations. The term "economic expansion" suggests something desirable, but expansion simply means spending more money. More spending doesn't mean that life is getting better. all know it often We means the opposite - greed, crime, poverty, pollution.More spending merely feeds our whole economic system, which is based on production and consumption. Unless money keeps circulating, the economy breaks down.If we don't keep consuming, the whole system goes into stalemate (僵局) . How do we break the cycle and make some changes? We need to become far more aware of the results of our actions.We buy clothes that are made in sweat shops by virtual slaves in poor parts of the world.We create mountains of waste.We demand cheap food, mindless of the fact that it totally lacks taste and is produced using chemicals that poison the land. The consumption culture makes us unaware of the effect of our own behavior.Our main problem is not that we don't know what to do about it.It is gathering the desire to do it. 63.According to the author, which one belongs to the real economy? A.The Dow Jones Index. B.Increases in interest rates. C.Skyrocketing share prices. D.Shopping in a supermarket. 64.It can be concluded from Paragraph 4 that . A.people are benefiting from a well-off society B.the future generation is a big concern for most people C.the majority of people are optimistic about the future D.people still feel much pressure despite labor-saving devices 65.What is true about economic expansion? A.It guarantees a better life for us. B.It may lead to some social problems. C.It will stop the circulation of money. D.It has only brought desirable effects. 66.The author writes the passage mainly to . A.call on us to change our behavior B.suggest a solution for over-consumption C.make a distinction between two economies D.inform us of the effects of economic expansion

D You Are What You Eat Genetic(基因的)engineering is the scientific change of the genetic material in a living organism. It allows scientists to identify specific genes, to remove them from an organism's chromosomes (染色体), improve them, analyze them, and possibly clone them, and to then reinsert the changed gene into the original organism, or a completely different organism.Unlike traditional breeding (繁殖), where a desired quality would be bred within the same species, genetic engineering can insert desired ones into organisms of different species.Wow…Did you catch that? Genetic engineering creates many positive contributions to agriculture. For example, by genetically engineered ( GE ) foods, anti-cancer agents, minerals and vitamins can be increased.Improved taste, shelf life, and better transport are all possible.Also, GE plants can increase pest and bacterial resistance, therefore, making the food safe for consumers. But some argue that the possible negative effects outweigh the positives, and critics are starting to voice their concerns. Unlike Europe, in the United States labeling is not required on genetically engineered foods or on foods that contain genetically engineered products. Most Americans do not realize that they are, in fact, eating GE foods. The public is also concerned about the unknown health risks.With limited understanding of genes, scientists cannot predict possible effects.Because most genes introduced into GE plants come from sources not introduced into the human body, it is impossible to know if they will cause reactions. Moreover, due to the lack of labeling if allergies develop, it will be extremely difficult to find the origin of them. There is also a major moral question in many minds.For many, the conflict is not if it is safe or not, but it disturbs them because it is unnatural and unnecessary.We are currently producing one and a half times the amount of food needed to feed the world, yet one in seven people are starving.GE food is unnecessary, and fails to address the root of hunger. Many believe that the only people who will benefit are the corporations that produce it. Scientists cannot foresee t.he possible effects of GE foods, yet we eat them every day without even knowing it.We already have enough food, so why create more that could be potentially harmful to us, to the Earth and to all wildlife? I think that the benefits are amazing, but until we know for sure how these foods will affect us, they are not worth the risk. 67.According to the passage, traditional breeding is different from genetic engineering in that . A.traditional breeding changes the genes in the same species B.traditional breeding changes the genes in different species C.traditional breeding takes place within the same species D.traditional breeding is more scientific 68."The lack of labeling" in Paragraph 4 indicates . A.information concerning gene sources is unavailable to customers B.it is currently possible to find the origins of some allergies C.scientists try to hide potential dangers from customers D.the US government is responsible for GE food 69.According to Paragraph 5, GE food is unnecessary because . A.it won't help solve the problem of hunger in the world

B.there are potential dangers in producing GE food C.we're now producing more food than before D.customers will benefit from GE food 70.What is the author's attitude towards genetic engineering? A.Welcoming. B.Disapproving. C.Unconcerned. D.Optimistic. 第二节(共 5 小题;每小题 2 分,共 10 分) 根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填人空白处的最佳选项。 选项中有两项为多余 选项。 Swapping Houses for Vacation When budgeting for a vacation, usually the most expensive part of the trip is the accommodations. traditional way to take a vacation is to pack some bags, lock up the house, The and travel to a new place to stay in a hotel.However, hotels are very expensive, and with rent or housing loan 贷款) every month, it's difficult for most people to pay for yet another place to ( due stay. 71 Luckily, there is a substitute called house swapping, and it's saving tourists a great deal of cash. 72 For example, if a couple from New York want to spend a week in Paris, they would place an ad offering to trade their New York apartment for one in Paris for a week.If a Parisian couple that want to vacation in New York read the advertisement, houses can be swapped, and both couples save hundreds, if not thousands, of dollars by avoiding big-city hotel fees.If all goes well, both couples can post positive reviews of the other's home online so that potential travelers can see that everything was fine. 73 This builds a community of people who want to help each other out. There are other advantages co house swapping as well. 74 Staying at someone's home puts you in a neighborhood that can give you a better representation of the life and culture in the place you're visiting. 75 The next time you want to spend your vacation in a new place, but don't want to pay a fortune, check what's posted online and find a house to swap. A.House swapping is most common in New York and Paris. B.Hotels are often quite difficult to book when you want to explore a new home. C.A lot of times, this extra cost prevents travelers from going very far from home. D.To swap houses, people check the Internet for others planning to travel and trade homes. E.With many house swapping sites growing, this new phenomenon is becoming easier than ever. F.Hotels are often located where few people live, making them a strange place to experience a city. G. the other hand, if there were trouble, people could write about that to wan others not to On trust the swappers. 第四部分:书面表达(共两节,35 分) 第一节 情景作文(20 分) 假设你是红星中学高三(1)班的学生李华,最近你校举办了―感动我校的人物‖评选活 动。请根据以下四幅图的先后顺序,将此活动的全过程记述下来,向校报英语专栏投稿。 注意:1.文章的题目已给出。 2.词数不少于 60。

People Moving Our School

第二节 开放作文(15 分) 请根据下面提示,写一篇短文。词数不少于 50。 You are discussing the following picture with your English friend Jim. Now you are telling him how you understand the picture and what makes you think so. 提示词:saw v.锯,n.锯子

2013 西城一模答案

东城区 2012—2013 学年度第二学期高三统一练习(一)
英语试卷
2013.4

本试卷共 15 页,共 150 分。考试时长 120 分钟。考生务必将答案答在答题 卡上,在试卷上作答无效。考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。 第一部分:听力理解(共三节,30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一道小题,从每题所给的 A、B、C 三个选 项中选出最佳选项。听完每段对话后,你将有 10 秒钟的时间来回答有关小题和 阅读下一小题。每段对话你将听一遍。 例:What is the man going to read? A.A newspaper. B.A magazine. C.A book. 答案是 A。 1. Who knows the best places for a bike ride? A. Harry. B. Mike. 2. When will the man probably meet Dr. Brown? A. On Monday. B. On Thursday. 3. Where was the man during the storm? A. At home. B. In the car. C. In the open air. 4. What are they talking about? A. Who will pay for the lunch. B. When they will have lunch. C. What they will eat for lunch. 5. How does the man feel about the woman’s new blouse? A. It is really worthwhile. B. It follows a new fashion. C. It matches her skirt well.

C. Linda. C. On Friday.

第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,共 15 分) 听下面 4 段对话。每段对话后有几道小题,从每题所给的 A、B、C 三个选 项中选出最佳选项。听每段对话前,你将有 5 秒钟的时间阅读每小题。听完后, 每小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话你将听两遍。 听第 6 段材料,回答第 6 至 7 题。 6. What is the woman doing? A. Asking for advice. B. Making an appointment. help. 7. What will the woman probably do next?

C.

Offering

A. Talk to the professor. B. Call the company. ad. 听第 7 段材料,回答第 8 至 9 题。 8. Who are the speakers? A. Desk clerk and guest. B. Secretary and manager. C. House owner and agent. 9. Why does the man have to change his room? A. He has lost his room key. B. The air conditioning doesn’t work. C. His valuables have to be kept safe. 听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。 10. On which day will the man go to watch Nut Crackers? A. October 16th . B. October 17th . C. October 18th. 11. How much will the man pay for each ticket? A. $50. B. $100. C. $150. 12. What will the man have to do if he can’t go to the show? A. Go to the theatre to return the tickets. B. Cancel the reservation over the phone. C. Pay for the cancellation. 听第 9 段材料,回答第 13 至 15 题。 13. What are they mainly talking about? A. American school subjects. B. Financial aids in American schools. C. Application for American schools. 14. When should the woman take TOFEL and GRE? A. Before the end of the year. B. At the end of February. C. In the fall of the year. 15. What can we know about the man? A. Honest. B. Helpful.

C. Read the job

C. Selfless.

第三节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 听下面一段对话,完成第 16 至 20 五道小题,每小题仅填写一个词。听对话 .. 前,你将有 20 秒钟的时间阅读试题,听完后你将有 60 秒钟的作答时间。这段对 话你将听两遍。

STOLEN PROPERTY RECORD FORM Name Janet 16

Address

17

Greenlake Road, Florence, Italy

Stolen Property

a

18

card

Details of the Stolen Property

Place: on the

19

in the shopping mall 20

Card number: not

第二部分:知识运用(共两节,45 分) 第一节 单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,共 15 分) 从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项, 并在答题卡上将该项涂黑。 例:It’s so nice to hear from her again. _____, we last met more than thirty years ago. A.What’s more B.That’s to say C.In other words D.Believe it or not 答案是 D。 21. Mary _____ a photo of Professor Smith while he was making a speech. A. takes B. took C. would take D. has taken 22. _____the light in the hall will take more than money. A. Mending B. Mend C. Being mended D. To be mended 23. The young couple will have to rent a house, for their newly bought one _____. A. was decorated B. is being decorated C. will decorate D. had decorated 24. -Which city do you expect to live in? -I don’t mind where I live _____ there is my favourite job. A. so that B. in case C. as far as D. so long as

25. We had to spend three more hours waiting in ______cafe at the airport because _______ flight was delayed. A. a; the B. 不填; the C. the; 不填 D. a; a 26. My computer needs to be repaired. How much do you think it _____? A. would cost B. cost C. will cost D. has cost 27. My daughter, _____ job requires her to do a lot of travelling, is always away from home a lot. A. which B. that C. whose D. where 28. The young woman had her car _____ in the mud for two hours before the rescue workers arrived. A. trap B. trapping C. trapped D. to be trapped 29. I’d like to go to Tommy’s birthday party this evening, but I _____ just _____ from the flu. A. am…recovering B. will…recover C. was …recovering D. had…recovered 30. Glancing _____ his shoulder, Eric could see the dog was running after him. A. over B. across C. through D. onto 31. I wish I _____ the car journey home with my friends. Now they are watching the football match at home. A. will share B. have shared C. would share D. had shared 32. -I had a very boring weekend at home. -Why did you stay at home? You _____ with us. A. might hike B. could have hiked C. should hike D. must have hiked 33. -When would it be possible for Lucy to see the judge or _____ it was— the lawyer? -Next week. A. which B. whoever C. whose D. whatever 34. Proudly reading his poem, David glanced around the room, only _____ none of his classmates was listening to him. A. found B. finding C. find D. to find 35. How strange it is _____ the students are so quiet in the classroom! A. where B. when C. whether D. that 第二节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,共 30 分) 阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选 出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 Twist was the name of an old champion racing horse. He was past thirty years old, but the heart of the true 36 still beat with the great spirit. However, I knew little about the 37 that the old horse’s spirit would have on my daughter. My daughter Stacy had ever had a 38 experience with a runaway horse. She was just eight at the time, and a terrifying 39 accompanied the disaster.

Although she broke no bones, her 40 , love for horses and the desire to learn to r i d e w e r e 41 . No matter how my wife and I tried, we had no 42 in curing the damage caused that day. But when she was thirteen, a turning point came. One day as I saw Stacy look into the eye of the 43 fellow in the stall(牲口棚), I knew this was going to be the beginning of a 44 relationship. Fortunately, Stacy’s accident had not weakened her love for 45 in general, and this small opening was all that Twist needed to create an unusual 46 . In the following weeks, Stacy began to express daily 47 in coming to the stall with me. She actively spent time with him, feeding, brushing and combing him, all the 48 talking to him about her life. Then one day 49 I was readying one horse for a ride, I noticed the old guy’s eager expression and desire to be 50 , too. So I asked Stacy if she wanted to take Twist out for a ride. In 51 , Stacy looked once again into the old man’s eye. That moment, their two spirits 52 and completed the bond that had been forming over a couple of months. Continuing to look deep into his eyes, Stacy didn’t 53 . She only nodded yes. Moments later, I saw them riding 54 together, Stacy winning renewed(重建的) confidence and desire, and Twist winning his medal o f a c h i l d ’ s 55 . 36. A. jumper 37. A. wish 38. A. strange 39. A. attack 40. A. pride 41. A. destroyed 42. A. success 43. A. strong 44. A. serious 45. A. animals 46. A. impression 47. A. thanks 48. A. best 49. A. although 50. A. carried 51. A. response 52. A. rose 53. A. smile 54. A. off 55. A. spirit B. member B. ability B. rich B. fall B. skill B. ignored B. need B. old B. similar B. parents B. event B. interest B. way B. so B. included B. brief B. fought B. act B. on B. heart C. owner C. effect C. bad C. shake C. luck C. violated C. aim C. brave C. special C. friends C. style C. sympathy C. same C. as C. praised C. addition C. met C. think C. down C. agreement D. winner D. idea D. new D. task D. confidence D. reformed D. surprise D. poor D. formal D. fields D. bond D. opinions D. while D. because D. trained D. return D. recovered D. speak D. back D. dependence

第三部分:阅读理解(共两节,40 分) 第一节(共 15 小题;每小题 2 分,共 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项,

并在答题卡上将该项涂黑。 A It was the summer of 1936. The Olympic Games were being held in Berlin. I had trained, sweated and disciplined myself for 6 years on the running broad jump. A year before, as a college student at the Ohio State, I’d set the world’s record of 26 feet 8 1/4 inches. Nearly everyone expected me to win. I was in for a surprise. When the time came for the broad-jump trials, I was shocked to see a tall boy hitting the pit (坑) at almost 26 feet on his practice leaps. He turned out to be a German named Luz Long. He had easily qualified for the finals on his first attempt. A nervous athlete is an athlete who will make mistakes. I fouled (犯规) twice on my qualifying jumps. Walking a few yards from the pit, I kicked at the dirt disgustedly. Suddenly I felt a hand on my shoulder. I turned to look into the friendly blue eyes of Luz Long. ―Hi, I’m Luz Long. I don’t think we’ve met.‖ ―Glad to meet you,‖ I said. Then, trying to hide my nervousness, I added, ―How are you?‖ ―I’m fine. Something must be eating you. You should be able to qualify with your eyes closed.‖ He said. He seemed to understand my nervousness, and took pains to reassure me. Finally, seeing that I had calmed down somewhat, he said, ―What does it matter if you’re not the first in the trials? Tomorrow is what counts.‖ All the tension left my body as the truth of what he said hit me. Confidently I qualified with almost a foot to spare. Luz broke his own record and pushed me on to a peak performance. The instant I landed from my final jump—the one which set the Olympic record of 26 feet 5 1/16 inches—he was at my side, congratulating me. 56. The author said ― I was in for a surprise” because he _____ A. beat Luz Long B. qualified for the final C. met a great competitor D. joined in the Olympic Games 57. What can we learn about the author from the passage? A. He remained confident in the Olympic Games. B. He had qualified for the finals on his first attempt. C. He had prepared for Berlin Olympics in Ohio State. D. He broke the world record of the running broad jump. 58. What is the passage mainly about? A. A reliable man in the Olympic Games. B. A memorable experience in the Olympics. C. A surprising result in the Olympic Games. D. A good suggestion on how to win in the Olympics. B Back those photos up The images were striking. Homes on the East Coast were washed away by Superstorm Sandy. People were in tears, picking up faded photographs, among their only remaining possessions. If that doesn’t move you to get serious about safekeeping your lifetime of

memories, what will? The digital age offers tools never imaginable before—including one-click access to a lifetime of family photos. Here is a brochure on how to back up (存) your photos and save them online, where they can live forever and be accessible in good times and bad. Scanning The first step for those old photos is to scan them and save them to a digital format. Most printers come with scanners these days, so that’s an easy but extremely time-consuming step. Storing the photos With your scans in place, import the photos into your computer, and back them up. You could make multiple copies of the disks and spread them to loved ones. Or you could choose external(外接的) hard drives or USB thumb drive, and add your photo and video collection from your computer. Online backup If you need lots of space, look at a pure online backup service, Caronite. Caronite backs up 300 million files daily. Once you sign up, it starts to pick up everything you have on your hard drive. But photo collection on your computer’s main hard drive charges for $59 a year. Cloud Storage For folks who don’t need automatic backup, but instead want to take a more active approach, Dropbox, Google Drive and Microsoft’s SkyDrive let you store files online by yourself, share and instantly access them. All offer free options—2GB of free storage for Dropbox, 5GB for Google and 7GB for SkyDrive. But if you want more, you need to pay. Bottom Line The hard drive or flash drive is the cheapest and easiest. But drives can fail. Online services are more expensive, but more secure. With more of us switching back and forth between our computers, such services are the best way to get access to our data from wherever we are. 59. Why does the author mention Superstorm Sandy? A. To tell the background of the scanning photos. . B. To attract the readers’ interest in the backups. C. To describe a severe natural disaster. D. To win the readers’ sympathy. 60. What can we know from the passage? A. Scanning photos takes little time but costs a lot. B. Caronite charges for backing up photos from hard drive. C. Google Drive offers unlimited free photo storage on line. D. The hard drive or flash drive is the cheapest and safest. 61. Which of the following allows storing files automatically? A. Caronite. B. Dropbox. C. SkyDrive. D. Flash drive. 62. The main purpose of the passage is to _____.

