tceic.com
简单学习网 让学习变简单
当前位置:首页 >> 高中教育 >>

全国大联考2015届高三第五次联考英语试卷 Word版含答案


全国大联考
2015 届高三第五次联考·英语试卷
考生注意:
1.本试卷共 150 分。考试时间 120 分钟。 2.答题前,考生务必将密封线内的项目填写清楚。 3.请将试卷答案填在试卷后面的答题卷上。 4.交卷时,可根据需要在加注“ ”标志的夹缝处进行裁剪。 5.本试卷主要考试内容:高考全部内容。

第一部分 听力(共两节,满分

30 分) 第一节 (共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷 的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 1.Whatwillthemandorightaway? A.Talkwiththewoman. B.Giveaspeech. C.Haveaclass. 2.Whenwillthespeakersgotopicnic? A.NextFriday. B.NextSaturday. C.NextSunday. 3.Whydoesthewoman’ssisteralwaysgotouniversityonfoot? A.Becauseshewantstokeepfit. B.Becauseitisnotfar. C.Becausethereisnounderground. 4.WhatwastheweatherlikelastSaturday? A.Itwassunny. B.Itrainedallday. C.Itturnedfineintheafternoon. 5.Whatdoesthemanmean? A.Heknowswhat’swrongwiththewatch. B.Thewomanneedstobuyanothernewbattery. C.Theclockshopcanprobablyrepairthewoman’swatch. 第二节 (共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分) 听下面 5 段对话或独白,每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选 项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将 给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第 6 段材料,回答第 6、7 题。 6.Whatdidthemandolastnight? A.Hedidsomethingimportant. B.Hesawafilm. C.Hewatchedafootballmatch. 7.Whathappenedtothewoman’smobilephonelastnight? A.Itwasstolen. B.Itwaspoweroff. C.Itwasbroken. 听第 7 段材料,回答第 8 至 10 题。 8.Whatistheweatherlikethesedays? A.Hot. B.Cold. C.Rainy.

第Ⅰ卷

9.Whereisthetyphoonfrom? A.Themainland. B.ThewesternPacific. C.Theman’scity. 10.Whatisthegovernment’swarningabout? A.Thefishermennotgoingfishing. B.Allcitizensbuildingsomeshelter. C.Allcitizensnotstayingoutwhenthetyphoonarrives. 听第 8 段材料,回答第 11 至 13 题。 11.What’stherelationshipbetweenthetwospeakers? A.Doctorandpatient. B.Teacherandstudent. C.Husbandandwife. 12.Whatdowelearnabouttheman? A.Themanisbadlyill. B.Themanhascaughtacold. C.Themandoesn’tlikehisjobverymuch. 13.Whatwillthewomando? A.Telephonetheman’ssecretary. B.Cooksomefoodfortheman. C.Telephonethehospitalimmediately. 听第 9 段材料,回答第 14 至 16 题。 14.Wheredoesthewomanwanttogo? A.Tothepark. B.TotheEnglishLanguageInstitute. C.TotheKingStreet. 15.Wherearethespeakers? A.Inthepark. B.Inadepartmentstore. C.Atthestation. 16.What’stherelationshipbetweenthetwospeakers? A.Friends. B.Strangers. C.Workmates. 听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。 17.Whatdoesthespeakerwanttosay? A.Weshouldbecarefulwithmedicine. B.Mostpeopleprefertokeepagoodshape. C.Customerswastetoomuchmedicine. 18.Whatisthefunctionofdietpills? A.Tocuresomekindofseriousdiseases. B.Tohelppeopletostayinagoodfigure. C.Topreventsomeharmfuleffects. 19.Whyaredietpillsdangerousforhealth? A.Becausetheychangethedisease. B.Becausetheydeveloptheirownhabit. C.Becausetheyharmourbodysystem. 20.Howcanwedealwithmedicine? A.Byaskingadvicefromdoctors. B.Byignoringanysideeffectsofit. C.Byreadingreviewsaboutit. 第二部分 阅读理解(共两节,满分 40 分) 第一节 (共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项。 A