A. tell real stories about storage services B. introduce some of the storage services C. describe the functions of storage services D. argue about the advantage of storage services C The Commonwealth games have meant that the eyes of the world have been focused on our fair city—Melbourne. And it would look pretty good, wouldn’t it? And what better way to regain our title as world’s most liveable city? I’m told that we recently lost the right to say this to foreign friends proudly when the international list was re-examined and we slipped to the fourth place. It’s hard to see how Melbourne could have lost its crown (桂冠) when you look at what it has to offer. 24 hours Coles, free transport for drunks on New Year’s Eve, a new freeway, it’s all here. The first focus for the international press will obviously be the endless stadiums dotted around the city. But as well as being full every other weekend, these great places often play host to slightly older kids. At Rod Laver, even the olds get a look-in as the Christian evangelical (教会的) road show rolls into town once a year for a night of stadium worship (崇拜). Another pleasure Melbourne enjoys is that it’s very easy to get around. There’s a bit of a squeeze during rush hour for sure, but nothing like Bangkok, where the journey home can take longer than growing a beard and parking is barely distinguishable from the drive itself. Driving here is a piece of cake. It must be because the wise people who hand out the taxis seem to actively encourage a career behind the wheel within 24 hours of landing in the country as an educational tool for getting to know the city. No slowing down for learning bends, just go, go, go! As for the social life, with over 40 million bars in Melbourne’s CBD alone, we have plenty of places for spectators to celebrate national victory, making this town as good as any and it happens 24 hours a day, 7 days a week. Unfortunately, the athletes themselves don’t get to smell the roses to the same degree. But the rest of the world will know that this is the place to be. The most liveable city in the world. By far the easiest place on earth to cheat death, which is essentially what we’re talking about. 63. In Paragraph 1 and 2 the author is wondering _____. A. how Melbourne has fallen behind B. when the international list was re-examined C. what they should do to regain the world’s focus D. whether Melbourne can offer greater convenience 64. What does the author mainly want to show in the passage? A. The casual life styles of Melbourne. B. The various social activities in Melbourne. C. The competitive advantages of Melbourne. D. The convenient transportation in Melbourne. 65. From the underlined sentence, we can infer the athletes _____.

A. have minimum social activities B. take no interest in the beauty of the city C. are forbidden to live in the busy city centre D. are unwilling to celebrate the victory publicly

66. Which of the following shows the structure of the passage?

A. CP

B. CP

P1

P2

P3

P4

P1

P2

P3

SP

C C

C. CP

D. CP

P1

P2
SP1

P3
SP2

P1

P2

P3

C C CP: Central Point P: Point Sp: Sub-point (次要点) C: Conclusion

D Across countryside, non-food crops are growing alongside wheat. Some are used in new alternatives to plastics and other materials, but others will simply be burned. Burning crops is becoming more popular because it is good for the planet. Doing so is also cheaper than burning fossil fuels. As more land is devoted to non-food crop production, the economics of crops for fuel are likely to become even more favorable. Humans have been burning such biomass—organic materials from plants or animals—since they discovered fire. But that burning fossil fuels could have catastrophic consequences has brought biomass back into fashion. Even allowing for emissions(排放) of carbon dioxide from fuel used in planting, harvesting, processing and transporting biomass fuel, replacing fossil fuel with biomass can typically reduce greenhouse gas emissions by more than 90 per cent. Power stations around the world are experimenting with forms of biomass to add to their coal or oil, with encouraging results. Indeed, power companies could profit by turning to biomass, especially when the subsidies(补助) many governments offer for using renewable energy are taken into account. Farmers can benefit from growing biomass. In Europe, the reduction of subsidies for certain crops is exposing farmers to market forces. Instead of being paid for whatever they produce, farmers must seek a clear demand for their product. Many believe that the demand for alternatives to fossil fuels could be just such a driver. But while biomass offers a variety of potential alternatives, the world’s infrastructure(基础设施) has developed around burning fossil fuels to such a stage that switching to biomass involves a change in conception that many companies have not accepted. Also, there are problems with using biomass. Although most coal-fired power stations could take a small amount of their fuel from biomass without significant adjustment, few are built to run on biomass alone. Burning some forms of biomass also causes environmental problems. Oils and waste can be smelly, while wood produces smoke unless burned properly. The supply chains for fossil fuels are set up well, but those for biomass are just the beginning. Sources of supply for biomass rely on farm production and can therefore be less reliable. They are necessarily limited and it wouldn’t make sense to turn a very large amount of valuable agricultural land away from food crops. But as the world adjusts to the need to control greenhouse gas emissions, these problems may receive more attention. 67. What do we know about biomass? A. It is a useful way of burning crops. B. It is a new alternative to be used widely. C. It is plant and animal matter used to provide power. D. It is a popular approach to fighting against pollution. 68. What are the advantages of using biomass? a. It gives off less greenhouse gases. b. It helps farmers receive subsidies for what they produce. c. It has met the clear demand for energy.

d. It has brought subsidies for some power companies. e. It is cheaper than burning fossil fuels. A. a, b, c B. b, c, d C. c, d, e D. d, e, a 69. For coal-fired power stations, _____. A. more effective ways to use biomass have been tried B. using renewable energy has become their daily task C. burning biomass alone would require considerable changes D. setting up dependable supply channels needs governments’ support 70. What is the author’s attitude towards biomass fuels? A. Objective. B. Sceptical. C. Disapproving. D. Defensive. 第二节(共 5 小题;每小题 2 分,共 10 分) 根据短文内容, 从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有 两项为多余选项。 I know just how you feel Do you feel sad? Happy? Angry? You may think that the way you show these emotions is unique. Well, think again. Even the expression of the most personal feelings can be classified, according to Mind Reading, a DVD exhibiting every possible human emotion. 71 In the mid1800s, Darwin divided the emotions into six types—anger, fear, sadness, disgust, surprise and enjoyment. More complex expressions of emotion were probably learned and therefore more specific to each culture. But now it is believed that many more facial expressions are shared worldwide. 72 The Mind Reading DVD is a systematic visual record of these expressions. The project was designed by a Cambridge professor. His research team first had to define an ―emotion‖. 73 Using this definition, 412 emotion terms were identified and discussed, from ―afraid‖ to ―wanting‖. Then each expression is acted out by six different actors. ―It was really clear when the actors had got it right,‖ says Cathy Collis, who directed the DVD. ―Although they were given some direction, the actors were not told which facial muscles they should move. 74 ‖ Someone who has tried to set such rules is the American, Professor Paul Ekman, who built database of how the face moves for every emotion. The face can make 43 distinct muscle movements. Ekman has also found that it may not be possible for people to reproduce them artificially. The most difficult expression to reproduce is the smile. It isn’t only about stretching the lips, but tightening the tiny muscles around the eye. 75 If we learnt to recognize whether someone was using their eye muscle when they smiled, we would be able to distinguish true enjoyment from false. A. It shows 412 distinct ways we feel. B. These can be combined into more than 10,000 facial shapes. C. These particular muscles are difficult to control, and few people can do it. D. They decided that it was a mental state that could be introduced by ―I feel‖ or ―he looks ‖ or ―she sounds‖. E. He said the expression of these feelings was universal and recognizable by anyone,

from any culture. F. It is as if they are programmed into the brains of ―normal humans‖ wherever they are and whatever their races. G. We thought of trying to describe each emotion, but it would have been almost impossible to make clear rules for this.

第四部分:书面表达(共两节,35 分) 第一节 情景作文(20 分) 假设你是红星中学高三(1)班的学生李华,校报英文版正在开展以―汉语走 向世界‖为主题的故事征集活动。请根据以下四幅图的先后顺序,将你在上个月 为加拿大的表弟 Jack 邮寄汉语教材的事情记述下来,向校报投稿。 注意:开头已给出。 词数不少于 60。

In recent years, learning Chinese has become popular among people around the world. Last month, ___________________________________________________ ________________________________________________ (请务必将情景作文写在答题卡指定区域内)

第二节 开放作文(15 分) 请根据下面提示,写一篇短文。词数不少于 50。 You are discussing the following picture with your English friend Jim. Now you are telling him how you understand the picture and what makes you think so.

(请务必将开放作文写在答题卡指定区域内)

东城区 2012—2013 学年度第二学期高三统一练习(一) 答案
英语试卷
第一部分:听力理解(共三节,30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 1.A 2.C 3.C 4.A 5.C 第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,共 15 分) 6.A 11.C 7.B 12.B 8.A 13.C 9.B 14.A 10.B 15.B
2013.4

第三节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 每小题 1.5 分。如出现拼写错误不计分;出现大小写、单复数错误扣 0.5 分; 如每小题超过一个词不计分。 16. Wilson / WILSON 17. 1275 18. credit 19. counter

20. given / provided/ remembered 第二部分:知识运用(共两节,45 分) 第一节 单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,共 15 分) 21.B 26.C 31.D 22.A 27.C 32.B 23.B 28.C 33.B 24.D 29.A 34.D 25.A 30.A 35.D

第二节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,共 30 分) 36.D 41.A 46.D 51.A 37.C 42.A 47.B 52.C 38.C 43.B 48.D 53.D 39.B 44.C 49.C 54.A 40.D 45.A 50.B 55.B

第三部分:阅读理解(共两节,40 分) 第一节(共 15 小题;每小题 2 分,共 30 分) 56.C 61.A 66.D 57.D 62.B 67.C 58.B 63.A 68.D 59.B 64.C 69.C 60.B 65.A 70.A

第二节(共 5 小题;每小题 2 分,共 10 分) 71.A 72.F 73.D 74.G 75.C

第四部分:书面表达(共两节,35 分) 第一节 情景作文(20 分) 一、评分原则: 1.本题总分为 20 分,按 5 个档次给分。 2.评分时,先根据文章的内容和语言质量初步确定其档次,然后以该档次 的要求来衡 量,确定或调整档次,最后给分。 3.评分时应考虑:内容要点的完整性、上下文的连贯、词汇和句式的多样 性及语言的准确性。 4.拼写、标点符号或书写影响内容表达时,应视其影响程度予以考虑。英、 美拼写及词汇用法均可接受。 5.词数少于 60,从总分中减去 1 分。 二、内容要点: 1. 收到邮件

2. 书店买书

3. 邮局寄书

4. 表弟收书

三、各档次的给分范围和要求:
第一档 完全完成了试题规定的任务。 · 覆盖了所有内容要点; · 运用了多样的句式和丰富的词汇; · 语法或用词方面有个别错误,但为尽可能表达丰富的内容所致;体现了 较强的语言运用能力; · 有效地使用了语句间的连接成分,所写内容连贯、结构紧凑。 完全达到了预期的写作目的。 完全完成了试题规定的任务。 · 覆盖了所有内容要点; · 运用的句式和词汇能满足任务要求; · 语法和用词基本准确,少许错误主要为尽可能表达丰富的内容所致; · 使用了简单的语句间连接成分,所写内容连贯。 达到了预期的写作目的。 基本完成了试题规定的任务。 · 覆盖了内容要点; · 运用的句式和词汇基本满足任务要求; · 语法和用词方面有一些错误,但不影响理解。 基本达到了预期的写作目的。 未恰当完成试题规定的任务。 · 漏掉或未描述清楚主要内容; · 所用句式和词汇有限; · 语法或用词方面的错误影响了对所写内容的理解。 未能清楚地传达信息。 未完成试题规定的任务。 · 明显遗漏主要内容; · 句式单调、词汇贫乏; · 语法或用词方面错误较多,严重影响了对所写内容的理解。 未能传达任何信息;所写内容与要求无关。

18 分-20 分

第二档

15 分-17 分

第三档 12 分-14 分

第四档 6 分-11 分

第五档 1 分-5 分 0分

四、One possible version In recent years, learning Chinese has become popular among people around the world. Last month, I received an email from my cousin Jack in Canada. He said he was enthusiastic about Chinese, and asked me to find him some books intended for Chinese beginners. I was very pleased to do such a favor. So I went from one bookstore to another, hoping to find something suitable for him. Finally I selected a set of Chinese textbooks among a variety of similar ones. Then I went to a post office to have them delivered by air without delay. Several days later, I received Jack’s email, saying that he really appreciated the books I had sent. I’m very glad that Jack is beginning to learn Chinese just like many other foreigners abroad, although I know it may be an enjoyable challenge for him. 125 第二节 开放作文(15 分) 一、评分原则: 1.本题总分为 15 分,按 4 个档次给分。 2.评分时,先根据文章的内容和语言质量初步确定其档次,然后以该档次 的 要求来衡量,确定或调整档次,最后给分。 3.评分时应考虑:文章是否扣题,结构是否完整,内容是否充实、健康, 思 维是否活跃,逻辑是否清晰,语言是否规范,交际是否得体。 4.拼写、标点符号或书写影响内容表达时,应视其影响程度予以考虑。英、 美拼写及词汇用法均可接受。 5.词数少于 50,从总分中减去 1 分。 二、各档次的给分范围和要求:
第一档 完全完成了试题规定的任务。 · 内容充实,体现了活跃的思维和清晰的逻辑; · 交际得体,表达时充分考虑到了交际对象的需求; · 体现出较能力。 完全达到了预期的写作目的。 基本完成了试题规定的任务。 · 内容、逻辑和交际等方面基本符合要求; · 所用语法和词汇满足了任务的要求; · 语法或用词方面有一些错误,但不影响理解。 基本达到了预期的写作目的。 未恰当完成试题规定的任务。 · 表达未能切题; · 所用词汇有限,语法或用词方面的错误影响了对写作内容的理解。 未能清楚地传达信息。 未完成试题规定的任务。 · 写了少量相关信息; · 语法或用词方面错误较多,严重影响了对写作内容的理解。 未传达任何信息;所写内容与要求无关。

13 分-15 分 第二档

9 分-12 分

第三档 4 分-8 分 第四档 1 分-3 分 0分

三、Possible version

Jim, look at this funny picture! One boy has just caught a fish from a shallow basin in the boat, looking quite content with himself. But it is the only fish in the basin. Obviously, he can’t get more. Compared with him, the other boy, who is fishing from the river, seems not to have tasted the fruits of victory, but he keeps calm and still works hard. We know there are a wide variety of fishes in the lake; if he holds on, he will sure catch more fish than the boy fixing his eyes on the only fish in the basin. In reality, we should be a person with a grand vision. Put our mind to a better harvest and I think extra effort will pay us off in the end. 附:听力录音材料 Text 1 M: Linda, how about going for a bike ride over the weekend? W: Sure, Mike. Where shall we go? M: Let’s call Harry and ask him. He always knows the best places to go. Text 2 W: Dr. Brown’s office. May I help you? M: Yes. This is John Smith. I’d like to make an appointment to see Dr Brown. What time is best for me to see him? W: Well, let me see. Dr. Brown is busy from Monday to Thursday. He is free on Friday afternoon. M: OK, I’ll see him then. Text 3 W: What did you do during the storm, James? M: Stayed in my car. W: Why didn’t you drive back home? I was worried about you. M: My car broke down. Text 4 M: This lunch is on me today. W: I think you got it last time. M: It’s my pleasure. Let me pay the bill. Text 5 M: Lucy, you look nice with that blouse on today. It goes so well with your skirt. W: Thank you. I happened to see it yesterday in a fashion shop and there was only one left in my size. And what’s cool is that it only costs me 18 pounds. Text 6 W: Prof. Mill, may I have a talk with you? I’ve got a problem. M: Oh, yes, Mary. W: I’ve been looking for a job as a translator. I read a job ad in today’s newspaper for an English interpreter. But I am afraid I am not qualified.