JimDunbarhasbeenlateforwork,holidays,mealswithfriends,leftwomenwaitingonfirstdatesandevenhadto sneakintofuneralslongafterthey’vebegun. The57-yearoldsaidthathispoortimekeepingisdowntoamedicalconditionthathewasdiagnosedwithatanappointmentatNin ewellsHospitalinDundee,whichhewas20minuteslatefor. ItisthoughtthattheconditioniscausedbythesamepartofthebrainaffectedbythosewhosufferfromAttentionDeficitHyperactivityDisorder(ADHD),andmeansMrDunbarcannotproperlyjudgehowlongthingstaketocomple te. “Iblameditonmyselfandthought.Whycan’tIbeontime?Ilostalotofjobs.Icanunderstandpeople’sreactionan dwhytheydon’tbelieveme,” saidMrDunbar. MrDunbarrecentlytriedtogotothecinemaandknowingitcouldbeaproblemgettingtherefora7pmshowing,h egavehimselfan11-hourheadstart.Buthestillmanagedtoarrive20minuteslate. Hehasaspecialclockinhislivingroomtomakesurethatthetimeitdisplaysisalwaysexactlyright,butitdoesn’th elp.Hehastriedwearingawatch,settinghisclocksfastbutstillhasn’tfoundasolution. “I’vebeenlateforfuneralsandslippedinandhidatthebackofthehall.Iarrangedtopickmyfriendupatmiddayto goonholidayandwasfourhourslate.Hewasangrybecausewehadbookedaferryandeverything.Afriendinvitedm eforamealandIwasmorethanthreehourslate.Ithasaffectedmyentirelife.” ButsomeexpertsareskepticalaboutMrDunbar’sdiagnosis. “Theconditionisn’tintheDSM5(theAmericanPsychiatricAssociation’sDiagnosticandStatisticalManualof MentalDisorders)soI’mnotsureyoucanreallycallitacondition,” saidDrSheriJacobson.“RepeatedlatenessisusuallyasymptomofaconditionsuchasADHDordepressionbutitc analsojustbehabit.Ithinkmakingeverydayhumanbehaviourintoamedicalconditionisunwise.” 21.Whatispeople’sattitudetowardsMrDunbar’slateness? A.Theyshowsympathyforhim. B.Theyblamehimforhislateness. C.Theythinkhesuffersfromanillness. D.Theycan’tunderstandwhyhealwaysdoeslikethis. 22.WhywasMrDunbarlateforthecinemashowing? A.Hegotuptoolatetogetthere. B.Heforgottheexacttimeofit. C.Hecan’texactlymeasurethetime. D.Hedidn’tpreparewellforitinadvance. 23.MrDunbarputaspecialclockinthelivingroomto . A.wakehimupintime B.beawareoftheaccuratetime C.helphimprepareeverythingearlier D.makesurehedoesn’tforgetanything 24.SheriJacobsonthinks . A.itisimpossibletobelateallthetime B.MrDunbarisalwaysinadepressedstate C.MrDunbarmustsufferfromamedicalcondition D.itisnotrighttoregardadailyactionasanillness B World’sBest-SellingBooksofAllTime Therearesomanybooksintheworldthataresimplywaitingtoberead.Butifnumbersplayamajorrolebeforeyo ureadaparticularbook,thenlet’slookatthosebookswhichcontinuetoclimbtheladderofmaximumsales,eventod ay. ATaleofTwoCities(200million)

CharlesDickensisknownforhisgreatworks,andATaleofTwoCitiesisafineexample,whichalsorankshighas oneofthebestsellingbooksaroundtheworld.ThishistoricalnoveliswrittenduringthetimeoftheFrenchRevolution,andissetagai nstthebackdropofLondon,Paris,England,andFrance.Thenovelwasfirstpublishedin1859,andithasbeenabest sellerfordecades.

TheLittlePrince(200million)
Thisstoryisaboutalittleboyandanarrationofhisstories,whichincludesmeetingaprince,andhishomeland,a nasteroid.WrittenbyAntoinedeSaintExupéry,thisnovelalsoincludesaseriesofdrawings.Apartfrombeingtranslatedintoover250languages,TheLittl ePrincewasfirstpublishedin1943. TheLordoftheRings(150million)

Oneofthebestsellersofrecenttimes,TheLordoftheRingsisafantasynovelthatisveryextensive,andconsists ofthreeparts.J.R.R.Tolkienbeganthisworkasasequel(续集)tooneofhisearlierworks,titled “TheHobbit”.Thisbroughtaboutanewmarketforfantasybooks,owingtothepopularityofthiscategory.TheLordoft heRingshasalsobeenmadesuccessfullyintoamoviefranchise—atotalof3innumber. TheHobbit(100million)

ThisfantasynoveliswrittenbyJ.R.R.Tolkienforchildren.Thisbook,afairytale,isfullofdramaticsceneswithpo ems.Thebookwasevennominated(提 名)fortheCarnegieMedal.TheLordoftheRingsisthesequeltothisbook,whichalsobecameequallypopular,asme ntionedabove.Firstpublishedin1937,thisfantasynovelalsoholdsanawardgivenbytheNewYorkHeraldTribune. 25.Ofthefourbooks,ATaleofTwoCities . A.isthebestsellernow B.wassetinLondon,England