M: Why? W: They said they want someone experienced. M: It’s not difficult. If I were you, I would call the company and tell them I’m a quick learner and I would not let them down if they could give me a chance. W: That’s a good idea. Prof. Mill, thank you very much! Text 7 W: Good morning, Mr. Black. I’m afraid that the air conditioning in your room needs repair. We would like to request you to change your room. We are very sorry for the inconvenience. M: OK. Well. I suppose I have no choice. W: What time is the most convenient for you to change rooms, sir? M: I’m going out in about half an hour. W: What time will you be back? M: Oh, around seven o’clock, I suppose. W: We could move your luggage while you are out. But could you take any valuables with you? You may pick up your new room key from the Front Desk when you return. M: I’ll do that. W: Thank you very much, sir. Text 8 M: Hello. Is this People’s Theatre? W: Yes, it is. May I help you? M: Yes. Are the tickets for Nut Crackers still available? W: What date, sir? M: October 16 th or 17 th. W: Let me see. Oh, sorry, the tickets for October 16 th and 17 th are sold out. But we still have some tickets left for October 18 th. M: Let me see. October 18th. Oh, it’s Saturday. I think it’s OK. W: Which performance? M: 7:30 p.m. performance, please. W: OK. We have tickets at 50 dollars, 100 dollars and 150 dollars. M: I’d like to reserve two seats for 150 dollars, please. W: All right. May I have your name, please? M: David Johnson. W: When would you like to collect the tickets? M: Tomorrow. W: We can hold them until one day before the show. M: How do we cancel, just in case? W: Just telephone us. We don’t charge for cancellation. M: All right, thank you very much. Good bye. W: You are welcome. Text 9

M: Hi, Amy. W: Hi, Tommy. I was just looking for you. M: What’s up? W: Which term should I apply for the schools? M: Usually, American schools start in the fall, about the end of August. You can apply for the spring term as well, but your chance of getting financial aids is lower. W: For the fall term, when should I send the application materials? M: All the application materials should arrive at the schools before the end of February to make sure you get full attention. You’d better start early since it takes 10 days for letters to get there. W: I got the forms for taking TOFEL and GRE. When do you think I should take them? M: It takes a month for the score to get to schools, so you’d better take them before the end of this year if you apply for the fall of next year. W: I’m going to apply for ten schools. It will cost me a fortune to send the scores to every school. M: Plus the application fees, $20 to $50 for each school. Good luck. Text 10 M: Hello. Fourth Street Police Station. Can I help you? W: Yes. I’m calling to report a missing credit card. M: What’s the card number, miss? W: Oh, I don’t remember. M: What’s your name and address? W: Janet Wilson. W-I-L-S-O-N, 1275 Greenlake Road, Florence, Italy. M: I see. Janet Wilson, 1275 Greenlake Road, Florence, Italy. You are not an American citizen, are you? W: No, I’m an Italian. Does that matter? M: Oh, no, no. Did you say your card was lost or stolen? W: Stolen. I left my purse on the counter in the shopping mall while I went to the fitting room to try the dress on. M: When did you discover it was stolen? W: I didn’t discover until I went to pay. Do you think there is anything you could do? Someone may be charging things to my credit this very minute. M: You don’t need to worry, Miss Wilson. Once we get your card number, your card won’t work all over the world within 30 seconds simply by informing the terminal. W: Oh, I’m so relieved to hear that. Thank you very much. M: That’s all right.

北京海淀区 2013 届高三年级第二学期期中练习

英 语 试 题
YCY 本试卷共 150 分。考试时间 120 分钟。 注意事项: 1.考生务必将答案答在答题卡上,在试卷上作答无效。 2.答题前考生务必将答题卡上的姓名、准考证号用黑色字迹的签字笔填写。 3.答题卡上选择题必须用 2B 铅笔作答,将选中项涂满涂黑,黑度以盖住框内字母为 准, 修改时用橡皮擦除干净。 非选择题必须用黑色字迹的签字笔按照题号顺序在各题目的答 题区域内作答,未在对应的答题区域内作答或超出答题区域作答的均不得分。 第一部分:听力理解(共三节,30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一道小题,从每题所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选 项。听完每段对话后,你将有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话你 将听一遍。 1.Who likes Clint Eastwood movies? A.The woman. B.The woman's father. C . The woman's mother. 2.What's the man doing? A.Offering suggestions. B.Asking for help. C.Expressing wishes. 3.What are they mainly talking about? A.Scuba diving. B.The spring break. C.A nice hotel. 4.Where are the two speakers? A.In a hotel. B.In a car. C.In a hospital. 5.What's Alice now? A.A saleswoman. B.An insurance agent. C.A lawyer. 第二节 (共 10 小题;每题 1.5 分,满分 15 分) 听下面 4 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A,B,C 三个选项 中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。 听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题 5 秒钟;听完后,每小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第 6 段材料,回答第 6、7 题。 6.What's the probable relationship between the two speakers? A.Roommates. B.Relatives. C.Classmates. 7.Why does Tom get full marks according to the man? A.He works really hard. B.He has good living habits. C.He is a favorite of teachers. 听第 7 段材料,回答第 8 至 9 题。 8.When will the report probably be ready? A.This Friday. B.This Saturday. C.Next Monday.

9.How does the man feel about the woman's idea? A.Annoyed. B.Satisfied. C.Uninterested. 听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。 10.Where will the party be held? A.In Newcastle. B.At the Hill Peak. C.At the Central Park. 11.What gift will the woman take for Jenny? A.An ice cream cake.B.Some flowers. C.A teddy bear. 12.How will the woman probably go there? A.By car. B.By tube. C.By tram. 听第 9 段材料,回答第 13 至 15 题。 13.What do the volunteers need to do to board the Boat? A.Pay for the trips. B.Take their passports. C.Join in all the activities 14.Why do participants visit different countries? A.To advocate peace. B.To exchange cultures. C . To teach languages. 15.What skill is most useful for applicants? A.Playing soccer. B.Speaking English. C . Teaching sports. 第三节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 听下面一段对话,完成第 16 至 20 题,每小题仅填写一个词。听对话前,你将有 20 秒 钟的时间阅读试题,听完后,你将有 60 秒钟的作答时间。这段对话你将听两遍。

第二部分:英语知识运用(共两节, 满分 45 分) 第一节:单项填空(共 15 小题,每小题 1 分,满分 15 分) 从 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 21.Tom is a determined person.He never allows ______ to lead him by the nose. A.anyone B.everyone C.nobody D.somebody 22.—Hi, Lily.Don't forget to watch I'm a Singer at 10:00 this Friday night! —What a pity! I ______ in a plane to Hainan for a meeting then. A.will sit B.will be sitting C.am sitting D.sit 23.After graduation, Frank often thought of those who had helped him ______ his school life. A.of B.across C.at D.through

24.Mary has trouble in speaking, which makes it difficult ______ her thoughts and feelings. A.express B.expressing C.expressed D.to express 25.Very often, your success depends on ______ you handle failure along the way. A.when B.that C.how D.what 26.—Sir, ______ you park your car at this Fire Engine Access? —Sorry, I didn't notice that. A.can B.must C.will D.may 27. Amanda hopes to live a simple life ______ she can just enjoy her activities rather than rushing to meet the deadline. A.when B.which C.where D.that 28. film Life of Pi, ______ by Li An, has attracted the audience for its amazing visual effects. The A.being directed B.directed C.having directed D.directing 29.One important aim of our school is to prepare us for the future ______ we can face all the challenges with confidence. A.in that B.so that C.even if D.if only 30.For the sake of students' health, outdoor activities ______ in some areas late last year because of the smog pollution. A.do not allow B.did not allow C.were not allowed D.are not allowed 31.______ leads a life full of love is rich even though he doesn't have much money. A.Whenever B.However C.Whatever D.Whoever 32.—Sarah is busy adapting her novel into a movie. —Oh! No wonder I ______ her around these days. A.haven't seen B.hadn't seen C.didn't see D.won't see 33.It is not their interest but the need of the market _____ influences students' choices of college majors. A.that B.which C.what D.who 34.I didn't realize my mother loves me so such until I received her gift for my 18th birthday, a diary ______ the process of my growth. A.recorded B.to record C.recording D.having recorded 35.Without joint efforts of all the members, we ______ our task in such a short time. A.shouldn't accomplish B.shouldn't have accomplished C.couldn't accomplish D.couldn't have accomplished 第二节 完型填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分) 阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项,并在 答题卡上涂黑。 The ―Doorman‖ On a trip to California, my family stopped for lunch. As we walked toward the entrance to the restaurant, a man, with a 36 beard and dirty hair, jumped up from a bench and opened the

door for us.Regardless of his 37 , he greeted us in a friendly way. Once inside, my daughters whispered, "Mom, he 38 " After we ordered our lunch, I explained, telling the kids to look 39 the dirt.We then watched other customers approach the restaurant but many 40 him.Seeing this rudeness truly upset me.The day I became a mother, I had resolved to set a good 41 for my children.Yet sometimes when things didn't go right, being a good example was 42 When our meal arrived, I realized I had left the car-sick pills in the truck. With the windiest trip ahead, the kids needed them, so I 43 myself from the meal and went to get them. Just then, the "doorman" was opening the door for a couple.They rushed past him without even acknowledging his 44 Letting them in first, I said a loud "thank you" to him as I 45 . When I returned, we talked a bit. said he was not allowed inside He 46 he purchased food. I went back and told my family his 47 .Then I asked our waitress to add one soup and sandwich. kids looked 48 as we had already eaten, but when I said the order was for the The "doorman" , they smiled.When it was time to 49 our trip, I noticed the "doorman" enjoying his meal.Upon seeing me, he stood up and thanked me heartily.He then 50 his hand for a handshake and I gratefully accepted . I suddenly noticed the tears in his eyes—tears of 51 .What happened next drew great astonishment: I gave the " doorman" a 52 I He pulled away, with tears 53 down his face. Back in truck, I fell into deep thought.While we can't choose many things in life, we can choose when to show gratitude.I said thanks to a man who had 54 held open a door for me, and also said thanks for that 55 to teach my children by example. 36.A.heavy B.long C.messy D.grey 37.A.service B.appearance C.status D.attitude 38.A.smokes B.smiles C.sniffs D.smells 39.A.beyond B.over C.around D.into 40.A.hated B.ignored C.missed D.refused 41.A.target B.rule C.record D.example 42.A.stressful B.accessible C.awkward D.tough 43.A.excused B.freed C.prevented D.withdrew 44.A.company B.presence C.effort D.attempt 45.A.quitted B.marched C.exited D.approached 46.A.before B.unless C.though D.since 47.A.story B.deed C.experience D.demand 48.A.concerned B.shocked C.puzzled D.bored 49.A.make B.start C.take D.continue 50.A.extended B.washed C.raised D.waved 51.A.approval B.affection C.sympathy D.gratitude 52.A.hug B.nod C.lift D.clap 53.A.slipping B.streaming C.rushing D.breaking 54.A.firmly B.constantly C.simply D.politely 55.A.journey B.wisdom C.opportunity D.coincidence 第三部分:阅读理解(共两节,满分 40 分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项,并在答题卡 上将该项涂黑。

A Bertie knew there was something in the wind.His mother had been sad in recent days, not sick, just strangely sad.The lion had just lain down beside him, his head warm on Bertie's feet when Father cleared his throat and began, " You'll soon be eight, Bertie.A boy needs a proper education.We've found the right place for you, a school near Salisbury in England." His heart filled with a terrible fear, all Bertie could think of was his white lion."But the lion," he cried, "What about the lion?" "I'm afraid there's something else I have to tell you," his father said.Looking across at Bertie's mother, he took a deep breath.Then he told Bertie he had met a circus owner from France, who was over in Africa looking for lions to buy.He would come to their farm in a few days. "No! You can't send him to a circus!" said Bertie."People will come to see him.He'll be shut up behind bars. promised him he never would be. I And they will laugh at him. He'd rather die. Any animal would! " But as he looked across the table at them, he knew their minds were quite made up. Bertie felt completely betrayed.He waited until he heard his father's deep breathing next door. With his white lion at his heels, he crept downstairs in his pyjamas, took down his father's rifle from the rack and stepped out into the night.He ran and ran till his legs could run no more.As the sun came up over the grassland, he climbed to the top of a hill and sat down, his arms round the lion's neck.The time had come. "Be wild now," he whispered. "You've got to be wild. Don't ever come home. my life I'll think All of you. promise I will. He buried his head in the lion's neck. I " Then, Bertie clambered down the hill and walked away. When he looked back, the lion was still sitting there watching him; but then he stood up, yawned, stretched, and sprang down after him.Bertie shouted at him, but he kept coming.He threw sticks.He threw stones.Nothing worked. There was only one thing left to do.With tears filling his eyes and his mouth, he lifted the rifle to his shoulder and fired over the lion's head. 56.Bertie's mother was sad probably because she ______. A.had been seriously ill recently B.had decided to send Bertie to school C.knew selling the lion would upset Bertie D.knew Bertie would hate to go to England 57.The underlined word "they" in Para.4 probably refers to ______. A.some audience B.other animals C.Bertie's parents D.circus owners 58.In the last paragraph, the boy lifted the rifle to ______. A.kill the lion out of fear B.threaten the lion back to the wild C.protect himself from the lion D.show his anger towards his father 59.The passage intends to show that ______. A.animal-hunting is popular in Africa B.parents are sometimes cruel to their children C.animals usually lead a miserable life in circuses D.people and animals can be faithful to each other

B

60.To find advice on vegetable planting, you can log onto ______. A.awaytogarden.com B.slate, com C.amazon.com D.overstock, com 61.When you change coins at Coinstar, you ______. A.may have to pay extra 8% tax B.shall change at least $ 90 each time C.can save service charge by choosing a gift card D.will get gifts as a reward from participating merchants 62.This passage is written to ______.