C.hastheleastsale D.waspublishedearliest 26.Wecanfindmanypicturesin . A.TheHobbit B.TheLittlePrince C.ATaleofTwoCities D.TheLordoftheRings 27.WhichisNOTtrueaccordingtothepassage? A.TheHobbitwonawardsinAmerica. B.ATaleofTwoCitiesisahistoricalnovel. C.TheLordoftheRingsisdividedintothreeparts. D.TheLittlePrinceismainlysoldinitsauthor’shomeland. C WorkingAmericansexpecttoretireatage66,upfrom63in2002,accordingtoarecentGalluppoll(民意测 验).Butmostretireesdon’tstayonthejobnearlythatlong. Theaverageretirementageamongretireesis62,Gallupfound.Andevenretirementatage62isarecentdevel opment.Theaverageretirementagehasbeenaround60formostofthepastdecade. “Americanshavetworeasonsforwhichtheymayprojectalaterretirementyear.Oneisfinancial,andtheysimpl ythinktheywillneedtoworklongerbecausetherearefewerpensions,andnowpeoplemayhaveamorepsychologic allypositiveviewofwork,” saysFrankNewport,editor-inchiefofGalluppoll.Butaplantoworklongerisn’tthesameaskeepingajobintoyourmid-orlate60s. Othersurveyshavesimilarlyfoundasignificantgapbetweentheageworkersexpecttoretireandwhentheyact uallyleavetheirjobs.A2014EmployeeBenefitResearchInstitutesurveyfoundthat33percentofworkersexpectto retireafterage65,butonly16percentofretireesreportstayingonthejobthatlong.Just9percentofworkerssaytheya replanningtoretirebeforeage60,but35percentofretireessaytheyretiredthatearly.Theaverageretirementageint hesurveywas62. Manyoftheseearlyretirementsareunexpectedandduetounforeseencircumstances.Abouthalf(49percent) ofretireessaytheylefttheworkforceearlierthanplanned,oftenasaresultofahealthproblemordisability(61percen t)ortocareforafamilymember(18percent),EBRIfound.Otherretireesareforcedoutoftheirjobsduetochangesatt heircompany,suchasadownsizing(裁 员)orclosing(18percent),changesintheskillsrequiredfortheirjob(7percent)orotherworkrelatedreasons(22percent). “Thedifferenceisbetweenwhatyouknowyouwanttodoandwhatfactors(因 素)outsideyourcontrolultimatelyrequireyoutodo,” saysDallasSalisbury,presidentofEBRI. 28.Theunderlinedword “project” inparagraph3probablymeans “ ”. A.plan B.predict C.quit D.decide 29.AccordingtoParagraph3moreAmericans . A.hopetoretireearly B.thinklaterretirementsomehowacceptable C.hopetoretireattheageof62 D.aredissatisfiedwithlaterretirement 30.Americansretireearlierthantheyexpectmostlydueto . A.lookingaftertheirrelatives B.thechangesattheircompany C.sufferingfromillnessesordisability D.notkeepingupwiththeadvancedtechnology 31.InDallasSalisbury’sview,whatmainlyaffecttheretirementage? A.Yourhealthcondition. B.Yourenthusiasminwork. C.Factorsyoucan’tpredict.