B.provide some information D.introduce some websites C Doctors sometimes prescribe light therapy to treat a form of depression in people who get too little morning sun . But too much light at other times may actually cause such mood disorders. Long-lasting exposure to light at night brings depression, a new study finds, at least in animals. The new data confirm observations from studies of people who work night shifts, says Richard Stevens of the University of Connecticut Health Center.Mood disorders join a growing list of problems, including cancer, obesity and diabetes 梩 hat can occur when light throws life out of balance by disturbing the biological clock and its timing of daily rhythms. In the new study, Tracy Bedrosian and Randy Nelson of Ohio State University exposed mice to normal light and dark cycles for four weeks. the next four weeks, half of the mice remained on For this schedule, and the rest received continuous dim light throughout their night.Compared with mice exposed to normal nighttime darkness, those getting dim light at night lost their strong preference for sweet drinks, " a sign they no longer get pleasure out of activities they once enjoyed," Bedrosian says. In a second test, mice were clocked on how long they actively tried to escape a pool of water. Those exposed to night lights stopped struggling and just floated in the water, a sign of "behavioral despair" , 10 times as long as the mice that had experienced normal nighttime darkness.All symptoms of depression disappeared within two weeks of the mice returning to a normal light-dark cycle, the researchers report.The scientists also could quash the behavioral symptoms by injecting (注射) the brains of animals with a drug that prohibits the activity of certain molecules linked with human depression.This finding further suggests that light at night may cause something related to depression. Human studies linking nighttime light and mood disorders are important but can't easily detect molecular underpinnings (分子基础) as animal studies can, says George Brainard of Thomas Jefferson University.The new work, he says, suggests that the change of the biological clock by light at night can be "an extremely powerful force in regulating biology and behavior. 63.After being exposed to continuous nighttime light, the mice ______. A.changed their preferences B.escaped from the water more eagerly C.remained active as before D.showed less interest in their favorites 64.What does the underlined word "quash" in Para.4 probably mean? A.study B.predict C.ease D.cause 65.We can leam from the last paragraph that ______. A.light at night may have practical value B.the biological clock is beneficial to humans C.human mood disorders cannot be healed easily D.human studies are more important than animal studies 66.What is the main idea of the passage? A.Nighttime light may foster depression. B.A drug has been found to cure mood disorders. C.The study on animals can be applied to humans. D.Human biological clock can be controlled by lieht.

A.express some opinions C.give some suggestions

D Why Doesn't Anybody Copy Apple? Apple’s products are the envy of the world. They have been spectacularly successful and are widely imitated, if not copied.The minute Apple crystallizes a product, everyone knows how to compete. This idea that the basis of competition is set by Apple and then the race is on to climb the path of improvement is unquestionable.When Apple releases a product that defines a category or dramatically changes the structure of an industry, it becomes obvious what needs to be built. what I wonder But is why everyone wants to copy Apple's products but nobody wants to copy being Apple? I can think of two reasons. Firstly, Apple is not worth copying because it's not successful; secondly, Apple's success cannot be copied because it is a magical process. There is a great deal of evidence for the first hypothesis.The idea of Apple being successful is not something reflected in its stock price.Being valued lower than the average company in the S&P (标准普尔)500 indicates that to whatever degree Apple was successful in the past, it's not seen by the vast majority of observers as successful in the future.Why should one bother copying Apple if it results in being punished with a low valuation? If one works really hard at innovation and then that innovation becomes commoditized (商品化) very quickly, why should one bother? When innovation practitioners are asked what makes Apple successful, the answers regarding the cause of this success border on the mythical.The climax of this hypothesis is the " chief-sorcerer" theory of success which places one magician, like Steve Jobs, in charge of casting all the right spells (符咒) . What about Apple's own opinion of what makes it tick? Tim Cook refers to a great team and integration of hardware, software and services as unique Apple advantages . It's a better explanation. Integration is something that can take a long time, but it is possible with great effort . A few companies are starting to make moves in that direction, but efforts are half-hearted. There is no "move the Earth" panic to become an integrated company from Samsung, Google or Microsoft. My own suspicion is that Apple is more aware of wliat makes it special than it lets out. However, as Tim points out, it's not a formula.It's complex, it's subtle, but it's not magic.It's a process that requires a degree of faith and courage. 67.When a new product of Apple comes out, often it ______. A.ruins an industry dramatically B.starts a revolution of an industry C.puts itself in an unbeatable position D.is soon overtaken by imitated products 68.According to the passage, other companies don't "copy being Apple" because ______. A.Apple is not a successful company B.they have no access to relevant resources C.it's hard to find a magician like Steve Jobs D.being Apple takes more than time and efforts 69.We can infer from Para.5 that ______. A.other companies are dedicated to integration B.Apple itself is fully aware of its unique advantages C.Apple will hold the leading position in this industry

D.other companies don't have a great team as Apple does 70.What does the author think of Tim Cook's statement? A.Convincing. B.Disappointing. C.Unquestionable. D.Acceptable. 第二节(共 5 小题;每小题 2 分,共 10 分) 根据短文内容, 从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。 选项中有两项为 多余选项。 Apathy Apathy is a stale of lacking interest, enthusiasm or concern. 71 They may also exhibit unfeelingness.Christians have condemned apathy as a lack of love and devotion to God and His works. 72 Also meaning "absence of passion" in Greek, the term "apatheia" was used by the Stoics (禁欲主义者) to show a desirable state of indifference towards events and things which lie outside one's control. The modern concept of apathy became well known after World War I, when it was called " shell shock." Soldiers, living in the trenches among the bombing and gun fires, saw the battlefields filled with dead and wounded companions. 73 In 1950, US novelist Passes wrote "Apathy is one of the characteristic responses of any living being when it is subjected to something too tense or too complicated to deal with." US philosopher Robert M.Hutchins summarizes the concerns about political indifference. claims that the death of democracy is not He likely to be a sudden murder from ambush (埋伏) . 74 There may be other things contributing to a person's apathy.Activist Dave Meslin argues that apathy is often the result of social systems actively blocking engagement and involvement.He describes various barriers that prevent people from knowing how or why they might get involved in something. 75 These include: political media that make it difficult for potentially interested people to find relevant information, and media descriptions of heroes as " chosen" by outside forces rather than self-motivated. suggests that we redefine social apathy as He a result of poorly designed systems that fail to invite others to participate. A.It will be a slow process of fading away from apathy and indifference. B.Apathetic people may lack a sense of purpose or meaning in their life. C.He focuses on designed choices that deliberately or indeliberately exclude people. D.The word "dispassion" is used for "apatheia" , so as not to confuse it with apathy. E.So they gradually developed a sense of disconnected numbness to normal social interaction. F.Although the word "apathy" originates from "apatheia" , it is important not to confuse the two terms. G.Author John McManamy argues apathy is a psychological problem for some depressed people, in which they get a sense that "nothing matters". 第四部分:书面表达(共两节,35 分) 第一节情景作文(20 分) 假设你是红星中学高三(1)班的学生李华。下面四幅图描述了上周六你陪外教 Tim 去 公园的经历。请根据图片的先后顺序,将这件事以日记形式记述下来,向校报投稿。 注意:1.日记的开头已为你写好。 2.词数不少于 60。

提示词:发票 invoice

Saturday, March 30 Fine This morning, 第二节开放作文(15 分) 根据下面提示,写一篇短文。词数不少于 50。 You are discussing the following picture with your English friend Jim.Now you are telling him how you understand the picture and what makes you think so.

参考答案
第一部分:听力理解(共三节,30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 1. C 6. C 2. A 7. A 3. B 8. A 4. C 9. B 5. B 10. B 11. C 12. A 13. B 14. A 15. C 第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,共 15 分) 第三节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) ★每小题超过一个词不计分; ★拼写错误不计分; ★星期、语种首字母必需大写,否则 不计分,其余单词大小写错误扣 0.5 分。 16. 29 17. Public 18. secretary 19. Italian 20. Wednesday

第二部分:知识运用(共两节,45 分) 第一节 单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,共 15 分) 21. A 31. D 36. C 46. B 22. B 32. A 37. B 47. A 23. D 33. A 38. D 48. C 24. D 34. C 39. A 49. D 25. C 35. D 40. B 50. A 41. D 51. D 42. D 52. A 43. A 53. B 44. B 54. C 45. C 55. C 26. B 27. C 28. B 29. B 30. C

第二节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,共 30 分)

第三部分:阅读理解(共两节,40 分) 第一节 (共 15 小题;每小题 2 分,共 30 分) 56. C 66. A 71. B 57. A 67. B 72. F 58. B 68. D 73. E 59. D 69. C 74. A 60. A 70. D 75. C 61. C 62. B 63. D 64. C 65. A

第二节(共 5 小题;每小题 2 分,共 10 分)

第四部分:书面表达(共两节,35 分) 第一节 情景作文(20 分) 一、评分原则: 1.本题总分为 20 分,按 5 个档次给分。 2.评分时,先根据文章的内容和语言质量初步确定其档次,然后以该档次的要求来衡 量,确定或调整档次,最后给分。 3.评分时应考虑:内容要点的完整性、上下文的连贯、词汇和句式的多样性及语言的准确 性。 4.拼写、标点符号或书写影响内容表达时,应视其影响程度予以考虑。英、美拼写及词汇 用法均可接受。 5.词数少于 60,从总分中减去 1 分。 二、内容要点: 1.打车出行 2. 发现相机丢失 3. 打电话联系 4.司机送来相机 三、各档次的给分范围和要求:

第一档

18 分-20 分

第二档

15 分-17 分 第三档 12 分-14 分 第四档 6 分-11 分 第五档 1 分-5 分 0分

完全完成了试题规定的任务。 · 覆盖了所有内容要点; · 运用了多样的句式和丰富的词汇; · 语法或用词方面有个别错误,但为尽可能表达丰富的内容所致;体现 了较强的语言运用能力; · 有效地使用了语句间的连接成分,所写内容连贯、结构紧凑。 完全达到了预期的写作目的。 完全完成了试题规定的任务。 · 覆盖了所有内容要点; · 运用的句式和词汇能满足任务要求; · 语法和用词基本准确,少许错误主要为尽可能表达丰富的内容所致; · 使用了简单的语句间连接成分,所写内容连贯。 达到了预期的写作目的。 基本完成了试题规定的任务。 · 覆盖了内容要点; · 运用的句式和词汇基本满足任务要求; · 语法和用词方面有一些错误,但不影响理解。 基本达到了预期的写作目的。 未恰当完成试题规定的任务。 · 漏掉或未描述清楚主要内容; · 所用句式和词汇有限; · 语法或用词方面的错误影响了对所写内容的理解。 未能清楚地传达信息。 未完成试题规定的任务。 · 明显遗漏主要内容; · 句式单调、词汇贫乏; · 语法或用词方面错误较多,严重影响了对所写内容的理解。 未能传达任何信息;所写内容与要求无关。

四、One possible version: Saturday, April 2 Fine This morning, my foreign teacher Tim and I planned to go to the People’s Park to enjoy ourselves. We took a taxi and it wasn’t long before we arrived at the gate of the park. On seeing the green trees and blooming flowers, Tim couldn’t wait to take pictures. It was at that moment that we found his camera was gone. He searched all over his backpack but just couldn’t find it. Suddenly it occurred to me that he might have left it in the taxi. With anxiety and hope, we found out the invoice of the taxi, on which a phone number was printed, so I immediately got in touch with the taxi company. About half an hour later, the driver returned with the camera and you could imagine the wide smile spreading across Tim’s face. Both of us were grateful to the driver, and Tim, in particular, insisted on taking a photo with him. Tim and I enjoyed ourselves during the rest of the day, but it was that taxi driver who made our day. 第二节 开放作文(15 分) 一、评分原则: 1.本题总分为 15 分,按 4 个档次给分。 2.评分时,先根据文章的内容和语言质量初步确定其档次,然后以该档次的要求来衡 量,确定或调整档次,最后给分。

3.评分时应考虑:文章是否扣题,结构是否完整,内容是否充实、健康,思维是否活 跃,逻辑是否清晰,语言是否规范,交际是否得体。 4.拼写、标点符号或书写影响内容表达时,应视其影响程度予以考虑。英、美拼写及 词汇用法均可接受。 5.词数少于 50,从总分中减去 1 分。 二、各档次的给分范围和要求: 完全完成了试题规定的任务。 第一档 · 内容充实,体现了活跃的思维和清晰的逻辑; · 交际得体,表达时充分考虑到了交际对象的需求; 13 分-15 分 · 体现出较强的语言运用能力。 完全达到了预期的写作目的。 第二档 基本完成了试题规定的任务。 · 内容、逻辑和交际等方面基本符合要求; · 所用语法和词汇满足了任务的要求; 9 分-12 分 · 语法或用词方面有一些错误,但不影响理解。 基本达到了预期的写作目的。 第三档 未恰当完成试题规定的任务。 · 表达未能切题; · 所用词汇有限,语法或用词方面的错误影响了对写作内容的理解。 4 分-8 分 未能清楚地传达信息。 第四档 未完成试题规定的任务。 · 写了少量相关信息; 1 分-3 分 · 语法或用词方面错误较多,严重影响了对写作内容的理解。 0分 未传达任何信息;所写内容与要求无关。 三、One possible version: Jim, look at this interesting picture. I think it tries to convey that we need to look at things from different angles. As we can see, the two kids are looking at the same number in the opposite direction and having an argument about whether the number is 6 or 9. They feel confused why the obvious truth seems invisible to the other. Similar arguments happen in our daily life when we observe things from our own points of view, just like the two kids in the picture. However, if we can exchange their angles, we may find the others’ ―ridiculous‖ opinions also make sense. Therefore, let’s learn to handle problems from different perspectives and appreciate others’ points. Do you agree, Jim? 可以接受的立意: 1. 要从不同角度看问题,尊重他人; 2. 相信自己,不要人云亦云; 3. 做事之前要确定标准; ……

高三英语第二学期期中考试听力录音稿
Text 1 W: I saw the new Clint Eastwood movie last night. M: Oh, you like Eastwood, don’t you? W: No, not really. My mum is a fan. My father and I just had to go with her.

Text 2 M: You look worried, why? W: My best friends Julia and Susan quarreled. I really don’t know how to help them. M: Take it easy. They will be fine in a couple of days. W: But I can’t wait. I hope they can make up with each other soon. I think I’ll talk with them. M: Well, if I were you, I’d wait. Text 3 W: Jim, have you got any ideas for our spring break? M: Well, what I have in mind is scuba diving in Sydney. W: Fantastic! But where are we going to stay? M: Ah, I know a very a nice hotel there. Text 4 W: What a pity! The accident ruined your holiday! M: Yes, it’s bad luck. I should have been more careful while driving. Now I feel miserable lying here. W: Oh, cheer up. I believe you will be out of here in a couple of days. M: I hope so. Text 5 W: I haven’t seen you for ages. What have you been doing, Mike? M: I’ve been working as a salesman since we graduated from the law school. What about you, Alice? W: I’m now working at a big insurance company after I worked as a lawyer for one year. M: Good for you. W: Thanks. Text 6 W: Hey, Ben. Did you do well in your essay? M: I just got a B plus, but Mr. Jones gave Tom full marks. W: I’m not surprised. He’s a teachers’ pet, you know. They always give him good marks. M: Teachers’ pet? I don’t think so. You know, he’s my roommate. He gets up early and goes to bed late every day. W: Maybe that’s just his habit. M: No, you envy him, don’t you? I always see him in the library. W: Oh! No wonder he is a top student. Text 7 M: Janet, I need you to present the sales report on Monday. W: You do? But that’s not possible. Today is Thursday, and I usually spend a week writing it. M: I know. But our new boss will be arriving on Monday. Would you consider working on Saturday? W: Oh, I’m afraid I can’t. My sister’s wedding is this Saturday. M: But still, first thing on Monday morning will be the sales meeting. W: Hmm. I have an idea. If you can get two other people to work with me today, I could put the report together tomorrow.

M: OK. I can’t agree more. Rick and Sandy can help you. W: OK, then… I’d better get to work. Text 8 W: Hi, Dad. Is there a map at home? M: Yeah, why? W: I’m going to a party in a rural house at the Hill Peak on Friday. M: A party? What party? W: A good-bye party for Jenny. You know she’s moving to Newcastle next week. M: Oh, how do you plan to go there? W: I don’t know. I’m thinking about taking the tube. M: No. The tube doesn’t go there. The tram will do, though. W: Good. Where should I take off, then? M: At the Central Park station. W: Do you know how long it will take, Dad? M: Em… more than three hours, probably. Why don’t you drive your new car? W: Well, Dad. You know I just got my license and I don’t know how to get there. M: Come on, sweetheart. Have confidence, OK? Here’s the map. W: OK. I’ll do it. By the way, what gift do you think I should take to her? M: I’m not sure. Maybe an ice cream cake or some flowers. W: Anything special? I want to take her something that lasts. M: Oh, I remember you both like teddy bears, right? W: Good idea. How could I forget that! Thank you Dad. M: You’re welcome. Take care and have a good time. Text 9 M: We are currently accepting application for volunteers on the Hope Boat, an international non-profit organization that travels throughout the world from London. Participants visit different countries and meet local people to promote peace. The volunteers can join our participants in all activities on shore. But if you want to board the ship, you need to hold your passport. All expenses for the activities and trips will be covered. The volunteers are required to speak some English and have the ability to prepare students on board for cultural exchange activities with locals, such as soccer games, music classes, painting, etc. Volunteers who have some experience in teaching sports are preferred. So come and join us if you are interested. For more information, please visit www.hopeboat.com. That’s www.h-o-p-e-b-o-a-t.com. Text 10 W: Good morning. I’m calling about the job offer I saw in the paper last night. M: Well, could you tell me your name? W: Cristina Forsett. M: Um… Could you tell me something about yourself? W: Yes. I’m 29 years old. I’ve been working in Boston. M: Oh, Boston. And what were you doing there? W: Secretarial work. Previous to that, I was at university. M: Which university?