D.Personalpreferencesandunforeseencircumstances. D UnitedStatesofficialsareclosetoapprovingnewrequirementsforenablingvehiclestocommunicatewitheac hother.Officialshopethenewtechnologywillreducethenumberoftrafficaccidents.Automobilemanufacturersm ayberequiredtoequipallnewcarswithwhatarebeingcalled “vehicle-to-vehicle” communicationdeviceswithinthenext3years. Vehicle-tovehicle,orV2V,isacommunicationtechnology.Itenablesvehiclestoshareinformationabouttheirspeedandmov ementatarateof10timesasecond.Carswillbeabletoidentifypossibledangerswithinabout300meters.Thecarswi llthenwarntheirdriversoreventakeactiontoavoidbeinginvolvedinaccidents. TheofficialswanttomakeV2Vtechnologyarequirementonallnewcars.Thedriverswillbeabletosee,hearand evenfeelthewarningsignalsthroughshakingoftheseat.TheUSNationalHighwayTrafficSafetyAdministrationex pectsthenewsystemtoreducethenumberofcaraccidentsbyasmuchas80percent. GregWinfreeiswiththeUSDepartmentofTransportation.Hesaysthenewtechnologywillchangethewaypeo pledealwithtrafficaccidents.“Thewaytolookatitisthatthefirst50yearsoftransportationsafetywerefocusedonsur vivingcrashes.Weseethefutureastechnologythatavoidscrashesoverall,” saidWinfree. CriticsadmitthatV2Vtechnologyisamajordevelopment,buttheyareconcernedaboutpossibleconflictswith otherwirelessdevices.TheysaythosedevicesalreadyoperateinthewirelessfrequenciesplannedforV2Vtechnol ogy. ScottBelcheristhechiefoperatingofficerofthegroupIntelligentTransportationSocietyofAmerica. “Ifsomehowwearesharingthisspectrum(频率)andthere’sinterference(干 扰),wearenotabletopreventthecrashbecausesomeoneelseisusingthespectrum,” saidBelcher. ScottBelchersayspeoplemayalsobeconcernedabouttheirprivacy.Heworriesaboutthepossibilityofusing V2Vtechnologytofollowindividualdriversanddocumenttheirdrivinghabits.Governmentagenciesandprivateind ustryhavealreadyinvestedalmost$1billioninresearch. USofficialsexpectthenewtechnologywillberequiredinAmericanvehiclesbyearly2017.Theybelieveitisthef irststeptowardabetterandsafertransportationsystem. 32.AcarequippedwithV2Vcan . A.tellthedriveritsspeedandmovement B.senditsdangerousinformationtoothers C.recognizepossibledangers D.forcethedrivertotakeaction 33.V2Vtechnology . A.isamustonallnewcars B.isexpectedtoreduceaccidents C.onlywarnsthedriverthroughshakingtheseat D.tellsthedriverhowtodealwithtrafficaccidents 34.What’sthedisadvantageofV2Vtechnology? A.Itisawirelesstechnology. B.Itmayfailtopredictthedanger. C.Itcan’tpreventaccidentsbecauseofinterference. D.Itcanbeusedbythepolicetogetthedriver’sinformation. 35.What’sthebesttitleofthepassage? A.Anewtechnology—V2Vtechnology B.AmericaadoptingV2Vtechnology C.AnapprovalofV2Vtechnology D.V2Vtechnologyforallnewcars 第二节 (共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分)

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。 Losingweightistough.Formostpeople,itrequiresachangeindiet,achangeinexercisehabits,andachangein attitude. 36 1.Sethealthygoals Ifyou’reoverweightandwanttochangethat,thefirststepisdecidingwhatyourtargetweightis. 37 2.Startsmall Makingmajorbehaviorchangesisn’tsomethingthathappensovernight. 38 Committoeating5servingsofvegetablesadayandexercising2daysaweekforthefirstweek,thenaddalittlemoree achweek. 3.Trackwhatyoueatandhowmuchyouexercise Nowit’stimetostartworkingtowardthatgoal.Thebestwaytostickwithyourdietandexerciseregimenistotracki t. 39 Oryoucandoitintheoldfashionedwayandkeepawrittenfoodandexercisejournal.Findwhatworksforyouandwritedownwhatyou’veacc omplishedeveryday. 4.Evaluateandadjust Everymonthyoushouldtakealookatyourgoalandseewhattypeofprogressyou’vemadetowardaccomplishi ngit. 40 Trydoingdifferentexercisesorcuttingbackoncertaintypesoffoodsthatyoumaybeeatingtoomuchof.Losingweig htandkeepingitoffisahighlypersonalthing.Findwhatworksforyouandstickwithit. Thoughthetipsabovemaybehelpfultoyou,rememberlosingweightrequiresalifechangeratherthanatempo rarydiet. A.Here’showyoucanaccomplishallthree. B.Sostartwith1-2thingsperweekandworkupfromthere. C.Ifyou’renotwhereyouwanttobe,makeminoradjustments. D.Thereareplentyofwebsitesandappsthatallowyoutodothis. E.Thebiggestreasonwhymostpeoplearefatisbecauseofwhattheyeat. F.Thiswillhelpyoustickwithyourhealthgoalsandseemeasurableprogress. G.Writedownyourgoalandsetadatethatyouwanttoaccomplishthatgoalby. 第三部分 英语知识运用(共两节,满分 45 分) 第一节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分) 阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。 Myfatherwasaself-taughtmandolin(曼陀林琴)player.Hewasoneofthe 41 mandolinplayersinourtown.Hecouldnotreadmusic, 42 ifheheardatuneafewtimes,hecouldplayit.Whenhewasyounger,hewasa 43 ofasmallcountrymusicband.Theywouldplayat 44 dancesandonafewoccasionswouldplayforthelocalradiostation.Heoftentoldus 45 hehadtriedand 46 apositionintheband. Dadlovedtoplaythemandolinforhis 47 becauseheknewweenjoyedsingingandhearinghimplay.Hewas 48 that.Ifhecouldgivepleasuretoothers,hewould,especiallyhisfamily.Hewasalwaysthere, 49 histimeandeffortstoseethathisfamilyhadenoughintheirlife. In1993myfatherwasdiagnosedwithlungcancer.He 50 nottoreceivechemotherapytreatments(化 疗)sothathecouldliveouttherestofhislifein 51 .Aboutaweekbeforehis 52 ,weaskedDadifhewouldplaythemandolinforus.Hemadeexcusesbutsaid