W: Denver University. I’ve got a bachelor’s degree in Public Relations. M: Oh, good, but why do you want to change jobs? W: It would be nicer to be near family, I think. M: I see, and how do you see yourself developing in this job? W: Well, I’m ambitious. I do hope that my career as a secretary will lead me eventually into management. M: I see. You’ve learned foreign languages? W: Yes, French and Italian. M: Well, how about coming for an interview next Wednesday afternoon at 2 pm? W: Oh, yes, yes, certainly. M: OK, thank you very much. Goodbye. W: Thank you. Goodbye.

丰台区 2013 年高三年级第二学期统一练习(一)?

英语
第二部分:知识运用(共两节,45 分)? 第一节 单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,共 15 分)? 从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题 卡上将该项涂黑。? 21. I have joined ______ health club across the street to get in ______ shape. A. the; 不填 B. a; 不填 C. the; the D. a; a 22. --- Was Tom at the party when you arrived? --- Yes. But he ______ home soon afterwards. A. goes B. would go C. had gone D. went 23. He suddenly had the feeling of ______. But when he looked around, there was nobody. A. followed B. being followed C. following D. having followed 24. Daniel, you really should cut down on sweets. You ______ fatter every time we meet. A. are getting B. will get C. have got D. get 25. --- I find it astonishing that John ______ be so rude to me. --- Not astonishing at all. He is always rude to others. A. should B. must C. might D. would 26. There are a couple of art galleries in the city ______ exhibitions are worth visiting. A. what B. which C. where D. whose 27. Nowadays people separate their waste to make it easier for it _______. A. to reuse B. to be reused C. reused D. reusing 28. ______different ideas, we are now getting closer to the answer. A. Tried out B. Trying out C. To try out D. Having tried out 29. I like travelling alone. I can stay longer ______ I wish, or just keep moving along. A. wherever B. whichever C. whatever D. however 30. Since the dawn of human history, human beings _______ questions like ―What is the real meaning of life‖. A. are asking B. have been asked C. are asked D. have been asking 31. My picture ranked third out of the 15 pictures ______ in the photography contest. A. to be entered B. to enter C. entered D. entering 32. The railway station was overflowing with people _______ back home for the Spring Festival. A. to head B. heading C. headed D. head 33. Although I didn’t realize it at the time, I now believe I _______ the disaster without my friends. A. should not survive B. must not have survived C. can not survive D. would not have survived 34. We’re likely to accept something we are told, but that’s not ________ educated people do. A. where B. who C. what D. how 35. Blue can cause people to lose appetite. So eating ________ blue plates can help to eat less. A. in B. with C. from D. of

第二节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,共 30 分)? 阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项, 并在答题卡上将该项涂黑。? When I was eight, I wrote my first poem. My mother read and cried. ―Buddy, you didn’t really write this beautiful poem!‖ Shyly, but 36 , I said yes. She poured out her 37 . ―It was nothing short of talent!‖ ―What time will Father be home?‖ I asked. I could hardly wait to 38 my work to him. I spent quite some time 39 for his arrival. I wrote the poem out in my finest flourish (花体字), drew a fancy border around it, and 40 I placed it right on my father’s plate on the dining table. My father had begun his motion-picture career as a writer. I was sure he would be able 41 my poem. At almost 7 o’clock my father burst in. He seemed 42 . He circled the dining-room table, complaining about his employees. Suddenly he paused and glared at his plate. ―What is this?‖ He was reaching for my poem. ―Ben, Buddy has written his first poem!‖ my mother began. ―And it’s beautiful, absolutely amaz …‖ ―If you don’t mind, I’d like to decide for myself.‖ Father said. I 43 my head as he read that poem. It was only ten lines. But it seemed to take hours. Then I heard him dropping the poem back on the table. Now came the moment of 44 . ―I think it’s terrible,‖ he said. I couldn’t look up. My eyes were getting 45 . ―Ben, these are the first lines of poetry he’s ever written,‖ my mother was saying. ―He needs 46 .‖ ―I don’t know why.‖ My father held his ground. ―Isn’t there enough 47 poetry in the world already?‖ I couldn’t 48 it another second. I ran from the dining room crying. Up in my room I 49 myself on the bed and cried the worst of the 50 out of me. That may have been the end of the story, but not of its 51 for me. I realized how fortunate I had been. I had a mother who said, ―I think it’s wonderful!‖ and a father who drove me to hear with ―I think it’s awful.‖ Every one of us needs that mother force, from which all 52 flows; and yet the mother force alone is incomplete. It needs the balance of the force that 53 , ―Watch. Listen. Review. Improve.‖ Those 54 voices of my childhood ring in my ears through the years, like two opposing winds blowing me. Between the two poles of 55 and doubt, both in the name of love, I try to follow my true course. 36. A. proudly B. slowly C. anxiously D. honestly 37. A. praise B. surprise C. admiration D. belief 38. A. recite B. show C. describe D. introduce 39. A. waiting B. planning C. praying D. preparing 40. A. quickly B. confidently C. nervously D. casually 41. A. read B. revise C. appreciate D. polish 42. A. upset B. calm C. tired D. relaxed

43. A. shook 44. A. truth 45. A. wet 46. A. practice 47. A. awful 48. A. hold 49. A. seated 50. A. confusion 51. A. significance 52. A. love 53. A. orders 54. A. conflicting 55. A. confidence

B. raised B. struggle B. wide B. judgment B. elegant B. see B. threw B. pressure B. development B. honor B. persuades B. warning B. confirmation

C. lowered C. decision C. dark C. instruction C. fluent C. stand

D. turned D. discussion D. swollen D. encouragement D. controversial D. control D. kept D. disappointment D. challenge D. improvement D. declares D. inspiring D. disapproval

C. left C. dissatisfaction C. reflection C. creation C. cautions C. disturbing C. distrust

第三部分:阅读理解(共两节,40 分) 第一节(共 15 小题;每小题 2 分,共 30 分)? 阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡 上将该项涂黑。? A First lady’s campaign brings change WASHINGTON (AP) — Wal-Mart(沃尔玛) is putting special labels(标签)on some products to help shoppers quickly notice healthier ones. Millions of schoolchildren are helping themselves to vegetables from salad bars in their lunchrooms, and kids’ meals at Olive Garden and Red Lobster restaurants come with a side of fruit or vegetables and a glass of low-fat milk. These changes are taking place due to the campaign against childhood fatness, for which the first lady Michelle Obama began fighting three years ago. Fatness has become a serious problem in the country. About one-third of U.S. children are overweight, which puts them at increased risk for any number of deadly illnesses, including high blood pressure and heart disease. Still, Mrs. Obama faces challenge. Not everyone welcomes her effort. Some blame her for going too far and say she has no right to tell what people should and shouldn’t eat. But nutrition supporters and others praise her for using her influence to help bring interests to the table. They said the first lady has raised public awareness about fatness, which will help decrease childhood fatness rates. There is evidence of small decrease in childhood fatness rates in some parts of the country. New York reported a 5.5 percent drop in fatness rates in kindergarteners through eighth-graders between the 2006-07 and 2010-11 school years. In Philadelphia, the drop was 4.7 percent among students in grades K-12. Fighting against children fatness is hard work, but it’s well worth the effort. The first lady is planning a promotional tour. She has been talking up the campaign against childhood fatness on daytime and late-night TV shows and on the radio. She also plans discussions next week on Google and Twitter. ―We’ve been spending a lot of time educating and re-educating families and kids on how to eat, what to eat,‖ the first lady said. ―We’re starting to see some changes and we’re starting to show some improvement.‖

56. What is the purpose of the campaign started by the first lady? A. To call on healthy eating. B. To reduce childhood fatness rate. C. To show the harm caused by fatness. D. To educate people how to avoid illness. 57. What is the first paragraph mainly about? A. The popularity of healthy food. B. The importance of balanced diet. C. Children’s preference for vegetables. D. The changes brought out by the campaign. 58. What can we learn from the passage about Mrs. Obama?? A. She is an expert in healthy eating. B. She has won support of the whole nation. C. She shows great concern about childhood fatness. D. She makes good use of media to increase her influence. B Mrs. Squirrel and I Negotiated Terms I was sitting in the room reading when I heard a loud noise. To defend my home from break-in, I picked up my defense weapon--- a broom and went out. There on the roof of my porch (门廊), I saw a grey fluffy squirrel. I drove her away with the broom, but the next day I heard her again. I searched squirrels on the net and found because their teeth keep growing, they have to constantly chew on things to shorten their teeth. This was disturbing so I asked my husband to call in some wildlife control people. On Monday morning two men showed up, with guns in their hands. I pointed uneasily to the hole in my porch roof. They held up their guns. Suddenly I saw in my mind the baby nursery inside. I stopped them and confirmed that they wouldn’t harm her. They hesitated, but finally put down their guns. Then they brought out a bottle of deodorizer(除臭剂)and sprayed it into the squirrel’s home. They told me she would not like the smell and would leave. There was no sign of Mrs. Squirrel, so they blocked the hole, took my cheque for $250 and left. Shortly after they left, Mrs. Squirrel returned from her shopping trip. She was mad at being driven out and began feverishly clawing at the porch roof. In order to stop the destruction of my home, I drove her away with the broom again. Each day thereafter, Mrs. Squirrel continued her attack on my possession. I then called the company to report that ―SHE’S BAAAAAACK…‖ The receptionist said that if Mrs. Squirrel had managed to find another way into my porch roof, it would be a new charge. I replied I couldn’t continue contributing my husband’s hard-earned income to their silly wildlife experts and hang up. I went to the porch and banged on the roof. Mrs. Squirrel came out and glared at me. We negotiated some terms, came to an agreeable arrangement and went back into our respective homes. All is quiet these days, although large quantities of materials have been removed from my garage wall and my daughter claims that some of her doll-house furniture has disappeared. I still hope that Mrs. Squirrel would leave, but I will wait until it is warmer and hopefully until after the

birth of the little ones. 59. What did the author think of the squirrel at first? A. Troublesome. B. Dangerous. C. Interesting. D. Clever. 60. Why didn’t the author ask the wildlife control people to come again? A. She worried about the safety of the squirrel. B. She thought the company charged too much. C. She decided to drive away the squirrel herself. D. She doubted the ability of the wildlife control people. 61. What can we learn from the passage? A. Getting rid of the squirrel needs patience. B. The squirrel has destroyed the author’s house. C. The author has developed affection for the squirrel. D. The author singed an agreement with Mrs. Squirrel. 62. The author has written the passage in a (an) ________ way. A. persuasive B. serious C. informative D. amusing C Before my first summer vacation at college, my roommate Ted asked to me to work with him on his father’s farm in Argentina. The idea of spending two months in Argentine was exciting. Then I began having second thoughts. I had never been far from New England, and I had been homesick my first few weeks at college. What would it be like in a strange country? What about the language? The more I thought about it, the more the idea worried me. In the end I turned down the invitation. As soon as Ted asked somebody else to go, I began kicking myself. I had turned down something I wanted to do because I was scared, and had ended up feeling depressed. That unhappy summer taught me a valuable lesson out of which I developed a rule for myself: do what makes you anxious; don’t do what makes you depressed. At the end of my senior year, I began to think about becoming a writer. But my professor was urging me to aim at teaching. I hesitated. The idea of trying to live by writing was a lot scarier than spending a summer in Argentina. Back and forth I went, making my decision, unmaking it. Suddenly I realized that every time I gave up the idea of writing, that downhearted feeling went through me. Giving up on what I really wanted to do depressed me. Right then I learned another lesson. To avoid that kind of depression meant having to bear a certain amount of worry and concern. When I first began writing articles, I was frequently required to interview big names. Before each interview I would get butterflies in the stomach and my hands would shake. One person I particularly admired was the great composer Duke Ellington. On the stage and on television, he seemed the very model of confidence. Then I learned Ellington still got stage fright. If the highly honored Ellington, who had appeared on the bandstand some 10,000 times over 30years, had anxiety attacks, who was I to think I could avoid them? I went on doing those frightening interviews. Then I realized to my astonishment that I was even looking forward to the interviews. What had happened to those butterflies? Well, in truth, they were still there, but there were fewer of them. I had benefited, I discovered, from a process psychologists call ―extinction‖. If you put an individual in an anxious situation often enough, he will eventually learn that there isn’t anything to be worried about, which brings me to a conclusion: you’ll never get rid of anxiety by avoiding the things that caused it.

The point is that the new, the different, is definitely scary. But each time you try something, you learn, and as the learning piles up, the world opens to you. 63. We can infer from the passage that the author________. A. finds it difficult to make decision B. has found out what causes anxiety C. was inspired by Duke Ellington’s stage fright D. no longer feels anxious about new experiences 64. The underlined word ―extinction‖ in Paragraph 6 means ________. A. a person’s gradual loss of confidence B. the natural development of a child’s abilities C. the inborn tendency to avoid anxious situations D. the process of losing fear by keeping facing anxiety 65. Which of the following opinions does the author probably accept? A. Hesitation leads to depression. B. Anxiety can be a positive drive C. Avoiding anxiety reduces depression. D. Depression is a signal that one is growing up. 66. What’s the best title of the passage? A. Confidence: Key to Success B. Anxiety: Challenge by Another Name C. Depression: A Psychological Phenomenon D. Success: A Trip Through Anxiety and Depression D Store shelves are filling up with so-called ―green‖ products promising to benefit the environment. A recent argument shows that it can be as difficult for buyers to confirm such statement as for producers to defend them. The argument concerns the GreenPlug Electricity Saver. The GreenPlug is supposed to prevent energy waste by electrical equipment whose constant -speed motors operate at less full load---as is especially true of older refrigerators. Research showed that such motors can be made to do the same work with less heat, noise, and power consumption just by lowering the voltage 电压) the ( of power supply. John and Wyck Hay, started Green Technologies to apply that finding to home appliances. In the USA, there are more than 140 million refrigerators in use, accounting for an average of 16% of the household electric bill. Two years of research resulted in the GreenPlug. Connecting between wall socket and refrigerator, the equipment contains a minicomputer that gives a motor full power (120 volts on average) for start-up, then reduces the power to 106 volts. Older refrigerators are the most overpowered and, thus, save the most energy with a GreenPlug. Refrigerators less than two years old are already energy-saving that a GreenPlug actually makes them waste electricity. The higher the voltage, the larger the difference a GreenPlug makes. Higher power costs shorten the payback time. The population-weighted national average is 10 cents per kilowatt-hour. But some residents in Washington State pay 1.5 cents. Some in Alaska pay 41.6 cents.

Then come highly individual household differences like the number of children or refrigerator -opening age. All in all, the GreenPlug should save the average consumer $20 a year. Although the GreenPlug lowered the voltage as it was designed to do,Consumer Reports , an influential magazine, questioned how quickly---if ever---electricity savings due to the plug would repay its cost. People would be better off buying a new, high-efficiency refrigerator, the magazine advised. Consumer Reports also said that the GreenPlug didn’t give a promised 25% savings worth $50 a year. The savings on the oldest model was the best at 8.6%, worth $20 a year. Green Technologies ordered tests of the GreenPlug on up to 2,800 refrigerators through next year. The company will not put that data in stores. Instead, potential buyers will call to learn how their model of refrigerator performed. Meanwhile, there is little evidence of consumer dissatisfaction. Sales topped 45,000 units last month. The return rate is less than 0.2%. 67. The GreenPlug on store shelves are due mostly to __________. A. an increased concern about the environment B. a demand for money-saving technology C. the high cost of electrical power D. the shortage of power supply 68. What do we know about the GreenPlug? A. It is especially designed for old refrigerators B. It works well with all home appliances C. It can’t guarantee lower electric bills D. It doesn’t function with lower voltage 69. In the GreenPlug argument, the magazine Consumer Reports __________. A. advocates for the GreenPlug B. suggests Green Technologies never tell the truth C. doubts the effect of the GreenPlug D. informs the public of different opinions 70. We can infer from the passage that the author ___________. A. feels optimistic about the future of GreenPlug. B. believes the GreenPlug has cheated customers. C. holds an objective attitude to the issue. D. encourages further investigation. 第二节(共 5 小题;每小题 2 分,共 10 分)? 根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。 选项中有两项为多余 选项。 ―Tear them apart!‖ ―Kill the fool!‖ ―Murder the referee(裁判) !‖ These are common remarks one may hear at various sporting events. At the time they are made, they may seem innocent enough. 71 They have been known to influence behavior in such a way as to lead to violence. Volumes have been written about the way words affect us. It has been shown that words having certain connotations 含义) ( may cause us to react in ways quite foreign to what we consider to be our usual humanistic behavior. I see the term ―opponent‖ as one of those words. 72 The dictionary meaning of ―opponent ‖ is ―enemy‖ or ―one who opposes your interests.‖

Thus, when a player meets an opponent, he or she may tend to treat that opponent as an enemy. At such times, winning may control one’s brains. 73 I recall an incident in a handball game when a referee refused a player’s request for a time out for a glove change because he did not consider them wet enough. The player started to rub his gloves across his wet T-shirt and then shouted. ―Are they wet enough now?‖ In the heat of battle, players have been observed to throw themselves across the court without considering the consequences that such a move might have on anyone in their way. I have also witnessed a player hitting his opponent with the ball as hard as he could during the course of play. Off the court, they are good friends. 74 It certainly gives proof of a court attitude which differs from normal behavior. Therefore, I believe it is time we elevated (提升) the game to a higher level. Replacing the term ―opponent‖ with ―associate‖ could be an ideal way to start. The dictionary meaning of the term ―associate‖ is ―colleague‖; ―friend‖; ―companion.‖ 75 You may soon see and possibly feel the difference in your reaction to the term ―associate‖ rather than ―opponent.‖

A. Reflect a moment! B. Does that make any sense? C. But let’s not kid ourselves. D. Such rude comments express one’s strong desire to win. E. Perhaps the time has come to delete it from sports terms. F. Players sometimes turn to violence hoping to injured opponents. G. And every action, no matter how rude, may be considered acceptable.

第四部分:书面表达(共两节,35 分) 第一节 情景作文(20 分)? 假设你是红星中学高三(1)班的学生李华,校报英文版正在开展―续写雷锋日记‖活 动。请根据以下四幅图的先后顺序,将上周六你所做的一件好事叙述下来,向校报投稿。 注意:词数不少于 60。

One possible version: Last Saturday afternoon I went home with my friend Wang Wei. We were talking happily when a man riding a motorbike passed us quickly. To our great surprise, some 100-yuan notes dropped to the ground from the bag hanging on his motorbike. Hurriedly I shouted at the top of my voice to stop him. But he rode away without hearing me. Seeing the notes scattered on the road, Wang Wei and I decided to pick up the money and wait for the man to come back. Some people seeing what had happened also helped to collect the money. A few minutes later, the man rode back, with sweet on his forehead. He was in a great panic when he saw many people picking up the money. He must have thought that we would go away with his hard-earned money. So when all of us returned the money to him he was so moved and relieved that he kept saying ―thank you‖. I was so happy that I could give a hand to the man who was in trouble. It was a really rewarding and fulfilling afternoon. 第二节 开放作文(15 分) 请根据下面提示,写一篇短文。词数不少于 50。 You are discussing the following picture with your English friend Jim. Now you are telling him how you understand the picture and what makes you think so.

One possible version: Everyone has a dream. Just like the boy in the picture. He is climbing a ladder to reach the stars. Although the stars seem far too high for him to reach, the boy is still making great effort. Some people may laugh at the boy. But in my opinion, dreams are like the stars hanging high in the sky. Even though we may not reach them, we can look up and enjoy their beauty, believe in them, and try to follow where they lead. What’s more, in fulfilling our dreams, we may run into many difficulties. We should face them bravely and manage to find ways to solve the problems. Like the boy in the picture, we should find a ladder to success and move up step by step. The more difficulties we overcome, the closer we are to our dreams. Dreams are the most valuable things we have in our life. They inspire us, they fire us up, and they make us work wonders. Fulfilling our dreams makes our life full and meaningful.

丰台区 2013 年高三年级第二学期统一练习(一)?
英语

参考答案及评分标准
第一部分:听力理解(共三节,30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 1. C 2.B 3.C 4.B 5.A 第二节(共 10 小题; 每小题 1.5 分,共 15 分) 6.C 7.C 8.A 9.C 10.A 11.B

12.B

13.A

14.C

15.B

第三节(共 5 小题:每小题 1.5 分,共 7.5 分) 如出现拼写错误不计分;每小题超过一个词不计分;出现大小写、单复数错误扣 0.5 分。 16. weight 17. headache 18. fever 19. flu 20. twice 第二部分:知识运用(共两节,45 分)[来源:学科网 第一节 单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,共 15 分) 21. A 22. D 23. B 24. A 25. A 26. D 27.B 31. C 32. B 33. D 34. C 35. C 第二节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,共 30 分) 36. A 37. A 38. B 39. D 40. B 41. C 42. A 46. D 47. A 48. C 49. B 50. D 51. A 52. C 第三部分:阅读理解(共两节,40 分) 第一节(共 15 小题;每小题 2 分,共 30 分) 56.B 57.D 58.C 59.A 60.B 61.C 66.B 67.A 68.C 69.C 70.C 第二节(共 5 小题 ;每小题 2 分,共 10 分) 71.C 72.E 73.G 74.B 75.A 62.D 63.C 64.D 65.B 28. D 29. A 30. D

43. C 53. C

44. C 54. A

45. A 55. B

作文的范文见题目下方

北京市朝阳区高三年级第一次综合练习 英语学科测试
2013. 4

本试卷共 12 页,共 150 分。考试时长 120 分钟。考生务必将答案答在答题卡上,在试卷上 作答无效。考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。 第一部分:听力理解(共三节, 30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一道小题,从每题所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选 项。听完每段对话后,你将有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话你 将听一遍。 例:What is the man going to read? A. A newspaper. B. A magazine. C. A book. 答案是 A。 1. How many people telephoned the man at the office yesterday? A. One. B. Four. C. Five. 2. Why does the man come? A. To book a hotel. B. To take a flight. C. To say thanks. 3. Where will the woman go first? A. To her house. B. To a bank. C. To a telephone booth. 4. Which of the following best describes Bill? A. Brave. B. Generous. C. Outgoing. 5. What is the man doing? A. Asking for help. B. Making invitations. C. Giving instructions. 第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,共 15 分) 听下面 4 段对话或独白,每段对话或独白后有几道小题,从每题所给的 A、B、C 三个 选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有 5 秒钟的时间阅读每小题。听完后,每 小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白你将听两遍。 听第 6 段材料,回答第 6 至 7 题。 6. What is the relationship between the two speakers? A. Boss and clerk. B. Husband and wife. C. Customer and saleswoman. 7. Where is the man’s book? A. In a box. B. On the floor. C. On the bookshelf. 听第 7 段材料,回答第 8 至 9 题。 8. Why does the man make the call? A. To report a fire. B. To order a garden pipe. C. To show anger with a neighbor. 9. What will the man do? A. Get a fire truck. B. Put out the fire. C. Hold the line.

听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。 10. What is the woman looking for? A. The student dormitory. B. A student apartment. C. The Student Union building. 11. What is the man’s major? A. Medicine. B. Psychology. C. Business. 12. What can be learned from the conversation? A. The two speakers know each other well. B. The man has just arrived in the States. C. The woman lives outside the school. 听第 9 段材料,回答第 13 至 15 题。 13. When can people do fitness training? A. 4 pm. B. 6 pm. C. 8 pm. 14. What can people do at the sports center? A. Swim at any time of the day. B. Play tennis in the indoor court. C. Buy snacks in the caféwhenever the center is open. 15. Who will probably be interested in the speech? A. People who want to study athletics. B. People who hope to build a good shape. C. People who plan to open a training center. 第三节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 听下面的一段对话,完成第 16 至 20 五道小题,每小题仅填写一个词,听对话前,你将 有 20 秒钟的时间阅读试题,听完后你将有 60 秒钟的作答时间,这段对话你将听两遍。

Regal Bookstore Survey on reading habits—fiction Types preferred: crime books, ___16___ fiction & Western Frequency of reading: ___17___ Number read monthly: about ___18___ Money spent monthly: $ ___19___ Ways to purchase: ___20___ & bookstores including Regal Bookstore

第二部分:知识运用(共两节, 45 分) 第一节 单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,共 15 分) 从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上 将该项涂黑。 例:It’s so nice to hear from her again. _____, we last met more than thirty years ago. A. What’s more B. That’s to say C. In other words D. Believe it or not

答案是 D。 The customer didn’t choose _____ of the coats and went away without looking at a third one. A. both B. all C. any D. either —Why not find a new job? —Why should I? I _____ as much, but I like what I’m doing. A. didn’t earn B. don’t earn C. hadn’t earned D. haven’t earned You don’t necessarily have to own _____ latest everything, but you should have _____ rough idea of what is changing. A. the; a B. a; 不填 C. 不填; the D. the; the Jim came back early last night. It was not yet eight o’clock _____ he got home. A. before B. that C. when D. until Click OK, and you _____ a blank form named Form 1. A. see B. have seen C. are seeing D. will see —Have they started the bridge repair work? —Yes. Emergency repairs _____ to take three weeks. A. expect B. are expected C. will expect D. will be expected I’m glad you told me about yesterday’s show being cancelled. Otherwise I _____ all the way for nothing. A. travelled B. had travelled C. would travel D. would have travelled Dad, can you write a note and tell the teacher why I _____ the exam? A. missed B. was missing C. would miss D. had missed Talking of greetings, sometimes it depends on the age or sex of the person _____. A. greeting B. greeted C. having been greeted D. having greeted It saves time in the kitchen to have things you use a lot _____ easy reach. A. near B. upon C. within D. around With some urgent business _____, Mr Smith has decided to put off his journey to Paris. A. attending to B. to attend to C. attended to D. attend to As for some skills, once having commanded them, you will never forget them, and this is _____ we call internalization. A. why B. what C. because D. where What a pity! Considering his ability and experience, he _____ better. A. could have done B. must have done C. couldn’t have done D. needn’t have done _____ the entire annual report, I couldn’t give comments at the meeting. A. Not reading B. Not read C. Having not read D. Not having read Music should be taught routinely in schools because of the benefits _____ can have on the development of the brains of young children. A. which B. that C. it D. one 第二节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,共 30 分) 阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项,并 在答题卡上将该项涂黑。

Outside our hotel in Ho Chi Minh City, Vietnam, a seemingly ancient woman waited beside the door with her hand outstretched(伸出的). Every day I put my hand in hers as our eyes __36__. She never __37__ to return my smile, my grasp, and my greeting. On the last day of our __38__, I found myself __39__ on a busy corner across the street from our hotel. Bicycles and motorbikes rushed in front of me. We had been advised to walk __40__ through the heavy traffic without looking right or left. Let them __41__ us. But tonight I was by myself and felt __42__ to face the stream of vehicles. __43__ I hesitated on the sidewalk, I felt a hand on my elbow and looked down to see the smile of my small beggar friend looking up at me. She nodded her head toward the street, __44__ that she would take me across. Together, we moved slowly into the chaos. Then we moved on __45__ the sidewalk, where she pulled my face down to hers, kissed me on both cheeks, and then walked away, still smiling and waving back to me. I had not given her a single coin. We had __46__ something vastly more important—a warming of hearts in friendship. Traveling in poorer nations, I have __47__ a variety of ways to deal with beggars. The most __48__ response of tourists faced with those extremely poor people is to __49__ them and focus their eyes elsewhere. I have seen people push away an outstretched hand in __50__. A few may hurriedly drop a few coins, and then make a quick getaway in hopes that another 20 ragged beggars won’t immediately appear on the __51__. For many reasons, giving money is not the best __52__ to an outstretched hand. The greatest gift is time and respect. To look beggars in the eye and smile, thus acknowledging their existence, is a small thing. Putting your hand into another’s outstretched hand and grasping it __53__ for a moment is also a small thing. But these are important. Everyone needs __54__, to be seen as worthy of being __55__, to feel appreciated and loved. And I believe that everyone is worthy and worth knowing. 36. A. met B. opened C. turned D. dropped 37. A. attempted B. wanted C. managed D. failed 38. A. work B. visit C. camp D. festival 39. A. free B. alone C. lost D. exposed 40. A. away B. off C. straight D. about 41. A. avoid B. stop C. lead D. direct 42. A. unwilling B. inadequate C. inappropriate D. unfit 43. A. Since B. Although C. As D. Before 44. A. hoping B. considering C. concluding D. indicating 45. A. across B. off C. along D. towards 46. A. earned B. shared C. expected D. undertaken 47. A. changedB. followed C. possessed D. witnessed 48. A. initial B. automatic C. aggressive D. common 49. A. ignore B. oppose C. tolerate D. scold 50. A. anxiety B. desperation C. annoyance D. sadness 51. A. street B. corner C. way D. scene 52. A. result B. response C. reward D. reply 53. A. firmly B. casually C. cautiously D. eagerly 54. A. recognition B. encouragement C. motivation D. commitment 55. A. liked B. trusted C. accepted D. known

第三部分:阅读理解(共两节,40 分) 第一节(共 15 小题;每小题 2 分,共 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将 该项涂黑。 A Submitting Assignment Online In order to upload an assignment (work given to students) to the system properly, you must save the assignment using one of the following applications: Microsoft Word, Corel WordPerfect, or Microsoft Excel. After you complete an assignment, it is important to save your work. This ensures that assignment being uploaded to the system is the most updated version. Your word processing program may attempt to save the assignment to a folder on your computer. We recommend creating a new folder, named after your course, in a location that is easy to remember, such as ―My Documents.‖ File Name Requirements Select a file name for the assignment that is easy to remember. The file name must NOT contain spaces. Any spaces used in the file name will prevent the file from uploading to the system. File names using the extensions .rtf, .html, .zip, .jpg, or .exe are NOT allowed. Assignment Upload Procedure Make sure you save the assignment using one of the applications previously identified and ensure that it meets the file name requirements described above. When the file is ready to upload, follow these steps: Sign in the system. Enter your address information and click the CONTINUE button. You will be routed to the ―Directions‖ screen. Review the directions and click the CONTINUE button. You will be routed to the ―Special Assignment Upload‖ screen. Click the SEARCH button. The ―Choose File‖ pop-up window appears. Find the location on your computer where you saved your assignment, and select the file. After you have selected the file, click the UPLOAD button to upload your assignment to the system. Assignment Submission Dates Assignments must be submitted by midnight on the specified due date. Submit your assignment on time so that it reaches the system on or before the due date. No late assignments will be accepted or marked. Assignments delivered after the due date will not be assessed and will be failed. Please manage your time carefully as family and work demands will not be accepted as excuses for late or non-submissions. Tutors and administrators do not have the authority to grant extensions. 56. Which of the following file names is acceptable for submitting assignment? A. research paper.doc B. research paper.pdf C. researchpaper.doc D. researchpaper.rtf 57. Students are advised to save an assignment to a specific folder in order to _____. A. sign in the system B. remember where the document is C. choose the appropriate application D. remember the document name quickly 58. If you summit your assignment late, you _____. A. can have a second chance B. should ask a tutor for help C. may apply for an extension D. will get a fail for the work