“ 53 ”.Heknewitwouldprobablybethe 54 timehewouldplayforus.Hetuneduptheoldmandolinandplayedafewnotes.WhenI 55 ,therewasnotadryeyeinthefamily.Wesawbeforeusaquiethumblemanwithaninner 56 .Dadwouldneverplaythemandolinforusagain.We 57 atthetimethathewouldn’thaveenoughstrengthtoplay,andthatmakesthememoryofthatdayeven 58 .Dadwasdoingsomethinghehaddoneallhislife, 59 .Sickashewas,hewas 60 helpingothers. 41.A.oldest B.youngest C.best D.poorest 42.A.but B.so C.for D.and 43.A.fan B.member C.boss D.singer 44.A.personal B.urban C.national D.local 45.A.when B.if C.why D.how 46.A.quit B.created C.earned D.lost 47.A.family B.band C.father D.friends 48.A.in B.with C.for D.like 49.A.saving B.wasting C.sharing D.sacrificing 50.A.chose B.begged C.agreed D.afforded 51.A.honour B.dignity C.success D.respect 52.A.arrival B.recovery C.death D.operation 53.A.no B.sorry C.okay D.perhaps 54.A.last B.next C.right D.only 55.A.lookedup B.gotaround C.lookedaround D.turnedover 56.A.strength B.energy C.power D.force 57.A.admitted B.felt C.discussed D.meant 58.A.harder B.stronger C.worse D.happier 59.A.standing B.praying C.accepting D.giving 60.A.indeed B.ever C.even D.still

第Ⅱ卷

第三部分 英语知识运用(共两节,满分 45 分) 第二节 (共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分) 阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于 3 个单词)或括号内单词的正确形式。 MrLee:YouareLindaPowell,fromBritain, 61 you?Howdoyoudo! Linda:Howdoyoudo!Yes,Iam.I 62 (register)forthissummercourse 63 emailon15,February.AndareyouMrLee? MrLee:Yes.I’mateacherofthiscourse.You’rewelcometobehere 64 (study)Chinese. Linda:Thanksalot.I’minterestedinChinesecultureverymuch.Bytheway,howmanystudentsaretherein 65 class? MrLee:Eachclasshasaregisterof8students.Theycomefromdifferent 66 (country). Linda:That’stosayIcanmakemanynewfriends.Ilikeit. MrLee:Itwilltakeustwomonthstolearnthiscourse.WhenwillyouhavetoreturntoBritain? Linda:I’llbereturningtoLondoninthe 67 (come)December. MrLee:Willyoubeattendingschoolatthattime? Linda:Yes,IhavetocontinuemylessonsatcollegeinLondon. MrLee: 68 doyoumajorinatyourcollege? Linda:Imajorinarchitecture.Thisisoneofthereasons 69 IwanttoknowmoreaboutChineseculture.

MrLee:OK.Iquiteunderstand 70 Ithinkyou’llgainalotinoursummercourse. 第四部分 写作(共两节,满分 35 分) 第一节 短文改错(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有 10 处语言错 误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词。 2.只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。 SQ3Rstandforfivestepsinthereadingprocess:Survey,Question,Read,ReviewandRecite.Thefirststepiss urvey,whichhelpsyoutopredicthowtheauthorisgoingtosay.Thesecondstepisquestion,whichmeanstoformque stionsbasingonyoursurvey.Thethirdstepisreadandnotesomethingdown.You’dbettertakenoteorunderlineso methingimportantlywhilereading.Thefourthstepisreview,whichmeanstogooverthetextcheckyourunderstandi ngandtrytoanswerforallthequestionsyou’vewrittendownwhilereading.Thefifthstepisrecite,whichmeanstoma kethesummaryofthereadinginyourownwords.Youcanbesureyouhaveunderstoodthetextalthoughyoucanreci tethemwithoutreferringbacktothenotes. 第二节 书面表达(满分 25 分) 一家英语报社面向高中生举行征文活动,主题是“我的座右铭(MyMotto)”,请根据下列要点完成短文。 1.座右铭的定义; 2.你的座右铭; 3.你的座右铭对你的作用并举例说明。 注意:1.词数 100 左右; 2.可以适当增加细节,以使行文连贯。