B My favorite English teacher could draw humor out of the driest material. It wasn’t forced on us either. He took Samuel Johnson’s dictionary, Addison’s essays, and many other literary wonders from the eighteenth century and made them hilarious, even at eight o’clock in the morning. The thing that amazed me most was that the first time I read these works on my own some of them seemed dead, but the second time, after his explanation, I couldn’t believe that I hadn’t seen the humor. The stories and poems and plays were suddenly filled with allusions(典故) and irony and hilarious moments. I learned more from him than from any other teacher. My least favorite English teacher also made people laugh. Some students found him to be wonderfully funny. Many others did not. He assigned journals over a six week period, to be written in every day. At the end of the six weeks I had a notebook full of bits and pieces about my ideas, short stories, reactions to what we had read, and so on. Our teacher announced that we would be grading each other’s journals. Mine was passed to Joe, that class clown, who always behaved in a funny or silly way. He saw it fit to make joke of and said, ―This writing isn’t fit to line the bottom of a birdcage.‖ Our teacher laughed at that funny remark. It hurt me so much that the anger from it has driven my writing and teaching ever since. So what makes the difference? Humor is one of the most powerful tools teachers or writers have. It can build up students and classes and make them excited about literature and writing, or it can tear them apart. It is true that humor is either productive or counter-productive and self-defeating. 59. The passage mainly discusses _____. A. teaching B. literature C. humor D. knowledge 60. The underlined word ―hilarious‖ in Paragraph 1 probably means _____. A. funny B. tiring C. inspiring D. brilliant 61. With his favorite English teacher, the writer found it most amazing that _____. A. his teacher was very learned B. his teacher was very humorous C. the works by Johnson and Addison were very humorous D. few were able to find humor in works by Johnson and others 62. The English teacher the writer disliked most _____. A. was not able to make students laugh B. hurt his students’ feelings C. didn’t let his students do the grading D. had no sense of humor C Does money buy happiness? Not! Ah, but would a little more money make us a little happier? Many of us smirk(傻笑,假笑) and nod. There is, we believe, some connection between financial fitness and emotional fulfillment. Three in four American college students—nearly double the 1970 proportion— now consider it ―very important‖ or ―essential‖ that they become ―very well off financially‖. Money matters. But a surprising fact of life is that in countries where nearly everyone can afford life’s necessities, increasing wealth matters surprisingly little. The connection between income and happiness is ―surprisingly weak,‖ observed University of Michigan researcher Ronald Inglehart in one 16-nation study of 170,000 people. Once comfortable, more money provides diminishing returns(报酬递减). The second piece of pie, or the second $100,000, never tastes as good as the first. Even lottery winners and the Forbes’ 100 wealthiest Americans surveyed by University of Illinois psychologist Ed Diener have expressed only slightly greater happiness than the average American. Making it big brings temporary joy. But in the long run wealth is like health: its

complete absence can create suffering, but having it doesn’t guarantee happiness. Happiness seems less a matter of getting what we want than of wanting what we have. Has our happiness, however, floated upward with the rising economic tide? Are we happier today than in 1940s, when two out of five homes lacked a shower or tub? Actually, we are not. Since 1957, the number of Americans who say they are ―very happy‖ has declined from 35 to 32 percent. Meanwhile, the divorce rate has doubled, the teen suicide(自杀) rate has increased nearly three times, the violent crime rate has gone up nearly four times, and depression has mushroomed. Economic growth has provided no boost to human morale. When it comes to psychological well being, it is not the economy. I call this soaring wealth and shrinking spirit ―the American paradox.‖ More than ever, we have big houses and broken homes, high incomes and low confidence, secured rights and reduced civility. We are good at making a living but often fail at making a life. We celebrate our prosperity(繁荣) but long for a purpose. We treasure our freedoms but long for connection. In an age of plenty, we feel spiritual hunger. 63. Which of the following statements best expresses the author’s view? A. The more money we earn, the less returns we have. B. The more money we earn, the happier we would be. C. In the long run, money cannot guarantee happiness. D. In the long run, happiness grows with economy. 64. ―The second $100,000 never tastes as good as the first‖ because _____. A. it is not so fresh as the first $100,000 B. it is not so important as the first $100,000 C. profit brought by it is less than that from the first $100,000 D. happiness brought by it is less than that from the first $100,000 65. According to the passage, people do well in making a living but don’t _____. A. have any primary aim B. know how to spend money C. know how to enjoy life D. keep in touch with other people 66. The things that happened after 1957 are given to show that _____. A. people’s spiritual needs cannot be fulfilled by wealth B. family problems become more and more serious C. young people are not happy about their life D. social crimes have increased significantly D Science Fiction The science fiction type of entertainment is considered by most to be fathered by Jules Verne (A Journey to the Center of the Earth and Twenty Thousand Leagues Under the Sea) and H. G. Wells (The Time Machine and The War of the Worlds). Sci-Fi, as it is commonly shortened, is a fictional story in which science and technology have a significant influence on the characters and plot. Many such works are guesswork about what the future holds and how scientific findings and technological advances will shape humankind. Writing in the late 1800s, Jules Verne was remarkably successful in his 10 guesses about future technologies of air conditioning, automobiles, the Internet, television, and underwater, air, and space travel. Unbelievably, of all places from which to choose, Jules Verne guessed Tampa, Florida, USA as the launching site of the first project to the Moon, which was only 200 kilometers away from the actual 1969 location at Cape Canaveral, Florida.

One of the best-known science fiction books is Nineteen Eighty-Four by George Orwell. Published in 1949, it was not meant as a prediction, but as a warning: Orwell was describing what he saw as the outcome of the ideas, trends, and emerging technologies of his time. Many invented terms from this novel have become common in everyday use, such as ―big brother‖ and ―doublethink‖. Even the author’s name has been made into an adjective—Orwellian—and has become a warning descriptor for situations where privacy is lost and the individual becomes sacrifice under a totalitarian(极权主义) government. Nineteen Eighty-Four was translated into sixty-five languages within five years of its publication, setting a record that still stands. What helps bring science fiction into being is usually a new discovery or innovation. The author creates an analysis of the potential influence and consequences and then wraps it in a pleasant story. For example, the beginning of space exploration was followed a few years later by the Star Trek television program and movie series. Advances in genetics(遗传学) cause fantasies of the end of disease, horrors of eugenics(优生学), and thrillers where creatures disappearing long ago are brought back to life. The science fiction author’s self-determined role is that of field glasses for humanity—searching the world of future possibilities upon the road which we are traveling. 67. What can science fiction offer to people? A. A forecast of how a new discovery could influence mankind. B. A thoughtful look at the present drawbacks of technology. C. An analysis of why a new technology could be used to harm human. D. A thoughtful look at the past and what brought us to this point in history. 68. Which of the following best summarizes the description of Nineteen Eighty-Four? A. A prediction of future technologies. B. A warning of cruel and unfair ruling. C. The consequence of scientific findings. D. An imaginary perfect world of freedom. 69. From the passage we can learn that _____. A. Nineteen Eighty-Four adopted some popular terms B. H.G. Wells predicted the Internet in the late 1800s C. Cape Canaveral was mentioned in Jules Verne’s fiction D. Star Trek movie series were based on space exploration 70. According to the author, what is the role of science fiction in society? A. A moral compass. B. A reference of technology. C. A record of science development. D. A consideration of possibilities. 第二节(共 5 小题;每小题 2 分,共 10 分) 根据短文内容, 从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。 选项中有两项为 多余选项。 Stay on the brighter side of life One very important component of optimism is gratitude or feeling grateful. In fact, there is a strong connection between a grateful attitude and a heightened sense of well-being. Appreciate all the positives in your life by starting a gratitude journal in order to remember what you’re grateful for. ___71___ Feeling down? Instead of feeling sorry for yourself waiting for the universe to throw you a bone, try acting like you’re happy—even if you aren’t. A sincere smile and a forced smile will cause the same chemical reactions in your brain, so you can actually fool your mind into feeling better by making it react chemically as if things were going well. ___72___ Reassure yourself that everything is good— even if you don’t feel it.

―___73___ If you’re stuck in traffic, then everything else must be going horribly too,‖ says Anne Parker, a wellness counselor. By blowing negative events out of proportion, you’re setting yourself up for feeling down all day. Instead, acknowledge that you’re stuck in traffic, but also bring to mind something good, like the beautiful scenery outside the window. That way, you’ll get in the habit of forbidding negative circumstances from blanketing your whole day. Swearing to lose 20 pounds or to run a marathon seems like goals leading to happiness, but they take time to achieve. ___74___ You may even end up admitting that you have been defeated. However, if you focus on the small milestones that occur along the way, you will feel positive about your progress, which will give you the strength to keep going. ___75___ Try making someone else’s day better. A report by United Healthcare and Volunteer Match found that volunteers are 72% more likely to characterize themselves as optimistic compared with non-volunteers. Plus, 89% of volunteers say that volunteering has improved their sense of well-being, and 92% say that it enriches their sense of purpose in life. A. Try to help someone in need. B. Want to give your attitude a lift? C. People tend to think in an either-or way. D. Act in an optimistic way—smile, laugh, tell a joke. E. You’ll fail to appreciate more important things in your life. F. By focusing on not having accomplished them yet, you will start to feel down on yourself. G. By remembering the pleasant things in your life, you can actually turn a negative attitude around. 第四部分:书面表达(共两节, 35 分) 第一节 情景作文(20 分) 假如你是红星中学高二(1)班的李华,上周你在学校食堂值周时看到一些浪费现象。请根 据以下四幅图的先后顺序,写一篇英文周记,叙述你们帮助食堂减少食物浪费的过程。 注意:1. 周记的开头已为你写好。 2. 词数不少于 60。

Last week, our class was on duty for student self-management. _____________________________ _______________________________________________________________________________ ____ 第二节 开放作文(15 分) 请根据下面提示,写一篇短文,词数不少于 50。 You are discussing the following picture with your English friend Jim. Now you are telling him how you understand the picture and what makes you think so.

北京市石景山区 2013 届高三下学期 3 月统一测试英语试题
考生须知: 1.本试卷满分 150 分,考试时长 120 分钟。 2.考生务必将答案答在答题卡上,在试卷上作答无效。

第I卷
第一部分 听力理解(共三节,30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一道小题,从每题所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选 项。听完每段对话后,你将有 10 秒钟的时间米回答有关小题和阅读下一小题。每段对 话你将听一遍 1.What's the woman looking for? A.Grey pants. B.Brown pants. C.Blue pants. 2.What will the man probably eat for dinner? A.Pizza. B.Snacks in KFC. C.French food. 3.Where will the woman go first? A.To the dentist's. B.To the post office.C.To the bookstore. 4.What do we learn from the woman's remark about Helen? A.She is talkative. B.She is quiet. C.She is active. 5.What will the man do this Tuesday? A.Give a speech. B.Meet some children. C.Attend a conference. 第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,共 15 分) 听下面 4 段对话或独白,每段对话或独自后有几道小题,从每题所给的 A、B、C 三个 选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有 5 秒钟的时间阅读每小题。听完后,每 小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白你将听两遍。 听第 6 段材料,回答第 6 至 7 题。 6.Why is the woman worried? A.She has no time to write her book. B.She doesn't know what to read. C.She hasn't finished her task. 7.What do we know about the man? A.He has been to Europe with the woman. B.He has finished reading all the books. C.He has forgotten to write his reports.

听第 7 段材料,回答第 8 至 9 题。 8.Where does the conversation probably take place? A.In a school. B.At a bus stop. C.In a hospital. 9.What is the relationship between the two speakers??

A.Strangers. B.Friends. C.A couple. 听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。 10.What's the purpose of the program? A.To plan a nice weekend. B.To prepare for New Year's Day. C.To celebrate the start of a vacation. 11.What are the children required to do before going out of the building? A.Stay together with their parents. B.Wait at a corner. C.Give their names at a desk. 12.Who will go out of the building through the double doors? A.The preschool children. B.The fourth grade children. C.The third grade children. 听第 9 段材料,回答第 13 至 15 题。 13.What problems are the speakers discussing? A.The man has sent the order to the woman by mistake. B.Some of the telephone systems don’t work properly. C.Some of the packs do not contain instruction books. 14.What does the woman promise to do? A.Send an engineer to do the repairs. B.Open and check all the packs. C.Send out the instruction books at once. 15.What does the man think of the solution? A.Satisfying B.Puzzling. C.Surprising. 第三节(共 5 小题:每小题 1.5 分,共 7.5 分) 听下面一段对话,完成第 16 至 20 五道小题,每小题仅填写一个词。听对话前,你将有 20 秒钟的时间阅读试题,听完后你将有 60 秒钟的作答时间。这段对话你将听两遍。

第二部分知识运用(共两节,45 分) 第一节单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,共 15 分) 从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题 卡上将该项涂黑。

21.As he was accustomed to the coffee from Columbia, Governor John said that coffee should always be strong. A./; a B.the; a C.a; the D./; / 22.---Such a mistake could have been avoided. --- Unfortunately, he the mistake again and again. A.repeated B.would repeat C.had repeated D . would have repeated 23.On Sundays when I was a child, father and I get up early and go fishing. A.could B.would C.might D.should 24. the employees' working efficiency, the manager will allow them to have a coffee break. A.Improving B.To improve C.Improved D.Having improved 25.--- How do you like the main character in the book? --- Well, I think, it was his perseverance and love won him many friends and success. A.which B.what C.where D.that 26.Some towns in Libya, about 50% of factories and buildings were gone, lay in ruins. A.which B.whose C.those D.in which 27.--- How do you feel your trip to Mount Huang? ---Fantastic! The scenery there impressed me deeply; especially the green pine trees, looking great the blue sky. A.on B.with C.in D.against 28.We should respect food and think about the people who don't have we have here and treat food nicety. A.that B.which C.what D.whether 29.When to danger and conflict, men tend to increase blood pressure, nervous or anxious. A.exposed, felt B.exposed, feeling C.exposing, felt D.exposing, feeling 30.We have been told that under no circumstances the telephone in the office for personal affairs. A.may we use B.we may use C.we could use D.did we use 31.We’ll never get to the station on time we run as fast as we can. A.in case B.even if C.provided that D.if only 32.The student continuing his studies when he had to return to his home country unexpectedly. A.is considering B.has considered C.should consider D . was considering 33.Zhai Zhigang's 20-mlnute stay in outer space was witnessed by the world on September 27, 2008.Chinese people will never forget that precious moment, we will value forever. A.that B.one C.it D.what 34.--- Did you find the missing couple in the mountain yesterday? --- No, but we to get in touch with them ever since

A.have tried

B.had tried

C.have been trying

D. been trying had

35.… Why were you so late for work today? --to the office was very slow this morning because of the traffic. A.Driving B.I drove C.To drive D.That I drove 第二节完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,共 30 分) 阅读下面短文,掌握其人意,从每题所给的 A.B.C.D 四个选项中,选出最佳选项, 并在答题卡上将该项涂黑。 Oseola McCarty Late one Sunday afternoon in September 1999, Oseola McCarty, an elderly cleaning lady passed away in the little wooden frame house where she had lived and worked most of her life.It may seem like an ordinary 36 to an ordinary life, but there was something quite 37 about this woman. In the summer of 1995, McCarty gave$150,000, most of the money she had.saved throughout her life, to the University of Southey Mississippi in her hometown.The 38 was to help other African Americans 39 university. She had 40 school in the sixth grade to go to work, never married, never had children and never learned to drive because there was never any place in 41 she wanted to go.All she ever had was the work which she saw as a 42 . Too many other black people in the countryside of Mississippi did not have even that. She had started her savings habit as a young child when she would rectum from school to clean and iron 43 money which she would then save. When she retired, she decided that she wanted to use the money to give children of limited means the 44 to go to university.She had wanted to become a nurse, but had to leave school to look afire sick relatives and work.When asked why she had given her life 45 away, she replied, "I'm giving it away so that children won't have to work so hard, like l did." Afier news ofher donation 46 the media, over 600 donations were 47 to the scholarship fund. One was given by a media senior manager, Ted Turner, who gave a billion dollars. She didn't want any conked made over her _ 48_, but the news 49 and she was invited all over the United States to talk to people. 50 she went, people would come up to her to say a few words or to 51 touch her.She met the ordinary and the 52 , President Clinton included.In the last few years of her life, before she died of cancer, McCarty was giyen over 300 awards.She was honored by the United Nations and 53 the Presidential Citizen's Medal. 54 having no real education, she found herself with two honorary doctorates: one from the University of Southern Mississippi and the other from Harvard University.Her generosity was clearly an inspiration to many and proof that true 55 does exist. 36.A.start B.call C.end D.show 37.A.abnormal B.complicated C.common D.exceptional 38.A.time B.case C.rule D.money 39.A.with B.through C.out D.along 40.A, quitted B.needed C.opened D.finished 41.A.general B.public C.particular D.advance