2015 届高三第五次联考·英语试卷 参考答案
听力部分录音材料 (Text1) W:Excuseme,ProfessorCarson,butIwashopingtotalktoyouaboutmyclassproject. M:Ihaveaclassinafewminutes.Whydon’tyoucomeandseemeduringofficehourstomorrow? (Text2) W:Thesetomatoesarehuge!Youmusthavewateredthemalot. M:Yes,Idid.TheyoughttoberipeenoughtopickbynextFridaywhenwehaveourpicnic. (Text3) M:Howdoesyoursistergotouniversityeveryday?Doesshetakeabusorundergroundormaybethetrain? W:Oh,shealwayswalks—becauseshelivesquiteclose. (Text4) M:HowwastheweatherforyourhikingtriplastSaturday? W:Itrainedalittleinthemorning,butgotsunnyintheafternoon. M:Didyouhavealotoffun? W:Sure. (Text5) M:Lily,doyouhavethetime? W:Oh,mywatchstoppedagain.AndIjustgotanewbattery. M:Whydon’tyoutakeittotheclockshop?Theycancheckitforyou,andthepriceisprettyreasonable. (Text6) W:Whydidn’tyoucometothecinemalastnight?Iwaitedforyouforalongtime. M:I’msorry,butIhadsomethingmoreimportanttodoyesterdayevening,soIwasn’tabletocome. W:Butwhynottellme? M:Idid.Icalledyoumanytimes,butyouhadyourmobilephonepoweroff. W:Oh,Ididn’tbringitwithmebecauseIleftitrechargingathome. M:I’mreallysorrytohavemissedthefilm. (Text7) W:Whyisitsohotthesedays? M:TheweatherreportsaysanothertyphoonisforminginthewesternPacificandismovingtowardsthemainland. W:That’swhyit’sburninghotthesedays.Bytheway,willourcitybehitbythetyphoon? M:I’mafraidso.Itwillhitourcityonitswaytowardsthemainland. W:Whenwillitarrive?

M:Itisexpectedtoarriveheretomorrowevening. W:Sowemustbepreparedforit. M:Yes.Thegovernmenthaswarnedthefishermennottogofishingtoofarouttosea,andtoldallcitizensnottostayoutwhenthetyphoon arrives.I’mafraiditwillcauseaseriousdamage.We’llhavetobecareful. (Text8) W:ShallIphoneandtellyoursecretaryyou’renotcomingtoday? M:Yes,please,dear.TellherI’vegotacoldandaheadache,butIhopetobebackinadayortwo.You’dbettersayI’mstayinginbed. W:Butyou’renotinbed!Doyouwantmetotellalie? M:Oh,it’sonlyaverylittleone,dear.I’mnotmakingafalseexcuse.Ireallyhaveabadheadache. W:Thenputthecigaretteout.It’sveryfoolishofyoutosmokewhenyou’vegotacold. M:Verywell,dear.You’requiteright. W:Look,here’ssomeboilingwater.DoasItellyounow.I’veputsomethinginthewaterthat’lldoyoualotofgood.Putyournoseoverthewa ter.That’sright.Breatheindeeply.It’lldoyoualotofgood. M:Itsmellsnice. (Text9) W:Excuseme.Doyoulivehere? M:Yes. W:Oh,well,doyouknowwheretheEnglishLanguageInstituteis? M:Ah,yes.IthinkIknowwhereitis.Doyouhaveacar? W:No,I’monfoot. M:Well,asyougooutofthestation,justcontinuealongtheroaduntilyoucometothesecondcrossingandthenturnleftintoKingStreet. W:Yes. M:Thenwalkdownthestreetjustabitandtakethefirstturningontheright.Andkeepwalkinguntilyoucometothepark. W:Apark,yes. M:Well,let’ssee.Walkthroughthepark.Asyougettotheendofthepathyouwillseetwosmallroads.TaketheroadontherightandtheEn glishLanguageInstituteisattheendoftheroad.Youcan’tmissit. W:Thankyousomuch. (Text10) Consumingmuchmedicinetostayhealthyorstayinagoodshapewillbeariskychoice.Itisreallydangeroustotakemedicinewitho utknowingtheeffectonourbody.Manyharmfuleffectshappenbecausethecustomerhasapoorknowledgeofit.Eventhemostpopular medicinetakenbymostpeopleintheworldisthemedicinethatcausesmostoftheharmfuleffects.Failingtopayattentiontoalittlethingli kethatwillleadtoabiggerdestructionofourbody.Ifyouwanttodealwithdiseaseswithmedicine,readtheproduct’sreviewsfirst.Dietpill sandanyothermedicinewhichiscreatedtohelppeoplestayinagoodshapeorconditionareadangerousmedicinebecauseitisagainst ourhabitandforcesourbodysystemtoworkextrahardtogainwhatwewant.Therefore,findinggoodinformationaboutthemedicinewill bethebestwaytopreventharmfuleffectsinthefuture.

试题答案 1~5 21.D 22.C 23.B 24.D 25.D 26.B 27.D 28.A CABCC 6~10 ABABC 11~15 CBABC 16~20 BABCC

细节题。从文章第 4 段最后一句话可知 D 项正确。 细节题。根据第 3 段可知他总是迟到的原因是他不能准确判断做一件事情要花多长时间。 细节题。根据第 6 段可知答案为 B 项。 细节题。根据文章最后一句可知答案。 推断题。根据“Thenovelwasfirstpublishedin1859”而后面三本都出版于 20 世纪可推知答案。 细节题。根据“WrittenbyAntoinedeSaint-Exupéry,thisnovelalsoincludesaseriesofdrawings”可知答案。 推断题。TheLittlePrince 被翻译成 250 多种语言,所以 D 项说法与文章不符。 词义推测题。根据下文“Butaplantoworklongerisn’tthesameaskeepingajobintoyourmid-orlate60s”可以推测此处 project

的含义应该是“计划”或“期盼”。 29.B 30.C 推断题。该段罗列了在美国人们延迟退休年龄的社会原因及人们对于延退的认同。 细节题。根据第 5 段中的

“Abouthalf(49percent)ofretireessaytheylefttheworkforceearlierthanplanned,oftenasaresultofahealthproblemordisability(61pe rcent)... ”可知答案。 31.D 32.C 推断题。根据文章最后一句话可知是否退休在于你想做什么或外部环境最终要求你做什么。 细节题。根据第 2 段中“Carswillbeabletoidentifypossibledangerswithinabout300meters”可知装有这种设备的车能识别

大约三百米内可能出现的危险情况。 33.B 细节题。根据第 3 段中

“TheUSNationalHighwayTrafficSafetyAdministrationexpectsthenewsystemtoreducethenumberofcaraccidentsbyasmuchas8 0percent”可知答案。 34.C 推断题。根据第 7 段可知由于以某种方式共享这一频率就会有干扰。这样我们原本可以防止车祸,却因为有人也在使用

这一频率而无法防止车祸。 35.A 36~40 41.C 主旨题。本文主要介绍了一项车对车对话的新技术。 AGBDC 考查形容词。根据下文“Hecouldnotreadmusic, ifheheardatuneafewtimes,hecouldplayit”可知他是我们镇最好

的曼陀林琴的演奏者。 42.A 43.B 44.D 45.D 46.C 47.A 48.D 49.D 考查连词。根据句意可知前后两句之间是转折关系,故用 but。 考查名词。当他年轻一点的时候,他是一个小乡村乐队的成员。 考查形容词。他们在当地舞厅演奏,有几次还为当地广播电台演奏。 考查连词。他经常告诉我们,自己如何努力,如何在乐队里赢得一席之位。 考查动词。 考查名词。根据下文可知他喜欢给家人弹奏曼陀林琴。 考查介词。他就是那样的人。 考查动词。他总是牺牲自己的时间和精力让家人生活得满足。

50.A 51.B 52.C 53.C 54.A 55.C 56.A 57.B 58.B 59.D 60.D

考查动词。1993 年,父亲被诊断得了肺癌。他选择不接受化疗,为了能体面地过完他生命最后的时光。 考查名词。 考查名词。根据下句句意“他知道这可能是他最后一次为我们弹奏了”可知这是在父亲去世之前。 考查名词。根据下文作者陈述可知父亲答应了大家的请求。 考查形容词。根据上文“myfatherwasdiagnosedwithlungcancer”可知这是父亲最后一次弹琴了。 考查动词短语。我环顾四周,家人个个都泪水满眶。 考查名词。我们看见在我们面前是一个安静的、谦虚的人,用内在的力量支撑着。 考查动词。在那时我们感觉到父亲再也没有足够的力量弹奏了。 考查形容词。这使我们对那天的记忆更加强烈。 考查动词。父亲一生总是想着别人,那就是给予。 考查副词。尽管病着,他却仍在帮助他人。 62.registered 63.by/via/through 64.tostudy 65.a/every/each 66.countries 67.coming 68.What