42.A.blessing B.praise C.pleasure D.training 43.A.about B, with C.like D.for 44.A.ability B.space C.opportunity D.time 45.A.happiness B.savings C.time D.experience 46.A.ended B.broke C.controlled D.hit 47.A.took B.had C.made D.put 48.A.gift B.dream C.death D.life 49.A, gave off B.got out C.came about D.put away 50.A.Wherever B.Whoever C.Whenever D.Whatever 51.A.often B.just C.only D.almost 52.A.young B.elderly C.famous D.poor 53.A.gave B. showed off C.refused D.received 54.A.Despite B.Except C.Besides D.Beyond 55.A.wealth B.selflessness C.carefulness D.love 第三部分 阅读理解(共两节,共 40 分) 第一节(共 15 小题;每小题 2 分,共 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项,并在答题卡上将该 项涂黑。 A It was fifteen past nine as Marie hurried into the office building where she was going to work.Her bus had inched along through heavy miming traffic, making her a few minutes late for her very first job.She decided to start out half an hour earlier the next day. Once inside the lobby, she had to stand at the elevators and wait several minutes before she could get on one going to the sixth floor.When she finally reached the office marked "Smith Enterprises", she knocked at the door nervously and waited. There was no reply. tapped on the She door again, but still there was no answer.From inside the next office, she could hear the sound of voices, so she opened the door and went in. Although she was sure it was the same office she had been in two weeks before when she had the interview with Mr. Smith, it iooked quite different now. fact,. hardly looked like an office In t at all.The employees were just standing around chatting and smoking.In the front of the room, somebody must have just told a good joke, she thought, because there was a loud burst of laughter as she came in.For a moment she had thought they were laughing at her. Then one of the men looked at his watch, clapped his hands and said something to the ottxers.Quickly they all went to their desks and, in a matter of seconds, everyone was hard at work.No one paid any attention to Marie.Finally she went up to the man who was sitting at the desk nearest to the door and explained that this was her first day in the office.Hardly looking up from his work, he told her to have a seat and wait for Mr.Smith, who would arrive at any moment.then Marie realized that the day's work in the office began just before Mr.Smith arrived.Later she found out that he lived in Connecticut and came into Manhattan on the same train every morning, arriving in the office at 9:35, so that his staff knew exactly when to start working. 56.Marie could hardly recognize the office she went into as__ . A.she had been there only once B.Mr.Smith was not m the office C.nobody was doing any work D.the office seemed different 57.The peopling the office suddenly started working because___.

A.their morning break was ended B.the boss was about to arrive C.they saw a stranger in the office D.no one wanted to talk to Marie 58.We can infer from the text that the employees of the enterprise___. A.were cold to newcomers B.were always punctual for work C.lacked devotion to the company D.would’ start their work by listening to a joke 59.The best title for this text would be___ . A.Punctual Like A Clock B.A Cold Welcome C.An Unpunctual Manager D.Better Late Than Never B When e-mail first came into general use about twenty years ago, there was a lot of talk about the arrival of the paperless office.However, it seems that e-mail has yet to revolutionize office communication.According to communications analyst Richard Metcalf, some offices have actually seen an increase in paper as a result of e-mail."Information in the form of e-mal messages now floods our computer screens.These messages can be sent so quickly that memos (备忘录) tend to be distributed in the hundreds. those secretaries whose bosses ask them to For print out all their e-mails and leave them in their in-trays, this means using up a great deal of paper every month," Metcalf says. Metcalf has found that because some e-mails get lost in cyberspace, important documents are increasingly likely to be asked by clients(客户)and colleagues to send all important documents both by e-mail and by fax or "snail mail" - through the post.This highlights a further potential problem with e-mail in today's offices - it is taking up time rather than saving it . "With e-mail, communication is much easier, but there is also more room for misunderstandings," says psychologist Dr David Lewis.Generally, much less care is taken with e-mails than with letters or faxes and the sender will probably print the document and reread it before putting it in an envelope or sending it by fax. More worrying is still the increasing misuse of e mail for sending "flame-mail" - abusive or inappropriate e-mail messages, Recent research in several companies suggests that aggressive communications like this are on the increase.E-mail has become the perfect medium for expressing workplace dissatisfaction because it is so instant. E-mail can also be a problem in other ways.Staffs all too often make the mistake of thinking that the contents fan e-mail, like things said over the phone, are private and not permanent.But it is not only possible for an employer to read all your e-mails, it is also perfectly legal.E-mail messages can be traced back to their origin for a period of at least two years, so you might want to rethink e-mailing your dissatisfaction about your too to your friends.The advice is to keep personal e-mails out of the office. It goes without saying that e-mail exists to make Jife easier, and if used correctly, it is an invaluable tool for businesses of all sizes.But perhaps, for the time being, the fact that in the business world 70 percent offal documents are still in paper form is not such a bad thing after all. 60.Why has the promise of the paperless office not come true in many offices? A.People write more memos than they used to. B.Staff leave messages lying around their offices. ' C.Many managers prefer to read their messages on paper. D.Many secretaries keep paper copies of their bosses' e-mails.

61.What does Richard Metcalf say about e-mail in Paragraph 2? A.It is not an appropriate channel for sending important information. B.It increases the amount of paperwork done in offices. C.It is not popular with many secretaries. D.It is a less efficient channel than fax. 62.Why should employees not use company e-mail systems for personal messages? A.Because company e-mail systems are not easy to use. B.Because e-mail is not a private means ofcommunication. C, Because they allow people to express their anger immediately. D, Because the people the messages are sent to can't respond immediately. 63.What does the writer conclude about e-mail in the last paragraph? A.It has already made life a lot easier for many businesses. B.It is not being used enough in business today. C.It is really useful when people use it properly. D.It will never replace written communication. C Is it possible to persuade mankind to live without war? War is an ancient institution,-which has existed for at least six thousand years.It was always bad and usually foolish, but in the past human race managed to live with it.Modern inventiveness has changed this.Either man will end war, or war will end man. the present, it is nuclear weapons that cause the most serious danger, For but bacteriological(使用细菌的)or chemical weapons may, before Iong, offer an even greater threat.If we succeed in ending nuclear weapons, our work will not be done.It will never be done until we have succeeded in ending war.To do this, we need to persuade mankind to look upon international questions in a new way, not as contests of force, in which the victory goes to the side which is most skillful in kiting people, but by agreement with principles of law.It is not easy to, change very old mental habits, but this is what must be attempted. There are those who say that the adoption of this or that ideology(观念,思想意识)would prevent war.I believe this to be a big error.All ideologies are based upon dogmatic statements that are, at best, doubtful, and at worst, totally false. Their adherents (追随者, 支持者) believe in them so fanatically that they are willing to go to war in support of them. The movement of world opinion during the past few years has been very largely such as we can welcome.It has become a commonplace that nuclear war must be avoided.Of course very difficult problems remain in the world, but the spirit in which they are being approached is a better one than it was some years ago.It has begun to be thought, even by the powerful men who decide whether we shall live or die, that negotiations should reach agreements even if both sides do not find these agreements wholly satisfactory.It has begun to be understood that the important conflict nowadays is not between different countries, but between man and the atom bomb. 64.In the sentence "To do this, we need to persuade mankind" (Para l), "this" refers to . A.abolish war B.improve weapons C.solve international problems D.live a peaceful life 65.From Paragraph 2 we loam that the author of the passage . A.is an adherent of some modern ideologies B.does not doubt the truth of any ideologies C.believe that the adoption of some ideology could prevent war

D.does not think that adoption of any ideology could prevent war 66.The last paragraph suggests that . A.nuclear war will definitely not take place B.man begins to realize the danger ofnuclear war C.nuclear war has already been understood by people D.imitational agreements can be reached more easily now D Only two countries in the advanced world provide no guarantee for paid leave from work to care for a newsborn child. Last spring one of the two, Australia, gave up the dubious distinction by establishing paid family leave starting in 2011.I wasn't surprised when this didn't make the news here in the United States - we're now the only wealthy country without such a policy. The United States does have one explicit family policy, the Family and Medical Leave Act, passed in 1993.It entitles workers to as much as 12 weeks' unpaid leave for care of a newsboy or dealing with a family medical problem.In spite of the modesty of the benefit, the Chamber of Commerce and other business groups fo:ight it bitter]y, describing it as "government-run personnel management" and a "dangerous precedent(先例)".In fact, every step of the way, as Democratic leaders have tried to introduce work-family balance measures into the laxv, business groups have been strongly opposed. As Yale law professor Anne Alcott argues, justifying parentai support depends on defining the Family as a social good that, ill some sense, society must pay for.In her book No Exit: What Parents Owe Their Children and What Society Owes Parents, she argues that parents are burdened in many ways in their lives: there is '"no exit" when it comes to children. ―Society expects - and needs -parents to provide their children with continuity of care, meaning the intensive, intimate care that hum art beings need to develop their intellectual, emotional and moral capabilities, And society expects- and needs - parents to persist in their roles for 18 years, or longer if needed." While most parents do this out of love, there are public punishments for not providing care.What parents do, in other words, is of deep concern to the state, for the obvious reason that caring for children is not only morally urgent but essential for the future of society.The state recognizes this in the large body of family laws that govern cl,ildren's welfare, yet parents receive little help in meeting the life-changing responsibilities society imposes.To classify parenting as a personal choice for which there is no collective responsibility is not merely to ignore the social benefits of good parenting; really, it is to steal those benefits because they accrue(不断积累) to the whole of society as today's children become tomorrow's productive citizens, In fact, by some estimates, the value of parental investments in children, investments of time and money (including lost wages), is equal to 20-30% of entire domestic product.If these investments generate huge social benefits - as they clearly do – the benefits of providing more social support for the family should be that much clearer. 67.What do we learn about paid fancily leave from the first paragraph? A.America is now the only developed country without the policy. B.Its meaning was clarified when it was established in Australia. C.It came as a surprise when Australia adopted the policy. D.It has now become a hot topic in the United States. 68.What is Professor Anne Alcott’s argument for parental support? A.The cost of raising children in the U.S.has been growing. B.The U. S.should keep up with other developed countries,

C.Good parenting benefits society. D.Children need continuous care. 69.What does the author think of America’s large body of family Yaws governing children's welfare? A.They fail to ensure children’s healthy growth. B.They fail to provide enough support for parents, C.They emphasize parents' legal responsibilities. D.They impose the care of children on parents, 70.Why does the author object to classifying parenting as a personal choice? A.It is regarded as a legal obligation. B.It relies largely on social support. C.It is basically a social undertaking. D.It produces huge social benefits.

第二节(共 5 小题;每小题 2 分,共 10 分) 根据短文内容, 从其后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项, 选项中有两项为多余选 项。 Lack of sleep "switches off’genes One week of bad sleep can "switch off‖ hundreds of genes and raise the risk of a host of illnesses which iS linked to higher bodyweights or heart disease, scientists claim. 7 1 Getting fewer than six hours' sleep per night can switch off genes in the body according to a new study. Our bodies depend on genes to produce a constant supply of proteins which are used to replace or repair damaged tissue, but after a week of lacking in sleep some of genes stopped working. 72 Scientists from Surrey University divided 26 volunteers into two groups, one of which slept for less than six hours per night for a whole week, and one which slept for ten hours per night.At the end of the week each group was kept awake for 40 hours and donated blood samples, which were studied to examine the effects of their sleep states. 73 Although a week's normal sleep was enough to restore the affected genes to their normal pattern, researchers said that long periods of sleeplessness could lead to serious health problems including heart disease. 74 Prof Colin Smith, one of the authors of the new paper, which was published in the Proceedings of the National Academy of Sciences journal, said: "This is only a week of short time sleeping and it is only five and a half or six hours night, Many people have that amount of sleep for weeks, months and maybe, even years so we have no idea how much worse it might be." If these processes continue to be disordered, you could see how you are going to get damage of organs, tissues, heart disease, etc. 75 A.Genes in our bodies play a key role in the constant process of self-repair. B.The group of lack of sleeping was found to have changed the function of 711 genes. C.The other participants were monitored as they slept with their rest disturbed on some of the nights. D.The results suggest that shorter sleep provides a more permissive environment only for heart disease. E.If you are not able to repair cells and tissues that are damaged then you are going to suffer

permanent ill health. F.Studies have also shown the lack of sleep can lead to some other problems, for example limiting our ability to drive a car safely. G.The findings suggest that long-lasting lack of sleep could prevent the body from fully repairing itself and raise the risk of a host of diseases.

第 II 卷
第四部分书面表达(共两节,35 分) 第一节情景作文(20 分) 假如你是李华,一名高中生。在春节期间社区里有很多外来务工人员坚守岗位,未能回 家。下面四幅图描述了你和小区里的伙伴节前为他们送去温馨,共享节日欢愉的过程。 请根据图片的先后顺序,写一篇周记,记录下此事。 注意:1、周记的开头已为你写好; 2、适当进行补充扩展; 3、词数不少于 60。 提示词: migrant worker 外来务工人员 security guard 保安

The Spring Festival is drawing near.However, in our community, many migrant workers remain at their posts, far away from their families and hometowns. …… 第二节开放作文(15 分) 请根据下面提示,写一篇短文。词数不少于 50。 You are discussing the following picture with your English friend Jim.Now you are telling him how you understand the picture and what makes you think so.

2013 石景山一模答案



推荐相关:

2013年高考英语试题分类汇编 时态语态类单选 Word版含解析

2013高考英语试题分类汇编 时态语态类单选 Word版含解析_高考_高中教育_教育专区...3. 2013高考英语【北京卷】25. --- Do you think Mom and Dad ___ ...


北京英语高考2014一模单选分类汇编

北京英语高考2014一模单选分类汇编_高三英语_英语_高中教育_教育专区。北京高考英语2014年一模单选分类汇编北京英语高考 2014 一模单选分类汇编 考点 考区及题量 非谓语...


2012北京高考一模英语试卷七大城区专项汇编---单项选择...

where 北京市西城区 2012 年高三一模试卷 英语试题 YCY 第二部分:英语知识运用(共两节, 满分 45 分) 第一节:单项填空(共 15 小题,每小题 1 分,满分 15 ...


2013年高考英语试题分类汇编 书面表达 Word版含解析

2013高考英语试卷分类汇编之书面表达 2013 年普通...2013 年普通高等学校招生全国统一考试【北京卷】 第...2.巧定位:短文转述填空题需要巧妙地利用句中的关键...


【2013真题汇编】2013年高考英语试题分类汇编:非谓语动...

【2013真题汇编】2013高考英语试题分类汇编:非谓语动词类单选_高考_高中教育_教育专区。taoti.tl100.com 你的首选资源互助社区 2013高考英语试卷分类汇编之非谓...


2013年高考英语单项选择分类汇编

2013年高考英语单项选择分类汇编_高考_高中教育_教育专区。高考英语真题及答案 2013 年高考英语单项选择分类汇编 一、非谓语动词 (2013 北京)21Volunteering gives ...


2011-2013年北京高考英语 作文汇编

2011-2013北京高考英语 作文汇编_高考_高中教育_教育专区。11—13 年北京高考英语试题分类汇编———写作 作文 (11 年高考)第一节 情景作文(20 分) 假设你是...


2013年全国各地高考英语试题全汇编(word版,含全部答案,...

2013年全国各地高考英语试题全汇编(word版,含全部答案,261页)_高考_高中教育_教育专区。英语试题 大全 2013 全国及各地高考英语试题全汇编(word 版) 目录 1.2013...


北京英语高考2013--2003十年真题单选分类汇编

北京英语高考2013--2003十年真题单选分类汇编_高三英语_英语_高中教育_教育专区。北京英语高考2013年至2003年真题单选分类汇编北京英语高考 2013--2003 十年真题单选...


2013年全国各地高考英语试题单项填空分类汇编

2013年全国各地高考英语试题单项填空分类汇编_高考_高中教育_教育专区。2013 年高考英语试题分类解析 非谓语动词 1.【2013 北京】21. Volunteering gives you a ...

网站首页 | 网站地图
All rights reserved Powered by 学霸学习网 www.tceic.com
copyright ©right 2010-2021。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit325@126.com