61.aren’t

69.why/that 70.and 短文改错 SQ3Rstand
stan ds

forfivestepsinthereadingprocess:Survey,Question,Read,ReviewandRecite.Thefirststepissurvey,which theauthorisgoingtosay.Thesecondstepisquestion,whichmeanstoformquestionsbasing orunderlinesomethingimportantly onyour while

helpsyoutopredicthow

what

based

survey.Thethirdstepisreadandnotesomethingdown.You’dbettertakenote

notes

impor tan t

reading.Thefourthstepisreview,whichmeanstogooverthetext ∧ checkyourunderstandingandtrytoanswerforallthequestionsyou ’
to

vewrittendownwhilereading.Thefifthstepisrecite,whichmeanstomakethe summaryofthereadinginyourownwords.Youcanbesu
a

reyouhaveunderstoodthetextalthough 书面表达 Onepossibleversion:

if/when

youcanrecitethem withoutreferringbacktothenotes.
it

MyMotto Amottoisashortsentenceorphrasethatexpressestheaimsandbeliefsofaperson,agroup,aninstitution,etc.andisusedasarule ofbehavior.Amottocanbearuleorslogansomeonefollows. Almosteveryonehasamottotoinspireorencouragethemselves.Ihaveasupermottoanditworkslikemagic.Mymottois “Justdoyourbest.” Mymottoguidesmeeveryday,whichisveryhelpfultome.Ithelpsmefacechallengesbravelyanddrivesawaymyworries.Forexa mple,IhadtotakeahardtestonedaybutIwasn’twellprepared.Ifeltnervousintheclassroom,soItoldmyself, “Justdoyourbest.” Itookadeepbreathandtriedmybesttosolvethetestquestions.Tomyexcitement,Igotahighscore.

Inaword,amottocanmakeusconfident,achievemoreandworryless.


推荐相关:

全国大联考2015届高三第七次联考英语试卷 Word版含答案

全国大联考2015届高三第七次联考英语试卷 Word版含答案_高中教育_教育专区。全国大联考 2015 届高三第七次联考·英语试卷考生注意: 1.本试卷共 150 分。考试时间 ...


全国大联考2015届高三第三次联考(四川版) 英语 Word版...

全国大联考2015届高三第次联考(四川版) 英语 Word版答案_英语_高中教育_教育...绝密★启用前 【学易大联考】2015 年第三次全国大联考试题(四川卷) 英语试卷...


全国大联考2015届高三第三次联考(浙江版)英语试卷(Word...

全国大联考2015届高三第次联考(浙江版)英语试卷(Word版)_英语_高中教育_教育...(共 20 小题;每小题 0.5 分,满分 1 0 分) 从 A、B、C、D 四个...


全国大联考2015届高三第三次联考(江苏版)语文试卷(Word...

暂无评价|0人阅读|0次下载 全国大联考2015届高三第次联考(江苏版)语文试卷(Word版)_英语_高中教育_教育专区。【学易大联考】 2015 年第三次全国大联考【江苏...


...大联考2016届高三12月联考试题 英语 Word版含答案_...

启慧·全国大联考2016届高三12月联考试题 英语 Word版含答案_高三英语_英语_高中教育_教育专区。启慧·全国大联考2016届高三12月联考试题 英语 Word版含答案 ...


全国大联考2015届高三第三次联考(四川版) 数学文 Word...

全国大联考2015届高三第次联考(四川版) 数学文 Word版答案_英语_高中教育...( ] 第Ⅱ卷(共 100 分) 二.填空题(每题 5 分,满分 25 分,将答案填在...


全国大联考2015届高三第六次联考语文试题(word版)_图文

全国大联考2015届高三第次联考语文试题(word版)_语文_高中教育_教育专区。全国大联考2015届高三第次联考语文试题(word版).doc ...


全国大联考2015届高三第三次联考(四川版) 历史 Word版...

全国大联考2015届高三第次联考(四川版) 历史 Word版答案_英语_高中教育_教育...第Ⅱ卷请用直径 0.5 毫米的黑色墨水签字笔在 答题卡上各题的答题区域内作...


...届高三上学期第一次联考政治试卷 Word版含答案

全国名校大联考2016届高三上学期第一次联考政治试卷 Word版含答案_英语_高中教育...全国名校大联考 2015~2016 学年高三第次联考试卷’ 政治本卷命题范围:人教...


全国大联考2015届高三第三次联考(四川版)语文试卷(Word...

全国大联考2015届高三第次联考(四川版)语文试卷(Word版)_英语_高中教育_教育专区。“备课大师网”全科【9 门】 :免注册,不收费! 【学易大联考】 2015 年...

网站首页 | 网站地图
All rights reserved Powered by 简单学习网 www.tceic.com
copyright ©right 2010-2021。
文档资料库内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit325@126.com